מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר וחרדותשירה08/05/2011
שלום לצוות הנכבד
מראש אני מתנצלת על אורך השאלה.
אניאשה בת 57 , לפני שנה התחלתי טיפול הורמונלי חלופי עקב גלי חום חזקים, אחרי כ-חודשיים, היה לי התקף חרדה חריף לפני טיסה , שנמשך תוך כדי הטיול, וכשחזרתי מיד פניתי לקבל טיפול ואכן קבלתי ציפראמיל שלצערי לא עזר , ובהמשך בעצת רופא פסיכיאטר המשכתי עם ויפאקס 75 xr , ובינתיים הפסקתי את הטיפול ההורמונלי, כי הרגשתי גיהנום ונכנסתי לדכאון,עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אבל עדיין ישנם עליות וירידות.ומידי פעם אני נתקפת בגל חום שמלווה בדכדוך קשה.
השאלה שלי היא האם ניתן לבדוק, אם הסיבה למצב זה היא גיל המעבר או התקף חרדה בפני עצמו, והאם מומלץ לשלב טיפול הורמונלי עם תרופות פסיכיאטריות?
המון תודה, בבקשה תשובה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וחרדות - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2011ידוע ומקובל שגיל מעבר , כלומר השינויים ההורמונליים הקשורים בוף יכולים להוות זרז לתופעות דכאוניות וחרדות ואף להחמיר ולהעצים אותם.
השילוב בין תרופות מקבוצת נוגדי החרדות, כגון ויאפקס, ובין הורמונים , מקובל כשילוב מוצלח ואפקטיבי היכול להקל מאד על על תגובות החרדות והן על תסימני גיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anjelique מול evianaדינה07/05/2011
שלום,
אני סובלת מגלי חום וניסיתי דברים טבעיים שונים - ללא תועלת.
ניסיתי את האוורל קונטי, אך הפסקתי בשל תופעות לוואי לא נעימות בכלל.
בגלל תופעות הלוואי, רציתי לנסות בשלב זה כדור שמכיל הכי פחות הורמונים.
הבנתי שאנג'ליק ואוויאנה נחשבות לכאלה. האם זה נכון?
ושאלה נוספת- האם זה נכון שבכדורים של eviana יש רכוז נמוך יותר של אסטרוגן ופרוגסטרון?
להלן הנתונים שמצאתי באינטרנט על כל אחת מהן:
eviana - estradiol 0.5 mg + progesterone 0.1 mg
anjelique - estradiol 1mg + drospirenone 0.5 mg
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר anjelique מול eviana - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2011אין צורך להיות רופא בכדי להבין שבאוויאנה יש מינון נמוך יותר של הורמונים- ראי את הנתונים שאת בעצמך פירסמת.
אבל, השאלה היא לא מהו המינון הנמוך, אלא מהו המינון שעוזר.
ההתאמה כיום היא אישית ומתבססת על מיכלול נתונים ובדיקות.
התיעצות עם רופא שתחום עיסוקו גיל המעבר תעזור לך לקבל החלטה בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקענת07/05/2011
שלום
אשמח מאוד אם אוכל לקבל שמות של תרופות משחה או כדורים
כדי להפחית את הכאבים בזמן יחסי המין.
לצערי הרב אני סובלת מכאבים קשים בזמן החדירה.
אני משתמשת במשחה שקיבלתי מהרופאה שלי בשם אובסטין
אבל זה לא עוזר להפחתת הכאבים בזמן החדירה.
גם שמן ויטמין e לא עזר לי.
אני מאוד מעונינת לקיים יחסי מין ולהנות מהם .האם אפשר להמליץ לי על טיפול מתאים יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר07/05/2011יש מספר רב של תכשירים לצורך זה.
היות ואין מדור זה עוסק בקידום מכירות של תרופות אלו ואחרות, אלא בתשובות מדעיות לבעיות המועלות, את מופנית לרופאך בכדי לקבל טיפול ספציפי זה או אחר, או להחליף טיפול שאינו עונה על בעיותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ליטול הורמוניםאפרת05/05/2011
אני בת 36 חולה אונקולוגית לפני שנה סיימתי טיפולים המחזור פסק ויש לי את כל התסמינים של גיל המעבר פוחדת ליטול הורמונים בגלל הסיפורים לסיכוי לחלות במחלות ממהירות האם יש הורמונים על בסיס טבעי ואם כן אשמח לדעת עליהם והאם אני צריכה לקחת הורמונים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ליטול הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2011לא ציינת כלל מאיזו מחלה אונקולוגית את סבלת.
גידולים שאינם על בסיס הורמונלי אינם מהווים כלל התווית נגד הטיפול, ופחדך אינו מוצדק.
הורמונים " טבעיים" , כגון סויה, הינם בעלי אותו אפקט על סרטן שד במידה ולא נלקחו מגיל צעיר מאד.
השימוש בתכשירים "טבעיים" מגיל 50 + לא מגן , ובד'כ גם לא כל כך עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ליטול הורמונים -המשך
אפרת07/05/2011קודם כל תודה רבה ושבוע טוב...., ולשאלתך סבלתי מסרטן צוואר הרחם הטיפולים שעברתי הם כימו, הקרנות וברכיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ליטול הורמונים -המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2011מקווה שהחלמת לחלוטין ומצבך כיום טוב.
סרטן צואר הרחם אינו על רקע הורמונלי אלא על רקע נגיף הפאפילומה ( ברובו), ולכן אינו מהווה התווית נגד לנטילת הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף לנעורים"בלי שם "02/05/2011
אני בת 48 רווקה ללא ילדים ,ולצערי ללא זוגיות הרבה מאוד זמן !
בריאה ופעילה עם מחזור סדיר כל חיי .
לפני כארבעה חודשים הייתי אצל רופא נשים מאחר והמחזור שלי הקדים (הייתי בטרק קשה מאוד בהרי ההימלאיה )--לאחר בדיקות הרופא אמר לי שהכל תקין אצלי ושאני לא בגיל המעבר--ומאז המחזור היה סדיר .
היום 4 חודשים אחרי ,המחזור שלי מאחר שבוע מה שלא היה אצלי כל חיי ,ויש לי כאבי בטן קשים מאוד .
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף לנעורים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/05/2011אי סדירות של מחזור, לעתים המגיע לעתים קרובות מדי, ולעתים המאחר , מאפיין את התקופה הטרום מנופאוזלית . תופעה זו, ביחד עם תקופות של מחזורים סדירים, יכולה להמשך בין 2 ועד 6 שנים - לפני שהמחזור פוסק. זו תופעה לחלוטין טבעית ואין מה לעשות בנידון.
כאבי בטן- זה סימפטום אחרי לגמרי , שכלל לא בטוח ששיך לתמונה ומחייב ברור יסודי ע'י הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברחנה02/05/2011
אני בת 44 הוסת הפסיקה לפני כשנה בבדיקת הTSH היה 43 היו לי גלי חום נדודי שיניה וכדומה. הייתי אצל הרופא עשינו שוב בדיקת דם TSH 7 יש לי גם ציסטות בשחלה
וגודש בשדיים .
שאלותי לאחר בדיקת הדם והערך הנמוך אז אני לא בגיל המעבר?
מה עושים עם ציסטהבשחלה ורירית רחם 12 מ,מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר04/05/2011בלבול קטן - אין ערכים של 43 בבדיקת TSH ולכן אני מניח שהכוונה ל FSH.
בדיקות שפעם גבוהות ופעם תקינות מעידות על תקופה פרימנופאוזלית- טרום המנופאוזה.
בתקופה זו, בהתאם לפעילות ההורמונלית, יש, או אין , הבשלת ביציות, ולכן יש בד'כ שיבושי מחזור\ ציסטות שחלתיות, ורירית רחם מעובה.
הטיפול - פרוגסטרון מחזורי שכל גניקולוג מודע לטיפול זה וישמח לתת לך אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים קלאסיים?טלי01/05/2011
שלום רב,
בת 43 וללא ילדים ומודאגת משינויים שחלו במחזור החודשי שמא הם מבטאים אובדן כושר הפריון ואודה בגין זאת על דעתך:
1.בספטמבר האחרון המחזור שלי הקדים בצורה קיצונית, פעמיים באותו חודש! ביום ה-19 - ושוב באותו חודש ביום ה - 12. לפי מעקב זקיקים הרופא אמר שעל פניו המערכת חזרה להתייצב ואולי מדובר רק בשיבוש. אציין כי שלושה חודשים לפני כן, ביוני, פרופיל הורמונאלי לא הצביע על חריגה במשהו לדברי הרופא, לרבות ה - FSHולכן טען כי אין מקום לבדיקה חוזרת, אם כי לא הייתי שקטה (בכל זאת עברו שלושה חודשים. אגב באותה תקופה הייתי במתח). מאז ספטמבר עברו עוד כמה חודשים.... כעת המחזור הנוכחי הקדים והופיע ביום ה-21 (כאשר בחודשים האחרונים הוא הופיע בערך כך: ביום ה-26; ביום ה-24; ביום ה-26; ביום ה-27 והפעם, ביום ה-. אני 21. אני מודה שכשבוע- שבועיים לקראת המחזור שלפני האחרון שוב הייתי במתח).
2.לאחרונה חל שינוי באופן קבלת המחזור: כיומיים לפני המחזור יש הפרשה חומה (ואפילו אפורה) שאם מתאמצים ניתן לראות בה גוון אדמדם, ואז במשך כ-24 שעות כלום, וכעבור כ – 24 שעות שוב אותו סיפור רק בגוון יותר אדמדם (מדובר בהפרשה שאפילו לא דורשת תחבושת), ואז באופן הדרגתי מופיע דימום של המחזור.
3.הן המחזור הנוכחי והן זה שקדם לו היו ממושכים מהרגיל אם כי איני יודעת ממתי לחשב את תחילתו, מהופעת ההפרשה הדמית או מהדימום האינטנסיבי. מכל מקום, ההפרשה הדמית הופיעה ביום א' האחרון, הדימום הממשי החל למחרת ביום ב' בלילה ועד אתמול – שזה שבעה ימים - הדימום נמשך. יתכן שגם היום ימשיך איני יודעת כי לעיתים זה רק מופיע בערב.
4.בימים הראשונים של המחזור הנוכחי, או אולי אפילו כמה ימים לפני כן, התעוררתי במשך כמה לילות ברציפות, מזיעה ונוטפת מים - (אלה הם גלי חום לקאסיים - לא?) וכן במקביל חלו שיניים בפעילות מעי. אם עד כה סביב המחזור היתה לי פעילות מעי אחרי עצירות, הפעם לאו. העצירות ממושכת.
5.נתון נוסף : יש לי חשד לפוליפ קטן שעשוי לגרום לדימומים קלים והרופא המליץ לא לגעת בו. אגב, אולטרסאונד (אבדומינאלי) אחרון בוצע לפני כחודש. האם יש בכך לשפוך אור על העניין? לא חשבתי שהפוליפ קשור כי אותן הפרשות דמיות מופיעות יום יומיים לפני המחזור ומן הסתם דימום מפוליפ אמור להופיע באקראיות מדי פעם לאורך כל ימי המחזור ולאו דווקא יום יומיים לפני המחזור ולא כהפרשה אלא כטיפות דם? האמנם? בקיצור – מודאגת מאובדן כושר הפריון/רזרבה שחלתית/ .אודה מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים קלאסיים? - תגובה
פרופ` יונה תדיר02/05/2011התאורים הקפדניים על ימים שעות ואופי הדימום עלולים להחיט את מטרת האיבחון. להערכתי יש לחזור על פרופיל הורמונלי מלא (כולל FSH, LH ומסלולים נוספים של תיפקוד בלוטת המגן). לבצע דגימה של רירית הרחם ולשקול כריתת הפוליפ (פעולה פשוטה יחסית). ולהוועץ ברופא/ה ולא בפורום אינטרנט.
זו מהותה של רפואה איכותית. אינטרנט לא נועד לתאר דקויות של דימום.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
טלי02/05/2011תודה על תשובתך. רק רוצה להבין האם מתשובתך עולה אפשרות שזה קשור לפוליפ? הרי החריגות עליהן אני מדברת הופעו אצלי בד"כ בד"כ סמוך למחזור ובמהלכו. אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הבדיקות הנוספות
טלי02/05/2011כיוון שמחזור מתחיל במעין הפרשה דמית - יום-יומיים לפני, מתי בלצע את הפרופיל ההורמונאלי - ביום השלישי מהופעת ההפרשה הדמית או ביום השלימי מרגע שהמחזור נעשה אינטנסיבי (שזה למעשה יכול להיות חמישה ימים מהתחלת ההפרשה הדמית). האם יש מקום לבצע גם בדיקת AMH? ואם כן, האם אותה ניתן לבצע בכל יום של המחזור? תודה.מיםהלשיליש להופעת הדמהדימום מתחיל עוד לפני המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הבדיקות הנוספות - תגובה
פרופ` יונה תדיר02/05/2011אין בצדקה להפוך פיזיולוגיה של המחזור למתמטיקה. כפי שציינתי קודם, הדיוק בהתבוננות על היו והשעה מסיטה אותך מהנושא המרכזי. את הבדיקות ההורמונליות מקובל לעשות במהלך השבוע הראשון לאחר ימי דמום הווסת. בדיקת ה AMH מעניינת אך אינה מוכרת עדיין ע"י קופות החולים וניתן להשלים בירור בלעדיה, אכן, יתכן קשר לפוליפ, ו... מאחר ואת כל כך "מדייקת" בימים ובמינוחים, כדאי לדעת שמחזור ווסת אלה שני דברים שונים. הווסת מופיעה ביום הראשון של המחזור, הביוף בד"כ ביום ה 14 למחזור, ועוד ארועי מחזור שונים אשר אינם רק דימום הווסת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ושוב שאלה
טלי02/05/2011תודה על מהירות תגובתך ועל תשובתך המעניינת לגבי אפשרות של קשר לפוליפ. החשש המרכזי שלי כפי שוודאי הבנת, הוא מאובדן כושר הפריון והשתדלתי לתאר בפירוט, מהסיבה שכאשר אחותי היתה בת 42 (ללא ילדים) והופיעה לה ווסת ממושכת הסתבר שזה היה ביטוי לעליה ב- FSH (בגיל 42!) ל - 17 (!) ומיותר לציין את המתח הרב שזה עורר כשהרופא אמר לה שהסיכוי שלה להכנס להריון זה רק תוך שנה... לכן אני כל כך מודאגת. אגב, לגבי מועד ביצוע הפרופיל - כל רופא אומר משהו אחר והבנתי שהגישה הרווחת זה היום ה3 לווסת, לכן פרטתי גם על כך. אם אני מבינה נכון אוכל להסתפק בפרופיל הורמונאלי לשם הערכת מצבי בלא AMH.? תודה רבה רבה על הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדד את השאלה
טלי04/05/2011הבנתי כי אם בודקים את ה-FSH בהלימה לאסטרדיול והפרוגסטרון הבדיקה מהימנה ותקפה בכל יום של המחזור. אשמח להבהרה.מדוע אם כן בכל זאת מבקשים לבצע את הבדיקה ביום ה 3-5 לווסת? מתוך חשש לבלבול וטעות? רק רוצה להבין. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדד את השאלה - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/05/2011בניסוחים שונים את ממשיכה להפוך ביולוגיה ופיזיולוגיה למתמטיקה, ואין זה כך. בדיקת FSH ניתן לבצע גם ביום ה 6-7 למחזור...!!! (להזכירך: מחזר זה לא ווסת) ובכל זאת, במענה לשאלתך, מגמת העליה של עכרי ה FSH בהליך ההזדקנות של השחלות הדרגתית ונמשכת חודשים ארוכים, ולכן ניתן להצביע על מגמה ולא על שינוי דרמטי בפרק זמן קצר. ערכי FSH המעידים על שחלות צעירות הם ברמות נמוכות (5-10 יחידות לליטר) ולאחר גיל המעבר ערכים גבוהים של 30 ... 40... ומעלה. ובנוסף יש גם תנודתיות במהלך מחזור הווסת של רמות ההולכות וגדלות לסביבות ה 30 + ויורדות לאחר מכן. כלומר יש חפיפה בערכים בין שלב אמצע המחזור (סביב ימי הביוץ) לערכי גיל המעבר. על מנת להמנע מפרשנות שגויה של ערכים גבוהים כאלה משתדלים לבצע את הבדיקה מספר ימים לפני מועד הביוץ, או במילים אחרות מספר ימים לאחר תחילת הווסת ואז ערך גבוה יתפרש שמדד לגיל השחלה ולא כמדד לשלב אמצע המחזור. כל זה בקווים כלליים, ולצידו ייאמר שמדד ה FSH לבד אין בו די כדי לנבא את "גיל השחלה".
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בעקבות תשובתך
טלי05/05/2011תודה רבה על כל המידע החשוב! האם עולה מדבריך כי בדיקת FSH שנעשתה ביום ה-16 למחזור (למען הדיוק: ביום ה-16 מאז החל דימום הווסת) ותוצאת הבדיקה היתה 17 (לאישה בת 42 בגין ווסת ממושכת) אפשר שאינה מהימנה ותקיפה וכי יש סיכוי שה-FSH היה למעשה נמוך יותר??? אני מדגישה שהרופא התעקש שבדק בהלימה ליתר הפרמטרים (אסטרדיול, פרגססטרון,LH ) וטען כי התוצאה מהימנה ותקפה. זה חשוב לי כי בעקבות מידע זה האישה נכנסה ללחץ רציני (ובצדק). ובאשר אלי - איני מבינה בפיזיקה ובמתמטיקה אך הבנתי כי למען הסר ספק מוטב לבצע את הבדיקה בימים 3-5 של הווסת. אני די במתח והייתי רוצה לדעת מה מצבי אך חשושני שבדיוק במועד זה לא אהיה כאן, והעניין יאלץ לסבול דיחוי של יותר מחודש...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בעקבות תשובתך - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/05/2011נראה כי התכתבות זו מיצתה את עצמה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
טלי05/05/2011חבל - כי עדיין העניין של ה-FSH הגבוה ביום ה-16 לא ברור לי. נותרתי ללא תשובה. תודה בכל אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יקרתי
"בלי שם "03/05/2011קראתי מספר פעמים את שאולתיך המפורטות והדקדקניות שלא מיועדות לפורום --והבנתי שאת מאוד בלחץ בגלל הזמן האבוד ושאין לך ילדים .
אני מאוד מבינה לליבך ומצוקתך !!--גם אני רווקה ללא ילדים וללא זוגיות הרבה זמן- מה שמאוד מכביד על המשך החיים .
אך יחד עם זאת הלחץ והמתח לא יתרמו לך כלל וכלל !!
במקום זה עיסקי בעשיה --עבודה --לימוד -- התפתחות אישית והגעה להשגים --תהני מהחופש --תסעי לחול לשנות אוירה ולספוג תרבות אחרת ---וכ"ו
נכון שכל זה לא מגיע במקום משפחה --והכאב הוא גדול ועצום !! אבל אף אחד מאיתנו לא בוחר את גורלו ומזלו --ויש דברים שלא ניתנים לשינוי .
בכל אופן אם את לחוצה מאוד ואת רוצה ילדים --למה לא לאמץ ילד מאפריקה ??
את יודע כמה רעבים ומסכנים יש בכל העולם שרק מחכים ליד חמה ומושטת .
נכון שקל לתת עצות אבל אני מרשה לעצמי ליעץ לך מאחר ואני באותו מצב
ושום אישה או רופא מפורום זה או בכלל יבניו את כאבנו
אני רוצה לסיים בהרבה איחולים לבביים
וסליחה אם עם ננתי לך יותר מדי עצות שהרגיזו --אבל לשם זה נועד הפורום לשמוע דעות ולקבל אותם בהבנה ורוח טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 52יעל30/04/2011
לא בדיוק בגיל המעבר לפי התסמינים
אבל האם יכול להיות שיש קשר לתופעת "תחושת יובש" בזמן יחסי מין?
לא חשוב כמה אני מגורה רטובה מסככת או מרטיבה תמיד יש לי תחושה שהמקום יבש ואני סובלת אחר כך מתחושה של חיכוך יבש של האזור , זה רק בחודשים האחרונים כך אחרי שהמחזור כבר מתחיל להיות לא סדיר ומועט
ומה עושים? האם יש משחה להקל על התופעות שאחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 52 - תגובה
ד``ר איתן פאר04/05/2011תופעה מוכרת מאד,שכיחה ביותר, ולא הכי חביבה, הקשורה לתקופה שלפני המנופאוזה.
ניתן לטפל הן ע'י מיגוון של ג'ל סיכה והן ע'י משחת איזוקורט לאחר יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 53 ועדיין עם מחזוראתי30/04/2011
ברשותך יש לי כמה שאלות בנושא אני בת 53 מרגישה ניפלא בחיי היום יום ב"ה הכל כמעט רגיל אבל יש לי כמה שאלות שלא ברורות לי והם. האים יכולים לבוא גלי חום קלים גם כשיש לי עדיין מחזור סדיר ומרובה ? האם גם כשאני עדיין מקבלת את המחזור חודש בחודשו אני נקראת בגיל המעבר או רק כשהמחזור מסתיים? האם לקיים יחסים מדחיק את גיל המעבר את הפסקתו או משפר משהו אולי כן? אני מרגישה שיש לי דחף ליותר קיום יחסים האם זה גם בגלל הגיל שיש לי יותר חשק לזה? יש לי לעיתים רחוקות ממש רחוקות דופק מהיר שאני מרגישה את המיטה זזה מעט מה זה לדקה שתיים וזה עובר מה זה יכול להיות ? יש לי גלי חום בקטנה מה שניקרא לשניה אחת ושתיים וזה עובר לא כמו שמגדירים את זה כמו אש בגוף פשוט חם לי קצת וזה עובר מהר.האם זה ספטומים שמתקרבים לסיום המחזור או סתם ככה והאם אלו יהיו גלי החום שלי כשיסתיים המחזור...תגידי שכן ולא יותר גרוע..חחח סליחה על כל השאלות מקווה שתוכלי לענות לי על כולן. מודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 53 ועדיין עם מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר30/04/2011ההגדרה הרפואית של גיל המעבר הוא שנה ללא מחזור.
פועל יוצא- היות ויש לך מחזורים, את לא מוגדרת כאישה בגיל המעבר.
מחזורים יכולים להמשך עד גיל 58 ( כ1.5% מהאוכלוסיה). וישנם מקרים בודדים שאפילו יותר.
ישנה עלייה בדחף מיני כל עוד יש מחזורים בגיל זה , והחשש מהריון לא רצוי נעלם. אין בקיום יחסי מין להשפיע על גיל בו עוברים לגיל המעבר, אך יש בהם בכדי לתרום רבות למצב רוח טוב, ולהנאה מרובה ( ותחושת החיים הטובים). " וכל המרבה- הרי זה משובח".
גלי חום "בקטנה" יכולים להיות עם המחזורים, אינם דורשים טיפול, ואין בהם כדי להעיד על העתיד מבחינת גלי החום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסליחה
אתי05/05/2011לא קיבלתי תשובה על הדופק מהיר שיש לי לפעמיים והאם אין מצב להכנס להריון בכלל בגיל 53 גם כשיש לי מחזור מחכה לתשובה. תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראתי28/04/2011
האם אתה ממליץ להשתמש בכדורים של הדס ששמם מעברית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר30/04/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בהורמונים ושרירן ברחםרחל26/04/2011
אני בת 54. המחזור פסק סופית לפני כשנתיים. כמעט ולא סובלת מגלי חום, אבל ישנה ירידה בליבידו. יש לי שרירן ברחם הנתון למעקב, ובגלל הפסקת המחזור נעצרה גדילתו, והוא אף הצטמצם (גודלו היה כ- 10 ס"מ). האם לקיחת הורמונים רצויה לי, ואם כן- מהי השפעתם של ההורמונים על השרירנים?
בנוסף- האם להורמונים ישנה השפעה על תמונת הכולסטרול בדם? יש לי נטיה לערכים מעט גבוהים.
תודה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בהורמונים ושרירן ברחם - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011את צודקת בשתי השאלות/ תצפיות שלך.
אכן הפסקה של פעילות הורמונלית גורמת להצטמקות, ולעתים קרובות אפילו העלמות שרירנים, ולכן כיום כבר לא מומלץ לרוץ ולנתח אותם כפי שהייתה הגישה בעבר.
שנית- הפסקה בפעילות הורמונלית מוציאה את יצירת שומני הדם מהוויסות המרסן יצירתם בכבד ( פעילות מאד מבורכת של האסטרוגן) ולכן רמתם עולה עם הפסקת הוסת.
גם הירידה בליבידו קשורה לכל התופעה הקשורה בתסמיני גיל המעבר, ואודות הטיפול האנדרוגני בתופעה כבר דנתי בהרחבה מרובה בתשובות קודמות , הפתוחות לעיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובקשת הבהרה
רחל27/04/2011תודה על תשובתך, ד"ר.
ובכל זאת- אני תמהה: האם כדאי לי לקחת הורמונים, בהתחשב ביתרונות הרבים המיוחסים להם, ומצד שני- האם המיומה תגדל שוב? דילמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובקשת הבהרה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011המיומה אכן עלולה לגדול.
מצד שני , ההחלטה לגבי כן או לא טיפול הורמונלי מותנית בגורמים רבים כגון סימפטומים, גנטיקה ( מחלות במשפחה), צפיפות עצם, עישון, בדיקות דם ועוד ועוד .
ולכן יעוץ רפואי אישי ממומחה התחום מתבקש מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר?אורלי26/04/2011
שלום רב.
אני בת 53.מחזור סדיר עד לפני כחודשיים.
לא סובלת מסימפטומים קיצוניים,להוציא גלי חום מעטים רק בלילה.
ליבידו סביר.מעט מצבי רוח.
פעילה בספורט.
האם מומלץ לדעתך ליטול טיפול הורמונלי למרות שאינני סובלת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עברתי סיפור דומה
אלונה26/04/2011והחלטתי לא לטפל טיפול הורמונלי בנתיים ופניתי לרופאת משפחה שלי שהמליצה לי באמת על טיפול טבעי. עכשיו אני לוקחת סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר וזה מאוד עזר לי. אישית, אני לא רופאה, אני לא חושבת שכדאי להתחיל עם טיפול הורמונלי אם אין צורך ממשי ועדיף ללכת על דרך יותר טבעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עברתי סיפור דומה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011אינני נוהג לאפשר פרסומת כזו או אחרת לתרופות של חברות מסחריות. זה לא הפורום.
לגבי מה זה "טבעי"- הרי שגיל המעבר הוא התופעה הכי לא טבעית שקיימת..
לפני רק 100 שנים , תוחלת חיי הנשים היתה 46 שנים ואז לא היה גיל מעבר..
כמו כן בטבע, אין יצורים הממשיכים לחיות, ולדרוש מזון ואזור מחייה , מעבר לחיי הפוריות שלהם.
הרפואה, דרך חיסונים, סנטיציה, רפואה מונעת, אנטיביוטיקה ועוד ועוד, השכילה "לרמות" את הטבע ולהכפיל את תוחלת החיים במאה השנים שעברו. האם זה "טבעי"?
כאשר האנושות חייה , לפני מאות בשנים, בצורה "טבעית". תוחלת החיים היתה 30-40 שנים. ( ואפילו פחות..)
כך שלנפנף המילה "טבעי" , מבלי אפילו להבין את המשמעות האמיתית שלה, זה אולי נשמע פופוליסטי ואופנתי, אך לחלוטין לא אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011אני כלל לא משוכנע. בד'כ מקובל לתת טיפול למניעת סימפטומים הפוגעים קשות באיכות חיים ובעלי פוטנציאל של נזק עתידי.
מהמעט שכתבת לגביך, את לא בדיוק עונה על קריטריונים אלו ולכן לא הייתי ממהר.
יתכן ומעט התופעות שאת מציינת יחלפו ללא כל צורך טיפולי. שווה להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר-נא לענות על שאלתי מה-26.4אירית26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גיל המעבר-נא לענות על שאלתי מה-26.4 - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011קצת סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראירית26/04/2011
אני בת 52 שנתיים ללא מחזור,ללא תופעוות לוואי אופיניות לגיל המעבר.לא נוטלת הורמונים.
אולם בשנה האחרונה החלה אצלי תכיפות ודחיפות קשה במתן שתן,עשיתי את כל הבדיקות האורולוגיות כמו ציסטוסקופיה ואין בעיה אורולוגית ואין גם צניחת שלפוחית או רחם.
בחודשים האחרונים החלו אצלי כאבים בכל הגוףכמו כאבי פרקים וקבעתי תור לראומולוג.
עשיתי בדיקות הורמונליות ואלו התוצאות:
estradiol e-2= <70
LH=51.5
FSH=103.60
PROGESTERONE=1.7
מה אומרות תוצאות אלו והאם יכול להיות קשר לבעייה בשלפוחית ולכאבי הגוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר27/04/2011הבדיקות אכן מאשרות את מה שכבר ידעת, ולכן הן למעשה לחלוטין מיותרות, שאת בגיל המעבר. אין כל משמעות לבדיקות דם אלו שכן הן לא מקדמות כל פתרון לתלונותיך.
שנתיים ללא מחזור, כלומר ללא פעילות הורמונלית, עלולים לפגוע קשה באלסטיות של שלפוחית השתן ומכאן המקור לתלונותיך.
טיפול אסטרוגני מקומי לנרתיק, במשחה או כדורים ( שאינם גורמים להפרשות והצורך בתחבושות) , לאורך זמן, יפתרו את תלונותיך. כל רופא העוסק בתסמיני גיל המעבר ידע לטפל בך בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות אחרי גיל המעברמלי25/04/2011
האם ניתן לעבור טיפולי פוריות בגיל 56?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות אחרי גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר26/04/2011כן, דרך תרומה של ביציות.
בד'כ זה לא מומלץ עקב סיבוכים רפואיים של הריון בגיל מתקדם.
עפי'ר, התרומה של הביציות נעשית בחו'ל בעלויות לא מבוטלות ע'י מספר רופאים המתמחים בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)