פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שושי היקרה

אורית
    15/10/2010

תודה רבה לך.. מאוד מאוד עוזר.. אנסה כבר מחר.. אצלי עכשיו ערב..
    אם תוכלי לשלוח מתכון או שניים שאת מחשיבה למוצלחים במיוחד (מבחינת שילובים בעיקר) אשמח ואודה לך מאוד..
    אורית :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול מהיר בסיר אורז rice cooker
    אורית
    13/10/2010

מחפשת מתכונים לבישול בסיר אחד.. רעיונות מישהו?
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בישול מהיר בסיר אורז rice cooker - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/10/2010

לאיזה סוג של מתכונים את מתכוונת? תבשילים משולבים עוף/בשר ירקות? תבשילי אורז משולבים?

אנא פרטי. יש המון המון מתכונים ורעיונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

אורית
    14/10/2010

בעיקר תבשילי אורז וקטניות ואורז וירקות.. במיוחד מעניין אותי אם אפשר להכין מנה של קארי אדום ירוק או צהוב כבר ביחד עם האורז ואם לא איפה מוצאים מתכון קארי טוב.... אם יש מתכונים של אורז משולב עם עוף,בשר או דגים זה גם יכול להיות שימושי לעיתים רחוקות..איפה את ממליצה לחפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית, משושי - אורז ועוד

שושי שטיינוביץ
    14/10/2010

אורית היי,
    מכיוון שאת מעוניינת להשתמש בסיר המיוחד, הרי לך טיפ משמעותי שיכול לעזור לך להכין אינספור מנות בשילוב של קטניות, ירקות, אפילו עוף או דג:

העיקרון הוא כזה:

את מבשלת לחוד כל מרכיב. למשל: אם את מעוניינת באורז עם קטניות אז את מבשלת קודם כל את הקטניות. כל קטנייה מתנהגת אחרת לכן אומר לך למשל, שעדשים אין צורך להשרות מראש ומספיק לבשל עם מידה כפולה של מים במשך כחצי שעה או עד התרככות. מורידים מהאש. אפשר לשלב אפונה, תירס, גרגרי חומוס (שרויים לילה מראש ומבושלים עד ריכוך כמעט 3 שעות או שליש זמן בסיר לחץ), שעועית וכו'.

את האורז את מתחילה לבשל בסיר ובשלב שרוב המים כבר נספגים את מוסיפה את הקטניות, מתבלת וממשיכה בבישול (אם יש אפשרות להנמיך חום, אז כדאי לעשות זאת. אני יודעת שברוב הסירים החשמליים, התהליך הזה מובנה ואין צורך לעשות דבר).

אם את מעוניינת באורז עם ירקות: אז כדאי לחתוך את הירקות ולהקפיץ אותם מראש וכנ"ל להוסיף אותם בשלב האידוי.

אם את מעוניינת להוסיף עוף (פרגית למשל): אז מקפיצים את נתחי העוף עד בישול, רצוי לתבל תוך כדי הקפצה ואז להוסיף בשלב האידוי. אפשר להוסיף עוף, ירקות וקטניות בשלב האידוי.

להשבחת האורז, את יכולה גם לטגן בצל (עם כפית או כף שמן) ולהוסיף בשלב האידוי לשאר המרכיבים.

כנ"ל לגבי הוספה של קארי או תבלינים אחרים. את יכולה להוסיף את הקארי בשלב ההקפצה של הירקות או טיגון הבצל.

כפי שאת מבינה, האפשרויות אינסופיות ואני מאמינה שעם ההדרכה הזו תצליחי. אם בכל זאת את מרגישה צורך, אשלח לך עוד מתכון או שניים מדוייקים.

ובינתיים, שבת שלום לך,

שושי

כמה מילים על אורז:

אורז בריא הוא אורז מלא מכל הסוגים: שחור, אדום, חום ומעורב. אבל גם אורז בסמטי לבן נחשב לאורז בריא. נכון, אין בו סיבים, אך אם כוללים ירקות בארוחה, הסיבים יבואו מהירקות.

אורז לבן רגיל נחשב לפחות בריא ופחות מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכונים לסיר אחד
    אורית
    13/10/2010

שלום!!!
    אין לי הרבה זמן להכין אוכל.. קניתי סיר לבישול אורז rice cooker
    מחפשת מתכונים של סיר אחד.. ואם אפשר שמותאמים לסיר כזה..
    רעיונות מישהו??
    תודה רבה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    מתכונים לסיר אחד

הוספת תגובה

• מתכונים לסיר אחד - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מבושל קפוא
    אבי
    11/10/2010

שלום רב,
    אני סטודנט, ושאלתי חשובה מאד עבור סטודנטים, והיא בעניין האוכל הקפוא.
    כדי לחסוך בזמן, כל תחילת שבוע מכינים לי אוכל מבושל- מרק עם עוף, מרק עם בשר או עם קציצות, ולאחר שהאוכל מבושל מכניסים אותו למקפיא.
    אני במהלך השבוע מפשיר את האוכל(לעיתים יוצא שהוא נשאר במקפיא תקופה של עד חודש). לאחרונה גיליתי את החוק הידוע שאסור להקפיא ולהפשיר בשר\עוף יותר מפעמיים, שאלתי היא מה קורה לגבי האוכל המבושל שאני אוכל יום-יום(הרי גם הוא עובר תהליך של הקפאה הפשרה בישול ואז שוב הקפאה הפשרה), האם הפגיעה משמעותית? או שעדיף לאכול אוכל מהקפיטריה באוניברסיטה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מבושל קפוא

הוספת תגובה

• אוכל מבושל קפוא - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/10/2010

אין בעיה להקפיא אוכל מבושל, גם אם הוא הוכן ממזון קפוא (בשר, עוף או דגים קפואים או ירקות קפואים). רצוי כמובן לא להשתמש במוצרים מעובדים, ואם הופשר מזון מוכן קפוא רצוי לא להקפיא שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטב שעשוי מטחינה
    (:
    11/10/2010

היי
    התחלתי להשתמש בטחינה,בעבר נמנעתי מטחינה חומוס וממרחים כאלו שנחשבו לממרחים שמנים למרות שכיום ידוע לי שיש בהם הרבה יתרונות
    בכל אופן קניתי טחינה גולמית ויצא לי ממש טעים טחינה לפי ההוראות רציתי לגוון והבנתי שיש רוטב טחינה עם יוגורט
    השאלה שלי היא מדוע מומלץ דווקא יוגורט כבשים? והאם יש בו הבדל בטעם חזק בינו לבין יוגורט לבן ביו רגיל?

בנוסף רציתי לשאול האם אפשר לשות את הרוטב טחינה עם לבן?
    וכאמור אם זה מתאים עם יוגורט ביו רגיל?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    רוטב שעשוי מטחינה

הוספת תגובה

• רוטב שעשוי מטחינה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    11/10/2010

אין חוקים!
    אפשר לעשות את הרוטב עם איזה יוגורט שאתה רוצה אם זה יוצא טעים.
    אני ממליצה על שני דגשים בריאותיים:
    1. לקנות להבא טחינה גולמים משומשום מלא.
    2. אם מערבבים עם יוגורט אז יוגורט עיזים ויוגורט כבשים בריאים יותר מיוגורט מחלב בקר כיוון שהם קלים יותר לעיכול.
    חוץ מזה... מה שטעים - מתאים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול דגנים וקיטניות
    שאול
    08/10/2010

אני נוהג להשרות את הדגנים והקיטניות יחד למשך הלילה ואח"כ מבשל אותם ישר ללא שפיכת המים של ההשריה. אין לי גזים האם מבחינת בישול בריא אני עושה טעות כל שהיא בכך שאני לא שופך את מי ההשרייה? כי הרי הם עשירים בחלק מהרכב גרעיני הדגנים והקיטניות. בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    בישול דגנים וקיטניות

הוספת תגובה

• בישול דגנים וקיטניות - תגובה

ליה שומרון פינדר
    09/10/2010

בעיקרון למיטב ידיעתי את מי ההשרייה של הקטניות מומלץ לזרוק בעוד את מי ההשרייה של הדגנים אפשר לשמור או לזרוק.
    את מי ההשרייה של הקטניות אפילו מומלץ להחליף פעם או פעמיים במהלך ההשרייה.
    לצערי אין לי הסבר למידע הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוקולי
    (:
    02/10/2010

היי
    קניתי ברוקולי טרי בכמות גדולה ואני יודעת מהעבר שאחריי כמה ימים הברוקולי משחיר ויש עליו עובש כדי למנוע את זה רציתי לשאול האם אפשר להקפיא ברוקולי שנקנה טרי?

לקביעת תור
    סגירה
    ברוקולי

הוספת תגובה

• ברוקולי

ליה שומרון פינדר
    04/10/2010

אפשר להקפיאו טרי, אפשר גם לחלוט, לצנן, לייבש ולהקפיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון שאהבתי על בסיס ברוקולי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/10/2010

טליה היי,

לצערי, לא הצלחתי לפתוח את הקישור למתכון. אולי תדביקי אותו כאן?

תודה, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוקלי אני אוהבת

עדה
    07/10/2010

בעיקר באידוי (סיר מים ומעליו רשת מחוררת) להוסיף טיפת מלח, מעט לימון, ואפשר חמאה או שמן זית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת מזון מבושל
    אולה
    01/10/2010

שלום ,
    אני אוהבת לבשל ותמיד התעניינתי בתזונה בריאה ונכונה ( במיוחד לאור זה שאני צמחונית וצריכה להקפיד להשלים חלבונים..)

האתגר גדל מאז שאני שאני סטודנטית ( יש מעט מאוד זמן בד"כ להתעסק בזה ועדיין אני לא רוצה לחיות על אוכל קנוי וג'אנק)אני מנסה ליעל את הרגלי הבישול שלי .

אני נוהגת להשרות ולבשל קטניות מראש וגם דגנים כמו חיטה ואורז מלא ואפילו פשטידות ומרקים ואז להקפיא ולשלוף בעת הצורך..
    והשאלה שלי היא - האם הבישול המקדים וההקפאה פוגמים בערך התזונתי של המזונות האלו ? וגם , כמה זמן אפשר לשמור אותם ככה בהקפאה ( לדוגמא קטניות ) האם יש "תאריך תפוגה"?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת מזון מבושל

הוספת תגובה

• לבשל ולהקפיא

ליה שומרון פינדר
    04/10/2010

ככל שהתהליכים שעובר המזון מרחיקים אותו ממצבו המקורי זה באמת פוגם בערכים התזונתיים שלו. אולם, אם זו הדרך שלך לשמור על אכילה יומיומית של אוכל מזין, אז זה שווה את זה. אילולא ההקפאה סביר להניח שהיית מסתפקת באוכל פחות מזין אולי אוכל מוכן... אז לדעתי, אין שום בעיה. רק חשוב להקפיד שאם מבשלים משהו כדאי להכניס להקפאה את המזון כמה שיותר קרוב למועד הבישול, לא לחכות יומיים, לראות מה נשאר ואז להקפיא.
    בנוגע לזמן במקפיא... זה מאוד תלוי במרכיבים המוקפאים. אפ זה קטניות מבושלות נטו, זה יכול להיות הרבה זמן, אולי אפילו כמה חודשים. אם מדובר בפשטידות אז זה פחות. תמיד אחרי שמפשירים כדאי לשים לב לריח של המזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השריית עוף
    dor
    01/10/2010

שלום רב

רציתי לשאול, האם זה בסדר להשרות עוף במרינדה במשך 24 שעות,במקרר כמובן, האם יש עם זה בעיה כלשהי?
    נאמר לי בעבר כי השריית עוף כאשר הוא טרי,במשך שעות רבות,פוגמת באיכותו,אז אני מבררת האם זה באמת כך..?

אשמח לקבל תגובה.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השריית עוף

הוספת תגובה

• השריית עוף

שושי שטיינוביץ
    01/10/2010

מבחינה קולנרית אין כל בעייה בהשרייה של כ-24 שעות. מבחינה בריאותית, הייתי מתייעצת עם ליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצילים
    (:
    26/09/2010

היי
    רציתי לדעת איך אפשר לקלות חצילים?
    יש לי כיריים חשמליות ככה שאני לא יכולה לשים את החציל על האש הגלויה ולקלות אותם
    אשמח לשמוע דרכים אחרות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חצילים

הוספת תגובה

• חצילים קלויים

שושי שטיינוביץ
    26/09/2010

אפשר לקלות חצילים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 220 מעלות. כדאי לדקור את החצילים במזלג או סכין כדי שלא יתפוצצו תוך כדי קלייה. הפעולה נמשכת כ-40 דקות או עד שהחצילים רכים לגמרי.

כמו כן, אפשר לקלות על הכיריים בתוך מחבת (עדיף שחורה כזו שלא ממש איכפת לך איך היא תיראה אחרי הפעולה הזו ולשמור אותה לפעולות מסוג זה). מחממים את המחבת היטב ומניחים את החצילים. הופכים כל הזמן עד שהם מתרככים.

מיותר לציין שהקלייה על אש פתוחה היא הקלייה האיכותית ביותר, אך בהעדר אמצעים, השיטות שציינתי טובות מאד.

בהצלחה וחג שמח,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לקלייה

(:
    26/09/2010

הקלייה בתנור- להשאיר את החציל שלם? או לפרוס אותו שיהיה פתוח ואז לקלות?

והאם כל התהליך של ה040 דק להשאיר על 220 מעלות?

אגב,אם יש לך מתכונים "מנצחים" לחצילים אשמח לשמוע,זאת הפעם הראשונה שאני מתחילה להשתמש בהם
    משהו בסגנון של קציצות משולבות עם חצילים
    או פסטה עם חצילים
    פחות בקשר לסלטי חצילים

תודה,ומועדים לשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצילים קלויים

שושי שטיינוביץ
    26/09/2010

אפשר לקלות חצילים שלמים (כן, החום נשמר לאורך הקלייה-אפייה) ואז לרוקן את התוכן ולהכין סלט חצילים, ואפשר גם לפרוס ולקלות בתנור. התוצאה שונה לחלוטין, כמובן.

סלטי חצילים אפשר להכין בכל מיני גרסאות וסגנונות:

אפשר להוסיף טחינה גולמית, לימון, שום כתוש, מלח ופלפל
    אפשר להוסיף מיונז ואותן תוספות
    אפשר להוסיף: לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל וחופן פטרוזיליה
    אפשר להוסיף: לימון, חומץ, שום, מלח ופלפל, פפריקה ובזיליקום.
    ואפשר להפעיל את חוש היצירתיות, להוסיף תיבול, לטעום ולתקן.

פרוסות חצילים: אפשר לקלות בלי שימון מראש ואז יש לחתוך את הפרוסות בעובי של 1 ס"מ. כאשר הן קלויות, אפשר להכין בצד רוטב של: שום כתוש, לימון, חומץ, חופן עשבי תיבול קצוצים (טימין, רוזמרין, בזיליקום, טיפה מרווה), שמן זית, לערבב היטב ולמרוח על הפרוסות.

או פורסים חצילים, מכינים בקערה מעט שמן זית ומורחים כל פרוסה בשמן, זורים מלח גם ופלפל שחור גרוס טרי וקולים בתנור. כל כך טעים שאין צורך בכלום. כדאי להכין כמות כי כל פרוסה תזלל מיד ביציאתה מהתנור.

ואם רוצים לחסוך קלוריות - אז על כל כמות של שמן מוסיפים כמות של מים (למשל: כף שמן + כף מים). השאר אותו דבר.

ואם כבר פרוסות חצילים אפשר לקלות גם פרוסות פלפל אדום ופרוסות קישואים. זה מניב מגש אנטיפסטי מרהיב, טעים ובריא.

בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,ועוד שאלה

(:
    27/09/2010

חצילים הולכים טוב בתור רוטב לקציצות?
    יש איזשהו רוטב עם חצילים שמתאים לקציצות מבשר טחון עוף\עודו\בקר
    אשמח לשמוע בעיניין.

ובקשר לקלייה,אני אעשה השבוע אני חייבת לטעום את זה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצילים כרוטב

שושי שטיינוביץ
    27/09/2010

מעניין אותי מה את מדמיינת כשאת שואלת את השאלה הזו? יש אפשרות להכין רוטב עם חצילים, השאלה כמה את רוצה להשקיע ולא יודעת כמה תאהבי את התוצאה. חזרי עם תשובה ואחזור עם מתכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

(:
    28/09/2010

לא משהו מסובך שלוקח הרבה זמן,משהו קליל שירגישו טעם של חצילים
    לדוגמא שמעתי על מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות עם חצילים השאלה אם מרגישים את החצילים אם הם דומיננטיים במתכון
    אשמח למשהו לא ממש קשה משהו שהשתלב טוב עם בשר

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטב עגבניות עם חצילים לקציצות

שושי שטיינוביץ
    28/09/2010

מתכון לרוטב:

חומרים: לסיר עם 20 קציצות

1 בצל בינוני
    2 עגבניות טריות
    1 חציל בינוני
    4 שיני שום טרי, קצוצות
    1 כף פפריקה
    2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
    1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
    מלח לפי הטעם
    תוספת מומלצת: 1 כף קורנית טריה, רק העלים
    1 כפית או כף שמן
    מים לכיסוי
    1 כף קינמון - לסוף

אופן ההכנה:
    מקצצים בצל, חותכים חציל לקוביות בגודל של 1 ס"מ, קוצצים עגבניות, קוצצים שום.
    בסיר שבו יבושלו הקציצות, רצוי נמוך ורחב מספיק להכיל את הקציצות:
    מטגנים בצל עם כף או כפית שמן
    מוסיפים חצילים וממשיכים לטגן
    מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן
    מוסיפים שיני שום קצוצות וממשיכים לטגן.
    מוסיפים פפריקה ופלפל שחור וממשיכים לטגן
    כשהירקות כבר מאודים דיים והעגבניות נמסו, מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים. מביאים לרתיחה, מערבבים ומוסיפים עוד קצת מים. עוד רתיחה, עוד ערבוב, מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ, מוסיפים מלח מערבבים ומנמיכים להבה, אבל חשוב שהרוטב יבעבע בעדינות.
    עכשיו מסדרים את הקציצות יפה מעל הרוטב המאד סמיך ומבעבע.
    לאחר סידור הקציצות, סוגרים את הסיר ומבשלים לדקות אחדות עד שהקציצות מתקשות.
    בשלב זה מכסים את הקציצות במים ומבשלים עד שרוב המים נספגים.
    לפני סיום הבישול זורים כף קינמון מלמעלה.

אגב, זה רוטב מצויין לבישול עוף, בשר וגם במיה. לבמיה אפשר להוסיף מיץ לימון טרי.

בתיאבון וספרו חוויות.

וכמובן, חג שמח!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

(:
    28/09/2010

נשמע מצוין
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף, בתיאבון וחג שמח

שושי שטיינוביץ
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

(:
    03/10/2010

היי
    רציתי לעדכן שעשיתי את המתכון של הקציצות ברוטב עגבניות עם החצילים,יצא ממש טעים
    קצת שיניתי-הוספתי גזר לרוטב וקינמון לא שמתי כי אני לא אוהבת בבשר
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/10/2010

תודה על התגובה. שימחת את ליבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורנפלור מבושל לתינוק
    אמא
    23/09/2010

שלום.....
    איפה אפשר למצוא קורנפלור לתינוקות שמבשלים אותו????
    פשוט חיפשתי את מה שהיה פעם שצבע השקית היה כחול ולבן ועליו פנים של תינוק ולא מצאתי..
    מה צבע השקית של קורנפלור לתינוק היום או מה שם החברה ?? מאיפה אפשר לקנות......

לקביעת תור
    סגירה
    קורנפלור מבושל לתינוק

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

אמא
    23/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורנפלור

שושי שטיינוביץ
    26/09/2010

אני מכירה קורנפלור רגיל המכונה גם "עמילן תירס". הוא נמצא בכל מרכול, ואם את לא מוצאת, שאלי את אחד המוכרים.

פעם היו משתמשים בו להכנת דייסה לתינוקות. כיום, אין לי מושג אם יש דייסת קורנפלור מיוחדת לתינוקות. חפשי בחנויות הפארם אם יש דייסה כזו. ייתכן שזו תהיה דייסה להכנת אינסטנט ובטח יהיו בה תוספי מזון שאין בעמילן תירס הרגיל שקונים במרכול.

דייסת עמילן תירס - קורנפלור, היא דייסה בסיסית ומשביעה לתינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    (:
    20/09/2010

היי
    רציתי לדעת האם ייצא טוב אם אכין-
    שניצל מרוח בכפית שמן זית ומתובל במלח,פלפל,פפריקה ומעל פרורי לחם ולאפות בתנור?
    זה ייצא טוב?
    יש לציין שבכוונה אין שימוש בקמח או בביצים

אשמח לדעת,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• פספסו את ההודעה שלי

(:
    26/09/2010

אם אפשר תגובה,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה עוף

שושי שטיינוביץ
    26/09/2010

ייצא מצויין. רצוי לעטוף בנייר כסף ולאפות 12 דקות בתנור שחומם מראש.

אפשר גם למרוח כפית שמן במחבת אל-דבק ול"טגן" זמן קצר משני הצדדים. גם המחבת צריכה להיות מחוממת מראש.

גרסה מצויינת, בריאה ודלת קלוריות לחזה עוף.

אגב, פירורי לחם וקמח זה אותו דבר, כך שאם תזרי כפית קמח מלא (לשני הצדדים) התוצאה תהיה יותר טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות
    שרון
    19/09/2010

שלום

1. רשמתי למטה תגובה לגבי הלחם.

2. יש לי מתכון לעוגיות בריאות ואני רוצה להכין אותן ללא אבקת אפייה מה יצא מזה?

2 ביצים
    כוס קמח שיפון/חיטה מלא
    כוס שיבולת שועל
    חצי כוס סילאן
    רבע כוס שמן
    1 אפייה (מתכוונת לוותר אם אפשר)
    קינמון

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עוגיות

הוספת תגובה

• עוגיות

שושי שטיינוביץ
    19/09/2010

אותו סיפור כמו הלחם. אבקת אפייה מתפיחה ותעשה את העבודה.

ללא אבקת אפייה או מתפיחים אחרים, העוגיות תצאנה קשות כאבן. אין שום טעם להכין אותן.

יש אפשרות להכין עוגיות על בסיס בצק פריך, ואז אין צורך במתפיחים. בצק פריך מכיל כמות יחסית גדולה של חמאה והשאלה אם זה מתאים לך. לדעתי, עדיף לשים אבקת אפייה מאשר להגדיל את כמות החמאה. בחישוב בריאותי, זה עדיף.

חוץ מזה, למרות כל מה שנאמר, אני תמיד בעד לנסות. אולי כן תאהבי את התוצאה...מי יודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם
    שרון
    18/09/2010

שלום

האם את יכולה לרשום לי מתכון ללחם שיפון מלא/חיטה מלאה ללא שמרים, אבקת אפייה וסודה לשתייה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחם

הוספת תגובה

• לחם

שושי שטיינוביץ
    19/09/2010

עד כמה שידוע לי, הדרך היחידה לאפות לחם ללא חומרים מתפיחים היא באמצעות הכנת מחמצת שאור. הכנת המחמצת דורשת מיומנות ונסיון, אך אם זה חשוב לך, כדאי לך להתחיל. גם אם לא תהיה הצלחה בפעם הראשונה, בסוף זה יצליח.

הכנת מחמצת בדרך הכי פשוטה: ההכנה נמשכת 6 ימים:

חומרים:
    כלי עם מכסה
    קמח
    מים
    הרבה סבלנות

הכנה:
    שמים בכלי כוס קמח + כוס מים, מניחים בחוץ (על השיש) ומכסים במגבת או בד. מניחים למשך יממה.
    ביום השני מוסיפים עוד כוס מים ועוד כוס קמח. סוגרים עם המכסה ומכניסים למקרר.
    למחרת מוסיפים עוד כוס מים ועוד כוס קמח ומערבבים.
    חוזרים על הפעולה במשך 6 ימים.
    השאור אמור להיות מוכן.
    שימו לב - אם יש חמיצות יתר או שיש חלק שנראה שהתקלקל, יש להסיר אותו.

ביום אפיית הלחם, לוקחים עבור הלחם מחצית מכמות השאור ומחצית מכמות הקמח. מוסיפים מים, מלח, 1 כף שמן ולשים לבצק חלק. מניחים להתפחה. ההתפחה אורכת יותר זמן משמרים רגילים ועשייה לארוך שעות אחדות. לא להיבהל. בסוף זה תופח.

לאחר ההתפחה, צרים צורה ש ככר ומתפיחים שוב.

זורים גרעינים או שומשום ואופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שהככר מוכנה.

אפשר לערבב סוגי קמחים: שיפון, מלא, כוסמין.

אגלה סוד קטן - אני יודעת שיש מאפיות שבהן משתמשים במחמצת שאור אך נותנים לה "פוש" קטן באמצעות כמות זעירה של שמרים. אל תגידו שאמרתי.......

בהצלחה וספרו חוויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    19/09/2010

תודה על התגובה אך זה נראה לי מסובך מידי.

מצידי שיצא לחם שטוח כך שלא מפריע לי שלא ייתפח, שיצא כמו פוקצ'ה בערך אז האם הקמח שיפון מלא, מים ושמן מספיקים? אם כן אז מהן הכמויות ומה עוד להוסיף? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם

שושי שטיינוביץ
    19/09/2010

זה לא ייצא כמו פוקצה. זה ייצא פשוט אבן...................

אם את רוצה, אפשר להכין סוג של "פיתות", מעין חביתיות של קמח מלא, איכותי, עם מים, מעט שמן וביצה, בלילה רטובה כמו של פנקייק. לשפוך כ-1/2 כוס בלילה לתוך מחבת אל-דבק שחומם היטב מראש (אפשר למרוח עם קמצוץ שמן להבטיח שלא תהיה הדבקות). ה"חביתיות" יהיו מעין פרוסת לחם שתוכלי למרוח עליה מה שאת רוצה.

נסי לערבב - 1 כוס קמח (את יכולה לערבב קמחים שונים) + 1 כף שמן + 1 ביצה + מעט מלח ומים עד שתהיה בלילה דלילה כמו דייסה.

זו הדרך שאני רואה.

אין אפשרות להכין לחם מקמח ומים בלבד. לצערי.

הדרך האחרת האפשרית היא להכין לחם ללא לישה שיש בו מעט מאד שמרים (1/4 כפית לככר). זה לחם שיחסית פשוט להכנה ויוצא מאד טעים. אז אם לא איכפת לך שיהיה בלחם בכל זאת קמצוץ שמרים, אז זו דר מצויינת. תמצאי מתכון פה בפורום. כתבתי אותו לא מזמן.
    בהצלחה.
    שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון, משושי, עוד על לחם

שושי שטיינוביץ
    26/09/2010

שרון היי,
    חשבתי עלייך ועל איזה פתרון אפשר להציע לך ללחם נטול מתפיחים.

חשבתי שהדרך הטובה ביותר בשבילך היא להכין לחם עם קמצוץ שמרים (פחות מרבע כפית) ולהניח לו לתפוח במשך שעות ואולי אפילו יום שלם או לילה שלם. ההתפחה יכולה לארוך גם 18 שעות.
    אחרי ההתפחה הראשונה, מוציאים אוויר (בתפיחות אגרוף), שמים בתבנית אפייה משומנת ומקומחת, מתפיחים שוב במשך כמה שעות ואחר כך אופים בתנור שחומם בחום גבוה.

ניסיתי את הדרך הזו וייצא לחם ממש משגע.

אם שווה לך, אולי את יכולה לרכוש מכונה לאפיית לחם ולעשות לחם כמו שהצעתי.

מקווה שעזרתי קצת. חג שמח, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתכון שהצעת דומה מאוד

טליה
    01/10/2010

לזה שרץ ברשת כבר שנים אחדות ,תחת השם- kneadless bread אני אופה אותו כבר הרבה מאוד זמן, בהצלחה מלאה. למעשה אני כבר לא קונה לחם מוכן בכלל, הרבה מאוד בגלל הערה שקיבלתי כאן מכן בנושא תוסף E330, שנמצא בכל לחם קל תעשייתי, לפחות לפי בדיקה מדגמית שלי. העליתי לא מזמן רשימה באחד האתרים לפרסם מאמרים, שבינתיים נסגר, תחת הכותרת: "כל מה שלמדתי בשנה האחרונה על לחם ללא לישה", ובו פרטים וטיפים רבים מניסיוני האישי, אם יש בו עניין, אשמח לשלוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליה

שושי שטיינוביץ
    01/10/2010

את צודקת. ההצעה שלי היא ווריאציה על המתכון המקורי של "לחם ללא לישה". הווריאציה קלה יותר מהמתכון המקורי, כי זו הבקשה של הגולשת שלנו שחיפשה משהו קל במיוחד ונטול השקעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי- יש לך אולי

טליה
    02/10/2010

ניסיון באפיית לחם בשיטה המקוצרת שהצעת עם קמחים מלאים? כי לי הם לא עולים מספיק יפה. מה שטוב בגירסה שלך, הוא שלא צריך סיר ברזל ולא צריך להלהיט אותו. אני אנסה את המתכון שלך עם תבנית מחרסינה מיוחדת ללחם, שקיבלתי לפני המון שנים ועוד לא הפקתי ממנה תועלת. היא די קטנה ורחבה, אולי בדרך הזאת שלך הקמח המלא בכל זאת יתרומם. אספר לך תוצאות. אפשר כאן באתר להוסיף תצלומים ? תודה על כל החכמה שלכן,שאתן משתפות אותנו בה כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליה, משושי

שושי שטיינוביץ
    04/10/2010

מעניין מדוע הבצק מקמח מלא לא תופח מספיק? אצלי הוא תופח.

האם ייתכן שהבצק שלך תפח ונפל? בחום הנוכחי הבצק תופח מהר ואז יש צורך ל"פנצר" אותו להתפיח מחדש. לפעמים אני עושה זאת 3 או 4 פעמים, כי אני מעוניינת בזמן התפחה ארוך.

נסי לערבב קמח מלא עם לבן: חצי חצי או שליש לבן ושני שליש מלא. אין סיבה שלא יתפח. בדקי גם את איכות השמרים. אני משתמשת בשמרים יבשים ומחזיקה אותם בצנצנת אטומה במקפיא. הם מחזיקים חודשים ארוכים.

הבצק לא צריך להיות רך מדי (לא מיימי או דייסתי) אלא בצק אמיתי אבל רך. כשיש לי זמן אני אפילו לשה אותו קצת. כסי בשקית ניילון והניחי בחוץ. במזג האוויר הנוכחי זה יתפח תוך כחצי יום.

אכן, את יכולה לאפות בכל תבנית. אין הכרח בשימוש בסיר כבד וכל הדרמה המתלווה אליו. הלחם יוצא פשוט מעולה גם בתבנית רגילה, בטמפרטורה של 200 מעלות. אני אופה בתבנית מוארכת ואז יש לי ככר יפהפיה וטעימה שמחזיקה מעמד יפה מאד למשך כמה ימים.

תודה לך על המשוב מחמם הלב. אני שמחה שאנחנו עוזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על לחם קלי קלות, לאנשים עובדים

שושי שטיינוביץ
    04/10/2010

הלחם הזה מתאים למי שעובד ומעוניין שיהיה לחם טרי בבית לארוחת ערב לכל המשפחה.

מערבבים בבוקר 3 כוסות קמח (כל הסוגים. רצוי מחיטה מלאה ואפשר לערבב סוגים שונים), 1/4 כפית שמרים וכוס וחצי מים + כף שטוחה מלח.. מכסים בשקית ניילון ושוכחים. הפעולה אורכת 3 דקות.

אחרי הצהרים, משטחים את הבצק (דקה עבודה), שמים בתבנית אפייה (עוד שתי דקות) (משומנת מעט ומקומחת), מניחים להתפחה נוספת בתוך התבנית, אופים כשהבצק תפח פי שניים (יכול לארוך כשעתיים), ועד שמגיע זמן ארוחת ערב יש לחם טרי וכיפי בקלי קלות.

טמפרטורת אפייה: 200 מעלות כ-40 דקות, עד שמשחים יפה.

לא לשכוח לזרות שומשום וגרעינים אהובים מלמעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא בערך...

טליה
    04/10/2010

עשיתי שילוב של שיטת הלחם ללא לישה, מקמח שיפון מלא, כי רק זה נשאר לי, עם ההצעה שלך, כלומר : בצק- 3 כוסות קמח, שליש כפית שמרים, כוס וחצי מים חמימים, כפית ורבע מלח. הוספתי גם קמת גרעיני חיטה, אורגנו יבש, דוחן. הבצק היה יחסית יבש וכבד. מכיוון שהשתמשתי בתבנית חרס די קטנה, שמידותיה הפנימיות הן-אורך 17 רוחב 8 גובה 7 , זה לא יצא מאוד נפול. התפחתי בפעם השנייה כבר בתוך התבנית, כמו שאמרת שכדאי.
    אפיתי ב230 מעלות, כמו שאני עושה עם סיר הברזל, אולי באמת כמו שאת אומרת זה חם מדיי, ובכל זאת הפנים התקבל די רטוב, בעיני זה לא מוצלח. אני נוהגת מייד לפרוס ולהקפיא, ואחר כך להפשיר בטוסטר, כך שהרטיבות הזאת פחות משמעותית,אבל עדין אני לא מספיק מרוצה מהתוצאה.
    אז את אומרת ללוש ממש, לא לסמוך על הפטנט? כי כאשר אני אופה את זה מקמח לחם לבן של שטיבל, מתקבלת כיכר מושלמת, אפילו אחד הבנים שלי, במקצועו שף, אומר שהוא יכול למכור אותה במסעדה. שזה ממש תו תקן בהצטיינות בשבילי.
    האתגר הבא שלי בשבילך, אחרי שאשפר את זה עד שישביע רצון וטעם, יהיה -איך לעשות אותו לחם קל. מוכנה ?
    תודה
    טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא בערך..לטליה

שושי שטיינוביץ
    04/10/2010

היי טליה,
    קודם כל אני רוצה לשבח את החריצות והעשייה שלך. כל הכבוד. זו הדרך להגיע לתוצאות נפלאות. אשרייך.

לידיעתך, שיפון הוא קמח שהכי פחות תופח, הוא יחסית כבד יותר ולכן צריך מעט יותר מים. שימי לב שכמות המים היא פונקציה של סוג הקמח ו.....מזג האוויר השורר בזמן ההכנה. לעתים בגלל יובש וחום יש צורך להוסיף יותר מים. את צריכה להרגיש את הבצק, להוסיף את המים בהדרגה ולהגיע למרקם הרצוי. כאמור, זה צריך להיות בצק ממש, אך רך ולא קשה. לישה קלה רק עוזרת ואם יש לך סבלנות, עשי זאת.

את יכולה להסתפק ברבע כפית שמרים, אין צורך להוסיף יותר.

לדעתי, עד שתצליחי במשימה, לא כדאי להוסיף דברים בשלב ההתפחה. את יכולה להוסיף את הגרעינים והעשבים בשלב האחרון, לפני ההכנסה לתבנית האפייה.

ואכן, נראה לי ש-200 מעלות בתבנית רגילה עדיפות על 230 שאכן זה חום גבוה מדי וייתכן שהלחם נאפה מבחוץ מהר מדי ולא הספיק להאפות מבפנים.

לאחר האפייה, כדאי להניח ללחם להצטנן מעט לפני הפריסה. קל יותר לפרוס לחם שהתקרר מעט וגם מרקמו משובח יותר.

נסי שוב, אני בטוחה שתצליחי. וכמובן שתספרי לנו איך ייצא. כך גם הגולשים יוכלו ללמוד מהניסיונות שלך.

שיהיה לך ערב מצוין מלא בריחות אפייה משכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא בערך..לטליה - תוספת לתגובה

שושי שטיינוביץ
    04/10/2010

בכל מקרה, על הלחם לעמוד לפחות 12 שעות ואפילו יותר. כאמור, אם תפח טרם זמנו, את יכולה להוציא אוויר ולהניח להתפחה נוספת. בגלל שהלחם לא עבר לישה רגילה, יש ערך חשוב לאורך זמן ההשהייה טרם האפייה. ההשהייה הממושכת היא שמשביחה את מרקמו ועושה שיהיה לחם באמת מופלא.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מעומק הכיכר והלב

טליה
    16/10/2010

העצות שלך נמדדות בזהב- אדווח על כל תוצאה מעניינת. דרך אגב, מצאתי לחם קל תעשייתי, שאיננו מכיל חומצת לימון, האמת שדי במקרה, כי כבר חשבתי לוותר על העקרון הזה. ואם זה לא פוגע בחוקי האתר, אני יכולה לפרסם כאן את שמו ואת שם היצרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מעומק הכיכר והלב - תגובה

שושי שטיינוביץ
    17/10/2010

תודה לך טליה על המשובים מחממי הלב שלך. זה כמובן מאד מעודד ואני שמחה על כך.

פרסום הוא בניגוד לכללי האתר. שיהיה לך שבוע מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שייקים של פירות
    יעל
    16/09/2010

היי
    אני רוצה להכין בבית שייק פירות - כמו בבית קפה.
    במסעדות ובתי קפה משתמשים בפירות קפואים, שקונים בשקיות ענק.. למשל - אננס קפוא (לא משומר), מלון קפוא, וכו'..
    בסופרמרקטים שנכנסתי אליהם לא מצאתי (רק פירות יער קפואים).
    מישהו יודע איפה מוצאים כאלו "האנשים הפשוטים" שלא קונים בסיטונאות?
    תודה מראש
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שייקים של פירות

הוספת תגובה

• פירות קפואים

ליה שומרון פינדר
    19/09/2010

השיטה הפשוטה היא פשוט לקנות פירות טריים ולהקפיא.
    הספקים שמוכרים אריזות של פירות קפואים מוכרים כמוית גדולות מאוד, שלא בהכרח מתאימות לקהל ביתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון שעועית לבנה גדולה בטעם מתוק
    יהודית
    15/09/2010

שלום לחברי הפורום .
    האם מוכר למישהו מכם מתכון של שעועית לבנה גדולה בתוספת סוכר ?
    אמי ז"ל שהיתה ממוצא פולני היתה מכינה זאת כתוספת למנה העיקרית , ולטעמו של
    אבי ז"ל זה היה מעדן . נזכרנו במנה זו בסעודת ראש השנה ובנותי, בנוסטלגיה , נזכרו גם הן בטעם ובקשו שאכין זאת , אך לבושתי , איני יודעת איך להכין זאת .
    אודה מאוד למי שיוכל וירצה להדריכני .
    בתודה מראש ובברכת גמר חתימה טובה .
    יהודית

הוספת תגובה

• אוכל עם סוכר

שושי שטיינוביץ
    15/09/2010

יהודית היי,

תוספת סוכר לאוכל גורעת מהערך הבריאותי שלו. מומלץ למצוא תחליפים בריאים ועדיף לא להוסיף סוכר לאוכל. אני מבינה את הרצון הנוסטלגי, אך חשוב לי לציין זאת בפנייך, והשאר לבחירתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה