פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שושי הסדנה שלך היא ממש חובה
    אטי
    16/02/2012

שלום לכולם,
    שמי אטי, ואני משתתפת מזה זמן בקבוצות הלימוד(כן, ממש) של שושי בסדנה שלה לבישול גורמה לייט.
    לשושי יצירתיות בבישול שקשה לתאר במילים, מבלי להשמע מגזימה ונסחפת, ולכן אשתדל...
    שושי שמה לה למטרה,לבשל דיאטטי מאוד,טעים מאוד, וגם עם מרכיבים בריאים בלבד (ללא חומרים משמרים, מלאכותיים,כולל ממתיקים מלאכותיים, וצבעי מאכל), וגם קלים ומהירים.וחוץ מזה אם מישהו בסדנה בא בדרישה מקשה שמעלה את רף האתגר כמו בעייה של גלוטן או הימנעות ממאכלי חלב, יש לשושי פתרונות יצירתיים, בריאים,מהירים, ולא פחות חשוב מאוד טעימים גם לזה.
    ההמצאות של שושי בתחום ההפחתה בשומן וקלוריות, הם ממש פשוטים.בדיוק כמו כל ההמצאות המתבקשות מאליהן שכשמספרים לך עליהן אתה אומר לעצמך,איך לא חשבתי על זה בעצמי, הרי זה כל כך פשוט וקל,( וזו הרי הגאונות). היה לי ויכוח עם שושי באחת הסדנאות,.היא טענה שהפתרונות שלה ממש פשוטים וכל אחד יכול לחשוב על עוד וריציות (היא גם אומרת את זה בפוסטים בפורום).
    אז זהו שלא. עבורך, שושי, זה פשוט. ואצלינו הפה פעור בהפתעה, כל פעם שטועמים מאכל מדולדל קלוריות שהאלכימיה שלך הופכת אותו למעדן.
    אני רופאה במיקצועי,ואני נוכחתי שלשושי, יש ידע גדול מאוד בתחום התזונה הבריאה באופן כללי, והיא משתפת אותנו בו, הגם שאינה מתהדרת בנוצות לא לה וכל הזמן מצטנעת ואומרת שאינה דיאטנית.
    המון, המון, תודה, שושי,
    ואל תשכחי להמשיך להמציא...אנו זקוקים לך...
    אטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שושי הסדנה שלך היא ממש חובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/02/2012

אטי יקרה,

את ממש מקסימה ותודה לך. אני מקווה שמנהלי האתר לא יחשבו שזו יוזמה לפרסום או משהו כזה. אני מקווה שזה ייתן שירות לגולשים באתר.

המון תודה לך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומץ תפוחים
    מיה
    16/02/2012

שלום

האם ניתן להכין ירקות כבושים עם חומץ תפוחים ומלח?
    אני רוצה להכין אך ורק עם חומץ טבעי ולא סינטטי (עם חומרים משמרים) ומחפשת איזה מהסוגים של החומץ מתאים לירקות (שלא יהיה מתוק).

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חומץ תפוחים

הוספת תגובה

• חומץ תפוחים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/02/2012

בהחלט כן. חומץ הוא חומץ. הטעם? זה עניין אישי, אז מציעה לך להכין כמות קטנה ולראות אם את אוהבת את הטעם, כי לחומץ תפוחים יש טעם אופייני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טעמו מתוק ומזכיר מיץ תפוחים?

מיה
    16/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טעמו מתוק ומזכיר מיץ תפוחים? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/02/2012

טעמו הוא טעם של חומץ לכל דבר ולא מיץ תפוחים......אבל יש לו טעם לוואי כלשהו שאני אישית לא מתה עליו. תצטרכי לבדוק ולראות אם את אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומץ תפוחים - תגובה

ליה שומרון פינדר
    18/02/2012

הי מיה,
    אכן חומץ תפוחים הוא החומץ הבריא ביותר, אבל בהחלט יש לו טעם מובחן שלא כל אחד אוהב, אני עוד לא מצאתי לו שימוש יאה במטבח.
    אבל את יכולה לעשות את הירקות הכבושים ללא חומץ כלל, רק עם מלח. גם יותר בריא ולדעתי גם יותר טעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה
    ליליה
    15/02/2012

שלום,

אני לא אוכלת חיטה בשביל לשמור על תזונה בריאה יותר (אני לא אלרגית לגלוטן)
    וכשאני רוצה לאפות קינוחים אני לא יודעת באיזה תחליף אני יכולה להשתמש שהכי דומה לקמח חיטה רגיל מבחינת טעם והתנהגות...

אשמח להמלצות, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לחיטה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

היי ליליה,

אני לא כל כך מבינה מדוע את נמנעת מלאכול חיטה. חיטה מלאה היא מאכל בריא ומומלץ בהחלט. יש בה סיבים וויטמינים והיא מזון בסיסי חשוב. צריך כמובן להגביל את הכמות כדי לא לצרוך הרבה קלוריות, אך אם אין לך בעיה בריאותית, איני רואה כל סיבה להכניס מגבלה כה גורפת לחייך.

אני לא בעד. אני באמת חושבת שכל השגעונות האלה, המונחתים עלינו מידי יום, בעיקר בגלל שיקולים עסקיים של מי שמעוניין לרתום אותנו אליהם, מוציאים אותנו מהאיזון וגורמים לנו לתזונה קיצונית, לא מספקת, שגורמת חסך , ובסוף נשברים וחוזרים להרגלים הישנים אבל עם תשוקה הרבה יותר גדולה שקשה לשלוט בה.

ממליצה לך בחום לאמץ לך הרגלים של תזונה בריאה, מאוזנת, שיש בה הכל אבל רק: חומרים טריים וטבעיים, לא כימיקלים, לא מעובדים, לא משמרים ולא "לבנים) (סוכר לבן קמח לבן ואורז לבן), הרבה ירקות מכל הצבעים, ו-3 פירות ביום, דגנים מלאים (אורז מלא, חיטה, כוסמת, קינואה, שיבלת שועל וכו'), חלבונים דלי שומן (כל הסוגים), כפית שמן לארוחה, הרבה מים, ותוכנית טובה שתתן לך מענה לכל שעות היום. רק כך אפשר לנצח באמת.

מומלץ לאכול 6 פעמים ביום, 3 ארוחות ו-3 ארוחות ביניים קטנות. רק כך אפשר לאזן את חילוף החומרים, להרגיע את הגוף ואת התשוקה למאכלים שלא טובים לנו, לאזן את האינסולין ובקיצור, לחיות טוב.

אין תחליפים טובים לקמח חיטה. יש קמחים שהציאו מהם את הגלוטן אבל גם הוציאו מהם את כל מה שטוב.

יש קמח כוסמין שכמות הגלוטן בו יותר נמוכה ואפשר לשלב אותו בעוגות ולחמים.

קמח שיפון הוא קמח מעולה. יש בו גלוטן וגם הרבה דברים טובים אחרים.

יש קמחים המבוססים על קטניות: קמח חומוס, קמח סויה, קמח תירס. ביקור בבית טבע יעשיר את המדפים שלך במטבח.

אם את רוצה להפחית את כמות הקמח בעוגות, את יכולה להכין עוגות על בסיס ביצים מוקצפות, שקדים טחונים, פירות או גבינה ולהוסיף מעט קמח או קמח תירס או עמילן תירס.

אבל הדבר הכי חשוב בתגובתי זו הוא מה שאמרתי על המנעות מיותרת ממוצרי מזון בריאים וחשובים כי מישהו אחר אמר. אשמח אם תקשיבי לזה טוב.

ואם את רוצה להגיב או לומר משהו, אשמח לשמוע מימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו על התגובה

שני
    16/02/2012

הי שושק'ה :)))
    באמת באמת שאפו על התגובה. מישהוא צריך להחזיר לנו את השפיות
    כ"כ הרבה הפחדות ורק חסר שיגידו לנו לחיות על אויר......
    מאד אהבתי את התגובה ואני מאמצת אותה
    ואחרי שהכרתי את הקמח המלא והשיפון בתוספת כיף של עבודה מה אגיד
    איזה מזל שניסיתי ושאני אוהבת ובחיי אני רק מחכה שיגמר לי הלחם כדי לאפות
    עוד.....
    אני מקווה שכל מי שקורא את התגובה הזו יקח לתשומת ליבו ודי עם הקיצוניות
    ודי עם רגשי האשמה ודי עם הפחדים. לעשות את המיטב כמה שאפשר ...ולהתקדם לאט לאט צעד צעד וכך יותר קל ויותר מתרגלים......
    כל הכבוד לך !!!

נ.ב. הנבטוטים שלי עקשנים (כמוני) מי ישבר ראשון? :))) הוספתי עדשים אולי
    מהם תבוא הבשורה?

כל טוב :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו על התגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/02/2012

מור יקירתי,

איזה כיף של תגובה. גם אני לא יכולתי לכתוב זאת יותר טוב!!! ואני שמחה שאת חושבת כמוני.

לעניין הנבטוטים???? מוזר מאד. בטוח שעשית לפי ההוראות?

השריה של לילה מכוסה במים.
    למחרת, סינון המים, שטיפה טובה ולהניח על השיש.
    במשך היום עוד פעם או פעמיים לשטוף ולוודא שכל הזמן הם לחים (לא רטובים, רק לחים).
    כך במשך יומיים, ואיך שאלוהים תכנן את זה, חייבים להופיע השפיצים של ההנבטה.

מציעה לא לשים מעל מסננת, אלא להניח בכלי רגיל. סתם פלסטיק או זכוכית.

אם עשית כך ולא הצליח, אז משהו בקטניות לא תקין. נסי חדשים. אולי נסי כוס עדשים, הן מגיבות הכי טוב. וספרי לי איך יצא.

תודה על מי שאת. מתוקה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    18/02/2012

הי ליליה,
    אני חושבת שדיאטה ללא חיטה בהחלט יכולה להיות דיאטה בריאה. יש הרבה אנשים שיש להם רגישות לחיטה גם אם אינם חולי צליאק.
    אם תשימי לב איכשהו עם השנים, התפריט המערבי מבוסס ברובו על חיטה, למעלה מ-50% מצריכת הדגנים זה חיטה (עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים, פסטה, בורקסים, קישים, רטבים ועוד...). אני תמיד ממליצה לגוון היכן שאפשר עם רשימת הקמחים האחרים ששושי כתבה בפירוט (קמח שיפון, קמח קינואה, קמח סויה, קמח חומוס, קמח סויה ועוד...).
    אנשים מאוד נרתעים ומפחדים מהמחשבה של להימנע מחיטה, וחושבים שזו גישה קיצונית. אני לא חושבת ככה... אם מישהו היה מחליט שבדיאטה שלו לא יהיה אורז, או תירס, או כל דגן אחר - זה לא היה נחשב לקיצוני. אבל חיטה כן, כי היא מאוווד פונקציונאלית.
    אגב, אחד מגורמי הסיכון לחלות בצליאק הוא חשיפת יתר לגלוטן. לכן כל שינוי בתפריט היומי שמאפשר צימצום חשיפה לגלוטן, יכול להגן עלינו בפני המחלה. אז אני בעד.
    קשה להחליף חיטה במטבח. אין תחליף הולם וממש טוב לאפייה ללא חיטה. אפשר להשתמש בשיפון, אפשר בכוסמין (זו חיטה אבל דלה בגלוטן). יש מאפים שאפשר להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן, אבל זה לא יעבוד בכל מתכון.
    בכל אופן, אם תגידי לי מה היית רוצה להכין, אני אשמח לעזור לך באופן יותר נקודתי להמיר את קמח החיטה במשהו אחר.
    אבל מילת הקסם באפייה ללא חיטה היא - ניסיון. צריך לנסות ולראות אם זה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/02/2012

את צודקת ליה, אך אני חושבת שאם שומרים על תזונה מאוזנת, שיש בה רק מרכיבים טריים וטבעיים, לא אבקות ומוצרים מעובדים, וצורכים חיטה בכמות מדודה ומוגבלת, איני רואה בעיה עם זה.

אלא אם כן יש רגישות או בעיית בריאות. על כך אין חולקין.

אני חושבת שהמנעות מחיטה יוצרת התמודדות מיותרת עם תזונה, כי הרבה מאכלים מכילים חיטה ואין להם תחליף מספק. החיפוש אחרי תחליפים מייגע בעיני, ויוצר בעיות מסוג אחר.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה - תגובה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    18/02/2012

הי שושי,
    אני מסכימה איתך שבהנחה שהתזונה מאוזנת ומגוונת, וכל מה שאוכלים אוכלים במידה, אז כמה שפחות התעסקות באוכל - כך עדיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם עם בועות
    שני
    15/02/2012

הי בנות :)))
    להשכלה כללית, ראיתנהיי בטלויזיה לחם שנראה מיוחד ויש לו בועות כאלה גדולות ויפותהיו
    האם זה לחם מסויים? איך נהיו לו כאלו בועות יפות?
    אשמח להשכיל
    תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לחם עם בועות

הוספת תגובה

• לחם עם בועות - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

היי מור,

אינני מומחית לאפייה, אבל כשאני מכינה לחם ללא לישה, או לפעמים קוראים לו לחם פרא, הוא יוצא עם מרקם נהדר ומלא חורים.

זה לחם מאד פשוט להכנה. שמים בקערה 3 כוסות קמח, מלא (לא ניסיתי עם קמח שיפון) 1/4 כפית שמרים (כן, מעט מאד), 1 כפית מלח, מים עד לקבלת מרקם בסמיכות של גבינה לבנה. מערבבים וזהו.

מכסים בניילון ומניחים להתפחה של 12-18 שעות ואפשר אפילו יותר.

כאשר תופח, (זה מתמלא חורים וממש מבעבע), מקמחים משטח עבודה, שמים את הבצק , מקמחים גם אותו ומקפלים ל-3. עובדים בעדינות ולא מוציאים את הבועות. שמים בקערה מגבת ולתוכה מחזירים את הבצק, מניחים להתפחה לעוד שעתיים.

אופים בתנור עם חום גבוה מעל 200 מעלות בתוך תבנית בצורת סיר רצוי כבד. אפשר לאפות ממש בסיר ורצוי שיהיה לו מכסה.

את הסיר מחממים בתנור במשך 20 דקות ואחר כך מחליקים אליו בזהירות את הבצק. אופים מכוסה כחצי שעה ואחר כך עוד דקות אחדות ללא מכסה.

יוצא לחם מאד מיוחד, עם מרקם מיוחד ומאד טעים.

ובכלל - טיפ נוסף. למי שלא אוהב שמרים ומחפש דרך להפחית: אפשר להכין לחם רגיל עם 1/4 כפית שמרים ולהניח להתפחה מאד ארוכה של אפילו יממה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו ....

שני
    15/02/2012

תודה רבה על תשובתך המפורטת
    למדתי משהו...תשמעי זה נראה כ"כ מגרה.....
    כמובן אם אני אכין אני אכתוב...
    תודה רבה :)))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו .... - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

בשמחה. כמו שכבר הספקתי להכיר אותך את הולכת להכין ולהצליח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההרבה שיבולת שועל!
    נועם
    13/02/2012

בטעות קניתי שק ענקי של שיבולת שועל (רציתי אינסטנט אך היא אינה כזו!).
    הכנתי כבר גרנולה בייתית (יצאה נהדר!) וגם השתמשתי כציפוי לשניצלים.

אשמח לקבל עוד רעיונות (מתכונים) כיצד לנצל את השק הגדול. עדיף במאכלים מתוקים.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ההרבה שיבולת שועל!

הוספת תגובה

• תיקון טעות: עדיף במאכלים מלוחים

נועם
    13/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות: עדיף במאכלים מלוחים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

עכשיו ראיתי את השאלה שלך, כך שאני חושבת שעניתי לך על גם וגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההרבה שיבולת שועל! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

כמו שהבנת, מתוקים זה לא בדיוק המחלקה שלי....

אבל...אפשר להכין מממנה עוגיות.....

אפשר לקלות על מחבת ללא דבש, ולאכול כגרנולה לא מתוקה. טעים בטירוף!! אפשר לכל כוס 3 חופנים של שקדים, אגוזים וגרעיני דלעת. אפשר לקלות אותם קלות (2 דקות). לערבב ולאכול עם יוגורט ופרי.

אפשר לטחון בבלנדר ולשים בקציצות במקום פירורי לחם. אפשר לשים בקציצות גם בלי לטחון. מרקם נהדר.

אפשר להוסיף ביצה, מעט קמח מלא, תבלינים, ליצור קציצות ולהוסיף למרק, לחמין, לתבשיל קדירה כלשהוא.

אפשר להוסיף כנ"ל ביצה, כף מים, תבלינים ולטגן עם כפית שמן בלבד לביבות שיבולת שועל.

אם את רוצה עוד רעיונות......אז יש.

הנה מצאתי לך מתכון לעוגיות קוואקר, עם שמן.....זה לא מתכון שלי ולא ניסיתי אותו, אבל הוא נשמע בסדר.

עוגיות קוואקר עם צימוקים, שוקולד וקינמון (ללא מרגרינה)

מאת: בישול בזול (מבוסס במעומעם מאוד על המתכון הזה)
    כמות: כ-45 עוגיות
    עלות: כ-13 שקל

מרכיבים
    1/2 כוס צימוקים
    2 כוסות קוואקר
    1/2 1 כוסות סוכר חום
    1/2 1 כוסות קמח
    1/2 כפית אבקת אפייה
    1/2 כפית סודה לשתייה
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית קינמון
    3/4 כוס שמן
    2 ביצים
    80 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
    מניחים את הצימוקים בקערה, מכסים במים חמים ונותנים להם להתרכך קצת.
    בזמן שהצימוקים מתרככים מכינים את הבצק. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
    מוסיפים את השמן והביצים (רצוי לטרוף מעט את הביצים לפני ההוספה. אפשר לעשות זאת בכוס שבה מדדתם את השמן, כדי שלא תצטרכו לשטוף עוד כלי), ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
    קוצצים את השוקולד (ראו פה להמחשה), מסננים את הצימוקים מהמים ומערבבים יחד עם השוקולד לתוך הבצק.
    יוצרים מהבצק כדורים בגודל שבין מסטיק עגול לאגוז מלך ומניחים על תבנית משומנת, עם מרווח של כמה ס"מ בין כדור לכדור. לא להיבהל אם הבצק קצת מתפרק ולא מחזיק. הוא מתייצב באפייה, על דאגה.
    אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 12-8 דקות, עד שהעוגיות מתרחבות ומזהיבות מעט.
    תנו לעוגיות להתקרר כמה דקות לפני שאתם מוציאים אותן מהתבנית, שלא תתפרקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אין כמוך!

נועם
    14/02/2012

רנולה מלוחה נשמע מעניין... איך אוכלים את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אין כמוך! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/02/2012

קולים קוואקר גס מעל מחבת יבשה, עד הזהבה.

אחר כך קולים את השקדים והגרעינים למשך 2 דקות בדיוק ולא יותר.

שמים הכל במגש ומצננים לטמפ' החדר. שמים בצנצנת אטומה.

לגרנולה הזו יש טעם של "פיצוחים". זה טעים בטירוף. וזה שונה לגמרי מהטעם המתוק שאנחנו רגילים אליו.

להכנת מוזלי: שמים בקערית: יוגורט, 2-3 כפות גרנולה, וקוביות פרי שאת אוהבת.

אוכלים ככה.

אם מאד בא לך להמתיק, את יכולה לשפוך על הכל כפית דבש או סילאן. אבל בעיני אין צורך, זה טעים מאד ככה. כמו שזה.

וזה מאד מזין, משביע, טעים וזו ארוחת בוקר מושלמת שיש בה את כל המרכיבים שצריך כדי להתחיל יום משובח.

הנה מתכון שיעזור לך לדייק את הכמויות כדי לקבל ארוחת בוקר של 270 קלוריות.

כדאי לדייק את הכמויות כדי שתדעי מה את מכניסה לגוף שלך. כי לא רק האיכות קובעת אלא גם הכמות (הרבה בריא זה לא בריא).

ארוחת בוקר בסגנון מוזלי, גורמה לייט,

חומרים ל- 3 מנות – 270 קלוריות למנה

1/2 כוס קוואקר עבה
    1 חופן גרעיני חמניה או שקדים גרוסים
    1 חופן גרעיני דלעת
    1 חופן אגוזי מלך טבעיים, שבורים
    1 קיווי בינוני
    1 אגס בינוני
    2 גביעים של יוגורט טבעי, ביו

אופן ההכנה:

קולים קוואקר על מחבת יבשה עד הזהבה קלה. מוסיפים את הגרעינים למיניהם וקולים עוד 2 דקות בדיוק. מסירים מהאש ומצננים.
    חותכים פירות לקוביות.
    שמים בקערה את היוגורט, מוסיפים 1/3 מהפירות ו-1/3 מהגרעינים והקוואקר הקלוי.
    אוכלים.
    אפשר להוסיף כפית דבש או סילאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אין כמוך! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/02/2012

אגב, הגרנולה הזו כל כך טעימה שכדאי להכין ממנה כמות גדולה. כי אפשר לקחת אותה בשקית כשיוצאים מהבית ולנשנש כמו גרעינים.

כדאי לתת לילדים לבית הספר. יופי של נשנוש מזין ומשביע.

אפשר לזרות כף כזו על מרק מהביל.

ומה שגיליתי שבני הבית כל כך אוהבים את זה, שכל כמות שאני עושה מתחסלת מהר מדי.

אז אם קנית הרבה קוואקר, הנה יש לך פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מצויין!

נועם
    14/02/2012

אני חושבת שלשים כף מעל סלט יהיה מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מצויין! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

מסכימה איתך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף ללא גלוטן לקמח

שרה נעמן
    24/02/2012

רציתי לנסות את העוגיות קוואקר שלך. האם את יודעת איך אוכל להחליף 1/2 1 כוסות קמח במרשם לקמח נטול גלוטן?.. האם זו אותה כמות?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף ללא גלוטן לקמח - תגובה

שושי שטיינוביץ
    26/02/2012

האמת שאני לא ממש יודעת, אבל הייתי מנסה להחליף אחד לאחד ורואה איך המרקם ופועלת לפי זה.

אבל אולי את יכולה למצוא מתכון יותר מדוייק.

שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל

מיקי
    10/03/2012

לשאלתך (הייתה לפני כמה ימים אולי לא תבדקי..) גם לי יש מלא שבולת שועל קניתי לפי משקל ומכיוון שזה לא שוקל הרבה יצא שק! אפשר חלק להקפיא כך שלא באים חרקים, אפשר לעבות מרקים, להוסיף לפרורים לשניצלים, לפזר מעל מאפים, וגם לבשל (מתוק) עם חלב דייסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות חותכנים
    נועם
    13/02/2012

קניתי חותכנים בצורות מקסימות... ברצוני להכין עוגיות בעזרתם אלא שכל המתכונים שמצאתי מכילים חמאה או מרגרינה (טפו לא עלינו). הייתי מעוניינת במתכון שכולל שמן במקום חמאה... אולי יש לאחת מכן?
    חשוב לי לציין שבמקרה הזה אין לי בעיה עם שימוש בסוכר וקמח לבן.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עוגיות חותכנים

הוספת תגובה

• עוגיות חותכנים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

היי נועם,
    מבחינה בריאותית כבר עדיף להשתמש בקמח מלא סוכר חום וחמאה מאשר בשמן ו"לבן". חמאה זה ממש בסדר, אלא אם כן אתה מעוניין בעוגיות פרווה.

ולענין השמן: ניתן להמיר בכל מתכון חבילה מרגרינה בחבילת חמאה או כוס שמן.

מאחר שהשמן נוזלי יותר, יש לשים לב למרקם שלא יהיה רך בצורה שתפריע לעיבוד הבצק.

בדרך כלל כדאי לתת לבצק לנוח במקרר לפני הרידוד, וזה עוזר לייצוב המרקם.

אם אתה (או את) משתמש בשמן, אז כדאי לשים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

כנ"ל אגב לגבי עוגות. כאשר אני מעוניינת בעוגת פרווה, אני משתמשת בשמן במקום חמאה. וזה יוצא מצויין.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נועם
    13/02/2012

אני בחורה... :-)
    בכלמקרה, יש לי לא מעט ידע תזונתי- ולכן:
    1. השימוש בחמאה אינו מקובל עליי- כמות השומן הרווי שיש בכמות החמאה שנכנסת לעוגיות היא עצומה. איני מעוניין בהסתיידות עורקים שלי או של יקיריי ;-)
    2. אין שום יתרון תזונתי בשימוש בסוכר חום על פני סוכר לבן. הטעם שונה, אך לא מעבר לכך.
    3. אני אכן לרוב משתמשת בקמח מלא. אבל במקרה הזה אני מוותרת במודע.

השאלה היא האם החלפת החמאה בשמן לא תפגע במרקם הסופי של העוגיות?
    האם יש לך מתכון ספציפי מומלץ?

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

היי נועם יקירתי.....
    כל מה שכתבת הוא בדיוק הסיבה שאינני אופה עוגיות. אני משתדלת להרחיק מהתזונה שלי ושל משפחתי ולקוחותיי כל מה שיש בו סוכרים, שומן רווי וקמח לבן. לכן, אני האדם האחרון שאצלו תוכלי למצוא מתכונים לדברים כאלה.

אולי לליה יש....

ואם לא הוצאתי לך את החשק, אולי תוכלי למצוא מתכונים לעוגיות טחינה שם השומן הוא טחינה.

אם את רוצה לוותר על הטעם המובהק של הטחינה, ניתן להחליף את הטחינה בשקדיה.

סליחה שלא עזרתי יותר......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה!

נועם
    13/02/2012

מכינה הרבה פעמים עוגיות טחינה... אפשר להשתמש איתן בחותכנים לדעתך? זה בצק שלא ניתן לרידוד נראה לי...

אני מאמינה שעוגייה או שתיים ביום הן אפילו טובות לבריאות- גם הנפש היא חלק מהבריאות. ובלי קשר, אם לא יהיו בבית עוגיות בריאות יחסית, בעלי יקנה עוגיות הרבה פחות בריאות בסופר. כך שהכל יחסי ;-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

נועם יקרה, גם את מקסימה!!! ואני מסכימה איתך לגמרי בעניין העוגיות. רק הלוואי שיכולתי לעצור ב-2 עוגיות. אצלנו יש עוגיות...ו....הופ....אין עוגיות. אז שומר נפשו ירחק.

והבעל? ברור שבמקרה שלך עדיף עוגיות ביתיות.

לדעתי את יכולה לנסות להכין כמות קטנה של עוגיות עם שמן ולהגיע למרקם שניתן לרדד ולחתוך. מה יש לך להפסיד?

אגב, אני הייתי מנסה גם עוגיות מלוחות עם שומשום

יש הרבה סוגי בצק שיש בהם קמח ושמן. אני הייתי מנסה.

ואם תחליטי לנסות ולהכין, ספרי לנו איך יצא. אולי נעתיק מימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות מלוחות עם שומשום?

נועם
    14/02/2012

יש לך מתכון שיתאים לשימוש עם חותכנים?
    זהמ נשמע מעולה!!!!
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות מלוחות עם שומשום? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/02/2012

לצערי, אין לי מתכון. אבל מה שהייתי עושה, הייתי לוקחת מתכון עם סוכר, מוציאה את הסוכר, שמה מעט מלח, את השמן והקמח, כמובן, ואולי תוספת של אבקת אפיה (נראה לי הכרחי). נראה לי שהרידוד צריך להיות דק יחסית, חיתוך, מריחה בביצה וזריית שומשום.

הרידוד הדק יגדיל את הפריכות.

לא ניסיתי, אבל בתחושה שלי זה נשמע טוב.

אני תמיד מנסה כמות קטנה (כוס קמח) ומזה לומדת מה כדאי לתקן. נסי. זה כיף. מה יכול להיות. מקסימום לא יצליח.....

כאשר אכין דבר כזה, אשמח לשתף.

בהצלחה, ואם תעשי, ספרי לנו איך ומה יצא. שגם אנחנו נלמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אנסה!! בהחלט כיף להתנסות

נועם
    14/02/2012

שוב, אין כמוך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אנסה!! בהחלט כיף להתנסות - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

את חמודה. תודה על המחמאות!! לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם הפוך
    שני
    10/02/2012

הי בנות :))))

לגבי הלחם המתכון המנצח כמובן.
    ברצוני לשאול אם אני אחליף את היחס כך שיהיה
    2 כוסות שיפון
    1.5 כוסות חיטה
    האם אני צריכה גם להוסיף עוד שמרים? כמה?
    האם עשיתן לחם כזה? יוצא טוב?
    כדאי?

אשמח לדעתכן
    תודה מראש והמשך יום נפלא.....

לקביעת תור
    סגירה
    לחם הפוך

הוספת תגובה

• לחם הפוך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/02/2012

היי מור,

אין שום בעיה. את יכולה להחליף ולגוון את סוגי הקמח והיחס ביניהם כראות עינייך.
    אין צורך לשנות כלום. קמח הוא קמח. הכל אותו דבר. תראי שייצא נהדר.

שתהיה לך שבת שלום ומלאת טוב טעם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיתי

שני
    13/02/2012

הי בנות :))
    אוקיי אפיתי לחם "הפוך"
    יצא יותר דביק וגמדי
    מוזר, בעניין הטעם, חשבתי שארגיש שינוי אבל לא.....
    אני חושבת שהוא יותר משביע מהקודם, שהוא יותר ,"כבד" אבל עוד לא סגורה על זה...
    בכל אופן היה כיף להכין וללוש ולנסות וריאציה אחרת וללמוד פשוט תענוג.
    המשך יבוא :)))

נ.ב. הנבטוטים שלי עוד לא נבטו. רדומים חזק החומוס והשועית...

כל טוב :)))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיתי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

היי מור,
    ככל שמרכיב השיפון בקמח יהיה יותר גדול, הבצק יהיה יותר "גמדי" ויתפח פחות לגובה.

לעניין הדביקות: זה קשור לכמות המים וגם ללישה עצמה. הבצק יהיה פחות דביק אחרי מנוחה.

והנבטים? לא לדאוג, זה לוקח יומיים בערך אחרי ההשריה של לילה שלם. זה קורה על בטוח. כך בנוי הטבע. אין פרוטקציות שליליות. טיפה סבלנות וזה יהיה. אל תשכחי לשטוף מידי פעם, כדי למנוע ריח בלתי נעים....

תודה שאת משתפת אותנו. את ממש חמודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הדביקות

שני
    14/02/2012

הי שושקה :)))

זהו רציתי לשאול אם זה דביק זה אומר שלא שמתי מספיק מים?
    העניין הוא שלמעבד קשה להסתובב, נהיה לו כבד , הוא לא נהיה ממש כדור
    ואני מוציאה אותו כשאני רואה שהוא די מגובש, אני מקמחת ומתחילה ללוש
    את חושבת שכדאי להוסיף עוד מים ככה ידני ואז ללוש? הוא יהיה פחות דביק?

בעניין הנבטוטים :))) אכן אני שמה מים חדשים כל יום שלא יתקלקל, עקשן החומוס :)))

תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רו פוד
    Matan
    06/02/2012

שלום אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול.
    כשמתכוונים לתזונת "RAW FOOD" / טבעונאות, עד איזה חום מחממים/מייבשים את המזון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רו פוד

הוספת תגובה

• רו פוד - תגובה

ליה שומרון פינדר
    06/02/2012

אם אני לא טועה באזור ה-40 מעלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מונבט?
    שני
    06/02/2012

הי בנות :)))
    שושי הצטערתי לשמוע על הבלנד השבור אוי אוי...

קראתי באחד העמודים על הנבטת קטניות.
    למשל חומוס לשים במים ולשפוך וכך מס' ימים עד שלחומוס צומח משהו...
    לא הבנתי למה זה טוב? מה נותנת ההנבטה מבחינה תזונתית?
    זה יותר בריא? האם זה מיועד גם לבישול אח"כ?

תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מונבט?

הוספת תגובה

• אוכל מונבט? - תגובה

ליה שומרון פינדר
    06/02/2012

הנבטה מחייה את הקטניות והופכת אותן למשהו יבש למשהו בעל חיים. הרבה יותר אנזימים, כלורופיל וויטמינים וקצת פחות חלבון.
    מבין כל הקטניות חומוסים דווקא קשים יותר להנבטה, לוקח להם כמה ימים.
    אפשר כמובן לבשל קטניות מונבטות, זמן הבישול קצר יותר וגם קל יותר לעכל קטניות מונבטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מונבט? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/02/2012

לא נורא, אזמין חדש.

אז תודה לליה על המידע על ההנבטה.

אוכל להוסיף ולומר, שקטניות מונבטות למשל: עדשים, מש, ממש כיף להוסיף לסלט חי. זה בריא, טעים ואפילו יפה. לגבי בישול, כמו שליה אמרה, הבישול הרבה יותר קצר וטעים.

כדאי להנביט את כל סוגי הקטניות. לי יש תמיד במקרר לפחות חצי קילו עדשים מונבטות ואני משתמשת בהן לכל צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לנסות

שני
    07/02/2012

אם זה יותר קל לעיכול זה כבר טוב
    תוסף ערך תזונתי גם טוב
    והאמת? אני ממש סקרנית איך זה נראה....
    ועל כן מס' גרגירי חומוס +שועית יכנסו להם לג'קוזי ....
    מה יש גם לקטניות מותר כמה ימי חופשה :)))))
    אני אעדכן
    תודה יקירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לנסות - תגובה

שושי שטיינוביץ
    07/02/2012

בהצלחה יקירתי. את בהחלט מסתמנת כתלמידה מצטיינת.

אגב, ממליצה לך להתחיל עם הנבטת עדשים או מש. זה יותר קל, יותר יפה ואפשר להשתמש בהן גם לא בישול. אפילו לזלול סתם כך.

זה לא מונע כמובן הנבטה של חומוס, שעועית וקטניות אחרות.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מנביטים?

מירי
    17/02/2012

מה בעצם צריך לעשות בשביל להנביט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מנביטים? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    17/02/2012

היי מירי, קראי את התגובות ותמצאי...

אבל אומר גם לך:

משרים את הקטניות בהרבה מים למשך לילה שלם (מהערב עד הבוקר).
    למחרת, מסננים, שוטפים היטב ושמים את הקטניות בכלי על השיש, כשאין בהם מים והם סתם לחים. שוטפים עוד פעם או פעמיים ביום ושופכים את המים.
    חשוב שהקטניות תהיינה כל הזמן לחות. חשוב לשטוף כדי למנוע תהליך של תסיסה.
    אחרי יומיים יוצאים "שפיצים". כשזה קורה, תהליך ההנבטה הושלם ואפשר להעביר לאחסון במקרר. זה מחזיק אפילו שבועיים. ייתכן שבמקרר תהליך ההנבטה ימשיך, ה"שפיצים" יתארכו והקטניות תמשכנה לתפוח.

מנביטים: עדשים, חומוס, שעועית, מאש, אפונה צהובה, פול, ואולי עוד משהו ששכחתי.

חלק מהן אפשר לאכול ללא בישול, למשל עדשים או מאש נפלאים כתוספת לסלט, לירקות מוקפצים או לסתם זלילה. זה טעים ובריא מאד.

חלק מהקטניות המונבטות חייבים לבשל, אבל הבישול קצר יותר וכמובן הרבה יותר בריא.

בהצלחה וספרי לנו חוויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ליום מחוץ לבית
    היי
    06/02/2012

רוב השבוע שלי מתנהל במתכונת של ימים ארוכים מחוץ לבית בהם אני יוצאת בבוקר וחוזרת בערב. ואני מתקשה להקפיד על תזונה בריאה והגיונית בצורה כזו.

הייתה לי תקופת סנדוויצ'ים שבה פשוט אכלתי סנדוויץ כל כמה שעות.אבל ראיתי שזה לא ממש הועיל לי ,הוסיף לי כמה קילוגרמים למשקל ועוד כל מיני דברים שמגיעים עקב אכילה של הרבה פחמימות.
    חשבתי על להביא ארוחה מבושלת אבל אין לי גישה לחימום אוכל במהלך היום....

אשמח להמלצות שלכם לגבי וכל בריא ומזין שיכול להחזיק אותי במשך היום במקום השטויות שאני קונה בחוץ.

תודה והמשך יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ליום מחוץ לבית

הוספת תגובה

• אוכל לכול היום

טליה
    08/02/2012

זה כבר כמה שנים, מאז שאני לא צריכה להוציא שלושה ילדים לבית ספר עם תיקי אוכל, ויש לי יותר זמן לדאוג לעצמי, אני לא יוצאת מהבית בלי תיק אוכל.ברור שזה גם חלק מתכנית חיים כללית, ולפיה אני מחליטה בבוקר מה אוכל במשך כול היום. אז יש לי צידנית קטנה, (ולפעמים אנשים מתבדחים על חשבוני ושואלים אם זה ערכת מגן, ואני עונה: מה כבר לא צריך?) ובה יש לפחות שני סוגי סלטים בקופסאות פלסטיק נאטמות ( אלה עם 4 הכנפיים וללא בי ספינול) 2 כריכי לחם קל ופרי. וזה מחזיק אותי יום עבודה מלא. בבית יש כמה תבשילי ירקות מוכנים לאכילה, כדי למנוע התנפלות מיותרת. זה באשר לשליטה בנושא. אבל מה שרציתי לשתף אותך בו, הוא אחד מסלטי הבסיס, סלט כרוב,שהוא גם טעים וגם מאוד משביע, ולמעשה ארוחת צהריים שלמה: כרוב חתוך לקוביות חצי קולרבי גבעולי סלרי חתוכים לטבעות דקות מלפפון חמוץ 2 אגוזי מלך קצוצים חצי תפוח עץ חמצמץ ( או כל פרי אחר, או חמוציות ללא סוכר) מיץ לימון מיונז קל או שמן זית זה סוג של וריאציה על סלט וולדורף. מלח אני מוסיפה רק לפני האכילה. כאשר מוסיפים לזה מנת חלבון כלשהי, טונה, סלמון צלוי, פסטרמה וכו', זה נהייה ארוחה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרנולה ביתית
    היי
    06/02/2012

האם יש לכן מתכון לגרנולה ביתית שמתאימה לחולי סכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    גרנולה ביתית

הוספת תגובה

• גרנולה ביתית - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/02/2012

הנה מתכון לגרנולה ביתית, לא מתוקה אבל טעימה בטירוף, גורמה לייט. וממנה מכינים ארוחת בוקר בריאה וטעימה, וללא סוכר בכלל.

ארוחת בוקר בסגנון מוזלי, גורמה לייט,
    חומרים ל- 3 מנות – 270 קלוריות למנה
    • 1/2 כוס קוואקר עבה
    • 1 חופן גרעיני חמניה או שקדים גרוסים
    • 1 חופן גרעיני דלעת
    • 1 חופן אגוזי מלך טבעיים, שבורים
    • 1 קיווי בינוני
    • 1 אגס בינוני
    • 2 גביעים של יוגורט טבעי, ביו
    אופן ההכנה:
    • קולים קוואקר על מחבת יבשה עד הזהבה קלה. מוסיפים את הגרעינים למיניהם וקולים עוד 2 דקות בדיוק. מסירים מהאש ומצננים.
    • חותכים פירות לקוביות.
    • שמים בקערה את היוגורט, מוסיפים 1/3 מהפירות ו-1/3 מהגרעינים והקוואקר הקלוי.
    • אוכלים.
    • אפשר להוסיף כפית דבש או סילאן (לא לסוכרתיים).

זה מאד טעים, יש לזה טעם של פיצוחים, וגרנולה לא חייבת להיות מתוקה כדי להיות טעימה.

ספר חוויות......

החברה מהסדנה שלי הכינו את הגרנולה הזו והם מדווחים על להיט חדש במשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שאור
    טליה
    05/02/2012

האם יש קשר בין השאור שבעיסה, שמשמש להכנת הבצק ללחם לבין השאור שבבירה? אנא קצת מדריך נבוכים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שאור

הוספת תגובה

• שאלה על שאור - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/02/2012

אני לא יודעת. אולי ליה יודעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שאור - תגובה

ליה שומרון פינדר
    05/02/2012

שאור זו בעצם מחמצת התסיסה שבה משגשגים חיידקים טובים אשר יוצרים בבירה את התסיסה ובלחם את התפיחה.
    קצר וקולע? או שתרצי הרחבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת ניסוח קולע, כל הכבוד

טליה
    05/02/2012

אז זאת אותה מחמצת בשני המקרים? ואם כן מה טיב הקשר בין בירה ללחם? לחומר הזה יש גם ערך תזונתי כלשהו? בזמן האחרון מדברים הרבה בתקשורת על החשיבות של הבירה, האם זה קשור לשאור הזה,והאם יש הבדלים בין השחורה ללבנה. אוף, הפגזתי קצת הפעם. יש סיבה לשאלות האלה שלי, שאפרט בהמשך, נראה לי שהארכתי הפעם יותר מדיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת ניסוח קולע, כל הכבוד - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/02/2012

תודה ליה. גם אני החכמתי. אוסיף לטליה גם, שאפשר לאפות לחם עם בירה במקום שמרים. לחם טעים, מצויין. קמח מלא, כמובן, בקבוק בירה, כדאי להוסיף אגוזים ואפילו זיתים, הולך טוב ביחד. והשאר כרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת ניסוח קולע, כל הכבוד - תגובה

ליה שומרון פינדר
    06/02/2012

זו לא אותה מחמצת. לכל לחם מחמצת שונה ולכל בירה מחמצת שונה, זה מה שמבדיל בין לחם ללחם ובין בירה לבירה.
    לרוב מחמצת של לחם מבוססת על חיטה ומחמצת של בירה מבוססת על שעורה.
    בואי תסבירי לי לאן את חותרת ויהיה לי קל יותר לענות לך (אם אני בכלל יודעת את התשובה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידו אתן שתיכן

טליה
    08/02/2012

אף פעם לא נגמרת לכן הנחמדות הזאת? הערצתי לידע ולסבלנות. אני צריכה את המידע הזה כדי לשכלל ולגוון את מיני הלחם ללא לישה, שהפכתי כמעט לתחביב בר קיימא. הצלחתי בעזרת הבירה להשיג את הטעם החמוץ קצת, שמתקבל בלחם המסורתי שעשוי משאור והיה חסר לי בלחם המיוחד הזה, ופשוט רציתי להבין מה בעצם קורה שם בקערה בין הקמח לנוזלים. עוד שאלה בנושא מכיוון אחר- בעניין אגוזי המלך, האם כאשר אופים אותם בתוך הלחם, מתרחש התהליך הכימי שהופך את השומן שלהם לשומן רווי ולכן לא רצוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידו אתן שתיכן - תגובה

ליה שומרון פינדר
    11/02/2012

הי טליה,
    קודם כל תודה על המחמאות (-;
    בנוגע לשאלתך בנושא אגוזי מלך, אז בעיקרון לא מומלץ לאפות אותם כיוון שיש בהם תכולה גבוהה של שומנים מסוגים שונים אשר בחשיפה לחום (ולאור) עשויים להתחמצן וזו הסיבה שלא רצוי לאפות אותם. דווקא שומן רווי לא מתחמצן, גם אם הטמפרטורה גבוהה יחסית כי שומן רווי הוא מולקולת שומן יציבה יחסית, ללא קשרים כפולים ולכן אינה מתחמצנת. בחימום אגוזי המלך השומן לא הופך לרווי (אני אמנם לא כימאית, אבל זה לא נשמע לי הגיוני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידו אתן שתיכן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/02/2012

לי נותר רק להודות על המחמאות כי ליה נתנה תשובה מצויינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינת תבלינים וכורכום
    שני
    04/02/2012

הי בנות
    גלשתי היום הרבה בפורום בהודעות קודמות וקראתי והחכמתי והזדהתי עם השאלות....ואני אמשיך עוד ועוד לקרוא...

לעיניינו. החלטתי לפני זמן לא רב להתחיל לטחון תבלנים בבית (בעיקר שלא אחת שמעתי שמוסיפים להם קמח ומלח ..)

במטחנה הפשוטה שלי טחנתי פילפל שחור/קינמון/כמון/.....
    המוכר אמר שכורכום זה כמו אבן ואי אפשר לטחון. קניתי כמות ממש קטנה
    אך חוששת שזה ישבור לי את המטחנה
    אז מה דעתכן?
    תודה מראש
    והמשך שבת שלום :)))

לקביעת תור
    סגירה
    טחינת תבלינים וכורכום

הוספת תגובה

• טחינת תבלינים וכורכום - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/02/2012

אכן, כורכום הוא "שברן" מטחנות.

אז כדי לטחון כורכום, יש קודם לשים אותו בשקית ניילון כפולה ולכתוש אותו היטב עם פטיש שניצלים. (כדאי על הרצפה כדי לא לפגוע בשיש). אחרי שהוא נשבר לרסיסים, אפשר לטחון אותו במטחנה, והוא נטחן יפה מאד ומתנהג יפה. אגב, לכורכום שאת טוחנת בבית יש צבע אחר לגמרי. הוא כמעט כתום וריחו? עדנים.

אותו דבר תקף לגבי ג'ינג'ר יבש.

שווה וכדאי לטחון תבלינים בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינת תבלינים וכורכום - תגובה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    04/02/2012

שושי תודה! חידשת לי (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינת תבלינים וכורכום - תגובה - תגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/02/2012

באהבה וכיף גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי נטחן

שני
    05/02/2012

טוב האמת? די קשה. זה כמו להכות בסלע. הייתה כמות קטנה.
    טחנתי ואכן כפי ששושק'ה אמרה הצבע כתום-צהוב.
    מה שגורם לי לתהות מדוע הכורכום הטחון שאני קונה הוא בצבע צהוב בלבד
    מחשיד....

המשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי נטחן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/02/2012

כל הכבוד, אכן קשה כסלע, אבל טהור כפז. ולמה ההוא צהוב? חושדת כמוך ולכן מתעקשת לטחון בעצמי (בשבוע שעבר מיהרתי מאד ולא ריסקתי את ה"אצבעות" קודם אלא רק שברתי לחתיכות גדולות וזה עלה לי בשברון הבלנדר המצויין והחזק שלי). אז נא להיזהר ולעשות עבודה יסודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלעד
    27/12/2012

ניתן לרכוש מגרדת של microplane שעולה בסביבות 130.
    ניתן לטחון קינמון כורכום וכול התבלינים הכי קשים שיש.

יש לי אותה ואם את צריכה הנחיות אני כאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    30/12/2012

המגרדת טובה למקרה שצריכים כמות קטנה. אבל אם צריכים כמות גדולה (של כף ומעלה), יש צורך בטחינה של כמות יותר גדולה.

מנסיון, הדרך הביתית לעשות זאת היא לכתוש את התבלינים הקשים בתוך 2 שקיות ניילון (אפילו עם כיסוי של מגבת) בעזרת פטיש שניצלים. לאחר הכתישה אפשר לטחון במטחנת תבלינים רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינות
    שני
    02/02/2012

הגבינות ככל הידוע לי הן המקור הטוב ביותר לסידן וחשוב לצרוך אותן
    (נכון להיום אין לי שום כוונות לוותר עליהן)

ברצוני לשאול לגבי גבינות האם גבינת 5% נחשבת בעיניכן רזה?
    מהי הכמות הכוללת שכדאי לאכול ביום (כפות/או גרם)
    אני נוהגת לאכול גבינות 3% ולמזלי הרב הן טעימות מאד באמת שאין לי שום טעם לוואי
    יש לי בעיה עם חלב 1% שעוד לא התרגלתי לטעמו ואני תוהה אם אפשר לחזור ל 3%

אנא תשובתכן
    ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גבינות

הוספת תגובה

• גבינות - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/02/2012

גבינה 3% נחשבת רזה.
    מתחת ל 3% שומן אני בד"כ לא ממליצה לצרוך כי ללא ויטמיני A ו D שבשומן קשה לספוג את הסידן. לכן כדאי שהחלב יהיה לפחות 3%.
    בין 3-5% זה נחשב רזה.
    אני לא ממליצה על צריכה מומלצת של מוצרי חלב זה תלוי באדם. יש אנשים שבכלל לא טוב להם לאכול מוצרי חלב ויש אנשים שאין להם בעיה עם זה.
    כך או כך אני חושבת שהתזונה צריכה להיות מגוונת ומאוזנת, כלומר: כל דבר במינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליפות הביצה המזוהמות
    טליה
    01/02/2012

האם נכון שצריך להיזהר ממגע עם הנקודות החומות, שעל קליפות הביצים (כמעט אין כאלה שנקיות מהן לחלוטין), ואם באמת צריך להיזהר, כי יש לנו ניחוש לא רע באשר למקורן, איך לכל הרוחות אפשר להימנע מלגעת בזה, למשל כאשר מפרידים ביצים לעוגה?

לקביעת תור
    סגירה
    קליפות הביצה המזוהמות

הוספת תגובה

• קליפות הביצה המזוהמות - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/02/2012

אין אפשרות להימנע מלגעת בהן, אבל חשוב לשים לב לשטוף ידיים לאחר המגע בהן.
    ולא לבשל את קליפות הביצים יחד עם אוכל שאנחנו מתכוונים לאכול - למשל, לא לשים ביצים שלמות עם הקליפה בחמין מבלי שנשטפו היטב היטב קודם לכן...
    אגב, אני מרתיחה את הביצים בנפרד קודם, ורק אז מוסיפה אותן לחמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה