מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת בוקר לבת שנתייםטלי07/03/2011
שלום,
אני מחפשת מתכונים לארוחת בוקר קלה לביתי בת השנתיים.
חשבתי על עוגיות בריאות כך שתאכל אחת או שתיים (בגן היא כבר אוכלת ארוחת בוקר רצינית יותר) או לחילופין אם יש לכם הצעות נוספות לארוחת בוקר בשבילה.
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר לבת שנתיים - תגובה
שושי שטיינוביץ07/03/2011מה יותר קל מפרוסת לחם מלא עם אבוקדו או גבינת עזים? ילדים אוהבים וזה מאד קל להכין. יש ילדים שגם אוהבים טחינה או חומוס (מזל של ההורים).
אם את רוצה להשקיע, את יכולה להכין "כדורי אנרגיה" בריאים המכילים עיסה של פירות יבשים, אגוזים ושקדים. הכל טחון במעבד מזון והכיני כדורים קטנים ותגידי להם שזה משחק.
את יכולה להכין גם סמודי משגע המכיל: 1/4 תפוח, 1/2 תפוז, 1/2 בננה, 1/4 סלק טרי, כמה עלים ירוקים (לא משנה איזה). לרסק הכל בבלנדר ולתת לה כדייסה. אולי היא תרצה לאכול לבד. הכמות תספיק גם לארוחה בשבילך. זה מתוק, זה טעים והנכדות המתוקות שלי אוכלות את זה בתיאבון. אבל אני מודה שלא כל ילד אוהב את הצורה של זה. אם הרעיון מוצא חן בעינייך אולי את יכולה למצוא מרכיבים שהילדה תאהב. אולי רק פירות וגם קצת פירות יבשים וכמה שקדים. נסי וראי. זה בריא ביותר ופתרון מצויין.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר לבת שנתיים - תגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר07/03/2011מה לגבי פירות? או חצי אבוקדו? או דייסת שיבולת שועל עם שקדיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר לבת שנתיים - תגובה - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ08/03/2011בהחלט בהחלט. איך לא חשבתי על זה. הרי דייסת שיבלת שועל זה מעדן לילדים ומבוגרים גם יחד. אגב, אפשר להוסיף שיבלת שועל גם לכדורי האנרגיה וגם לסמודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיפי אנרגיהנועם05/03/2011
חזרתי כי כל כך נחמדים פה :)
הכנתי חטיפי אנרגיה לפי מתכון.
הכנתי גרנולה משיבולת שועל שקליתי במחבת+אגוזים+צימוקים
הם יצאו טעימים, אבל די רכים ומתפרקים והייתי רוצה לקבל חטיפים עם מרקם פריך יותר.
מה הסיבה לכך?
איך ניתן לשפר?
חשוב לציין שיש ברשותי רק טוסטר אובן שאינו מדייק במעלות...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חטיפי אנרגיה - תגובה
שושי שטיינוביץ06/03/2011
והמון תודה על המשוב מחמם הלב שלך. את מקסימה.
יקירתי. את הגרנולה עלייך לקלות לבד, לא עם צימוקים. קלי כל מרכיב לחוד ואחר כך ערבבי. הצימוקים מכילים נוזלים והם מרטיבים את שיבלת השועל והיא מאבדת את פריכותה. את הצימוקים אין צורך לקלות. אפשר להוסיף אותם ככה, בזמן האוכל.
אם את רוצה שהגרנולה תהיה פריכה, ערבבי רק את החומרים היבשים: שיבלת שועל, שקדים, גרעינים. את השאר הוסיפי באוכל.
אם את רוצה חטיף מוצק ולעיס, זה סיפור אחר לגמרי. כאן, לא יהיה מנוס מהוספת חומר מדבק כגון: סילאן או דבש או קרמל מסוכר חום.
ספרי לי מה את רוצה להכין בדיוק כדי שאדע איך לכוון אותך.
ושוב תודה על המשוב שלך שחימם את ליבי ומזכיר לי שוב ושוב מה אנחנו עושים פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי! איזו טעות - תגובה
שושי שטיינוביץ07/03/2011היי הילה,
זה יצא רך בגלל הביצה והסוכר. אין צורך בביצה.
אם אתה רוצה גרנולה, פשוט קלי כל חלק לחוד ואחר כך ערבבי.
אם את רוצה חטיף, אז קלי כל חלק לחוד, המיסי סילאן או דבש או הכיני סירופ מסוכר חום, מים ולימון..
השטיחי את החומרים היבשים, שפכי עליהם את הסירופ והניחי להתקררות וייבוש. חתכי לרצועות לפני הייבוש הסופי.
הביצה ממש מיותרת.
את יכולה גם להמיס שוקולד מריר נטו, להשטיח, שכבה דקה, בתבנית קטנה, אחר כך לשים את חומרי הגרנולה כך "שיידבקו" לשוקולד ויהיו עוד שכבה. וכשזה מתחיל להתקרר, לחתוך לרצועות.
את גם יכולה להכין במנג'טים או בתבניות שונות. אם את משתמשת בשוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו (לפחות 60%), הכמות של השוקולד לחטיף היא קטנה וזה אפילו בריא.
מקווה שהפעם יצליח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע פשוט-
נועם09/03/2011להמיס סילאן או דבש?
איך בסיר?
ואז אני שופכת..
ובלי אפייה זה מתייבש ונעשה פריך? הרי דבש וסילאן הם דביקים לא פריכים, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע פשוט- - תגובה
שושי שטיינוביץ09/03/2011כמו שאמרתי: אם את רוצה גרנולה, בתפזורת אז לא צריך ממתיקים. פשוט קלי כל מרכיב לחוד, הניחי להצטנן ושימי בקופסה או צנצנת. המרכיבים יישארו פריכים וטעימים. הייתי מדלגת על צימוקים כי זה "ירטיב" קצת את התערובת. עדיף להשאר עם דגנים ושקדים, אגוזים וגרעינים.
אם אתה רוצה חטיף, מוצק, כזה שנוגסים בו ביס אז את יכולה לחמם דבש או סילאן או להכין קרמל מסוכר חום (סוכר, מים ומעט לימון). הממתיקים האלה הם ה"דבק" של החטיף. את יכולה גם להשתמש בשוקולד, בשכבה דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נועם09/03/2011רציתי חטיפים (כאלה שאפשר לשים בתיק)
אנסה להכין לפי הוראותייך. אוותר על השוקולד, כי רציתי חטיף אנרגיה לאחרי פעילות גופנית, אז רצוי אינדקס גליקמי גבוה (והשומן שבשושלד יאט את הספיגה... גם אוותר על אגוזים הפעם)
המון תודה לך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה להילה
שושי שטיינוביץ09/03/2011מצויין. אם זו המטרה שלך, אז אני מציעה כ"מצע מדביק" לערבב 1/2 כמות טחינה ו 1/2 כמות דבש או סילאן. ערבבי היטב, שימי בתבנית בשכבה שטוחה או במנג'טים, שימי מעל את תערובת הדגנים בשכבה מאד צפופה והדקי היטב.. חתכי עם סכין חדה לגדלים שאת רוצה, ושימי במקרר, מכוסה (אפשר עם ניילון נצמד, כמובן). אחרי כמה שעות, החטיפים יהיו מוצקים, ויהיה לך חטיף נפלא, מלא ברזל וסידן, עם דבש ודגנים, ומה יותר טוב מזה?
לגבי שוקולד, ההמלצה היא כמובן לשוקולד עם אחוז קקאו גבוה, ועל כן באופן טבעי, אחוז השומן שבו יהיה יותר נמוך. אבל את זה תשאירי למטרות אחרות.....
תיהני. ספרי לי איך יצא. אני מאד סקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע טעים
נועם10/03/2011אבל שוב, בדומה לשוקולד, הטחינה תוריד את האינדקס הגליקמי ונפספס את העניין.
אני אנסה את המתכון הקודם עם הדבש
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע טעים - תגובה
שושי שטיינוביץ10/03/2011אוקיי, רק רוצה להזהיר שהדבש לא מתמצק והוא יניב חטיף רך נטיה לנוזלי. נסי לבשל את הדבש עם לימון ו"לקרמל" אותו כדי לקבל מרקם מוצק יותר. אני הייתי מוסיפה אפילו מיץ תפוזים ומבשלת יחד ומצמצמת את הרוטב עד לקבלת קרמל סמיך, אשר יבטיח שהחטיף שלך יישאר מוצק ולא "יימרח" לך בידיים.
בעניין האינדקס הגליקמי, התייעצת עם תזונאים או שזה על סמך ידע כללי. כי לי יש מידע אחר בנוגע לתזונה נכונה אחרי אימון כושר. כדאי לך לבדוק. אולי כל לבטייך ייפתרו כאשר תקבלי מידע מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קלסמדר27/02/2011
האים יש מתכון ללחם קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל - תגובה
שושי שטיינוביץ27/02/2011אני רואה שהתשובה שלי לסמדר, משום מה מחוקה, אז אחזור על דבריי:
אין לי מתכון ללחם קל תעשייתי כפי שקונים אותו במרכולים. בדרך כלל הלחם התעשייתי מכיל חומרים שאני מעדיפה לא לצרוך אותם.
כדי להפחית את כמות הקלוריות בלחם, את יכולה להמיר חלק מהקמח לסובין, למשל 1 כוס מתוך 3 כוסות. אבל המרקם של הלחם יוצא יותר כבד ויותר יבש. אופציה נוספת, הוספה של כף גלוטן (ניתן לרכישה בחנויות למוצרי אפייה). הגלוטן סופח יותר מים, ולכן הלחם יוצא יותר קל. אך את חסרונותיו של הגלוטן אנחנו יודעים, לכן גם זה לא פתרון אידיאלי.
אני ממליצה להכין לחם רגיל, מקמח איכותי (חיטה מלאה או שיפון או כוסמין או מעורב), לאכול פרוסה בבוקר ואפילו שתיים ופרוסה בערב. תיהני מזה, תשבעי ואל תחשבי על הקלוריות. הקפידי על תזונה מחומרים טריים וטבעיים בלבד, דלת שומן (הכל דל שומן: בשר, עוף, מוצרי חלב עד 5% וכו). ואכלי 3 ארוחות מלאות ביום ו-3 ארוחות ביניים קטנות. את תרדי במשקל ותאזני את בריאותך. והכי חשוב, יהיה לך כיף בבטן ושמח ורגוע בלב. תהיי שבעה ונושא האוכל יטריד אותך הרבה פחות.
מקווה שעניתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשרAna26/02/2011
שלום לכולם
אני רואה שאתן ממליצות על בשר מספר 6
האים מדובר בבשר קפוא או טרי? לפי ידיעתי הבשרים הממוספרים הם קפואים ונאמר שמכילים חומרים מזיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר - תגובה
שושי שטיינוביץ26/02/2011בשר מס' 6 הוא פילה מדומה, קפוא או טרי (בקשי מהקצב פילה מדומה או פאלש פילה או מס' 6). ישנם בשרים קפואים ללא כל תוספת. עייני במדבקה. אנחנו כמובן ממליצים על בשר טרי (לא מה שנקרא "מיושן" במרכרולים), אבל אני יודעת שבשר טרי מאד יקר, לכן הבשר הקפוא, ללא תוספות, יכול להיות אלטרנטיבה מספקת.
ההמלצה על מס' 6 היא בגלל אחוז השומן הנמוך יחסית שלו.
אבל גם מס' 5 (כתף) וגם מס' 8 (שריר הזרוע) הם בשרים טובים בתנאי שמסירים מהם את כל השומן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשרמירי22/02/2011
רוצה להכין קציצות צריכה המלצה לבשר טחון ללא שומן ,
מגעיל אותי קציצות שאת מכינה ומבשלת אותם ברוטב בלי טיגון ,
אבל בכול זאת למחרת שאת פותחת את הסיר את רואה שכבה של שומן מהבשר
איזה כדאי? שיתאים גם לילדים
אני עושה הודו כול הזמן ואני צריכה המלצה תודה
ואיזה בשר כדאי לבישול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר - תגובה
שושי שטיינוביץ22/02/2011לדעתי, הודו אדום טחון הוא המתאים ביותר לקציצות.
אבל את יכולה להשתמש גם בפילה מדומה מס' 6. קצת חבל לטחון אותו כי הוא יחסית יקר, אבל הוא גם יחסית דל שומן. אפשר לערבב אותו עם הודו או חזה עוף טחון.
ולמה מגעיל אותך קציצות שמבושלות ברוטב ולא מטוגנות? זה אמור להיות מעדן אם מוכן בצורה הנכונה.
ספרי לי איך את מכינה ואולי אוכל לעזור לך לשפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקט ירקות קפואיםלי21/02/2011
שלום,
הפורום הזה מדהים. היום גיליתי אותו וכבר חצי יום שאני קוראת בו לקחת רעיונות.
אני בתהליך דיאטה ומעוניינת להפחית בפחמימות.
אני מחפשת תוספת שמכילה ירקות לארוחה.
אודה לכן על מתכון שאפשר להכין מלקט ירקות קפואים שנמכרים בסופר ושבאמת יהיה טעים ואוכל ליהנות מאכילתו.
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקט ירקות קפואים - תגובה
שושי שטיינוביץ21/02/2011היי לי,
יש אינספור מתכונים במה להתחיל?
בואי ננסה:
שעועית ירוקה, את אוהבת?
חומרים:
1 חבילה שעועית ירוקה קפואה 800גר'
2 עגבניות טריות, בשלות, קצוצות
5 שיני שום, חתוכות לפרוסות
1 כף שמן קטנה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט פלפל שחור
1 כף פפריקה
מיץ מחצי לימון טרי.
אופן ההכנה
שימי בסיר שטוח כף שמן קטנה ומרחי את המחבת.
הוסיפי 5 שיני שום חתוכות לפרוסות. טגני את השום קלות (נא לא לחרוך)
הוסיפי 2 עגבניות טריות ובשלות ובשלי במשך דקות אחדות עד שהעגבניות נמסות.
הוסיפי את השעועית הקפואה, הוסיפי מלח ופלפל ועוד 1 כף פפריקה.
כסי את הסיר ובשלי על אש בינונית במשך 15 שעה.
לקראת הסוף הוסיפי מיץ מחצי לימון.
בתיאבון.
את יכולה להכין תבשיל עוף עם ירקות קפואים. קלי קלות וכמעט ארוחה מלאה בצלחת אחת:
חומרים:
4 מנות עוף (4 רבעים), ללא עור וללא שומן
1 חבילה שעועית צהובה
3 עגבניות טריות
1 פלפל אדום טרי (גמבה)
1 בצל בינוני
4 שיני שום טריות
3 גבעולי טימין (לא חובה אם אין לך)
אופן ההכנה
לקלוף בצל ולחתוך לפרוסות דקות. לשטוח בסיר שטוח.
לשים מעל את מנות העוף.
לתבל עם מעט מלח ופלפל.
לקצוץ עגבניות טריות ופלפל. לשים מחצית מהכמות על העוף
לשים מעל את השעועית הקפואה.
להוסיף מעל את שארית העגבניות והפלפל.
לתבל במלח ופלפל שחור ומעט פפריקה.
לכסות את הסיר ולבשל במשך שעה. לא לגעת ולא לערבב.
תהיה לך מנה מדהימה, ארומטית וטעימה של עוף עם שעועית.
ספרי לי איזה עוד ירקות את רוצה להשתמש ואשמח לעזור בעוד מתכונים.
טיפ כללי: את יכולה לאדות כל ירק. פשוט לבשל מעל מעט מים, להוסיף מעט מלח ולימון ולאכול כך. כמעט הכל טעים בצורה זו.
אל תוותרי לגמרי על פחמימות. הקפידי לאכול פחמימות לפחות פעמיים ביום, פחמימה איכותית (אם לחם אז מקמח מחיטה מלאה או קמח איכותי אחר כגון: שיפון, כוסמין וכו') ואם דגן אז הקפידי על דגן מלא. בארוחת צהרים את יכולה לאכול 1/2 כוס דגן מבושל, וכך תשבעי, תיהני מהארוחה וגם תרזי.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה!
לי21/02/2011אני בהחלט אנסה את המתכונים, הם נראים טוב.תודה רבה!
אני מחפשת מתכון ללקט שמגיע מעורב: ברוקולי,אפונה,שעועית ירוקה,גזר,תירס,כרובית.
יש לקטים שמגיעים עם כמה ירקות יחד.
אני רוצה להכין מהלקטים האלה תוספת טעימה.
לא הורדתי את הפחמימות לגמרי כמובן. אבל אני אוכלת בבוקר פתית לדוגמא (לא אוהבת לחם קל) ואז או בצהריים פחמימות או בערב.
פשוט קשה לאכול כל הזמן סלט בקור וצריך לפעמים תוספות חמות שהן ירקות.
אשמח למתכון עם לקט מעורב של ירקות.
המון תודה.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה! - תגובה
שושי שטיינוביץ21/02/2011לי היי,
שימי לב שאפונה ורצח הן קטניות ומחשיבים אותן כמנות פחמימה. כלומר, אם את בוחרת לאכול אפונה בארוחה, עלייך לחשב אותה כחלק ממנת הפחמימה.
לעומת זאת, קטניה בשילוב של דגן איכותי נחשבת לחלבון מלא, כך שזה יכול להיות פתרון מצויין לארוחה צמחונית.
ברוקולי:
לטגן כמה שיני שום במחבת עם כף שמן. להוסיף מיץ מלימון שלם, להוסיף מעט מים (יש לטעום שהרוטב יהיה ברמת חמוציות שאת אוהבת), להרתיח רגע ולהוסיף את הברוקולי הקפוא. לבשל דקות אחדות, להוסיף מלח פלפל ופשוט לאכול. זה ממש מעדן.
כרובית - הכיני מרינדה של שום כתוש, כף שמן זית, 1 כפית פלפל שחור, מעט מלח, 1 כף גרגרי כוסברה מעוכים קצת (או כוסברה טחונה), ערבבי ומרחי את פרחי הכרובית.
אפי בתנור חם עד השחמה. טעים טעים.
תירס: אפשר פשוט ל"טגן" תירס עם כף שמן במחבת שלא נדבק, להוסיף 1/2 כפית אבקת שום, פלפל ומלח ולאכול כך. מאד טעים.
ניתן להכין מרקים מכל אלה.
מרק טוב מתחיל עם בצל מטוגן עם כפית או כף שמן, מוסיפים ירקות ומאדים יחד. אם יש ציר דל שומן (מכינים כמו מרק עוף ללא שומן או מרק ירקות) מוסיפים ציר. מתבלים ויש.
אפשר כמובן להשקיע עוד, אך נראה לי שיש לך הרבה טיפים עכשיו.
לגבי אפונה: את יכולה להכין את תבשיל העוף עם אפונה במקום שעועית ירוקה. וגם עם לקט. יוצא מדהים!!!!
וספרי לנו חוויות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצות הרבות
לי21/02/2011בהחלט אעדכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצות הרבות - תגובה
שושי שטיינוביץ21/02/2011נשמח לקבל משוב. בהצלחה לך גם עם הבריאות ועם המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי הגוףדנה19/02/2011
אני אוטוטו מסיימת שלושה שבועות של ניקוי הגוף מרעלים - אני אוכלת רק פירות וירקות חיים ושותה המון מים. כמובן בלי סוכר/מלח/שאר טעמים.
אוטוטו התהליך מסתיים והייתי רוצה לשמור על כללים שיעזרו לי לשמור על התוצאות - מרגישה מצויין ונראית מצויין.
אני לא אוכלת מזה שלוש שנים מוצרי חלב וקמח לבן מתוך אמונה שהם מזיקים לבריאותי.
המטפלת שהמליצה לי על הטיפול הנ"ל ממליצה להמנע גם ממוצרי חיטה באשר הם.
אשמח לשמוע דעות לגבי אורז לבן או שאר מזונות למעט פירות וירקות.
אוסיף ואכתוב שאני בת 36 וחולה בקוליטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי הגוף - תגובה
שושי שטיינוביץ19/02/2011דנה יקרה,
אני לא האדם הנכון לשאול אותו את השאלות האלה. בעיני בריאות אמיתית, היא איזון ושפיות, שימוש בכל החומרים הטריים והטבעיים הקיימים כולל פחמימות איכותיות (אורז מלא על כל סוגיו, אורז בסמטי לבן גם נחשב בריא, כוסמת, קינואה, חיטה וכו'),
אני בעד לאכול מהכל בתנאי שאחוז השומן לא עולה על 5%, להקפיד על כמויות של חלבונים, פחמימות וכמובן הרבה ירקות טריים ומבושלים ומעט פירות. מאמינה בתזונה של 3 ארוחות עיקריות ביום ועוד 3 ארוחות ביניים קטנות. זה מוכיח את עצמו יום יום גם עלי באופן אישי וגם על אנשים שאני מדריכה לחיות כך. בדרך זו אפשר לאכול בכיף, להיות כל הזמן שבעים ומסופקים וגם לשמור על בריאות, להוריד משקל ואפילו לפתור בעיות בריאות.
לא מאמינה בשום שיטה קיצונית של המנעות מדבר מזון כזה או אחר, למעט, כמובן, אם יש בעיה בריאותית אקוטית שדורשת סוג כזה של תזונה.
והסיבה שאני לא מאמינה בזה, כי הניסיון מוכיח שמעט מאד אנשים מצליחים להחזיק מעמד בדיאטת ההמנעות הזו (האמת שאני לא מכירה אף אחד). הדרך לשמור על בריאות ועל אורח חיים בריא היא לאכול הכל לפי הכללים שציינתי. יש כמובן עוד הרבה מה לומר, אך קצרה היריעה מלפרט.
אם את רוצה לשמוע עוד, שאלי אותי כאן.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי הגוף - תגובה
ליה שומרון פינדר20/02/2011הי דנה,
אני גם כן מאמינה כמו שושי בתפריט מאוזן ומגוון.
אני גם מאמינה שתפריט מאוזן ומגוון יכול להיות נטול חיטה, סוכר, מוצרי חלב או כל דבר אחר שבאופן אישי משפיע עלייך לא טוב.
לאחר דיאטה כזו קיצונית החזרה לאכילה רגילה צריכה להיות איטית. תתחילי עם ירקות מבושלים, תוסיפי דגנים מלאים קלים לעיכול כמו שיבולת שועל, לאחר מכן אורז מלא (!), קינואה, כוסמת וכד'... לאחר מכן קטניות ורק לאחר מכן חלבונים מן החי (ביצים ודגים).
מה בדיוק לאכול וכמה, זה מאוד תלוי...
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך עכשיו לאחר הניקוי הוא להיות קשובה לגוף. שימי לב לכל דבר שאת מכניסה לגוף ובחני כיצד הוא משפיע עלייך, אם הוא מכביד לך על הבטן או נותן לך אנרגיה ותחושה של חיוניות.
לסיום אני מזכירה לך שדיאטה נכונה היא דיאטה מאוזנת! צריך לצרוך שומנים טובים, חלבונים טובים וגם פחמימות טובות ומלאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי הגוף - תגובה לליה, משושי
שושי שטיינוביץ21/02/2011תודה ליה. אהבתי את התגובה שלך. שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי
ליה שומרון פינדר21/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסירgalit16/02/2011
צריכה המלצה: אני מתלבטת בין סיר קרמי או יציקת אלומיניום של סולתם צריכה כ-3 ל' הפרש המחירים לא מהותי
חשובים לי: בריאות ועמידות של הסיר -גם שלא יתקלף וגם שיחזיק הרבה זמן
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לסיר - תגובה
שושי שטיינוביץ17/02/2011גם הקרמי וגם ציפוי האלומיניום בסופו של דבר מתקלפים (צר לי אך זו הבשורה). ציפוי האלומיניום עמיד יותר ויכל לשרוד שנים ארוכות, אך אם הוא מקבל מכה הלך הסיר.
העמידות הטובה ביותר היא של סירי נירוסטה או ברזל יצוק. כל ציפוי, צפוי בסופו של דבר, להתקלף.
סירי נירוסטה הם הבריאים ביותר. אך גם הקרמי והאלומיניום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי בשר ועוףמורן15/02/2011
שלום,
אני קונה את הבשר והעוף בסופר השכונתי.
לפני הבישול של הבשר או העוף אני שוטפת את הכל במים זורמים מהברז .
האם זה מספיק לפני הבישול או שאני צריכה לעשות יותר מכך?
( אולי להרתיח את הבשר לפני בישולו?)
אחכה לתשובתכן,
תודה רבה, פורום נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי בשר ועוף - תגובה
שושי שטיינוביץ17/02/2011שטיפה טובה במים בהחלט מספיקה. אם את מתעקשת על הרתחה מוקדמת (שבעיני מיותרת לחלוטין) אז עדיף לשפוך מים רותחים ולסנן ולא להרתיח מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם כוסמין ללא שמריםרות15/02/2011
ברצוני להכין לחם מקמח כוסמין ללא שמרים וללא סוכר . האם אפשר לקבל מתכון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם כוסמין ללא שמרים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/02/2011אין לי מתכון ללחם כוסמין ללא שמרים. כדי להתפיח לחם תצטרכי להשתמש במתפיחים או בשאור ללחם. את יכולה להכין שאור (יש המון מתכונים באינטרנט), זה תהליך שאורך כמה ימים, ותוכלי להכין ממנו גם לחם כוסמין.
אם לא שמרים ולא שאור, תצטרכי חומרי התפחה כגון אבקת אפיה או סודה לשתיה. השאלה אם זה מה שאת רוצה.
את יכולה להשתמש בכמות זעירה של שמרים (רבע כפית) לככר לחם, אך זה יקח למעלה מיום שלם להתפחה. אולי זה פתרון טוב בשבילך.
במקרה זה את משתמשת ב-3 כוסות קמח כוסמין, כף שמן זית, 1 כפית מלח, 1/4 כפית שמרים יבשים ו-1/2 כוס מים (אם צריך יותר אז מוסיפים). הבצק צריך להיות רך מאד.
מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לפחות 12 שעות או יותר.
לאחר ההתפחה, שמים את הבצק על משטח עבודה מקומח, טופחים עליו קלות (עם יד מקומחת) ומקפלים ל-3. מניחים לחצי שעה על משטח העבודה. לאחר מכן מעבירים לתבנית אפייה בצורה של ככר לחם (כמו אינגליש קייק) משומנת ומתפיחים עוד שעתיים לפחות.
אופים בחום גבוה בהתחלה, ומנמיכים בהמשך ל-170 מעלות עד שהככר משחימה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם כוסמין
יפה21/02/2011אני מנביטה את הכוסמין המלא (השרייה של יום ואחר כך שטיפה פעמיים ביום עד שנוצר הנבט)
אחר כך טוחנת במעבד מזון + שמן זית ומלח -נוצרת עיסה הדומה לטחינה סמיכה
יוצרת מעין לחמניות עגולות וחלק משטיחה לקרקרים דקים מאוד (עם מרית) על דף אפיה
אופה בכ200 מעלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם כוסמין - תגובה
שושי שטיינוביץ22/02/2011נשמע מעולה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונסודיום גלוטמטמורן14/02/2011
שלום,
רציתי לדעת מידע על המרכיב מונסודיום גלוטמט שנמצא בהרבה מזונות בארץ כמו רוטב סויה וכדומה....
שמעתי שהוא מסרטן, האם יש בכך אמת?
אני משתמשת הרבה בסויה בבישול, האם קיים רוטב סויה ללא חומר זה?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונסודיום גלוטמט - תגובה
ליה שומרון פינדר20/02/2011מורן,
כדאי לך להימנע מהחומר הזה כמה שאפשר!!!
רוטב סויה אמיתי לא מכיל מונוסודיום!!!
מצאי רוטב סויה שמכיל פולי סויה, מלח, חיטה ומים. כמו רוטב סויה תמרי או קיקומן. שימי לב שעדיף גם שהסויה לא תכיל חומרים משמרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח טפיוקהאלנה14/02/2011
בוקר אור!
לא מזמן רכשתי קמח טפיוקה בחנות טבע (בעיקרון עבור מתכון אחד :-)
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח זה בעוגות/פנקייק וכדומה או שהתכונות שלו ממש שונות?
תודה על הפורום הנהדר
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח טפיוקה - תגובה
ליה שומרון פינדר14/02/2011קמח טפיוקה הוא קמח ללא גלוטן, זה בעצם עמילן טפיוקה.
הוא לא מתנהג כמו קמח חיטה ולכן לא ניתן לקבל ממנו את אותו המרקם. אך אפשר במתכונים מסויימים להמיר חלק מהכמות בקמח טפיוקה מבלי שזה ישפיע משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטב לקציצות(:10/02/2011
היי
אני מחפשת מתכון לרוטב לבשר טחון ולא רוטב עגבניות (נמאס ממנו כבר)
אשמח לגוון ולשמוע על רעיונות נוספים לרוטבים
אבל אם אפשר לא את הרוטב הירוק שושי כי עשיתי אותו ולא כ"כ אהבתי
תודה מראש וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטב לקציצות - תגובה
שושי שטיינוביץ13/02/2011רוטב לקציצות,
חבל שלא אהבת את הירוק. אז אם לא אדום ולא ירוק בואי ננסה משהו אחר:
חומרים:
1 בצל בינוני
3 בטטות בינוניות
4 גבעולי טימין טרי
1 כף שמן קנולה
3 עלי מרווה טריים
1 כפית קינמון (לא חובה)
1 כוס יין לבן או מיץ מלימון שלם, טרי
1 כוס ציר עוף או ציר ירקות (לא מאבקה בבקשה. אם אין ציר, אז מים יעשו גם את העבודה).
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
מקצצים בצל ומטגנים עם כף שמן עד הזהבה. מוסיפים עלי מרווה ואת גבעולי הטימין ומטגנים יחד עוד דקה..
בינתיים, קולפים בטטה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות הבטטה מעל הבצל המטוגן. מוסיפים 1/2כוס מים. מביאים לרתיחה.
שמים את הקציצות מעל פרוסות הבטטה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות נעשות בהירות (סימן שהבשר "תפס").
מוסיפים תבלינים, יין או לימון, ציר . מוסיפים מים עד כיסוי הקציצות.
מבשלים על אש בינונית, עם בעבוע קל כשעה או עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
מורידים מהאש ומניחים למנוחה של לפחות שעה.
במנוחה הקציצות ממשיכות לספוג את הרוטב וזה משביח את איכותן.
אם אין שעה פנויה אז אפשר בפחות זמן, אבל גם האיכות פוחתת.
כמובן, שתמיד, במהלך הבישול, יש לטעום את הרוטב ולתקן תיבול במידת הצורך. (לבדוק אם צריך להוסיף מלח, פלפל, עוד לימון שיהיה טעים או עוד יין שתהיה ארומה. אינני מכירה את גודל הסיר שלך, וזה מאד משנה את יחסי הכמויות).
גיוונים: במקום בטטה אפשר תפוחי אדמה או קישואים, או דלעת.
אפשר לגוון גם את התיבול. למשל להוסיף כמון לרוטב או קימל טחון או כוסברה טחונה. כל פעם משהו אחר ואז אפשר לקבל כמה תבשילים במתכון אחד.
בהצלחה, וספרי לי איך יצא.
בהזדמנות, אשמח לשמוע מה עשית עם הרוטב הירוק ולמה הוא לא הצליח לך. כי זה רוטב מדהים בטעמו ורכותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
(:13/02/2011היי שושי
קודם כל תודה על המתכון החדש,אנסה אותו בהקדם.
בקשר למתכון הירוק לפי דעתי שמתי יותר מידיי בהרט וזה תבלין הרי מאוד דומיננטי אז יצא טעם ממש רק של בהרט ופחות אהבתי אותו שהוא מודגש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
שושי שטיינוביץ13/02/2011אם זו הבעייה אז אפשר להפחית בהרת ואולי להסתפק רק במעט אגוז מוסקט. מקווה שיצליח יותר.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיביה וסוכר קניםענת09/02/2011
שלום!
אני שומעת רבות על הסטיביה... אבל אני לא יודעת עד כמה הוא בריא והאם כדאי לצרוך ממנו או לא?
אני יודעת שהוא עדיף על סוכר ושהוא ממש טבעי (שני דברים אלו הם מה שמושך אותי).
כמו כן, מושכת אותי העובדה כי אני יכולה לגדל את הצמח בבית ולהפיק ממנו את הסטיביה הנוזלית או האבקה (אני לא יודעת בדיוק איך, לצערי)
אבל הייתי רוצה לדעת האם הוא מומלץ והאם יש לו התוויות נגד.
חשוב לציין שאני לרוב לא צורכת מוצרים מתוקים וסוכר... אבל כשמכינים עוגיות או עוגות אני מעדיפה מוצרים כמה שיותר בריאים וטובים..
כמו כן, הייתי רוצה לדעת מהם הייתרונות של סוכר קנים. שמעתי עליו, אבל פרט לכך שאין לי מושג איפה אני קונה את זה אני לא יודעת עד כמה הוא בריא תזונתית.
מה עדיף בין השניים הללו? האם יש משהו אחר שמומלץ לצריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיביה וסוכר קנים - תגובה
ליה שומרון פינדר14/02/2011סטיביה וסוכר קנים שניהם ממתיקים אבל הם בעלי תכונות שונות.
סוכר קנים - בארה"ב זה הסוכר הפחות מעובד והיותר בריא. יש לזה תקן. בארץ... כל סוכר שמופק מקנה סוכר יכול להיקרא סוכר קנים גם אם הוא לבן. כך שהמונח סוכר קנים לא מעיד על משהו בהכרח בריא.
סטיביה זה באמת ממתיק טבעי. אני לא באמת שמעתי טענות נגדו מלבד זה שיש לובי של חברות הענק שעומדות מאחורי הממתיקים המלאכותיים והם מאויימיפ מפני הסטיביה וטוענים שהעובדה שהוא טבעי לא אומרת שהוא בריא ורוצים שהוא יעבוד את אותן הבדיקות שעוברים ממתיקים מלאכותיים...
בכל אופן, סטיביה מתאים גם לחולי סכרת, הוא מתוק מאוד אבל יש לו גם טעם לוואי מריר אם שמים יותר מדי. לא כל אחד אוהב את הטעם. אגב, מאוד קשה להשתמש בו באפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
ענת14/02/2011אם סטיביה לא הכי כדאי לאפייה, על מה את ממליצה לשימוש באפייה שהוא לא סוכר רגיל ומעבוד (הרי גם סוכר חום הוא סוכר מעובד שלא מומלץ לצריכה כמו הלבן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה
ליה שומרון פינדר20/02/2011אפשר להשתמש באפייה בממתיקים כמו סילאן, סירופ אגווה, מייפל וכד'...
הבעיה היא שהם נוזליים ולא ניתן להחליף בקלות את הסוכר במתכון בממתיקים אלו. זה באמת אתגר. אבל צריך לנסות ולנסות ובסוף זה מצליח.
אגב, סוכר חום עדיף במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ21/02/2011אגב סוכר חום: אפשר לטחון סוכר חום בבלנדר ולקבל ממש אבקת סוכר חום שהיא מצויינת לעוגות עדינות כגון טורטים. טורט עם אבקת סוכר חום, קמח מלא ושקדים היא טורט מעולה, אין בה שמן (נכון, שקדים, אבל לא שמן) והיא ממש עוגת בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשושי ולליה
ענת21/02/2011אני יודעת שסוכר חום עדיף על סוכר לבן- אבל איזה מהם? לרוב אנו משתמשים בדמררה, אבל יש גם את הסוכר החום הכהה. אני לא בטוחה, אבל האם זה נכון כי מוסיפים לו מולסה או מייפל כדי שהוא יהייה כל כך כהה ולח?
שושי, אני יודעת שאפשר כך ליצור אבקת סוכר חום. ואני עושה זאת.
אני פשוט מחפשת משהו יותר בריא להשתמש בו מאשר סוכר כאשר אני אופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת, סוכר חום אמיתי או צבוע?
שושי שטיינוביץ22/02/2011כדי לדעת אם סוכר חום הוא אמיתי או צבוע, אפשר לבצע בדיקה פשוטה.
שימי כפית סוכר בתוך רבע כוס מים. רצוי כוס שקופה.
אם המים נהיים כהים והסוכר הופך ללבן, סימן שהסוכר צבוע. אם הסוכר נשאר בצבעו האמיתי, יש לך סוכר חום אמיתי. וזה שהוא יותר עדיף אמרנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית נכונה
יוסי18/02/2012אם הוא עדיף אז הוא יותר טוב !
אין צרוף של "יותר עדיף " !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית נכונה - תגובה
שושי שטיינוביץ18/02/2012אתה בהחלט צודק. זה סתם סלנג (לימור, זוכר?)....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמררה למיטב ידיעתי עדיף
ליה שומרון פינדר22/02/2011שושי, לא הכרתי את השיטה הזאת... מאוד מענין! אני מתכננת לנסות אותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמררה למיטב ידיעתי עדיף - תגובה
שושי שטיינוביץ22/02/2011אשמח. נסי וספרי לי. אני ניסיתי כמה פעמים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי- תודה
ענת22/02/2011שושי, אנסה גם אני את בדיקת הסוכר- תודה!
יש לי שאלה נוספת:
אני לרוב משתמששת בדמררה כפי שרשמתי, אבל מה אני עושה במתכונים שרשום שצריך את הסוכר החום הכהה?
יש מתכונים שניסיתי לחהליף במקום ולשים את הדמררה וזה היה בסדר, אבל מבחינת משקל- הם הרי בעלי משקל שונה.
אני לא רואה סיבה להחזיק בבית שני סוגי סוכר שונים בשביל הפעם ב.. שאצטרך א הסוכר החום הכהה...
יש רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי- תודה - תגובה
שושי שטיינוביץ23/02/2011גמישות ויצירתיות זה הפתרון. השתמשי בדמררה לכל דבר. עשי הערכה של הכמות ואני מאמינה שיצליח לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשטידות בריאותhcav08/02/2011
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח מלא במתכונים של פשטידות ובאותה הכמות?
ומה לגבי מתכוני פשטידות בהן יש לשים קמח תופח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשטידות בריאות - תגובה
שושי שטיינוביץ09/02/2011אפשר ורצוי בהחלט, להמיר קמח לבן לקמח מחיטה מלאה בפשטידות. לגבי הכמויות:
תלוי בכמות במתכון. בדרך כלל רצוי לשים טיפה פחות אולי כפית או כף, שוב תלוי בכמות הנתונה במתכון. אם יש לך מתכון מסויים, אנא שלח אותו ואמסור לך את הכמות המדוייקת.
לגבי קמח תופח? פשוט מוסיפים אבקת אפייה. אבל באיזה פשטידה יש קמח תופח? בדרך כלל אין צורך. גם במקרה זה, אם יש לך מכון, אשמח להמירו אם יישלח אלי.
יום נפלא, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)