מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פופקורן בריאות!דניאל.א14/09/2010
שלום
אני מאוד אוהב פופקורן, אוכל כמעט כול יום
רציתי לדעת מה הדרך הכי פחות משמינה והכי בריאה שיש להכנת פופקורן(לא פופקורן משקית, אלה גרעינים)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופקורן
שושי שטיינוביץ14/09/2010כדי להכין פופקורן, כל מה שצריך זה לקנות חבילת גרעיני תירס יבש מהסופר, לשים בסיר שכבה של גרעינים, להוסיף - 2-3 כפות שמן קנולה, לערבב, לכסות את הסיר (חשוב מאד), להדליק את הגז על להבה בינונית ולהמתין בסבלנות.
הגרעינים מתחילים להתפצח תוך דקות אחדות. בהתחלה קצב הפיצוח הולך וגובר, ואז כאשר הוא מואט מאד, אפשר להוריד את הסיר מהאש ובזהירות לפתוח ולרוקן לתוך קערה. אני לא מוותרת על מלח.
יש עוד אופציה להכין פופקורן במיקרוגל. לשם כך צריך סיר מיוחד לבישול פופקורן במיקרוגל. אם תצליח למצוא דבר כזה, תשאל אותנו ונאמר לך מה לעשות.
גמר חתימה טובה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי
דניאל.א14/09/2010האמת שחיפשתי דרך להכין את הפוופקורן כימעט ללא שמן....
ישלך איזה שהוא רעיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפופקורן
שושי שטיינוביץ14/09/2010יכול להיות שאפשר במיקרוגל בלי שמן. אני מניחה שזו הדרך היחידה. עד כמה שידוע לי, בישול בסיר מחייב שמן. במקומך, הייתי מנסה בכמויות קטנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמכשיר חשמלי ביתי
טליה01/10/2010להכנת פופ קורן אין צורך בכלל בשומן לשם ההכנה. אני עושה את זה ככה כל הזמן. כמובן פחות טעים, אבל אפשרי. אולי אפשר אחר כך לרסס שמן זית או קנולה על הפופ קורן המוכן, עם בקבוק תרסיס מיוחד, שאיתו אפשר להכין תרסיס שמן לבד, לא זה התעשייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לצימס מגזררבקה14/09/2010
שלום רב וגמר חתימה טובה אבקש מאד לקבל מתכון של צימס מגזר גמדי תודה שנה טובה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צימס מגזר
שושי שטיינוביץ14/09/2010האם מותר לך להשתמש בדבש או סילאן? לפי התשובה שלך אכתוב לך מתכון מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימס של גזר
רבקה14/09/2010הי שושי מותר לי להשתמש גם בדבש וגם בסילאן גמר חתיצמה טובה ושנה טובה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימס
רבקה15/09/2010הי שושי תודה על המתכון אעשה אותו לחג כיפרו,גמר חתימה טובה תודה על תשומת השלב רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימעס מגזר גמדי .
יהודית15/09/2010שלום רבקה .
להלן מתכון כפי שאני מכינה זאת .
צימעס
1חב' גזר גמדי. חופן שזיפים יבשים, צמוקים, חופן משמש יבש, 3 כפות דבש, סכר חום, מיץ מ-1/2 לימון. שמים בסיר את הגזר הגמדי עם קצת שמן ומים עד גובה הגזר, מרתיחים, מוסיפים את הסוכר, הפירות היבשים הרחוצים מיץ לימון דבש. מבשלים על אש קטנה , אם צריך מוסיפים מים כדי שלא יישרף. ניתן להוסיף מעט קינמון. טועמים ומתקנים תיבול. מחממים לפני ההגשה.
בהצלחה ושתהיה לכולנו שנה מתוקה .
יהודית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימס
שושי שטיינוביץ15/09/2010יהודית ורבקה היי,
ואני שאלתי את רבקה אם מותר לה דברים מתוקים כמו סוכר ודבש. יש לקחת בחשבון שצימס המכיל סוכר, דבש ופירות יבשים, עלול להיות בעל תכולה קלורית גבוהה ולא בריא לסוכרתיים.
אז אם מותר לך דבש וסוכר, אז יופי של מתכון. אם לא, כתבי לי ונראה מה אפשר לעשות.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימס
רבקה15/09/2010תודה על המתכון גמר חתימה טובה ובריאות רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוח למחרליעד07/09/2010
אני צריכה מתכון דחוף לעוגה למחר לארוחת חג, אם אפשר להכין משהו עשיר אבל עדיין מתאים לסוכרתי שמזריק לנטוס ואפידרה, רמות סוכר תקינות והוא מרשה לעצמו פה ושם משהו מתוק
כמובן שיש לזכור שהקינוח יגיע לאחר כל הארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינוח לחג, בריא אבל לא עוגה
שושי שטיינוביץ07/09/2010למה שלא תנסו להכין קינוח ממש ממש טעים, נשמע פשוט אבל ממש הורס, בריא, ללא סוכר ומתוק כדבש. מתאים לסוכרתיים.
מקלפים 8 תפוחי עץ, מגלענים, חותכים ל-2,, שמים בסיר שטוח, שופכים מיץ מלימון שלם ופשוט מבשלים עם סיר מכוסה עד שהתפוחים מתרככים. מקררים ואוכלים קר.
אפשר להוסיף בבישול חמוציות ללא סוכר. זה יפה וגם בריא.
לצערי, אין לי מתכון לעוגה מהסוג שאת מבקשת. אולי ליה יודעת.
שנה טובה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוסשרון05/09/2010
שלום
האם ניתן לעשות סלט חומוס מקמח חומוס+טחינה גולמית+לימון ומלח?
ניסיתי עם גרגירי חומוס ויצא טעים אבל אני רוצה לחסוך את הבישול ולהשתמש בקמח חומוס.
ואם כן אז איך עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס, ללירון
שושי שטיינוביץ05/09/2010צר לי, אך עד כמה שידוע לי, לא ניתן להכין סלט חומוס מקמח חומוס. ויש דברים שאין מה לעשות, אם רוצים טעם, בריאות ואיכות זה דורש טיפה השקעה. אז הנה הדרך לצמצם את ההשקעה עד כמה שאפשר:
כדי להכין חומוס, ניתן להשרות 1 קילו גרגרים יבשים במשך לילה שלם ולהרתיח למחרת, עם הרבה מים, עד ריכוך (תהליך שיכול להמשך 3 שעות).
מצננים מעט, מחלקים את הכמות ל-5 חלקים, משאירים חלק אחד ומקפיאים את השאר, בשקיות נפרדות.
את החלק שנשאר מחזירים לסיר, מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה וממשיכים לבשל עד שהגרגרים ממש נמעכים.
מוציאים את הגרגרים מהסיר, עם קצת ממי הבישול, שמים בקערת מעבד המזון, מוסיפים טחינה, שום, לימון ומלח - מפעילים את המעבד לדקה, ומקבלים את החומוס הכי טעים שיש.
הצעת הגשה: שמים בצלחת, משטחים עם כף, שמים מעט שמן זית, פפריקה, כמה גרגרי חומוס חמים, 1 כפית (או יותר) שום כתוש טרי (בטח טרי) וזורים מיץ לימון טרי. בבוקר שבת אפשר להוסיף גם ביצה קשה חתוכה לרבעים.
כל פעם שתשתמשו בגרגרים במקרר עושים את אותו הדבר.
מניסיון, שיטה זו מייצרת חומוס יותר טעים מאשר בישול עם אבקת אפייה והקפאה.
שימו לב, בגלל שאין חומרים משמרים החומוס הזה מחזיק מספר ימים בודדים ומקסימום שבוע.
עוד טיפ: את הגרגרים שהקפאנו אפשר להוסיף לתבשילי עוף ובשר ולמרקים.
תמיד כדאי לשמור מעט גרגרים שלמים (מבושלים, כמובן) לקישוט החומוס.
בהצלחה ושנה טובה. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בשר לבחור לצלי בקר רך מאוווד?מארחת בחג04/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איזה בשר לצלי בקר?
שושי שטיינוביץ05/09/2010לצלי בקר טעים ורך אפשר להשתמש בכתף מס' 5 או פילה מדומה מה' 6 או שריר הזרוע (מס' 8). כדי שהמנות תהיינה גם בריאות, כדאי להסיר את כל השומן מהבשר ולבשל כ-3 שעות. בכל הגרסאות ייצא רך ונמס בפה.
שנה טובה וטעימה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שנה נהדרת גם לך!
מארחת בחג05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח שולחני או מלח ים?polina8802/09/2010
מה ההבדל?
מה יותר טוב לי ומכיל פחות יוד ויותר אשלגן ביחס לנתרן?
האם כדאי להימנע מתוספות כגון חומרים מונעי התגיישות?
האם מלחי ים בצבע לבן הם בהכרח מזוקקים ממינרלים? (למיטב הבנתי מלח ים אמיתי יהיה מעט אפרפר)
מה בנוגע לשטיפה ועיבוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף מלח ים
ליה שומרון פינדר02/09/2010עדיף מלח ים. זה פשוט יותר טבעי.
מלח שולחני פשוט מעובד יותר.
יש באמת סוגים שונים של מלח ים, עם מחירים שונים עם רמות עיבוד שונות. המלח הפחות מעובד באמת יהיה אפרפר ומעט לח. לא בהכרח יהיה נוח לכל סוגי השימוש ואורך החיים שלו קצר יותר.
בנוגע להרכבים הכימיים של כל מלח, לצערי אין לי מידע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מלח ים יהיה טוב יותר ממלח שולחן?
polina8802/09/2010בהנחה והוא 100% מלח ים?
ישנה חברה המוכרת מלח ים גס (לבן) במטחנה קטנה ועל פי התכתבות עם החברה המוצר אינו מכיל חומר מונע התגיישות ותוספת יוד אם כי יוד טבעי בכמות של 0.00172% (האם זה הרבה\מעט יחסית?)
תודה ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהרבקה01/09/2010
שלום רב עשיתי את הפשטידות שלך יצאו נהדרות תודה יש לי בקשה אליך איך אני מבשלת בורגול, וגם קינואה תודה ושנה טובה ובריאות רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה, מתכונים לבורגול וקינואה
שושי שטיינוביץ01/09/2010בורגול הוא דגן שכבר עבר תהליך בישול, לכן הבישול שלו קצר. להלן מתכון:
חומרים:
2 כוסות בורגול
1 בצל בינוני
1 כפית שמן
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
3/4 כף מלח
מים לכיסוי + 1 ס"מ
הכנה:
מקצצים בצל ומטגנים עם כפי שמן (מזרזפים מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכת בצל)
לאחר שהבצל הזהיב, שמים את הבורגול (אני לא שוטפת) וממשיכים לטגן. תוך כדי טיגון הבורגול, מוסיפים מלח ופלפל. מטגנים כ-2-3 דקות.
מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מניחים למים להספג ברובם. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר. מניחים לעוד 15 דקות לספיגה של כל הנוזלים.
קינואה:
תיכף אשלח מתכון בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לקינואה, משושי
שושי שטיינוביץ01/09/2010חומרים:
2 כוסות קינואה
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 כפית פלפל שחור
3/4 כף מלח
1 כפית שמן
מים לכיסוי + 1 ס"מ
לגיוון (רצוי, זה מאד מוסיף):
1 כוס עדשים שחורים
1 פלפל אדום, טרי ועסיסי
הכנה:
מקצצים בצל ומטגנים עם כפית שמן (ומזרזפים מים תוך כדי טיגון).
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את הקינואה ומטגנים קלות.
מוסיפים שיני שום קצוצות ואת התבלינים.
מוסיפים מים.
מבשלים עם סיר ללא מכסה עד שרוב המים נספגים.
מנמיכים להבה, מכסים הסיר וממשיכים לבשל עוד כ-15-20 עד לספיגת כל המים.
אם את בוחרת בגיוון:
לפני הכל מבשלים עדשים שחורים עם מים עד התרככות. בלי שום תבלינים.
חותכים את הפלפל לקוביות קטנטנות ומטגנים עם כפית שמן.
את אלה מוסיפים לקינואה בשלב לפני כיסוי הסיר והנמכת הלהבה. מערבבים ואז מכסים הסיר, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגים.
בשני המקרים (גם של הבורגול), ניתן להשביח את התבשיל אם מחליפים כוס אחת של מים בציר עוף או ירקות רזה.
בתיאבון וספרי איך היה.
שמחה לשמוע שהפשטידו הצליחו. כל הכבוד על היצירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל-קוואקרהראל28/08/2010
שלום, רציתי לדעת מה הדרך הדיאטטית ביותר למנת שיבולת שועל-קוואקר בצורה שאמורה להשביע וטעימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבלת שועל ללורן
שושי שטיינוביץ29/08/2010לורן היי,
שיבלת שועל היא דגן בריא ומומלץ לאכילה. כדי שאכילת שבלת שועל לא תגרום להשמנה, יש להגביל את הכמות שאת אוכלת. אך הכמות תלוייה בסוג הדיאטה שאת עושה. ממליצה לך להתייעץ עם דיאטן/נית כדי לקבל תפריט תזונה מאוזן ומתאים לך.
אך בגדול ניתן לומר, שמנה של 3-4 כפות שיבלת שועל, מבושלות בחצי כוס מים עד ריכוך (בחרי את הסוג העדין, הבישול מהיר יותר). אחרי ששיבלת השועל מתרככת, אפשר להוסיף חצי כוס חלב. אפשר לאכול בטעם טבעי (אפילו קורט מלח) ואם אין ברירה אז להמתיק מעט. אפשר להמתיק עם כפית דבש או סילאן. תוספת של קינמון מוסיפה טעם וזה גם בריא.
יש אופציה להגדיל בעוד 2 כפות שיבולת שועל ולוותר לגמרי על החלב. תלוי מה את אוהבת. עם חלב זה יותר טעים וגם יותר מזין.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
ליה שומרון פינדר29/08/2010שיבולת שועל זה דגן מאוד בריא עם סיבים תזונתיים שתורמים לתחושה של שובע.
מבחינת כמות אני לא יודעת להגיד לך, זה תלוי... אבל מבחינה בריאותית אין הגבלה לכמות שיבולת השועל שאפשר לאכול.
מבחינת אופן ההכנה, אז ההכנה הכי דיאטטית היא לבשל את זה על בסיס מים. ללא חלב כלל.אפשר לשים קצת קינמון, זה מאוד טעים.
מחינת תוספות - אפשר להוסיף איזה פרי, למשל עם חצי בננה זה הולך מצוין, או שאפשר לערבב עם רסק תפוחים או רסק אגסים. אפשר להמתיק קלות ואפשר להוסיף עוד כל מיני צ'ופרים בריאים כמו צימוקים, אגוזים...
חשוב לשים לב, לשתות מים בסמוך לצריכה של שיבולת שועל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורקס פילוpolina8826/08/2010
האם הבורקס הזה טוב לי יותר מבורקס מבצק עלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד משמעית כן
ענת26/08/2010בצק עלים סתם מלא בשמן- מרגרינה או חמאה.
בצק פילו הוא בצק יבש, וכדי לעבוד איתו צריך יותר משכבה אחת, אבל הוא הרבה פחות שומני.
בעיקרון, כדי להדביק בין דפי הפילו צריך למרוח מעט שמן. אפשר שמן זית. אני עשיתי את זה עם מים וזה עבד מצויין (ואז גם נפטרים מעודפי הזמן המיותרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורקס פילו. בורקס בריא? יש דבר כז
שושי שטיינוביץ28/08/2010אם את מכינה את הבורקס בעצמך, ומקפידה על כמות שמן ממש קטנה , ותקפידי שהגבינות יהיו איכותיות ולא יותר מ-5% שומן, אז הבורקס שלך יהיה בסדר.
כדי להקפיד על כמות קטנה של שמן, להלן מתכון קטן:
מהלי 1 כף שמן + 2 כפות מים, ערבי היטב (לקבלת אמולסיה) ומרחי במברשת סיליקון. הכמות הזו תספיק לתבנית שלמה ותבטיח שהבורקס שלך יהיה דל שומן וטעים טעים....
בתיאבון. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורקס פילו קנוי
lir8630/08/2010חשבתי על בורקס פילו תפוא קנוי.. האם הוא אינו בריא?
בהנחה ולא
תוכלי להיות יותר ספציפית במתכון?
מעולם לא הכנתי בורקס
איני בטוח אם התכוונת שעלי לערבב כף שמן (כל שמן? קנולה? זית?) ב 2 כפות מים ולמרוח בכף סיליקון על הבצק פילו
או בכמה דפים עלי להשתמש
ואיך לעבוד איתו נכון
בברכה,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורקס בריא, מתכון משושי
שושי שטיינוביץ30/08/2010אין לי מושג לגבי בורקס פילו קנוי. מציעה לך לקרוא היטב מה הם המרכיבים, ולהחליט לפי זה.
לגבי בורקס בבית. מציעה לך להשתתף בסדנה שבה אני מדגימה הכנה של מאפים עם בצק פילו, אבל עד אז, בואי ננסה:
מציעה לך להכין גלילה במילוי גבינה או תרד עם גבינה (עדיף) ולחתוך למנות:
חומרים:
2 עלי פילו
500 גר' תרד טרי
2 שיני שום, קצוצות
קורט מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס, טרי
1 כפית שמן קנולה
250 גר' גבינה לבנה 5% מסוג "טוב טעם" או בולגרית או ברינזה. אם את משתמשת בגבינה קשה, אז יש לגרר או לחתוך לקוביות קטנות.
מלח (אם הגבינה אינה מלוחה)
1 כף שמן זית או קנולה
2 כפות מים
1 כף שומשום
הכנה:
מכינים את המילוי:
מקצצים תרד ומטגנים עם כפית שמן עד שכל הנוזלים מתאדים. שמים בקערה.
מכינים את הגבינה. אם זו גבינה קשה , יש לגרר.
פורסים את עלי הפילו, שמים את שני העלים זה מעל זה.
שמים את התרד בשליש העליון של העלים בצורת "נקניקיה".
שמים מעל התרד את הגבינה.
זורים מלח (לפי הצורך) ופלפל שחור.
מגלגלים לרולדה.
שמים בקערה קטנה כף שמן + 2 כפות מים ומערבבים היטב עד לקבלת אמולסיה.
מברישים את הגלילה עם תערובת השמן והמים.
זורים שומשום.
אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) במשך כ-20 דקות או עד שמזהיב.
אם את ממש בעניין של דיאטת הרזייה, אפשר להשתמש רק בעלה אחד, ואז חצי גלילה מהווה ארוחת ערב דיאטטית משובחת. הוסיפי סלט ירקות ואת מסודרת.
הערה: כדי למנוע ייבוש של עלי הפילו, יש לשים מעליהם מגבת לחה במהלך העבודה.
טעים בטירוף. דל קלוריות, דל שומן ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לעשות את אותו הדבר עם תפוא
lir8631/08/2010איני צורך גבינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורקס פילו
שושי שטיינוביץ31/08/2010בהחלט. אפשר עם תפוחי אדמה וכל מילוי אחר שאתה אוהב: פטריות, ירקות מוקפצים, תפוחי אדמה, מנגולד, תרד, וכו'.
שים לב שמילוי תפוחי אדמה הוא מילוי פחמימתי והערך הקלורי שלו יותר גבוה ממילוי של ירקות.
בתיאבון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי, לא הבנתי את ההערה
lir8631/08/2010כדי למנוע ייבוש של עלי הפילו, יש לשים מעליהם מגבת לחה במהלך העבודה.
אילו עלים עלי לכסות? אלו שאני עובד איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילו ומגבת לחה
שושי שטיינוביץ31/08/2010כשעובדים עם פילו, לוקחים עלים מתוך חבילה שלמה. אז כי לשמור על העלים תוך כדי עבודה, גם אלה שאנחנו עובדים איתם וגם אלה שיחזרו בסופו של דבר למקפיא, כדאי לכסות במגבת לחה.
כמובן שאם אתה משתמש מייד (אתה זריז או שהכנת את המילוי בדיוק לפני פריסת העלים), אז לא צריך לכסות את העלים איתם אתה משתמש.
מקווה שהבהרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור לגמרי
lir8631/08/2010אני אנסה את המתכון ואחזור לעדכן
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרוביםlir8623/08/2010
מה דעתכן על אבקת חרובים בטחינה גולמית כתחליף לשוקולד?
נחשפתי לטעם דרך ופלים אורגניים בקרם חרובים (מאבקת חרובים) והטעם נפלא.
הקקאו לא מיטיב עמי ועם בת זוגתי שגם התלהבה מהדימיון בארומה ואנו כמהים לתחליף ראוי לממרח שוקולד ואבקת קקאו למשקה שוקו חם, מתכוני עוגות ושייקים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חרובים
שושי שטיינוביץ23/08/2010לא ניסיתי לערבב אבקת חרובים עם טחינה, ולמען האמת אין לי מושג איך הטעם........אך נראה לי שזו לא בעיה לנסות ולראות מה קורה. נראה לי שבכל מקרה, כדאי להוסיף דבש או סילאן.
מה שבטוח, אבקת חרובים היא אבקה בריאה והשימוש בה מומלץ בכל פה. אבקת חרובים אכן משמשת כתחליף לשוקולד בהרבה מתכונים, במיוחד עוגות ושוקו.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפית אבקת חרובים ל 100 מ"ל כוס חלב
lir8625/08/2010תספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלי בקרבבה בובה23/08/2010
היי!
רציתי לדעת,
קניתי היום בקר נתח מס' 5, ביקשתי 1 קילו חתוך ל3 חלקים.
במידה ואני מכינה חלק אחד בתנור, צריך לחכות 3 שעות או בגלל שהנתח קטן אז גם זמן האפיים או הבישול מתקצר? ובכמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלי בקר לבבה בובה
שושי שטיינוביץ23/08/2010היי, איזה אחלה שם בחרת לך (את היא או הוא?):
לעניין צלי בקר: אין שום טעם לחלק 1 ק"ג ש צלי בקר ל-3 חלקים ולבשל כל חלק לחוד. זה נתח קטן מדי, שמימלא מצטמצם בבישול (כ-30%), כך שנתח של כ-300 גר', יצטמצם לכ-200 גר ואז מה התועלת בבישול כה ממושך (כן, חייבים את כל ה-3 שעות. אין משמעות לעובדה שהנתח קטן יותר), לנתח כה קטן.
המלצתי היא שתבשלי/י את כל הנתח ואפשר להקפיא חלקים ממנו לשימוש מאוחר יותר.
ישנה שיטה של בישול בסיסי של כל הנתח, דהיינו מבשלים אותו עם בצל שלם (חתוך לרבעים), 1 ראש שום קלוף, אפשר להשאיר שיניי שלמות, 3 גזרים, צרור עשבי תיבול, המהדרים מוסיפים שורש של סלרי ושורש פטרוזיליה, אפשר להוסיף חתיכת כרישה מהחלק הלבן, חופן של גרגרים שלמים של פלפל אנגלי, 4 עלי דפנה, 1 כפית שלמה של פלפל שחור גרוס טרי. מכסים במים ומבשלים במשך 3 שעות. מצננים. נכון, אין צורך בשמן, ואם הנתח ללא שומן, מתקבלת מנה טעימה להפליא שגם בריאה.
הרוטב שמתקבל הוא ציר בשר משובח. מסננים את החלקים המוצקים ושומרים את הרוטב.
בשלב זה ניתן להקפיא את הבשר, שלם, פרוס או חתוך, וגם את הרוטב (לחוד, כמובן).
כשרוצים להשתמש, מפשירים, מכינים רוטב טעים (אפשר ורצוי להשתמש כמובן בציר המוכן), מכניסים את הפרוסות המוכנות, מבשלים עוד 20 דקות ויש צלי בקר לעילא.
המלצה נוספת: בגלל אורך הבישול, צמצום הנתח וכו' - כדאי בהחלט להכין נתח גדול של לפחות 2 ק"ג. זה מחזיק במקפיא לפחות חודשיים. זה חסכון בעבודה ובאנרגיית בישול.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת מאוד, תודה רבה!
דניאל25/08/2010הסיבה שחילקתי לחלקים היא: כי אני מכינה רק לעצמי וחבל לי (זה גם מבאס) להכין כמות גדולה ולאכול כל יום אותו דבר או להקפיא. אז אני מכינה הכל באותו הרגע אבל בכמות קטנה.
חשבתי שאם אני מחלקת אני יכולה לבחור כמה סגנונות להכין את הבשר.
ובכל זאת, במידה והחלק קטן יותר בכמה להקטין את זמן הבישול/אפייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון שכתבתי את ההודעה הזו
דניאל25/08/2010אחרי שכבר הכנתי והכנסתי לתנור- לאחר שעה וחצי בערך הוצאתי את הבשר והוא היה יבש לגמרי(טעים אבל יבש). אז לא נראה לי 3 שעות בכל מקרה, בלי קשר לגודל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן בישול/אפייה צלי בקר
שושי שטיינוביץ25/08/2010לצערי, זמן הבישול לא מתקצר אם מקטינים את הנתח. זמן הבישול זהה. לכן הצעתי להכין הכנה בסיסית של נתח גדול, להקפיא וכל פעם להכין כמות לפי הצורך וברטבים שונים. וזה מה שעושה את ההבדל בטעם. רק הרוטב. אם היה לנו זמן ומקום אפשר היה לכתוב על זה אנציקלופדיה שלמה, אך נראה לי שלצורך הזה, יש לך מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלי בשר, זמן בישול או אפייה.
שושי שטיינוביץ25/08/2010לצערי, זמן הבישול לא מתקצר אם מקטינים את הנתח. זמן הבישול זהה. לכן הצעתי להכין הכנה בסיסית של נתח גדול, להקפיא וכל פעם להכין כמות לפי הצורך וברטבים שונים. וזה מה שעושה את ההבדל בטעם. רק הרוטב. אם היה לנו זמן ומקום אפשר היה לכתוב על זה אנציקלופדיה שלמה, אך נראה לי שלצורך הזה, יש לך מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי סירים ומחבתותנעמי גנזר21/08/2010
ברצוני לחדש את מלאי המחבתות והסירים שלי. על איזה סוגים את ממליצה. ראיתי שלאחרונה יצאו לשוק סירים עם ציפוי קירמי האם הם טובים יותר מהסירים עם ציפויים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נעמי
ליה שומרון פינדר21/08/2010אני משתמשת בסירים ומחבתות עם ציפוי קרמי. אלה נחשבים היום בריאים יותר ואקולוגיים יותר.
אני לא ממליצה לך לקנות שום דבר מטפלון או אלומיניום.
בנוסף, חשוב שתשימי לב שהחומר ממנו את קונה לא נשרט בשימוש ביתי יומיומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי, סירים ומחבתות
שושי שטיינוביץ22/08/2010בהמשך התגובה של ליה: הקריטריון לסיר שהבישול בו בריא הוא סיר שלא נשרט ושהחומרים ממנו הוא עשוי לא מתפרקים בבישול: דהיינו: אכן, לא אלומיניום ולא טפלון. לגבי הסירים הקרמים: יש המון סוגים והמון מותגים. גם כאן יש לבדוק איזה חומר נשרט ואיזה לא.
בכל מקרה, סירי נירוסטה תמיד בטוחים ומומלצים לשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת בשר כבדלימור21/08/2010
כמה זמן אפשר להחזיק במקפיא בשר כבד טרי שהוקפא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר כבד
שושי שטיינוביץ21/08/2010בשר כבד לא נכלל ברשימת המוצרים הבריאים.
לשאלתך, אם את בכל זאת בוחרת להשתמש בכבד: התשובה תלוייה בסוג המקפיא.
בדרך כלל לא מומלץ להחזיק במקפיא מוצרי בשר מעל לחודשיים. אני מניחה שיש סוגים של מקפיאים שאפשר להקפיא גם לתקופות ארוכות יותר. אבל זה סדר הגודל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאטה ללא סיבים ודברים חומצייםריקה20/08/2010
שלוםרב ךפני כשנתיים הייתי בסדנא שלך בנהריה אצל חלי ממן היה מדהים, אני בתהליך הרזיה לא אצל חלי יש לי אולקוס ואני צריכה לאכול אוכל ללא סיבים לא סולניים ולא חומציים אשמח אם תתני לי מספר פשטידות שאוכל לשבוע תודה שבתל שלום ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשטידות לריקה
שושי שטיינוביץ20/08/2010ריקה היי,
שמחה שהיה לך כיף בסדנה.
האם מותר לך מוצרי חלב? יוגורטים? גבינות? לפי התשובה שלך, אוכל לתת לך טיפים איך להכין פשטידות טעימות ודלות שומן בכל מיני טעמים.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פשטידות לריקה
שושי שטיינוביץ20/08/2010עוד שאלה...לעניין אוכל ללא סיבים. אנא פרטי מה מותר ומה אסור. ירקות מכילים סיבים. האם מותר לך?
פשטידות מכילות:
ירקות
גבינות
יוגורט, לפעמים
חלב, לפעמים
ביצים
מעט קמח מלא.
עשבי תיבול
תבלינים.
אנא פרטי מה מהחומרים האלה אסור או מותר ולפי זה אפשר יהיה לעזור לך להרכיב משהו שיעבוד בשבילך. שבת שלום. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשטידות לריקה
ריקה21/08/2010שבת שלום ותודה על התשובה ובכן, ביצים מותר לי, קמח לבן מותר לי(לא קווקר ולא קמח מלא), ירקות אז מותר לי קישואים, דלעת, פטריות, גבינות אסור לי ,עשבי תיבול אז בעיקר מותר לי קוסברה, פטרוזיליה, יוגורטים אני מנסה מדי פעם לאכול, גבינות קשות אסור לי גם. אני אספר לך , י/ש לי רגישות ללקטוז, יש לי בקע סרעפתי כתוצאה מניתוח שעברתי לפני מספר שנים , היה לי גדיול סרטני ממאיר ברחם, במהלך הניתוח התגלה לי גם גוש בכבד שהוצא והגוש בכבד למזלי הרב היה שפיר , אבל חיטטו לי בבטן וזה עשה לי המון בעיות, כגון הדבקויות ובקע, יש לי המון בעיות בבטן על כן אני מנועה מלאכול הכל, יש לי גם המון צרבות וחומציות כתוצאה מהבקע, אני מטופלת בכדורי גסטרו נגד צרבות, על כן אודה לך אם תשלבי לי מעט מפשטידות, כי יש לי עליה במשקל ואני חייבת להוריד, והדבר שהכימשביע אותי זה פשטידות, אשמח אם תהיי לי לעזר שתיהיה לך שבת מקסימה ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשטידות מיוחדות לריקה
שושי שטיינוביץ21/08/2010ריקה שלום,
הצטערתי לשמוע על התלאות הבריאותיות שעברת ואת עדיין עוברת. מאחלת לך בריאות שלמה בגוף ובנפש ושבאמת תחזרי להרגיש טוב.
לפי מה שתיארת, אני ממליצה לך להכין מאפים/פשטידות לפי המתכון להלן:
המתכון יאפשר לך להכין מגוון של פשטידות, כאשר תוכלי להחליף את סוגי הירקות, את עשבי התיבול, את התבלינים וכל פעם תקבלי טעם ומרקם אחרים.
איני יודעת אם מותר לך לאכול בצל ושום. אניח שכן. אם לא, פשוט תורידי אותם מהמתכון:
חומרים:
3 כוסות ירקות טריים (שמותר לך), חתוכים לקוביות קטנות. (אפשר כל פעם ירק אחד או לערבב סוגים, למשל: פטריות לחוד או פטריות עם קישואים או דלעת עם קישואים).
1 בצל או 5 שיני שום
1 כף שמן קנולה
1/2 כוס עשבי תיבול טריים - אפשר רק סוג אחד או לערבב. אל תחששי לנסות כל ערבוב. הכל ייצא טעים.
2 כפות פירורי לחם.
4 ביצים שלמות
1 גביע יוגורט
4 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
הכנה:
קצצי את הבצל או השום וטגני במחבת עם כף שמן קנולה. זרזפי מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכה. הוסיפי את הירקות והמשיכי לטגן עד שהם מתרככים. תבלי במלח ופלפל.
בתבנית אפייה פזרי 2 כפות פירורי לחם ושימי מעל את הירקות המבושלים. פזרי על התבנית באופן שווה.
בקערה : טרפי את הביצים, הוסיפי קמח, יוגורט, עשבי תיבול מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה ושפכי על תערובת הירקות. בעזרת מזלג, פזרי את תערובת הביצים כך שתגיע לכל מקום בתבנית. אין צורך לערבב יותר מדי.
את יכולה להוסיף מלמעלה עוד 2 כפות פירורי לחם.
אפי בתנור, בחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד שהמאפה משחים היטב.
הניחי למנוחה של לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
מקווה שעזרתי. ספרי לנו איך יצא לך.
שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב
ריקה21/08/2010שלום רב אני מודה לך מכל הלב אייסם את הפשטידות ואספר לך יאך היה שתהיה לך שנהטובה ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישון קינואה
רבקה01/09/2010שלום רב שושי המתבוכנים שלך לפשטידות עשו לי מעולה והיו מעולות, בקשתי היא איך אני מבשלת בורגול וגם קינואה חג שמח ושנה טובה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ ושיבולת שועלרונית19/08/2010
חומץ -
במתכונים רבים כתוב להשתמש בחומץ - האם החומץ הרגיל והמוכר הוא בריא או שיש חומץ בריא יותר?
שיבולת שועל -
קניתי את הסוג העבה (הבנתי שהוא בריא יותר) ורציתי לשאול האם אפשר לקלות במחבת ולהוסיף לסלט או שחייבים לבשל?
איך מבשלים - מה היחס הנכון בין שיבולת השועל למים?
מהי הכמות הרצויה שיש לאכול ביום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ ושיבולת שועל, לרונית
שושי שטיינוביץ19/08/2010אני משתמשת בחומץ רגיל, 5%. הכי אהוב על.
כדאי לקלות שיבלת שועל (מהסוג העבה) במחבת מחוממת היטב מעל להבה גדולה. מתקבלת שיבלת שועל בטעם של "פיצוחים". זה נפלא להוסיף לסלט, לאכול כגרנולה בטעם טבעי (מי אמר שגרנולה חייבת להיות מתוקה?). נסי גרנולה של שבלת שועל, גרעינים ושקדים קלויים (גרעינים ושקדים יש לקלות 2-3 דקות בלבד). זה נפלא, חוסך קלוריות מיותרות ולא פחות מענג מגרנולה מתוקה. כן, זה טעים גם עם חלב (עדיף עזים, כמובן). יש לשמור על טריות כל המרכיבים.
היחס הנכון לבישול שיבולת שועל הוא כ-1:3. כלומר פי 3 מים. אם יש יותר מדי מים, המשיכי לבשל עד לאידוי המים העודפים. אם המים מועטים מדי, תמיד אפשר להוסיף תוך כדי בישול.
מקווה שעזרתי. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)