פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת מתכונים דיאטטים ללא חלב
    דנה
    16/08/2010

רוב המתכונים המוצעים לדיאטות הם פשטידות חלביות, ואני רגישה למוצרי חלב.. אני מחפשת המלצה לאתר שיתן לי עוד אופציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להדסה, ללא חלב

שושי שטיינוביץ
    16/08/2010

אני אישית לא מכירה אתר כזה, אך אתן לך טיפ:
    להכנת פשטידות ללא חלב או גבינות:

הכיני כ-2 כוסות ירקות חתוכים (אפשר כרובית, ברוקולי, תרד או מנגולד, אפילו כרוב) אפשר בתערובת או כל אחד לחוד. קצצי.

קצצי בצל גדול.

טגני במחבת עם כף שמן את הבצל עד הזהבה, הוסיפי את הירקות והקפיצי עד ריכוך. תבלי במלח ופלפל. את יכולה להוסיף גם עשבי תיבול טריים, קצוצים.

שימי בתבנית אפייה (אפשר לפזר למטה 3 כפות קוואקר דק לספיגת הנוזלים העודפים).

טרפי 4 ביצים, תבלי גם במלח ופלפל, הוסיפי 2 כפות קמח מלא, שפכי על תערובת הירקות. ערבבי קלות ואפי בתנור בינוני כ-35 דקות או עד שהמאפה שחום.

לפני האפייה, אפשר לפזר למעלה שומשום או גרעיני חמניה או גרעינים אחרים. אפשר גם לפזר מעט תבלינים צבעוניים כגון: פפריקה או כמון.

בדרך זו את יכולה להכין הרבה מאפים. החליפי ירקות, החליפי עשבי תיבול ותבלינים ותקבלי כל פעם משהו חדש.

ואם תנסי, ספרי לנו איך יצא לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה! אני אנסה

דנה
    16/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

שושי שטיינוביץ
    17/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעיני פשתן בתנור
    ענת
    12/08/2010

שלום רב!
    אני מכינה באופן קבוע גרנולה בבית ואני מכניסה, יחד עם שיבלות השועל גם גרעיני פשתן ושומשום מלא.
    לאחרונה קראתי (לא זוכרת איפה) שאסור להכניס גרעיני פשתן לתנור כי אז הם הופכים לחומציים או רעילים... האם הדבר נכון??
    כמו כן, הייתי שמחה לקבל מידע- אני יודעת שצריכה גרעני פשתן טחונים זה מאוד בריא, אבל מה עם אכילתם ככה בשלמותם?
    הייתי שמחה לקבל תשובה כמה שיותר מהר כי אני מתכננת לחדש את מלאי הגרנולה בסופ"ש הקרוב.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    גרעיני פשתן בתנור

הוספת תגובה

• גרעיני פשתן

שושי שטיינוביץ
    13/08/2010

אני מניחה שליה תתן לך תשובה יותר מושכלת. אך אומר מה אני יודעת:

גרעיני פשתן, לא רק שלא מבשלים אותם, אלא יש לאכול אותם ממש סמוך לטחינתם. עדיף לאכול אותם טחונים כי כך קל יותר לעכל אותם.

אם את רוצה להוסיף אותם לגרנולה: הדרך הטובה ביותר, לטחון לפני האוכל ולהוסיף לגרנולה ממש לפני האוכל. אכן, זה מצריך החזקה של מכונה לטחינת בבית.

יש אפשרות לשמור את הפשתן הטחון במקרר, אך עדיף טחינה במקום.

בשביל גרנולה טובה ומזינה לא חייבים גרגרי פשתן, אותם אפשר לצרוך בצורות אחרות. גרנולה טובה מספיק שתכיל קוואקר גס, קלוי, וגרעינים אחרים (דלעת, שקדים, חמניה - קלויים קלות, לא יותר מ-2-3 דקות). היא לא חייבת להיות מתוקה. היא מאד טעימה גם כשיש בה רק גרעינים בלי דבש ובלי פירות יבשים. ככה זה יותר בריא וגם עם פחות קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי

ענת
    13/08/2010

את מה שרשמת אני מכירה ויודעת. את הפשתן אנחנו טוחנים פעם בשבוע במכונת טחינה ושומרים במקפיא (גם את הטחון וגם את הגרעינים עצמם).
    כמו כן, את הגרנולה שלי אני מכינה ללא דבש או ממתיק כלשהו. במקום אני מוסיפה רסק תפוחי עץ טבעיים ללא סוכר. זה מספיק מתוק לטעמי...
    לעתים, בשביל הגיוון, אני שמה, במקום רסק התפוחים, חלבה משומשום מלא שאננו קונים בשוק מחנה יהודה בירושלים. כל החלבות המוגשות בדוכן הזה הן משומשום מלא. אני לא מכניסה הרבה- כ 300 גרם חלבה על 1.5 קילו שיבולת שועל. זה נותן טעם מדליק לחלבה ונחמד בתור גיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת, משושי

שושי שטיינוביץ
    14/08/2010

גרנולה עם חלבה איכותית, נשמע בהחלט מדליק. גם התוספת של רסק תפוחים נשמעת אחלה.

אפשר בהחלט להכין גרנולה בטעם שהוא לאו דווקא מתוק אלא.....טבעי (דמייני טעם של פיצוחים). זה טעים ועם הרבה פחות קלוריות. נסי. זה אחרת ממה שרגילים או מה שמקובל, אך דרך טובה להכין מנה מזינה ועם הרבה פחות סוכרים וקלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי

ענת
    17/08/2010

זה בדיוק מה שיוצא עם רסק התפוחים. מכיוון שאני קונה רסק לא ממותק וללא סוכר (פרט כמובן לסוכר הטבעי של הפרי), הטעם של זה בכלל לא מורגש ומתקבל טעם מאוד ניטרלי לגרנולה. את החלבה אני עושה מידי פעם לגיוון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי פשתן

ליה שומרון פינדר
    13/08/2010

הי ענת,
    כדי שתוכלי לשמור על פרופיל השומנים בזרעי הפשתן את יכולה להוסיף אותם אחרי האפייה או לקלות את הגרנולה שלך בטמפרטורה נמוכה, 160 מעלות ומטה.
    זה נכון ששמן נוטה להתחמצן בחשיפה לאור ולחום ולכן נעדיף כמה שפחות לחמם, או לחמם בטמפרטורה נמוכה ככל האפשר.
    זרעי הפשתן כשהם שלמים מסייעים להתמודד עם עצירות כיוון שהם מפרישים חומר צמיגי שמסייע לריכוך הצואה. אם רוצים להפיק מהם את מירב התועלת ולקבל גם אומגה 3 וסיבים - רצוי לטחון אותם לפני האכילה ולא לחשוף אותם לאור או לחום כשהם טחונים.
    אם את מוסיפה לגרנולה שלך זרעי פשתן טחונים, להוסיף אותם אך ורק לאחר הקלייה, ורק אם שומרים את הגרנולה במקרר.
    מקווה שעניתי לך...
    שבת שלום,
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליה, לפי מה שאני מבינה

ענת
    13/08/2010

אני יכולה לשים גרעיני פשתן בגרנולה ופשוט לכוון את התנור ל 160 מעלות או פחות, נכון? ממש לא מפריע לי שזמן קליית שיבולת השועל יהייה ארוך יותר... יותר חשוב לי לשמור על הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי פשתן

ליה שומרון פינדר
    13/08/2010

הדרך הטובה ביותר לשמור על הבריאות מהבחינה הזאת היא להוסיף את הפשתן לאחר הקלייה. כי עדיף לא לחשוף אותם לחום בכלל. בעיקרון כדי להפיק מהזרעים את המקסימום, כפי שציינתי, כדאי לך להוסיף את הפשתן טחון. אפשר לעשות זאת ממש לפני האכילה (כפי ששושי הציעה) או לטחון מראש, לערבב עם הגרנולה ולשמור בקירור.
    מבחינה בריאותית יותר בריא לטחון את הפשתן במקום, מבחינה פונקציונאלית אולי הדרך השניה קלה יותר... בחירה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ תירוש בהשוואה למיצים אחרים
    lir86
    09/08/2010

אמנם מודפס 100% טבעי על הבקבוק וככל הנראה אין רשימת מרכיבים אבל הטעם כל כך מתוק עד כדי כחכוח שזה גורם לך לחשוב האם מדובר במיץ בריא יותר משאר המשקאות הממתוקים

מנהלות יקרות,
    מה אתן יודעות שאני מפספס?

הוספת תגובה

• מיץ תירוש, כן או לא?

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

שלום לך,
    שוב אני נדרשת, גם במקרה זה, להיצמד לאמת שלי,
    אני מזכירה לך שאני מתמחה בבישול בריא ואינני תזונאית. אני מאמינה שליה תוכל לתת תשובה מתאימה מההיבט התזונאי.
    ושוב אומר לך איך אני נוהגת:
    אני מאמינה רק למה שעיני רואות. קרי: מעדיפה להשתמש בפרי טרי, ואם אני רוצה מיץ, סוחטת בעצמי.
    מאחר שאיני מכירה את מרכיבי המוצר האמיתיים, (ראיתי כתבות עיתונאיות המצהירות שהמיץ מכיל חומרים משמרים), אני לא לוקחת סיכון ומתייחסת אליו כאל מוצר מעובד לכל דבר. איני אומרת שאי אפשר לשתות אותו, אך לפחות יש לדעת מה מכניסים לפה.

בכל מקרה, בתזונה בריאה מומלץ להימנע מצריכת סוכר וכדי להישמר מהשמנה, להגביל את צריכת הפרות הטריים ל-3 ביום.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי היקרה

lir86
    09/08/2010

אני מבין את הגישה שלך אך האם את מפרידה בין סוגי סוכר?

למשל בריבת תות שדה 'ללא תוספת סוכר',
    או בדבש תמרים 'ללא תוספת סוכר' או רכז רימונים 'ללא תוספת סוכר' וכדומה...
    אני ככלל אצבע משתדל לקנות את המוצרים שלי גולמיים ככל הניתן כמו בדוגמאות של ללא תוספת סוכר שנתתי
    לאחרונה התוודעתי שכל הסוכרים ביניהם הטבעיים והמזוקקים הופכים בגוף לגלוקוזה אז האם זה באמת משנה אם המקור הוא סוכר פירות או סוכר לבן?
    או שהדגש הוא על ערכים נוספים הבאים יחד עם הפרי בדוגמא של סוכר פירות לעומת הסוכר הלבן שהוא ריק מכל ערך תזונתי?

נר
    אה שהשאלות באמת מכוונות יותר לתשובה של תזונאית אבל אני אשמח לשמוע את ההשקפה האישית שלך בעניין וכמובן גם את של ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ פירות טבעי

ליה שומרון פינדר
    09/08/2010

מיץ פירות טבעי בהחלט עדיף על מיץ שאינו טבעי (אשר לרוב מורכב ממים+ צבעי מאכל+ חומרי טעם וריח+ חומרים משמרים...).
    אבל מה שכתבת זה נכון, תכולת הסוכר בו גבוהה מאוד.
    אל לנו לשכוח שגם מיץ ענבים סחוט טרי הוא מאוד מאוד מתוק ומכיל כמות גבוהה מאוד של סוכר פרי, ואני מניחה שהמיצים הנמכרים בחנויות הם מרוכזים יותר והאחוז של סוכר הפרי שלהם גבוה יותר.
    אז זה אכן יותר טבעי. זה בהחלט לא מוצר שמומלץ לחולי סכרת, או לאנשים עם בעיית משקל.
    באופן כללי לא הייתי ממליצה על צריכתו באופן יומיומי, בטח שלא בכמויות גדולות.
    הסוכר שמגיע ממיץ הענבים הוא באמת זמין מאוד לגוף ומעלה את רמות הגלוקוז בדם במהירות.
    גם אכילת ענבים כפרי שלם תורמת לעלייה מהירה של רמות הסוכר בגוף כי אין בהם כמעט בכלל סיבים שיעכבו את הספיגה.
    כהמלצה כללית, הייתי ממליצה לא להתבסס על מיץ פירות כזה או אחר כאל משקה על בסיס יומיומי. אפשר להחליט שזה ה"ממתק" היומי ולהתייחס אליו כך. אם שותים חצי כוס מיץ מדוללת עם מים באופן יומיומי זה גם בסדר. אבל לא לשתות במקום מים. זה באמת כמויות גבוהות של סוכר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרים ועוד

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

השאלות שלך ממש מצויינות. להלן הסבר על מהו בישול גורמה לייט, בו אני מתמחה ומהם הכללים לשמירה על בריאות ועל ערך קלורי מוקפד של המזון שאנו אוכלים:

מהו " בישול גורמה לייט "?
    משתמש במרכיבי מזון איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן.
    מבושל בדרכים יצירתיות המפיקות את מירב הטעמים
    מכל שילוב אפשרי.
    מבושל ללא שמן או בכמות המינימלית ביותר.
    אינו משתמש בחומרים משמרים, כימיקלים ואבקות מרק.
    , מקפיד להמנע מ"הלבן" (אורז לבן, סוכר לבן, קמח לבן),
    תווך מתן דגש על דגנים מלאים.

אז כמו שאפשר לראות, החיים שלי מאד קלים. אני פשוט נמנעת משימוש בסוכר באופן גורף.
    אם אני חייבת להמתיק תבשיל, אני מוסיפה פרי טרי, עסיס (כן, כן, זה עושה את העבודה),

ואם אני חייבת חייבת, אז דבש או סילן (בכמות מזערית) יהיו ברירת המחדל שלי.

המשך בהודעה הבאה

ואם אני חייבת חייבת חייבת סוכר, אז כמובן אשתמש בסוכר חום מסוג אירותי.

אבל וזה אבל חשוב - כלל האצבע בשמירה על שפיות הוא 80-20. כלומר, 80 אחוז שמירה והקפדה ו-20 אחוז שאפשר "להתפרע". אם אני חייבת משהו שלא נמצא ברשימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול גורמה לייט

lir86
    09/08/2010

אני אחרוג רק בשאלה הזאת כי זה מעניין אותי.. למה להשתמש ברכיבי מזון דלי שומן?
    אבוקדו, טחינה ואגוזים הם חלק מהתזונה היומית שלי, יש סיבה להימנע מהם?

וחזרה לסוכרים...
    מה עושים אם אי אפשר להימנע מאורז לבן? לבסמטי אני עוד יכול להתחייב אבל אורז מלא הוא ממש לא לטעמי
    האם ירקות ומנת חלבון לצד אורז (להלן, סושי) לא ממתנים את השפעת האורז הלבן על הסוכר בדם?
    אין ויכוח על כך שהוא פחות מזין כלשעצמו אבל הוא לא מולבן, כמו קמח לבן, או מזוקק כמו סוכר לבן
    אפשר להסתכל על כך כאילו הירקות הנצרכים יחד עם האורז הלבן הם החומרים המזינים המצפים את הגרגר

לגבי ריבות (לרוב נקראות מעדן) ללא תוספת סוכר המורכבות מתות שדה (לדוגמא), רכז פרי, פקטין פרי ומיץ לימון (זהו!)
    האם הן אופציה שפויה למריחה על קלי? (מלחם מלא כמובן)

למה את נוהגת להשתמש במעט סילאן? בהנחה והוא מיוצר מ 100% תמרים טריים מה הבעיה איתו?
    זה כי הוא מאד מתוק גם בכמויות קטנות או כי את לא נוהגת להגזים בכל דבר, גם אם הוא טבעי?

על סוכר חום איכותי לא שמעתי. חשבתי שמדובר בסוכר לבן צבוע או בכזה שהוסיפו לו מולסה
    איך את מזהה כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול גורמה לייט

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

אכל בריא זה אוכל שעוזר גם למנוע עליה במשקל, לכן בשיטת בישול גורמה לייט אנחנו תופסים שתי ציפורים במכה אחת. קודם כל מקפידים על בריאות האוכל, שהארוחה תהיה טעימה, מזינה, מכילה את כל אבות המזון והכי חשוב מהנה ומספקת.

אך יחד עם זאת, בישול גורמה לייט מאפשר לארוחה כזו להיות במינימום קלוריות שהיא יכולה להיות. כלומר, אנחנו לומדים להכין אוכל טעים ומזין שכמעט, בדרכים יצירתיות, שכמעט קרוב לערכים הקלוריים הבסיסיים של מרכיביו. (ראי מתכונים שלי כאן באתר או באתר של ערוץ האוכל).

בישול בריא עשוי ממרכיבים דלי שומן: בשר רזה, עוף והודו ללא עור וללא שומן. בבישול עצמו אנו משתמשים במינימום שמן (כפית לסיר של 6 מנות), ומשתמשים רק בשמן זית או קנולה. בכמות המומלצת היומית של שמן (שהיא אישית לפי מטרתו של הסועד) עדיף להשתמש בסלט.

אבוקדו, טחינה, שמן זית, שומשום (מלא), סלטי קטניות כגון חומוס וכו' מאד מומלצים לאכילה, רק יש להגביל את הכמות לפי המטרות האישיות של הסועד. אם הסועד מעוניין להוריד משקל, יש חשיבות עוד יותר גדולה לכמויות. אך מי שמעוניין למנוע השמנה, חייב לקחת בחשבון שאלה מזונות עתירי קלוריות.
    כנ"ל לגבי שימוש בסילאן, דבש וסוכר חום. אלה מזונות בריאים אך עתירי קלוריות ולכן גם את הכמות שלהם רצוי להגביל.

לגבי אורז. אפשר לאכול אורז בסמטי לבן והוא נחשב בריא. כל השאר פחות מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרים ועוד...המשך תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

ואם אני ממש ממש חייבת, אז כאמור, דבש או סילאן הם ברירת מחדל (ושוב, תמיד הקפדה על מוצרים איכותיים ומקוריים).

ואם חייבת סוכר ואין ברירה, אז אבחר סוכר חום מסוג טוב.

אבל - וזה אבל גדול כלל אצבע הוא שאנחנו שומרים 80-20. כלומר כדי להתנהל בשפיות אנחנו שומרים 80 אחוז ומרשים לעצמנו לחרוג 20 אחוז. אז אם אני ממש חייבת אז יש לי גם חריגה של 20 אחוז.

במשך השנים פיתחתי אינספור שיטות של הכנת מתוקים מפירות ללא סוכר. הכל אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוש במקום סוכר

בתיה יפה
    09/08/2010

אני משתמשת במקום בסוכר בסאנידיו זה ממתיק מצמח הסטיויה שידוע בעלים המתוקדם שלו והוא 0 סוכר אך מתוק פי מאתיים מסוכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלי סטיויה

אליהו יצחק
    01/05/2012

ה אם אפשר לרקוח ריבה עם עלי סטיויה ממש? ואיך? היש מוצר המתקה נוסף ללא קלוריות? ומתכוני ריבות בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטיוויה

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

שימוש בסטיוויה הוא בהחלט אפשרות להמתקה. אני אישית לא אוהבת את הטעם, לכן לא משתמשת. אבל למי שאוהב, זו אופציה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשושי-בישול אינסטנט
    (:
    08/08/2010

רציתי לשאול מה ההבדל בין אורז אינסטנט (כמו שיש קוסקוס יש גם אורז כזה) לבין אורז רגיל?

קניתי בסופר אורז חום מלא אינסטנט שזמן הבישול 10-12 דק

לעומת זאת היה גם סוג אחר של אותה חברה אורז חום מלא רגיל שזמן בישול 30 דק'

רציתי לדעת חוץ מזמן הבישול מה ההבדל בין השניים?

וכיצד האורז המהיר נעשה בצורה מהיה לעומת הרגיל? ברכיבים כתוב אותם הרכיבים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשושי-בישול אינסטנט

הוספת תגובה

• חשוב לי לקבל מענה כי אני רוצה להכין

(:
    09/08/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול אינסטנט, מענה למה?

שושי שטיינוביץ
    09/08/2010

אנא הבהירי לאיזה נושא את מבקשת מענה? למה את מתכוונת ב"בישול אינסטנט"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר אינסטנט, שאלה לליה

lir86
    10/08/2010

ראיתי את המתכון שלך לעוגיות טחינה ותהיתי אם אפשר להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט (אני קונה איתה כי היא מתערבבת טוב יותר בשייקים)
    ברור לי שהמוצר מעובד (בישול מוקדם ותהליך טחינה) אבל כמה זה באמת פוגע בערכים התזונתיים?
    האם מוטב לצרוך אותה כך מאשר לא בכלל?

ולגבי האפיה, האם החום הגבוה לא פוגע בהרכב השומנים של הטחינה?
    כנ"ל לגבי עוגיות חמאת בוטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל אינסטנט

ליה שומרון פינדר
    10/08/2010

לשיבולת שועל דקה לוקח 2 דקות להיות מוכנה, אפשר להשתמש בה בדיוק כפי שאת משתמשת באינסטנט. לכן, אין סיבה לקנות אינסטנט אם מדובר במוצר מעובד.
    אגב, בשייקים אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל גסה - זה נטחן בקלות.
    חום עד 180 מעלות לא אמור להיות בעייתי, אם רוצים לקחת מרווח ביטחון אפשר לאפות על חום של 180 מעלות למעט יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה

lir86
    10/08/2010

ניסיתי שיבולת שועל דקה והיא לא משתלבת טוב בשייק (צריך ללעוס אותה)
    היה חשוב לי לדעת אם שיבולת שועל עדיין נחשבת למזון בריא גם כשהיא נמכרת לאחר בישול וטחינה

לגבי האפייה, אני אנסה. המתכונים נראים מבטיחים וכבר אימצתי את גלידת הבננה עם טופינג חלבה
    פנטסטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל אינסטנט

ליה שומרון פינדר
    10/08/2010

אני לא יודעת מה הערכים שתזונתיים של המוצר הזה, אני בטוחה שפחות טובים משיבולת שועל רגילה... אבל אני באמת לא יודעת להגיד לך. אני שמה בשייקים בבלנדר שיבולת שועל והיא נטחנת לגמריי, אין בכלל גושים. (יש לי בלנדר מצוין!)

מעבר לזה, אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים (-:

לבריאות ובתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

(:
    10/08/2010

מדובר על אורז להכנה מהירה
    רציתי לדעת מה ההבדל בינו לבין אורז רגיל
    כמו שיש קוסקוס מהיר הכנה של 5 דק'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מהיר, קוסקוס מהיר

שושי שטיינוביץ
    11/08/2010

גם אורז מהיר וגם קוסקוס מהיר הם מוצרים שעברו עיבוד.
    ההמלצה היא להשתמש באורז רגיל, שלא עבר עיבוד. זמן הבישול של אורז לבן הוא 15-20 דקות ואילו של אורז מלא קצת יותר ארוך (כחצי שעה). עדיף להמתין עוד קצת ולהשתמש במוצר .טבעי.

לגבי קוסקוס: הכנה של קוסקוס מסולת הינה ארוכה ודי מורכבת. אני אישית, כמובן, מעדיפה את הגרסא הזו, אך מבינה שהיא לא אפשרית למי שלא יודע להכין קוסקוס. השימוש במוצר המוכן, לשיקולך בידיעה שזה מוצר מעובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך עם זאת

lir86
    11/08/2010

לא מדובר במוצר מעובד דוגמת שניצל או נקניקים.
    לדעתי יש להבדיל בין מזון שעבר עיבוד מינימלי כמו טחינה או בישול קודם ולהבין שכנראה איבד מספר אחוזים מהערך התזונתי שלו אך לפחות מכיל את אותם המרכיבים כמו במוצר הטבעי
    לבין כזה המעובד סינטטית ומכיל שורה של תוספים מזיקים לפני ואחרי המרכיב התזונתי העיקרי עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרים מעובדים, המשך

שושי שטיינוביץ
    11/08/2010

שוב, אני חוזרת. על מנת לשמור על תזונה בריאה, אנחנו ממליצים להימנע משימוש במוצרים מעובדים. נכון, יש מעובדים יותר ויש פחות. אבל גם באלה שפחות, אנחנו לא יודעים בדיוק מה שמים שם. לא בדקתי את ההרכב של הקוסקוס, אך כשאני אוכלת אותו יש לו טעם לוואי כלשהו. אם מישהו מיצרני הקוסקוס קורא את התגובה שלי, אשמח אם יצרו איתי קשר כדי לדעת מה הקוסקוס המוכן מכיל.

יחד עם זאת, אמרתי בתגובות קודמות. כדי לשמור על שפיות ולא להיתפס לקיצוניות, יש מקום לגמישות במינונים הנכונים (80-20. 80 אחוז הקפדה, 20 אחוז התרה), אז אם רוצים לאכול קוסקוס מעובד וזה נכלל ב-20 אחוז, גם זה אפשרי.

הכל לשיקול דעתו של הסועד. אך כדאי שנאמר לעצמנו את כל האמת ואחר כך לפעול ולהבין את המחירים.

בתיאבון ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה טובה

lir86
    11/08/2010

אני בעצמי אפנה לאחד מיצרני הקוסקוס המעובד ואחזור עם תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דוגמא-מקלות אורז

lir86
    11/08/2010

המיוצרים מאורז טחון.

חוץ מהעובדה שמדובר באורז לבן שחלק נמנעים ממנו מדובר במוצר שסך הכל שינה צורה לנודלס ולא הוסיפו לו דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לקוסקוס

(:
    11/08/2010

ראיתי כתבה בטלויזיה על איך זה מיוצר
    זה תהליך פשוט שבמין תעלה כזאת עובר הקוסקוס וע"י אוויר שמסתובב בתוך התעלה הגרגירים נוצרים ואז זה עובר לשקיות
    היה את זה בתוכנית בישול לפני שבוע בדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסקוס מוכן

שושי שטיינוביץ
    17/08/2010

אכן, הייתי שמחה מאד לדעת מה זה מכיל חוץ מסולת, מלח ומעט שמן אשר יש בקוסקוס המקורי, זה שעשוי על סיר אדים ומתחתיו יש מרק עם ירקות שמעניקים לו ריח וטעם שאין לו תחליף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטריות אורז

שושי שטיינוביץ
    17/08/2010

נכון. במסגרת ה"פשרות", אטריות אורז הן אורז לבן לכל דבר. אני משתמשת בהן לעיתים רחוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את התוצאות

שושי שטיינוביץ
    17/08/2010

תודה לך על הנכונות. אשמח לקבל את התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב קוקוס משומר על בסיס מים
    polina88
    05/08/2010

הדעות חלוקות לגביו ברחבי הרשת, חלק אומרים שכחלק ממהלך של קונצרני החלב

אני רוצה להכין שייק מסויים ועם זאת להימנע מחלב מסיבות שונות ומים כי זה פשוט תפל לטעמי.
    האם חלב קוקוס בריא או לפחות לא מזיק על בסיס יומי?

הוספת תגובה

• חלב קוקוס

שושי שטיינוביץ
    05/08/2010

אני אישית לא משתמשת בחלב קוקוס. ההנחייה שקיבלתי היא שהוא אינו בריא.

אך כידוע, איני תזונאית, ועל כן אני מעדיפה שליה תתן תשובה לשאלה זו.

יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב קוקוס

ליה שומרון פינדר
    05/08/2010

הי,
    לאחרונה התחילו מחקרים לטעון שקוקוס דווקא בריא. הוא אמנם מכיל חומצות שומן רוויות אך אלה חומצות רוויות מהצומח והן שונות מחומצות השומן הרווי מן החי - הן נחשבות בריאות. אז אם זה טעים לך את יכולה להשתמש בחלב קוקוס על בסיס יומיומי.
    אפשר כמובן גם להשתמש בחלב שקדים או חלב אורז או חלב שיבולת שועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה

lir86
    09/08/2010

היכן ניתן למצוא את המוצרים?
    האם ניסית ואהבת?
    אני חייב לציין שחלב קוקוס נשמע טעים, אולי אפילו חלב שקדים אבל אורז ושיבולת שועל?
    והאם רק קוקוס עושה בעיות בערכי השומן הרווי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחנויות הטבע

ליה שומרון פינדר
    09/08/2010

אפשר למצוא את כל סוגי החלב שציינתי בחנויות הטבע.
    סוגיית השומן הרווי קיימת רק בחלב קוקוס. אבל כמו שאמרתי, אני צורכת ומאמינה שזה בריאותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות
    (:
    03/08/2010

היי
    התחלתי להשתמש בפיטריות,עד עכשיו הייתי שמחה אותם על הגריל כאשר היינו עושים "על האש" או בתנור.
    הייתי שמחה לשמוע מתכונים הכוללים פטריות-נניח קציצות עם רוטב פיטריות או בשימוש שברוטב יש פיטריות ועוד דברים בסגנון לפי המלצתך

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות

הוספת תגובה

• פטריות

שושי שטיינוביץ
    03/08/2010

פטריות הן מעדן טעים ובריא וחומר גלם נפלא לאינספור שימושים ומתכונים.

פטריות אפשר לצלות/לצרוב על מחבת חמה, למשל. אפשר לשים מעט רוטב סויה במחבת עם כפית שמן, למרוח על המחבת. לחמם ולהביא לצמצום כמעט מוחלט של הרוטב. כאשר המחבת כמעט יבשה, צולים פטריות פורטובלו או שמפיניון גדולות משני הצדדים. קודם מסירים את הגבעול. מגישים מיד ואוכלים חם.

אפשר לחתוך לפרוסות ולהקפיץ במחבת עם כפית שמן זית ובצל מטוגן.

אפשר להוסיף למרק.

אפשר לטחון ולהוסיף לחומר המילוי לירקות ממולאים.

אפשר להכין רוטב פטריות לפסטה.

אם רוצים, אפשר להוסיף פטריות חתוכות לרוטב לקציצות.

אפשר למלא פטריות בעשבי תיבול, ולאפות בתנור (10 דקות בדיוק).

להלן מתכון לחזה עוף במילוי בשר ופטריות. מנה שדורשת מעט השקעה אך שווה כל ביס.

חזה עוף במילוי בשר בקר, צנוברים ופטריות
    חומרים ל-6 מנות
    • 6 מנות של חזה עוף. שלמות.
    • 6 כפיות קמח מלא
    • 250 גר' בשר הודו או בקר טחון
    • 50 גר' צנוברים
    • חבילה פטריות שמפיניון
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
    • 4 שיני שום, קצוצות דק
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 1/4 כוס ציר עוף דל שומן
    • 1/4 כוס יין לבן
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • מלח לפי הטעם
    • 1/4 כפית פלפל אנגלי
    • 1+1 כפית שמן זית אופן ההכנה:
    מנקים את מנות חזה העוף. מסירים את השומן. יוצרים כיס בכל מנה.
    להכנת המילוי:
    מחממים מחבת עמוקה. שמים כפית שמן ומטגנים בצל עד הזהבה. תוך כדי טיגון, מזרזפים מים למניעת חריכת הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים. מוסיפים צנוברים ופטריות חתוכות לחתיכות קטנות וממשיכים לטגן. מוסיפים תבלינים. מבשלים עד ספיגת הנוזלים. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש. ממלאים כל כיס של חזה עוף במילוי הבשר. מהדקים היטב. מזרזפים על כל מנה ככפית קמח מלא. מחממים שוב מחבת טפלון ומטגנים את מנות העוף הממולא עם כפית שמן, משני הצדדים. מוציאים. שמים באותה מחבת את השום הקצוץ ומטגנים קלות. אין צורך להוסיף עוד שמן. מוסיפים למחבת ציר עוף ויין לבן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
    מחזירים את מנות חזה העוף לספיגת הרוטב והשלמת הבישול.
    מגישים כל מנה עם רוטב.

מקווה שעזרתי......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    04/08/2010

היי שושי תודה רבה על המענה המהיר
    הייתי שמחה לשמוע ממך מתכון לרוטב פטריות לפסטה אבל שאינו כולל חמאה או שמנת,אם יש לך מתכון כזה ותוכלי לרשום לי אודה לך מאוד

ועוד שאלה-האם אפשר במחבת לשים רק רוטב סויה ואז פטריות בלי שימוש בשמן? זה אפשרי וייצא טוב?

יום טוב, להת'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות....המשך, משושי

שושי שטיינוביץ
    05/08/2010

אפשר לשים במחבת רוטב סויה ללא שמן. התוצאה תהיה טובה. עם כפית שמן תהיה יותר טובה, אך אפשר גם בלי.

מתכון לרוטב פטריות לפסטה:

1 חבילה פטריות שמפיניון (250 גר/)
    1 בצל בינוני
    1 כפית שמן זית או קנולה או כפית חמאה
    3 שיני שום קצוצות
    1/4 כפית פלפל שחור
    קורט אגוז מוסקט
    1/4 כפית מלח או לפי הטעם
    1/4 כוס יין לבן
    1 כוס חלב 3%

אופן ההכנה:

קוצצים בצל ומטגנים בכפית שמן. תוך כדי טיגון מזרזפים מעט מים למניעת חריכה.
    מוסיפים שיני שום קצוצות וממשיכים לטגן.
    חותכים פטריות לפרוסות. מוסיפים לבצל והשום ומטגנים מעט
    מוסיפים את הנוזלים: קודם את היין, מערבבים ואחר כך את החלב.
    מוסיפים תיבול מבשלים עוד מעט ומצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
    טועמים ומתקנים תיבול.

מיותר לציין שבשלב הזה הפסטה מתבשלת במים רותחים.
    כאשר הפסטה מוכנה, מסננים ומיד מוסיפים לרוטב המבעבע. מקפיצים קלות ומגישים מיד.

גיוון: אפשר להוסיף ברגע האחרון חופן עלי בזיליקום טריים.

טיפ: אם אחרי שמערבבים את הפסטה הרוטב "יבש", אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס חלב או מים. חשוב שהפסטה תהיה מעט רטובה.

אם מעוניינים ברוטב שאינו חלבי, אפשר להוסיף ציר עוף או ציר ירקות או מים במקום החלב. השאר אותו דבר (לא חמאה, כמובן).

בתיאבון וספרו לנו איך יצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע טוב,ועוד שאלה בקשר לרוטב

(:
    05/08/2010

תודה על המתכון אני אעשה אותו.

בקשר לרוטבים לפסטה בכללי,איך אפשר לעשות רוטב שיהיה סמיך כמעט מוצקי? לדוגמא רוטב עגבניות שאני עושה לפסטה יוצא תמיד דליל ואני אוהבת אותו סמיך ועשיר
    האם יש לך טיפ בשבילי כיצד להפוך אותו לסמיך יותר? מה השיטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך

(:
    07/08/2010

תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסמכת רוטב

שושי שטיינוביץ
    07/08/2010

כדי להסמיך רוטב בלי להוסיף קמח/קורנפלור וכד' צריך להסיף עגבניות (או רסק) ולצמצם את הנוזלים.

פשוט הכיני כמות יותר גדולה ודאגי לצמצם את הנוזלים (ע"י הרתחה של הרוטב, ללא כיסוי במשך כמה דקות ועד לקבלת המרקם הרצוי).

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם?

(:
    08/08/2010

אנסה את ההשיטה הזו
    שמעתי בעבר שאפשר גם לצמצם רוטב ולגרום להסמכתו ע"י בישול ארוך בלהבה נמוכה
    נגיד כמו מטבוחה שמכינים אז כדי שתהיה סמיכה צריך להוריד לדרגה נמוכה ולבשל הרבה זמן זה נכון?
    מבחינתי טובה השיטה שהצעת כי זה לוקח רק מס' דקות כמו שאמרת ולא זמן ממושך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת שום\שום גבישי
    lir86
    01/08/2010

האם מדובר בתבלין טבעי המיוצר משום לבד או שמוסיפים לו מלח או מזיקים אחרים?
    ואם מדובר בשום גרוס לאבקה ותו לא, האם מדובר בתבלין 'בריא' בעיניכן?
    בהנחה והוא לא מחליף את השום במטבח לחלוטין אלא מוסיף ארומה ומפצה על חיסרון במלח בתבשילים בהם השום הטרי הכתוש הוא חזק מדי לטעמי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת שום\שום גבישי

הוספת תגובה

• שום גבישי

שושי שטיינוביץ
    01/08/2010

שלום לך,

גם במקרה זה, איני יכולה להעיד על מוצר מסויים, כל עוד איני יודעת במדויק מה הוא מכיל.

אומר לך מה המדיניות שלי: על מנת להיות בטוחה במרכיבים שאני מכניסה לתזונה שלי, אני מעדיפה לדעת במדוייק ולראות במו עיני מה אני מכניסה. לכן, אני מעדיפה עקרונית להימנע מאבקות בכלל משום שאיני יכולה לדעת בוודאות מה הן מכילות. אני בהחלט מעדיפה שום טרי ובעיני הוא טעים יותר כל תחליף.

אם זה חריף לך מדי, השתמשי בכמות קטנה יותר (למרות ששום כל כך בריא ששווה להתרגל ולאהוב אותו כדי שאפשר יהיה להשתמש בכמויות גדולות).

אם בכל זאת את מעדיפה שום גבישי, נסי לקנות ממקום שיכול לומר לך מה הוא מכיל בדיוק. וודאי שהמידע אמין. אם תמצאי מקום כזה, כתבי לנו ונעזור לך לראות אם המידע אמין או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת שום

ליה שומרון פינדר
    05/08/2010

אבקת שום לרוב מכילה גם חומר מונע התגבשות. לכן אני מעדיפה להשתמש בשום טרי. אפשר לדעתי למצוא גם אבקת שום ללא החומר הזה... אבל אז מהר מאוד האבקה הופכת להיות גושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע מועיל, תודה

lir86
    09/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בלנדר לקנות?
    lir86
    28/07/2010

לא משנה אם ידני (הבנתי שבראון טובים) או שולחני,
    כן חשוב שיתמודד טוב עם נוזלים וקרח ושהסכינים נשלפות לניקוי כי הוא ישמש בעיקר לשייקים וקוקטיילים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה בלנדר לקנות?

הוספת תגובה

• איזה בלנדר?

שושי שטיינוביץ
    29/07/2010

יקירתי, את מבינה שאני לא יכולה להמליץ לך על מוצר מסויים. בדקי בחנות שהמוצר עונה על הדרישות שאת מבקשת. תמיד כדאי לקנות את המוצר עם העוצמה והמהירות הגדולים יותר וכושר עמידות גבוה יותר. אני בטוחה שאם תבקשי מהמוכר מכשיר לפי ההנחיות שאת מבקשת יציעו לך כמה וכמה מוצרים.

סופש נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות פרקטיות

ליה שומרון פינדר
    31/07/2010

כמו ששושי אמרה אנחנו לא יכולים להמליץ במסגרת הפורום על של מותג.
    אבל אני כן יכולה להמליץ לך לשים לב לדברים הבאים:
    1. שהוא כותש גם קרח וגם אגוזים.
    2. תחשבי מה את מעדיפה: כלי בלנדר מפלסטיק או מזכוכית. אני העדפתי זכוכית. בנוסף גם גודל הכלי הוא שיקול שיש להתייחס אליו.
    3. שיש כמה רמות עצמה וגם אפשרות של PULSE
    4. שהוא חזק מבחינה חשמלית (יש כאלה שאחרי דקה של שימוש רציף מעלים ריחות של פלסטיק שרוף)
    5. נקודה אחרונה אך חשובה לא פחות - שהחלק התחתון של הסכין מתברג החוצה ומאפשר ניקוי יסודי וקל.
    *** אני קניתי את שלי במחיר של 400 פחות או יותר, אז שתדעי שכדי לקבל מוצר מצוין לא חייבים ללכת לאלה שעולים מעל ל-1000. אבל במוצר שעולה 100 שקל הייתי מפקפקת...
    - לפני כשנה בערך היה סקר שנערך במוסף כלשהו של ידיעות אחרונות על סוגים שונים של בלנדרים לפי קטגוריות איכות שונות. אולי תוכלי למצוא את המחקר הזה באינטרנט...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז מצאתי את זה:

lir86
    01/08/2010

בלנדר בעל הספק של 700 וואט עם מיכל זכוכית 1.5 ליטר הניתן לחימום במיקרוגל ולהקפאה
    גוף המכשיר עשוי פלסטיק
    ווסת מהירות, שעל פי חוות הדעת בזאפ יעיל בעיקר כשמכוון למקסימום + פולס
    מתואר כמרסק קרח ומתאים לשייקים ומיצי פירות
    סכין אל חלק מתפרקת לניקוי
    פקק נשלף במכסה
    נראה שגם יש לו רגליות ואקום

האם חסר משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלד*, אגב המחיר עומד על כ 300

lir86
    01/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי, נתקלתי בתגובה שלך בארכיון
    lir86
    24/07/2010

ובה ציינת שאת מכירה מספר מאפיות שבוודאות לא שמות חומרים משמרים בלחם.

תוכלי לשתף?

הוספת תגובה

• מצטער חשבתי שאני מגיב לשירשור הקודם

lir86
    24/07/2010

אשמח לקבל תגובה בכל זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסור פרסום באתר ל LIR86

שושי שטיינוביץ
    24/07/2010

שלום לך,

לצערי, אני מנועה מלפרסם באתר. אם תפנה אלי באופן אישי אוכל לומר לך. כיוון כללי:

נסה מאפיות בוטיק קטנות, שאופות את הלחם במקום. בקש לדבר עם האופה. אולי יסכימו להראות לך.

ומזכירה לך ידידי, שאפיית לחם בבית יכולה להיות סיפור קל ומהנה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריים אינדוקציה
    עדנה
    22/07/2010

שלום,
    אנו חושבים לקנות כריים העובדים בשיטת אינדוקציה.
    האם בישול בכריים אינדוקציה משפיע על בריאות האוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    כריים אינדוקציה

הוספת תגובה

• כיריים

ליה שומרון פינדר
    22/07/2010

לצערי אין לי מידע בריאותי על כיריים מסוג זה... אולי שושי תוכל להשיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיריים אינדוקציה אינם חשמליות כלל

חמי
    27/07/2010

שלום.
    כיריים אינדוקציה אינם מחוברים לחשמל כלל. הם עובדים על מיגנוט גבוה. מתוך אתר wisebuy (לא פירסומת !) : אינדוקציה – שיטת החימום המתקדמת ביותר המהווה קטגורייה בפני עצמה לצד גז וחשמל, אך מקובל לכלול אותה בקטגוריית כיריים חשמליות. בשיטה זו האלמנט אינו מפיק חום כלל, אלא יוצר שדה מגנטי שמחמם את הסיר בלבד, ואילו המשטח מסביב נותר קר. פרט למחיר הגבוה מאוד של השיטה (מחירי כיריים אינדוקציה מתחילים בכ- 2,500 ש"ח ויקרים בכ- 150% מכיריים מקבילות), לאינדוקציה יש יתרונות רבים: פעולתה מידית – בהפעלה, בכיבוי ובשינוי הטמפרטורה. היא מספקת עוצמות גבוהות המאפשרות הרתחת מים או בישול מהירים במיוחד. היא חסכונית יותר בצריכת אנרגיה ובעלת עמידות גבוהה ואורך חיים ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (הקפצה) כיריים אינדוקציה הן חשמליות

אסף
    15/09/2010

הן עובדות על הפיכת החשמל לקרינה אלקטרומגנטית ולא לחום. כך המשטח נשאר קר. הקרינה מועברת לכלי (מחבת,סיר) והוא מתחמם עקב הקרינה.

מקווה שעזרתי, אסף :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם מלא ללא משמרים ושומנים מוקשים
    lir86
    21/07/2010

בסופרים הלחמים קטסטרופה
    במאפיות אין להם מושג מה הם מכניסים לשם (ניגשתי בעצמי ושאלתי לפחות 5 מקומות בפ'ת)
    ובחנויות הטבע הם כבר קשים או יקרים מדי

נראה שמוצר בסיסי כמו לחם מקמח, מים, שמרים ומלח הפך להיות מצרך נדיר בארצנו.

מה עושים כשאין זמן לאפות וצריכים לחם לכריך לעבודה?

הוספת תגובה

• לחם מלא ללא שמרים.....

שושי שטיינוביץ
    21/07/2010

שאלה מצויינת ואני שמחה שהעלית אותה. אכן, המצב הוא די כפי שאת מתארת. אך עדיין יש מאפיות שאופות לחמים איכותיים צריך רק למצוא אותן....

מה הפתרון? אומר לך את הפתרונות שאני מצאתי. פתרון ראשון: אני אופה את הלחם בעצמי עם מכונת לחם. כדאי לרכוש מכונה כזו. היא איננה יקרה במיוחד, והתמורה היא עצומה. שמים את כל החומרים במכונה והיא עושה את העבודה. אמנם צריך שמרים לאפיית הלחם הזה, אך בעיני זה הטוב מבין הפתרונות.

דרך נוספת היא לאפות לחם ללא לישה. זהו לחם מעולה, עם קמצוץ שמרים ומעט עבודה. אופים 2=3 ככרות בבת אחת ויש לחם להרבה זמן.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי לחומרים משמרים

lir86
    21/07/2010

שמוסיפים לכל לחם היום.

לחם ללא לישה? אנא פרטי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון ללחם ללא לישה

שושי שטיינוביץ
    22/07/2010

להלן מתכון ללחם ללא לישה. זה לא מתכון שלי, אך ניסיתי ועובד מצויין. לא מצאתי את שם הכותב לכן לא יכולה לתת קרדיט.

אם אין לך התנגדות לשים שמרים בלחם אז מכונת לחם היא פתרון מעולה!!!! תוכל לשים את החומרים בלילה, לתכנת את המכונה ותתעורר בבוקר עם ריח של מאפייה.

לחם ללא לישה

המתכון הזה נותן, לדעתי, את יחס התוצאה:השקעה הטוב ביותר. מתקבל לחם מצוין, בעל קרום פריך ותוך ספוגי, לח ולא אחיד. המתכון המובא כאן הוא לגרסה הבסיסית, ניתן ליצור וריאציות בקלות, ע"י החלפת סוג הקמח או הנוזלים בהם משתמשים.

המצרכים
    3 כוסות קמח לחם כפרי או לבן
    כוס ורבע מים
    כפית ורבע מלח
    רבע כפית שמרים יבשים
    מעט קמח תירס גס או קמח סמולינה לקימוח
    כלי חסין חום לאפיה, עם מכסה
    הוראות הכנה
    מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את המלח ומערבבים, עד שהמלח מפוזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מוסיפים לקמח את המים ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דביקה. לא לשים את הבצק! מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומשאירים, בטמפ' החדר, כ-18 שעות.

לאחר סיום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח היטב. הבצק דביק מאוד בשלב זה, וכדאי לקמח היטב את הידיים לפני העבודה עמו. מוציאים את האוויר מהבצק, ע"י לחיצה קלה עליו. מקפלים את הבצק על עצמו כארבע פעמים, ליצירת צורה של "כיכר" ריבועית.
    מניחים את הכיכר על מגבת מקומחת היטב בקמח תירס גס. מקמחים את הכיכר בקמח תירס ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה שנייה, כשעתיים.

כשעה לפני האפייה, מחממים את התנור לחום של 230 מעלות ומניחים את כלי חסין אש מכוסה על רשת במסילה האמצעית. אני משתמש בסיר חרס לאפיית תפוחי אדמה של חברת Romertopf, אבל ניתן להשתמש גם בסיר מברזל יצוק או מזכוכית מחוסמת. חשוב לוודא, שהכלי שבו אתם מתכוונים להשתמש (והמכסה שלו) עמיד בחום רב כל כך.

בתום התפיחה השנייה, פותחים, בזהירות רבה, את הסיר הלוהט ומכניסים לתוכו את הבצק. מכסים ומחזירים את הסיר לתנור, לאפייה במשך כ-30 דקות עם מכסה וכ-15 דקות נוספות ללא מכסה.

בגמר האפייה, מוציאים את הסיר (שוב, בזהירות!) מהתנור ומניחים את הלחם לצינון על רשת.

גרסאות נוספות של לחם ללא לישה
    ניתן ליצור גרסאות שונות של לחמים, על בסיס השיטה המוצגת כאן. הגיוון יכול להיות מושג על ידי:

שימוש בקמח לחם לבן, במקום בקמח כפרי. הלחם שיתקבל יהיה קל ורך מעט יותר.
    המרת שליש מכמות הקמח בקמח שיפון תיצור לחם דחוס, חמצמץ וטעים.
    המרת שליש עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא.
    המרת המים בבירה לבנה או שחורה, המוספת בטמפרטורת החדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש המלצה לסדנת סושי
    lir86
    17/07/2010

עדיף באזור פתח תקוה והסביבה

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש המלצה לסדנת סושי

הוספת תגובה

• לא מכירה סדנת סושי

שושי שטיינוביץ
    18/07/2010

לצעיר, איני מכירה סדנת סושי. אתה יכול לחפש באתרים של סדנאות קיימות, אני בטוחה שתמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתדל, תודה

lir86
    18/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנת בישול
    לין
    15/07/2010

הי שושי,
    השתתפתי בסדנת האוכל המדהימה שלך אתמול במשרדי ניו פארם אך לא הספקתי לרשום את המתכונים. אשמח למתכון של סלט עשבי טיבול ומנגו ולסלט טבולה....
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סדנת בישול

הוספת תגובה

• ללין, סדנת בישול וסלט עשבי תבלין

שושי שטיינוביץ
    15/07/2010

לין היי,

תודה על המשוב מחמם הלב. כיף לי לשמוע שנהינת. גם אני מאד נהניתי. הייתן מקסימות!!

מתכון לסלט עשבי תיבול:

אני שמתי:

צרור פטרוזיליה
    צרור כוסברה
    צרור שמיר
    צרור אורוגולה
    צרור בזיליקום טרי
    4 עלי מרווה
    1/4 גבעול רוזמרין
    1 מנגו טרי בשל
    250 גר' אגוזי קשיו שקליתי בדיוק 3 דקות בתנור 180 מעלות
    מיץ לימון טרי - 1/4 כוס
    2 כפות שמן זית (אפשר להוסיף קצת יותר למי שרוצה)
    מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
    קוצצים עשבי תיבול דק. מקלפים וחותכים מנגו לקוביות. מערבבים הכל. טועמים ומתקנים תיבול. המתכון השני בהודעה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנת בישול... המשך....

לין
    17/07/2010

תודה רבה רבה... רצה להכין :)
    מחכה למתכון של סלט הטבולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה לתינוק
    אמא
    11/07/2010

אך אפשר להכין ביצה לתינוק בן 5 חודשים..............

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביצה לתינוק

הוספת תגובה

• ביצה

ליה שומרון פינדר
    12/07/2010

הי אמא,
    אני הייתי ממליצה לחכות עד שהוא יהיה בן 8-10 חודשים עם הביצה, זה עוד שלב של ניסיונות בגיל הזה, אני ממליצה יותר ירקות ודגנים.
    לגבי הביצה - בעיקרון אין בעיה לעשות אותה בכל דרך שהיא עשויה לגמרי ולא חיה. כמו תמיד טיגון מומלץ פחות, אבל אפשר לעשות למשל ביצה קשה ולרסק אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה לתינוק

שושי שטיינוביץ
    15/07/2010

בנוסף להכנת ביצה בצורה המסורתית, אפשר להוסיף ביצה לדייסה מבושלת. מכינים דייסה כרגיל (כל אחד והדרך שלו), טורפים ביצה, מוסיפים 2-3 כפות מהדייסה לביצה הטרופה, מערבבים, מוסיפים עוד, מערבבים ואחר כך שופכים את תערובת הביצה לדייסה וממשיכים לבשל עוד דקות אחדות. הביצה מסמיכה את הדייסה והדייסה הופכת לטעימה ומזינה.ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל בריא
    איילת
    10/07/2010

שלום שושי ,שמי איילת , הייתי אצל נטורופט ומסיבות שונות הוא אמר לי שעליי להימנע ממוצרי חלב בקר, מעגבניות פלפלים,חצילים קמח לבן וסוכר לבן. הייתי רוצה לדעת על מתכונים עם קמח מלא ע גבינות צאן ,סויה . רציתי לשאול עוד מה יכול להיות לא טוב בעגבניות פלפלים וחצילים. בתודה מראש איילת.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל בריא

הוספת תגובה

• עגבניות, חצילים ומה שביניהם, לאיילת

שושי שטיינוביץ
    15/07/2010

איילת היי,
    איני תזונאית ולפיכך איני יכולה לומר לך מה לא טוב בעגבניות, פלפלים וחצילים. אני אישית אוהבת אותם מאד ומשתמשת בהם המון. יש כל מיני גישות לתזונה בריאה ואת צריכה לבחור את הגישה שמתאימה לך. אולי ליה תוכל להעיר על עניין זה.

לעצם העניין, לבקשתך לקבל מתכונים עם קמח מלא, גבינות עזים וסויה.

למה את מתכוונת? איזה מתכונים? מאיזה סוג? איזה סוגי אוכל? אנא היי קצת יותר ספציפית כדי שאוכל להשיב לך. לי אישית יש 1200 מתכונים (בריאים וטעימים) שחיברתי בעצמי. ממה מתחילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשפחת הסולניים

ליה שומרון פינדר
    17/07/2010

עגבניות, פלפלים, חצילים ותפוחי אדמה הם ממשםחת הסולניים. משפחה זו מכילה סולנין שהוא סוג של רעלן. במצב רגיל, אין לגוף שלנו בעיה לפרק את הרעלן בכבד.
    ככל שהירק בשל יותר (עגבניות אדומות ולא ירוקות או ורודות, פלפלים שאינם ירוקים...) אז רמת הסולנין נמוכה יותר. אדם בריא יכול לאכול את הירקות הללו ואף להפיק מהם תועלת בריאותית. במצבים בריאותיים מטפלים שונים ממליצים להימנע מהם. אולי במצבים של אלרגיות או כל מיני תופעות שונות.
    ברגע שהגוף פועל האופן תקין, אפשר לשלב אותם בתפריט - תוך כדי הקפדה לא לצרוך אותם כשהם בוסר.
    מקווה שעניתי (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה