מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה ניתן למצוא סומסומיה חב' פרג ?אפי14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איפה ניתן למצוא סומסומיה חב' פרג ? - תגובה
שושי שטיינוביץ14/04/2011לא מכירה. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומשומיה
אפי14/04/2011זה מכיל טחינה גולמית, אגוזי לוז, שומשום ממש טעים
קניתי לפני כחודשיים ונגמר לי (היה במגה) רק שם ועכשיו אני לא מוצאת את זה באף סופר
זה טוב בעיקר לנשים מניקות
משהו טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומשומיה - תגובה
שושי שטיינוביץ14/04/2011אין לי מושג איפה אפשר להשיג את החטיף הזה, אבל אני יכולה להציע לך להכין אותו לבד.
ערבבי כמות שווה של שומשום ואגוזי לוז, שימי בקערה. הכיני תבנית מרובעת או מלבנית, קטנה.
חממי דבש עד שיהיה נוזלי לגמרי. ערבבי בו טחינה גולמית ושפכי מיד על התערובת לפני שהרוטב יתקשה. ערבבי מהר, היטב ושטחי בתבנית. חתכי לרצועות בגודל שאת רוצה. הניחי לצינון ויש לך חטיפים משגעים. לא יותר טוב להכין לבד? ככה לפחות את יודעת מה את מכניסה. במיוחד אם את מניקה.
טיפים: כדאי לשים למטה נייר כסף כדי שתוכלי לשלוף אותם בקלות.
בהצלחה וחג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםמורן12/04/2011
שלום לכן,
אני מאוד רוצה להכין דגים למשפחתי.
בעבר בחיים לא התעסקתי עם דגים.
אשמח אם תוכלו לתת קצת טיפים לגבי הכנת דגים.
החל בהיכן רוכשים דגים טובים וכלה במספר מתכונים לפילה של דג או לקציצות דגים...
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים - תגובה
שושי שטיינוביץ13/04/2011היי מורן,
דגים זה עולם ומלואו. אני ממליצה לך להירשם לסדנת דגים, שתוכלי לקבל מידע בסיסי לגבי דגים ותוכלי להכין וליהנות.
אנסה לתת לך מידע ראשוני שיעזור לך להתחיל.
דגים כדאי לקנות בחנות דגים טובה או בשוק אצל מישהו שאת מכירה. כדאי לקנות דגים טרייםו עדיף לא לקנות דגים קפואים במרכולים. (אם זו האופציה שלך, שאלי אותי ואומר לך מה בכל זאת אפשרי). דגים מומלצים: דניס, לברק, לוקוס, בורי, מושט (אמנון), סלמון ועוד. אלה הנפוצים, אבל יש כמובן עוד דגים רבים שאני מניחה שהמוכר ישמח לספר לך עליהם.
עדיף כמובן לקנות דגים טריים ולבקש מהמוכר שיפלט לך את הדג כך שתוכלי לקבל את הפילה, מוכן לבישול. אם אין לך בעיה עם דגים שלמים, זו גם אופציה מצויינת. אך נניח כרגע שאת קונה פילה כי זה יותר קל מכל בחינה.
לפני הכנת הדג כדאי להמליח אותו כחצי שעה לפני הבישול. פשוט זורים עליו מלח ומניחים בצד. לאחר ההמלחה יש לשטוף את המלח היטב. ההמלחה משביחה את מרקם הדג ומסירה ממנו את הריח ה"דגי".
בעיקרון קל מאד להכין פילה דג.
אפשר פשוט לשים על הדג מלח, פלפל ושמן זית ולאפות בתנור, כמו שהוא. תמיד ייצא טעים.
אופציה קלה אחרת: מכינים מרינדה מ: שום, שמן זית, מעט לימון, חופן עשבי תיבול טריים (בזיליקום, טימין ומעט רוזמרין למשל), מעט מלח ופלפל. המרינדה צריכה להיות די סמיכה. שמים את הדגים בתבנית אפייה, מורחים היטב כל נתח במרינדה, ואופים בתנור למשך כ-15 דקות. אין צורך לכסות.
אופציה אחרת: טובלים את הדג במעט קמח ומטגנים עם מעט שמן (אני מטגנת עם כפית או כף שמן). מוציאים את הנתחים ושמים בתבנית. במחבת שבה טיגנו את הדג, מוסיפים עוד כפית שמן ומטגנים כמה שיני שום, זורים מיץ לימון, מוסיפים מים ליצירת רוטב (כדאי לטעום ולהיווכח שהרוטב יהיה בחמיצות המתאימה לך). מוסיפים עשבי תיבול טריים (או יבשים אם אין לך טריים), מלח ופלפל ותבלינים אחרים כגון: פפריקה, כוסברה טחונה, סומק. מבשלים את הרוטב כדקה או שתיים. שופכים את הרוטב על הנתחים ואופים בתנור מחומם מראש ל-10 דקות. יוצא מעדן!!!
קציצות דג: 1/2 קילו דג טחון (מבקשים מהמוכר שיכין לך) מוסיפים 1/2 כוס פטרוזיליה, 1 ביצה, פירורי לחם, בצל בינוני קצוץ דק, מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להוסיף כמון או תבלין כוסברה טחונה. (אם את אוהבת כוסברה טרייה, אפשר להוסיף גם 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה).
לשים ומערבבים היטב את התערובת. אם היא רטובה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
צרים קציצות עגולות ושטוחות.אפשר לטגן את הקציצות (עם כף שמן). לאחר הטיגון אפשר לבשל אותן בתוך רוטב או פשוט לאפות בתנור עוד כמה דקות עד להשלמת הבישול.
אבל אפשר "לזרוק" אותן לתוך רוטב עגבניות רותח ולבשל ה-20 דקות. יוצא טעים בכל מקרה.
מקווה שעזרתי לך, ואם יש לך עוד שאלות. אשיב בשמחה.
חג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול בשרעודד10/04/2011
אני סטודנט עם מעט זמן פנוי לענייני בישול וכו. עקב אנמיה הומלץ לי לצרוך יותר בשר.
קניתי כנפיים ובישלתי עם ירקות וזה יצא די טעים - העניין הוא ששמעתי שעדיף קודם לבשל במים, לנקות אחד אחד ורק אחר כך לבשל עם הירקות. שזה יוצא יותר מידי התעסקות בשבילי.
לכן קניתי גולש בקוביות - נכון שאין צורך בהכנה מוקדמת אבל הבנתי שבישול גולש לוקח כשעתיים וחצי!!! יותר מידי זמן. האם יש משהו אחר שאפשר לעשות עם קוביות הגולש שהוא לא גולש ולוקח פחות זמן?
תודה מראש,
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול בשר - תגובה
שושי שטיינוביץ10/04/2011היי עודד,
להלן כמה דרכים שיכולות לסייע לך לצרוך בשר מבלי שתצטרך לבזבז המון זמן:
לא צריך לבשל קודם כנפיים במים וכו'. מספיק לשטוף היטב במים מהברז ולהסיר את הנוצות. אני לא מרתיחה!!
אך אם בכל זאת זה מפריע לך, אתה יכול לשים את הכנפיים בקערה ולשפוך עליהם קומקום של מים רותחים. התוצאה תהיה מצויינת.
לידיעתך, כנפי עוף מכילים המון שומן, ולכן מומלץ להשתמש בחלקים אחרים שאפשר להסיר מהם את העור.
בישול בשר בקר אורך שעתיים וחצי ואפילו 3 שעות. לא משנה מה המתכון. הדרך לקצר את זמן הבישול היא שימוש בסיר לחץ. אם יש לך סיר כזה, הבישול יתקצר למחצית הזמן.
ישנם סירים חשמליים לבישול איטי. אם יש לך אפשרות לרכוש סיר כזה (העלות יחסית נמוכה), אז אתה יכול לשים את חומרי הצלי והבשר בסיר, ללכת ללימודים לכל היום, לחזור בערב הבייתה ויש לך ארוחה חמה ומוכנה (אתה יכול להוסיף בטטה או תפוחי אדמה). (ואם אין לך זמן בבוקר, אז מכינים את החומרים בערב ושומרים במקרר, בבוקר זורקים לסיר, לוחצים על הכפתור ו...זהו).
דרך נוספת: אפשר להכין גוש גדול של בשר"ג, (צלי מס' 5 או צלי מס' 6) , לבשל אותו במים בלבד או להוסיף קצת חומרי טעם כגון: עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל שלם גדול. לבשל 3 שעות, להוציא, לחתוך לפרוסות, לחלק למנות ולהקפיא. את המרק גם כדאי לשמור כי הוא משמש כבסיס לרוטב. (גם אותו ניתן לשמור במקפיא במנות קטנות).
כשתרצה לאכול, מפשירים (מוציאים לילה מראש ושמים במקרר), אפשר להכין רוטב מהיר מבצל מטוגן, מעט מהרוטב, קצת סויה ותבלינים,אפשר להוסיף ירקות כמו שאתה אוהב, שמים את פרוסות הבשר שאתה רוצה לאכול היום ומחר, מרתיחים דקות אחדות ו....יש. הבשר יכול להספיק לך אפילו לחודשיים!!
יש בשרים שזמן הבישול שלהם קצר ביותר, אך מחירם הרבה יותר גבוה (באופן משמעותי) והם: פילה בקר (פילה מיניון לא פילה מדומה), סינטה, אנטריקוט ושייטל. השייטל הוא יחסית הזול מביניהם ולמרות זאת נחשב לנתח מצויין ודל שומן.
יש כאן בפורום מתכונים שכתבתי של עוף בירקות, חזה עוף בשום לימון ועשבי תיבול, וצלי בקר. אגב, אתה יכול להכין צלי בקר ולשמור לשבוע שלם ואף להקפיא חלק מהפרוסות, כך שיכול להיות שההשקעה של 3 שעות משתלמת.
אני מנסה לחשוב איזה עוד שאלות יכולות להיות לך: כן, נתחים של בקר מס' 6 ו-5 ניתן למצוא במקפיא במרכול (המספרים כתובים על האריזה). אתה יכול לקנות 2 גושים כאלה, להפשיר ולבשל כפי שתיארתי. עדיף לקנות בשר קפוא שאיננו מעובד ולא הוסיפו לו מים.
מקווה שעניתי ואם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לפנות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי תודה!! רק עוד שאלה קטנה
עודד10/04/2011שושי ממש תודה על התשובה המפורטת! החכמתי
לגבי הבשר - בקוביות הגולש שקניתי לא כתוב מהו שם/מספר הנתח - איך אפשר לדעת מהי צורת הבישול שמתאימה לו?
ומה הכוונה ב"צלי"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי תודה!! רק עוד שאלה קטנה - תגובה
שושי שטיינוביץ10/04/2011קוביות גולאש עשויות בוודאות מבשר שמצריך בישול ארוך של שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
צלי, הכוונה לבשר מבושל ברוטב מתובל היטב, שאם הוא מבושל בגוש שלם, אז אחרי הבישול חותכים אותו לפרוסות, ואם הוא מבושל בקוביות אז לא צריך, כמובן לחתוך.
יש הרבה מתכונים לצלי. יש מתכון קלי קלות שלמדתי מחמותי הפולנייה (אני מבית טריפולטאי). היא הייתה שמה את גוש הבשר (בעיקר מס' 5, שזה צלי כתף), זורה עליו המון פלפל שחור, ראש שלם של שום קצוץ (לא כתוש), 5 עלי דפנה, 1 כף פלפל אנגלי.
שמה על הלהבה הכי קטנה שיש (ממש של חמין) למשך 3 שעות. באמצע הבישול הופכים את הגוש.
אם אתה לא בטוח בעניין הלהבה הקטנה, אז אפשר בהחלט להוסיף 1 כוס מים או יין אדום ולבשל על אש קטנה (אחרי שרתח ויש רתיחה עדינה מאד לאורך הבישול) כנ"ל במשך 3 שעות. כמובן שיש לשים לב שהמים לא נגמרים ואם כן, אז מוסיפים עוד. הבשר יגיר את נוזליו וייווצר רוטב טעים וארומטי.
אחרי שהבשר התרכך, מוציאים לתוך כלי, מניחים לצינון ואחר כך חותכים לפרוסות. את הפרוסות משקעים בתוך הרוטב ויש צלי.
לא אסבך אותך עם פעולות מורכבות כגון, טחינת כל מרכיבי הרוטב ואחר כך סינון כדי שייצא רוטב חלק. נעזוב את זה. אם תכין צלי בצורה זו, מובטח שיצא לך מאד טעים גם ככה.
שים לב שלא אמרתי לשים מלח בהתחלה, כי מלח מקשה את הבשר. את המלח מוסיפים ממש בסוף כאשר הבשר כבר רך.
מקווה שעניתי.
אם יש לך עוד שאלות, אל תהסס.
חג שמח וטעים,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי! אין כמוך
עודד10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לתת בבקשה מתכונים לשייטל
(:10/04/2011או סינטה מבושלים כמו צלי
זה רעיון טוב מאשר גולש שבאמת לוקח זמן ולהרבה כמוני גם אין זמן לחכות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לתת בבקשה מתכונים לשייטל - תגובה
שושי שטיינוביץ12/04/2011עודד היי,
סינטה ושייטל אי אפשר לבשל כמו צלי. אלה בשרים שמתבשלים אחרי מגע קצר עם חום. אם מבשלים אותם יותר מדי הם אבודים.
אפשר להכין מהם סטייקים, רוסטביף או נתחים מוקפצים. יש עוד המון אופציות, אך זה לא המקום.
סטייקים, אני מניחה שאתה יודע להכין. פשוט מחממים היטב מחבת רגילה או מחבת פסים (עדיף), מניחים את הסטייק על המחבת, כ-3 דקות מכל צד (תלוי כמובן בדרגת הבישול שאתה מעוניין בה ובעובי הסטייק). תוך כדי זורים מעט מלח ופלפל ואפשר להתחכם ולזרות מעט אבקת שום ולהתפרע עם תבלינים אחרים. אוכלים מיד.
לגבי נתחים מוקפצים, יש לחתוך את הבשר לנתחים קטנים ולהקפיץ כמו סטייק. כאן עדיף להשתמש במחבת רגילה, כי אחרי שהורדנו את הבשר מהמחבת, מכינים על אותה מחבת את הרוטב: מטגנים בצל קצוץ דק עם כפית או כף שמן, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות מטגנים קצת, מוסיפים 1/2 כוס יין אדום + 1/2 כוס מים או כוס מיץ תפוזים או מים (אם אין ברירה), מתבלים כמו שאוהבים (מלח, פלפל, אגוז מוסקט למשל). מבשלים את הרוטב כמה דקות עד שמתאחד ומסמיך למרקם שאתה אוהב. טובלים את הנתחים לדקה או שתיים, מערבבים ומגישים מיד.
רוסטביף זה קצת יותר מסובך. אם אתה מעוניין ברוסטביף, אז כבר עדיף צלי. יותר קל. אבל רוסטביף זה כמובן אחלה מנה.
ואיך מכינים? לוקחים גוש שלם של סינטה או שייטל או אנטריקוט. (אני מורידה מהסינטה את השומן. אנטריקוט הוא נתח יחסית עם אחוז שומן גבוה, לכן פחות מומלץ. אך אני מודה שהוא מאד טעים).
מורחים את הנתח במרינדה של: שום כתוש, חרדל, כף שמן זית, פלפל שחור גרוס. צריך להכין מרינדה סמיכה, כמו דייסה. אם חסרים בה נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או יין אדום. מורחים את הנתח היטב, אופים מעל רשת (שמונחת מעל תבנית אפייה כמובן, שלא יטפטף לך לתוך התנור), בחום מאד גבוה 220 מעלות במשך 15 דקות, אחר מנמיכים את החום ל-160 ואופים עוד כ-40 דקות. מוציאים את הנתח, מניחים לצינון וחותכים לפרוסות.
חותכים רק את הכמות שמתכוונים לאכול. אפשר לשים במקרר ליומיים שלושה, או משאירים את הכמות ליומיים שלושה ואת השאר מקפיאים.
אני לא נכנסת כאן לדקויות של הכנת רוסטביף בהנחה שאין לך את משאבי הזמן להתעסק עם זה. ויחד עם זה, אני מודה שנראה לי שזו פרוצדורה קצת מורכבת בשבילך ועדיין אני מאמינה שצלי טוב ייתן לך מענה מצויין. כמובן, שסטייק טוב (דל שומן, בבקשה), זה תמיד קל וכיף.
יאללה עודד, לעבודה. אל תשכח לספר לי איך יצא לך.
וכמובן, אם יש לך שאלות, אל תהסס.
חג שמח. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי,ומה את אומרת על?
(:12/04/2011עלה במוחי רעיון של בישול שייטל או סינטה ישירות ברוטב כמו נניח קציצות מבושלות שמכינים רוטב ואז מכניסים פנימה את הבשר,זה יילך גם?
לדוגמא רוטב עגבניות פשוט להכין ואז להכניס את הרצועות או החתיכה של הסינטה פנימה לבישול?
מה את אומרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי,ומה את אומרת על? - תגובה
שושי שטיינוביץ12/04/2011עודד יקירי. קודם כל, כל הכבוד על החשיבה היצירתית......
זה אפשרי, אלא שמזכירה לך שהבישול של סוג זה של בשר צריך להיות מאד קצר. כלומר, תצטרך להכין קודם את הרוטב, שיהיה מוכן לגמרי להגשה, ואז לטבול את הנתחים לזמן מאד מאד קצר. זה יהיה פחות מוצלח, אך לא בלתי אפשרי.
נראה שעכשיו יש לך המון אופציות. ממה תתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבולבלת :S
ענת03/04/2011ליה, נגעת לי בנקודה רגישה.
אני מאוד מתלבטת האם לקנות ולהשתמש בשמן קוקוס או לא.
מצד אחד קראתי שהוא בריא (ואפילו מחקרים הראו כי הוא עוזר בכל מיני בעיות של מערכת העיכול, כמו IBS). מצד שני, קראתי כי כמות השומן הרווי בו מאוד גבוהה ולכן הוא לא מומלץ.
בקיצור, הלכתי לאיבוד.
אני מאוד אוהבת קוקוס (בפני עצמו, כקוקוס. לא פירות יבשים המלאים בסוכר. פשוט טעם הקוקוס... מתה על זה!) כך שמה שאת אומרת לי בעצם משמח.
אבל בקשר לשמן קוקוס (שיכול להוות תחליף פרווה מצויין במקום חמאה בהרבה מאוד מתכונים) אני אובדת עצות.
אשמח לשמוע ממך (ואולי גם משושי, אם היא יודעת) על העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבולבלת :S - תגובה
ליה שומרון פינדר03/04/2011הי ענת,
כמו להרבה דברים יש כמה דעות והנושא מורכב.
הדיאטניות הקליניות והגישה המערבית עוד לא אימצה את הקוקוס והיתרונות שלו. הם עדיין מזהירים מהשומן הרווי.
הגישה הנטורופתית כן מכירה כבר בשמן הקוקוס ובשומן הרווי שבו כמזון בריא ואף בעל סגולות ריפוי.
כל אחד יכול לחקור ולאמץ את הגישה שמתאימה לו ביותר.
אני באמת מאמינה שיש להימנע משומן רווי , אולם יש להבחין בין שומן רווי מן החי ומן הצומח. שומן רווי שמקורו מן הצומח, הוכח כשומן רווי שאינו מזיק ואף יש בו סגולות ריפוי.
לכן, אני בהחלט משתמשת בשמן קוקוס במטבח שלי, אך אני מדגישה שעדיין אין תמימות דעים בענין.
מקווה שעזרתי ולא בילבלתי...
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליה
ענת04/04/2011לא בלבלת. רק חידדת את העניינים.
אני חושבת שאקנה שמן קוקוס ואשתמש בו במשורה.
בהזדמנות זו אשאל- איך אני מחליפה את החמאה במתכון בשמן הקוקוס? מחליפה 100% או שצריך יחס אחר?
ועוד שאלה- זה נותן טעם מיוחד לאוכל? (בכל זאת, זה מקוקוס)
שוב, המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליה - תגובה
ליה שומרון פינדר05/04/2011בהרבה דברים, מאפים במיוחד, לא ממש מורגש הטעם של הקוקוס. אני מכינה גם חביתה עם שמן קוקוס וזה מאוד טעים לי. יש לזה טעם מיוחד, אבל לא מרגיש קוקוסי במיוחד...
בכל אופן כשממירים חמאה בשמן קוקוס זה 80% שמן קוקוס במקום כמות החמאה. כיוון שבחמאה יש 80% שומן ושמן קוקוס הוא 100% שומן (כמו כל שמן אחר).
מאוד נחמד להשתמש בו במאפים פריכים. כיוון שהוא מוצק בטמפרטורת החדר, הוא מתפקד כמו חמאה מבחינת המרקם של המאפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת05/04/2011אני אנסה את זה.
ראיתי את זה בחנות הטבע שיש לי בקניון (זה לא הכי זול), אז אלך לרכוש לי ולנסות.
בתור אחת שאסור לה מוצרי חלב (ונגד שימוש במרגרינה) זה פתרון נהדר כדי שאוכל גם אני להנות מהמאפים שאני מכינה. :)
ואגיד גם לך, כפי שרשמתי לשושי, המון תודה לשתיכן על השיתוף שלכן עם הידע שיש לכן פה בפורום. תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ליה שומרון פינדר05/04/2011תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבולבלת :S - תגובה
שושי שטיינוביץ04/04/2011ענת היי,
התשובה של ליה היא התשובה האמיתית. אכן, הדעות חלוקות. הגישה שאני עובדת לפיה היא הגישה הקונבנציונאלית, ואת המידע שלי אני מקבלת מדיאטנים ותזונאים איתם אני עובדת לאורך השנים. גישה זו לא ממליצה על צריכה מוגברת של קוקוס מהטעמים שהוזכרו. אין לי דעה משלי כי אינני תזונאית. אך אני הולכת לפי הקו הזה ועל פיו גיבשתי את השיטה שלי (גורמה לייט) ואת הגישה שלי למזון בריא וטעים.
אז יקירתי, ההחלטה היא אכן בידייך.
ואם אני עוזבת את כל הכללים והולכת לפי הלב, אז אני אומרת לך, השתמשי בקוקוס, וכתמיד, לפי מידה. ליה צודקת. זה טבעי, זה צמחי ובטוח הרבה פחות "רע" משומן מן החי, שעליו אין חולקין.
וכמו בכל דבר, המידתיות היא הקובעת. מזכירה לך את כלל הזהב שלנו. שמירה על תזונה בריאה היא במתכונת 80-20. 80 שומרים ו-20 פחות. ולמה ככה? כי אנחנו בני אדם ורובנו לא יכולים אחרת.
מקווה שהבהרנו את הבלבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי
ענת04/04/2011אני יכולה לחיות בסגפנות אם יש משהו שאני יודעת שלא בריא. יש הרבה דברים שגיליתי לאחרונה שאסור לי לאכול ואני מצליחה (יחסית) לעמוד בזה. מידי פעם יש לי "נפילה" קטנה וכשבא לי משהו מתוק (שאסור לי, ולא בגלל סוכרת), אני אוכלת מעט חלבה משומשום מלא (ממש איזה גרגיר... רק בשביל הטעם) או לוקחת מעט מאיזה ממרח שוקולד-אוגוזים (כמו נוטלה) שהכנתי. או לחילופין פשוט לועסת מסטיק ללא סוכר עם טעם שאיננו מנטה.
לצערי אני חייבת להקפיד כמה שיותר על התזונה שלי. אחרת אני סובלת מכאבי בטן נוראיים. לכן אני מכינה לעצמי את הגרנולה הביתית (ללא שימוש בממתיק כזה או אחר כלל- לא דבש, לא סילאן לא כלום. רק מעט שמן קנולה ורסק תפוחי עץ- ולתנור),
לא מכניסה פירות יבשים (כי הם סתם מסוכרים ולא באמת טעימים לי. מעדיפה את הפריא האמיתי.). יש לזה טעם מאוד טבעי וניטרלי שאני שמחה להגיד שהוא הרבה יותר טעים לי מגרנולות קנויות. גם ההמנעות מהסוכר ומהמתוק עשתה לי רק טוב (ולשמחתי הייתה לי מאוד קלה).
אני מבינה ומקבלת מאוד את גישת ה 80-20, כי אחרת אי אפשר להתמיד בתזונה. אחרת יש נפילות, ואלו נפילות קשות וכואבות. אבל אני לא מאמינה בלהכניס לגוף שלי משהו שאיננו בריא. לכן, לפני שאני מכניסה לגוף שלי משהו אני בודקת מיליון פעם אם זה כדאי או לא. וזו הסיבה שעדיין לא קניתי לי סטיביה.
שוב, תודה על התשובה ועל ההתייחסות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי - תגובה
שושי שטיינוביץ05/04/2011ענת היי,
הלוואי ויכולנו כולנו להיות כמוך, עם משמעת הרבה יותר מהודקת ומודעות למה שאנחנו מכניסים לפה.
מה שאני מנסה לעשות הוא למקסם את הטוב ולתת מקום גם לחולשות האנושיות, תוך פגיעה מינימלית בבריאות ואיכות חיים. ברור שלמי שיש מגבלה בריאותית - זה מה שקובע.
אז אני מאחלת לך בריאות, שמירה על אורח חיים בריא, והכי חשוב שיהיה בקלות ובשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת05/04/2011שושי,
תודה רבה!
אני מרשה לעצמי ממש מעט לחרוג (כפי שרשמתי) כי אני יודעת אחרת כמה אני אסבול (מניסיון).
אני מסכיהמ עם הגישה שלך. היא גישה נכונה. וזו הגישה שאני ממליצה לחברות שלי כשהן חושבות על שינוי תזונתי.
אני יודעת שלעשות שינוי תזונתי הוא לא קל, אבל הוא שווה את זה. אני מרגישה על עצמי הרבה יותר טוב. ואני יודעת שיש דברים שגם המשפחה שלי עשתה ומרגישה עם זה הרבה יותר טוב. פשוט צריך לנסות ולא לפחד.
ותודה על כל התשובות! אני מאוד נהנית מהפורום ומהידע שאת וליה משתפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שושי שטיינוביץ06/04/2011תודה ענת. את מקסימה. שיהיה לך חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם קוקוסענת02/04/2011
אני מכינה גרנולה ביתית.
הפעם ממש התחשק לי להכין גרנולה ושיהייה לזה טעם קל של קוקוס, אז הכנסתי פירורי קוקוס לתערובת והכל יחד לתבנית. לצערי, למרות ריח הקוקוס העדין שעלה מהתנור (לפחות בדקות הראשון של הקלייה) לא מרגישים את הקוקוס בכלל! אין טעם, לא רואים אותו.. כלום!
יש למישהו רעיון איך אני יכולה לארגן לי את הגרנולה שיהיה לה טעם של קוקוס? אני מעדיפה להשאר עם המצרכים כמה שיותר טבעיים. כלומר, לא תמציות טעם שונות ולא חלבה בטעם קוקוס (עשיתי את זה. זה יוצא טעים אבל מאוד עדין בטעם ואני רוצה משהו שטעם הקוקוס בו יורגש. וזה לא מיוחד בעיניי עניין החלבה. רוצה לגוון).
תודה מראש ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם קוקוס - תגובה
שושי שטיינוביץ03/04/2011אם את רוצה חטיף או גרנולה בריאותיים, עדיף לצמצם או לוותר על הקוקוס בכלל. אבל אם בכל זאת את רוצה טעם של קוקוס, אז פשוט הגדילי כמות הקוקוס.
לגבי הגרנולה, הוסיפי את הקוקוס ממש בסוף, כאשר כבר כיבית את התנור. ככה יישאר טעם הקוקוס וגם הוא לא יתבשל יתר על המידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענת03/04/2011תודה!
למה את ממליצה לוותר על הקוקוס כליל אם אני מעוניינת שזה יהיה כמה שיותר בריא? מעולם לא שמעתי על דבר כזה ואשמח שתאירי את עיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר03/04/2011הי ענת,
במשך זמן רב קוקוס נחשב לא בריא במיוחד כיוון שיש בו תכולה גבוהה של שומן רווי.
אולם, כיוון שמדובר בשומן רווי מן הצומח, מחקרים חדשים בתחום טוענים שאין בעיה עם זה ואפילו להיפך, יש מחקרים לפיהם סוג חומצת השומן הרוויה שיש בקוקוס זהה לזו שיש בחלב אם, ודווקא ממליצים על צריכה של חומצת שומן זו.
אני בעיקרון בעד קוקוס.
לבריאות ובתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מתכונים לפסחדורית29/03/2011
מתכננת להכין סלטים, עופות, תוספות וכדומה. אשמח לקבל מתכונים לאוכל בריא כמובן ולא שמן. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מתכונים לפסח - תגובה
שושי שטיינוביץ29/03/2011אנא התמקדי במתכון אחד או שניים שאת רוצה. אעביר בשמחה. יש יותר מדי מתכונים וזה לא המקום להעביר ספר שלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, אבקש מתכון או שניים לעוף
דורית30/03/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית, מתכון לעוף, "קדירה ירוקה"
שושי שטיינוביץ30/03/2011ארוחה שלמה בסיר, גורמה לייט
מאת: שושי שטיינוביץ
כ-300 קלוריות לארוחה
חומרים ל-4 מנות:
• 4 רבעי עוף, מחולקים. ללא עור
• 1 בצל גדול
• 1 חבילה פטרוזיליה
• 2 גזרים
• 1 חבילה 1 חבילה שמיר
• 2 גבעולי טימין
• 1 גבעול רוזמרין
• 6 שיני שום
• 400 גר' שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
• 2 תפוחי אדמה
• 1 בטטה בינונית
• 1 כפית בהרת
• 1 כפית כורכם
• ½ כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם
• 1 כפית שמן
הוראות הכנה:
1. מקצצים בצל, מקלפים שום ומקצצים את כל העלים הירוקים דק. חוץ מהרוזמרין והטימין.
2. בסיר גדול שמים: בצל קצוץ, עלים קצוצים, שיני שום שלמות, כפית שמן, עוף, שעועית ירוקה ובקיצור את כל המרכיבים.
3. מוסיפים מים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ. מתבלים.
4. מעל הכל שמים את ענפי הרוזמרין והטימין. ריח טוב מופץ בכל הבית
5. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהעוף מוכן ועד שהרוטב סמיך וטוב.
אפשר להמיר שעועית ירוקה בקטניות כגון: אפונה ירוקה, גרגרי חומוס (מבושלים מראש), שעועית לבנה, מש וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית, מרק מנגולד עם נתחי עוף
שושי שטיינוביץ30/03/2011מרק מנגולד ולימון עם נתחי חזה עוף ואטריות
ארוחה שלמה בצלחת אחת!! עד 250 קלוריות.
חומרים ל-6 מנות
• 1 חבילה גדולה של עלי מנגולד
• 1 בצל גדול
• 2 לימונים
• 500 גר' חזה עוף
• גר' אטריות אורז
• 100 גר גרגרי תירס
• 2 גזרים
• פלפל שחור
• מלח
• 4 עגבניות טריות, בשלות
• 1 ליטר ציר עוף או ירקות
• 1 כפית שמן זית
• 100 גר' עגבניות מיובשות, לחות
הוראות הכנה:
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומקצצים עם הגבעולים הלבנים.
2. מקצצים בצל.
3. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
4. בסיר גדול מטגנים בצל עם כפית שמן זית (בשיטת שושי, נלמד בסדנא)
5. מוסיפים עלי מנגולד ומשיכים לטגן כ-5 דקות.
6. חותכים עגבניות לחות לרצועות וזורקים לסיר
7. חולטים עגבניות ומקלפים, חותכים ומוסיפים לסיר
8. מקלפים גזר וחותכים לפרוסות ומוסיפים לסיר
9. מוסיפים אפונה
10. מוסיפים ציר עוף או ירקות ועוד 3 ליטר מים
11. מביאים הכל לרתיחה ומבשלים.
12. בינתיים, שמים את קוביות חזה העוף בקערה וזורים עליהם כף קמח תפוחי אדמה. מערבבים.
13. מקפיצים את קוביות חזה העוף עם כפית שמן זית במחבת נפרדת.
14. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
15. מניחים למרק להתבשל ה-30 דקות. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ-4 דקות.
16. לאחר 4 דקות מוסיפים את נתחי העוף.
17. מבשלים עוד 3-4 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים מיץ לימון.
18. מגישים בקערה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית, עוף בתנור עם מרינדה
שושי שטיינוביץ30/03/2011את יכולה להכין עוף בתנור עם מרינדה. כדאי להסיר את העור מהעוף, להניח בתבנית, להכין מרינדה מ: 1 ראש שום כתוש, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה, 1 כוס תערובת עשבי תיבול טריים, 1 כף שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1 כף חרדל, מיץ מלימון שלם.
שימי את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר וטחני את התערובת.
מרחי כל נתח עוף בתערובת בצורה שממש תכסה את העוף (ותחליף בעצם את העור שהוסר). כסי בנייר כסף ואפי את העוף במשך כשעה, הסירי את נייר הכסף והמשיכי לצלות עד שהעוף משחים.
לגיוון את יכולה להוסיף למרינדה שקדים גרוסים, גרגרים של כוסברה ושומר וגם 1 כף סומק.
מקווה שעזרתי. חג שמח ובתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למתכונים הנהדרים שצירפו כאן
אביבה31/03/2011אני ממליצה להכין את האוכל עם עוף ללא אנטיביוטיקה, כמו למשל טבע עוף, למען הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיון?נועם28/03/2011
היה לי רעיון-
אני מאד אוהבת עוגיות טחינה.
חשבתי אולי להכין עוגיות טחינה מלוחות (כמו עוגיות גבינה מלוחות רק מטחינה).
אולי יש לכן מתכון כזה?
כמובן בלי מרגרינה/חמאה ועדיף קמח מלא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיון? - תגובה
שושי שטיינוביץ28/03/2011לצערי, אין לי מתכון כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
נועם28/03/2011הייתי מאלתרת אבל אין לי מספיק נסיון באפייה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל - תגובה
שושי שטיינוביץ28/03/2011אני לא רוצה לפסוק כמובן, אך משום מה יש לי הרגשה שהשילוב הזה הוא לאוו דווקא מוצלח.
אך אני מציעה לך כן לאלתר. מה יש לך להפסיד. נסי כמות קטנה (כוס קמח, למשל ו-/2 כוס טחינה). הוסיפי מים ואולי גם מעט אבקת אפייה. הוסיפי מעט מלח ואולי גרגרים של כוסברה או שומר או קצח או שומשום.
אם יצליח לך, ספרי לנו איך יצא, שנעשה גם.
מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועם29/03/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוגיות טחינה?
מוטי28/03/2011עוגיות טחינה? מזה? טוב זה לפחות נשמע מזעזע, אני לא מכניסה למטבח שלי דברים כאלה, אבל ראיתי בכמה מתכונים של מטבחים אחרים מתכון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוגיות טחינה? - תגובה
שושי שטיינוביץ29/03/2011מוטי היי. גם אני הרגשתי כמוך (לא נעים להודות), אך אולי אם מעיין תנסה היא תעלה על משהו מוצלח שגם אנחנו לא העזנו לחשוב עליו. אני בעד יצירתיות והתנסות. אין מה להפסיד.
אגב, יש עוגיות עם טחינה שהן מתוקות וטעמן לא רע. אולי גם המלוח יצליח, מי יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםדליה27/03/2011
איך מבשלים דגים חיים םלונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים - תגובה
שושי שטיינוביץ27/03/2011השאלה לא מובנת. אנא נסחי אותה בשנית ותקני את שגיאת הכתיב שמונעת ממני להבין את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמורן26/03/2011
שלום לכן,
רציתי לשאול שתי אלות:
1. איזה מלח הכי מומלץ לבישול?
אני משתמשת במלח גס של סוגת, האם יש תחליף מומלץ עם פחות נתרן?
2. כאשר אני קונה בשר או עוף טרי ושמה במקרר....כמה זמן יכול לעבור עד שאבשל אותו ?
העניין הוא שלעיתים אני מתכוונת לבשל באותו יום שאני קונה את הבקר או העוף ולא מספיקה ואז אני חוששת שמא הוא התקלקל אם נמצא יותר מ24 שעות במקרר.
האם החשש מוצדק?
תודה ,אתן מקסימות.......מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
שושי שטיינוביץ26/03/2011היי מורן,
תודה על המחמאות. תמיד כיף לקבל.
לעניין מלח - כדאי להשתמש במלח שהוא יחסית דל נתרן. איני יכולה להמליץ על סוג מסויים, אך עייני במרכיבים הכתובים על האריזה. בעיקרון, מלח ים אמיתי מכיל פחות נתרן מהמלח המעובד. אני בטוחה שתמצאי. יש מלחים שממש כתוב על האריזה בגדול שהם "דלי נתרן".
ובכלל, כיף להשתמש במלח, אבל אפשר להפחית את הכמות למינימום ועדיין האוכל נשאר טעים. לפעמים אני מבשלת ללא מלח בכלל ואז נהנית מהטעמים הטבעיים של המזון. במאכלים המכילים בשר או עוף כמעט לא צריך להוסיף מלח בגלל המליחות שנשארת מתהליך ההכשרה. קורט קטן יספיק.
ועוד טיפ - תבלינים מחפים על מיעוט או העדר מלח. למשל סומק הוא תבלין שיש בו טעם של מליחות טבעית. הוא גם מאד בריא ומוסיף צבע מאד יפה לאוכל. כדאי להשתמש בו (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים).
לעניין העוף במקרר - אפשר להשאיר עוף במקרר לזמן באמת קצר. יום או יומיים, לכל היותר.
שווה להקפיא אפילו ליום אחד. לשים במקפיא ולהוציא בלילה שלפני יום הבישול. לשים במקרר עצמו ואז תהליך ההפשרה הוא איטי ויותר בטוח.
מקווה שעניתי לך,
שבת שלום,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף גלעם ללא גוטן לקציצות. מתאים?קרן מ25/03/2011
מחר אני מארחת וצריכה להכין קציצות ללא גלוטן קניתי את הגלעם, האם מתאים לעניין? האם זה יתפרק לי בבישול?
יש אופציות שנמצאות בבית אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף גלעם ללא גוטן לקציצות. מתאים? - תגובה
שושי שטיינוביץ25/03/2011אני אומרת לך באחריות: אין צורך להוסיף פירורי לחם או "ממצקים" אחרים לקציצות.
מה שאת צריכה לעשות, הוא לוודא שבבשר הטחון אין נוזלים. שווה אפילו לשים לחצי שעה מעל מסננת. את הבצל קצצי בסכין ביד ואם את משתמשת במעבד מזון, אז סחטי את הבצל היטב.
הוסיפי את התבלינים ואת עשבי התיבול (אם את שמה).
לא צריך להוסיף ביצה.
חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה.
לושי היטב את התערובת. הלישה עוזרת למרכיבים להידבק זה לזה. הניחי את התערובת למנוחה של כ-20 דקות, בעיקר כדי שהטעמים והחומרים יתמזגו היטב.
עכשיו צרי את הקציצות שלך והכיני אותם כמו שאת רגילה.
אם את מבשלת אותן בתוך רוטב, וודאי שהרוטב רותח היטב לפני שאת מכניסה את הקציצות.
כך עושים קבבים. את מכירה קבאב מתפרק?
בהצלחה ואני בטוחה שיהיה טעים ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול בשר בקר(:21/03/2011
היי
אני מאוד רוצה להכין צלי בקר או סגנון כמו גולש ודברים בסגנון אך אני נרתעת ממשך הזמן שצריך לחכות עד שיהיה מוכן כשעתיים ואפילו יותר
הבנתי שקיימים מספרים של בשר בקר שניתן גם לעשות איתם בישול כמו קדירה נגיד או צלי וזמן הבישול שלהם נמוך יותר..אמרו לי ששייטל מצריך 40 דק בישול האם זה נכון?
והאם יש עוד סוגים אשר היית ממליצה לי.?
המטרה היא בישול אבל לא ארוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול בשר בקר - תגובה
שושי שטיינוביץ21/03/2011בשר בקר מתחלק בגדול ל-2 סוגים: אלה שמתאימים לבישול קצר (פילה, אטנריקוט, סינטה, שייטל) ואלה שמתאימים לבישול ארוך כגון: פילה מדומה (מס' 6), כתף, וכו'.
מאלה שמתאימים לבישול קצר ניתן להכין סטייקים, נתחים מוקפצים וכו', לא ניתן להכין מהם צלי, הדורש בישול ממושך. יש אפשרות לשלב אותם בתבשילים, אך בבישול קצר ביותר ומוקפד (אחרת יתקשו ויהיו בלתי אכילים).
משאר החלקים ניתן להכין צלי, גולש או תבשילי קדירה. כן, זה דורש בישול ממושך של 2.5-3-שעות. הדרך לקצר את הזמן היא להשתמש בסיר לחץ. אין דרך אחרת לקצר את הזמן ושזה גם יהיה אכיל וטעים. בסיר לחץ ניתן לבשל במחצית הזמן ואז בשעה ורבע יש תבשיל מוכן.
מקווה שעזרתי למרות שלא קיבלת את התשובה שרצית. לילה טוב וחג פורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
(:24/03/2011תודה על התשובה
האם יש לך מתכון לבישול קצר של הנתחים המיועדים לכך?
מתכון שאינו מסובך וטעים כמובן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
שושי שטיינוביץ24/03/2011בהחלט.
את יכולה לקנות או להכין נתחים מבשר פילה בקר או סינטה שמסירים ממנה את השומן או שייטל. אנטריקוט נפלא אך מאד שמן. לשיקולך.
המנה מתחלקת לשניים - הנתחים המוקפצים והרוטב
רוטב: ל-4 מנות: 2 שיני שום קצוצות, 2 כפות רוטב סויה או רוטב טריאקי, 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר במגרדת, פלפל שחור, מלח, 1 כוס יין לבן יבש, מעט אגוז מוסקט, 1 כף שמן קנולה.
כדי להקפיץ את הנתחים, יש לחמם מחבת היטב. ממש חום לוהט, כזה שכאשר את שמה טיפת מים היא הופכת לכדור וקופצת.
מקפיצים את הנתחים במחבת הלוהטת. אין צורך בשמן. משחימים אותם לדקה או שתיים מכל צד ומוציאים מהמחבת.
שמים כף שמן, מטגנים שום (זהירות שלא יחרך), מוסיפים יין וסויה ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומגיע לסמיכות הרצויה.
מוסיפים את הנתחים הצרובים ומערבבים במהירות. מגישים מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע מעולה ועוד כמה שאלות
(:25/03/2011המתכון נשמע ממש טוב,האם אבל אפשר במקום יין לבן (לא אוהבת כ"כ) לשים נוזל אחר כלשהו? לוו דווקא יין
והאם בנוסף לאפשרות של הקפצה האם אפשר ישר להכניס את הבשר לרוטב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע מעולה ועוד כמה שאלות - תגובה
שושי שטיינוביץ26/03/2011לעניין הרוטב: במקום יין אפשר לשים ציר עוף או סתם מים (אבל ייצא פחות טעים). אם שמים סתם מים אז כדי להוסיף עוד תבלינים, שיהיה טעים. אפשר גם לשים מיץ תפוזים טרי ואפילו להוסיף כף ריבה טובה (שעשוייה מחומרים טריים,בבקשה).
אפשר להכניס את הנתחים ישירות לרוטב הרותח, אך התוצאה תהיה שונה לחלוטין. פחות אסתטית וגם פחות טעימה. אך אני בעד לנסות כל דבר. מה יש לך להפסיד. תלכי על מה שנוח לך ומה שעובד בשבילך. ואם הגרסה הזו תהיה לך טעימה, אז הרווחת.
מקווה שעניתי, שבת שלום,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
(:26/03/2011שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףיעל20/03/2011
אני בתהליך דיאטה ורציתי לדעת אני אוהבת מאוד דלורית אפויה בתנור ללא תבלינים כלל וללא שמן רק אפויה והבנתי שדלורית נחשבת לפחמימה שאלתי היא אם במהלך הדיאטה כדיף לי להמנע כי זה סתם מוסיף קלוריות ומה לגבי דלעת אני אוכלת כל יום דלורית שלמה והיא חייבת להיות בצבע כתום כהה כי כך היא יותר טעיה לי האם היא לא טובה לדיאטה בגלל שהיא מתוקה ונחשבת לפחמימה כו בטטה ותפוח אדמה? יש לציין שאני אוכלת עוד מגוון ירקות כך שירקות לא חסר לי בתפריט תודה על תשובה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף - תגובה
שושי שטיינוביץ20/03/2011האם קיבלת תוכנית דיאטה מדיאטן/ית או תזונאית? איך הרכבת את התפריט שלך? על מנת לענות לך, יש לדעת מה תפריט הדיאטה שלך ולפי זה לחשב את כמות הדלורית שאת יכולה לאכול ביום.
בעיקרון, דלורית זה ירק מצויין ומומלץ לאכילה. יש בו כ-40 קלוריות ל-100 גר' (כמו גזר) ולכן, מן הסתם יש הגבלה על הכמות שאוכלים. אבל שוב, תשובה יותר אחראית תוכלי לקבל אם אדע את תוכנית הדיאטה שלך.
בכל מקרה, אני בטוחה שליה תוכל להוסיף לך מידע תזונאי מקצועי יותר ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ דחוף - תגובה
ליה שומרון פינדר21/03/2011מבלי שהתשובה שלי תישמע פשטנית בצורה זו או אחרת...
לדעתי אין כזה דבר יותר מדי דלורית.
דלורית או קינוח - דלורית
דלורית או לחם - דלורית
דלורית או פסטה - דלורית
וכד'...
לכן, אם זה חלק מהתפריט שלך זה מצוין! רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח מלאבלה14/03/2011
מדוע קמח לבן תופח יותר מקמח מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח מלא - תגובה
ליה שומרון פינדר15/03/2011בקמח לבן יש פחות סיבים ויותר גלוטן, מה שמאפשר לו מבחינה כימית לתפוח יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בנושא הגלוטן המושמץ
טליה23/03/2011מדוע הגלוטן סובל מיחסי ציבור כל כך גרועים? האם נכונה השמועה שמייחסת לו תכונות שליליות, משהו שצריך להתרחק ממנו? ככל הידוע לי זה החלק החלבוני בגרגר, שיש לו תכונות צמיגיות, אז מה כל כך רע בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בנושא הגלוטן המושמץ - תגובה
שושי שטיינוביץ24/03/2011מה שאני יודעת שהגלוטן הוא החומר הנדבק לדופן המעי. אבל אני מניחה שלליה תהיה תשובה יותר מקצועית משלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בינתיים, אחכה לתשובתה
טליה25/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בינתיים, אחכה לתשובתה
טליה25/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת מרק עוף ומלחמורן10/03/2011
שלום לכן,
ברצוני לשאול על שתי שאלות :
1. איזו אבקת מרק עוף מומלצת? האם יש תחליף?
ניסיתי אורגנית אך היא לא טעימה ומאוד קשה להימנע משימוש באבקה כזו, בהמון מתכונים בספרי בישול יש מרכיב של אבקת מרק עוף.
2. באיזה מלח הכי בריא להשתמש בבישול?
אני משתמשת במלח ים גס.
האם כדאי לעבור למלח אחר?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת מרק
ששון03/12/2011שלום ברצוני לדעת מדוע כשאני אוכל מאכל עם אבקת מרק עוף טבעי של אוסם, אני סובל מכאבי רטש. כל הרכיבים הרי טבעיים.(הקופסה עם הפס הירוק) . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק - תגובה
שושי שטיינוביץ03/12/2011אין מוצר מעובד שהוא טבעי. ברגע שהוא עבר עיבוד הוא כבר לא טבעי. וכדאי לך לוותר על אבקות מרק אם אתה רוצה תזונה בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ששון03/12/2011כמובן התכוונתי לכאבי ראש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
שושי שטיינוביץ03/12/2011אין אבקת מרק בריאה. התחליף הבריא והטבעי הוא ציר מרק ירקות או ציר עוף או בשר. את יכולה, כדברי ליה, גם להרבות בתבלינים טריים ולהוסיף טעם.
חפשי פה בפורום נתתי מתכונים להכנת ציר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
שושי שטיינוביץ11/03/2011היי מורן. במקום אבקת מרק, אני ממליצה לך להכין ציר עוף או ציר ירקות. הקפיאי בכמויות קטנות של כוס (אפשר לקנות "שרוול" גביעים בגודל 250 סמ"ק בכל חנות לכלים חד פעמיים) והשתמשי במקום אבקת מרק. אני הוצאתי את אבקת המרק מהמטבח שלי לפני כמה שנים. היום אני לא מסוגלת לאכול משהו עם אבקה. הגוף שלי התנקה מזה, וכל פעם שזה נכנס לי לגוף, אני מרגישה את התגובה בעוצמה.
כדי להכין ציר: קחי את הסיר הכי גדול שיש לך ושימי בו:
עצמות של עוף, גרונות וכו' ללא עור וללא שומן!! הסרת השומן והעור חשובה, כדי שהציר יהיה בריא ולא יגרום לך לתוספת שומן באוכל.
הוסיפי: 1 בצל גדול, 4 שיני שום שלמות, חצי צרור פטרוזיליה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, כמה גבעולי סלרי עם עלים, כף פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, 3 גזרים קלופים (שלמים. הכל שלם). תוספות לא חובה: 1 כרישה, 1 קישוא, חתיכה של דלעת, חצי צרור כוסברה, חצי צרור שמיר. נסי כל פעם משהו אחר וראי מה את אוהבת. את כמובן יכולה לשים הכל.
כסי את הסיר במים ובשלי לפחות שעה וחצי. הניחי למנוחה של עוד שעה לפחות.
אחר כך סנני את המוצקים (לא אומר כאן מה לעשות איתם, אבל יש מה לעשות). מלאי את הגביעים (יצאו לך לפחות 8 גביעים) ושימי במקפיא. אני מקווה שיש לך מקום במקפיא, ואם אין, שווה לפנות מקום (תמיד יש מה לזרוק במקפיא).
וזהו. עכשיו את יכולה לבשל בלי אבקות מרק והאוכל שלך יהיה טעים פי מאה. כי אין מה להשוות בין תבשיל עם אבקה לבין תבשיל עם ציר.
אז יהיה לך גם הרבה יותר טעים, וגם הרבה יותר בריא וכך את יכולה אחת ולתמיד לוותר על האבקות במטבח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
ליה שומרון פינדר15/03/2011אני עם שושי!
עדיף כמה שפחות אבקת מרק, בין אם היא טבעית ובין אם לא...
ציר זה באמת פתרון טוב, אבל יכול להיות הרבה עבודה.
פתרון מהיר אחר שאפשרי בחלק מהמתכונים - שימוש בהרבה תבלינים ועשבי תיבול אחרים. במרקים אפשר להשתמש במלח, פלפל שחור, כורכום, עלי דפנה, כמון, עשבי תיבול שונים, שורשים כמו שורש סלרי, פטרוזיליה, ג'ינג'ר... כל אלה נותנים המון טעם!
אל תפחדי לקנות כמה תבלינים טובים וטריים ולהתנסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ15/03/2011תודה ליה. אני אוהבת את התוספות שלך. מסכימה עם כל מילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים(:09/03/2011
היי
רציתי לדעת מה ההבדל בין אבקת שום לשום גבישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים - תגובה
שושי שטיינוביץ10/03/2011לא ברור האם השאלה היא לגבי החומר והטכניקה מהם עשויים כל אחד מהתבלינים האלה, או ההבדל בטעמים ובשימושים.....כי על הנושא הראשון אין לי הרבה מה לומר, אני לא ממש יודעת. מקווה שזה מכיל 100% שום, אך איני בטוחה בכך.
במה אתם משתמשים באבקה או גבישים? ספרו לנו ונוכל לומר. בעיקרון,
לשניהם יש טעם חזק של שום. השום הגבישי נמס פחות מהאבקה, לעומת זאת האבקה מתייבשת ומתגבשת מהר, לכן רצוי לקנות כמויות קטנות, להשתמש ולקנות חדש. בגלל תכונה זו, השימוש בשום הגבישי נוח יותר, כי הוא מתקלקל פחות.
אני אישית לא מרבה להשתמש בהם כי אני לא יודעת בוודאות שזה מכיל רק שום. לכן, אני מגבילה את עצמי לדברים מעטים ומסויימים.
אשמח לשמוע לאיזה צורך אתם משתמשים ואז לומר מה שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ללא חיטה למניקהעינבל08/03/2011
אני כרגע מניקה, והתינוקת שלי סובלת מגזים...אני חושבת שמוצרי חיטה למינהם לא עושים לי טוב ועושה ניסיון של כמה ימים ללא חיטה כדי לראות האם זה ישפיע על הגזים...שאלותיי הן: אילו דגנים אחרים ממולצים? האם רגישות לחיטה היא בהכרח רגישות לגלוטן? ואם כן האם בקמח כוסמין ושיפון יש גלוטן או פחות גלוטן? מכיוון שאני מניקה אני רעבה ולא יכולה בלי לחם, אילו לחמים מומלצים לי ואשמח אם תוכלו להפנות אותי למתכונים מתאימים כי אני אופה....
תודה מראש על תשובתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ללא חיטה למניקה - תגובה
שושי שטיינוביץ08/03/2011היי עינבל. קודם כל מזל טוב להולדת התינוקת. איזה כיף לך!
אני מציעה לך בחום להתייעץ עם מישהו מקצועי (תזונאי, נטורופת, רופא) כדי לבדוק האם הגזים הם תגובה לגלוטן. כי יכול להיות שהסיבה היא אחרת ואז חבל על מאמצי ההימנעות ממשהו שאת אוהבת.
קמח כוסמין וקמח שיפון מכילים גלוטן אך בכמות יותר קטנה.
בינתיים, לעזרה ראשונה, אני מציעה לך לאכול גרגרי קימל. את יכולה להוסיף לכל דבר: לסלט, לתבשיל, לפרוסות לחם, לחלוט ולשתות את המים. גם זרעי שומר וכמון מרגיעים את הבטן. כדאי לך לאכול אותם ואולי אפילו לעשות חליטה סטרילית ולתת מעט לתינוקת.
בררי עם איש מקצוע וחזרי אלינו. אשמח לייעץ לך לאחר קבלת המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)