פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוגה
    מיה
    01/12/2010

שלום

אני מעונינת להכין עוגה ללא אבקת אפייה או סודה לשתייה, מצידי שתהיה נמוכה אך אפוייה.

החומרים שאני רוצה להשתמש הם: קמח מלא, שיבולת שועל, סילאן, ביצים, אגוזים וצימוקים.

את יכולה לרשום לי את הכמויות כדאי שיצא מאפה אכיל וטוב? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוגה

הוספת תגובה

• מתכון לעוגת בריאות, משושי

שושי שטיינוביץ
    01/12/2010

וואוווו..............אבל למה?????? איך אפשר להכין עוגה מהחומרים האלה בלבד.
    אני רוצה להבין את הרעיון שמנחה אותך לרצות להכין עוגה בלי חומרים בסיסיים שגורמים לה להיות עוגה ולא "אבן"......

אבל בכל זאת, אני יכולה להציע לך:

טורט אגוזים עם קמח מלא

1 כוס אגוזים טחונים
    1/2 כוס צימוקים
    5 ביצים מופרדות
    3/4 כוס סוכר חום, טחון בבלנדר לאבקת סוכר
    1/4 כוס שמן
    1/2 כוס קמח מלא
    1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים עם מחצית מאבקת הסוכר החום לקצף חזק ויציב.
    אחר כך , בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
    מוסיפים בעדינות, תוך תנועות ערבוב מעגליות, את השמן, את האגוזים, הקמח, הוניל.
    מכניסים פנימה את קצף החלבונים, בהדרגה ובתנועות מעגליות ועדינות (לא לשבור את הקצף).
    שופכים (שוב בעדינות) לתבנית אפייה מס' 26 ואופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שקיסם שמוכנס יוצא יבש.

בעוגה זו, החלבונים המוקצפים מתפיחים ומגביהים את העוגה. היא יוצאת גבוהה, לחה וטעימה מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופגניות..
    דידי
    30/11/2010

שלום , אני מעוניינת במתכון לסופגניות אפויות ופרווה!! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סופגניות..

הוספת תגובה

• מתכון, סופגניות אפויות

שושי שטיינוביץ
    30/11/2010

סופגניות אפויות
    ביקשת סופגניות פרווה, ואני מבקשת להעיר שהן הרבה פחות טעימות מסופגניות
    שיש בהן חמאה וחלב. במתכון להלן אציין את שתי האופציות, לבחירתך,
    הסוד להצלחת הסופגניות הוא לישה איכותית, עם הרבה סבלנות ומספיק זמן הכנה.
    חומרים:
    1 קוביית שמרים טריים או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים או שקית שמרים לחים
    חצי כוס סוכר
    3/4 כוס (200 מ"ל) חלב פושר, או חלב סויה פושר, או מים פושרים (אותה כמות)
    3.5 כוסות קמח לבן
    1 ביצה גדולה
    שקית סוכר וניל
    100 גרם חמאה או מרגרינה, כמעט מומסת
    קורט מלח
    הוראות הכנה:

בקערה גדולה מערבבים: חצי כוס קמח, שמרים, כל הסוכר והנוזלים ומניחים לכ-10 דקות עד שהשמרים תוססים.
    מערבבים את שאר החומרים ולשים בצק חלק וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח עד לקבלת בצק רך וגמיש. יש צורך בלישה של כ-10 דקות.
    כדאי ואפשר ללוש מעט, לתת לבצק לנוח 10 דקות וללוש שוב. לחזור על פעולה זו 3 פעמים. זה משביח את הבצק ומגביר את הרכות שלו.
    לאחר הלישה, יוצרים כדור מהבצק, שמים 2 כפות שמן בקערה, וטובלים את כדור הבצק בשמן עד שיהיה עטוף כולו. מניחים את כדור הבצק בקערה,
    מכסים את הקערה בשקית ניילון (או מגבת) ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. (בין שעה ל-3 שעות, תלוי בטמפ' החדר ובמזג האוויר ובאיכות הלישה).
    לאחר התפחה ראשונה, "מפנצ'רים" את הבצק באמצעות טפיחות, לשים עוד דקה, יוצרים שוב כדור ומניחים להתפחה שנייה ושוב עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק. מרדדים מעט חלק אחד, מניחים למנוחה של דקות אחדות ובינתיים מרדדים את החלק השני. ההמתנה מגמישה את הבצק ומקלה על הרידוד. מרדדים כל חלק לקצת פחות מ-1 ס"מ גובה.

מסמנים בכוס עיגולים על פני הבצק. שמים בתוך כל עיגול כפית ריבה, רצוי מוצקה.
    שמים את הבצק השני, המרודד, על פני הבצק עם הריבה. קורצים עיגול עם הכוס סביב לכל "גבעה" עם הריבה.
    מניחים להתפחה.
    מוהלים בקערה קטנה 1 כף שמן + 1 כף מים ומורחים את הסופגניות.
    אופים בתנור בחום בינוני (180) עד שהן שחומות ויפות.

בהצלחה וספרו חוויות. נשמח לשמוע איך יצא לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש הימנעות מפחמימות, גלוטן וסוכר
    נעמי
    28/11/2010

מאכלי קדירה - האם יש לך מתכונים מתאימים לדיאטת אבהרמסון?
    תודה רבה, נעמי

הוספת תגובה

• מתכון ל"קדירה ירוקה", ללא פחמימות

שושי שטיינוביץ
    29/11/2010

אינני מכירה את הדיאטה לפרטי פרטים. אך אם הכוונה לתבשילי קדירה שאינם מכילים פחמימות, אז הנה תבשיל קדירה נפלא הנקרא: "קדירה ירוקה". התבשיל הוא מבית אמי, ואני עשיתי לו "הסבה" לתבשיל בריא ודל קלוריות. זה תבשיל שגם ילדים אוהבים.

קדירה ירוקה:
    חומרים:
    4-6 מנות 1/4 עוף (לא חזה)
    1 בצל גדול
    4 שיני שום טרי, קצוצות
    3 גזרים
    2 כוסות עשבי תיבול שטופים וקצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
    4 גבעולי טימין
    1 גבעול רוזמרין
    1 חבילה שעועית ירוקה
    1 שורש סלרי
    1 כף גדושה מאד כורכום
    1 כפית פלפל שחור טרי
    1 כפית מלח (או לפי הטעם)
    1כף גדושה בהרת
    אופן ההכנה:
    מקצצים בצל. חותכים גזר לטבעות, מקצצים עשבי תיבול
    מורידים עור ושומן מהעוף
    שמים את כל המרכיבים בסיר רחב ועמוק, כולל תבלינים. את הטימין והרוזמרין שמים למעלה.
    יוצקים מים עד כיסוי.
    מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, תוך בעבוע עדין כשעה וחצי. הרוטב צריך להיות סמיך אבל לא מדי, אך לא דליל כמו מרק.

באופן רגיל מגישים מעל אורז או קוסקוס או בורגול מבושל. אם יש לך מגבלה של פחמימות, אז פשוט מגישים ואוכלים ככה. זה מעדן בכל מקרה.

אפשר לגוון עם עוד ירקות: דלעת, קישואים וכו'. אם ניתן, אפשר להוסיף גם אפונה ירוקה במקום שעועית. השאר אותו דבר.

בתיאבון וספרו חוויות......שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה סלט יכול להיות בריא?
    ארי
    28/11/2010

אני דיי מעוניין לדעת: האם הוספה של גבינה מלוחה או רטבים של סויה וטריאקי באמת יכולים לגרוע מבריאותו של סלט???

הוספת תגובה

• וזה הלינק הנכון לסרטון על הסלט - תגובה

שושי שטיינוביץ
    28/11/2010

ראיתי את הסרטון. זה בהחלט נראה נחמד מאד.

כמה הערות:

עדיף לקרוע חסה ביד.
    כאמור, רוטב טריאקי מכיל סוכר, וזה מפחית מהערך הבריאותי של הסלט.
    ובנוסף - שמן מטוגן גם אינו בריא. לשיקולך.

אך, אני תמיד בעד שפיות, ואם הסלט מוצא חן בעיניך, לך על זה. לפחות יש בזה מבחר ירקות טריים וזה כבר טוב.

בתיאבון ותיהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה סלט יכול להיות בריא? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    28/11/2010

לא הצלחתי לפתוח את הקישור ששלחת.......

באשר להוספה של גבינה מלוחה ורוטב סויה. אם הגבינה היא עד 5% שומן, איני רואה כל בעיה. כנ"ל לגבי רוטב סויה. יש לקחת בחשבון שגם רוטב סויה וגם גבינה מלוחה מכילים הרבה מלח.

לגבי טריאקי. תלוי איך הוא עשוי. בדרך כלל טריאקי מכיל סוכר ועל כן הוא פחות מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוחי אדמה
    יהודית
    27/11/2010

מה היא הדרך הנוחה ביותר לאפות תפוחי אדמה כדי שהם יצאו פריכים ושיושחמו ברוטב שעוטף אותם?
    פעם אחת הנחתי אותם בשקית קוקי והם אכן יצאו פריכים ומושחמים כפי שרציתי, אבל הם נדבקו לשקית (אולי כדאי להזליף שמן זית על תחתית השקית כדי למנוע הדבקה?)

פעם שנייה אפיתי אותם בתבנית אלומיניום כשעה, כאשר כסיתי את התבנית בנייר אלומיניום, למשך רוב זמן האפייה, אבל הם יצאו יותר קשים וכמעט לא מושחמים.

מהי הדרך הנכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    תפוחי אדמה

הוספת תגובה

• תפוחי אדמה - מתכון משושי

שושי שטיינוביץ
    27/11/2010

יש הרבה דרכים לתפוחי אדמה רכים וטובים. אספר על אחת הדרכים שהתוצאות יוצאות מצויינות זה קל ותמיד מצליח.

מבשלים תפוחי אדמה שלמים, בקליפתם במשך כ-10 דקות או עד חצי בישול. מבשלים עד שסכין חודרת דרכם אבל עדיין קשה לה.

מוציאים, שופכים את המים, שוטפים ומניחים להצטנן מעט.

מקלפים (או לא), חותכים לצורה הרצוייה: אצבעות או פרוסות בעובי רצוי, או משולשים לאורך או אפילו לחצאים. עוטפים במרינדה שעשוייה מ: שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור ורוזמרין או טימין. אם רוצים מעט שמן (מטעמי בריאות ומשקל), אז אפשר לשים רק כף שמן ולהוסיף מעט מים. שמים את המרינדה בקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומקפצים בעדינות עד שכל החתיכות עטופות במרינדה. שמים בתבנית. רצוי לפזר בשכבה אחת.

אופים בתנור מחומם מראש, בחום גבוה מאד (220 מעלות) למשך 10 דקות או עד שמשחים.

אוכלים מיד.

אפשר כמובן להכין את כל השלבים עד האפייה הרבה זמן לפני ההגשה. את האפייה של 10 הדקות מבצעים לפני ההגשה. בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופה לחם
    סמדר
    23/11/2010

שלום

מעוניינת לרכוש אופה לחם טוב שבעזרתו אפשר לעבוד עם קמח מלא קמח שיפון ועוד .
    מה מומלץ לפי ניסיונכם ???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אופה לחם

הוספת תגובה

• אופה לחם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/11/2010

צר לי, לא מכירה מספיק סוגי מכונות אפייה. במכונה שלי יש אופציות לאפייה של כל מיני סוגי לחמים, אך האמת היא שאני משתמשת במכונה רק לשלב הלישה והתפחה ראשונה, השאר אני מעדיפה ביד. אוהבת לעצב את הלחם כראות עיני, ואוהבת לחוש את הבצק ו"לדבר איתו" ולהיווכח אם הוא באמת מוכן להפיק את התוצאות שאני מצפה ממנו.

וזה רק עניין של נסיון........

בהצלחה. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תפריט מומלץ לחולי תמ"ר

מאיה
    13/02/2011

איזה תפריט ממלץ לחולי תמ"ר
    כדי להפחית את הסבל היום יומי כמו : ריבוי גזים , אי נוחות בבטן , עצירויות ושילשולים ונפיחות בטנית
    המליצו לי לאכול מכל דבר כצאת כמו קטניות ודברים אם קמח מלא
    למה הכוונה לאכול כצאת אם מפרשים למאכל מבושל ?
    כמובן שמתוקים הורדתי
    ובכל זאת התסמינים קימים עשיתי בדיקות דם והכל מצויין
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תפריט מומלץ לחולי תמ"ר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2011

למאיה,
    לשאלה זו מוטב שליה תענה.
    אך אומר לך מה לדעתי עלייך לעשות:
    עלייך להתייעץ עם דיאטנית או תזונאית או אפילו רופא ולקבל הנחיות תזונה מדוייקות. , שיתנו מענה לבעייה שלך. מה מותר, מה אסור, מהן הכמויות המומלצות וכו'.
    חזרי אלינו עם המידע הזה ונוכל להמליץ לך על מאכלים שישמחו אותך ויעשו את החיים לנעימים יותר, וגם אולי מתכונים מתאימים.

חזקי ואמצי,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תפריט מומלץ לחולי תמ"ר - תגובה

ליה שומרון פינדר
    14/02/2011

תמ"ר - האם הכוונה לתסמונת המעי הרגיש?
    האם אובחנת? עשו לך בדיקות והגיעו למסקנה שיש לך תסמונת מעי רגיש?
    יש אסכולות שונות לגבי תפריטים, יש כאלה שסבורים שזה בכלל על רגע נפשי או סטרס. הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא לאכול באופן קשוב. לאכול מעט מכל דבר ולבחון באופן ביקורתי איך הגוף שלך מגיב לכל סוג מזון. בשלב הבדיקה עדיף גם לא לערבב מזונות שונים, על מנת שיהיה קל לזהות מה משפיע על הבטן ואיך...
    זה יכול להיות מאוד אינדיבידואלי, למרות שדיאטה טבעונית בהתחלה יכולה מאוד לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה רבה לך.

מיר
    23/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחפשת בצק שאפשר למלא אותו בבשר.
    מיר
    22/11/2010

לא רוצה בצק עלים כי הוא שמן מידי. שושי, יש לך באמתחת מתכון של בצק טעים שמתאים?

הוספת תגובה

• אני מחפשת בצק שאפשר למלא אותו בבשר. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    22/11/2010

הבצקים המוצעים להלן מכילים כמות קטנה יחסית של שמן. יש בצקים טובים וטעימים, אך מכילים כמות גדולה של שומן. עליהם אנחנו נדלג הפעם.

ראשון אני ממליצה על בצק שמרים, מרודד דק. כדאי שהבצק יכיל יותר שמן (1/2 כוס לקילו קמח).

מתכון לבצק:

1 ק"ג קמח: 1/2 לבן וחצי מלא.
    1/2 כוס שמן זית או קנולה
    1 כף שמן
    2 ביצים
    כ-2.5 כוסות מים פושרים, ואם צריך מוסיפים.

לשים בצק חלק וגמיש. מניחים לנוח 10 דקות ולשים עוד קצת. מניחים להתפחה עד שמכפיל את נפחו. מוציאים אוויר, מחלקים לכדורים קטנים בגודל פינג פונג. מרדדים כל כדור לעיגול בצק דק (כ-1/2 ס"מ). ממלאים, מקפלים, מורחים ביצה + כף שמן, זורים שומשום. מניחים להתפחה נוספת כ-20 דקות.

אופים בחום בינוני עד הזהבה.

כמו כן אפשר עם בצק לסמבוסק, שזה בצק שמכיל קמח, שמן (במקור כוס שמן לקילו קמח. נסי להפחית), כף מלח ומים רותחים.

חומרים:

1 ק"ג קמח
    1 כוס שמן
    1 כף מלח
    2 כוסות מים רותחים.

מערבבים את החומרים היטב. לשים לבצק חלק. ממשיכים כמו עם הבצק הקודם רק ללא שלבי ההתפחה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי, אם תשימי לב לא כתבת לי

מיר
    23/11/2010

לגבי שמרים, כמה שמרים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי, אם תשימי לב לא כתבת לי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/11/2010

צודקת. אני מתנצלת:

ל 1 קילו קמח:

50 גר' שמרים טריים
    או כף שמרים יבשים
    או שקית שמרי שמרית

ואם כבר אז נזכרתי שלא אמרתי לך, שאת הכיסונים יש לאכול טריים ומה שנשאר לשמור במקפיא, וכאשר רוצים לאכול, מוציאים ומחממים בתנור או בטוסטר אובן. לא במיקרו. במיקרו אפשר להפשיר במשך כמה שניות, אבל ממש חשוב לחמם בתנור. אחרת זה לא יהיה כיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פטריית פורטבלו יוצרת אלרגיה?
    גלי
    20/11/2010

אכלתי לפני יומיים פטרית פורטבלו במסעדה.אחרי יומיים התפתחה בפנים שלי פריחה איומה של פצעים תת עוריים.האם הפטריה מעוררת אלרגיות?

הוספת תגובה

• האם פטריית פורטבלו יוצרת אלרגיה? - תגובה

ליה שומרון פינדר
    20/11/2010

יכול להיות שיש לך רגישות לפטרייה. אם זו היתה התגובה.
    זה טוב שאת רגישה למה שקורה אצלך בגוף ויכולה לזהות שמשהו עושה לך לא טוב.
    כדי לדעת אם זו בוודאות הפטרייה תצטרכי לאכול שוב ולראות אם זה משפיע באותו האופן, אך אם פטרייה זו היא לא חלק מהתפריט היומי שלך, לא הייתי מתעקשת על הניסוי ופשוט מניחה שזו הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורגול
    (:
    19/11/2010

היי
    קניתי לאחרונה בורגול,ועשיתי השבוע בשיטה כמו הקוסקוס איסטנס שרק מוסיפים מים ומשהים את זה למשך זמן
    בכל אופן יצא מאוד נחמד הוספתי אחרי זה קצת עשבי תיבול ירוקים וכו'
    אשמח לשמוע ממך על עוד אפשרויות מתכונים של בורגול כדי שאני יוכלל גוון ולהכין כל פעם משהו אחר

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    בורגול

הוספת תגובה

• בורגול - תגובה

ליה שומרון פינדר
    20/11/2010

בבקשה מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול...

פלפלים ממולאים בבורגול, עשבי תיבול ואוכמניות מיובשות
    המצרכים:
    4-5 פלפלים בשלל צבעים למילוי
    למילוי:
    1 כוס בורגול גס
    ½1 כוסות מים רותחים
    1 בטטה
    2 גזרים
    חופן גרעיני חמנייה מקולפים
    2-3 כפות רסק עגבניות
    3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
    1/2 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
    1/4 כוס אוכמניות מיובשות
    1 כף שמן זית
    1 כפית מלח
    1/4 כפית קינמון
    מעט אבקת שום
    מעט פלפל שחור
    לסיר:
    1/2 כוס מים רותחים
    1 כף אבקת מרק טבעית בטעם עוף (לא חובה)
    1 כף גדושה רסק עגבניות
    2-3 עגבניות אדומות וקטנות (עדיף עגבניות תמר)

אופן ההכנה:
    1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומנקים מגרעינים.
    2. שמים את הבורגול בכלי יחד עם המים הרותחים, מכסים וממתינים כ- 20 דקות. מפוררים ובודקים אם הבורגול עוד ממש קשה אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולכסות לכמה דקות נוספות.
    3. בינתיים מקלפים את הבטטה ואת הגזרים ומגררים אותם דק לתוך קערה.
    4. קולים את גרעיני החמנייה על מחבת יבשה תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מוסיפים לקערה.
    5. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי לקערה יחד עם הבורגול ומערבבים.
    6. ממלאים את הפלפלים ומסדרים אותם עומדים צפופים יחד בתוך סיר.
    7. מערבבים את המים הרותחים עם אבקת המרק, הרסק, העגבניות ועם מעט מהתבלינים ששימשו אותנו למילוי, ומוזגים לתחתית הסיר.
    8. חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים כל חצי עם הפנים מטה לכיסוי כל פלפל.
    9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות על אש בינונית.

בתיאבון ולבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,אבל זה מסובך בשבילי

(:
    21/11/2010

התכוונתי למשהו יותר פשוט וקליל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,אבל זה מסובך בשבילי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/11/2010

נראה לי מתכון מעולה של ליה. שווה לנסות. זה מאד כיף כשמצליחים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורגול -מתכון לבורגול מבושל וטעים

שושי שטיינוביץ
    21/11/2010

להלן מתכון קל וטעים ביותר לבורגול:

מתכון זה הוא מתכון בסיסי לכמה תבשילי בורגול. עם קצת יצירתיות אפשר להכין מנות קלות ומעולות:

1. בורגול עם עדשים שחורות

חומרים:
    2 כוסות בורגול בעובי דק או בינוני (לא העבה שדומה לאורז)
    1 בצל בינוני
    1 כף שמן
    3 שיני שום
    1 כוס עדשים שחורות
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כפית מלח
    1 כוס ציר עוף או ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים לחוד בסיר במשך כ-30 דקות, עד התרככות. מסננים את המים.

קוצצים בצל.

בסיר רחב ושטוח, מחממים כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ. אם יש צורך, מזרזפים טיפות מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכת הבצל. כאשר הבצל רך וזהוב מוסיפים את הבורגול ואת התבלינים. מטגנים הכל יחד במשך כ-4 דקות. ה"טיגון" מוסיף טעם לגרגרי הבורגול.
    מוסיפים ציר עוף או ירקות ומוסיפים מים עד כיסוי ועוד אחד סנטימטר, מביאים לרתיחה ומבשלים דקות אחדות עד שרוב המים נספגים (אבל עדיין יש מעט מים שלא נספגו). בשלב זה מוסיפים את העדשים המבושלות, מערבבים, מנמיכים להבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.

בתיאבון:

גרסה עם ירקות: מכינים בדיוק אותו דבר, רק שאת הירקות חותכים לקוביות (כ-2 כוסות ירקות) ומקפיצים אותם עם כפית שמן במחבת לחוד עד שהם מתרככים. השאר אותו דבר.

אפשר גם להכין בורגול בלי כלום. זה דומה לקוסקוס ומאד טעים עם מאכלי קדירה עם רטבים.

וכמו שאני תמיד מבקשת.......הכינו וספרו חוויות, בהצלחה.

שושי

בסיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה

(:
    26/11/2010

הבורגול לאחר הטיגון עם התבילינים ושמחכים עד שהמים יספגו זה עם סיר מכוסה או בלי מכסה?

ומה הכוונה רטבים,אם אני מכינה את זה כמו קוסקוס איזה רוטב אפשר להוסיף לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בורגול משושי

שושי שטיינוביץ
    27/11/2010

עד שלב ספיגת רוב המים ללא מכסה, אחר כך מכסים ומכבים את הלהבה ומניחים ללפחות 10 דקות עד לספיגה מלאה של הנוזלים.

בכוונה לרוטב, זה כל רוטב שמשתמשים לקוסקוס. זה יכול להיות רוטב של קציצות, רוטב של תבשיל קדירה, מרק סמיך, נזיד וכד'.

מקווה שעזרתי, ואם לא, אני כאן.

שבוע טוב, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי בשר ברוטב
    שגית
    17/11/2010

שלום,
    אני מחפשת מתכון מוצלח לכדורי בשר ברוטב שהוא לא עגבניות כי אסור לי רוטב עגבניות.
    למישהו/י יש מתכון מוצלח להציע?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי בשר ברוטב

הוספת תגובה

• כדורי בשר ברוטב - תגובה

שושי שטיינוביץ
    17/11/2010

בהחלט. לכי על "רוטב ירוק":

חומרים:

1 בצל בינוני
    1 כף שמן זית או קנולה
    2 גזרים, חתוכים לטבעות
    1.5 כוסות עשבי תיבול קצוצים כולל: פטרוזיליה, כוסברה (מי שלא אוהב, לדלג), שמיר, בזיליקום. מעט טימין, מעט מאד רוזמרין ואפשר גם כמה עלי מרווה.
    1 שורש סלרי, חתוך לטבעות
    1 כף כורכום
    פלפל שחור לפי הטעם
    מלח לפי הטעם.
    1 כף בהרת
    תוספת אפשרית: 1 כוס אפונה
    3 כוסות מים או ציר עוף.

אפשר להוסיף עוד ירקות כגון: קישוא, דלעת, אבל סה"כ כל הירקות לא יותר מ-2 כוסות.

אופן ההכנה:

קוצצים בצל ומטגנים בסיר עמוק ורחב, עם כף שמן.
    מוסיפים את שאר החומרים כולל התבלינים.
    מוסיפים מים או ציר או חצי חצי.
    מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
    כאשר המים רותחים מחליקים לתוכם בזהירות את הקציצות. חשוב שהמים יכסו את הקציצות (אבל לא יותר).
    מבשלים כשעה על להבה בינונית עם בעבוע עדין, ועד שהרוטב מסמיך דיו.
    מגישים מעל אורז מלא או בסמטי או בורגול מבושל או קוסקוס מסולת מלאה. מעדן אמיתי.

אפשר להוסיף גם 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות או בטטה כנ"ל ואז יש גם פחמימה.

טיפ: כדי שהקציצות יצליחו, צריך ללוש היטב את התערובת ולהוציא ממנה את "בועות האוויר". כנ"ל גם כאשר צרים את הקציצות, יש לצור אותם כך שהן תהיינה כמה שיותר הדוקות. ככל שהן תהיינה יותר הדוקות, כך תצטמצם הנטייה שלהן להתפרק.

בתיאבון וספרו חוויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי בשר ברוטב

שגית
    17/11/2010

תודה ענקית, נשמע מעולה אנסה ואדווח על התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי בשר ברוטב - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/11/2010

נקבל בשמחה. ושיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קוקוס במקום חמאה
    משה השף
    17/11/2010

ראיתי בחנויות כי מחיר שמן קוקוס ירד .
    שמן הקוקוס הוא תחליף מעולה לחמאה ויש לו ניחוח וטעם קל של קוקוס. הפינוק שלי לבוקר - צנים מלחם שאור עם מריחה דקה של שמן קוקוס - פשוט מעדן!

לקביעת תור
    סגירה
    שמן קוקוס במקום חמאה

הוספת תגובה

• שמן קוקוס במקום חמאה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    17/11/2010

תודה על ההערה.

ואני עדיין אומרת, שלאכול בריא, זה לאכול שפוי, לבשל במינימום שמן, עם חומרים טבעיים וטריים, דלי שומן, בלבד ודגנים מלאים.

יש שמנים טובים וזולים (יחסית) שנותנים מענה לאוכל בריאות ולא חייבים להצטרך לשמנים יקרים שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו.

בבישול - רצוי להשתמש בשמן זית או קנולה, בכמות מזערית (בין כפית לכף לסיר) וכך אפשר להבטיח שהמאכל יהיה בריא ודל שומן. זה מה ששומר על בריאות.

מי שיכול ורוצה לצרוך יותר שמן ביום (לא כל אחד בדיאטה, אבל כולם רוצים לשמור על בריאות), יכול להוסיף שמן לסלט טרי או כדבריך, למרוח על פרוסת לחם, עם קורט מלח גס ואפשר להוסיף גם קצת פפריקה לטעם. ושאני אוסיף מה עוד אפשר לעשות עם פרוסת לחם טרי?

בתיאבון ובריאות לכולם,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר בקר
    (:
    13/11/2010

היי
    המליצו לי לקנות נתח של בשר בקר בשם אווזית
    הבנתי שהוא דל בשומן בדומה לסינטה שייטל ועוד כמה סוגים
    רציתי לדעת האם את מכירה נתח זה והשתמשת\משתמשת בו?
    אשמח לשמוע מה אפשר לעשות איתו

תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בשר בקר

הוספת תגובה

• בשר בקר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/11/2010

אווזית הוא נתח בשר המתאים לצלייה ממושכת: גולאש, צלי, תבשיל קדירה וכו'. הוא רזה יחסית וצריך להקפיד להסיר את כל השומן. אם יש שומן פנימי עדיף להמנע. לעתים, בנתחי עגל צעירים עדיף להשתמש כי יש בהם פחות שומן.

ראי ההנחיות והמתכון שנתתי לגולש ששאל על בשר בקר. זה ייתן לך די הרבה תשובות וכיוונים.

בתיאבון ושבוע טוב,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר אנטריקוט
    רחל
    13/11/2010

שלום
    איך ניתן לבשל בשר בקר טרי בצורה הבריאה ביותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בשר אנטריקוט

הוספת תגובה

• בשר אנטריקוט - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/11/2010

כדי שבשר בקר יהיה בריא, קודם כל יש לבחור את הנתחים דלי השומן. לצערי, אנטריקוט איננו אחד מהם. להלן רשימת הבשרים הרזים יחסית המומלצים.
    בכל מקרה, תמיד, יש להוציא את כל השומן מהבשר. ולא לדאוג, זה יוצא טעים מאד בכל מקרה:

לבישול ממושך (צלי, גולאש, תבשיל קדירה, מרקים וכו'):

כתף מס' 5
    פילה מדומה מס'6
    שריר הזרוע מס' 8, בתנאי שמסלקים את כל השומן

לבישול מהיר (סטייקים, הקפצות וכו')

פילה בקר
    סינטה - מורידים את שכבת השומן! (נפלא לרוסט ביף!)
    שייטל (קשה להשיג בגלל בעיות כשרות. אפשר להשיג כשר במקומות מסויימים)

כדי שבישול הבשר יהיה בריא יש להקפיד על בישול עם מעט שמן. בדרך כלל כפית או כף לסיר של 6 מנות. בדרך כלל אין צורך בשמן בכלל, כי למרות שהבשרים דלי שומן הם עדיין מכילים מספיק שומן טבעי כדי שהתבשיל יהיה טעים.

אני הגעתי למסקנה (מנסיון רב) שכדי להכין צלי בקר טוב, אין צורך בשמן בכלל. שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים במשך כ-3 שעות. מטפלים בבשר וברוטב כמו בכל תבשיל גורמה (פריסה, סינון, טחינה) ויש צלי מעולה, רך וטעים, דל שומן.

הטיפול בחלקי עוף והודו דומה: יש להסיר את העור וכל השומן. אפשר לבקש מהקצב או המוכר בבמרכול שיעשה את זה. ואם צולים עוף בגריל עם העור, יש להסיר את העור לפני האכילה.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לצלי בקר מעולה, דל שומן

שושי שטיינוביץ
    13/11/2010

חומרים:
    נתח של פילה מדומה מס' 6 של 2 ק"ג, שהוצאו ממנו כל השומנים.
    2 ראשי שום
    1 בצל גדול
    3 גזרים
    קושרים ביחד צרור של עשבי תיבול המכיל

חצי צרור קורנית (טימין) טרייה
    1/2 צרור פטרוזיליה
    1/2 צרור כוסברה (מי שלא אוהב יכול לדלג)
    4 עלי סלרי
    1 גבעול רוזמרין
    גבעול קטן של מרווה

1 שורש סלרי
    1 שורש פטרוזיליה
    1-3 כפות פלפל שחור גרוס טרי (אני אוהבת הרבה, מי שלא אוהב יכול להסתפק בפחות)
    5 עלי דפנה
    1 כף גרגרים שלמים של פלפל אנגי
    1 כוס יין אדום יבש (אפשר גם 2 כוסות)
    1-2 כוסות מים
    מלח רק בסוף הבישול!

אופן ההכנה:

מקלפים את הירקות ומשאירים שלמים.
    מקלפים וקוצצים את השום (לא כותשים)
    קוצצים את הבצל לקוביות בגודל 1 ס"מ. מי שמתעצל, יכול לחתוך רק לרבעים.
    קושרים את צרור עשבי התיבול.

בסיר (רצוי כבד) רחב ושטוח מניחים את נתח הבשר.
    מפזרים עליו את כל התבלינים. (ללא המלח, אותו שמים רק בסוף)
    מוזגים את היין והמים, 3 כוסות נוזלים.
    שמים את צרור עשבי התיבול.
    מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים על אש מאד נמוכה במשך 3 שעות.
    מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים להצטנן מעט.
    מסננים את הרוטב ומוציאים את החלקים הקשים (עלי דפנה, פלפל אנגלי)
    טוחנים בבלנדר או מקל טחינה חשמלי את הרוטב עם כל מרכיביו, מקפידים שייכנסו גם השום והבצל. טוחנים גם את השורשים. טועמים ומתקנים תיבול. בשלב זה אפשר להוסיף את המלח.
    חותכים את הבשר לפרוסות, מחזירים לסיר, שופכים את הרוטב מעל ומבשלים עוד דקות אחדות למיזוג הרוטב עם הבשר.

טיפ: אם נשאר רוטב, שומרים בצנצנת ומקפיאים. זה נפלא כתוספת לבישול ירקות או או אורז או כל תבשיל אחר. מאחר שהרוטב דל שומן, הוא טעים ומעולה לכל דבר.

בתיאבון, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז בסמטי בתנור
    מאיה
    10/11/2010

שלום

אני מעונינת להכין אורז בסמטי מלא בתנור עם ירקות ושמן זית

איך להכין את זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורז בסמטי בתנור

הוספת תגובה

• מתכון אורז בסמטי עם ירקות בתנור

שושי שטיינוביץ
    10/11/2010

למה בתנור? אורז מתבשל נהדר על הכיריים, אבל אם דווקא מתחשק לך אז הנה מתכון אחד מתוך הרבה אפשריים:

חומרים:

2 כוסות אורז
    2 כוסות ירקות חתוכים לקוביות:
    1 גזר חתוך לטבעות
    1 קישוא חתוך לקוביות
    כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים
    1 בצל בינוני
    1 כף עלי קורנית טריים
    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    4 שיני שום קצוצות
    1 כף שטוחה מאד מלח
    פלפל שחור לפי הטעם
    אופציה - 1 כף כורכום לקבלת אורז בצבע צהוב.
    1 כפית בהרת.
    3 כפות שמן זית. (את את רוצה אורז ממש דיאטטי, הסתפקי ב- 1 כפית שמן).

הכנה:

שוטפים היטב את האורז, שמים בסיר גדול עם הרבה מים (כמו לפסטה) ומבשלים שהאורז כמעט מתרכך.
    מסננים.

בינתיים:
    בסיר שטוח שמים שמן ומחממים, מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהפטרוזיליה והתבלינים ומטגנים עד שהירקות מתרככים.

להרכבת המנה:

שמים את האורז והירקות המוקפצים ואת כל התבלינים בקערה. מוסיפים 1/2 כוס מים או ציר. מערבבים בעדינות.
    מעבירים לתבנית עם עומק (לא השטוחה של התנור), מצפים בנייר כסף כך שהתבנית תהיה ממש אטומה.
    אופים בתנור בחום נמוך (160).כשעה או יותר. אפשר להשאיר גם 3 שעות. אם מחליטים להשאיר ליותר משעה, מנמיכים אחרי שעה את החום ל-120 לעוד שעתיים.

עוד גיוון: אפשר להוסיף מעט צימוקים או חמוציות.

אפשר להחליף את סוגי הירקות.

בתיאבון

בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סומאק
    (:
    09/11/2010

היי קיבלתי תבלין סומק רציתי לדעת במה כדאי להשתמש בו? באיזה מזונות הוא הולך טוב?

והאם הוא דומה למשהו? כי עדיין לא ניסיתי אותו אז סתם כדי לדעת לפניי מה אני עומדת אם אפשר לתת לי כיוון

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סומאק

הוספת תגובה

• סומאק - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/11/2010

סומאק הוא תבלין נפלא. הוא טוב כמעט לכל דבר: למאכלי בשר ועוף, למרקים, לירקות מבושלים, לתבשילי קדירה ולמאפים ודגנים מבושלים. טוב לזרות אותו על תפוחי אדמה אפויים בתנור ועל דג בתנור וכמעט לכל דבר.

יש לו טעם עם רמז של חמצמצות והוא מוסיף גם טיפה מליחות לאוכל, ובגלל זה הוא מצויין לאנשים שאסור להם לאכול מלח. צבעו העז מוסיף חן ויופי לאוכל.

בקיצור, לא להסס ולהשתמש בו כמעט לכל דבר.

הסומאק גם מכיל ערכים תזונתיים מאד בריאים ואולי ליה תוכל להוסיף בעניין זה.

בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

(:
    10/11/2010

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/11/2010

בכיף. תיהני וספרי לנו חוויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה