מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת מתכון ללחם דל קלוריותתמי27/05/2010
מחפשת מתכון ללחם דיאטטי לערב שבת. אם תוכלו לעזור לי. וההאם לחם שאאפה או מכיל פחות קלורין מהחלה של שבת הפשוטה (המרובעת O שקונים במרכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם טעים ובריא, לתמי
שושי שטיינוביץ01/06/2010תמי היי,
לחם מכיל קמח, שמרים (או מחמת ומים). אפשר להוסיף מעט שמן או לגרוע. אי אפשר להוריד את הקמח מהלחם, לכן אי אפשר להכין לחם דל קלוריות. רצוי להכין לחם טעים ולהגביל את הצריכה. כך אפשר לשלו בכמות הקלוריות.
אופציה של הורדת הערך הקלורי של לחם היא להחליף חלק מהקמח בסובין. אך מנסיון, זה גורע מטעמו של הלחם ולא בטוח שזה נחוץ כאשר אופים לחם מקמח מחיטה מלאה.
מתכון פשוט ללחם: 1/2 ק"ג קמח מלא (31/2 כוסות). אפשר לערבב קמח מלא עם קמח שיפון או קמח כוסמין. אפשר גם לערבב חצי קמח מלא וחצי קמח לבן.
מוסיפים 1 כף שמרים
1 כף סוכר או דבש (לא חובה).
1 כף מלח
2 כפות שמן זית או קנולה
11/2 כוסות מים או כמה שצריך.
הסוד של הלחם הוא הלישה. יש ללוש היטב. עדיף עם מיקסר או מעבד מזון. יש ללוש את הבצק עד שחתיכת בצק שמותחים לא נקרעת אלא ממשיכה להמתח. אפשר לתת לבצק לנוח בתהליך הלישה.
לאחר הלישה, שמים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד כמות כפולה מהמקור. זמן ההתפחה נע בין 1-3 שעות, תלוי בטמפרטורת החדר.
לאחר ההתפחה, טופחים על הבצק ומוציאים את בועות האוויר. לישה קצרה ומניחים את הבצק לתפיחה נוספת, שוב עד להכפלת הנפח.
עכשיו יוצרים את הצורה שרוצים: ככר עגולה או ארוכה או מרדדים את הבצק ומגלגלים. אפשר להוסיף תוספות כגון: גרעינים, דגנים וכו'.
שמים את הככר להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח. אופים בתנור בחום בינוני כ-45 דקות.
לדעתי, אין הבדל בין כמות הקלוריות של הלחם שאת אופה ללחם שאת קונה. ההבדל היחיד הוא הריח הנפלא של האפייה בבית, והידיעה שאת הלחם שאת אופה את מכירה הכי טוב.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול שעועית אדומהmimi26/05/2010
בישלתי שעועית אדומה, השריתי אותה קודם במים במשך כיממה, בישלתי אותה כמהשעות בסיר עם מים ועדיין היא לא התרככה.
איך מבשלים שעועית שתתרכך מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר לחץ
ענת .ר.26/05/2010הפתרון הכי טוב ומהיר- גם לתפוחי אדמה...
משרים רגיל- לפחות ללילה, ואז מכניסים לסיר לחץ כשהקטניה מכוסה במים חדשים. מרתיחים כשהמכסה פתוח (!!!) עד לרתיחה מלאה של המים (חשוב להוציא את הקצף הנוצר על המים מהקטניות בעזרת כף, במהלך הרתיחה).
כשהמים רותחים ממש, סוגרים את סיר הלחץ ומשאירם את הסיר על האש בלהבה__________ כרבע שעה (אנחנו לפעמים עושים יותר., כחצי שעה. זה ממש לא נורא)
לאחר מכן מסירים את הסיר מהאש ונותנים ללחץ הנוצר בסיר לרדת (זה קורה באופן טבעי.. לא לפתוח את הסיר כדי שהאדים לא ייצאו על הפנים!). זה יכול גם לקחת חצי שעה-שעה. (אני לא יודעת להגיד בדיוק כי לנו יש סמן על סיר הלחץ שאומר מתי אפשר לפוח ומתי יש לחץ).
לאחר שהלץ ירד, לפתוח את הסיר ולסנן את המים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול שעועית אדומה
ליה שומרון פינדר03/06/2010לאחר השרייה של לילה, שעועית אדומה אמורה להתרכך אחרי כשעה של בישול. אם היא לא התרככה יכול להיות שהיתה לך שעועית ישנה, ככל שגיל השעועית "מבוגר" יותר, כך יקח לה יותר זמן להתבשל...
הפתירון - קני שעועית חדשה (ממקום בו יש תחלופה) ונסי שוב.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה(:25/05/2010
היי
קניתי כבד עוף להכנה מחר
והקצב אמר לי שיש להכשיר את הכבד קודם גם מטעמי כשרות וגם מטעמי בריאות במיוחד
הוא אמר לי להכניס את הכבדים לתנור למשך 10 דקות ב-200 מעלות חום ואז אחר"כ לעשות אותם במחבת
האם ידועה לכן שיטה זו? האם זה בסדר וכך באמת צריך לעשות?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
(:02/06/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה סימן השאלה?
שושי שטיינוביץ02/06/2010על מה סימן השאלה? אשמח אם תפרטו. אני לא יכולה לנחש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הדרך הכי טובה להכין קציצות בקר?דניאל.א24/05/2010
מה הדרך הכי טובה להכין קציצות בקר?
טיגון או אפייה?
אני מאוד מיתלטב כי בטיגוש אני משתמש בשמן זית, וגם כול השומן מופרש מהקציצה אל המחשבת ובסוף אני שם את הקציצה על נייר סופג
באפייה אני אמנם לא משתמש בשמן בכלל אך השומן מהבשר לא מופרש החוצה
אז מה הדרך הכי בראיה להכין קציצות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו אופים
ענת .ר.25/05/2010אנחנו תמיד אופים קציצות, וגם קציצות המכילות שומן כמו קציצות בשר.
180 מעלות עם תבנית עם מים חמים מתחת (כדי שהקציצות לא יתייבשו)
יוצא מעולה!
מאז שאנחנו אופים אני לא מסוגלת לאכול קציצות מטוגנות כי אני רמגישה את השמן ששוחה לי בקציצה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
דניאל.א25/05/2010מצד שני, כשטיגנתי אותן כול השומן הרווי פשוט הופרש החוצה ואת השאר ספגתי בנייר מגבת.
שזה מה שלא קורה כשאופים אותן לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחזוב/תחשבי על זה כך...
ענת .ר.26/05/2010כשמטגנים זה סופח שמן בכמויות אדירות, כך שגם אם יש בזה שומן כלשהו זה כבר לא משנה כי הוא ספוג שמן (וכמה שסופגים עם נייר סופג זה לא משנה... סופגים את מה שיש בשכבה החיצוניץ, לא את מה שנספג פנימה).
כשאופים זה צקת מתאדה..... חוץ מזה שכשאנחנו עודים קציצות בתנור, רואים על נייר האפייה את השומן שירד מהקציצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לכולם משושי
שושי שטיינוביץ28/05/2010שלום לכולם,
מחשבי קרס ואין לי מחשב כרגע. מקווה לתקנו בתחילת השבוע הבא ואז אחזור לפעילות רגילה. מתנצלת על ההעדרות שלי. מבטיחה לתת תשובות לכל השאלות תוך כמה ימים. המשיכו לשלוח שאלות כרגיל.
בברכת שבת שלום,
אוהבת,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקציצות הכי טעימות משושי, לדניאל
שושי שטיינוביץ01/06/2010דניאל היי. מתנצלת שלקח לי זמן לחזור אלייך. סוף סוף מחשבי חזר ויש תקשורת!
תשכחי מכל מה שכתבת על קציצות. אני הולכת לתת לך את הטיפים המנצחים לבישול קציצות בריאות הכי טעימות שיש.
קודם כל, יש לבחור בשר רזה טחון. בבקשה לעמוד על כך שהקצב יסיר את כל השומן וישתמש בבשר מס' 6 (פילה מדומה) או מס' 5 (כתף) או שייטל טחון. אפשר גם לערבב בקר עם הודו אדום או עם חזה עוף. אם משתמשים רק בחזה עוף כדאי תמיד להוסיף קטניות למשל: גרגרי תירס (אפשר קפואים לאחר הפשרה) טחונים, גרגרי חומוס טחונים (אחרי השרייה ולפני בישול). הקטניות מעדנות את בשר העוף, מוסיפות המון עם ומשבחות מאד את המרקם.
אחרי שבחרנו את הבשר הנכון, אז הדרך שאני מציעה לך להכין קציצות היא דווקא לבשל אותן ברוטב. אין צורך לטגן ואין צורך לאפות בתנור.
כדי שקציצות יתבשלו היטב ולא יתפרקו יש ללוש היטב את העיסה (במטרה להוציא את כל בועות האוויר) ולבשל את הקציצות ברוטב רותח. חשוב שהרוטב יהיה רותח ע"מ שהקציצות לא תתפרקנה.
אז הנה רעיונות לכמה סוגי רטבים:
קציצות ברוטב עגבניות:
מכינים קציצות כרגיל (בשר טחון, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, בצל קצוץ ותבלינים).
לרוטב:
1 בצל בינוני
1 כפית שמן קנולה
300 גר' רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
קינמון (לא חובה. אני מאד אוהבת).
2 תפוחי אדמה בינוניים
הכנת הרוטב:
מקצצים בצל ומטגנים בסיר שטוח עם כפית שמן. תוך כדי טיגון מזרזפים מעט מים כדי למנוע חריכת הבצל.
כאשר הבצל רך, מוסיפים כף פפריקה מטגנים מעט ומוסיפים מעט מים.
מוסיפים רסק עגבניות עוד מעט מים וממשיכים לטגן. מוסיפים עוד מים ויוצרים רוטב סמיך. מוסיפים תבלינים חוץ מהקינמון. בשלב זה יש בסיר רוטב בגובה של כ-2 ס"מ.
מקלפים תפוחי אדמה, פורסים לפרוסות ומרפדים את תחתית הסיר מעל הרוטב.
מסדרים את הקציצות מעל תפוחי האדמה.
סוגרים את הסיר ומבשלים דקות אחדות עד שהקציצות מאבדות את צבען והן מתבהרות.
בשלב זה מכסים את הקציצות במים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
לקראת סוף הבישול זורים מעל קינמון.
הנה עוד אפשרות של רוטב:
חומרים:
1 בצל קצוץ
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, מעט טימין
גבעול סלרי שטוף, שלם,
2 גזרים, חתוכים לטבעות
1 בטטה, חתוכה לקוביות גדולות. לא חובה לקלף
1 קישוא, חתוך לקוביות בינוניות.
1 כף כורכום
1 כף בהרת או קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף שמן לטיגון בצל
מים.
הכנה:
מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומכסים במים.
מביאים לרתיחה.
כאשר הרוטב רותח, מחליקים בזהירות את הקציצות.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מ קווה שעזרתי. אשמח לקבל משוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא קציצות ברוטב
שלי07/06/2010הי שושי,
המתכונים נראים נפלא!
תוכלי בבקשה לתת הערכה כמה קציצות/איזו כמות בשר טחון ניתן לבשל בכמות הרוטב שציינת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי, כמה בשר לכמה קציצות
שושי שטיינוביץ07/06/2010שלי היי,
חצי קילו בשר מספיק ל-15-20 קציצות, תלוי בגודל הקציצה ובתוספות.
בעיקרון, חצי קילו בשר יספיק לארוחה למשפחה. אם תרצי שיישארו קציצות, הכיני קציצות מקילו בשר והן תהיינה נהדרות גם למחרת.
אפשרויות הקפאה:
ניתן להקפיא תערובת מוכנה לפני בישול. את יכולה להכין כמות גדולה של תערובת (נניח 2 ק"ג בשר), להשתמש בחלק ולהקפיא את השאר עד הפעם הבאה. אם השתמשת ברבע מהתערובת, חלקי את התערובת הנותרת ל-3 חלקים והקפיאי באופן מחולק. כך תכיני מראש תערובת לכ-4 ארוחות משפחתיות.
ניתן גם להקפיא קציצות מוכנות.
תמיד מפשירים מראש. לא כדאי לחמם ממצב קפוא במיקרוגל. זה פוגע באיכות ובטעם.
בתיאבון, וספרי לנו איך יצא לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי!
שלי07/06/2010אז כמות הרוטב שבמתכון מתאימה לחצי קילו בשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי, כמות רוטב לקציצות
שושי שטיינוביץ07/06/2010אכן, כמות זו מספיקה לחצי קילו קציצות. אוסיף גם, שבמתכון שנתתי מסדרים את הקציצות בשורה אחת ולא "מערימים" שורות. לכן, התשובה תלוייה גם בגודל הסיר. נסי וראי מה נכון לך.
ואל תשכחי לספר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול פירות בחלבלאלי21/05/2010
האם יש איזושהי בעיה בבישול פירות כמו מלון ואגס בחלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול פירות בחלב
שושי שטיינוביץ22/05/2010לא נראה לי שצריכה להיות בעיה בבישול פירות בחלב. השאלה היא לאיזו מטרה ומה הטעם הסופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה מרירהפאני17/05/2010
אנני יודעת למה הטחינה יוצאת לי מרירה ניסיתי הרבה וריאציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה
ליה שומרון פינדר18/05/2010הי פאני, ספרי לנו איזו טחינה את קונה וכיצד את מכינה אותה ואולי נוכל לעזור...
באופן עקרוני, לטחינה יש טעם בסיסי מעט מריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מוסיפה לטחינה חצי כפית סוכר
מיר24/05/2010או כמה טיפות דייאט טיפ, אף אחד לא מבין למה הטחינה שלי כל כך טעימה. חה חה חה. גם כבד קצוץ זוכה אצלי לטיפול הזה. תנסו ולא תתאכזבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו לא מוסיפים סוכר...
ענת .ר.24/05/2010כנראה יש שם עניין עם התבלינים.
טחינה לא אמורה להיות מתוקה, וכמוה גם הכבד הקצוץ. לא כל כדבר צריך להיות מתוק, או שצריך לעדן את טעמו עם סוכר או סירוף ממותק. זה לגמרי מיותר... אני לא מדברת על הקלוריות כלל, אלא על אובדן הטעם.
אני מאמינה לך שלך זה טעים וכך לאחרים שנתת להם, אולם אני ממש לא מסכימה עם זה שצריך להוסיף מתיקות בדברים מסויימים (ולמען האמת, כל עוד זה לא יודע להיות מתוק או שזה רוטב עגבניות- הסוכר אצלי לא נכנס לסיר).
אני יכולה להגיד שאנחנו שמים בטחינה מיץ לימון, שום, מלח ופטרוזיליה- הכל נכנס למעבד המזון (כמובן שתבלינים זה לפי הטעם). יוצא מעולה! טיפים:
1. תשמרו את אריזות הטחינה על הראש (כמו שעושים כשהקטשופ נגמר). הסיבה- בדרך כלל נוצרים משקעים שגורמים לטחינה להיות נוזלים ועם כל המסה שקועה בתחתית. אם שומרים את הטחינה הפוכה (לפחות ביומיים שלפני שמכינים) המשקעים הללו לא נוצרים (ואם כן הם יוצאים מאוד מהר ובקלות מהמיכל כי הם למעלה), וכן הם מתערבבים בתערובת.
2. לפני פתיחת מיכל הטחינה לערבב טוב טוב את הטחינה למקרה וכן נוצרו משקעים כלשהם. זה לא ממיס אותם לגמרי, אבל זה יכול להבטיח המסה כלשהי.
3. אנחנו שמים מים קרים-קרים מהמקרר בטחינה. תאמיני לי, זה משפיע על הטעם בצורה מדהימה!
מקווה שזה עוזר... בלכמ קרה, יעזור מאוד כפי שליה רשמה, שתגידי איך את עושה...
כמו כן, ייתכן וזה דווקא החברה שלא טעימה לכם. תנסו חברות שונות. אני יודעת להגיד שיש חברה אחת שאני מאוד אוהבת את הטחינה שלהם (ואני מרגישה בהבדל בטעם בין החברות השונות).
בהצלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה, מרירות וסוכר
שושי שטיינוביץ02/06/2010לא מומלץ להוסיף סוכר לטחינה. יותר מדוייק, חבל להוסיף סוכר לטחינה.
כדי שטחינה לא תהיה מרירה, אפשר להוסיף לימון ועוד לימון. טרי, כמובן. הלימון מפיג את המרירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת ונילשירי16/05/2010
שלום
אני מעונינת להשיג אבקת וניל ללא סוכר כדאי לשים בשיבולת שועל.
ניסיתי להשיג אבקה של "בקטו פלייבורס" באיזור המרכז ולא הצלחתי. האם את מכירה חברה אחרת או חנות שבטוח ניתן לרכוש בה אבקה?
במידה ואת לא מכירה, האם ניתן להכין ממקלות וניל אבקה יבשה? ואיך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית וניל אמיתית
ליה שומרון פינדר16/05/2010למה לא להשתמש בתמצית וניל אמיתית ואיכותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, המשך...
שירי16/05/2010זה מטעמי נוחות כי אני מכינה כמות ושמה בקופסא לעבודה ולכן אני מעדיפה לא להסתובב עם בקבוק נוזלי בתיק. וחוץ מזה אבקה נשמעת לי טעימה , כמו שוקולית פחות או יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבתי. ומה לגבי מקלות וניל?
שירי18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלות וניל
ליה שומרון פינדר18/05/2010לצערי אני לא יודעת אם זה אפשרי. את יכולה לפנות לפורום בישול כללי, אני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסק פירותענת .ר.15/05/2010
אני מאוד אוהבת רסק תפוחים קנוי (לא גרבר! יש משהו אורני וטבעי אותו אני קונה).
הייתי רוצה להכין בעצמי רסק כזה בבית (בעיקר כדי לחסוך לעצמי עלויות. אני סטודנטית).
איך עושים את זה??
אני יודעת שאם סתם ארסק תפוחים או אגסים (כמו שעושים לתינוקות), זה ישחיר.
אמא שלי אמרה לי שלדעתה הפירות מורתחים לפני שהם מרוסקים (האמנם??)
אשמח לדעת האם למישהו יש מושג או רעיון איך אני יכולה להכין לעצמי רסק, לא חייב בכמות גדולה, אבל כן בכמות שאוכל לשמור במקרר למספר ימים.
כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם ישנה אפשרות להכניס פירות נוספים. פעם אחרונה שקניתי היה רסק תפוחים עם פירות יער. איך אני יכולה להכניס פירות יער (או פירות אחרים) גם כן לרסק?
תודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסק פירות
ליה שומרון פינדר15/05/2010גם אני קונה את אותו רסק תפוחים ואוכלת ממנו באופן יומיומי (טעים מאוד!)
אם את רוצה לנסות להכין כזה לבד יש מגררת מיוחדת לתפוחים שאינה ממתכת או אלומיניום אלא מסוג של קרמיקה עם שפיצים.
את יכולה לנסות לרסק בה, להוסיף מעט לימון ולשים במקרר. אני לא ניסיתי את זה, אבל אני גם אנסה ואעדכן איך יצא... אני מקווה לטוב.
באותו אופן את יכולה להוסיף כל פרי.
**יש אפשרות שהפרי הורתח קלות קודם כדי למנוע השחרה... אבל אני לא הייתי עושה זאת כי עדיף לשמור על הויטמינים כמו שהם לפני הבישול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענת .ר.15/05/2010איפה אני יכולה לרכוש מגררת כזו לפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחנות לכלי מטבח. בעלות נמוכה מאוד.
ליה שומרון פינדר15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק תפוחים
שושי שטיינוביץ22/05/2010אני כמעט בטוחה שרסק התפוחים שאת קונה עשוי מתפוחים שבושלו קודם.
נסי לבשל תפוחים בלימון בלבד (כמות הלימון לכיסוי כמו בסלט) ובשלי למשך דקות אחדות עד ריכוך ואחר כך רסקי. זה בדיוק הרסק שקונים מוכן.
אפשר כמובן רסק מתפוחים טריים, כמו שליה כתבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק עוף טחון ב"לבוש" חדש.ענת14/05/2010
שלום!
פורום נפלא יש לכן.
הילדה שלי בת 10 חודשים. אוהבת לאכול הכול. רק את מרק העוף שלי היא לא כך כל אוהבת. הכנתי סיר מרק עוף עם דלעת, תפו"א, בטטה, גזר, בצל, קצת בזיליקום ושום. הוצאתי את הנוזלים ומעכתי עם מזלג. חילקתי למנות והקפאתי.
היא אוכלת שלוש ארבע כפיות ומסרבת להמשיך.
חבל לי לזרוק את כל הכמות הזו ואין מי שיאכל את זה.
יש הצעות מה אפשר לעשות עם זה? קציצות? פשטידה? אם כן, איך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לרעיונות :--)
ענת18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיונות
ליה שומרון פינדר18/05/2010קודם כל - אם זה יחזור למצב של מרק - שאר המשפחה לא תרצה לאכול את זה?
אם לא -- אפשר לנסות לצמצם לזה את הנוזלים עד לכדי פירה, להוסיף ביצים וקמח מלא לפי הצורך ולהכין לביבות או פשטידה.
מקווה שיצליח לך.
אם לא - עדיף לזרוק מאשר לאכול בכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
ענת22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק עוף לתינוקת שלא אוהבת
שושי שטיינוביץ22/05/2010אפשר להציע לך משהו אחר לגמרי? עדיף להכין מרק טרי, שכל המשפחה יכולה לאכול ממנו, ולילדה לקחת ממש מעט מכל דבר ולמעוך במזלג בצלחתף ולהאכיל אותה עם כפית. ברור שבהתחלה היא תאכל רק טיפות, ויש צורך להרגיל אותה לטעם. כך תימנעי מריסוק של כמות גדולה שתלך לפח. יש לי הרגשה שזה יהיה לה יותר טעים. וגם אם לא בא לה, אז לא קרה כלום.
בינינו, מרק קפוא לא תמיד טעים כמו טרי, ולתינוקת שלך יש טעם טוב.
את יכולה גם להכין קציצות קטנטנות עם חזה עוף, בצל קצוץ דק (ממש טחון) מעט מלח וקורט פלפל ולבשל בתוך המרק. תינוקות מאד אוהבים קציצות וזו דרך טובה להציע לה אוכל טעים בצורה קלה.
מקווה שתצליחי. ספרי לנו.
שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשרשני14/05/2010
אני נגעלת מבשר. המחשבה על זה שאני אוכלת בע"ח מת ממש עושה לי בחילה.
בשנה האחרונה החלטתי להתגבר על הגועל ולאכול כל יום בצהריים מנה בשרית של כ150 גרם. אני שמה בזה מלא תבלינים וחותכת דק כדי לא לחשוב על מה שזה היה פעם אבל למרות הכל אני ממש לא נהנת מהאוכל.. דיי אוכלת בכוח ומהר כדיי לסיים וזה מבאס! כי הכנה של בשר גם דורשת השקעה של זמן ובסוף אני בכלל לא נהנת.
יש למישהו טיפ לתת לי איך כן לשלב פעם ביום ארוחה בשרית- קלה להכנה- ושאני אהנה ממנה..? אולי מתכונים קלים לקציצות מבשר/ עוף דל שומן? (קציצות לא רואים שזה היה פעם ייצור חי אז אני דווקא אוהבת אבל ממש אין לי מושג איך להכין ולא בא לי סתם להשקיע ושבסוף ייצא מגעיל) , רטבים קלים להכנה עם חתיכות בשר/עוף? או רעיונות אחרים? אשמח לשמוע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה להתעקש על אכילת בשר?
ליה שומרון פינדר15/05/2010אני מאמינה שכל מזון שמגעיל אותך בראש לא יתעכל לך טוב בגוף. אני בעד לאכול מזונות שהולמים את השקפת החיים שלך וכך הם גם ייטיבו עם בריאותך.
אם יש לך חשש מכך שלא תקבלי את כל הדברים הבריאותיים שיש בבשר על ידי מקורות צמחיים, אז את יכולה להירגע. יש דרכים רבות ושונות להשלים חסרים של חלבון וברזל ממקורות צמחיים.
אני אשמח יותר לתת לך טיפים להשלמת החוסר מאשר לתת לך מתכונים שיאפשרו לך לעשות מניפולציות על התודעה שלך...
אמרי לי מה את בוחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר
שני17/05/2010יש מצב שאת צודקת..
האמת שחלבונים אני צורכת מלא ולא נראה לי שתהיה לי בעייה איתם. מה שכן, הברזל והB12 שלי נמוכים.. יכול להיות שגם יש אצלי בעייה בספיגה שלהם כי אני לוקחת כבר קרוב ל10 חודשים ברזל וB12 ומשום מה הברזל עלה ממש מעט והB12 עלה וירד מאוד מהר אחרי שהפסקתי איתו. יש לציין שאני עושה מלא ספורט וזה כנראה תורם לחוסר.
בעיקרון עד עכשיו הייתי צורכת בארוחת צהריים מנה של כ150 גרם בשר רזה פלוס בערך 6 כפות פחמימה. אז מה נראה לך אני יכולה לאכול במקום? אבל אני לא רוצה שזה יהיה עם יותר מדי קלוריות.. אלא שיהיה בערך אותה כמות חלבונים ופחמימות כמו בארוחות שהייתי אוכלת עד עכשיו.
אני מאוד אוהבת את מוצרי טבעול למינהם. מה דעתך עליהם כתחליף ואיך?
אשמח לשמוע רעיונות לעוד תחליפים וטיפים להשלמת החסרים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
ליה שומרון פינדר17/05/2010יש חוסרים שקשה להשלים ללא תוספים, למרות שגם אני ממליצה לנסות בדרכים טבעיות לפני שלוקחים תוספים.
אגב, מחזה עוף גם ככה לא תקבלי ברזל או B12 בכמויות רציניות... למשל ב- 100 גרם גריסי פנינה יש יותר מפי 2 ברזל מאשר בחזה עוף (!)
אם תרצי להחליף את החלק הזה בתפריט שלך אז שילוב של דגנים וקטניות או באמת מוצר סויה כלשהו יכול להוות תחליף. אני ממליצה לבחון איך את עם סויה לפני שאת מתחילה לשלב את זה בתפריט באופן יומיומי, יש אנשים שזה מקשה להם על העיכול.
אז נניח כוס מג'דרה עם טחינה לצד סלט ירקות יכולה להיות אפשרות מצויינת, מרק שעועית או עדשים עם פריסת לחם שיפון או לחם מקמח מלא... באפשרויות כמעט בלתי מוגבלות למקורות לחלבון. אל תשכחי שבמזונות הללו את גם מקבלת הרבה סיבים תזונתיים חשובים וגם ערכים נוספים.
למשל מרק עדשים וגריסים יכול להיות ארוחה ממש, עשיר בברזל.
ייתכן שתצטרכי להמשיך לקחת תוסף של B12 למשך זמן גם אם זה במינון נמוך יותר. אל תגיעי למצב של חסר כי חסר ב B12 יכול להיות מסוכן.
אם את רוצה עד הצעות או מתכונים, אנא עדכני אותי (-:
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשרלינוי10/05/2010
שלום,
רציתי לדעת האם יש לשטוף בשר טחון שנקנה בסופר לפני הטיגון?
והאם יש דרך קיצור להפשרת בשר קפוא? (הדרך הנכונה היא דרך המקרר במשך יום-יומיים, או ישירות לבחוץ למשך יום...)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר טחון
ליה שומרון פינדר15/05/2010אני לא שוטפת בשר טחון, אם אני קונה, אני מבקשת שיטחנו אותו מולי.
לגבי הפשרה - אני מפשירה באותה הדרך... יש כמובן גם אפשרות הפשרה מזורזת במיקרוגל - אבל אני לא אהיה זו שאמליץ עליה...
אולי לשושי יש רעיונות אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר טחון
שושי שטיינוביץ22/05/2010בוודאי שלא שוטפים בשר טחון. יש להקפיד שישטפו אותו לנגד עינייך בחנות הקצב או בסופר.
הפשרה מהירה של בשר טחון. כמובן שעדיף להפשיר מהלילה לבוקר במקרר או על השיש.
אם אין זמן: אני מניחה את הבשר הטחון על השיש לכמה דקות ואז חותכת בסכין כבדה וגדולה לכמה חתיכות, כך הוא מפשיר יותר מהר. ככל שהחתיכות מתרככות אני חותכת לעוד חתיכות.
אפשרות נוספת: לשים בקערה חסינת אש מעל סיר עם מים חמים ו"לעזור" לבשר להפשיר.
מסכימה עם ליה שהפשרה במיקרו היא לא ההפשרה האידיאלית, אך אם את חייבת, הפשירי במיקרו רק לשתי דקות והמשיכי כמו קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:07/05/2010
היי
עלה ל י רעיון ורציתי לדעת מה דעתך עליו
בדר"כ שאני מכינה פירה אני עושה את זה הכי פשוט שיש מרתיחה תפוחי אדמה עם מעט מלח ומועכת לאחר הבישול שהתופוחי אדמה כבר התרכחו.
חשבתי האם זה אפשרי לאחר המעיכה על הצלחת והפיכת התפוחי אדמה לפירה להכניס את זה במצב של הפירה מעוך לתבנית אפייה ולתנור לזמן כלשהו
מה דעתך? מה בעצם יקרה לתפוחי אדמה באפייה כאשר הם כבר בושלו ובמצב פירה?
אשמח לדעת,תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אפשרי וטעים
ענת .ר.08/05/2010לאמא שלי יש מאפה של בשר שמעליו שמים שכבת פירה. ממש ממש טעים!
אני לא יודעת אם מוסיפים משהו מיוחד לפירה.. עד כמה שאני יודעת פשוט מכינים פירה ושמים מעל...
אם אתרוצה, אבדוק במתכון בשבילך ואראה אם יש שם משהו מיוחד
בכל מקרה, זה יוצא טעים- כמו פירה.. אני לא חושבת שיש לזה משהו מיוחד....
שוב, אני אכלתי את זה בתור חלק ממאפה, אבל אני בטוחה שאפשר לעשות את זה גם כך לבד... לדעתי, תנסי להוסיף אולי גם קצת בצל בפרוסות דקות-דקות כדי שייקבל צבע (וגם זה נותן טעם טעים.. אין על בצל בתנור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי פירה בתנור ופשטידת תפ"א
שושי שטיינוביץ09/05/2010אם תשימי פירה בתנור זה לא יעלה ולא יוריד. אולי הפירה יתייבש קצת ואולי יהיה עליו קרום לא ממש אטרקטיבי מלמעלה. איני רואה סיבה לפעולה כזו.
אבל, אם את רוצה פשטידת תפוחי אדמה, את יכולה להוסיף ביצים (אפשר רק חלק מהחלמונים), כף שמן זית, תבלינים, עשבי תיבול (לא חובה). אפשר תוספות כגון: גרגרי אפונה (קלויים במחבת מראש), או אפונה וגזר. תצא פשטידה טעימה ומזינה לכל המשפחה.
תבלינים מתאימים: פלפל לבן, מלח, כמון, קורט כורכום, טימין טרי.
אפשר להוסיף בצל מטוגן עם כף השמן.
אם את רוצה עוד יותר להשקיע, את יכולה להקציף את החלבונים ולהבליע בתוך הפירה. זה ייצור פשטידה אוורירית וקלילה.
ספרי לנו מה את חושבת.
בהצלחה ובתיאבון, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:09/05/2010(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקיבה מאכלים מומלציםרעות\אתי05/05/2010
לאחר בדיקה נמצא כי יש לי הליקובקטר ודלקת בקיבה.
האם ישנם מאכלים המגרים יותר את הדלקת ומאכלים פחות?
הדלקת גורמת לי לנפיחויות בבטן,מה יכול לסייע לי בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקיבה לרעות
שושי שטיינוביץ09/05/2010רעות היי,
מאחר שאיני תזונאית, איני יכולה לענות על שאלתך. אם אקבל הנחיות מתזונאית של מה מותר ומה אסור אוכל להציע לך מתכונים טעימים וטיפים לבישול שייקלו עלייך. ראי אם את יכולה להשיג הנחיות של תזונאית.
אולי ליה שלנו תוכל לענות לך גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזונות מעוררי דלקת
ליה שומרון פינדר09/05/2010נסי להימנע ממזונות מעוררי דלקת ומזונות קשים לעיכול כמו גלוטן חיטה, מוצרי חלב, בשר בקר, קפאין, סוכר לבן ואלכוהול לתקופה מסויימת, כשירגעו התופעות התחילי להחזיר את המזונות לאט ובהדרגתיות תוך הקשבה לגוף שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רעות\אתי09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיר מתקנת, אנחנו חייבים לאכול דגים.מיר29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דגים דגים, משושי למיר
שושי שטיינוביץ29/04/2010על מנת שדגים יהיו טעימים יש להקפיד על כמה כללים: וכאן אחלוק איתכם פטנט מבית אמי, שהייתה הולכת לים וקונה דגים ישר מהרשתות ומביאה הבייתה (גרנו על הים). הדגים שהכינה היו הכי טעימים שיש.
1. כדאי לקנות דגים כמה שיותר טריים!!
2. אם קונים דגים קפואים, רצוי עם אריזת וואקום.
כדי שדגים יהיו טעימים ולא יהיה בהם הטעם ה"דגי", יש להמליח אותם היטב, לפחות חצי שעה לפני הבישול. אם אלה דגים קפואים, אפשר אפילו להמליח לילה לפני. אם הדגים טריים, אפשר להסתפק בהמלחה קצרה (של עד חצי שעה). ההמחלה עושה את כל העבודה. לאחר ההמלחה, יש להקפיד ולשטוף היטב, עם הרבה מים, כדי להסיר את כל המלח. בכל מקרה, להזהר בכמות המלח בבישול, כי ייתכן ולא יהיה צורך להוסיף.
אחרי ההמלחה, אפשר להוסיף מיץ לימון, אפילו רצוי בתוך המרינדה לבישול או לאפייה. זה משפר את הטעם
אם לדגים יש ריח רע, שום דבר לא יעזור.
בהצלחה, וספרי לנו איך זה יצא.
ואיזה דגים מתאימים לאיזה מתכון? ואיך עושים דגים טובים? זה כבר סיפור אחר. אם מישהו מבקש, נעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר בריאה לפעוטהמיכלי28/04/2010
בוקר טוב,
ביתי בת השנתיים שותה בקבוק סימילאק בבוקר, (וזה הבקבוק היחידי במשך היום)...
אני מחפשת תחליף בריא לארוחת בוקר.
יש מספר הסתייגויות:
1. חלב פרה לא טוב לה
2. היא לא אוהבת דייסות
יש הצעות?
מיכלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר לפעוטה
שושי שטיינוביץ28/04/2010נכדתי בת השנה אוכלת בבוקר מעין "דייסה" שעשוייה מפירות וירקות טריים:
חתיכת בננה
רבע תפוז
1/4 תפוח
חתיכה קטנה של גזר
2 עלי חסה ירוקים
חופן של עלי בייבי
חתיכה קטנה של סלק טרי
אפשר להוסיף כף קוואקר טחון.
אפשר כמובן להוסיף או לגרוע פירות וירקות. שימי רק לב שיש בה מספיק פירות טריים כדי להמתיק את המנה.
מעבירים את הכל בבלנדר ומאכילים. מה שנשאר אמא אוכלת מהר.
מעין שלי אוהבת את המנה הזו והיא ממש זוללת אותה. את השאריות אני מחסלת לפני שמישהו רואה.
השאלה, אם הקטנה שלך תאהב את זה.
יכולה לומר לך שהמנה טעימה ומתוקה ומצויינת גם למבוגרים. אפשר להוסיף כפית דבש או סילאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכלי
ליה שומרון פינדר28/04/2010אני יכולה להמליץ לך על ארוחת בוקר שאני אוכלת בעצמי ובהחלט מתאימה גם לפעוטות.
אני לוקחת רסק תפוחים (זה יכול כמובן להיות רסק של כל פרי אחר), מערבבת בו כפית גדושה של שקדיה (ממרח שקדים טחונים) או טחינה, מערבבת עם מעט אוכמניות יבשות (אפשר גם צימוקים או חמוציות) ומערבבת עם אורז תפוח או קינואה תפוחה או שיבולת שועל קלויה קלות.
זה מאוד טעים, מתוק ומזין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה, תודה משושי,
שושי שטיינוביץ29/04/2010ליה, תודה על ההצעה לארוחת בוקר. נשמע מעולה. אנסה בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)