פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכון לחזה עוף במרינדה עם אורז מלא
    סילבי
    02/01/2011

ראיתי היום את ליה מכינה אותו ו"בא לי" להכין אותו.
    היכן אוכל לקבל את המתכון?
    בתודה מראש,
    סילבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתכון לחזה עוף במרינדה עם אורז מלא - תגובה

ליה שומרון פינדר
    04/01/2011

רצועות עוף עם עשבי תיבול, פלפלים וגזר על מצע של אורז בשמתי מלא ואורז פרא עם שקדים

6 מנות

רכיבים:
    1 ק"ג חזה עוף
    3 בצלים חתוכים לרצועות
    5 גזרים פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
    1 פלפל אדום חתוך לרצועות
    1 פלפל צהוב / כתום חתוך לרצועות
    1/3 כוס שמן זית
    1/2 כוס סויה
    2 כפות סילאן
    3 שיני שום כתושות
    5 גבעולי טימין (קורנית)
    3 גבעולי רוזמרין
    2 כפיות מלח
    1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
    1. מכינים מרינדה: מערבבים את שמן הזית, הסויה, הסילאן, השום, עשבי התיבול, מלח ופלפל.
    2. חותכים את העוף לרצועות בעובי של 1-2 ס"מ.
    3. משרים את העוף במרינדה לשעה בערך.
    4. מחממים סיר גדול או ווק ומוסיפים אליו את העוף (מסונן מהמשרה) ואת הבצל.
    5. מטגנים יחד עד שהעוף נסגר מכל הכיוונים.
    6. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 3-5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ – 5 דקות נוספות או עד שהעוף מוכן.

אורז מלא בסמתי ואורז פרא עם שקדים

רכיבים:
    1/2 1 כוסות אורז בסמתי מלא
    1/2 כוס אורז פרא
    1/2 4 כוסות מים רותחים
    1 כפית מלח
    מעט פלפל לבן
    1/3 כוס רצועות / שבבי שקדים קלויים קלות

אופן ההכנה:
    1. שוטפים את שני סוגי האורז האורז במים.
    2. מטגנים בסיר בינוני את האורז על מנת לייבשו (ללא שמן). כשהאורז יבש מוסיפים את המים הרותחים המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש קטנה כ – 45 דקות עד שנגמרים המים.
    3. בינתיים, קולים במחבת קטנה את השקדים ללא שמן עד להשחמה.
    4. בסמוך לזמן ההגשה מערבבים בין האורז המוכן והשקדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ליה,הוקסמתי ממהירות התגובה!

סילבי
    07/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שיבולת שועל
    מיה
    25/12/2010

שלום

איך מכינים חלב שיבולת שועל בבית וכמה זמן זה מחזיק במקרר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שיבולת שועל

הוספת תגובה

• חלב שיבולת שועל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    25/12/2010

מה זה חלב שיבלת שועל?????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שושי שטיינוביץ
    25/12/2010

אין לי מושג מה זה חלב שיבלת שועל. אך אם את מתכוונת לנוזל שהוא מי המיצוי של שיבלת שועל, כמו שמכינים חלב שקדים, אז אני יכולה לתאר לעצמי שטוחנים שיבלת שועל, משרים במים למשך כשעה, ואז מסננים את המים דרך בד גאזה או בד חיתול. הנוזל שיתקבל יכול לשמש כחלב שיבלת שועל.

האם לזה התכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ליה שומרון פינדר
    26/12/2010

הי שרון,
    את יכולה להציץ באתר שלי לגבי הסבר מפורט, בעיקרון שמים מים ושיבולת שועל בשייקר ומשקשקים יחד, מסננים וזה חלב שיבולת שועל. אפשר גם לשים בבלנדר, אבל אז קשה יותר לסנן ולקבל חלב צלול.
    כמובן שאין לזה טעם של חלב אמיתי אבל זה בהחלט יכול לשמש תחליף במצבים מסויימים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש
    איתי
    23/12/2010

שלום,כבר בפעם השלישית שאני שולח את השאלה ומקווה שאענה הפעם.

דבש שמוסיפים במשקה חם או בתבשיל האם הוא מאבד מתכונותיו ויתרונותיו הרבים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דבש

הוספת תגובה

• דבש - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

איתי היי. אינני תזונאית, ועל כן אני מנועה מלענות על השאלה. מקווה שליה רואה את השאלה שלך והיא תוכל לענות לך.

ההתמחות שלי היא בישול בריא ואשמח לענות על כל שאלה בעניין זה.

אני ממעטת וכמעט נמנעת משימוש בדבש בגלל שהוא עתיר קלוריות. מידע אישי, לא נראה לי שיש בעייה כאשר מוסיפים אותו למשקה חם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחשבים קלוריות למתכון?
    קורל
    23/12/2010

למשל אני רוצה לדעת כמה קל' יש בפרוסת עוגה מספר מתכונים.
    פשוט לחבר בין הקלוריות שבכוס אבקת קמח, כוס סוכר, שוקולד וכדו'? זה תופס??

ושאלת גרנולה- אני רוצה להכין לי גרנולה בבית כדי לאכול עם יוגורט כארוחת ערב.
    הבנתי שיותר בריא לאכול מוזלי- גרנולה שלא קולים אותה כדי שיהיה דיאטטי יותר וכדי לשמור על הערכים התזונתיים וכדי שלא יהיה צריך שמן/דבש לקלייה.
    אז פשוט להשתמש בשיבולת שועל (את זה אפשר לקלות לבד ואז להוסיף גרעינים ואגוזים בלי לקלות או שגם קליית שיבולת השועל עצמה פוגעת בערכים?)
    ושוב, איך אני מחשבת כמה קלוריות יש בגרנולה שאני מכינה.
    לחבר בין השיבולת שועל לאגוזים וכל זה?
    מה לגבי קוביות פירות כמו אננס ופפאיה בגרנולה? אני די בטוחה שהם מסוכרים. זה מעלה את

דרך אגב, קצת קשה לי עם יוגורט רגיל (חמוץ לי) אז אני אוכלת יוגורט במתיקות מעודנת (תוספת סוכר). האם עדיף לקנות יוגורט רגיל ולהוסיף אליו כפית סוכר/דבש? מבחינה קלורית/בריאותית זה עדיף?

הוספת תגובה

• איך מחשבים קלוריות למתכון? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

חישוב קלוריות. אכן, את צודקת. מסתכלים בטבלאות קלוריות, מחשבים כל מרכיב בצורה מדוייקת ומחברים. העניין הוא לדעת את הכמויות שאת משתמשת בהן. לצורך כך יש לשקול או למדוד ולא לזייף. יש לכלול כל מרכיב.

אך למה לך לספור קלוריות? הרי לך כללי הזהב של שיטת בישול גורמה לייט. אם תצמדי לכללים, לא תצטרכי למדוד קלוריות, תשמרי על בריאות ומשקל, והכי חשוב תיהני ותהיי שבעה ומסופקת כל הזמן.

מהו בישול "גורמה לייט"?
    בישול גורמה לייט משתמש במרכיבי מזון איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן.
    בישול גורמה לייט מבושל בדרכים יצירתיות המפיקות את מירב הטעמים
    מכל שילוב אפשרי.
    בישול גורמה לייט מבושל ללא שמן או בכמות המינימלית ביותר.
    בישול גורמה לייט אינו משתמש בחומרים משמרים, כימיקלים ואבקות מרק.
    בישול גורמה לייט, מקפיד להמנע מ"הלבן" (אורז לבן, סוכר לבן, קמח לבן),
    תוך מתן דגש על דגנים מלאים.

כמויות וגודל הארוחות הם פונקציה של מטרותייך ומצבך האישי. אם למשל, יש לך עניין עם עודף משקל, כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי תוכנית תזונה ולהשתמש בכללי בישול גורמה לייט כדי לעמוד בתוכנית וגם ליהנות.

מקווה שעזרתי,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

קורל
    23/12/2010

תודה על התגובה את מקסימה!

סתם רציתי לדעת כדי שיהיה לי בערך קנה מידה כשאני מכינה עוגות למשל.

אבל אני ממש מסכימה ומתחברת לכללים שכתבת.
    זה מה שאני מאמינה בו, פשוט לאכול דברים בריאים ואיכותיים
    אני רק צריכה ליישם יותר את ההימנעות מלבן (אורז לבן, קמח לבן)
    אבל בכל השאר אני ממש נוהגת ככה- שונאת אוכל תעשייתי, שמנוני, מרגרינות וכדומה, אני לא מכינה מתכונים שכוללים את זה, אני בודקת ומסתכלת ברשימת הרכיבים ובערכים התזונתיים של המוצרים שאני קונה תמיד ובקיצור דואגת מה אני מכניסה לפה.
    אבל אוהבת לחטוא לפעמים עם גלידה, עוגות/עוגיות. (בעיקר כשאני בסופ"ש בבית אחרי שבוע וחצי בצבא). אין לי סיפור של עודף משקל, אז פשוט להמשיך לחיות ככה זה טוב לדעתך?

וסתם עידכון על הגרנולה בסוף- רציתי להכין לבד כי קראתי כ"כ הרבה על זה שזה מטעה ואנשים לא יודעים אבל זה מכיל המון שומן וקלוריות במסווה של אוכל בריא ושעדיף להכין לבד וכדו'.. אבל ראיתי בחצי חינם כ"כ הרבה סוגים, כמובן שהלכתי ישר למוזלי ולא לגרנולה (שברכיבים אכן כתוב שהן קלויות עם שמן צמחי, דבש וכדו') ובחרתי לי מוזלי שאין בו סוכר ושמן ברכיבים ושהיה נראה לי טעים. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

היי קורל,
    שמחה לקרוא שאת מנהלת אורח חיים של תזונה בריאה ושפוייה. באמת אני לא מציעה לך להתעסק עם קלוריות של עוגות וכו'. זה תמיד יהיה עתיר קלוריות כי בעוגה יש קמח, סוכר ועל פי רוב אישזהו שומן. הערך הקלורי של פרוסה יהיה בין 250-500 קלוריות. מה שלא יהיה, עוגה ודומיה אלה מזונות שמומלץ מאד להמעיט בהם, ואם את אוכלת מידי פעם פרוסה, עזבי את הקלוריות ותיהני מכל ביס.....

יופי שמצאת את הגרנולה הנכונה. אני אכן מקווה שמה שמצאת מכיל מינימום שומן ורק דברים מזינים. ובכל מקרה, ראי ההנחיות להכנה עצמית ופשוטה מאד של גרנולה ממש טעימה וכיפית.

מאחלת לך ערב נעים וטעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי

קורל
    26/12/2010

איך את מקיימת את עקרונות הגורמה לייט באפייה?
    או שאת נמנעת מלהכין עוגות/עוגיות, כי לא ראיתי מתכונים שלך לזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי - תגובה, ומה זה בריאות 80-20

שושי שטיינוביץ
    26/12/2010

את צודקת. אכילת מאפים היא בעייתית. הם מכילים יחסית הרבה קלוריות, קמח, שומן וסוכר. אם אוכלים, אז מעט ולעיתים רחוקות. היחס בין הקפדה לאי הקפדה הוא 80-20. כלומר, מקפידים 80 אחוז ו"מתפרעים" 20 אחוז. במסגרת ה-20 מותר הכל. בוחרים את מה שהכי רוצים. צריך להיות עם איזשהו דופק פנימי שמנחה אותנו. אז עשי את החשבון שלך על מה שווה לך להוציא את ה-20 שלך.

יש לי מתכונים לעוגות ללא שומן. נתתי אותם כאן בפורום. חפשי מתכון לעוגת ספוג עם אגוזים (או שקדים) וקמח מלא. היא מצויינת וללא שמן. אבל שוב, באגוזים (או שקדים) יש שמן ולכן, בכל מקרה, כדאי להפחית.

אני גם מכינה עוגות שמרים עם מעט דבש או סוכר חום והבת שלי אוכלת את זה בבוקר במקום לחם עם התה שלה (היא יכולה להרשות לעצמה. אני לא נוגעת).

לא יודעת אם עניתי לך, אבל אולי עניתי לך.

אם יש לך עוד שאלות, או אם לא תמצאי את המתכון. אני כאן.

שבוע טוב, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

ותודה על המקסימה. את זה ראיתי רק בסוף, אבל זה תמיד כיף לקבל משוב חיובי.

והמברכת תבורך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם מלא אורירי להפליא - לאתי
    מורן
    22/12/2010

אני מאוד סובלת ומתנפחת מכל סוגי הקמחים, הם מכבידים ומעייפים אותי .
    אחרי המון נסיונות אפיית לחם מקמחים מלאים בלבד.
    ואחרי המון מחשבות כיצד לעשות שלא יהיה כבד,ויהיה טעים, ולא ישאר כמו יציקה בבטן,ויהיה אכן לחם, אך יכלול לפחות חצי מרכיבים אחרים ועדיין ישאר לחם.
    קבלי במתנה מתכון נפלא
    בעלי משבח
    הילדים אוכלים
    ואפילו אני אוכלת

1 ק"ג קמח מלא או שיפון (ממש אפשר שיפון ללא קמחים נוספים)
    1 כף שמרים ( עד שנצליח להכין מחמצת...)
    3 כפות סילאן (ללא סוכר)
    2 כוסות סומסום (בתוך העיסה)
    2 כוסות סובין שיבולת שועל
    2 כוסות סובין חיטה
    2 כפות מלח
    המון מים , המון המון מים - מציפה את העיסה - בצק שלא ניתן ליצור ממש צורה , אך כן אפשר ליצור כדורים ולהניח בתנור
    רך מאוד , אך לא מידי נוזלי

אני חובבת מיצי ירקות טבעיים , הוספתי גם כוס מיץ חסה צעירה +תרד

אני רגועה שהילדים אוכלים לחם כזה בבית הספר

הוספת תגובה

• לחם מלא אורירי להפליא - לאתי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

מעולה. בצק רך מנפק לחם יותר רך. זה יופי של מתכון. תיהני ואני מקווה שעוד גולשים יאמצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק
    מיה
    20/12/2010

שלום

מה התוצאה של אפייה של בצק מקמח מלא, מים וקצת שמן זית על אש קטנה.
    על הגז?

האם זה יוצא כמו קרקר? רך? כמו סולייה של נעל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצק

הוספת תגובה

• בצק - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/12/2010

לא הייתי מבשלת/אופה בצק על הגז על אש קטנה. בצק צריך להאפות בחום גבוה ועם השגחה הדוקה.

בצק העשוי מקמח, מים ומעט שמן, אם תעשי אותו מאד דק יכול לצאת כמו מצה שמורה.

אם תוסיפי ביצה או חלבון, זה ישפר. והכי טוב להוסיף 1/4 כפית שמרים (ל-3.5 כוסות קמח), להכין בצק די רך לילה מראש ולהניח להתפחה. במקרה כזה, אפייה על הגז יכולה לתת תוצאה טובה ודומה לפיתה.

הבצק יכול לעמוד גם 18 שעות. הוא יבעבע וזה בסדר גמור.

זו הדרך שאני ממליצה לסרבני שמרים. אם יש מניעה בריאותית לשימוש בשמרים, אז אין ברירה ואפשר להשתמש עם ביצים או רק חלבון. אני כמובן לא מציעה לך שימוש באבקת אפייה או סודה לשתייה, שגם הם משמשים כמתפיחי ומרככי בצק.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    נועם
    20/12/2010

איזה פורום נחמד :)

אני משתדלת להכין לבעל אוכל בריא.
    הוא מאד אוהב בורקסים, שהם כמובן מאכל ידוע לשמצה.
    מחפשת מתכון לאיזה מאפים מלוחים קטנים ובריאים. הבעיה- אין לי תנור, כך שמאפים גדולים לא באים בחשבון, וגם עדיף שזה יהיה בצק לא "מפונק" שלא חשובה בדיוק הטמפרטורה (לא בטוחה כמה הטוסטר מדייק...).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/12/2010

תודה על המשוב על הפורום. אני מאד אוהבת את הפורום וכיף לי לענות על שאלות ולסייע לאנשים לשדרג את התזונה ליותר בריאה ויותר טעימה.

וכל הכבוד לך שאת דואגת לבעלך ורוצה להכין לו אוכל בריא.

הפתרון שלך הוא קלי קלות: את יכולה להכין מאפים נפלאים מבצק פילו, שהוא בצק נטול שומן. קונים אותו מוכן בסופר. שמים במקפיא ומורידים למקרר לילה לפני השימוש (שיפשיר לאט ובטוח).

את לוקחת עלה או שניים, ממלאה, מגלגלת או מקפלת כרצונך . את יכולה להכין מאפים קטנים שיתאימו לתנאים שיש לך. ועכשיו אגלה לך את הסוד הגדול.

בעיקרון צריך למרוח את הפילו בשמן לפני האפייה.

אך על מנת לחסוך בשמן, אני מציעה לך לקחת קערית, לשים בה כף שמן וכף מים. ערבבי היטב (עד שתיווצר אמולסיה, מעין "קרם"). מרחי את המאפים בתערובת הזו בעזקת מברשת סיליקון (אם אין לך אז תקני. זה עולה 10 ש"ח).

המים עוזרים לשמן להתפזר בצורה יותר טובה, וכך מגיע פחות שמן לכל חתיכה אבל מספיק כדי שזה יהיה פריך וטעים. את יכולה בעיקרון למרוח תבנית שלמה עם כף שמן. מרחי רק כאשר המאפים מגולגלים או מקופלים. אין צורך למרוח שמן מבפנים. זה יוצא בסדר גמור.
    פזרי שומשום מעל ואני מבטיחה לך שייצא מעדן. רק את תדעי את האמת שיש פה כל כך מעט שמן.

בתיאבון וספרי לנו איך ייצא לך.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה!

נועם
    21/12/2010

תודה, אני אנסה :)
    חששתי קצת מפילו, כי בכל הפעמים (תוכניות בישול) שראיתי שמכינים משהו איתו פשוט מרחו בהמון שמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד....

נועם
    22/12/2010

יש לך אולי גם רעיון למשהו עם קמח מלא? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד.... - תגובה

שושי שטיינוביץ
    25/12/2010

יש מקומות שניתן להשיג בצק פילו מקמח מלא. אני מודה שעוד לא השתמשתי בו, אך נסי למצוא.

אמרי לי מה בדיוק את מחפשת ואנסה לחשוב על משהו בשבילך.

עקרונית, מאפים "רגילים" מקמח לבן או מלא, למעט לחם, מכילים בדרך כלל שומן או שמן והערך הקלורי שלהם די גבוה. אנחנו לא ממליצים לכלול אותם באופן סדיר בתזונה בריאה. אך בכל זאת, אמרי לי מה את מחפשת ואנסה לחשוב על משהו מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מה חשבתי

נועם
    27/12/2010

משהו כמו סמבוסק- בצק שממולא בירקות+גבינה
    יש לך מתכון לבצק טוב ולא מפונק שאפשר לאפות בטמפרטורה לא מדויקת?

אני יודעת שבצק כזה עשוי להכיל הרבה שומן. לגבי עצמי אני מקפידה מאד, אבל הבעל לא מקפיד לגבי כמות השומן- ולכן אני מעדיפה להכין את הרע במיעוטו- שיהיה שמן, אבל לפחות שמן בריא ולא מרגרינה....

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מה חשבתי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    27/12/2010

היי הילה.
    סמבוסק - שומו שמיים!!! זה בצק מלא שמן וגם מטוגן בשמן עמוק. לא נראה לי רעיון טוב.

את יכולה להכין בצק שמרים, עם יותר שמן, לרדד דק ולמלא בגבינה, תרד או מנגולד, ירקות מוקפצים, בשר טחון (מוקפץ מראש, כמובן) ועוד, לקפל, לסגור, למרוח בביצה ולאפות.

מתכון? בבקשה:

לבצק:
    3.5 כוסות קמח מעורבב חצי לבן וחצי מלא. (אם הוא ממש מתעקש על לבן בלבד, אז לכי על זה. אין ברירה. בשלב מאוחר יותר תוכלי לשלב קמח כוסמין, שהוא קמח לבן).
    1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קוביה שמרים טריים או חצי חבילה שמרית)
    1 כף סוכר חום
    1 כפית מלח
    4 כפות שמן זית או קנולה
    1 ביצה
    1 כוס מים.

הכנה:
    בקערה שמים: מים, סוכר, שמרים, ביצה - בוחשים היטב עם מטרפה.
    מוסיפים לאט לאט את הקמח, וממשיכים לערבב במטרפה. רצוי לנפות את הקמח. מוסיפי עד שהבצק נעשה כבד ואז עוברים ללוש ביד. אם הבצק רך מדי, אפשר להוסיף מעט קמח, אז יבש מדי, הוסיפי בהדרגה זרזופי מים.
    מיותר לציין שאם ש לך מיקסר אז פעולת הלישה תהיה יותר קלה. אני אישית מעדיפה לישה ידנית, שאז אפשר להכניס לבצק את כל האהבה שבלב, והוא יוצא יותר טעים (בדוק).
    לשים בצק במשך 3-4 דקות. מניחים למנוחה של 10 דקות וממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות. שוב מניחים למנוחה ואחר כך לשים פעם אחרונה עוד 3-4 דקות. אם אין לך זמן למנוחות - לושי בבת אחת במשך 10 דקות רצופות. הבצק צריך להיות רך וגמיש.
    מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של שעה או שעתיים (תלוי בטמפרטורת האוויר. ככל שהאוויר חם יותר ההתפחה תהיה יותר מהירה).
    אפשר גם להכניס למקרר למשך הלילה. זה תופח לאט וביסודיות.
    לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים את בועות האוויר ושמים על משטח עבודה נקי.
    אם הבצק דביק, מפזרים מעט קמח.
    מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של 1/2 ס"מ. בהתחלה הבצק יתנגד לפעולת הרידוד, אז שימי בצד לנוח ורדדי את החלק השני. המנוחה עושה נפלאות לבצק ואחרי מנוחה של דקות אחדות הוא נכנע ואת יכולה לרדד בקלות.
    קורצים עיגולים עם כוס או קערית, ממלאים במילוי הרצוי, מקפלים לחצי, מהדקים את הקצוות ומניחים בצד להתפחה נוספת.
    את יכולה ליצור כל מיני צורות: לחתוך לריבועים ולקבל למשולשים וכו'.
    מורחים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום או גרעינים אחרים.
    אופים בתנור בחום בינוני עד שהמאפה משחים.

כאמור, את יכולה למלא בכל מיני סוגי מילויים. אם את ממלאה בתרד או בשר, יש להכין את המלית מראש, להקפיץ, לתבל ולדאוג שהיא תהיה ללא נוזלים.

אני מאמינה שהוא מאד יאהב את המאפים האלה.

חשוב לציין, שיש לאכול באותו יום או להקפיא בכלי סגור ולהפשיר ולחמם בטוסטר אובן או בתנור.

ספרי לי איך יצא לך.

בהצלחה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נועם
    28/12/2010

אל דאגה, לא התכוונתי לסמבוסק בצורתו המקורית אלא לאיזשהו בצק ממולא. שלך נראה מצוין, אנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    28/12/2010

בהצלחה יקירתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף

נועם
    31/12/2010

ניסיתי את עניין הפילו....
    הכנתי מילוי ממש טעים של פטריות ובולגרית...
    אבל הבחור אומר "זה פריך אבל הבצק לא טעים"
    אולי אין טעם להכין את זה בלי שמן?
    אני מקווה שהוא יאכל את זה וזה לא ילך לפח :)

בפעם הבאה אנסה את הבצק האמיתי (השני שנתת לי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/01/2011

לא אמרתי בלי שמן בפילו. בטח עם שמן, רק חצי כמות. כלומר מהול במים חצי חצי. אין סיכוי שפילו ללא שמן יהיה טעים. זה אפילו דוחה. רק כדאי ואפשר לצמצם את כמות השמן בלי לפגוע בטעם. נסי למהול 2 כפות שמן + 2 כפות מים. הנה הגדלתי לך את הכמות. אחר כך תוכלי לצמצם.

נסי גם את הבצק השני. כמו שכתוב. אני בטוחה שתצליחי. ואל תוותרי על הפילו.

ספרי לי איך יצא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי שמן

נועם
    02/01/2011

כמו שאמרת בדיוק. אבל עדיין הטעם היה לו קמחי מדי. אני טעמתי ולדעתי זה היה לא רע.
    אנסה את השני. ממש תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי שמן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/01/2011

נסי להגדיל קצת את כמות השמן. עדיף שיהיה קצת יותר שמן ולא תישברי ותעברי לדברים שהם באמת לא בריאים. לדעתי לא נורא אם תוסיפי עוד כף שמן. תמרחי טוב. נסי למרוח קצת גם את העלים מבפנים. (הוא מזכיר לי את הבת שלי עם אנינות ודקות טעם שממש קשה להתמודד איתה. אצל הבת שלי, אני מעריכה שזה לאוו דווקא קשור לאוכל.....)

נסי שוב ושוב, עד שתצליחי.

יש בערוץ החיים הטובים וידאו שלי מדגימה עלי פילו במילוי שוקולד. נסי למצוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמוך

נועם
    04/01/2011

באמת, בחיים לא נתקלתי באכפתיות כזאת בפורום. תודה.
    יש לינק למתכון המצולם?
    אין לי את הערוץ, מחשש שאבלה את כל זמני בצפייה בטלויזיה, חחחחחחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמוך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/01/2011

הילה היי,
    מתברר שאני מנועה מלתת לינקים פה בפורום. אבל אני כן יכולה לומר לך שאת יכול למצוא את המתכון ואת הוידאו אם תקליקי בגוגל: שושי שטיינוביץ מתכון לפילו בשוקולד החיים הטובים. אני מצאתי ככה. בהצלחה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווארמה הודו
    (:
    19/12/2010

היי
    יש לי רצועות שווארמה הודו וחשבתי הפעם לשים אותן בתנור מתובלנות ולאפות
    מישהו\מישהי ניסו את זה? זה טעים?
    אשמח למתכון ולדעת כמה זמן זה אמור להיות בתנור

פעם שעברה הכנתי על המחבת ויצא לי די טפל בלי טעם
    אשמח לחוויה מתקנת (:

מחכה לתשובות,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שווארמה הודו

הוספת תגובה

• שווארמה הודו - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/12/2010

היי,

לי יש דעה על בשר הודו. למרות שיש לי 1200 מתכונים, ואני עוסקת בפיתוח של אוכל גורמה לייט, אני מודה ומתוודה. בשר הודו לא ממש טעים לי. אני משתמשת בו בעיקר כטחון לקציצות (ופה הוא נפלא), רולדה הודו מחזה וכמובן במרק.

אבל אם כבר יש לך רצועות שווארמה אז:
    לא ממליצה לאפות בתנור כי זה ייצא יבש.

נסי את המתכון הבא:
    בהנחה שיש לך כ-300 גר' רצועות הודו

1 בצל בינוני קטן, קצוץ
    4 שיני שום, קצוצות (טרי בבקשה ולא כתוש אלא קצוץ)
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כפית כורכום
    1 כפית כוסברה טחונה
    1/4 כוס יין לבן
    1 כף שמן זית
    אופציה: 1/2 כוס גרגרי אפונה או תירס.

הכנה:

טגני את הבצל הקצוץ, הוסיפי שיני שום, הוסיפי תבלינים וטגני אותם מעט, הוסיפי את רצועות ההודו וטגני/הקפיצי עד שישחימו קצת. הוסיפי את היין הלבן ואת האפונה או התירס, בשלי כ-4-5 דקות בסיר סגור והגישי מיד.

מקווה שזה יצליח לך.

תמיד את יכולה לטחון ולעשות מזה קציצות. זה ייצא הרבה יותר טעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש
    איתי
    19/12/2010

שלום,אבקש לדעת אם דבש שמוסיפים לבישול או לתה חם מאבד מהתכונות שלו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דבש

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכ

איתי
    21/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכ - תגובה

שושי שטיינוביץ
    26/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש - תגובה

ליה שומרון פינדר
    26/12/2010

בעיקרון לא מומלץ לחמם דבש, אם רוצים להוסיף דבש לתה, אני ממליצה להוסיף מעט מים פושרים ורק אז להוסיף את הדבש.
    הדבש מאבד חלק מסגולותיו בחום. לפי האיורוודה הדבש אפילו הופך רעיל לאחר חימום, לכן אני ממליצה להימנע מחימומו.
    לאפייה למשל אני ממליצה להשתמש בסילאן או בממתיקים טבעיים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת גרנולה לבד!
    אופק
    14/12/2010

אני ממש מתלבטת... כי להכין גרנולה לבד בבית נשמע לי כמו אחד הדברים היותר משובחים שקיימים. זה יכול להפוך את הבוקר שלי לכזה נעימי :)

אבל זה אומר שאני חייבת לקנות מעבד מזון חדש.. כי שלי כבר שבק חיים

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת גרנולה לבד!

הוספת תגובה

• הכנת גרנולה לבד! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/12/2010

מה הקשר בין הכנת גרנולה בבית למעבד מזון?

כדי להכין גרנולה, פשוט צריך לקלות שיבולת שועל. אפשר לקלות בתנור ועוד יותר טעים לקלות על הכיריים במחבת יבשה (זה יוצא ממש טעם של גרעינים קלויים). קולים בזהירות כי זה נשרף מהר. מסירים מהאש ומוסיפים מה שמתחשק: גרעינים, שקדים,אגוזים,פירות יבשים (לשים לב שהם מכילים הרבה קלוריות). אני מוותרת על דבש או סילאן בגלל הסוכר, אבל אם את רוצה, אפשר להוסיף גם דבש או סילאן או סוכר חום. אפשר בלי להוסיף כלום. שיבלת שועל קלוייה בעיני, זה אחד הדברים הטעימים שיש. הוסיפי חלב או יוגורט וזה ממש מעדן. כדאי לוותר על הממתיק בגרנולה, אך אם מתחשק מוסיפים אותו באוכל.

אפשר לקלות את הגרעינים והשקדים קלייה קלה של 2 דקות לפני שמוסיפים לגרנולה.

אכן, גרנולה ביתית הרבה יותר טעימה ואת יודעת בוודאות מה היא מכילה.

יש כאלה ששמים את כל המרכיבים יחד ואופים בתנור. אני פחות אוהבת את השיטה הזו.

אנא ספרי לי מה הקשר למעבד מזון. ולא, איני מכירה את המעבד הספציפי הזה.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דווקא מבינה את ההקשר..

אוסנת
    19/12/2010

יש מס' חומרי גלם שצריך לחתוך בצורה כזאת שמעבד מזון חוסך זמן.
    כל מיני אגוזים, שוקולד ופירות יבשים.

ואני מכירה את המעבד ששאלת לגביו והוא מומלץ.
    יאללה תתחדשי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לפרטים בקשר לגרנולה

(:
    19/12/2010

היי
    איזו שיבולת שועל את משתמשת?
    אינסטנט או אלה שקונים בחנויות תבלינים?

בנוסף בתנור כמה זמן צריך להיות? והאם פשוט לפזר את השיבולת שועל על תבנית וככה ישירות להכניס לתנור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לפרטים בקשר לגרנולה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/12/2010

לגרנולה השתמשי בשיבלת שועל רגילה, הגרגרים הגדולים, ולא אינסטנט.

אם את רוצה לאפות בתנור, כן, פשוט פזרי את שיבלת השועל בשכבה דקה בתבנית ואפי בתנור, בחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהגרנולה משחימה מעט. שימי לב שלא תישרף.

באשר לאגוזים ותוספות. עדיף לשבור אגוזים עם פטיש שניצלים בתוך שקית ניילון מאשר לטחון במעבד מזון. ככה יישארו חתיכות ללעוס וזה לא ייטחן.

לגבי פירות יבשים. את יכולה לחתוך אותם לחתיכות גדולות ולהוסיף לגרנולה. אם תוסיפי דובדבנים מיובשים, חמוציות, צימוקים וכד' אז אין צורך לחתוך.

אישית, אני מעדיפה את הגרנולה עם מעט גרעינים (גרעיני דלעת, חמניות, שקדים - הקלויים 2-3 דקות בלבד) ובלי שום ממתיק. כך היא עם הרבה פחות קלוריות ולטעמי, לא פחות טעימה. אפשר לאכול אותה ממש כמו גרעינים, לפעמים אפילו בלי חלב.

אציין, שחשוב מאד לשמור על טריות ולכן יש לשמור בכלי אטום. (זה ממש כמו גרעינים).

מקווה שעניתי, ואם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

(:
    22/12/2010

איפה אפשר להשיג את השיבולת שועל הזו?

ובקשר להוספת ההפירות היבשים באיזה שלב אני מוסיפה אותם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה,וכמה זמן גם לוקח לה להשחים?

(:
    22/12/2010

חשוב לי לדעת את הדברים מקווה שלא מטרידה אותך עם השאלות על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה,וכמה זמן גם לוקח לה להשחים? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

את לא מטרידה בכלל. אני מודה לך שאת שואלת שאלות. את נותנת הצדקה לקיום הפורום. מה הייתי עושה אם לא היו שואלים שאלות? אז אנא שאלי כמה שיותר.

הזמן הוא עד 20 דקות עם השגחה מתמדת כל 5 דקות. כי זה תלוי בתנור שלך, בעובי השכבה ובעוד גורמים. אחרי הפעם הראשונה יהיה לך יותר ברור כמה זמן את צריכה.

נסי לקלות על מחבת יבשה על הגז. בעיני זה יוצא יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/12/2010

בכל מרכול.

לגבי פירות יבשים. אם חשוב לך לשמור על פריכות גרגרי שיבלת השועל (שיהיו ממש כמו פיצוחים), אז כדאי לשמור את הפירות היבשים בצנצנת ליד ולהוסיף כשאוכלים.

אם לא חשוב לך עניין הפריכות, את יכולה להוסיף אחרי הקלייה ואחרי שהגרגרים הצטננו היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקלייה במחבת

(:
    24/12/2010

כמה זמן נמשכת הקלייה במחבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקלייה במחבת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    25/12/2010

דקות אחדות תוך השגחה על התהליך ותוך ערבוב תמידי. כדאי להחזיק את המחבת קצת מעל האש ולנענע אותו. זה קורה מהר מאד. הגרגרים מתחילים להזהיב וברגע שכולם או רובם זהובים, התהליך מסתיים. הניחי לקירור מוחלט לפני שאת מאחסנת בכלי אטום.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרנולה מדגנים אחרים

שירי
    08/02/2011

הי, רציתי לשתף בנושא זה: אני מכינה גרנולה ביתית מדגנים אחרים, למשל שבבי שעורה או כוסמין. הם הרבה פחות שמנים משיבולת שועל ואני בדיאטה לכן עבורי זה פתרון מצויין. מתקבלת גרנולה פריכה, מעולה ורזה מאוד, שאני שולטת בתכולתה.

אני מתגוררת בחו"ל וכאן ניתן להשיג שבבים של דגנים שונים בחנויות טבע, אני מניחה שגם בארץ, למשל בעדן טבע מרקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרנולה מדגנים אחרים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    08/02/2011

נשמע מצויין, למרות שיש לציין ששבלת שועל הינה מאכל בריא ומומלץ מאד. נראה לי שאפשר לשלב וליהנות מהכל ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכין לאמי ארוחה מפנקת
    אילנית
    14/12/2010

שלום ,
    אמי בת 74 מקבלת טיפול תרופתי של סטרואידים 80מ"ג בעקבות בעיות שרירים שכנראה נבעו כתוצאה מהחיסון של שפעת חזירים . מעבר לכך היא סוכרתית הסטרואידים ידועים כמשבשים איזון סוכר ולחץ דם בגוף.
    אמרו לה להקפיד על מזון ללא מלח וכן להקפיד על הסוכר .
    רציתי לדעת כיצד ניתן לגוון לה את האוכל .
    אתן רשימה חלקית של דברים המותרים לה :
    תבלינים : שום , פיטרוזליה, פפריקה,פלפל,חזרת,זעפרן
    מוצרי בשר :עוף,דג,הודו
    ביצים
    קטניות יבשות , חומוס אפונה עדשים
    טחינה תוצרת בית אבוקדו,שקדים ,גרעינים ללא מלח
    ירקות טריים
    מוצרי חלב ללא גבינות מלוחות וצהובות .

רוצה לפנק אותה בארוחה כי האוכל כל כך תפל ....
    יש לך רעיונות ?
    איך אפשר להכין מרק ללא מלח ???
    איך אפשר להכין עוף ללא מלח ???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    להכין לאמי ארוחה מפנקת

הוספת תגובה

• לאילנית, ארוחה מפנקת לאמא

שושי שטיינוביץ
    14/12/2010

אני ממש מתרגשת מהעבודה שאת רוצה להכין לאמא ארוחה מפנקת. אשרי האמא שאת הבת שלה.

אינני יודעת מה היא אוהבת, אך לפי רשימת המצרכים שציינת, אני יכולה להציע לך להכין לה תבשיל קדירה ירוק, המכיל כמעט הכל, וזו בעצם ארוחה שלמה. אפשר להגיש אותו מעל אורז בסמטי לבן (מומלץ לסוכרתיים) או אורז מלא (אם היא אוהבת).

לעוף אין צורך להוסיף מלח, כי הוא מספיק מלוח מההכשרה.
    מכיוון שמותר לה חומוס, אני ממליצה לך לקנות גרגרי חומוס יבשים, להשרות אותם לילה שלם במים ולבשל בהרבה מים עד ריכוך. את הגרגרים המוכנים שימי במקפיא וכך תוכלי להשתמש בהם לעת הצורך.

להלן המתכון של הקדירה הירוקה:
    חומרים:
    4 מנות עוף (כרעיים ושוקיים)
    אם מותר לה בצל - אז 1 בצל בינוני
    2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
    1 כוס חומוס גרגרים שרויים.
    2 גזרים
    אם מותר: בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
    5 שיני שום שלמות
    1כף כורכום
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כף בהרת (אני מאמינה שמותר לה, ואם לא, אז לדלג)

אופן ההכנה:
    מקצצים בצל
    מקלפים גזרים וחותכים לטבעות
    מנקים את העוף. אם רוצים, אפשר להוריד את העור.
    שוטפים היטב וקוצצים פטרוזיליה
    שמים בסיר את כל המרכיבים כולל התבלינים (את העוף, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה, הגזר, גרגרי החומוס, התבלינים ושיני שום שלמות, בטטה וכו'). מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי עד שהתבשיל מוכן ויש לו רוטב סמיך וטעים.
    אפשר להחליף את החומוס באפונה.

מגישים מעל אורז ואם אסור אורז אז אפשר להגיש בצלחת ולשים קצת מכל מרכיב, ולהתענג.

תזכירי לי פה מידי פעם ואשמח לרשום לך עוד מתכונים. פרטי קצת יותר מה היא אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לא הכנתי וכבר הריח עולה באפי

אילנית
    15/12/2010

תודה רבה !
    נשמע מעולה !!
    אנסה את זה ...

יום נפלא
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לא הכנתי וכבר הריח עולה באפי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/12/2010

בכיף. ספרי לנו איך יצא לך וכמו שכתבתי, הזכירי לי מידי פעם ואשמח לתת לך עוד מתכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבה
    מיה
    09/12/2010

שלום, יש לי 2 שאלות:

1. אני מעונינת להכין סילאן או ריבת תמרים ללא סוכר. איך מכינים והאם זה מחזיק במקרר הרבה זמן?

2. אם אפשר תמליצי לי על מטחנה לטחינה של שומשום, שקדים, פשתן וכו'.
    ידני, חשמלי, האם המטחנה שיש לקפה או לתבלינים טובה למטרה זו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריבה

הוספת תגובה

• ריבה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/12/2010

כדי להכין ריבה, כל מה שצריך זה לבשל את הסילאן ולהביא אותו לצמצום עד שיהיה כמו ריבה. כנ"ל לגבי התמרים. פשוט לבשל אותם עם מעט מים ומיץ לימון טרי (אפשר להוסיף גם רבע לימון עם הקליפה) ולבשל עד שמתהווית ריבה. אם היא סמיכה מדי, את יכולה להוסיף מים לדילול.

לגבי מטחנה. איני יודעת להמליץ לך על סוג מסויים (אני גם מנועה מלעשות זאת). שימי לב שזו תהיה מטחנה חשמלית (כן, חשמלית) עם מנוע חזק יחסית. תשאלי את המוכר לגבי האפשרויות והתכונות השונות. אני טוחנת גרעיני פשתן עם המטחנה שטוחנת קפה ותבלינים וזה מאד מוצלח. לא טחנתי גרעיני שומשום. ההיגיון שלי אומר שאפשר לטחון גם גרעיני שומשום. נסי כמות קטנה וראי. את יכולה לקנות טחינה גולמית וזה שומשום טחון. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבת תמרים

מיה
    09/12/2010

תודה על התגובה המהירה.

כמה זמן הריבה שעשוייה מתמרים לחים, לימון ומים מחזיקה במקרר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבת תמרים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/12/2010

קשה לומר, אך כן אומר, שמכיוון שאת רוצה להשתמש בתמרים לחים ולא יבשים, אז אני מניחה שהם מתנהגים יותר כמו פרי טרי ולכן אם לא מוסיפים סוכר, ההערכה שלי שאורך חיי הריבה לא ארוך. לא ניסיתי, אך מעריכה שבערך שבועיים. אבל אולי אתבדה.

נסי להכין הריבה מתמרים יבשים. לדעתי היא תחזיק מעמד הרבה יותר זמן בגלל תכולת הסוכר הגבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק פילו
    איילת
    07/12/2010

אני יודעת שאת בצק הפילו לאחר ההפשרה אי אפשר להקפיא שנית, אני משתמשת בחלק מהבצק מה לעשות עם השאר ? האם אפשר להשאיר במקרר ?

לקביעת תור
    סגירה
    בצק פילו

הוספת תגובה

• בצק פילו - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/12/2010

לדעתי, אם הבצק לא התייבש אין מניעה להקפיא אותו שנית. הסיבה להוראות האלה היא הנטייה של הבצק להתייבש. אם מטפלים נכון (כשעובדים איתו, יש לכסות את העלים "שממתינים", במגבת לחה. זה שומר על הלחות ומונע התייבשות. אם אכן פעלת כך, אין סיבה לא להקפיא. בסך הכל מדובר בבצק העשוי מקמח ומים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , אנסה

איילת
    11/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאפיה
    (:
    06/12/2010

היי
    יש מתכונים שכתוב בהם לכסות את העוף או תפוחי אדמה עם נייר כסף לזמן מסויים ואז להוריד ולהמשיך באפיה לעוד זמן
    אף פעם לא ידעתי מה עושה הנייר כסף כאשר עוטפים איתו תפוחי אדמה או עוף,אשמח לתשובה האם זה משפר במשהו? מה שונה עם נייר כסף ובלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לאפיה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאפיה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/12/2010

שימוש בנייר כסף משמש כ"מכסה" לסיר. הוא נועד לעכב את השחמת העוף ולאפשר זמן צלייה ארוך יותר. כמו כן, זה מאפשר שמירה על נוזלי העוף למשך זמן ארוך יותר. בדרך כלל מסירים את נייר הכסף כ-15 שעה לפני סיום הצלייה, אכן, רצוי לכסות את תבנית האפייה כאשר שמים תפוחי אדמה או ירקות. זה מונע מהירקות או תפוחי האדמה להתייבש ומאפשר להם להתבשל בצורה נכונה יותר.

בבישול בריא אנחנו מסירים את העור מהעוף, ואז לכיסוי התבנית יש חשיבות רבה. הוא איננו מתייבש.

אפייה ללא נייר כסף תניב עוף צלוי, כמעט ללא נוזלים, ממש כמו עוף בגריל. עם תיבול נכון זה יאמי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחלה,תודה

(:
    07/12/2010

טוב לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לסופגניות..
    ספיר
    01/12/2010

אני מעוניינת במתכון לסופגניות אפויות ופרווה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנוגע לסופגניות..

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לסופגניות.. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/12/2010

תסתכלי קצת למטה, אתמול כתבתי כאן מתכון לסופגניות אפויות נפלאות......

חג שמח...........שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה