פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבולת שועל
    מאיה
    07/11/2010

שלום
    אני מעונינת להכין פשטידה על הגז המכילה בעיקר שיבולת שועל גסה, כף או שתיים קמח מלא ודבש , פירות וצימוקים ורוצה אחרי הבישול לשים את התערובת בתבנית עגולה עמוקה ושיהיה ניתן לחתוך את זה שזה קשה ועומד.

מה צריך להוסיף כדאי שזה יתקשה? מלבד כמובן ג'לטין מן החי.
    קורנפלור מקשה? אגר אגר? או משהוא אחר.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• שיבולת שועל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/11/2010

מאיה היי,

אני מודה, שממש לא הבנתי למה את מתכוונת. מה את בדיוק רוצה להכין? מדוע את רוצה להכין את הפשטידה על הגז?

מה עם נוזלים לפשטידה הזו? את מתכוונת לקלות את שיבלת השועל על הגז ואחר כך לאפות?

בעיקרון, את יכולה להכין פשטידה שהיא מעין גרנולה אפוייה בצורה דחוסה. מה שמדביק את הגרגרים זה הדבש וגם הפירות היבשים. אבל אני לא בטוחה שלזה את מתכוונת.אנא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילאן
    חנה ר
    07/11/2010

אמרו לי שסילאן הוא בריא יותר מסוכר עד כמה זה נכון? אם אני אוהבת לשתות תה כמה פעמים ביום מה עדיף בשבילי כי אני עם סוכרת 2 ויש לי משקל עודף גם אני עם לנטוס בשלב הזה ומורידה במשקל לאחרונה ומשקיעה מאמצים לא להתפזר עם האוכל

לקביעת תור
    סגירה
    סילאן

הוספת תגובה

• סילאן - תגובה

ליה שומרון פינדר
    11/11/2010

סילאן בהחלט בריא יותר מסוכר ויכול להוות תחליף טבעי, אך הוא אינו מתאים לחולי סכרת כיוון שהוא מעלה את הסוכר בדם באופן שלא בריא לחולי סכרת. צר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר הודו
    (:
    04/11/2010

היי
    רציתי לדעת מה ההבד בין חזה הודו לבין שווארמה הודו נקבה?

ובנוסף האם מומלץ להשתמש בסוג זה של בשר?

בדר"כ אני משתמשת בהודו אדון טחון לקציצות אבל חשבתי לשנות והקצב הראה לי את שני הסוגים של החזה וגם שווארמה

במידה והיית ממליצה לי להשתמש בהם אשמח גם למתכונים (:

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בשר הודו

הוספת תגובה

• בשר הודו - תגובה, מתכון לרולדת הודו

שושי שטיינוביץ
    05/11/2010

בשר הודו נחשב לבריא מאד ומומלץ לצרוך אותו כמנה עיקרית בארוחה חמה.

ההבדל בין חזה לשווארמה הוא כמו ההבדל בין חזה עוף לכרעיים. החזה יותר רזה ויותר.....יבש. לכן מחזה הודו הכי טוב להכין רולדה מנתח שלם, ואילו משווארמה אפשר להשתמש כמו גולאש אך הכי טעים באמת כמו שאת עושה, להשתמש לקציצות.

אני מודה שכל השנים שאני מפתחת מנות בריאות טעימות (עם דגש על טעימות), לא מצאתי דרך להכין הודו שיהיה גם טעיםה (זה אישי, יש כאלה שיאמרו מן הסתם שיש דרכים להכין הודו טעים, ואל יכעסו עלי כל אוהבי ההודו). לכן, אני משתמשת בהודו בעיקר להכנת קציצות (הודו אדום) ורולדה (מחזה הודו).

להלן מתכון לרולדה (יוצא דומה לפסטרמה מוכנה, אך יחי ההבדל):

נתח של הודו שלם (חצי "פרפר").
    למשרה:
    2 כפות שמן זית
    5 שיני שום טריות, כתושות
    1 כפית פלפל שחור
    מעט מלח
    1 כפית פפריקה
    אם צריך, מוסיפים עוד כף מים.

גיוון: 3 כפות עשבי תיבול יבשים: קורנית, רוזמרין ומעט מרווה.

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המשרה בקערה.
    אפשר לקשור את הנתח עם חוט ואפשר גם לוותר.
    מורחים את הנתח בחומרי המשרה, שמים בכלי ומניחים ליממה במקרר.
    מוציאים ומניחים על השיש עד שיגיע לטמפרטורת החדר.

עכשיו אומר לך מה אני עושה וגם אומר לך מה מקובל. כי מה שאני עושה דורש קצת עבודה אך התוצאה מעולה.

אני שמה 1 כפית שמן במחבת אל-דבק, גדולה ומטגנת את הנתח מכל צדדיו עד שישחים היטב (יש ריח מדהים בכל הבית). תהליך זה צריך זמן וסבלנות. יש להשגיח היטב שלא ייחרכך.

אחרי שהנתח שחום מכל צדדיו, אני מכסה במכסה גדול (או נייר כסף), מנמיכה להבה ומבשלת עוד דקות אחדות, תוך הקפדה למניעת ייבוש הנתח. רק עד שמוכן.

מוציאה מהמחבת, מניחה לצינון קל ואז פורסת. וזה באמת מעדן.

אם לא בא לך על התהליך הזה, אך יכולה לאפות כ-25 דקות בתנור בחום בינוני. אך אני מזהירה אותך שאם תייבשי את הנתח הוא לא ייצא טעים. אז יש צורך לבדוק מידי פעם. הבדיקה נעשית באצבע. אם את נוגעת וה"אצבע" שוקעת, סימן שזה עדיין לא מבושל. אם האצבע "נהדפת" סימן שהמקום כבר מבושל.

הסיבה שאני משתמשת במחבת, כי כך קל יותר לבדוק אם הוא הגיע בדיוק לדרגת בישול. וגם כמובן, תהליך הטיגון עושה הבדל ניכר.

יש כאלה שמבשלים את הנתח בסיר עם מים, ואפשר להוסיף גם תבלינים. זו גם דרך לא רעה להכין רולדה. אך במקרה זה ממש כדאי לקשור את הרולדה מראש.

לגבי שווארמה. אין לי המלצות. תמשיכי להשתמש בהודו אדום כבשר טחון לקציצות או מילויים לירקות ממולאים או מילויים לרולדות.

ואם את ממש מתעקשת, הכיני כמו גולאש. לא אחראית על התוצאות, אך יש כאלה שאוהבים.

מקווה שעזרתי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,ושאלה נוספת

(:
    05/11/2010

האם בחזה הודו אפשר לעשות אותו כמו שניצל מחזה עוף,הכוונה לא עם פירורי לחם אלא עם משרה כלשהי נניח סויה ודבש וכו'?
    זה ייצא טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,ושאלה נוספת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/11/2010

עניין של טעם. אני אישית, כבר התוודיתי, לא ממש אוהבת את זה. נסי וראי.

אבל אפשר לעשות חזה עוף במחבת פסים עם תיבול קל, בלי רוטב, ככה כמו שעשו פעם, כאילו "על האש". זו גרסא יחסית יותר מוצלחת.

אני נשארת עם הרולדה והקציצות.

לא אמרתי לך (כי כמה אפשר לומר בפעם אחת), אבל אפשר למלא את חזה העוף בעשבי תיבול או פטריות או תרד או מנגולד, ל"סגור" ולהכין כמו שכתבתי במתכון הקודם. זה מאד משפר ויוצא אפילו ממש יפה. כשחותכים פרוסה היא צבעונית ויפה.

ברור שאת המילוי יש להכין מראש, היטב: פטריות יש להקפיץ עם בצל קצוץ, פלפל שחור ומלח. מנגולד, יש לקצוץ ולטגן עם כפית שמן ושום כתוב. עשבי תיבול, יש להכין ככוס עשבי תיבול קצוצים עם שום כתוש מעט מלח ופלפל וכפית שמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,תודה

(:
    06/11/2010

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון אלטרנטיבי להכנת בצק פריך
    דורון
    02/11/2010

אני מתכון דווקא לבצק פריך עבור מאפים מתוקים.
    אני יושב כבר לא מעט זמן ומחפש פתרונות עבור "הצרה" של כמות ואיכות השומן במתכוני בצק פריך הנפוצים.
    קראתי פה על שימוש בשמן קוקוס כתחליף לשומן מוצק.
    יש לי רעיון אחר, לא יודע אם מישהו ניסה, אנסה בסופ"ש הקרוב.
    שימוש בטחינה גולמית כשומן מוצק.
    אני עושה לעצמי לפעמים מעין "חלבה ביתית" מטחינה וממרח תמרים. הטחינה הופכת למוצק די מהר באמצעות ערבובים ידניים של דקה - 2 דקות.
    אם אנחנו מדברים על כמות גדולה יותר של טחינה, עדיף להשתמש במיקסר.
    בכל אופן, ניתן ליצור שומן מוצק באמצעות טחינה גולמית (שומשום מלא, כמובן).
    עכשיו מעניין אותי עם מישהו מהמומחים/יות בפורום ניסה את זה בעבר?
    אשמח לקבל תשובות.

הוספת תגובה

• רעיון אלטרנטיבי להכנת בצק פריך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

האמת שאף פעם ל ניסיתי. אני מראש מוותרת על הכנת בצק פריך בגלל כמות השומן שבו ובגלל שבצק פריך טוב עשוי מקמח לבן.

אבל - מאחר שאני משתדלת להקפיד על 80-20, כלומר, 80 אחוז הקפדה על תזונה בריאה ו-20 התרה, אז אם אני רוצה לאכול משהו מבצק פריך, אוכלת את הכי טעים שיש במסגרת ה-20%.

לטעמי, יש דברים שלא כדאי לקלקל ואם רוצים לאכול, אז אפשר במידה הנכונה.

כמובן, שאם תנסה ויצליח לך, ספר לנו. תמיד טוב ללמוד על משהו חדש וטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעדכן לאחר הניסוי

דורון
    02/11/2010

הגרעיני/אטומי? :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעדכן לאחר הניסוי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

הגרעיני/אטומי או השומשומי.....

אל תשכח לספר לנו איך יצא או לא יצא..................

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק פריך עם שמן שעבר הקפאה

טליה
    02/11/2010

לפני שנים אחדות השתתפתי בסיור מקצועי בניו-זילנד והיה איתנו בצוות פרופסור לביו-כימיה חובב בישול בכלל ואפייה בפרט, ובעיקר שוחר בריאות, והוא סיפר לנו על נפלאות הבצק הפריך שלו, שאיננו עשוי עם חמאה, בוודאי לא מרגרינה. הפתרון שהוא מצא- להקפיא שמן ניגר, ואז כשהוא מוצק, מהר מהר להכין ממנו בצק פריך.
    נזכרתי בסיפור הזה עכשיו כשקראתי את הדיון הזה, מעולם לא ניסיתי את זה, אם כי היו לי כוונות. מה דעתך? זה יכול להצליח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק פריך עם שמן שעבר הקפאה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

לאיזה שמן ניגר הוא מתכוון? האם השמן המופשר מחמאה (גי?) או אחר?

זה יכול להיות פתרון מעניין, אלא שלפי מה שנשמע, דורש מיומנות וזריזות ידיים.

אשמח לדעת יותר פרטים, בעיקר על סוג השמן/שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שהבטחתי, עדכון ניסוי חלק 1

דורון
    07/11/2010

הניסוי היה מוצלח מאוד.
    ערבבתי 200 ג' טחינה משומשום מלא עם 100 ג' דבש והכנסתי למקרר.
    התערובת התמצקה בצורה טובה.
    הכנסתי חצי מהתערובת למעבד מזון עם קמח מלא + 2 כפות חלב סויה ועיבדתי לבצק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ניסוי חלק 2

דורון
    07/11/2010

לאחר שלב העיבוד, הבצק נכנס למקרר למשך הלילה. בבוקר הוצאתי אותו מהמקרר ישר למשטח העבודה.
    יש לציין שהבצק היה מאוד נוח לעבודה, לא היה צורך לקמח את המשטח כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ניסוי חלק 3 ואחרון

דורון
    07/11/2010

הבצק שימש אותי לשני מאפים:
    בסיס לפאי שזיפים - פירורים. היה מאוד מוצלח ונטרף במשפחה עד צאת השבת...
    החלק השני שנותר מהבצק הפך לעוגיות תמרים קינמון ואגוזים. מחר החבר'ה במשרד ידווחו לי על התוצאה.
    בתמונה, הפאי לאחר האפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורון

ענת
    08/11/2010

בוקר טוב!
    אני חושבת שמצאת פטנט מעולה לבצק פריך שאשמח לנסות אותו, אבל:
    1. אפשר את המתכון בצורה יותר מדוייקת מבחינת כמויות- כמה קמח מלא, למשל?
    2. ראיתי כי אין נוזלים בבצק. אני מניחה אם כך שהטחינה מספיקה במקרה זה?? נשמע לי מוזר....
    3. האם לבצק המתקבל אין טעם של חלבה דומיננטי מידי? הרי למעשה מה שאת/ה מכין עם הטחינה והדבש נותן טעם של חלבה..... זה לא יוצא דומיננטי מידי?

תודה מרא שעל התשובות ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת - אנסה לענות על השאלות

דורון
    08/11/2010

1. אפשר את המתכון בצורה יותר מדוייקת מבחינת כמויות- כמה קמח מלא, למשל?
    *** אני מדדתי לפני הכנסת החומרים למעבד 350 ג' קמח מלא ו -150 ג' מהתערובת המוצקה של הטחינה והדבש.
    2. ראיתי כי אין נוזלים בבצק. אני מניחה אם כך שהטחינה מספיקה במקרה זה?? נשמע לי מוזר....
    *** כתבתי בהודעת העדכון הראשונה שהוספתי 2 כפות חלב סויה על החומרים שהכנסתי למעבד.
    3. האם לבצק המתקבל אין טעם של חלבה דומיננטי מידי? הרי למעשה מה שאת/ה מכין עם הטחינה והדבש נותן טעם של חלבה..... זה לא יוצא דומיננטי מידי?
    *** אכן, הטעם של הטחינה מאוד דומיננטי ולכן זה פתרון רק במקרים של מאפים ספציפיים שהולכים עם טעם של טחינה. את יכולה לחפש כל מתכון שמשלב בו טחינה ולהשתמש ברעיון הזה
    רעיון לדוגמה למאפה מלוח: קיש חצילים (חציל הולך מצוין עם טחינה)
    יש צורך להמשיך לנסות את הבצק עם כמויות טחינה שונות ביחס לכמות הקמח.
    אני מניח שככל שכמות השומן יורדת ביחס לקמח, כך הבצק באפיה יהיה קשה יותר.
    השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים לחסוך קלוריות מחד גיסא, ומאידך, להוריד את פריכות הבצק. כל אחד יענה לעצמו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון נוסף- האם ניסית אבוקדו כתחליף

דקלה
    30/11/2010

התענייניתי בניסוי שעשיש. ופתאום חשבתי אולי גם אבוקדו יתאים כתחליף.
    מה דעתך? האם ניסית בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ניסוי חלק 3 ואחרון - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/11/2010

דורון היי,

אכן זה ניסוי מעניין. יש לשים לב לעובדה שבצק זה עתיר קלוריות ולכן השימוש בו צריך להיות בהתאם.

כמו כן, העובדה שיש לו טעם דומיננטי של טחינה אכן מכתיבה את המתכון והאמת היא שזו מגבלה מסויימת אם רוצים מתכון ללא טעם של טחינה.

למאפים מלוחים, יש כמובן לוותר על הדבש........

טוב לנסות ותמשיך לעדכן אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעדכן לאחר הניסוי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    30/11/2010

בהצלחה!!

נ.ב. - אפשר כמובן לעבד וללוש את הבצק במיקסר או במעבד מזון. השלבים המומלצים והכללים נשארים אותו דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקום סוכר לבן
    טליה
    02/11/2010

כל כך הרבה פרסומים בגנות הפחמימות הריקות שבסוכר הלבן ובקמח הלבן, מדרבנים אותי לנסות להתרגל בלי. והשאלה: אם אני עוברת להשתמש בקמח מלא, או קמח כוסמין מלא להכנת מאכלים כמו: פנקייקס, מאפינס, עוגות מבצק שמרים, עוגות בחושות וכו' - איך ממתיקים בלי סוכר לבן או חום? הבנתי שהחום הוא אולי קצת יותר טעים, אבל גם הוא ריק מתוכן בעל ערך בריאותי. ברור שממתיק מלאכותי לא בא אצלי בחשבון משום כיוון.

לקביעת תור
    סגירה
    במקום סוכר לבן

הוספת תגובה

• במקום סוכר לבן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

עדיף סוכר חום איכותי ואפשר גם להשתמש בדבש או סילאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בסילאן

מיכלי
    02/11/2010

בהמון מתכונים שלי...עדיף בהרבה מסוכר...יותר מזין אני חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בסילאן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

בהחלט טוב ומומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל

טליה
    02/11/2010

בין סוכר חום ללבן, באמת הגיע הזמן לשבור כאן כמה אמונות לא מבוססות. הולכות הרבה שמועות בקרבנו, אנחנו הציבור ההדיוט, אז אנא השכילו אותנו.
    ועוד- איך באמת מתנהג הסילאן בתערובות כאלה, הוא מתאים? מה לגבי מייפל טהור? האם גם מייפל הוא פחמימה חסרת ערך, או שאפשר ליהנות ממנו עם פחות ייסורי מצפון. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

לגבי איכות הסוכר החום (האמיתי ולא הצבוע) אעדיף שליה תתן תשובה.

לגבי שימוש במתכונים: אכן, תלוי במתכון וקשה לתת תשובה מדוייקת בלי לדעת לאיזה מתכון את מתכוונת.

אוכל לומר לך שמתכונים אשר מחייבים שימוש בסוכר, בעיקר בתערובות יבשות כמו בעוגות טורט, למשל, אני טוחנת את הסוכר החום בבלנדר כמעט לאבקת סוכר ומשתמשת רגיל עם קמח מלא וממירה את חלקו בשקדים טחונים. התוצאה מדהימה לא פחות מהמקור עם קמח וסוכר לבן.

אם יש לך שאלה על מתכון ספציפי, אשמח לתת חוות דעת אם איזה ממתיק רצוי להשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

עוד בעניין סוכר וסוכרים.

בכל מקרה, יש לזכור שכל סוג של סוכר מכיל הרבה קלוריות שהופכות בגוף לשומן. בכל מקרה, יש לזכור זאת ולהגביל את הצריכה לפי הנתונים האישיים של כל אחד.

עדיף שהתזונה היומיומית לא תכיל יותר מדי סוכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקום סוכר לבן - תגובה

ליה שומרון פינדר
    05/11/2010

אז ככה...
    אני אנסה לעשות קצת סדר בבלגן. מבלי להיכנס לסיבות שבגללן סוכל לבן הוא לא טוב (אני יוצאת מנקודת הנחה שרוב הסיבות ידועות), אז התחליפים הם כדלקמן:
    **סוכר חום- מכיל מעט יותר מינרלים מסוכר לבן אם הוא אכן סוכר חום אמיתי. גם באופן הפקתו לא היה שימוש בחומרים כימיים. אולם, הוא עדיין כמעט 100 % פחמימה וכמובן שאינו מכיל ערך קלורי שונה בהרבה מזה של הסוכר הלבן.
    **סילאן- סירופ המופק מתמרים. גם הוא כמובן ברובו פחמימה ואינו מתאים לחולי סכרת למשל, אך יש בו יחסית הרבה ויטמינים ומינרלים ונהוג להתייחס אליו כאל ממתיק טבעי, כיוון שהליכי הפקתו טבעיים. שימו לב שאתם קונים סילאן ללא סוכר!
    **מייפל הוא גם ממתיק טבעי, מרוכז ביותר, מעצי האדר. הוא גם ברובו פחמימה ואינו מומלץ לחולי סכרת. שימו לב שאתם קונים מייפל טבעי טהור (יקר!).
    ממתיקים נוספים - דבש, סירופ אגבה, סטיביה טיפות או אבקה...
    בעיקרון לשם המרה, צריך לדעת באיזה מתכון בדיוק מדובר. באפייה זה קשה יותר להמיר סוכר בממתיק טבעי שהוא סירופ... לכן קל יותר להשתמש בסוכר חום.
    מקווה שעניתי (-:
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספות ללחם
    שולה
    02/11/2010

בהמש לשאלתי ללחם באופה לחם.אני מוסיפה מעט מלבין קפה,כתוב בחוברת זה בסדר?או עדיף סוכר חום.ניתן להוסיף פירות יבשים או לשנות מתכון?איזה קמח בריא-שיפון,מלא או כפרי?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוספות ללחם

הוספת תגובה

• תוספות ללחם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

מעולם לא השתמשתי במלבין קפה. לא יודעת את האפקט, מה שאני יודעת שזה חומר מעובד ולכן אני אישית נמנעת משימוש בחומרים כאלה. סוכר חום זה בסדר גמור.

קמח שיפון הוא קמח בריא מאד. אך לא הייתי ממליצה להשתמש בו כשאת מתחילה. זה קמח שלא תופח הרבה והלחם יוצא יחסית כבד. זה נהדר ובריא אך אולי עדיף שבהתחלה תתחילי עם קמח מלא מעורב בקמח לבן. בשלב ב' תוכלי לשלב קמח שיפון וקמח כוסמין.

פירות יבשים זה בסדר גמור, אך שוב, אני הייתי נצמדת בהתחלה ללחמים פשוטים ורק אחרי ש"תרגישי" את הבצק כדאי שתתחילי עם תוספות.

נסי את המתכון שנתתי לך. זה לחם בסיסי וטוב שתמיד מצליח.

מקווה שעניתי לך,

יום נפלא, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם באופה לחם
    שולה
    01/11/2010

האם יש ברשותך מתכון טעים ללחם באופה לפי הכמויות המיוחדות של הכפית הקטנה מפלסטיק של שמן סוכר ומלח?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחם באופה לחם

הוספת תגובה

• לחם באופה לחם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

לחם באופה לחם:

לכל אופה לחם יש את ההתוויות המיוחדות לו. אני יכולה לומר לך, שאם תשימי:

3 כוסות קמח (לא משנה איזה סוג. אפשר לערבב קמח מלא עם לבן או רק מלא או רק לבן. כמובן, שקמח מלא מומלץ ובריא יותר)
    1 כף שטוחה שמרים יבשים
    1 כפית מלח
    1.5 כוסות מים שכוללים 3 כפות שמן (תמדדי את השמן עם המים).
    אפשר להוסיף 1 כף סוכר חום (לא חובה).
    עבדי את הבצק עם המכונה עד שלב ההתפחה הראשונה והשנייה.
    אפרט: הניחי למכונה לעבד וללוש את הבצק ולהתפיח אותו פעם ראשונה ופעם שנייה.
    אחר אך אני ממליצה להוציא את הבצק ולשים בתבנית מוארכת ללחם או ליצור ככר ביד ולאפות בתנור רגיל בחום בינוני-גבוה.
    אם את מוכנה להשקעה הנוספת הקטנה הזו, ייצא לך לחם חלומי.
    אם את מעוניינת בהפעלה כוללת של המכונה, תצטרכי לקרוא את הוראות ההפעלה ולפעול לפיהן. כל מכונה וההוראות שלה.

טיפ: צריך "לדבר" עם הבצק. לראות מה שלומו, אולי צריך להוסיף עוד קצת מים או עוד קצת קמח. הכנת בצק היא לא פעולה אוטומטית. זה תלוי הרבה בסוג הקמח, במזג האוויר ואפילו במצב הרוח שלך. לכן, ההנחיות שלי הן כלליות, אך כדי שהלחם יצליח באמת, את צריכה להביא את עצמך פנימה. עם הנסיון המצטבר ישתפרו גם הביצועים.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב
    לימור
    01/11/2010

היי

רציתי לשאול לגבי היחס שלכן למוצרי חלב בעיקר כאשר מדובר בתינוקות/ילדים והאם קיים קשר למחלות חורף .
    בתי בת השנה ינקה עד גיל 9-10 חוד' ועברה לאחר מכן לתמ"ל , אינני שלמה עם זה אך איני מכירה חלופות .
    באופן כללי התזונה של הילדים מורכבת מלא מעט מוצרי חלב לרבות מעדני החלב והייתי שמחה לקבל רעיונות לתזונה אשר אינה מורכבת רובה ככולה ממוצרי חלב אשר מציפים את השוק זמינים ונוחים .
    אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע , ספרים וכו'.

תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• מוצרי חלב - תגובה

ליה שומרון פינדר
    01/11/2010

אני בד"כ ממליצה להיזהר ממוצרי חלב. כלומר, לצרוך מעט ובחשדנות. אם שמת לב שמרגע שחשפת את הילדים למוצרי חלב חל שינוי במצב הבריאותי כדאי לעשות הפסקה של חודש ולבדוק אם המצב משתפר.
    בתור תזונת תינוקות, אני הייתי ממליצה לחכות עם מוצרי חלב לגיל מאוחר עד כמה שאפשר, גם ככה את נותנת תמ"ל, אז לא צריך להעמיס מעבר לזה עם מעדנים וגבינות.
    באופן עקרוני יש הרבה חלופות לא חלביות בשוק, אפשר לקנות חלב מאורז, משקדים או משיבולת שועל.
    אפשר לעשות מעדני פירות (כמו שייקים) אשר אינם מבוססים על מוצרי חלב. שקדיה (ממרח שקדים) וטחינה הם מוצרים טובים שאפשר להשתמש בהם להעשרת השייקים. גם תוספת טובה לטעם וגם תוספת תזונתית.
    יש כמה ספרים בשוק על תזונת תינוקות, שווה לבדוק מי מהם מתאים לגישה שלך והמתכונים שבו הגיוניים לגבייך. יש ספר מצוין בהוצאת פוקוס. שווה לבדוק!
    באופן כללי, כבר נתתי פה מתכון בעבר של דייסת שיבולת שועל על בסיס מים בלבד אשר מערבבים עם מעט רסק תפוחים או כל רסק פרי אחר לא ממותק ושקדיה. זה מעדן, מאוד מזין ומאוד טעים. שווה לנסות.
    נשמח אם תעדכני את הפורום.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב מכילים מרכיבים חיוניים לה

המחלקה המדעית
    03/11/2010

התזונה בגיל הילדות היא המפתח לגדילה והתפתחות אופטימליות. תזונה דלה מדי בקלוריות או תזונה שלא מכילה את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים בכמות הדרושה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בגדילה. החלבונים מהווים את אבני הבניין של הגוף, חיוניים לבניית תאים, שרירים, לגדילה ולתפקוד הורמונים ואנזימים שונים. חלב ומוצריו הם המקור הטוב ביותר לסידן, הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית העצמות. עיקר בניית העצם מתרחשת בגיל הילדות וההתבגרות, כך שתקופה זו מהווה חלון ההזדמנויות לבניית עצמות בריאות וחזקות יותר, שישמשו את הגוף לאורך כל החיים. החלב מספק לגוף רכיבי תזונה חיוניים כמו: חלבון איכותי, אשלגן, מגנזיום, ויטמין D, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B. לדוגמה: כוס חלב מספקת את כל הכמות המומלצת ליום של ויטמין B12 לילדים בגילאי 1-8 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה ואורז חום
    שולה
    31/10/2010

האם במקרה יש לך מתכון לגינת סויה מטוגנת ומתובלת אולי עם ביצה? כל המתכונים להשרותה בסויה וכו' לא טעימים בעיני. גם אורז חום אינני מליחה לגרום לו להיות טעים .האם יש לך רעיון למתכון שישביח אותו? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סויה ואורז חום

הוספת תגובה

• סויה ואורז חום - תגובה לאילנה

שושי שטיינוביץ
    31/10/2010

א, אילנה היי,

אני מניחה שהתכוונת לגבינת סויה, כלומר טופו?

את יכולה להשרות את הגבינה, לאחר שחתכת לקוביות, במשרה של שום כתוש, שמן זית, פלפל שחור ומעט מלח. אחר כך את יכולה להמשיך כרגיל.

חייבת לציין בפנייך, שטיגון איננו בריא, כך שאולי עדיף להקפיץ את הנתחים בווק חם. אם תוסיפי מעט סויה, זה לא יזיק.

לגבי אורז מלא: דרך טעימה מאד להכין אורז היא לבשל אותו בהרבה מים (כמו פסטה פי 4 או 5 מים) עד כמעט ריכוך ואז לסנן (ממש כמו פסטה).

בסיר שהוצאת ממנו את האורז את שמה מעט מים, כף או שתיים שמן, מלח ופלפל שחור, מביאה להרתחה ואז מחזירה את האורז, מערבבת היטב, מנמיכה את הלהבה למינימום ומאדה עוד 10 דקות.

בשלב זה אפשר להוסיף לאורז עשבי תיבול טריים וקצוצים עם שיני שום קצוצות או עדשים שבושלו מראש. שיטה זו אכן מאפשרת לאדות את האורז כפי שהוא או להוסיף לו ירקות וטעמים כחפצך.

מקווה שיצליח לך. ספרי לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה ואורז חום - תגובה

ליה שומרון פינדר
    01/11/2010

אני מעדיפה הכנה בסיסית של אורז מלא אשר שומרת על כל הערכים שלו ולכן אני ממליצה להכין אותו בכמות מים מדודה ולהמתין עד שהם נספגים לגמריי. כמו שעושים אורז לבן.
    אז יש כמה שלבים:
    1. שוטפים 1 כוס אורז במים.
    2. מייבשים אותו בסיר יבש (קולים בסיר ללא שמן).
    3. מוסיפים 1/4 2 כוסות מים רותחים (ומלח אם רוצים כמובן)
    4. מבשלים מכוסה, על אש נמוכה 40-45 דקות עד שכל המים נספגו או התאדו.
    5. מפוררים בעזרת מזלג.

האורז שאני הכי אוהבת להשתמש בו הוא אורז בשמתי מלא...

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוח עץ בביסקוטי
    ענת
    29/10/2010

אנ יודעת שזו לא השאלה הקונבנציונלית לביסקוטי, אבל- יש לי חברה שאסור לה פירות כולל פירות יבשים. למעשה הפרי היחידי שמותר לה לאכול הוא תפוח ירוק.
    הייתי רוצה לדעת האם בביסקוטי אפשר להכניס קוביות של תפוח עץ במקום הפירות היבשים שלרוב מכניסים לזה?
    ושאלה נוספת באותו עניין- האם יש לאחת מכן רעיון איך להכין תפוח יבש בבית ללא סוכר? חשבתי אולי לפרוס לפרוסות דקות ולהכניס לתנור למשהו כמו 20 דקות על 180 מעלות, אבל זה סתם ניחוש שלי... למישהו יש רעיון יותר טוב?

תודה מראש ושבת שלום לכולם!

לקביעת תור
    סגירה
    תפוח עץ בביסקוטי

הוספת תגובה

• תפוח עץ בביסקוטי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    31/10/2010

תפוחי עץ. לצערי, איני מכירה את הגרסה של תפוחים עם ביסקוטי. אך אוכל להמליץ לך על מתכון מעולה לקינוח עם תפוח, ללא סוכר:

6 תפוחים מסוג גולד דלישס או גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים. שמים בסיר שטוח.
    מוסיפים מיץ מלימון טרי אחד. מערבבים וזהו.

מבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות עד שהתפוחים רכים (אבל לא מתפוררים). משגיחים שלא ייחרכו. אם נגמרים הנוזלים (הטבעיים שנגרו מהתפוחים), מנמיכים להבה.

מצננים ואוכלים. מעדן חלומי. באחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר בישול - מבקשת המלצה
    סיגל
    23/10/2010

ברצוני לרכוש ספר בישול שיעזור לי לאמץ את התזונה הבריאה ודלת הקלוריות גם במטבח שלי.
    אשמח להמלצה כזאת.(מתכונים לקטניות, סלטים, דגים, חזה עוף)
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    ספר בישול - מבקשת המלצה

הוספת תגובה

• ספר בישול - מבקשת המלצה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/10/2010

סיגל היי,

לצערי, אני ממש לא טובה בזה. אולי ליה יודעת על ספר טוב.

בהצלחה, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר בישול - מבקשת המלצה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    24/10/2010

הי סיגל,
    יש הרבה ספרים טובים בתחום... אני לא ממש יכולה להמליץ במסגרת הפורום אבל הכי טוב שתלכי לחנות גדולה שיש בה מבחר ותוכלי לראות איזה ספר הכי מדבר אלייך מבין עשרות הספרים הבריאים.
    חלקם של שמות מוכרים יותר וחלקם של פחות, אבל הכי חשוב שתמצאי את הספר שיהיה לך נחמד לעבוד איתו ושהמתכונים מדברים אליך!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר בישול - מבקשת המלצה - עודתגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

לעניין ספרי בישול:

אני חייבת להודות שראיתי הרבה ספרי בישול אשר קוראים לעצמם בישול בריא. לצערי, לא כך הוא הדבר. הרבה ספרי בישול בריא ממליצים על בישול עם אבקות מרק, עם חומרים מעובדים ועם חומרי גלם עתירי שומן.

יש לשים לב שבישול בריא צריך להכיל רק חומרים טריים וטבעיים (גם ירקות קפואים), לא כימיקלים, לא חומרים משמרים, לא אבקות ולא "לבן". לא קמח לבן, אורז לבן, סוכר לבן וכו'.

כמו כן יש להקפיד על חומרים דלי שומן בעיקר בשר ועוף ומוצרי חלב.

אם שומרים על הכללים האלה, סביר להניח שהאוכל שנבשל יהיה בריא. ואם את נתקלת במתכון בספר כלשהוא שאיננו עונה לקריטריונים האלה, אז הפעילי שיקול דעת.

בברכה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוחי אדמה
    אור
    20/10/2010

שלום,
    ראיתי בטלויזיה מתכון של פירה שאוכלים את התפוחי האדמה עם הקליפה ועם הפקעות.
    האם זה בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    תפוחי אדמה

הוספת תגובה

• תפוחי אדמה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    21/10/2010

קליפות תפוחי אדמה הן בריאות. כמובן צריך להקפיד על כך שיהיו נקיות.
    מה שכן צריך לשים לב בתפוחי אדמה זה שכשהם מתחילים להצמיח את הגידולים הירוקים עליהם, זה הזמן לזרוק אותם. זה מכיל הרבה סולנין, רעלן שמתפרק בכבד, ואנחנו מעדיפים לצרוך ממנו כמה שפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פנינה
    20/10/2010

שלום לכם,
    אני בת 55 שוקלת 88 ק"ג, סובלת מסוכרת סוג 2, לחץ דם וכולסטרול.
    הפנו אותי לדיאטנית שהמליצה לי לאכול סנדוויץ 4 פעמים ביום וארוחת צהרים אחת חמה.
    אני עושה את הדיאטה הזאת כבר הרבה זמן ורזיתי 5 קילו וזהו. המשקל לא זז כבר יותר מחצי שנה. אמרו לי שאני אוכלת יותר מדי לחם ביום וזה לא טוב לחולי סוכרת,
    שאני צריכה דיאטה אחרת.
    האם אתן יכולות להמליץ לי על דיאטה שמתאימה לחולי סוכרת סוג 2, כדי שאוכל לרזות.
    (אני הולכת ברגל 3 פעמים בשבוע למשך חצי שעה).

תודה על עזרתכם האדיבה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    20/10/2010

לפנינה שלום,

אני אישית אינני דיאטנית אלא מתמחה בבישול גורמה לייט, טעים, בריא (ומוקפד קלוריות). אני פועלת על פי הנחיות של דיאטנים. עם השנים פיתחתי, ביחד עם דיאטנים, שיטת בישול שאפשר באמצעותה גם להוריד משקל.

אולי ליה תוכל לתת לך תוכנית תזונה.

בכל מקרה, לדעתי, את צריכה להתייעץ עם תזונאי/ת או דיאטנ/ית כדי לקבל תוכנית תזונה שמתאימה לך.

אחרי שתקבלי תוכנית כזו, אפשר לעזור לך עם מתכונים שיעשו לך את החיים נעימים וטעימים יותר.

בכל מקרה, להלן עקרונות של בישול בריא שיכול לעזור גם לך ולגולשים אחרים:

מומלץ לאכול רק מוצרים טריים, לא מעובדים, ללא כימיקלים וללא חומרים משמרים וללא אבקות. (כן, ללא אבקות מרק כלשהן).
    אפשר לאכול ירקות קפואים.
    לאכול רק מוצרים דלי שומן, בעיקר אם צורכים בשר או עוף, יש להקפיד על הסרת כל השומן ולבחור חלקים עם אחוז שומן נמוך (מהעוף יש להוריד את העור).

במוצרי חלב, לצרוך מוצרים עם מקסימום 5% שומן.

מומלץ לאכול רק דגנים מלאים אך אפשר גם אורז בסמטי לבן.
    להמנע מהלבן: לא לסוכר לבן, לא לקמח לבן, לא לאורז לבן.
    להשתמש בכמות מאד קטנה של שמן בארוחה. עדיף לא יותר מכפית שמן.
    את שאר השמן שמותר לך השתמשי בסלט.

כמובן שצריך להקפיד על כמויות המזון, אך זאת יאמר לך דיאטן מוסמך ולא אני.

אם יש לך עוד שאלות שאני יכולה לענות עליהן, אשמח כמובן.

מאחלת לך הצלחה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לסכרת

ליה שומרון פינדר
    21/10/2010

הי פנינה,

גם אני איני תזונאית, אולם אני מסייעת לאנשים במציאת פתרונות יצירתיים וטעימים עם אוכל בהתאם למגבלות הבריאותיות שלהם.

קודם כל, כל הכבוד לך על הירידה היפה. זה מוכיח כי את מתמידה. הרבה פעמים כשנתקעים בדרך והמשקל לא זז למרות שיש עודף כדאי לרענן את התפריט.
    אני בהחלט חושבת שאפשר להוריד את הלחם ולהחליפו בדגן מלא אחר כמו אורז מלא, קינואה, בורגול, שיבולת שועל וכד'... דגן מלא ייתן לך איכות טובה יותר של סיבים תזונתיים.

אני ממליצה לך להתייעץ שוב עם דיאטנית או נטורופתית על מנת שיוכלו לייעץ לך על שינוי התפריט.

הלחם עצמו באמת לא מהווה שום ייתרון בריאותי, הוא פשוט מתיימר להכיל סיבים ולהיות פתרון קל ומשביע. אפשר בהחלט להחליפו במזון אחר.

אשמח לעזור לך בכל שאלה נוספת...

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

פנינה
    24/10/2010

תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצילים
    (:
    17/10/2010

היי
    קניתי חצילים ננסיים
    רציתי לדעת האם ניתן לאדות אותם במעט מים בסיר? כמו נגיד אידוי בצל אם טיפלה מים או שזה לא מסתדר טוב עם חצילים?

לקביעת תור
    סגירה
    חצילים

הוספת תגובה

• חצילים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/10/2010

כדי לכבוש חצילים ננסיים צריך לאדות או אפילו עדיף לבשל אותם במים במשך כמה דקות. הבישול מרכך אותם ומסיר את המרירות. אני לא יודעת מה אתם מתכוונים לעשות איתם, אך אחרי האידוי, כדאי לתבל אותם איכשהו כי אחרת טעמם תפל למדי. כדאי לחתוך לחצי ולתבל בשום, לימון, מעט חומץ שמן זית, מלח ופלפל שחור ועשבי תיבול: פטרוזיליה, טימין, כוסברה, מעט זעתר, לקצוץ ולהוסיף למשרה.

אם מתכוונים לאכול מיד, צריך לבשל עד ריכוך מלא, אם אם מתכוונים לכבוש והמתין כמה ימים אז אפשר לבשל רק דקות אחדות, עד ריכוך ראשוני (כ-7 דקות). הכבישה תעשה את המשך הריכוך.

אז כאמור, אפשר לאכול מיד, אך יותר כדאי לשים את המשרה על כל חצי חציל בנדיבות, לשים בצנצנת (לסדר יפה אחד על השני), לשמור במקרר למשך כמה ימים ואחר כך לאכול. אין כמו חצילים ננסיים כבושים בצנצנת במקרר לשמח את הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    18/10/2010

היי שושי ותודה על התגובה
    אני רוצה לבשל אותם בישול מלא,כמה זמן לוקח האידוי שלהם עד שיהיו רכים ומוכנים לאכילה?

לאחר שיהיו מוכנים בתיכנון לתבל אותם בדיוק במרכיבים שציינת ומעט טחינה כתוספת למנת הצהריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/10/2010

לדעתי, עדיף לבשל במים כדי להיפטר מהמרירות. זמן הבישול המלא כ-7-10 דקות. מסדרים את החצילים החצויים (חוצים אחרי הבישול) בצורה יפה בצלחת ואז מפזרים את המשרה. מכינים רוטב טחינה לחוד ומפזרים על החצילים המתובלים. לא כדאי לערבב את הטחינה עם התבלינים.

אם מתכוונים לכבוש את החצילים, אז מוותרים על טחינה בשלב המשרה. את הטחינה מוסיפים בשלב האכילה כרוטב בפני עצמו.

בהצלחה ונשמח לשמוע משוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    (:
    16/10/2010

היי
    אכלתי במסעדה לבנונית מנה שנקראת מסחב
    זה חזה עוף עפ רוטב שום ולימון מאוד מאוד טעים
    רציתי לדעת האם את מכירה את המנה\מתכון לכזאת מנה? ותוכלי לתת לי בבקשה

אשמח מאוד

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    17/10/2010

אני לא מכירה את המנה, אולי שושי תוכל לעזור...
    אני בטוחה שפורום בישול כללי יוכל לענות לך על השאלה טוב יותר.
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    17/10/2010

אינני מכירה את המתכון הספציפי, אך יש לי מתכון משלי לחזה עוף בשום לימון ועשבי תיבול טריים. מתכון מנצח, טעים מאד וקל להכנה. המתכון כבר פורסם פה ואני מצרפת אותו שוב: גולשים מדווחים על הצלחה והנאה מהמתכון:

להלן המתכון לחזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים. אם הילדים לא אוהבים עשבי תיבול (הבת שלי קוראת להם "לכלוכים", אז אפשר את המנות שלהם להכין בלי העלים הירוקים, ואחר כך להוסיף לכם). ניתן להכין את הרוטב גם מיין לבן או ציר עוף.

בתיאבון.

חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים: כ- 220 קלוריות למנה
    מצרכים: ל - 4 מנות

4 מנות חזה עוף כל אחת 180 גר'.
    2 כפות עשבי תיבול טריים: בזיל, אורגנו, פטרוזיליה, רוזמרין
    2 כפיות קמח מלא
    כפית שמן זית
    כפית שום טרי, כתוש דק.
    מעט מים.
    הוראות הכנה:
    מנקים ומסדרים חזה עוף לשניצלים לא שטוחים מדי (בעובי של כ-1 ס"מ).
    זורים על כל חזה מעט מלח פלפל. לזרות על כל חזה חצי כפית קמח מלא.
    למרוח כפית שמן עם מברשת סיליקון במחבת טפלון מחומם.
    ל"טגן" כל מנה שתי דקות מכל צד. להוציא מהמחבת.
    לטגן שום עד תחילת השחמה. אין צורך להוסיף עוד שמן. יש להקפיד לא לחרוך את השום, למניעת מרירות.
    להוסיף מיץ לימון ולדלל במים עד לקבלת טעם מדוייק. (טעם אישי).
    להוסיף עשבי תיבול טריים, קצוצים גס, מלח פלפל לפי הטעם.
    לטבול כל חזה ברוטב לעוד דקה מכל צד. להקפיד לא לבשל יותר מדי.
    להגיש כל מנה עם כף רוטב ומעט עשבי תיבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע טעים,תודה

(:
    17/10/2010

אני אנסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה