מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסמכת רוטב(:07/07/2010
שאלה שתמיד רציתי לשאול-
מה הסוד להסמכת רוטבים? נגיד רוטב לפסטה סתם דוגמא עם רסק ומיים ושאר תבלינים כדי שלא יהיה דליל ומימיי מה צריך לעשות כדי שיהיה סמיך ממש כמעט מוצק ועשיר בטעם?
בישול יותר ארוך? או מה? אשמח מאוד לדעת יעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
(:19/07/2010נראה לי שפספסת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסמכה של רטבים
ליה שומרון פינדר20/07/2010הסמכה יכולה להתבצע בכמה דרכים:
1. על ידי צמצום הרוטב ואידוי הנוזלים שבו.
2. על ידי טחינה של מרכיבים עמילניים - כמו שכשטוחנים מרק עם תוכן הוא הופך להיות עשיר.
3. על ידי הוספת רביחה - יוצרים מין בלילת מים וקמח או שמן וקמח ומוסיפים לרוטב.
אלה הדרכים שאני מכירה.
מקווה שעזרתי
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתחי בשר רזיםדניאל.א06/07/2010
שלום, רצתי לדעת מהם נתחי בקר רזים?
והאים סטייק עגל נחשב לרזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל, נתחי בשר רזים
שושי שטיינוביץ06/07/2010לדניאל היי: להלן רשימת נתחי הבשר הרזים לסוגי הבישול השונים:
לבישול ממושך: צלי, קדירה, גולאש, קציצות וכל השימושים בבשר טחון:
בשר בקר מס' 6 (פילה מדומה),
כתף מס' 5
במקרים מסויימים אפשר להשתמש גם בשריר הזרוע (מס' 8) בתנאי שאין בו שומן.
לבישול קצר: סטייקים, הקפצות, רוסטביף, רולדות:
סינטה,
פילה בקר
ושייטל.
בכל מקרה, יש להסיר את כל השומן לפני השימוש, כולל הסרת שכבת השומן מהסינטה.
עגל הוא כמו בקר, תלוי באיזה חלק משתמשים. החלקים המומלצים הם כמו בבקר רגיל.
כבש, טלה - אאוט (לצערי, כי זה טעים), אווז, ברווז אאוט.
עוף, הודו ללא עור וללא שומן - אין.
דגים, כמה שיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר שייטל(:04/07/2010
היי
לאחרונה המליצו לי לנסות את בשר השייטל,בדר"כ אני אוכלת סינטה ואמרו לי שזה די דומה
הייתי שמחה לדעת האם מומלץ בשר שייטל ואם אפשר לשמוע על אופציות של מתכונים איך להכין אותו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר שייטל, שושי
שושי שטיינוביץ06/07/2010בוקר טוב.
כן בשר שייטל הוא בשר לבישול קצר ואופן הכנתו דומה להכנת בשר סינטה. הוא מתאים לסטייקים, הקפצת רצועות בשר, רוסט ביף, רולדות בשר במילוי ירקות או בשר טחון וכד'.
אמרי לי מה מכל אלה מעניין אותך ואשלח לך מתכון.
יתרונותיו: נחשב לבשר רזה והוא זול יחסית.
חסרונו, קשה להשיגו כבשר מוכשר. יש בעייה בהכשרה ולכן קשה להשיג אותו במרכולים ובחנויות זמינות. ניתן להשיגו בעיקר אצל קצבים. אם נושא הכשרות חשוב לך, וודאי שהוא אכן כשר.
חזרי אלי,
שושי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
(:06/07/2010היי שושי
מה שמעניין אותי זה הבשר בתור סטייק אשמח לשמוע מתכון וגם בתור בשר טחון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר בריא לסטייקים
שושי שטיינוביץ07/07/2010כאמור, הבשרים המומלצים לסטייקים שהם דלי שומן (הכל יחסי, כמובן) הם: סינטה, פילה בקר ושייטל. בכל מקרה, יש לוודא הסרה מלאה של כל השומן מהבשר, כולל שכבת השומן של הסינטה, ויסלחו לי כל אוהבי הבשר שבטח חושבים שזה שגעון. אך אין מה לעשות, אם רוצים לשמור על בריאות ולהתרחק משומן, זה מה שיש לעשות.
הכנת סטייק היא פעולה פשוטה ביותר. יש להכין את הבשר. עליו להיות ללא שומן ובטמפרטורת החדר. אם הוא קפוא, אין להפשירו במיקרו או לטבול במים. יש להניח לו להפשיר באופן טבעי.
בוזקים על הנתח פלפל שחור ואבקת שום, מעסים ומחדירים.
מחממים היטב מחבת פסים או מחבת טפלון ואם יש גריל עם אש פתוחה אז כמובן זה הכי טוב. בכל מקרה, הכלי צריך להיות מחומם מאד (מאד מאד, עד הלהטה), כך שכאשר מטפטפים טיפת מים היא קופצת.
מניחים את הסטייק על המחבת וצולים 2-3 דקות מכל צד, תלוי בדרגת הבישול בה אתה מעוניין. מכיוון שזה תלוי בעובי הסטייק וסוג הכלי בו אתה משתמש, אז רק נסיון אישי יעזור לך לקבוע את זמן הצלייה.
רוטב? יש כל כך הרבה. אך בסיס של שום מטוגן, תבלינים, יין לבן או אדום תמיד יעשה את העבודה. לבשל עד צמצום ולשפוך על הסטייק.
אפשר להוסיף מיץ תפוזים עם חרדל, או כף דבש, או כף סילן.
אפשר להוסיף עשבי תיבול כגון: טימין, רוזמרין (מעט ובזהירות), מרווה.
מקווה שעזרתי.
בשר טחון יש להכין או להשיג מסוגי הבשר לבישול ממושך. איזה מתכון אתה רוצה? יש כל כך הרבה סוגים.
בעיקרון: תערובת לקציצות מכינים מבשר, פטרוזיליה וכוסברה, בצל קצוץ דק, ביצה, פירורי לחם, תבלינים (בהרת, פלפל שחור ומלח). מתאים כמעט לכל סוגי הקציצות ולכל סוגי המילויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:07/07/2010היי
תודה על המתכונים
בקשר לבשר טחון את התערובת אני תמיד עושה באותה צורה (פטרוזיליה בצל שום פלפל מלח) התכוונתי איזה רוטב תוכלי להציע לי?
חוץ מרוטב עגבניות כי זה די מאוס כבר (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקציצות
שושי שטיינוביץ07/07/2010להלן תשובה שנתתי לאחד הגולשים בנושא כללי: קציצות. אני מאמינה שתמצא/י שם מה שאתם מחפשים.
דניאל היי. מתנצלת שלקח לי זמן לחזור אלייך. סוף סוף מחשבי חזר ויש תקשורת!
תשכחי מכל מה שכתבת על קציצות. אני הולכת לתת לך את הטיפים המנצחים לבישול קציצות בריאות הכי טעימות שיש.
קודם כל, יש לבחור בשר רזה טחון. בבקשה לעמוד על כך שהקצב יסיר את כל השומן וישתמש בבשר מס' 6 (פילה מדומה) או מס' 5 (כתף) או שייטל טחון. אפשר גם לערבב בקר עם הודו אדום או עם חזה עוף. אם משתמשים רק בחזה עוף כדאי תמיד להוסיף קטניות למשל: גרגרי תירס (אפשר קפואים לאחר הפשרה) טחונים, גרגרי חומוס טחונים (אחרי השרייה ולפני בישול). הקטניות מעדנות את בשר העוף, מוסיפות המון עם ומשבחות מאד את המרקם.
אחרי שבחרנו את הבשר הנכון, אז הדרך שאני מציעה לך להכין קציצות היא דווקא לבשל אותן ברוטב. אין צורך לטגן ואין צורך לאפות בתנור.
כדי שקציצות יתבשלו היטב ולא יתפרקו יש ללוש היטב את העיסה (במטרה להוציא את כל בועות האוויר) ולבשל את הקציצות ברוטב רותח. חשוב שהרוטב יהיה רותח ע"מ שהקציצות לא תתפרקנה.
אז הנה רעיונות לכמה סוגי רטבים:
קציצות ברוטב עגבניות:
מכינים קציצות כרגיל (בשר טחון, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, בצל קצוץ ותבלינים).
לרוטב:
1 בצל בינוני
1 כפית שמן קנולה
300 גר' רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
קינמון (לא חובה. אני מאד אוהבת).
2 תפוחי אדמה בינוניים
הכנת הרוטב:
מקצצים בצל ומטגנים בסיר שטוח עם כפית שמן. תוך כדי טיגון מזרזפים מעט מים כדי למנוע חריכת הבצל.
כאשר הבצל רך, מוסיפים כף פפריקה מטגנים מעט ומוסיפים מעט מים.
מוסיפים רסק עגבניות עוד מעט מים וממשיכים לטגן. מוסיפים עוד מים ויוצרים רוטב סמיך. מוסיפים תבלינים חוץ מהקינמון. בשלב זה יש בסיר רוטב בגובה של כ-2 ס"מ.
מקלפים תפוחי אדמה, פורסים לפרוסות ומרפדים את תחתית הסיר מעל הרוטב.
מסדרים את הקציצות מעל תפוחי האדמה.
סוגרים את הסיר ומבשלים דקות אחדות עד שהקציצות מאבדות את צבען והן מתבהרות.
בשלב זה מכסים את הקציצות במים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
לקראת סוף הבישול זורים מעל קינמון.
הנה עוד אפשרות של רוטב:
חומרים:
1 בצל קצוץ
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, מעט טימין
גבעול סלרי שטוף, שלם,
2 גזרים, חתוכים לטבעות
1 בטטה, חתוכה לקוביות גדולות. לא חובה לקלף
1 קישוא, חתוך לקוביות בינוניות.
1 כף כורכום
1 כף בהרת או קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף שמן לטיגון בצל
מים.
הכנה:
מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומכסים במים.
מביאים לרתיחה.
כאשר הרוטב רותח, מחליקים בזהירות את הקציצות.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מ קווה שעזרתי. אשמח לקבל משוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה,תודה
(:07/07/2010נשמע טוב הגרסה השניה אני אנסה
הרוטב עגבניות כבר די נחרש אצלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוןרעות01/07/2010
האם יש מתכון לגלילות חזה עוף במילוי מסוים? (נגיד פטריות או משהו אחר...)
כמובן לא מטוגן...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להקפיץ...
רעות05/07/2010כנראה שלא ראו את ההודעה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות, משושי
שושי שטיינוביץ06/07/2010רעות, אנא הבהירי, איזה הודעה לא ראיתי. לגבי רולדת חזה עוף, עניתי לך ושלחתי לך מתכון מדהים. אם לא ראית, גללי למטה ואם עדיין לא תמצאי, חזרי אלי ואשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי את התשובה שלך..
רעות06/07/2010אשמח אם תכתבי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות, משושי
שושי שטיינוביץ06/07/2010את צודקת, גם אני לא מוצאת את התשובה שלי. אז תני לי קצת זמן ואכתוב שוב. זו הייתה תשובה מאד מושקעת וממש חבל שאיננה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רעות07/07/2010אחכה בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
רעות15/07/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריות(:29/06/2010
היי שושי
התחלתי להשתמש בפיטריות במגוון מאכלים,לאחרונה רק "גיליתי" את טעמן ואהבתי
הייתי שמחה לשלב אותן במנות
אני יודעת שזה הולך טוב עם פסטה אבל בעיקר ברוטב שמנת פטריות ואני לא מעוניינת בשמנת אז הייתי שמחה לשמוע ממך מתכון לפסטה עם פיטריות ללא שמנת אם יש לך להציע לי ובנוסף עוד מתכונים עם פיטריות שהיית ממליצה אבל לא משהו מסובך
מדברת עם פסטה עם פיטריות ובשר עם פיטריות אשמח לשמוע ממך אפשרויות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות, משושי
שושי שטיינוביץ29/06/2010אכן פטריות הן מוצר נפלא שאפשר להוסיף אותו לאינספור מנות ובכל מיני צורות.
ניתן להקפיץ פטריות כשהן שלמות (ללא הגבעול), או חצויות, או מחולקות לרבעים או חתוכות לפרוסות. מקפיצים עם כפית שמן במחבת לוהטת, מוסיפים מעט תבלינים כגון: מלח, פלפל, שן שום קצוצה או מעט אבקת שום אפשר במקום מלח מעט סויה מסוג טוב. את הפטריות המוקפצות ניתן להוסיף לפסטה אחרי הסינון, מוסיפים גם מעט שמן או חמאה מלח ופלפל ויש פסטה פשוטה, טעימה ומהירת הכנה.
אפשר גם להכין פסטה עם רוטב פטריות. את הפסטה מבשלים במים, כרגיל ומסננים. בינתיים מכינים בסיר נפרד רוטב לפסטה: מטגנים בכפית או כף שמן מעט שום, מוסיפים למשל כף סויה או כף שטוחה פפריקה, מגנים את הפטריות במשך דקות אחדות, מוסיפים מעט ציר עוף דל שמן, ומבשלים את הרוטב במשך דקות אחדות. לקראת הסוף מוסיפים עלי בזיליקום טריים. לרוטב הזה מוסיפים את הפסטה המבושלת והמסוננת ומגישים מיד.
אפשר לגוון תבלינים, סוגים אחרים של עשבי תיבול, והפטריות תמיד תהיינה טעימות.
לגבי בשר:
אפשר לבשל פטריות עם הבשר. אם מכינים בשר בבישול ממושך (צלי, למשל) אז כדאי להוסיף אותן בשליש האחרון של הבישול. אם מכינים סטייקים או בשר בבישול מהיר, מוסיפים את הפטריות, מוקפצות כפי שתואר לעיל, לקראת הסוף. תמיד טעים ולא משנה איך מכינים.
פטריות אפשר גם למלא, אבל זאת בהזדמנות אחרת.
מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענית,תודה לך
(:29/06/2010אני אנסה את המתכון לפיטריות עם הפסטה,נשמע לי טוב
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריות, בכיף, לילה טוב
שושי שטיינוביץ29/06/2010נסי ושתפי אותנו בחוויה למען גולשים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה ועצה משושיחני24/06/2010
התגלה אצלי וירוס בכבד אני כבר חצי שנה מרגישה חולשות ורק עכשיו גילו יש לי גם כבד שומני אני בת 56 גובה 160 משקל 94 אני חייבת לרדת במשקל עצת הרופא ובצורה מהירה להחלמה לכן החלטתי לאכול מזון ללא גלוטן וכמובן ללא סוכרים והרבה פחות שמן
התוכלי להציע לי דייטה עם מתכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני, משושי
שושי שטיינוביץ25/06/2010חני היי,
אנא התקשרי אלי באופן אישי. זה לא אחראי מצדי לתת לך מתכונים דיאטטים בפורום. את מוזמנת להתקשר אלי ואשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולי סויה- אדממהמאי אביטל22/06/2010
האם מי שרגיש לפול ויוד - g6pd מותר לא לאכול פולי סויה..או שזה כמו פולים רגילים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי סויה
מאי אביטל22/06/2010מי שרגיש ל- G6PD מותר לו לאכול פולי סויה או שזה כמו פולים רגילים?? אנא חיזרי אליי בהקדם, תודה מאחר וגם בנותיי הינם רגישות ל- גי 6 פי די, האם אפשר לבשל בקרבתן את הפולים הללו או שאסור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לפולי סויה לא' אביטל
שושי שטיינוביץ23/06/2010היי,
מאחר שאיני תזונאית, לא יכולה לתת לך תשובה מוסמכת וצריך לחכות לשובה של ליה. אני הייתי נוקטת משנה זהירות ולא הייתי מקרבת את פולי הסוייה לילדות. מימלא לא מומלץ לילדים לצרוך מוצרי סויה, כך שבכל מקרה לא כדאי לחשוף אותם לכך. אנא חזרי עם השאלה בעוד שבועיים עם שובה של ליה. בינתיים אולי את יכולה לפנות לפורום אחר שבו יש התייחסות לסוגיות רפואיות. לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהG6PD
ליה שומרון פינדר27/06/2010שלום לך,
לפי מיטב ידיעתי אין בעיה עם סויה לחולי המחלה שבנושא, אבל למען הסר כל ספק
הייתי מתייעצת עם רופא. זו תשובה שרופא יכול לענות לך אפילו בטלפון.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמכת תחליף חלב אם ע"י קורנפלורמבושאמא22/06/2010
שלום לכן....
רציתי לדעת אך מסמיכים תחליף חלב אם (סימלאק) ע"י קורנפלור מבושל?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכת סימילק עם קורנפלור
שושי שטיינוביץ22/06/2010פשוט הכיני דייסת קורנפלור עם מים: מרתיחים מים ואת הקורנפלור ממיסים במעט מים קרים ומוסיפים למים הרותחים ומערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את אבקת הסימילק. מערבבים היטב. ממליצה להכין דייסה שאינה סמיכה מדי כדי שהאבקה תימס היטב.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרות מתכונים רגילים למתכוני בריאותמבשלת בריא21/06/2010
שלום,
רציתי לדעת בבקשה איך אני ממירה מתכונים "רגילים" עם סוכר ועם קמח למתכונים ללא סוכר וללא גלוטן. אני לא מצליחה למצוא איך ממירים סוכר לסוכר פירות, דיאטיפ, סילאן וכן' (למעט זה שהבנתי שכמוסוכר מקביל לסוכר). כמוכ איך ממירים קמח רגיל לקמח ללא גלוטן (יוצרים שילוב של כמה קמחים?איזה.). בנוסף, האם לדעתכן עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן או בקמח חיטה מלא?
אשמח לקבל תשובה מלומדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למבשלת בריא, משושי
שושי שטיינוביץ22/06/2010שלום לך,
את התשובות לשאלות שאת מעלה מצאתי בפיתוח של למעלה מ-8 שנים עם דיאטנים קלינים. אי אפשר לתת תשובה חפוזה, של פורום, לכל השאלות. את מוזמנת להתקשר אלי באופן אישי ואשמח לעזור לך.
לעניין קמח ללא גלוטן או קמח מלא: התשובה ברורה. אם למישהו יש בעיה עם גלוטן (צליאק או רגישות לגלוטן) אז ברור שעדיף קמח ללא גלוטן. אחרת, איני רואה סיבה לצרוך קמח זה ועדיף בהרבה קמח מחיטה מלאה. ישנם סוגי קמחים אחרים כמו קמח כוסמין שכמות הגלוטן שבו קטנה יחסית. כאשר את מערבבת את הקמחים, פשוט קחי את כמות הקמח במתכון וערבבי את הקמחים. בדרך כלל מומלץ לערבב 1/3, 1/3, 1/3 למשל: שליש קמח מלא, שליש כוסמין ושליש אחר. בכל מקרה, עדיף להשתמש במתכונים נתונים כדי שתדייקי.
לגבי סוכר וכל השאר דברי איתי. זה מורכב.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעיני צ'יהאור19/06/2010
האם מותר לבשל, לחמם,לאפות?
האם טחינת הזרעים פוגעת באיכותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני צ'יה
שושי שטיינוביץ20/06/2010למען האמת אינני מכירה את הגרעינים האלה. חיפשתי באינטרנט ומצאתי את המידע להלן. אינני חושבת שכדאי לבשל איתם ולשמור על האיכויות התזונתיות.
אבל הנחייה זו היא רק מההגיון הפרטי שלי. כאשר ליה תחזור מהחופשה שלה אני מאמינה שהיא תוכל לשפוך עוד אור על עניין זה. חזרו אלינו בעוד 3 שבועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי צ'יה
ליה שומרון פינדר27/06/2010הי אור,
אין כל סיבה לחמם או לאפות זרעי צ'יה, אין בזה שום ייתרון קולינרי ומבחינה בריאותית זה יכול רק לפגום.
היתרון הכי גדול של זרעי צ'יה זה האומגה - 3, חומצות שומן אלה נהרסות בחימום, ולכן הייתי נמנעת מחימום כלשהו.
אין כל בעיה בטחינה של הזרעים, למרות שזה לא הכרחי לקבלת הערכים מהצ'יה.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי צ'יה
אור28/07/2010ליה שלום,
מה היתרונות והחסרונות של צריכת זרעי צ'יה על פני קפסולות אומגה 3 מדגים?
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי צ'יה
ליה שומרון פינדר31/07/2010הי אור,
זרעי צ'יה נחשבים כמזון בעוד קפסולות הן תוסף. אז בעיקרון אם ערכן התזונתי היה זהה הייתי ממליצה לך להסתפק בצ'יה.
אולם, יש הבדל בין אומגה 3 שמקורו מן הצומח לבין אומגה 3 שמקורו בדגים. אנחנו יכולים להסתפק בצריכה בלעדית של אומגה 3 מדגים בלי אומגה 3 מהצומח כלל, אך לא להיפך... כלומר, אם אוכל דגים מדי פעם וצורך צ'יה או מקורות צמחיים אחרים לאומגה 3 באופן יומיומי, אז אין בעיה, אבל אם אתה כלל לא צורך דגים, הייתי ממליצה לך לשלב גם תוסף של אומגה 3 שמקורו בדגים.
האם הצלחתי להסביר את עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על עלי בזיליקום ופררוזיליהשירלי16/06/2010
יש למישהו טיפים כיצד לשמור על עלים אלו כך שיחזיקו מעמד שבוע ואף יותר? אצלנו במקרר ומתקלקלים תוך ימים, ניסינו לשים את הבזיליקום בצנצנת מים ולא עזר...
אשמח לעצות!
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשבי תיבול, איך שומרים
שושי שטיינוביץ17/06/2010אני יכולה לשתף אותך במה שאני עושה. לא בטוחה שזו התשובה הכי מוסמכת.
הדרך הטובה ביותר, שאני מצאתי, היא לשטוף את העלים, ליבש היטב (באוויר) ולשים בקופסה אטומה. אפשר לשים בתחתית מגבת נייר, או יותר טוב, תחתית עם חורים (יש קופסאות מיוחדות שניתן לרכוש).
בזיליקום לא נשמר לאורך זמן. אם אתה קונה בזיליקום, השתמשי בנדיבות ואם נשאר לך עודף ואין לך מה לעשות איתו, הכיני פסטו. בזיליקום הוא כה נפלא שביום שיש לי בזיליקום אני מפנקת בו כמעט כל תבשיל וכל סלט. תמיד נגמר לפני שהספקתי כל מה שרציתי.
אל תחששי להשתמש בו בתבשילי בשר, בפסטות, באורז, בסלט טרי (כן, כן), בסלט חם, בירקות מוקפצים, במרינדות לעוף ולדגים. בכל דבר.
לגבי פטרוזיליה:
אפשר לשמור אותה בשיטה שציינתי למעלה ואפשר גם להקפיא. כדאי להקפיא אותה שטופה ומיובשת היטב בתוך שקית ניילון מנופחת. שומרים אותה עם הגבעולים. כאשר היא קפואה, קל להסיר את העלים מהגבעולים ולהשתמש כמו שרוצים. שיטה זו אינה יעילה במקרה של צורך בפטרוזיליה טרייה.
אפשרות אחרת היא לקצוץ את הפטרוזיליה ולהקפיא בקופסה או בשקית אטומה. לשעת חרום זה לא רע. אני בכל מקרה מעדיפה פטרוזיליה טרייה.
מקווה שעניתי לך ואם לא, חזרי ונמצא עוד תשובות בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים(:13/06/2010
שבוע טוב
רציתי לדעת מה ההבדל בין סחוג לבין אריסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין סחוג לאריסה
שושי שטיינוביץ13/06/2010שני המוצרים שהזכרת הם גרסאות שונות של רוטב חריף. הסחוג בא מהתימנים והאריסה באה כנראה מהמרוקאים.
הסחוג עשוי מפלפל חריף, בדרך כלל ירוק, עם הרבה כוסברה והרבה שום, בלי שמן. יש כאלה שמוסיפים תבלינים כאלה או אחרים. הסחוג בדרך כלל מאד חריף.
אריסה עשוייה מפלפלים אדומים טחונים עם או בלי שמן, תלוי באיזו גרסא. היא פחות חריפה, משום מה, מסחוג. בגלל טעמה היותר מעודן ויותר נייטרלי (חוץ מזה שהיא חריפה) ניתן להוסיף אותה לרטבים שונים כגון: רוטב לעוף בתנור, לצלי בקר, לפסטה ועוד.
ואם כבר מדברים על רטבים חריפים, לא נקפח את הפלפל וצ'ומה הטריפוליטאי (כן, ניחשת, אצלי מהבית), שעשוייה מפפריקה טחונה חריפה, המון שום כתוש, שמן (רצוי זית כמובן) ומלח.
אמי הייתה מכינה כמות גדולה של פלפל וצ'ומה בערך 4 פעמים בשנה ושומרת במקרר. ממנה אפשר להכין: שקשוקה, רוטב לפסטה, רוטב לספגטי, בסיס לרוטב לעוף, לגולאש בשר, ומה לא.
ולמי שלא אוהב חריף אבל רוצה ליהנות מכל אלה: אפשר כמובן להכין עם פלפלים מתוקים ואז יש המון טעם ואין חריפות.
ותביאו לי עוד הרבה שאלות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הנרחבת ועוד שאלה
(:14/06/2010תודה על המידע.
קצת לא תאהבי לשמוע את זה נראה לי אבל הסחוג והאריסה שאני אוכלת קנוי,שאלתי היא האם נניח אפשר להשתמש בסחוג (למרות שהוא קנוי ולכן מצויים בו חומרים משמרים) כתוספת רוטב בהכנת חזה עוף או פסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחוג, אריסה ומה שבתוכם
שושי שטיינוביץ15/06/2010היי,
כבר עניתי על השאלה הזו בעבר.
אם ברטבים שאת קונה יש חומרים משמרים, איני ממליצה להשתמש בהם בבישול. איני יודעת איזה חומרים יש ומה תהיה התגובה הכימית בבישול. ככלל, איני ממליצה על צריכת מוצרים עם חומרים משמרים, אך אם זו ברירת מחדל, אז עדיף להשתמש בצורה המקורית ללא בישול.
אם איני טועה, יש אריסה בקופסאות שימורים שאין בה חומרים משמרים. חפשי אותה במרכולים. נראה לי שאם תמצאי אותה, אפשר יהיה להשתמש בה לבישול. זו אריסה מאד בסיסית בטעמה (אין בה תבלינים ושום וכד' אלא פלפלים בלבד), אבל היא עושה את העבודה.
בשביל להשיג טעם של סחוג בשימוש בחזה עוף, את יכולה להשתמש בפלפלים קצוצים דק, כוסברה טרייה קצוצה דק ושום. זה הטעם הבסיסי של סחוג ונראה לי שאם תשתמשי בחומרים טריים, התוצאה תהיה הרבה יותר טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
(:15/06/2010אם אני אכין לבד אז יש צורך במרינדה לא? כי לא מספיק לשים מעל החזה עוף פלפלים קצוצים ושום וכוסברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה עוף, מרינדה ורטבים,
שושי שטיינוביץ16/06/2010קודם כל זה בהחלט מספיק, אפשר להוסיף עוד כפית שמן זית, 1-2 יין לבן או לימון, קורט מלח, פלפל שחור, אפשר להוסיף עוד קצת עשבי תיבול (טימין, מרווה, בזיליקום) וגם לא חייבים. זו מרינדה מצויינת ואת יכולה להכין בדיוק באותה צורה.
חוצמזה, נתתי בפורום כמה פעמים מתכונים של חזה עוף מעולה, רזה טעים מאד ואחר. נסי למצוא אותם. אם לא תמצאי, כתבי לי ואשלח לך במיוחד. חפשי מתכונים שלי בגוגל: שושי שטיינוביץ מתכונים ותמצאי די הרבה. אבל אם לא תמצאי, חזרי אלי ואשלח לך במיוחד.
ספרי לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה
(:16/06/2010(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחוג, אריסה ומה שבתוכם
שושי שטיינוביץ16/06/2010מצאת את המתכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
(:19/06/2010היי
חיפשתי בגוגל מצאתי בעיקר רק אחד עיקרי זה שכולל האת הקמח והלימון (אם את יודעת למה התכוונתי) לא מצאתי עוד סוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
(:19/06/2010את המתכונים שפה באתר ראיתי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
(:19/06/2010את המתכונים שפה באתר ראיתי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה עוף בשום לימון ועשבי תיבול
שושי שטיינוביץ20/06/2010המתכון שמצאת עם הקמח והלימון הוא מתכון בסיסי. את יכולה לשנות את הרטבים לסגנונות שונים: למשל:
להחליף לימון ביין לבן או מיץ תפוזים או סתם ציר עוף צלול ורזה.
להחליף את עשבי התיבול. כל סוג יניב טעם אחר לגמרי.
להוסיף או לגרוע תבלינים.
לנסות רוטב סויה, ג'ינג'ר, יין לבן, שום ולימון.
אחרי שאת מכינה את הבסיס, את יכולה להכין המון סוגי רטבים וכך לגוון.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה נוספת
(:20/06/2010אני מכינה חזה עוף בדר"כ עם רוטב סויה קצת רסק עגבניות ובצל סגול פפריקה מלח פלפל
מה עוד יכול ללכת טוב עם הרוטב סויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קלחם בראשית"ר.י11/06/2010
האם מישהי מכירה את הלחם הזה?
מדובר בלחם קל אבל לא מצויין מס' הקלוריות בפרוסה,אלא ל-100 גר.
זאת אריזה של קילו ו-400 ג',ממש ענקית ומדובר ב-178 קלוריות ל-100 גר'.
נראה לי משהו מחשיד לגבי הקלוריות (לעומת לחמים קלים אחרים) ,הפרוסה ממש אבל ממש גדולה.
טיפים לגבי חישוב לפרוסה בבקשה ועד כמה קלוריות לפרוסה נחשב לחם ל"קל"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם
שושי שטיינוביץ11/06/2010לא מכירה את קלחת הלחם, אך כן יכולה לומר: הערך הקלורי של פרוסת לחם די דקה, במשקל 30 גר' הוא 80 קלוריות. ערך זה יכול לשמש כסמן להערכה של מספר הקלוריות ומשקל של פרוסות.
אחת הדרכים להוריד את הערך הקלורי של הלחם הוא תוספות נטולות קלוריות, כגון: סובין. אם כמות הסובין גדולה מדי, יש לשתות הרבה מים עם הלחם כדי למנוע יצירת גושים במעיים.
בכל מקרה, יש להסתכל היטב מה מכיל הלחם ואיזה תוספים נוספו לו. כדאי להקפיד לאכול לחם שמכיל רק חומרים טבעים: דגנים מלאים, גרעינים, שמרים או מחמצת, מעט שמן ותבלינים. כל השאר, מיותר.
למי שנמצא בתהליך של דיאטה וסופר כל קלוריה אפשר לאכול לחם קל המכיל מחצית מכמות הקלוריות. אבל, אפשר להפחית המון קלוריות אם מקפידים על אוכל דל שמן ודל שומן, בפרט בישול דל בשמן. זה מדהים כמה קלוריות אפשר לחסוך מהורדה בכמות השמן ואז אפשר לאכול פרוסה שלמה של לחם טוב, מדגנים מלאים בלי נקיפות מצפון ובלי צורך להתפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילה בקר(:08/06/2010
היי
אכלתי לפני כמה זמן במסעדה שיפודי פילה בקר
רציתי לשאול האם ניתן בבית להכין סוג זה של בשר בתנור? סתומרת לצלות אותו?
אני יודעת שהדר"כ פילה בקר יכול לשמש כגולש או כבשר שמבושל די הרבה שעות
השאלה שלי איך לדעתך במסעדה עשו אותו? לדעתי זה בגריל ולכן הייתי רוצה לדעת להכין גם את זה ככה בתנור האם זה אפשרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילה בקר
שושי שטיינוביץ09/06/2010שלום לך,
פילה בקר הוא הנתח המשובח ביותר של הפרה. זהו נתח של בשר רזה, רך מאד, והכנתו מהירה. זהו גם הנתח היקר ביותר ועלותו גבוהה.
פילה בקר מתאים לסטקים, אפשר בגריל כשיפוד או לצלייה מהירה וכמובן על האש. ניתן גם להקפיץ את הנתחים על מחבת חמה או בווק באוכל בסגנון סיני.
בשום אופן לא מבשלים פילה בקר ממושכרות. הבישול יהיה קצר ביותר, כמה דקות לכל צד. אפשר להכין שיפודים: עושים מרינדה מ: שמן זית, שום, פלפל שחור, מעט מלח, עשבי תיבול. מורחים את הנתחים. שמים על שיפוד ומניחים על האש, ואם אין אש גלוייה, אז אפשר גם לזמן קצר בגריל. לא יותר מ-10-12 דקות, תלוי בגודל החתיכות.
פילה בקר כה משובח שעל פי רוב אין צורך לתבל אותו. שמים על מחבת חמה מאד, מעט מלח ופלפל, 3-4 דקות מכל צד ומגישים.
מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא
(:09/06/2010היי ותודה על התשובה
את ניסית בעבר פילה בקר בשיפוד בתנור?
זה יוצא טעים?
אשמח לדעת
(כנראה שהתבלבלתי בין הפילה בקר לפילה המדומה שאותו נהוג לעשות כגולש ואז הבישול ממשוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילה בקר
שושי שטיינוביץ11/06/2010אפשר בהחלט להכין שיפודים בתנור. כדי שזה יצליח צריך שתהיה מרינדה טובה (שתמנע התייבשות), תנור מחומם מראש היטב, חום גבוה, וצליה קצרה מאד כ-10 דקות לכל היותר.
כנראה שאמת היה בלבול בין פילה בקר לבין פילה מדומה (מס' 6). לטובת גולשים אחרים שאולי לא יודעים את ההבדל:
פילה בקר, כאמור, הוא נתח משובח, דלשומן, רך מאד וגם הנתח היק ביותר. מתאים לסטקים, הקפצות, שיפודים ועוד - בישול או צלייה קצרים ביותר.
פילה מדומה - בשר מס' 6 - בשר מצויין, גם דל שומן, מתאים להכנת צלי בקר, גולאש,תבשילי קדירה, חמין וכל תבשיל שדורש בישול ממושך. משך הבישול כ-3 שעות. אפשר כמובן לטחון אותו ולהשתמש לקציצות, ממולאים ורוטב בולונז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:03/06/2010
היי
קניתי כבד עוף להכנה מחר
והקצב אמר לי שיש להכשיר את הכבד קודם גם מטעמי כשרות וגם מטעמי בריאות במיוחד
הוא אמר לי להכניס את הכבדים לתנור למשך 10 דקות ב-200 מעלות חום ואז אחר"כ לעשות אותם במחבת
האם ידועה לכן שיטה זו? האם זה בסדר וכך באמת צריך לעשות?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ליה שומרון פינדר03/06/2010מטעמי כשרות אסור שיהיה בכלל דם במנה ולכן הם נוהגים להכשיר את הבשר, במיוחד את הכבדים.
אני לא מומחית גדולה בתחום כיוון שכבדים לא נחשבים אצלי אוכל בריאות, אבל אכן צריך להקפיד שיהיו עשויים לגמריי, אפשר להשיג את התוצאה הזו גם על המחבת. מה שכן צריך לשים לב לא לייבש אותם ולעשות אותם יותר מדי, אולי שושי תוכל לתת לך את ההמלצה הטובה ביותר כיצד לעשות זאת.
באופן כללי, מבחינה בריאותית, מומלץ להמעיט בצריכת כבר ואם בכל זאת, אז מומלץ כבד אורגני או של טבע-עוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד
ששש04/06/2010צליה על המחבת אינה נכונה רק מעל אש גלויה , כדי שהדם יצא כשמים על המחבת הדם נשמר בפנים וזה אסור וגם לא בריא . דברים אלו למי שאכפת מהכשרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהששש - תודה על התגובה
ליה שומרון פינדר07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)