מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בענין בצק פילונועה07/02/2011
שלום רב,
האם ניתן להוציא מחבילת בצק עלי הפילו, רק מס' דפים שצריך ולא להפשיר את כל החבילה?
אודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בענין בצק פילו - תגובה
שושי שטיינוביץ07/02/2011אי אפשר להוציא כמה דפים כאשר הבצק קפוא. אבל אפשר להפשיר, להוציא כמה שרוצים ולהחזיר למקפיא. פילו מכיל קמח ומים בלבד ואין שם מה שיתקלקל. אבל כן צריך לפעול מהר כדי שהעלים העדינים לא יתייבשו.
בהצ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה בעוגותאלנה03/02/2011
בוקר טוב!
איך אפשר לשלב טחינה גולמית וגם ממרח שקדים בעוגות ביתיות? האם כדאי להוסיף כתוספת עצמאית או כחלק מהשמן שמצוין במתכון?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה בעוגות - תגובה
שושי שטיינוביץ06/02/2011טחינה וממרח שקדים עדיף לחשב כחלק מהשומן. קחי בחשבון שלטחינה יש טעם מאד דומיננטי והוא מכתיב את הטעם של העוגה. שקדים פחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישוט לעוגת גבינהענת02/02/2011
אני מתכננת להכין לאמא שלי ליומולדת עוגת גבינה כי היא מאוד אוהבת.
הרעיון שלי הוא- אנחנו מגדלים אוסנה (או כמו שקוראים לזה בצורה שגויה בארץ- פטל שחור. באנגלית- blackberrry). אז נכון שזו לא העונה שלהם עכשיו, אבל אנחנו קוטפים, מחלקים, אוכלים ואת מה שנשאר- מקפיאים. חשבתי להשתמש בזה לקישוט צבעוני וטעים. יש לך רעיון?? חשוב לציין שלאחר ההקפאה אי אפשר לאכול את הפרי כמו שהוא כי בעת ההפשרה הוא מוציא את כל הנוזלים שלו החוצה והופך ללא טעים לכן הוא משמש לריבות או אפייה.
יש רעיון???
אני פתוחה גם לכל רעיון אחר- כל עוד זה לא ג'לי אינסטנט (לא אוהבת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישוט לעוגת גבינה - תגובה
שושי שטיינוביץ06/02/2011קודם כל כיף לך שיש לך את הפרי הזה זמין ובכמויות גדולות.
מציעה לך לבשל את הפרי ולצמצם אותו עד לקבלת רוטב סמיך וטעים.
את יכולה להוסיף מעט דבר או סילאן, כף רום או רבע כוס יין אדום (לא חובה, אך זה מקפיץ את הטעם). לצמצם ממש עד שהרוטב נעשה סמיך וטעים.
את הרוטב אפשר לשפוך מעל העוגה ולקרר. אם את רוצה שהוא יהיה ממש קרוש, הוסיפי מעט ג'לטין. המיסי את הג'לטין לפי הוראות היצרן. את הג'לטין המומס מוסיפים אחרי שהרוטב מבושל ומוכן. מציעה להשתמש רק במחצית כמות הג'לטין (חצי "דף" או חצי שקית), כדי שלא תקבלי ג'לי, אלא לעזור בעיבוי הרוטב.
בנוסף - מתכון לקינוח מדהים. פשוט, קל ובריא מאד:
6 תפוחי עץ מסוג מוזהב
מיץ מלימון טרי שלם
כ-500 מ"ל פרי קפוא (הפטל שלך).
הכנה:
מקלפים, מגלענים וחותכים לחצאים את התפוחים. (נא לנקות יפה).
שמים בסיר שטוח את התפוחים, את מיץ הלימון, מפזרים מלמעלה את הפטל הקפוא, מכסים ומבשלים ה-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. לא נוגעים.
לאחר שהתפוחים התרככו (אך לפני שהתפוררו), מסירים מהאש ומצננים במקרר.
מעדן חלומי.....להגיש עם פרוסת עוגת גבינה. יאמי יאמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מוקפאיםאלנה31/01/2011
שלום רב!
האם זה נכון שבירקות מוקפאים מוכנים יש חומר משמר?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מוקפאים - תגובה
שושי שטיינוביץ01/02/2011לא שידוע לי. עד כמה שידוע לי, הירקות עוברים חליטה ואריזה מהירה. אם ידוע לך אחרת, אשמח לשמוע. ירקות קפואים, במתכונת הנמכרת בארץ מומלצים לאכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על
אלנה03/02/2011התשובה המהירה!
לא שידוע לי אחרת, פשוט הכרתי לאחרונה בלוג של מישהו שכל פעם שהוא משתמש בירקות קפואים מציין שיש לחלוט אותם כדי להוציא את החומר המשמר. ובימינו באמת אי אפשר לדעת :-)
יום נפלא
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מורתחים ופלואורידטליה23/01/2011
האם הרתחת מים מנטרלת את הפלואוריד שהוסף להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים מורתחים ופלואוריד - תגובה
ליה שומרון פינדר25/01/2011למיטב ידיעתי - לא. פלואוריד הוא מינרל ומינרלים לא נעלמים בהרתחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון למוקפץמתת19/01/2011
אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי אך עדין לא הצלחתי למצוא מתכון טוב לירקות מוקפצים עם נודלס או אטריות אורז אשמח לקבל מתכון כזה גם לגבי תערובת ירקות ממולצת וגם לגבי הרוטב עצמו כמויות ובעיקר מרכיבים.
כמו כן ברצוני לדעת לעניין רוטב הסוייה וערכו הקלורי לא מזמן הבנתי שהוא מאוד משמין בגלל הסוכרים שבו האם הדבר נכון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון למוקפץ - תגובה
ליה שומרון פינדר25/01/2011סלט אטריות אורז עם ירקות ואצות
רכיבים:
200 גרם אטריות אורז דקות
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
1 שן שום כתושה
2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
חצי חבילת נבטים סיניים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 כפות אצות וואקאמה
1/4 כוס שומשום מלא קלוי
מעט שמן שומשום
בצל ירוק לקישוט
לרוטב:
חצי כוס סויה
2 כפות מולסה שחורה או סילאן
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
הוראות הכנה:
1. משרים את האטריות בכלי עם מים קרים למשך 10-15 דקות ומסננים.
2. משרים את האצות בכלי אחר עם מים פושרים למשך 3-5 דקות ומסננים.
3. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת רחבה או בווק ומטגנים את הבצל, אחרי 2 דקות מוסיפים את השום הגזר והפלפל, אחרי 3-5 דקות מוסיפים את האטריות והרוטב, מערבבים היטב.
4. כעבור 2 דקות מוסיפים את האצות והנבטים וממשיכים לערבב במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
5. מוסיפים את השומשום וכמה טיפות משמן השומשום ומערבבים.
6. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה בצל ירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון למוקפץ - תגובה
ליה שומרון פינדר25/01/2011לגבי שאלתך...
ברוטב סויה טבעי אין סוכרים. הערך הקלורי שלו די נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה עוף בצורה בריאהאיתמר19/01/2011
שלום רב.
אנחנו אוכלים בבית הרבה שניצלים ורצינו לגוון למתכונים בריאים יותר שניתן להכין מחזה עוף (ללא טיגון).
אשמח לקבל רעיונות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה עוף בצורה בריאה - תגובה
שושי שטיינוביץ19/01/2011תקליק בגוגל "שושי שטיינוביץ חזה עוף" ותקבל מתכון מצולם בוידאו של חזה עוף מעולה שצולם מתישהו. יש שם גם המתכון. חוץ מזה, המתכון קיים גם פה בפורום ואולי תוכל לעשות חיפוש ולמצוא אותו.
אני יודעת שגם ליה נתנה פה לאחרונה מתכון מצויין של חזה עוף.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצת נורי סופחת גזיםטליה17/01/2011
אנא הסברכם הנבון (כרגיל) למה ששמעתי רק היום: אם מבשלים מאכל יוצר גזים, כמו קטניות או ירקות שורש, ומוסיפים למי הבישול אצות נורי (אולי אני מתבלבת בשם האצה) , הן סופחות אליהן את הגזים הידועים לשמצה ומנקות את המאכל מהמטרד הזה. האמנם? אם כן, מה ואיך וכמה צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצת נורי סופחת גזים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/01/2011על שאלה זו אני מקווה שליה תוכל לענות. גם אני אשמח לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה ליה עני נא
טליה23/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצת נורי סופחת גזים - תגובה
ליה שומרון פינדר25/01/2011הי טליה,
סליחה על האיחור בתגובה.
אצת קומבו היא האצה אליה את מתייחסת. ואכן, אומרים שבישול קטניות יחד עם חתיכה של אצת קומבו משפיעה על האפקט המגיז של הקטניות. אני לא בדיוק יודעת באיזה מנגנון, אני יודעת שהיא מעשירה במינרלים ויכול להיות שהמינרלים הם שעושים את ההבדל.
במרקים אני חותכת רצועות דקות של קומבו ואז אוכלים אותן כחלק מהמרק.
מי שלא אוהב אצות, אפשר בעיקרון לבשל עם הקומבו ולהוציא אותה לפני האכילה.
לסיר בינוני עם כוס קטניות, רצועה של בגודל 2*2 של אצת קומבו מספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופאיןאתי15/01/2011
אני בדיאטה כמה נס קפה מותר לי לישתות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופאין - תגובה
שושי שטיינוביץ15/01/2011יש שתי מגבלות שדורשות התייחסות: 1. כמות החלב, 2: כמות הקפה.
כמות החלב צריכה להיות מוכתבת על ידי הדיאטנית שלך. כמה חלב מותר לך ביום?
בדרך כלל מומלץ על חצי כוס חלב ביום שתחלקי אותה לכמה כוסות שמתאים לך. בכל מקרה, לא מומלץ לשתות יותר מ3-4 כוסות קפה ביום, אלא אם כן נאמר לך אחרת על ידי הדיאטנית שלך, שמכירה אותך יותר טוב ממני.
שבוע טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופאין - תגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר15/01/2011אני ממליצה להגביל ל 1-2 כוסות קפה.
בנוסף יש להתייחס לכמות הממתיק. אם את שותה את הקפה שלך ממותק, יש צורך להגביל את כמות הממתיק. אבל הכל תלוי בסוג הדיאטה שאת עושה ובתפריט הכולל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה עשויה המחבת שלי?ערן15/01/2011
שלום!
קיבלתי מאמא ווק ישן, שלא כתוב עליו כלום חוץ מ-made in taiwan.
יש לי חשד שהוא מצופה טפלון ויש עליו הרבה שריטות, אבל חברתי טוענת שהוא עשוי מברזל! איך אפשר לדעת?
אתאר לכם את הווק:
המתכת דקה, בעובי מילימטר או שניים, התחתית טיפה יותר עבה, הווק לא מאוד כבד. הידית ממתכת כסופה, כנראה נירוסטה, מצופה עץ. המתכת של הווק עצמו בצבע שחור מבריק, עם פסים דקים ועדינים על הדפנות, כמו תקליט. גם מבחוץ יש פסים כאלה, רק מודגשים ובולטים יותר, והמון שריטות חלודות בקרקעית. ניסיתי לבדוק עם מגנט - המגנט נדבק למחבת בהתלהבות גדולה, לעומת האדישות שלו לסירי הנירוסטה שלי.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה עשויה המחבת שלי? - תגובה
שושי שטיינוביץ15/01/2011ערן היי,
למרות התיאור שלך, עדיין קשה לומר. מגנט יימשך גם לכלי ברזל מצופה טפלון. נסה לקרצף עם ברזל כלים פינה בקצה הווק, במקום שאליו האוכל לא מגיע, וראה מה יש מתחת. עם הציפוי יוסר, ותתגלה מתכת בוהקת, זה טפלון, אם רק הקרצוף רק יבריק את המתכת, זו מתכת וכנראה ברזל.
בכל מקרה, אם הווק עשוי מתכת מאד דקה והוא מברזל, אתה יכול לעשות ממנו יופי של עציץ. (אני לא צוחקת). אפשר לשתול עליו עשבי תבלין ואז תיהנה ממנו כפליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיר עם תחתית אלומיניוםלוטוס12/01/2011
שלום
ראיתי סיר נירוסטה או פלדה אל חלד סולתם עם תחתית אלומיניום.האם זה בריא או שהאלומיניום הזה חודר למזון וגורם לבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר עם תחתית אלומיניום - תגובה
שושי שטיינוביץ12/01/2011אם הסיר מצופה מבפנים מנירוסטה (ואני מניחה שכך הדבר), אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח ללא גלוטןבטי11/01/2011
האם קיים איזה סוג קמח שהוא ללא גלוטן או שזה חלק בלתי נפרד ממרכיבי הקמח באשר הוא, שמעתי פעם שקמח שיפון הוא ללא גלוטן האם זה נכון? ומה אם קמח תירס?
ואם הגלוטן הוא חלק בלתי נפרד מהקמח אז איך זה שטוענים שיש קמח ללא גלוטן, הוא לא עובר איזה תהליך כימי קשה בשביל להיות כזה? אני אל מאמינה במוצרים שעברו שינוי מלאכותי, האם הם אמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח ללא גלוטן - תגובה
ליה שומרון פינדר12/01/2011גלוטן הוא חלבון החיטה, הוא מצוי בעיקר בחיטה וכן בשעורה ושיפון. שיירים שלו ניתן למצוא גם בשיבולת שועל.
כיוון שרוב הקמחים המוכרים לנו הם מחיטה אז נשמע כאילו אין זה אפשרי להשיג קמח ללא גלוטן. אולם קמח שנטחן מדגנים אחרים או מעמילנים אחרים יכול להיות ללא גלוטן בהחלט גם מבלי לעבור תהליך כימי כזה או אחר.
קמחים ללא גלוטן הם: קמח אורז מלא, קמח אורז רגיל, קמח כוסמת, קמח תירס, קמח קינואה, קמח סויה, קמח תפוחי אדמה וכד'...
לא מכל סוג קמח אפשר לעשות דברים שאפשר לעשות מקמח המכיל גלוטן, אבל זה כבר סיפור אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטדנה10/01/2011
שלום!
אני טיבעונית מזה כשנה ולא מצאתי מתכון לעוגת טורט לבנה ללא בצים וחלב
מה ניתן להחליף במקום בצים לעוגה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורט - תגובה
שושי שטיינוביץ10/01/2011האמת שממש קשה לומר. עוגת טורט בנוייה על קצף חלבונים וסוכר, ותוספת של חלמונים שגם הם על פי רוב מוקפצים. כך שטורט לא תוכלי לעשות ללא ביצים.
תוכלי אולי לנסות להכין עוגה עם אבקת אפייה, קורט סודה לשתייה ורסק תפוחים. נסי להוסיף שקדים טחונים כחלק מהקמח. לא ניסיתי, אך זה רעיון שנראה לי שיכול לעבוד.
צר לי שאיני יכולה לתת לך משהו יותר אטרקטיבי. יש מחיר לבחירות שלנו, ולפעמים כנראה שצריך לוותר על טורט לבנה.
אם בכל זאת תרגישי שאת מרשה לעצמך עוגה עם ביצים, חפשי פה בפורום מתכון של עוגת טורט עם קמח מלא, סוכר חום ושקדים שנתתי פה. עוגה מדהימה. בריאה וטעימה. ספוגית ורכה. שווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולסה מתוקהנועה08/01/2011
הי, איזה כיף שמצאתי אתכם, עיינתי בפורום ונהנתי ללמוד ממנו דברים חדשים. ולשאלתי.... לפני מספר חודשים נתקלתי במתכון בריאותי לעוגה, קניתי את המצרכים הדרושים ומשום מה המתכון נעלם לי.... נשארתי עם מולסה מתוקה שאין לי מושג מה לעשות איתה, אשמח על רעיונות ועזרה... האם היא תחליף לסוכר ואם כן באיזה מינון, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולסה מתוקה - תגובה
שושי שטיינוביץ08/01/2011מולסה יכולה להיות תחליף לסוכר, אך לטעמי יותר בלחם ותבשילים ופחות בעוגות. היא אמנם מתוקה אך יש לה מין טעם, שאני חושבת שלא ממש משתלב בעוגות. וכמובן, זה עניין של טעם. בטח יהיו אחרים שיחשבו אחרת ממני.
נסי לאפות לחם ולשים כף או שתיים של מולסה (במקום סוכר, כמובן). זה מעניק ללחם צבע כהה ומזכיר לחם פומפרניקל.
כמו כן את יכולה להוסיף כף או שתיים למרינדה של עוף בתנור. זה מעניק לעוף צבע כהה ומשגע.
אפשר גם להוסיף כנ"ל לסיר חמין. גם כאן זה יעניק לחמין את הצבע החום שכולנו מייחלים לו.
את יכולה גם להשתמש בעוף מוקפץ בטעם חמוץ מתוק, עם מעט רוטב סויה, מעט חומץ ושום.
בקיצור, מולסה אכן מתוקה, בריאה, ואפשר להשתמש באינספור שימושים ביתיים. נראה לי שלפי הרשימה שנתתי לך למעלה, הצנצנת תיגמר מהר מאד. כמובן, שכדאי להשתמש בכמויות קטנות, כי בכל זאת זה מתוק ומכיל הרבה קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתיסמין07/01/2011
אהלן
האם זה אפשרי לטגן עם שמן זית? כוונתי היא לטיגון לזמן קצר (חביתה..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית - תגובה
שושי שטיינוביץ08/01/2011הדעות חלוקות בעניין טיגון בשמן זית. אם זה רק חביתה, טיגון קצר, נראה לי שאין בעיה.
אם מדובר בטיגון עמוק, עדיף להשתמש בשמן קנולה.
אך עלי להעיר, טיגון עמוק איננו בריא ומומלץ להימנע ממנו או להמעיט בו מאד.
אני מטגנת כל דבר רק עם כפית שמן. גם קציצות, גם חזה עוף, גם פרוסות חצילים, וכמובן בצל גדול קצוץ דק. עם כפית אחת הנזק הוא מינימלי, ולא מוותרים על טעם השמן. נסי.
את כפית השמן אני מורחת על פני כל הסיר או המחבת במברשת סיליקון.
את יכולה למצוא מתכונים שלי עם תקליקי בגוגל את שמי המלא עם המילה מתכונים, שם אני מדגימה בוידאו טיגון בצל בכפית אחת של שמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)