פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארתרוסקופיה של הירך - פעם שניה?
    אבינועם
    30/08/2010

שלום רב,

לפני כשנתיים עברתי ארתרוסקופיה בירך כתוצאה מקרע בלברום. בניתוח בוצעה הטריה של הלברום, וכמו כן הורדה בליטה גרמית בגבול שבין ראש וצוואר הפמור בחלקו העליון החיצוני.
    לאחר המשך כאבים ומצב אף גרוע יותר מזה שהיה לפני הניתוח מבחינת כאב, ביצעתי לפני כ-10 חודשים בדיקת MRA, שם התגלה כי ישנו עדיין קרע בלברום (איני יודע אם מדובר באותו הקרע בדיוק או קרע חדש).
    רק עכשיו ביצעתי צילום רנטגן נוסף, שם התגלה כי יש בליטה בחלק האצטבולרי של המפרק (כאמור בניתוח הקודם הורדה בליטה בחלק הפמורי). מהסתכלות על הצילום ועל ה-MRA הומלץ לי על ביצוע ארתרוסקופיה חוזרת להורדת הבליטה ותיקון הלברום במידת האפשר.
    אציין כי בבדיקת ה-MRA נמצא גם נזק בסחוס הירך (היה גם לפני הניתוח - לא ידוע לי אם ועד כמה התדרדר), וכי כעת התחושה במקום גרועה ממה שהייתה בעבר.
    לאחר הניתוח עברתי טיפולי פיזיותרפיה, וכמו כן עשיתי פילאטיס עד לפני כמה חודשים למשך תקופה של יותר מחצי שנה על מנת לחזק את האיזור - בסופו של דבר הופיע כאב גם כתוצאה מחלק מתרגילי הפילאטיס.

אני בחור בן 28, אוהב לעשות ספורט ומאוד מתגעגע לאורך חיים פעיל מבחינה ספורטיבית.
    שאלותי הן:

1. האם ישנן דרכים שמרניות יותר מניתוח לטיפול במקרה כמו שלי?
    2. האם יש לחשוש מהעובדה שמדובר בניתוח שני? האם ההחלמה והפוטנציאל לנזק שונים בגלל שמדובר בניתוח שני? (ארתרוסקופיה...)
    3. האם יש חשיבות לאם הקרע הנוכחי הינו אותו הקרע שהיה לפני הניתוח או קרע חדש?

אני יודע שבד"כ מומלץ להימנע מניתוח שני, אך אולי אין ברירה (?)

אודה מאוד על תשובותיכם!!!

אבינועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי ירך

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

אכן כך, בגילך הצעיר יש להיזהר מאוד מניתוח חוזר
    בכול פעם שחודרים פנימה בניתוח יוצרים לא מעט נזקים
    אתה צריך להבין שאומנם קיימים כאבים ושינויים במפרק הירך אך יתכן ששם לא הבעיה
    ויש צורך בבדיקה מערכתית מקיפה כדי לבדוק את
    תפקוד כפות הרגליים
    שינויים באורכי הגפיים
    מנח האגן והאם קיים לחץ על חוט השדרה
    צריך למצוא כול דרך שמרנית על מנת שלא תגיע שוב לניתוח ולהחזירך לתפקוד ושמירה על איכות חיים
    אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך הימני כתוצאה מאימון
    אייל
    30/08/2010

שלום אני שחקן כדורסל בן 30 ולאחרונה אני סובל מכאבים עמומים באשך הימני בזמן אימון כדורסל....
    יש לציין שיש לי כאבים במפשעה באותו צד וזו כנראה מתיחה קלה.... האם זו יכולה להיות הסיבה? או שיש סיבה אחרת... יש לציין שבזמן מנוחה אני לא מרגיש דבר והתפקוד בסדר גמור...
    תודה על העזרה

הוספת תגובה

• כאבי אשך

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

יתכן וגם קיימת הקרנה מעצב לחוץ מהגב התחתון, מהאגן או גם הקרנה מהשריר המפשעתי
    יש לבדוק את כול האופציות ולטפל בהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש
    יניב
    28/08/2010

האם שינה בממד יכולה לגרום לעייפות ולהתפתחות לקויה של מערכות הגוף? כלומר כאשר הממד לא מאוור בלילה כמות החמצן פחותה והתפחות הגוף נעשית לקויה? וגם האם יש לפחד מגז ראדון בממד שנמצא בקומה שלישית ולא בדירת קרקע? איך זה משפיע על עיפות הגוף והבריאות הכללית?

לקביעת תור
    סגירה
    ש

הוספת תגובה

• שינה בממד

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

כן בוודאי ששינה בחדרים לא מאווררים יכולה לפגוע בהתפתחות
    תמיד יש צורך לאוורר את החדרים קיץ וחורף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ופעילות גופנית
    עדי
    27/08/2010

שלום רב הנני צעיר בן 24 סובל מיתר לחץ דם מאוזן תרופתית כבר 4 שנים
    הבנתי שמשקולות היא פעילות לא מומלצת לסובלים מיתר לחץ דם שאלתי היא האם כפיפות בטן זו גם פעילות לא מומלצת לסובל מיתר לחץ דם הוא שדווקא מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ופעילות גופנית

הוספת תגובה

• לחץ דם

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

ראשית לחץ דם זה לא הבעיה ואף אם אתה מאוזן תרופתית אין זה אומר שהגורמים שיוצרים לחץ דם נעלמו
    בגילך הצעיר יש צורך מיידי לבדוק את הגורמים והסיבות לכך ואל תתפס לכך שכול חייך תצתרך לקחת כדורים
    עקרונית אכן כדי להמנע מפעיליות אן-אירוביות הגורמות לעלייה בלחץ הדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטאין
    מאור שאלתיאל
    26/08/2010

שלום שמי מאור אני בן 12 אני מתאמן כל יום כשעתיים בכדורגל ובסוף שבוע משחק מאמן כושר המליץ לי לקחת פרוטאין שעה לפני האימון ועד שעה אחרי האימון
    האים לדעתך לילד בגילי זה בסדר לקחת פרוטאין
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוטאין

הוספת תגובה

• פרוטאין

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

התמקד בלאכול בריא ומאוזן
    השתדל לאכול יותר ירקות ורד מהנושא של פרוטאין
    החיות הגדולות והחזקות בטבע אוכלות ירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל לעומת הליכון
    אריאלה
    26/08/2010

שלום,
    האם האפקט שמתקבל מפעילות על אליפטיקל הוא כפול מהאפקט המתקבל על הליכון?
    תודה אריאלה

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל לעומת הליכון

הוספת תגובה

• אלפטיקל

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

מה שמשנה זה הדופק, את יכולה לרוץ במאמץ גבוה יותר על הליכון וליצור אפקט מגבר יותר
    שנית עשי מה שעושה לך טוב יותר
    שלשית תמיד רצוי לגוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבוהן
    נעם
    26/08/2010

שלום
    יש לי בעיה בבוהן הגדולה ברגל שמאל, שנוטה פנימה.
    זה מטריד אותי כבר כמה שנים אך לאחרונה הכאבים מתחזקים מאוד לאחר שאני חוזר לכושר.
    (בתהליך הדרגתי כבר כשנה).
    הבנתי שמדובר בבעיה גנטית ושיש ניתוח לפתירת הבעיה.
    האם ישנם עוד אמצעים חוץ מניתוח שיקלו על הכאב/ יפתרו את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבוהן

הוספת תגובה

• כאבי בוהן

ד''ר שמי שגיב
    01/09/2010

כן ניתן באמצעות מדרס מתקן לפי מדת גבס להקל על הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד שאלה..

נעם
    01/09/2010

לאיזה מקום כדאי ללכת שיעשו את זה טוב, כי כבר יש לי מדרסים וזה לא ממש עוזר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רדיקולופטיה יכולה
    לביאה
    24/08/2010

לגרום לשיתוקים זמניים.
    אובחנתי כסובלת מרדיקלופטיה ומידי פעם אני נופלת
    כשכל הגפים בעצם מאבדות תחושה כליל
    תחושה וכוח
    האם זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    האם רדיקולופטיה יכולה

הוספת תגובה

• רדיקולופטיה

ד''ר שמי שגיב
    26/08/2010

רדיקולופטיה הינה תגובה לגירוי או ללחץ עצבי
    ואכן כשהלחץ מתעצם יכולת ההולכה העצבית נפגעת וכתוצאה השריר נחלש
    ממליץ לך לגשת מיידית לאבחון ולטיפול. עצב שנשאר פגוע זמן רב עלול ליצור נזק בלתי הפיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בזרת בזמן רכיבה
    רני
    23/08/2010

אני בן שלושים ורוכב על אופנים כ 2-3 פעמים בשבוע למרחקים של כ 40 ק"מ. במהלך הרכיבה מתפתחת אצלי תחושת נימול בזרת שמאל, שנמשכת גם מספר שעות לאחר הרכיבה. משיטוט בפורומים הבנתי שזו תחושה מוכרת לרוכבי אופניים אך לא הצלחלתי להבין אם זה טבעי ורגיל או שהנימול עשוי להצביע על בעייה כלשהיא

אשמח לתשובה

רני

לקביעת תור
    סגירה
    נימול בזרת בזמן רכיבה

הוספת תגובה

• נימול בזרת

ד''ר שמי שגיב
    26/08/2010

בזמן רכיב נוצר לחץ עצבי הנובע מישיבה שפופה היוצרת לחץ על חוליות הצוואר וכמו כן כתוצאה מאחיזת הכידון במצב של פשיטת מפרק שורש כף היד. לכן ממליץ לשבת באופן זקוף יותר ולשנות צורת אחיזה למצב בו שורש כף היד במצב ישר. ובנוסף להפעיל פחות לחץ על כף היד.
    אם הבעיה נמשכת יש צורך בבדיקה לוודא שאין לחץ עצבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יניב
    22/08/2010

שלום
    האם שינה בממד באופן קבועה מביאה לעייפות ולמחלות..?
    רוב היום הממד מאוור אבל בלילה אני סוגר את החלון והדלת גורה למחצה אוש שבדלת סגורה והחלון פתוח והתריסים סגורים למחצה.. האם עדיין אפשר לישון במקום כזה?
    אני כל היום חש עייפות ולא מבין למה...
    האם זה כתוצאה משינה בממד? מהן הסכנות של שינה בממד?
    האם יש קשר בין הכושר הגופני לשינה בממד?
    האם כתוצאה משינה בממד מערכות הגוף לא יכולות להתפתח בצורה מיטבית? כלומר הגוף יתפתח בצורה לקויה והשרירים לא יתפתחו בצורה תקינה?
    האם יש קשר בין השינה בממד לתפקוד כללי ירוד ועייפות מצטברת? הפרעות בשינה? רגישוית לאור קול כלומר כאשר השמש עולה בבוקר האור פשוט מעיר אותי...?
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• וגם

יניב
    22/08/2010

כיצד שינה בממד במשך 6 שנים יכולה להשפיע על העתיד הרחוק ועל הבריאות הכללית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי התאומים בזמן מאמץ.
    איתי
    22/08/2010

שלום. בחודשים האחרונים אני מרגיש כאב מציק בשרירי התאומים בשני הרגליים בזמן הריצה הכאבים מתחילים לאחר כ 600- 700 מטר.
    מה יכולה להיות סיבת הכאב?
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים בשריר התאומים

ד''ר שמי שגיב
    26/08/2010

לכאבים בשריר התאומים יכולים להיות מספר גורמים, בעיות בכף הרגל, שינוי באורך גפה, תסמונת מדור, בעיה עצבית. על מנת שניתן ליעץ על פתרון יש צורך בהבנת הבעיה. יתכן ואתה צריך מדרסים, מתיחות, שינוי בעומסי האימון,
    בכול מקרה בצע מתיחות לשריר, המנע מריצה בעליות ושים קרח ל-15 דק על המקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת למרפאת ספורט?
    אל"ף
    21/08/2010

אף פעם לא הייתי במרפאת ספורט או עשיתי בדיקת מאמץ.
    אני קצת שוחה ורצה 20 ק"מ בשבוע, פעם ב הולכת לאיזה שיעור פילאטיס ולפעמים עושה סקי בחד"כ.
    מאז שהתחלתי לרוץ אני קצת מרגישה את הברכיים, אבל לא משהו שבגללו הייתי ניגשת לרופא.
    האם צריך לקבוע תור למרפאת ספורט, ולו לשם בדיקה שגרתית/תקופתית?
    אשמח לקבל תשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    האם ללכת למרפאת ספורט?

הוספת תגובה

• מרפאת ספורט

ד''ר שמי שגיב
    22/08/2010

למרפאת ספורט רצוי לגשת כדי לקבל תמונה על מצבך ושאין בעיות מיוחדות העלולות לגרום לבעיות עתידיות
    יש צורך בבדיקת מאמץ לבדוק את מערכת הלב-ריאה וזאת ניתן לבצע במכונים המורשים
    ושנית יש לבדוק את תקינות מערכת השריר-שלד, מצב כפות הרגליים, שאין עקמת, רגליים באותו אורך וכו. כי דברים שאולי קיימים כרגע שלא באו לידי ביטוי עלולים להיות מוחרפים כתוצאה מהעמסה הנובעת מפעילות גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bmr
    יונהגו
    16/08/2010

שלום רב. מכיוון שהתזונה שלי מאוד נכונה למצבי לפי הדיאטנית, ואני לא מצליחה לרדת במשקל היא אמרה לי שיש דרך לבדוק את מצב שריפת הקלוריות בדיקה שנקראת אני חושבת bmr
    האם לדעתך היא צודקת והיכן מבצעים בדיקות אלו. לתשובתך אודה
    אני בת 57 שוקלת 74 וגובהי 1.70 עליתי ב-10 שני האחרונות למעלה מ-10 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    bmr

הוספת תגובה

• הורדת משקל

ד''ר שמי שגיב
    17/08/2010

ה-BMR מבטא את קצב פעילות הגוף הקשור ביותר למסת השריר
    הסיבה העיקרית למה את לא מצליחה לרדת בשקל היא רמת החומציות. חומציות יתר גורמת לגוף לאגירת שומנים. חומציות יתר נגרת ממזונות חומציים ומסטרס
    את יכולה להעמיק בנושא במאמר שפורסם באתר זה . רשמי שגיב - חומציות יתר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בריצה
    דור
    08/08/2010

שלום
    אני רצן מקצועי בן 15 ולאחרונה החלו אצלי כאבי ברכיים ונאלצתי להפסיק להתאמן
    הכאבים החלו כשבועיים לפני שהפסקתי להתאמן אבל בכל זאת המשכתי כי חשבתי שאלו רק כאבי שרירים. הכאב נמצא בשתי הרגליים מתחת לפיקה של הברך אבל בעיקר ברגל ימין. התחלתי ללבוש תחבושת על הברך הימנית אבל בינתיים אין שום שיפור ואני כבר שבוע וחצי בהפסקה.
    מהו הכאב וכיצד אפשר להפסיקו?

תודה
    דור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים בריצה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אליעזר רוזן
    12/08/2010

שלום,
    עומס יתר או (בספק) כאבי גדילה (שהם בערך כ - 3 עד 5 ס"מ מתחת לפיקה).

זה שהמשכת להתאמן עם כאב זו טעות גדולה!

לידעתך, שבוע וחצי מנוחה ממש לא מספיק, חוץ מזה החבישה לא תעזור ממש. חיזוקים, נעלים מתאימות, מתיחות, חימום, הפחתת עומס בעיקר מהירות וימי מנוחה יעזרו מאוד.

כמו שאתה אומר רץ מקצועי.. צריך להיות לך מאמן שאמור להגיד לך מה לעשות או לא לעשות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת שוירמן והליכות
    ארבעים פלוס
    06/08/2010

שלום לכם.

אני בן 43
    גובהי 184 ס"מ
    משקלי 80 ק"ג

אלה היו פחות או יותר הנתונים מאז עשרים ואילך.

מאז ילדותי הייתי ספורטאי:

כדורסל
    ג'ודו
    גלישת גלים

בגיל העשרה עברתי לריצות ללא שום הבנה לגבי תזונה, מתיחות וכו'. הדבר היחיד שתמיד הקפדתי עליו היה הדרגתיות עולה. ככלל הפעילות לא הייתה רציפה אלא בתקופות
    בגיל 14 לערך היו לי כאבים בעקבים ואובחן פיצול בגיד העקב. זה עבר(אמרו שצריך להפסיק פעילות לחצי שנה..)

הפסקתי פעילות ריצה לעשר שנים ואחרי הצבא חזרתי..פעמיים שלוש בשבוע עד שהגעתי ל- 18 ק"מ רצוף. רגל שמאל הייתה נרדמת לי באמצע הריצה ולכן הפסקתי שוב.

כעבור כמה שנים בגיל 28 חזרתי לריצות ואז התחילו לי כאבי גב תחתון..

בצילום ע.ש.מותני מ- 1999 נמצא כי:
    "גובה חוליות D12,D11 נמוך בחלקו הקדמי עקב קומפרסיה"

בסריקה טומוגרפית גבי מותני סקראלי מינואר 2002 נכתב כי:
    "זיזים קדמיים בשולי גופי החוליות.
    מודגמת סקלרוזציה של האספקט הקדמי של D11 ,D12 "
    על פי הצילום הזה אבחן האורטופד כך:
    "ידוע על סימני שוירמן ובצילומים נזק של שוירמן בחוליות 1L 12D . תנועות ע"ש מותני מלאות ואין סימני חסר נוירולוגי"

הפנה אותי לפזיוטרפיה להדרכה בתרגילי גב.

בבית החולים הפיזיוטרפיה הייתה בעיקר מה לעשות בבית..
    אבל ביוזמתי הלכתי לפיזיוטרפיסט ברמת אביב שהיה טריאטלוניסט, באותה שנה הוא נהרג ברכיבת אפניים) והוא החליף לי לנעלי סאקוני, לימד אותה את תרגילי הבטן העמוקה וגם שלח אותי לכירופרקט בירושליים של קבוצת הטריאטלון שם הייתי אצלו כעשרה טיפולים..

הכל, ללא הועיל!

מאז עברתי רק להליכות, אך תרגילי הבטן העמוקה והמתיחות אינם מועילים ואני הולך עם לחץ בגב התחתון שדורש ממני כל הזמן להילחם בנטיה של הבטן לבלוט החוצה, ואת זאת אני עושה על ידי הכנסת הבטן פנימה וכיפוף קל קדימה.

אני מכור להליכות..ניסיתי שחייה, אך זה היה נורא..המצב רק מחמיר..

למי ללכת? מי יעזור?

לאחרונה גם החלו כאבים בברך ימין

מה עושים????????

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת שוירמן והליכות

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    06/08/2010

סביר להניח שעל פי הנתונים מדובר בתהליכים שחיקתיים הנובעים מהילדות או ההתבגרות שלך
    נראה שעמוד השדרה שלך נמצא בדחיסות ויוצר לחץ על החוליות הגורם לשחיקתם
    דחיסות של עמוד השדרה יכולה להתפתח כתוצאה מליקויים ביציבה אך גם מבעיות רגשיות וכמו כן בדימוי העצמי.
    בכול מקרה בכדי שעמוד השדרה יהיה בדחיסות חייבת להגיע הוראה ממערכת העצבית וזו נראה נתונה תחת מתח לא מעט שנים
    כירופרקט טוב יכול להועיל לך בעבודה על שחרור התמח השדרתי והעצבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה