מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףדביר04/12/2010
נפצעתי בירך שמאל, אובחן בבדיקת סי טי ו- MRI קרע בלברום, עברתי מס' ניתוחים לא עזר.
מוחמחה אחד קבע לי נכות צמיתה 20% ומחוחה אחר מטעם חברת הביטוח קבע 10 % .
הבעיה היא שאני מרגיש כי רגל שמאל נהייתה יוצר קצרה מימין, ואני הולך בצליעה .
שאלתי היא כמה % נכות בפועל אמור להיות אצלי ?
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד''ר רון גולן07/12/2010שלום דביר,
מה בדיוק דחוף בהחלטה שלך? כפי שציינת, הפגיעה כבר קרתה, האבחון כבר בוצע, וההחלטה לגבי % נכות היא תהליך מתמשך.
רצוי שתפנה לרופא מומחה באורתופדיה, עם ניסיון בקביעת אחוזי נכות.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הפיקהארז04/12/2010
לאחרונה החלו דקירות האיזור הפיקה ברך ימין לאחר ריצה.כשלב ראשון רציתי לשאול על איזה כדור אנטי-דלקתי היית ממליץ? יש לי בבית ארקוקסיה 90 מ"ג.מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיזור הפיקה - תגובה
ד''ר רון גולן07/12/2010שלום ארז,
אמנם אומרים שלכל כדור יש כתובת, אך זה לא אומר שצריך לקחת כל כדור.
יש סיבות רבות לכאב בקדמת הברך, בדומה למה שציינת וחשוב להגיע להגדרה ברורה של הסיבה לכאב, כדי למנוע הישנות שלו בעתיד.
זה נשמע כעומס יתר על הברך הימנית שלך, עם אפשרות לדלקת של גיד הפיקה או הבורסה שמרפדת אותו, ואולי אף מבנים אחרים בסביבה.
זה יכול לנבוע גם ממנח לא נכון של כף הרגל והקרסול, או זוית גדולה מידי בברך, וכדומה. לכל אלו תתכנה תשובות לאחר בדיקה של הברך.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים מתמשכיםנאור02/12/2010
שלום לך
עשיתי מיפוי עצמות ב25.7 בגלל כאבי ברכיים שנמשכים יותר מחצי שנה
אני בן 20 ושיחקתי כדורגל קרוב ל10 שנים בצורה מקצועית הפסקתי לשחק בגלל פציעות חוזרות בקרסול ובברך.
התוצאות של המיפוי
ספקט מכוון לברכיים: קליטה מוגברת קלה בכתפיים ובברכיים,עם הדגשת קליטה בטיביאל טובורוסיטי דו צדדית.
הממצאים מתאימים לתגובת מאמץ
לא ניתן לשלול אנטזופטיה בברכיים.
הכאבים נמשכים לי בשתי הברכיים כל פעם ברך אחרת.
יש לי את ארתרוסקופיה ב16.12 בברך ימין מה עושים לי בבדיקה הזאת ומה לדעתך המיפוי אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים מתמשכים - תגובה
ד''ר רון גולן07/12/2010שלום נאור,
הנתונים שאתה מספק כאן הם חלקיים בלבד, והמיפוי אינו ברור לפי התאור שלך.
קליטה מוגברת במיפוי מעידה על תהליכי דלקת. השאלה היא איזו דלקת? ולכך ניתן לענות בבדיקה פיסיקלית והערכה בהתאם.
כמו כן, לא ברור מדוע אתה מועמד לארתרוסקופיה? מה האבחון שנעשה לך? יש לו כנראה הגדרה ברורה יותר שלא ניפקת כאן.
בארתרוסקופיה הולכים להחדיר לך צינוריות קטנות לברך ודרכן לבחון את המבנים שבתוך הברך ואף לבתי פעולות זעיר-פולשניות בפנים (כמו ניתוח זעיר) לפי ההממצאים.
בהצלחה, ובברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים מתמשכים - תגובה
ד''ר שמי שגיב15/12/2010מחקרים מראים שעד כ-85% מבעיות ברכיים נובעים מליקויים בתפקוד כף הרגל
הרבה פעמים נעל נכונה או מדרס לפי מידת גבס יכול לפתור את הבעיה
האורטוסקופיה רק תראה את השחיקה שניגרמה התפקוד הלקוי של הרגליים וכתוצאה של הברך וזה לא יפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנבשירן02/12/2010
במהלך ההיריון האחרון נוצר לי לחץ על עצם הזנב, ומאז עברו שלוש שנים. בפעילות בחוג עיצוב ודומיו שבו שוכבים על הגב ומרימים את הרגליים וכד',התחושה לא נוחה בעצם הזנב.
לעזוב את עצם הזנב במנוחה? לבדוק? מה לבדוק? אצל מי לבדוק? מה קורה שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב - תגובה
ד''ר רון גולן07/12/2010שווה בדיקה אצל כירופרקט או פיסיותרפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אורטופד?
שירן08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם הזנב - תגובה - תגובה
ד''ר רון גולן08/12/2010אפשר, ואז ... הוא ישלח אותך לפיסיותרפיסט או כירופרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה.
שירן09/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם הזנב - תגובה
ד''ר שמי שגיב15/12/2010בזמן הריון עצמות האגן מתרחבות וכתוצאה עצם הזנב או יותר נכון המפרק SACROILIAC
המפרק בין עצה העצה לאגן לא חוזר תמיד למקומו מה שיוצר סובליקסציה וגורם לכאבים
ממליץ לך להגיע לכירופרקט מיומן היכול מאוד להועיל לבעייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות כשלא חשים בטובשירן02/12/2010
האם זה בסדר להמשיך כרגיל בפעילות כשמצוננים קלות? הגוף מעט יותר חלש אך לא מדובר בחום או במחלה מדבקת, ואני מרגישה שדווקא פעילות מחזירה אותי למסלול יותר מהר מאשר מנוחה.
בפעילות אני מתכוונת לחודר כושר, לחוגי עיצוב ולשחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות כשלא חשים בטוב - תגובה
ד''ר רון גולן07/12/2010שלום שירן,
כשמצוננים קלות, הגוף אינו "חלש". אם חשים בחולשה כלשהי, עדיף להקטין פעילות ולתת לגוף להחלים/להתאושש, ו/או ללכת לבירור רפואי.
בעיקרון, כשאין חום אפשר להמשיך בפעילות בעצימות לא גבוהה ולבחון את תגובת הגוף בהתאם. ובמידה ואין החמרה בתחושה הכללית, ניתן להמשיך.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריר ארבע ראשימררויטל30/11/2010
לבן שלי באמצע משחק כדורגל נתפס שריר ארבע ראשי לפני כמה ימים עשינו מנוחה של שלושה ימים מהכדורגל וגם מרחנו משחת וולטרן וכל מני עיסויים שלא עזרו יש לציין שהבן שלי כבר משחק כדורגל כמה שנים והוא מאוד מודאג מהפציע איך אפשר לעזור ושחרר את הכבר מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שריר ארבע ראשי - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/12/2010אם התופעה הינה חד פעמית אז אין צורך לדאוג
אך אם התופעה חוזרת אז יש לבדוק מה גורם לכך ויכולים להיות מספר סיבות
יש לוודא שהוא שותה מספיק מים ואולי גם כדי להכניס מלח לשתיה לפי הטעם מלח הימליאה או סלעים ולא מלח שולחני
לנסות גם לקחת מגנזיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא טיפוס בוקר ובכל זאתשירן28/11/2010
תודה רבה על כלהתשובות.
עוד שאלה:
אני לא טיפוס בוקר, ולוקח לגוף שלי הרבה זמן להתעורר, ולכן קשה לי יותר להתאמן בבוקר,
אך מדי פעם יש לי קצת זמן בבוקר. השאלה היא האם בכל זאת לנצל את הזמן לספורט כי אני מאוד רוצה. ולא מדובר על אירובי כבד בשעות הבוקר, אלא שיעור תנועה לא קשה במיוחד, אח"כ חדר כושר - גב, כתפיים, חזה, בטן, ואח"כ שחיית חזה.
להזכירך - אני בת 40 ולמרות שאני מרגישה ונראית בת 15 שנים פחות, לא רוצה להזיק לעצמי ולהתעלם מהמספר העגול הזה.
אני בעד להקשיב לגוף. האם פשוט לנסות ולראות או שבטווח הרחוק זה לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טיפוס בוקר ובכל זאת - תגובה
ד''ר רון גולן28/11/2010הקשיבי לגופך, אך גם לרצונותיך
אם יש לך זמן בבוקר ואת רוצה, נסי ותלמדי כיצד גופך מגיב לאימוני בוקר
כך או כך, התנועתיות הכוללת היא שקובעת לגבי כשירותך הגופנית ואימונים ספציפיים לגבי השליטה בגוף.
נסי, גווני, התאימי ותהני.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא טיפוס בוקר ובכל זאת - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/11/2010האם את נחה מספיק האם את ישנה מסודר
במשך הלילה הגוף מפעיל את מערכות ההיתאוששות ובעיקר בשעות השינה העמוקות בין 12-3 בבוקר
האם התזונה שלך נכונה (הרבה ירקות הרבה נוזלים)
האם יש לך סיבה טובה לקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טובות - זה הראש.הוא תמיד עסוק
שירן29/11/2010מנוחה? ברור שלא. אני אמא. :-) אבל כרגע לא מרגישה שאני זקוקה למנוחה.
ישנה מסודר. לעתים הולכת לישון אפילו מוקדם.לא שזה מספיק לי.
התזונה: הרבה ירקות ודברי חלב, ארוחת צהריים טובה ומגוונת אך אוכלת מעט מן הבשר,לכן לעתים חסר לי B12 ומשלימה בהתאם. בדיקות הדם שלי טובות.
משקלי בגבול התחתון של הסקלה, וגם זה אחרי מאמץ לאכול מספיק.
אז זהו. שיש לי סיבה מעולה לקום. למשל, יש לי עבודה שאני מאוד אוהבת ושהזמן בה טס לי, וזו רק דוגמא אחת.
גם כשאני בעבודה הראש והגוף שלי ערים מספיק רק אחרי שאני אוכלת את ארוחת הבוקר הטובה שלי בתשע. רק אז אני באמת מתחילה את היום.
ואני לא מסוגלת לאכול אפילו דגנים לפני שאני הולכת לעבודה, כי אני הרי עוד חצי ישנה. :-)
בשעות הערות שלי אני אנרגטית מאוד. והראש שלי עובד חזק ובלי הפסקות.
מה שאני באמת צריכה זה ללמוד להירגע בשעות הערב, עד הבוקר.
הבעיה שגם באופיי וגם כאם, תמיד יש דברים על הראש, מה לתכנן, ואני לא מניחה אותם בצד בשום זמן. וזה לדעתי שורש הבעיה, ולדעתי השינה שלי לא איכותית משום כך. אני יכולה לישון הרבה ועם זאת לקום עייפה, כי אחרי שעתיים או שלוש של שינה עמוקות, השינה שלי מאוד קלה. הכל בראש.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טובות - זה הראש.הוא תמיד עסוק - תגובה
ד''ר רון גולן29/11/2010גופך לא רגיל לשעות "נורמאליות". את חיה כך שנים רבות, ואני מכיר ומבין מה עובר עליך.
את חייבת להרגיל את הגוף "לקבל" ארוחת בוקר קלה לפני שאת יוצאת. זה יתניע לך את הבוקר. וזה לא משנה אם זה רק יוגורט עם פירות או קערת דגנים קטנה עם חלב, או פרוסה עם ממרח אהוב עליך. ארוחת הבוקר חשובה מאד לשארית היום.
נסי גם פעילות גופנית בבוקר (מידי פעם), ויחד עם ארוחת הבוקר, זה עשוי לשנות לך את הרגלי החיים, ולגרום לך להגיע לערב "מוכנה" יותר לשינה.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון מצוין
שירן29/11/2010נשמע לי כיף ובריא.
הבעיה היא שאני קמה שנייה לנפי שאני יוצאת מהבית.
מין מעגל כזה.
טוב צריך להתחיל איפה שהוא.
בהחלט (עוד) חומר למחשבה, שבטח ידיר שינה מעיניי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת קלוריות ומינון שיעוריםשירן25/11/2010
יש לי הרבה שאלות.
איני משתתפת בשיעורים שורפי קלוריות כגון ספינינג, אירובי וכד', משום שאני רזה ולא רוצה לרזות עוד יותר, ואיני משלימה אוכל במידה מספקת בהתאם לפעילות.
האם פעילות שורפת קלוריות הכרחית לכל אדם? האם מה שאני עושה מספיק?
לי אישית זה מספיק.
הפעילות השבועית שלי:
יום 1 - שיעור תנועה (לא מאמץ במיוחד) ואח"כ חדר כושר
יום 3 - שיעור עיצוב וחיטוב (חזק מאוד) ואח"כ הביתה
יום 5 - שיעור פיטבול משולב פילאטיס ואח"כ אני גמורה או שאני עושה גם כפיפות בטן בחדר הכושר.
ביום 3 או 5 - לעתים אני גם שוחה לאחר השיעור ביום 3 או 5, או במקום השיעור ביום 5
האם השילוב בין הפעילויות בכל יום הוא סביר? לא חזק מיד? לא חלש מדי? מתאים? נכון? לא נכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת קלוריות ומינון שיעורים - תגובה
ד''ר רון גולן28/11/2010שלום שירן,
כל פעילות גופנית שורפת קלוריות. למעשה, גם במנוחה את שורפת קלוריות!
בנוסף, חשוב לדעת שגם לאנשים רזים במראה יתכנו % שומן מעל הנורמה.
בתוכנית שהצגת כאן, לא נראה שיש עומס יתר
לשאלה אם התוכנית "סבירה", צריך להכיר אותך יותר ולדעת מה המטרות שהצבת לעצמך ואותן את רוצה להשיגכ בתוכנית זו.
ככלל, זו נראית כתוכנית שנועדה לשמר כושר מינימארלי ולא תוכנית לשיפור כושר או כוח. ןאם תוכנית זו מהנה אותך, אין סיבה שתשני אותה, אלא אם יש לך תוכניות אחרות.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלעת בול
שירן28/11/2010אכן כך. באתי ליהנות, להרגיש קלילה וטוב ולשמור על עצמי פשוט.
לא יזיק לי לחזק שרירי גב ובטן ועל כך אני עובדת במתינות.אני עובדת על כל הגוף במתינות, אך חוששת לעבוד חזק מדי שמא ישתנו לי פרופרוציות בגוף, או שיהיו לי שרירים שישנו את המראה (מה לעשות, לנשים זה לא יפה). בתוכנית שיש לי, זה לא יקרה.
אני גם לא רוצה לעשות משהו חזק מדי, כי נניח שאפסיק בעוד כשנה להתאמן? הירידה בכושר תהיה דרסטית. לא שאני מתכננת, אך אי אפשר לדעת מה יילד יום.
אני רזה ואחוזי השומן שלי סבירים, אך לא הייתי מרגישה קלילה בפעילות ספורטיבית אפילו קלה, ולאחר עלייה של שתי קומות הייתי מתנשפת. היום, לאחר שנה וחצי במועדון הכושר, אני מדלגת במדרגות בקלילות אם אני רוצה, וכשאני קופצת עם הילדות בדלגיות אני לא כבדה לי, וכד'.
אגב, אני גם עולה ויורדת שתי קומות בכל יום כחמש פעמים ביום לפחות.
זה נחשב? משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלעת בול - תגובה
ד''ר רון גולן28/11/2010הכל משמעותי. הגוף "סופר" הכל ומשתפר בהתאם
סך התנועתיות הכול ביום משמעותי מבחינה קלורית וכושר.
סך גיוון האימונים והתרגילים משמעותי מבחינת שליטה בגוף
כל הכבוד,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר תפוס בגב ושחייהשירן25/11/2010
נתפס לי שריר בגב בצד אחד של הגוף. נסבל. מה לעשות? להמשיך כרגיל בפעילות הספורטיבית? האם רק פעילות מתונה? מה נחשב מתון? שחייה? מה לגבי מכשירי הכושר העובדים על הגב והכתפיים? האם להמשיך בפעילות בהם אך לבצע אותם פחות פעמים? שיעור עיצוב וחיטוב? פילאטיס?
האם להוריד את מספר הימים בשבוע שבהם אני עושה פעילות כלשהי?
אגב, אני מוכנה לעשות הרבה פעילויות, אך הליכה היא לא אחת מהן למשל. זה משעמם אותי ולכן לא ממריץ אותי. שלא לדבר על כך שאין נוף בסביבה.
ובעניין שחייה - אני שוחה חזה כשש עד עשר בריכות מפעם ועד לשלוש פעמים בשבוע.
קראתי מאמר יחיד לפיו שחיית חזה יוצרת עומס על הצוואר ועל חוליות הגב התחתון, ולא מומלצת מעל גיל 12. אני יודעת לשחות רק חזה, ואני מרגישה שזה מצוין לי.
האם האם אני מייצרת השלכות כלשהן בטווח הרחוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס בגב ושחייה - תגובה
שריר תפוס מחייב מנוחה וטיפול כשלהו. ניתן לשלב פעילות בעומס נמוך מעט, במידה ואינה מגרה שוב את הדלקת במקום הפגיעה ומחמירה את הכאב.
שחייה בסגנון חזה יוצרת עומס מסוים כנ"ל, אך כל פעילות גופנית היא עומס שהגוף מגיב לה היטב במידה ונעשית נכון ובהדרגה.
ממליץ לך להיוועץ, לפחות פעם אחת, אם מאמן שחייה מנוסה ולוודא שהסגנון שלך נכון. בכך תפחיתי סיכון אפשרי לפגיעה מעומס יתר כנ"ל. כל זמן שאת שוחה להנאתך, בעומסים ונפח לא גבוהים, והסגנון שלך נכון ומתאים למבנה גופך, איני רואה בעיה.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתייחסות לשרירים שונים זהה?
שירן28/11/2010אגב, האם יש להתייחס שונה לשריר שתפוס בגב לעומת שרירי ידיים שתפוסים?
האם סיבה לדאגה?
כשנתפס לי שריר ברגל, מה שקורה מדי פעם, אני יודעת לפחות שכנראה התאמצתי, מה גם שאני די חזקה ברגליים, וממשיכה די כרגיל עם חיוך.
אבל כשנתפס השריר בגב, מה שקרה לי לראשונה בחיי, זה מדאיג אותי.
אני יודעת ששרירי הגב (והבטן) שלי חלשים יחסית, והמצב משתפר לאט לאט.
ואולי זה עניין של גיל,אולי אני צריכה להיזהר יותר. בכל זאת, גב.
וזה כאב שקשה להתעלם ממנו, למרות שנסבל.
אגב, בינתיים כמעט עבר לי לגמרי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתייחסות לשרירים שונים זהה? - תגובה
ד''ר רון גולן28/11/2010העובדות מדברות בעצמן. רוב כאבי השרירי דומים הם וחולפים מעצמן או בעזרת טיפול שמזרז החלמה. ההתייחסות לגב גדולה יותר כי "יש רק אחד", בגפיים יש עוד אחת, בד"כ.
אם זה חוזר, כדאי להיוועץ בפיסיותרפיסט או כירופרקט שמתמצאים בפגיעות ספורט, גדון דר' שמי שגיב, שותפי לניהול הפורום.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר תפוס בגב ושחייה - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/11/2010אין דבר כזה שריר נתפס
מש שיש זה מערכת עצבית הפוקדת על השריר להיתכווץ
מדוע מערכת העצבים עושה זאת לרוב כתגובה לעומסים
מה שמעיד שכרגע גופך לא מצנהל כשורה
העיניין זה לא אם את יכולה לסבול את כאבי השריר התפוס העיניין זה שגופך כרגע לא מתנהל באופן תקין ואופטימאלי ומחר את עלולה למצוא עצמך עם בעיה חמורה יותר
גשי לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםשירן25/11/2010
כואבות לי הברכיים מאז הלידה האחרונה שלי (עברו מאז שלוש שנים) בפעילות מסוימת.
למשל, בקפיצות בשיעור אירובי, או בביצוע תנועות בשכיבה כשיש משקולות על הרגליים, או לאחר נהיגה ממושכת. נסבל.
השאלה היא האם להתעלם מכך או האם לבצע תרגילים מסוימים לטפל בכך? אגב, מסג'יסטית אמרה לי לא מזמן שהיא מרגישה שהעצמות ש"נפגשות" בברכיים שלי נוגעות זו בזו.
מה זה אומר? לעשות עם זה משהו?
איני מנסה שיעורי ספינינג מסיבה זו, ונמנעת מפעילות אירובית כבדה, שלא ייעשה נזק נוסף. מה דעתך? איזו פעילות עליי לעשות או לא לעשות? (ספינינג, אירובי, שחייה) אני בת 40.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד''ר רון גולן28/11/2010שלום שירן
ממליץ לך להגיע לבדיקה יסודית של איש מקצוע מוסמך, כגון רופא אורתופד עם ניסיון ברפואת ספורט, רופא ספורט או פיסיותרפיסט עם ניסיון טיפולי בספורטאים.
לאחר הבדיקה, ניתן ליעץ לך מה חושבים שהבעיה וכיצד לנסות ולתקן אותה - ע"י חיזוק, שיקום, וכדומה.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/11/2010בזמן הריון מופרשים חלבונים המרכחים את רקמות החיבור מה שעלול לגרום להחלשות של הפרקים
מה גם שבזמן הריון מופעלים עומסים על פרקי הגוף
יתכן גם שכתוצאה מההריון נוצר חוסר סימטריה באגן הגורם לשינוי תפקודי באורכי הרגליים היוצר עומס על הברך
ממליץ לך לבדוק זאת אצל כירופרקט
המשיכי בתרגילי חיזוק על פטרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטן על כדורשירן25/11/2010
משום מה כפיפות בטן על כדור גדול קלות לי מבחינת הבטן, ועל ספסל בחדר הכושר קשה לי הרבה יותר.
מה זה אומר?
כמו כן, כואב לי הגב ביצוע כפיפות בטן על כדור. אם הבעיה היא בחולשה של שרירי הגב, מה שמאוד הגיוני אצלי, מה לעשות חוץ מחיזוק שרירי הגב?
להמשיך בינתיים בכפיפות מסוג זה או האם רק על ספסל?
אני רזה, ולכן לא רוצה לשרוף קלוריות כדי להוריד את הבטן הקטנה שנשארה לי אחרי ההיריונות, אבל כן רוצה לחזק את שרירי הבטן.
אני מרגישה ורואה שרירים לשביעות רצוני בשני צדי הבטן, לכל אורכה (האלכסוניים?)
אך ביניהם, לכל האורך ישנה הבטן, החל ממתחת לחזה. לא גדולה אבל מעצבנת, ובולטת ביחס לצדדים כעת. כיצד לחזק רק שריר זה? זה הישר בטני או הרחב בטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן על כדור - תגובה
כפיפות באן על כדור קשות יותר, מבחינת מאמץ על שרירי הגב, לשמירת היציבות בביצוע, לעומת הביצוע הרגיל. אימון שרירי הגב ו-core training ישפרו תחושה זו.
הבטן הקטנה שנותרה לך לא תעלם ע"י תרגילי בטן (שרק מחזקים ומחטבים את שרירי הבטן), אלא רק לאחר ירידה באחוזי שומן כלליים בגוף.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בקרסול בהכנות למרתוןאוריאל21/11/2010
שלום,
אני מתאמן למרתון טבריה (ינואר).
את אחת הריצות הארוכות כ-30 ק"מ סיימתי עם כאבים בקרסול ונפיחות, משהו דומה לנקע (ואולי נקע שלא הבחנתי?!?).
במשך השבוע שאחרי רצתי ריצות פחות ארוכות, פעמיים של כ 11-12 ק"מ, ובסופ"ש ריצה ארוכה של 26 ק"מ.
שוב בסיום נפיחות וכאבים בקרסול - שמתי שקית קרח לכמה דקות , כאבים פחתו למחרת.
שאלותי:
1) מה לדעתך הגורם?
2) האם להמשיך להתאמן במתכונת זו ? בכל מקרה מתכנן 3 שבועות ללא ריצה ארוכה לפני המרתון - כך שיש זמן "ריקוברי".
3) טיפול מומלץ ופעילות מומלצת...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בקרסול בהכנות למרתון - תגובה
ד''ר רון גולן21/11/2010שלום אוריאל,
נפיחות בקרסול יכולה להעיד על דלקת מקומית או אף שינויים במאזן חלבוני דם (פלסמה). האפשרות הראשונה יותר סבירה לאור הפעילות שאתה מבצע.
נפיחות בקרסול יכולה להעיד על דלקת בקרסול ו/או ברכיבי שריר ורקמה רכה קרובים לו (אם זליגה לכיוון הקרסול, נפיחות שמצטברת בקרסול) כתוצאה מעומס יתר בנפח האימון הנוכחי שלך.
הדבר מחייב בדיקה, אבחון וטיפול נכון, בכדי שתוכל לחזור ולהתאמן לקראת האירוע
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בקרסול
ד"ר שמי שגיב22/11/2010סביר להניח שקיימים נזקים לרקמות החיבור - רצועות, גידים
וודא שאתה לא לרוץ כעט בשטח או בכביש משופע עם מהמורות
שרוך היטב את הנעל ואולי גם רצועה אלסטית
בצע תרגילי פטריה
לרוב התופעה זמנית אך אם זה מתעצם הגע לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיכם
אוריאל23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בשריר ירך אחוריאהוד20/11/2010
שלום רב
אני משחק כ 28/ שנה כדורגל פעמיים בשבוע
אני בן 54 בכושר מצויין
לפני יומיים בעת ניסיון לביצוע בעיטה בקפיצה הרגשתי כמו מכה חזקה אחוי הירך למעלה בחיבור שבין הישבן לרגל ,כאבים נוראיים ואיבוד הכרה כתוצאה מהכאב,
יכול או לעמוד ישר או לשכב עם רגל ישרה לא יכול לשבת בשום צורה [כולל שרותים]
בבדיקה במיון נאמר שיש קרע וזה יקח חודשיים שלושה ,ואין מה לעשות
האם יש לך המלצות לזרוז ההחלמה ?
האם יש טעם בניתוח או שבגילי הרקמות לא "מציאה" ?
תודה אהוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בשריר ירך אחורי - תגובה
ד''ר שמי שגיב21/11/2010אכן ישנם מספר דברים שניתן לעשות כדי לזרז את תהליך ההחלמה
גש לכירופרקט\פיזיוטרפיסט או אוסטאופט על מנת לקבל טיפולים מנואליים ורקמתיים לזרוז ההחלמה
מה שחשוב זה לא רק ההחלמה אלא שההחלמה תאפשר חזרה לפעילות מלאה וללא צלקות ומוגבלויות
ניתן גם להתחיל במתיחות וחיזוקים אך שוב רק בהנחייה של מטפל מיקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כוח+ שאלה על טסטוסטרוןדן20/11/2010
שלום
אני בעל מבנה גוף רזה גובה כ- 1.64 משקל 52-51 לערך
בן 26 וחצי
לפני 4-5 שנים התאמנתי במכון כושר
באמת שהתפתחתי יחסית והגבתי מהר מאוד לאימונים , התאמנתי בערך שנתיים
נראה שהגדלתי מסת שריר והתחטבתי ( באותה תקופה גם אכלתי שונה בלי תוספים למיניהם ואבקות)
לצערי ב- 4,5 שנים האחרונות לא התאפשר לי להתאמן , התוצאות אולם נשמרו בערך עד ללפני שנתיים, כיום אני מרגיש כאילו חזרתי למצב שלפני האימונים ואולי אפילו יותר גרוע
בזמנו אני זוכר שמשקל שלי היה גם 56 ק"ג בערך
השאלות שלי
1. נכון להיום אני גם לא ממש פנוי לאימונים אבל מאוד רוצה לחזור תוך שנתיים גג
האם הגוף שלי צפוי להגיב באותה צורה לאימונים, או שמא בגלל הגיל שלי לא אוכל להגיע לאותם תוצאות (כפי שהיה בגיל 21 ,22) - אם אתחיל שוב להתאמן בעוד שנתיים (גילי יהיה 28 וחצי)
2. מה ידוע לכם על הקשר בין אימוני כוח להתקרחות?
האם זה נכון שאימוני כוח מגבירים את הפרשת הטסטוסטרון ורמתו בגוף?
כעיקרון ידוע שלהורמון זה יש מרכיב בהתקרחות: הורמון זה הופך לDHT דהידרו- טסטוסטרון בקרקפת וזקיקי שיער הרגישים אליו נהרסים כחלק מהליך שנקרא התקרחות.
לכן רציתי לדעת האם אימוני כוח מגבירים הפרשה שכן אז אולי יותר טסטוסטרון= יותר DHT בקרקפת כלומר התקרחות מואצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח+ שאלה על טסטוסטרון - תגובה
ד''ר רון גולן21/11/2010שלום דן,
1. אתה עדיין צעיר והגוף שלך צפוי להגיב כפי שהגיב בעבר, לאותה תוכנית אימון, ויתכן שאף יותר טוב, אם תיישם את מה שלמדת מהניסיון הקודם.
2. אומנם טסטוסטרון (והורמונים אנבוליים אחרים) עולה ב-15-30 דקות אחר מאמץ של אימון כוח בגירוי מתאים, אך אין קשר מדעי ידוע בין אימוני כוח להתקרחות.
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש אחרי ריצהיעל20/11/2010
היי. אני בת 23, בחורה די פעילה, מדריכת פילאטיס אפילו... היום רצתי אחרי שלא רצתי איזה כמה שנים. רוב הפעילות הגופנית שלי היא פילאטיס ועיצוב. לא סיבולת לב ריאה.
רצתי משהו כמו 10-15 דקות ריצה איטית ומהירה... במהלך הריצה הרגשתי שקשה לי לנשום אבל סיימתי את הריצה.
אחרי הריצה סבלתי מכאבי ראש נוראיים... משהו כמו 40 דקות אחרי הריצה זה התחיל להשתפר...
מה לא בסדר? למה הרגשתי כל כך נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש אחרי ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב21/11/2010יתכן שאת לא שותה מספיק מים
יתכן גם ירידה ברמת המלחים
ואןלי קיימים לחצים מהחוליות הצוואריות הגורמים לתופעה
אם הכאבי ראש נמשכים גשי לכירופרקט ספורט לקבלת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר שגיב
יעל דרזי21/11/2010תודה על תגובתך...
אני שותה המון מים.
וכאב הראש חל אך ורק לאחר הריצה ולאחר מכן עבר לי.. משהו כמו 40 דקות אחרי היה שיפור גדול!
האם זה נורמלי - זאת היתה ריצה של אחרי כמה שנים שלא רצתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד"ר שמי שגיב22/11/2010אם התופעה אפיזודית אז אין כרגע מקום להיתייחס לזה אך אם התופעה חוזרת אז רצוי שתגיעי לבדיקה יותר מעמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש אחרי ריצה - תגובה
ד''ר רון גולן21/11/2010שלום יעל,
לכאב ראש יתכנו סיבות רבות והבירור אינו פשוט, למעט מקרים ברורים יותר בהפ יש זיהוי של גירוי מקדים. אם לא מדובר במיגרנה, זה בד"כ מקרה בודד ולא יחזור על עצמו.
במידה ובמקרה חוזר על עצמו, מומלץ להתחיל בירור רפואי מסודר.
1. סיפור רפואי מלא + בדיקה רפואית
2. בדיקות דם (לפי החלוטת הרופא הבודק)
3. סימולציה של הריצה הנ"ל (לחזור עליה), תוך מעקב אחר תגובות פיסיולוגיות (דופק, לחץ דם, חומצת חלב) ולנסות ולהבין את הבסיס לאירוע
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)