מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעמלות עם בקעמיכל19/01/2011
שלום , אני בת 70 לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח במעי שבעקבותיו יש לי בקע באזור הבטן. אני עושה כמה פעמים בשבוע הליכות ברגל ונמנעת להרים דברים כבדים כפי שאמרו לי אבל אני רוצה גם להתאמן איזה חוג התעמלות יכול להתאים לי בלי שיחמיר את הבקע?
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות עם בקע - תגובה
ד''ר רון גולן19/01/2011שלום מיכל,
ממליץ לך להתשלב בחוג לפעילות במים ו/או שחייה
אלו פעילויות בהן משקל הגוף במים מבוטל יחסית והעומס על הרקמות, כולל אזור הבקע, נמוך יותר.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור ACLאבי18/01/2011
שלום לכולם אני אמור לעבור שחזור רצועה צולבת בברך אני יעשה זאת בפרטי דרך כללית מושלם יש לי כמה שאלות אשמח לתשובות.
1. בגלל שזה ניתוח שעולה כסף דרך המושלם אז הבנתי שאם שמים לי שתל חיצוני אז יש לשלם עליו בנפרד אבל אם השתל נלקח ממני? צריך להוסיף כסף?
2.כמה זמן אורך ניתוח כזה?\
3.אשמח לקבל מידע על דוקטור קאופמן בזיל מומחה ברכים מבית חולים העמק איך הוא האם הוא נחשב בין הטובים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור ACL - תגובה
ד''ר רון גולן18/01/2011שלום רב,
1. אינני מתעסק בעלויות ניתוח ולכן זו לא הכתובת לשאלה הראשונה
2. הניתוח אורך כשעה וחצי עד שעתיים, כתלות בסוג הניתוח
3. איני מחווה דעה כאן על רופאים ומקצועיותם
בברכת ניתוח קל ובריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביב בן 19- סובל משברי מאמץאביב בן 1916/01/2011
אני סובל משברי מאמץ .. כבר כמה חושים עקב מעומס ריצות ..
האורטופד שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות ואמר לי לנוח לא לאמץ את הרגל ..
אני בחייי היום יום לא יכול בלי ספורט אבל לא שווה לי לסכן את הרגל שלי אז אני נח בנתיים
השאלה שלי היא איזה תרגילים אני יכול לעשות שאני לא מאמץ את הרגליים ?
האם כפיפות בטן ושכיבות סמיכה גורמות למאמץ ברגליים? .
אופניים ?
מקביליות ?
שחייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביב בן 19- סובל משברי מאמץ - תגובה
ד''ר רון גולן18/01/2011שלום אביב,
המנוחה היא מעומס יתר על הרגליים, ובעיקר בתרגילים/אימון נושא משקל גוף
לכן, רכיבה, שחייה, כפיפות בטן ושכיבות סמיכה הן פעילויות חילופיות טובות במצבך
בנוסף, הייתי שולח אותך לטיפול פיסיותרפי, שיכול לסייע בזירוז ההחלמה ובהכוונה מתאימה של חזרה נכונה והדרגתית לפעילות מלאה (בהמשך)
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב בן 19- סובל משברי מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011אכן אתה יכול לבצע כול פעילות גופנית כרגע שאינה יוצרת מאמצים על כפות הרגליים
מעבר למה שהזכרתה אתה גם יכול אולי לרכב באופניים או לרוץ בתוך בריכה
ממליץ לך להגיע לבדיקה לצורך התאמת מדרסים ו\או נעלי ריצה על פי מבנה כף הרגל ותפקודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפה אני יכול לבוא ולעשות מדרסים
אביב בן 1920/01/2011אתה יכול להפנות אותי למישהו / למומחה שעושה מדרסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/01/2011אני מקבל בת"א 037440082 בזיכרון יעקב 046290818 ובחיפה 048121364
ניתן לעשות גם מדרסי קרבון מחומרים מאוד עמידים ותומכי קשת דינאמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ריצהדני16/01/2011
בס"ד
שלום וברכה.
שמי דניאל ואני כמעט בן 20.
לפני חודשיים וחצי השתתפתי באירוע שבו רקדתי המון (מבחינה אורטופדית=הרבה עומס על שרירי התאומים) עם נעליים לא ממש מתאימות (/ממש לא). לאחר מכן היו לי כאבים בעיקר בשריר התאומים ברגל שמאל והייתי צריך להמנע לזמן רב מפעילות ע"מ שהכאבים יעברו (בנוסף לתרופות muscol ו Xefo שנטלתי בהוראת רופא אורטופד). חודשיים לאחר מכן (כשהכאב כבר עבר) השתתפתי בגיבוש צנחנים, שם גם העמיסו לנו על הרגליים, ושבוע לאחריו הרגשתי טוב והתחלתי לרוץ על הליכון (פעמיים בשבוע). לאחר שבועיים הכאבים חזרו. רופאים אומרים שכנראה מדובר בקרע קטן בשריר.
שאלתי היא: האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מריצה עם נעליים שאינן מתאימות לריצה למרות שאני רץ על הליכון בחדר כושר? איך אני יכול לדעת האם הנעל שיש לי מתאימה לריצה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ריצה
ש10/11/2014גם מסג/עיסוי טוב ומקצועי! יכול לעזור. שיפיג את חומצת החלב שמצטברת בגוף. מניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי ריצה - תגובה
ד''ר רון גולן18/01/2011שלום דניאל,
לחנויות נעליים מקצועיות יש מכשור לבדיקה של התאמת הנעליים לספורטאי, כולל במאמץ על מסלול הליכה/ריצה.
רצוי גם לקבל חוות דעת של רופא ספורט/אורתופד/כירופרקט ביחס לצורך בהתאמה נוספת של הנעליים ו/או צורך במדרסים מתקנים.
בברכרת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011הכול יתכן
עומס מוגבר, הנעלה לא נכונה, ויתכן שקיימים גם ליקויים תפקודיים בכף הרגל הדורשים התאמת מדרס ביומכאני לפי מידת גבס
במקום לקחת כדורים נסה לבצע הרבה מתיחות והשרה את הרגליים בקרח למשך 15 דק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךMary16/01/2011
שלום,
לאחרונה התחלתי לרוץ ריצות ארוכות (30-40 דק), עד עכשיו הייתי רצה 20 דקות (כשנה וחצי ) לפני כמה ימים אחרי ריצה שעשיתי כמה שעות אחרי התחילו לי כאבים בברך שמאל בצד החיצוני של הפיקה. הכאב הוא בכיפוף הברך, בעיקר בקימה מישיבה לעמידה וההיפך או בעליה וירידה של מדרגות. בערב נהיה קצת יותר טוב ובבוקר הכאב מחריף. לא ראיתי נפיחות באזור אך האזור כואב במגע. מה זה יכול להיות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך - תגובה
ד''ר רון גולן16/01/2011שלום רב,
קיימות מס' אפשרויות
1. דלקת/מתיחה של רצועת כסל-שוקה (ileo-tibial band) - אופיינית לרצים שמגבירים עומס
2. פגיעה/דלקת ברצועות לטרליות של מפרק הברך
3. דלקת של הבורסה (פד שמצוני המשמש כריפוד)
4. פגיעה במניסקוס 0לאור כאב בעליה וירידת מדרגות) - אם כי בסבירות נמוכה
בכל מקרה, את חייבת בדיקה מקיפה והערכה של הגורמים האפשריים לפגיעה שלך, מאחר ומקרים רבים כאלו מתחילים לעיתים בכפות רגליים שטוחות ו/או מנגנון ביומכני לא תקין שגורם לעומס יתר על מפרק הברך והרצועות/שרירים סביבו
לאחר אבחון מדויק, ניתן להתחיל טיפול ומניעת מקרים דומים בהתאם.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011מרבית כאבי הברךנובעות מליקויים בתפקוד כף הרגל ואףבעיות הנובעות מעמוד השדרה ומנח האגן
לכן ממליץ לך להגיע לבדיקה מקצועית
הנוסף כרגע המנעי מריצה בעליות וירידות או על משטחים משופעים כמו שפת הים או כביש
רצוי גם להגיע ולבדוק האם הנעליים שאת רצה בהם מתאימות לתפקודה של הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךארז15/01/2011
במידה ואני סובל מתסמונת הכאב הפטרופומורלי עקב עומס יתר בריצות ארוכות מהן דרכי ההתמודדות עם התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך - תגובה
ד''ר רון גולן16/01/2011שלום ארז,
1. הפחתת עומס אימונים, עד מנוחה מוחלטת (לפי הצורך)
2. אבחון מקצועי של המנגנון הביומכני לפציעה זו שלך, מכף רגל ועד הגב!
3. טיפול בבעיות שנתגלו כגון כפות רגליים שטוחות ו/או סטיה של הקרסוליים (התאמת מדרסים), זויות ותנועות מפרקים חריגות (עבודה על חיזוק ואף כיוון בעזרת טייפינג), דלקות מקומיות (טיפול גידים, רצועות, בורסה)
4. השלמת שיקום ע"י חזרה הדרגתית לאימון מלא, תחת פיקוח/הכוונת המטפל
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011יש לבדוק בעיקר את תפקוד כף הרגל מכיוון שעד 85% מפציעות ברך נובעים מליקויים בכף הרגל
יש גם לבדוק האם קיים שינויים באורך הגפיים מצב שעלול להשפיע על הרך
ובנוסף התאמת נעליים והצורך במדרסים
אשמח לעזור מקבל בת"א, חיפה וזיכרון יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי רעידותבלה14/01/2011
שלום, רציתי לדעתמה אתםח ושבים על המכשיר רעידות שיש במכוני חד"כ ? לגבי : 1-הרזיה 2-חיזוק הגוף 3-אנשיםעםבעיותמפרקים 4-אוסטאופרוזיס ובעיה שונות הדעות מתחלקות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי רעידות - תגובה
ד''ר רון גולן16/01/2011שלום בלה,
אכן הדעות חלוקות והמחקרים בנושאים הללו מעטים מידי מכדי לתת תשובות מוסמכות.
כיום, יש עדויות נקודתיות (אנקדוטות, תאוררי מקרה) התומכים בטכניקה זו, וחסרים מחקרים מבורים וארוכי טווח ליעילות מכשירי ויברציה בתהליכי הרזייה, בעיות מפרקים ואוסטיאופורוזיס.
כרופא, הייתי נזהר מאד מפעילות זו באנשים הסובלים מבעיות מפרקים ואוסטיאופורוזיס מתקדם. אם כי, יש מקום לשימוש נכון וזהיר במכשירים אלו לשיפור הפעלת השרירים, כי זה מגביר את הצורך של השרירים בגיוס יחידות מוטוריות ואימון מדויק וחזק יותר.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי רעידות - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011מכשיריהרעידות יעילים מכיוון שהם פועלים בעיקר על גירוי מערכת העצבים ומשפרים את הסירקולציה.
גירוי מערכת העצבים חשוב ביותר מכיוון שזו המערכת המפעילה את שרירי הגוף
כשמערכת העצבים מתנוונת גם השרירים וכול הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה כנראה במותן כסלרונה14/01/2011
שלום..בעת תרגילי בטן מתחתי כנראה את שריר המותן כסל.
אני בדר"כ רצה כל יום ומאז המתיחה כבר שבוע וחצי שאינני מסוגלת לרוץ וקיימת גם צליעה בהליכה..
מה ניתן לעשת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה כנראה במותן כסל - תגובה
ד''ר רון גולן16/01/2011שלום רונה,
מומלץ להגיע לבדיקת רופא ספורט/פיסיותרפיסט/כירופרקט ולטיפול ושיקום בהתאם לממצאים.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה כנראה במותן כסל - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/01/2011פציעה זו נגרמת לרוב כתוצאה מחוסר סימטריה במנח האגן
ממליץ להיבדק על ידי כירופרקט המיומן באיבחון וטיפול בבעיה זו
אני מקבל בת"א, חיפה וזיכרון יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםאבי12/01/2011
שלום אני התחלתי להתאמן איגרוף קלאסי לפני חודש האימונים הם 3 פעמים בשבוע כשעה וחצי עכשיו לאחר חודש אני רוצה להוסיף לזה בימים שאין איגרוף אימוני כושר לעלייה במאסה ובכוח אבל ללא משקולות עם יש כזה דבר השאלה שלי למי אני יכול לגשת בשביל שיבנה לי כזו תוכנית מבלי להעמיס יותר מידי על הלב ושתיהיה תוכנית יעילה תודה מראש אשמח לקבל גם המלצה לגבי מישהו ספציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימונים - תגובה
ד''ר רון גולן16/01/2011שלום אבי,
ניתן לבצע אימוני כוח ללא משקולות, תוך שימוש במשקל גופך.
אימונים אלו ניתנים לביצוע בבית או בפארק, ואף בחדר הכושר - בכל מקום - כגון עליות מתח, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, ירידה לסקאוט וקפיצות מעלה, ועוד ועוד.
להערכתי, כל מאמן כושר מוסמך יוכל לעזור לך, במידה ותגדיר לו בדיוק מה אתה רוצה.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך ודופק נמוךס11/01/2011
שלום
אימי בת 58 , משקל 90 ק"ג
נוטלת כדורים ללחץ דם. בעלת לחץ דם נמוך, ודופק 40, מה הסיבות ללחץ דם נמוך ודופק נמוך?
ואיך ניתן לטפל ולהעלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך ודופק נמוך - תגובה
ד''ר רון גולן11/01/2011הסיבות לנ"ל הן כנראה הכדוים שהיא לוקחת, ואם זה מפריע לה - שתיגש לרופא משפחה ושהוא/היא ישנו את הטיפול - יש תרופות אחרות לייתר לחץ דם שאינן מורידות דופק לעומת חברותיהן.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור סיבולת לב-ריאה מבלי להרזות.חיים05/01/2011
שלום.
מטרת האימונים שלי היא כמובן ליצור אורח חיים בריא יותר ולעליה במשקל. אני מודע לחשיבות של שיפור סיבולת לב-ריאה וגם מאוד אוהב את שלל גווניה אך לצערי מאז שהתחיל החורף והבריכה נסגרה חזרתי לרוץ (משהו שאני מאוד אוהד לעשות) אך הירידה במשקל החלה שוב. נורא חשוב לי לעלות במשקל, במסת השריר ובאחוז השומנים, אני לא אוהב את המראה החיצוני שלי ככה שמא לטעמי אני רזה יתר על המידה (מבחינה חיצונית, אני לא תת-משקל).
אשמח לקבת את עזרתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור סיבולת לב-ריאה מבלי להרזות. - תגובה
ד''ר רון גולן08/01/2011שלום חיים,
הרבה אנשים בעודף משקל מתים מקנאה ומייחלים למצבך. להם יש בעיה הפוכה.
מסתבר שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר, והרוב מייחלים למשהו אחר ממה שיש להם.
אמנם הבריכה סגורה, אך אימוני כוח ניתן לעשות בכל מקום וגם עם ציוד מאולתר, ולכן אין מניעה שתעבוד על עיבוי שריריך.
ביחד עם תזונה נכונה (ולא תוספים) ואימוני כוח, צפוי שתעלה במסת השריר שלך.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי פעילות סיבלות לב-ריאה?
חיים10/01/2011אני הרי מאבד המון קלריות בגללה לא ?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי פעילות סיבלות לב-ריאה? - תגובה
ד''ר רון גולן10/01/2011אתה לא מאבד, אתה מוציא! אבל זוכה לכשירות ובריאות טובים יותר, ולכן זה מבורך
עדיין אתה צפוי לעלות במסת השריר, גם אם מעט
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך בזמן מאמץדניאל04/01/2011
שלום רב,
אני בן 30 ואני פעיל גופנית בשנים האחרונות (אומנות לחימה, כדורסל, אופניים). לפני כחודשיים התחלתי לרוץ בסולם מאמצים עולה, עד 10 ק"מ (מירוץ נייקי ב 10.10). מאז הורדתי נפח בריצה ואינני עובר את ה 8 ק"מ. לפני כחודש בזמן ריצה קלילה מאוד החלו לי כאבים בצד הפנימי של ברך ימין- בלי פגיעה או תנועה לא נכונה. מאז הכאבים פוחתים אחרי יום-יומיים של מנוחה ומתחדשים לאחר כל ריצה (אפילו אחרי 5 ימי מנוחה). הייתי אצל אורטופד שלא הצליח להפיק כאבים, אמר שאין בעיית יציבות בברך ושלח אותי עם הפניה למדרסים (יש לי פלט-פוט) ועם הרבה סימני שאלה...
מה לדעתכם הבעיה? ביומיום אני לא מרגיש כאבים כלל וכשאני עושה נסיונות לחזור לרוץ הכאב מתחיל אחרי 10-12 דקות וגורם לי לחכות עוד 3-4 ימים לפני שאני מנסה שוב- אך ללא הואיל.
אציין רק שאני מאוד אוהב לרוץ ולא מוכן לוותר על זה בקלות.
אודה מאוד לתשובתכם\המלצותיכם
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה
ד''ר רון גולן08/01/2011שלום דניאל
כף רגל שטוחה גורמת לחסר בבלימת הזעזועים, במפגש כף הרגל עם משטח הריצה. כך זעזועים/עומס זה מועברים למפרק הבא בשרשרת הביומכנית ומגיעים אל הברך.
סביר להניח שעומס זה גורם לדלקת מקומית, שמתחדשת כל פעם שאתה חוזר לרוץ.
מדרסים מתאימים יכולים להעלים את הבעיה.
במידה ולא יחול שינוי משמעותי עם המדרסים, יתכן שאתה זקוק גם לטיפול, חיזוק והסתגלות ספציפיים של הברך, בכדי להתמודד טוב יותר עם עומסי הריצה שלך.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/01/2011מרבית בעיות ברכיים נובעות או מליקויים בתפקוד כף הרגל, כמו יתר פרונציה, ולכן יש לבדוק התאמת נעליים נכונה ואף את הצורך במדרסים לפי מידת גבס
יש גם לבדוק את מנח האגן שעלול לצאת מאיזון וליגרום שינויים תפקודיים באורכי הגפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס העשרה-פסיכ של הספורטשירלי04/01/2011
שלום רב,
ברצוני לבדוק האם יש לכם מידע לגבי קורסי העשרה
למאמן ותיק בספורט תחרותי והשגי בנושאי פסיכולוגיה של הספורט.
אודה על תשובתכם.
בברכה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס העשרה-פסיכ של הספורט - תגובה
ד''ר רון גולן08/01/2011שלום שירלי,
אני מניח שיש קורס בתחום זה בביה"ס למאמנים בוינגייט או במרכז שיאים של אוני' תל-אביב
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטמיכאלה04/01/2011
שלום!
אני בת 52 ועד היום עשיתי ספורט.
לאור כאבי גב שהתחלתי לסבול עשיתי צילומי רנטגן ואלה המממצאים:- 1. היצרות המרווח הבין חולייתי 6-5C.
2. סקוליוזיס קלה, המרווחים הבין חוליתיים שמורים ללא הרס חוליות.
בגדול אני מעוניינת להמשיך לעשות ספורט רק לא יודעת אם מותר לי ובמידה וכן איזה סוג ספורט, אשמח לתשובה
מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט - תגובה
ד''ר רון גולן08/01/2011שלום מיכאלה,
במפתיע, הגב שלך נראה שמור יחסית לגילך, בצילומים אלו!
צילומים אלו גם אינם מסבירים את כאבי הגב, ורומזים לבעיה אפשרית בצוואר בלבד.
מציע לך להתייעץ עם דר' שמי שגיב, הכירופרקט שמנהל ביחד איתי את הפורום.
יש לו ניסיון רב בתחום.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי בדיקת דםאריאל03/01/2011
שלום,
אני בן 36, עובד הייטק, מתאמן שנים רבות בחדר כושר כתחביב. מעולם לא צרכתי שום תוסף תזונה או כל חומר אחר מלבד שייק חלבון אחרי אימון, ואני לא לוקח שום תרופות. יש לי שתי שאלות בעקבות תוצאות בדיקת דם מאתמול.
1. רמת ב-Creatine Kinase אצלי היא 265, כלומר הרבה מעל לנורמה. לפני שלושה חודשים הרמה היתה 191. האם אני צריך להיות מודאג? אציין שבשלושת החודשים האחרונים התאמנתי בחדר הכושר פחות מהרגיל.
2. רמת הכולסטרול LDL שלי היא 173 (היא בעליה מתמדת ואיטית בשנים האחרונות). האם כדאי להתחיל לקחת תרופות, ואילו תרופות כדאי, בהתחשב בכך שיש לי Creatine Kinase גבוה ובכך שהייתי רוצה להמנע מפגיעה בשרירים.
אשמח לקבל גם ייעוץ באופן פרטי מאחד המומחים בפורום (שהמומחיות שלו מתאימה).
תודה רבה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי בדיקת דם - תגובה
ד''ר רון גולן03/01/2011שלום אריאל,
1. רמת CPK שלך גבוה במעט מעל הנורמה (ולא הרבה), ויש לה קשר כנראה לאימוני כוח שאתה מבצע. לכן מומלץ לבצע אותה כמהב שיותר רחוק מהאימון האחרון
2. רמת הכולסטרול הכללי שלך תקינה, אך חשוב לדעת גם את רמת הרכיבים האחרים, כגון LDL (כולסטרול רע) ו-HDL (כולסטרול טוב)
- רק בהתאם לרמות של כל רכיבי הפרופיל של שומני הדם, ניתן להמליץ על טיפול
- באופן כללי, רמה של 173 לכולסטרול כללי אינה דורשת טיפול
- נא היוועץ עם רופא המשפחה שלך, ותשמע ממנו גם את התוצאות לשאר הרכיבים, והאם צריך טיפול או לא (סביר להניח שדבריו יהיו דומים)
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ לגבי בדיקת דם - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/01/2011רמת הכולסטאול עולה ביחס ישיר לרמת החומציות בגוף וזו עולה או כתוצאה מתזונה, מתח או פעילות גופנית לא מבוקרת
לפני שאתה מחדיר רעלים לגוף שלא יפתרו את הבעיה, עלייה ברמת הכולסטרול היא רק תוצאה , תגובת הגוף לעלייה בחומציות.ממליץ לך להגיע לבדיקת דם מיקרוסקופית ושם תקבל את כול התשובות הנידרשות לאיזון רמת הכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)