פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרלין וספורט
    e.k
    11/09/2011

שלום,
    התחלתי השבוע טיפול בפרולול (ממשפחת הדרלין) עקב מגרנות חזקות (שנובעות בין היתר בגלל שתמיד היה והתחזקו בגלל שימוש בגלולות שנלקחות עקב אנדומטריוזיס שיש לי)

אני ספורטאית ומשחקת כדורעף בליגות השונות (חופים ואולמות)
    השאלה היא האם מותר לעשות ספורט עם פרולול?
    האם ישנם דברים שאני צריכה לשים לב אליהם בזמן מאמץ?
    בבדיקות כושר שנעשים לפני הליגה, איך השימוש בפרולול ישפיע על בדיקות הדופק (בזמן מאמץ ובזמן מנוחה)? האם ההגעה לדופק מאמץ תהיה איטית יותר? (יותר ריצה על ההליכון?)
    האם אני ארגיש הבדל באימונים/משחקים או שמבחינתי זה יהיה אותו הדבר (רק ללא מגרנות)?

תודה מראש לעונים.
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרלין וספורט

הוספת תגובה

• דרלין וספורט - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    12/09/2011

הסתכלי על תופעות הלוואי המצורפות למרשם
    הייתי ממליץ עבורך לבדוק טיפולים חלופיים ומקבילים
    זאת משום שהמרשם לא ממש פותר את הבעיה ויתרה מכך שימום מתמשך בכדורים מסוכג זה רק מחריף את הבעיה
    ממליץ לך לבדוק טיפול כירופרקטי, תזונתי וכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור כתף
    מתן כ.
    11/09/2011

שלום רב
    אני מתאמן בחדר כושר מזה כשנתיים וחצי ללא פציעות עד כה.
    לפני חודש בערך התחילו לי כאבים חזקים באזור של עצם הבריח(בשליש הלטרלי)
    שמקרינים לאורך המרפק באזור של ברכיאליס . כמו כן הכאבים מופיעים באזור טרפז עליון ובחלק התחתון של השכמה שהאזור הכואב ביותר זה עצם הבריח.
    אני לא מוגבל בתנועת הכתף אך לכל כיוון שאני מזיז היד יוצאים לי קליקים שמתלווים בכאב.
    נכון לעכשיו אני עושה רק אירובי וטיפה תרגילי רגליים על מנת לתת למקום לנוח אך לא חל כל שיפור בחודש מאז הפציעה.
    צילום רנטגן תקין.
    באופן כללי אני בריא ולא ידוע על מחלות (בן 23)
    אשמח לעצה להמשך האימונים או אפילו למספר של אורטופד טוב מאזור המרכז
    מרגיש די אבוד עצות.
    אשמח לעזרה
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור כתף

הוספת תגובה

• כאבים באזור כתף - תגובה

חנן בן-עמי
    11/09/2011

אל תהיה אובד עיצות.
    תתחיל עם עיסוי טוב, לא סטייל ספא או יערות הכרמל, אלא עיסוי מותאם לספורטאים אצל מישהו טוב.

מדוע? על פניו וללא היסטוריה של פציעה או טראומה כתוצאה מהרמת משקל גבוה וכו', ייתכן ומדובר על רשת עצבים או שרירים שפשוט "נחנקים" מלחץ הרקמות הסמוכות ומשדרות כאב ותחושתיות.

השכמה, הכתף והגב העליון עמוסים בשרירים וגידים שחוצים ומפעילים אותם, וייתכן שחלק פשוט תפוסים או קפוצים או מחומצנים מדי

בכל אופן באמת שווה להפחית משקלים, לעבוד על השבת טווח תנועה מלא (גם אם כואב בהתחלה זה נוטה לעבור), גמישות ותנועתיות המפרק והמשך פעילות אירובית

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת כתף

מתן כ.
    11/09/2011

מודה לך על תשובתך.
    אני יקח את זה לייחוס
    שיהיה המשך ערב נעים
    מתן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת גיד ביד
    דוד
    07/09/2011

לפני כשבועיים בערך מתחתי גיד ביד
    בהתחלה לא יכלתי להתאמן מרוב הכאבים הייתי עוזב באמצע את אימוני הכח

אבל השבוע הזה הצלחתי כבר לסיים אימונים אבל עדיין יש כאבים קלים מידי פעם
    ורק שאני מפעיל מאמץ ממש גדול אני מרגיש כאבים בגיד אבל פחות בהרבה מההתחלה

יש טיפול בשביל זה? משחה?
    משהו?
    לפי מה שהבנתי חשוב להמשיך באימוני הכח ולהפעיל את היד שהגיד לא יתנוון
    וגם קראתי שצריך להשאיר את המקום חם זה נכון?

ויש השערה מתי הכאב יחלוף לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחת גיד ביד

הוספת תגובה

• מתיחת גיד ביד - תגובה

חנן בן-עמי
    08/09/2011

הי,

כנראה לקית בדלקת בעקבות אימון יתר או מאמץ-על פתאומי ושאינך מורגל לו.

הכאבים ילכו וייחלשו עם הזמן, כן חשובה תנועה ואימון אבל תוריד משקלים בארופן מהיר ובהול ותשתדל יותר חזרות פר סט, אפילו 15-18

אסור אסור לשים משהו חם על המקום לאחר פציעה! אף פעם לא! לא בן גיי, לא שקית חימום וכו'. רק קרח למשך 5 דקות לאחר האימון או כאשר כואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה כתוצאה מפציעת יוגה
    שמואל
    07/09/2011

שלום רב,

שמי שמואל, בן 35 - לפני כשנתיים מתחתי את איזור המפשעה בתרגיל יוגה (זה נקרא תרגיל הארבה - שוכבים על הבטן ומרימים את שתי הרגליים לאחור) ומאז כואב לי עד היום באיזור המפשעה הימנית (התעלה האינגווינאלית עם הקרנה לבטן תחתונה), שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו')

יש רגישות באיזור הפוביס והאדוקטור מימין, שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן.

כירורגים שללו כל אפשרות כירורגית.
    אורולוגים ונוירולוגים כנ"ל.

צילומי סי טי וMRIללא הזרקה לא העלו דבר.

ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה, הזרקת סטראואידים לאיזור).

אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי, אך לא מצליחים לעלות על מה זה.

לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום.

מה אני יכול לעשות? איך מאבחנים ומטפלים בבעיה זו?

אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי.

המון תודה,

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה כתוצאה מפציעת יוגה - תגובה

חנן בן-עמי
    08/09/2011

הי שמואל,

על פניו כפי שנשמע לי הסיפור, דרושה לך "כניסה ממוקדת" לאיזור המפשעה וביתר דיוק נאמר לחיבור גידי שריר המפשעה לעצם הפיוביס.

הגיד של השריר מחבר בין שריר המקרב לבין עצם הפיוביס. לרוב הגיד פשוט מתלפף על העצם וכך השריר מחובר למקומו.
    בעת פעילות שחורגת מיכולותיך (כוח, גמישות, אלסטיות סיבולת וכו) ייתכן ונגרם נזק קל. הגוף ינסה לתקנו בהפעלת מערך דלקתי שעלול להפוך להיות כרוני, כן, אפילו שנתיים

כניסה ממוקדת למקום היא למעשה עיסוי מהסוג הכואב - אך המדוייק.
    המטרה היא ליצור שחרור של הסגמנט שתפוס ומסרב להרפות וככל הנראה יוצר את הטראומה. אם לא מצאו כלום בבדיקות הדמיה אולי אין משהו חריג - אך וודאי יש משהו.

על זריקות קורטיזון תוותר. אין בהם יעילות למצבך (אולי רק שיכוך כאבים) ובאופן כללי חפש לעצמך איש מקצוע כגון פיזיו', מעסה בכיר, כירופרקט או כל דבר דומה שייתן מענה, טיפול ואבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה במהלך רכיבה על אופניים
    ערן
    04/09/2011

שלום רב,

אני בן 38, רוכב שנים רבות מידי יום שישי רכיבת שטח הכוללת גם אלמנטים טכניים.
    לאחרונה אני חש כאבים בחזה המקרינים לאזור הצוואר וליד שמאל לאחר מספר שעות רכיבה. הכאבים הינם רציפים ולא בפולסים. הדבר קרה דווקא לאחר הורדת דופק, חלף לאחר מנוחה של כשעה ואירע גם ברכיבות קצרות יחסית.
    ביום שישי האחרון, לאחר רכיבה טכנית מאומצת של כארבע שעות, בעת רכיבת מנהלתית רגועה, החלו לתקוף אותי כאבים בחזה שהלכו והתגברו במשך כחצי שעה עד למצב שבו התקשיתי לנשום ונאלצתי להקיא. האירוע לווה בכאבים ביד שמאל ובצוואר, בכאב ראש (כנראה מהתייבשות קלה) ופג בהדרגה.
    בדיקות א.ק.ג. במיון ובדיקת אנזימים המנבאים תעוקת חזה נמצאו תקינות. יצוין שאני עורך בדיקות ארגומטריה אחת לשנה ונמצא בכושר טוב יחסית (עם כי מעשן מעט ונוטל תרופות למניעת כולסטרול).
    בהנחה שהבעיה אינה בלב, באיזה כיוון עלי להמשך את הבדיקות?

תודה,
    ערן

הוספת תגובה

• כאבים בחזה במהלך רכיבה על אופניים - תגובה

חנן בן-עמי
    07/09/2011

נתחיל בהתחלה: בדיקות הארגו' שאתה עורך שוות ל*** וצר לי על הבוטות.
    לרוב מספיקות 7-10 דקות להביא אותך לדופק מטרה, אינך יכול לעלות לדפקים גבוהים לאורך זמן שיתנו חיווי נכון יותר אודותייך, ובאופן כללי מדובר במחדל שערוריתי שנועד לכסת"ח איגודי ריצה/אופניים/טריאתלון

הבעיה לא חייבת להיות בלב, היא יכולה להיות בעורקים, במסתמים, בכלי דם אחרים או כל טראומה אחרת. לדעתי שווה לבדוק זאת יסודי
    מקווה שתשלול כל הסתברות קרדיולוגית ותן דעתך גם למידת הלחץ המופעלת על הכידון בעת רכיבה, ונוקשות שרירית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

ערן
    07/09/2011

תודה.
    הרופאה הפנתה אותי למיפוי לב במאמץ (ספקט) ולבדיקת קרדיאולוג.
    במידה ואשלול בעיות בלב נבחן לחץ על חוליות הצוואר.
    האם כדאי ללכת למומחי התאמת תנוחת רכיבה?

ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה - תגובה

חנן בן-עמי
    08/09/2011

תמיד שווה לבצע התאמת אופניים.
    אם אתה רוכב עם קליטים אז ממש שווה להשקיע בכיוון נכון, אם אתה ללא אזי רק כיוונון של גובה ורוחק המושב מהכידון

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצה לגובה וכדורסל.
    הדס
    03/09/2011

שלום,
    אני לא בטוחה שהשאלה שלי כל כך שייכת לפורום זה אך היא מטרידה אותי מאוד.
    ברצוני לדעת האם קפיצה לגובה, או כדורסל מגביהים את הספורטאים העוסקים בכך?
    האם בעקבות התעסקות בתחומי ספורט אלה אני אהיה גבוהה יותר?
    תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצה לגובה וכדורסל.

הוספת תגובה

• קפיצה לגובה וכדורסל. - תגובה

חנן בן-עמי
    07/09/2011

חד משמעית - לא!

גובהך תלוי בנתונים גנטיים שקיבלת מהורייך ולא בתחום הספורט בו את מתעסקת

זמנך לגבוה עוד יגיע, אט אט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי מגנזיום
    חנן
    01/09/2011

שלום חנן דיבר/ת איתי על כדורי מגנזיום ואמר לי שלא תמיד יש חובה לקחת תוספים שכאלה, אני רק רוצה שתגיד לי האם המחשבה שלי נכונה:(כרגע אני לוקח 300 מ"ג מגנזיום לפני השינה אחרי האימון) עד תחילת העונה בעוד שבוע וחצי להמשיך לקחת מגנזיום כי האימונים קצת יותר קשים, אבל במשך השנה להפסיק לקחת את הכדור אלא אם מדובר במשחק או אחרי אימון קשה שאני מרגיש שאני הולך להיתפס ושרירים תפוסים, במשך השנה באימונים רגילים לא לקחת את הכדור.
    2.לקחתי חודש וחצי 300 מ"ג 4 פעמיים בשבוע אחרי כל אימון, האם לגוף אין בעיה להפסיק פתאום לקבל את התוסף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי מגנזיום

הוספת תגובה

• כדורי מגנזיום - תגובה

חנן בן-עמי
    07/09/2011

תלוי בתזונה,
    תלוי בעצימות האימון,
    תלוי בכושר גופני,
    תלוי בתנאים סביבתיים כמו חום ולחות
    תלוי במשק המים בגופך
    ו...

הגוף לא יוצר צורך או התמכרות לתוסף, אם זו שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אגן
    לי
    31/08/2011

שלום
    בחודשים האחורנים יש לי כאבים באגן ובירכיים.
    הכאבים מורגשים במיוחד בלילה בשכיבה תוך כדי שינה אני מרגישה אותם.
    אני מרבה לרקוד ריקודי עם .
    האםיתכן וזו הסיבה? מה לעשות?לאיזה רופא לפנות?
    (כמובן שאיני רוצה להפסיק לרקוד )
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אגן

הוספת תגובה

• כאבי אגן - תגובה

חנן בן-עמי
    07/09/2011

לא צריך רופא, צריך להעניק גמישות, מתיחות, עיסוי טוב (ובנקודות מסויימות אף כואב, אך מועיל) וחיזוק שרירים קל לגופך כדי שיוכל לשרת אותך בריקודים לתקופה רבה..

שרירי ההמסטרינג של הירך האחורית, שרירי הישבן וגם שרירי הגב התחתון פעילים מאוד בייצוב גופנו בעת ריקוד - ואף בתנועתו. כאשר השרירים עמוסים או קפוצים שווה להשקיע במתיחות טובות שיאריכו את השריר ,יקנו לו גמישות, ויפחיתו עומסים

כמו כן יש לתת דעתך על שרירי הבטן כדי לחלוק עומסיי יציבה וייצוב של הגוף

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בין האמה ליד הקדמית
    אלון
    29/08/2011

עשיתי הורדת ידיים וזה היה קשה...
    הקרב נגמר והרגשתי רגיל
    יום לאחר מכן הלכתי לאימון כח ולא יכלתי להשלים אותו מהכאבים.. ( 3 אימונים לא הצלחתי לסיים)
    ביום יום זה לא כואב, רק לאחר מאמץ באימון כח
    הכאב הוא במקום המקביל למרפק בין היד הקדמית לאמה...
    כמה זמן עליי לנוח? יש לקנות משחה ? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בין האמה ליד הקדמית

הוספת תגובה

• כאב בין האמה ליד הקדמית - תגובה

חנן בן-עמי
    07/09/2011

כנראה היה מדובר במאמץ עילאי שאינך מורגל בו. הגוף מגיב בנפיחות , כאב ואובדן יכולת תנועה באופן חופשי.

קרח יהיה רעיון מצויין וחובה לבצע הרבה תנועה ללא מאמץ למרות שכואב קצת בהתחלה..

מניח שעכשיו כבר הוטב לך..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במרפק וביד
    אורנה
    28/08/2011

שלום.
    יש לי תופעה במרפק של "קליק" בצידו הימני (כשהצד הפנימי של כף היד פונה כלפי מעלה) בכל יישור של המרפק. בד"כ זה לא גורם לכאבים, אבל אם אני מרימה משקולת (2.5 ק"ג) ה"קליק" מתחיל לגרום לכאבים במקום. הייתי אצל אורתופד היום והוא אמר שזה השריר קופץ ושאין מה לעשות, רק להפסיק להרים משקולות. לא התרשמתי במיוחד מהתשובה של הרופא. האם באמת אין מה לעשות ואסור לי להתאמן עם משקולות יותר???
    בנוסף, לאחרונה יש לי כאבים לאורך היד (משורש כף היד, איפה שיש עצם בולטת בצד, כלפי מעלה) וגם את זה האורתופד מייחס למשקולות. בקיצור, הרופא טוען שאין מה לעשות, רק להפסיק להתאמן בכל מה שקשור לידיים. האמנם???

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במרפק וביד

הוספת תגובה

• כאבים במרפק וביד - תגובה

חנן בן-עמי
    28/08/2011

הי,

האם הכוונה לחלק הפנימי ביד שמאל?
    יש מספר אופציות לפציעות באיזור, ומוטב יהיה אם תוכלי לקרוא קצת על medial epicondylitis הידוע בשם "מרפק גולף"

לעיתים גיד השריר של האמה אכן "קופץ" על פני זיז עצם שבולט היכן שאינו אמור. החיכוך והקפיצה של מיתר השריר על פני הזיז גורמים לכאב חד, לעיתים עובר מהר ולעיתים לא..

בינתיים ניתן להפחית משקל - אפילו משקולות של קילו - או לחילופין למצוא תרגיל אחר לשריר הזרוע הקדמית, ויש הרבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת רצועות בברך - התייעצות
    אלדד
    26/08/2011

שלום רב,
    ברצוני להתייעץ בנוגע לטיפול במתיחת רצועות בברך(אובחן על ידי אורטופד),
    האורטופד אמר לי לא לעשות פעילות במשך שבועיים(זה עונש בפני עצמו) ובמקביל לקחת כדורים CELCOX200 במינון של כדור ליום.
    1. הכדורים ממש לא נראים סימפטיים(לפי הדף המצורף) האם ניתן לקחת משהו אחר
    או לא לקחת בכלל?
    2. האם חבישת האזור יכולה לעזור לכאב? הכאב מופיע בהתקפים חדים בעיקר לאחר
    שהברך במנוחה.

תודה מראש על העזרה,
    אלדד.

הוספת תגובה

• מתיחת רצועות בברך - התייעצות - תגובה

חנן בן-עמי
    26/08/2011

הי,

ראשית חשוב לדעת באיזו רצועות מדובר, ומשום מה נראה שאלו הן הצידיות עם יתרון קל בנקודות ל MCL
    הגישה השמרנית אומרת מנוחה כללית, אך המנוחה צריכה להיות דינמית. כלומר כדאי לבצע תנועה של כפיפת ופשיטת הברך לפנים ולאחור, הרמת הרגל ועוד פעולות כדי לשמר יכולת - אך חשוב לבצע זאת לא בעת נשיאת משקל (רצוי בשכיבה או בריכה) ולא עם התנגדות רבה.

חשיבות התנועה היא לשמר מחזוריות של דם לתיקון ואיחוי הרקמות שנפגעו והאצת התהליך הדלקתי.

התרופות שקיבלת יעילות להפחתת תסמיני הדלקת (הן לא מרפאות) אם הפציעה היתה בשבוע עד 10 ימים אחרונים. במידה ועבר זמן רב מזה, עדיף משככי כאבים או כל נורופן אדוויל אחרים בעת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

אלדד
    27/08/2011

לפני הפציעה נהגתי להתאמן כ-5 ימים בשבוע (הפציעה לא קרתה באימונים אלה במילואים), כיצד עלי לחזור לאימונים ובאיזו עצימות להתחיל? האם אוכל לחזור לאט לאט ולהגיע לאותם אימונים שהתאמנתי קודם או שאהיה מוגבל במשהו?.
    לפני הפציעה נהגתי לשלב ריצה - 10 ק''מ או אופניים - 40 ק''מ.

תודה.
    אלדד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    28/08/2011

לפי יכולת ידידי, רק לפי יכולת. כל אחד חוזר מפציעה אחרת וקצב התקדמותו שונה. איןן חוקים ברורים, פשוט תתיחס לזה כמו אימוני תחילת עונה וקח את זה משם הלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות מומלצת לבניית שרירי הליבה?
    ד
    22/08/2011

שלום,
    אני בת 28 ומילדות, מסת השריר שלי נמוכה יחסית.
    הדבר בולט בעיקר באזור השכמות- שבולטות החוצה באופן ניכר.
    אני הולכת לשעורי ריקוד כ3 פעמים בשבוע אך באופן לא מפתיע, אני מרגישה שאין לכך השפעה על מסת השריר שלי.
    אשמח לדעת האם ישנו סוג מסוים של אימון הנחשב כמומלץ ואפקטיבי במיוחד לבניית שרירי הליבה ומתאים לאנשים הסובלים ממסת שריר נמוכה ביחס לממוצע.

בגדול, אימוני מכשירים בחדרי כושר פחות מושכים אותי והעדיפות היא לחוגים מודרכים קצביים (אך אהיה מוכנה לנסות כל דבר שישפר את המצב).

תודה.

הוספת תגובה

• פעילות מומלצת לבניית שרירי הליבה? - תגובה

חנן בן-עמי
    24/08/2011

הי,

שאלתך כללה בתוכה "על הדרך" שתי שאלות שונות: שרירי הליבה אחראיים על זקיפותנו, יציבתנו והם נמצאים ומשוייכים לשרירי הבטן ומעט מחגורת המתניים.
    בניית מסת שריר היא דבר אחר ודורשת תרגול אחר, תרגול בו רקמת השריר או קבוצת השריר נחשפת לעומס (אפילו קל) שמקשה ומאתגר את התמודדות הגוף, ולכן הגוף מעבה ובונה את סיבי שריריו כדי להתמודד עם המצב.

נכון, חדר כושר הוא אופציה מצויינת לעניין אך לא רלוונטי עבודך, ולכן אמליץ על פילאטיס, שיעורי אירובי,עיצוב וחיטוב, וחוגים נוספים שמטרתם העלאת מסת שריר, שיפור סיבולת לב-ריאה ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה קשה מחדר כושר
    רות
    21/08/2011

לפני כשלושה ימים עשיתי כיפוף ברכיים תוך כדי הליכה וכנראה בפיסוק גדול מדי.
    לאחר יומיים היגעתי שוב וחשתי כאבים במפסעה, שאלתי את המדריך מה לעשות והוא המליץ על מתיחה חזקה של השריר (עם מכשיר מיוחד). הגעתי הביתה ובערב תקפו אותי כאבים נוראיים עם ניטרול יכולת תנועה. בבוקר הכאבים העצימו והמשיכו להעצים ככל שחלף הזמן, הזמנתי רופא בבוקר הביתה ולא הגיע עד עכשיו אני פשוט לא עושה כלום מלבד לשבת ולחכות כי הכאבים ממש בלתי נסבלים. האם יתכן שקרעתי רצועות של המקרבים?
    מהו הטיפול השמרני הטוב ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה קשה מחדר כושר

הוספת תגובה

• פציעה קשה מחדר כושר - תגובה

חנן בן-עמי
    24/08/2011

הי,

על פניו אכן מדובר בסוג מסויים של טראומה לרקמות השריר והגידים שלך באיזור המפשעה.
    במקרים כאלו הגוף פועל מהר ובנחישות כדי לתקן עצמו, ובשל כך מפעיל מערך דלקתי עוצמתי שסימניו הם כאב, חום, נפיחות ואובדן תנועה חלקי.

מה עלייך לעשות? ראשית, אבחון ע"י בעל מקצוע כדי לדעת מהי חומרת הפציעה
    מנוחה היא נכונה אך חשוב להוסיף תנועה ללא משקל וללא התנגדות לסיפור. נושא זה ישמר את טווחי התנועה, יעזור בסילוק הנוזלים והפסולת מהמקום (בעזרת מחזור הדם) .

לעיתים תרופות מסויימות ממשפחת נוגדי הדלקת כמו אדוויל, נורופן, וולטרן וכו' יכולה לעזור עם רמת הכאב ונטרול חלקי של תסמיני הדלקת

המשך טיפול יכול לכלול קרח, עיסויי, אלקטרותרפיה, אולטרה-סאונד ועוד טיפולים

החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ
    יוני
    18/08/2011

שלום רב.
    לפני כחודשים וחצי גילו אצלי שברי מאמץ בשתי השוקיים. האורטופד אמר לי לנוח שלשה ארבעה חודשים ורק אז לחזור לרוץ בהדרגה לפי סולם מאמץ.
    לקראת החזרה לריצה רציתי לדעת באיזה הדרגה מדובר ומהו סולם המאמץ הרצוי.

אני רץ כ20 -25 ק"מ בשבוע. גיל 22.
    יש לציין שבחודשי המנוחה אמנם לא רצתי אבל שחיתי הרבה, כך שמבחינת סיבולת לב ריאה מצבי טוב (50-60 במנוחה).

תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/08/2011

סביר להניח שקיימת בעיה מכנית אורטופדית שבגינה התפתחו שברי המאמץ
    זה לא סביר שבקילומטראז כזה אתה מפתח שברי מאמץ
    נסה לרוץ על משטחי אדמה או דשה ולא כביש- פחות עומס לרגליים
    יש צורך בבדיקת נעליים ואולי לשקול התאמת מדרסים
    בהקשר לסרגל המאמצים, לא נראה שאתה רץ קילומטראז גבוה במיוחד, אולי הייתי משלב יום ריצה יום שחייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור בכושר הגופני
    עמי
    17/08/2011

שלום רב,
    אני בן 49 ומבצע לפחות 3 אימונים ארוביים בשבוע (הליכות/רכיבה על אופניים/ספינינג).
    כל אמון למשך כשעה וחצי בדופק ממוצע של 140

השבוע ביצעתי מבחן מאמץ והכושר הוגדר כנמוך (הגעתי לדופק מטרה אחרי 7.5 דקות).
    שאלתי מה קורה פה ?
    לא היה אמור להיות לי כושר יותר טוב אם אני מסוגל לבצע פעילות ארובית של שעה וחצי כל פעם?
    ומה הדרך הנכונה לשפר את כושרי הגופני.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור בכושר הגופני

הוספת תגובה

• שיפור בכושר הגופני - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/08/2011

אני במקומך לא הייתי מייחס לכך חשיבות רבה
    נשמע שאתה בכושר טוב ותמשיך כך
    מה שכן הייתי ממליץ לך זה להוסיף אימונים עצימים- אינטרבלים או פארטלק- ריצה עם שינויי קצבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

עמי
    22/08/2011

רופא המשפחה ייעץ לי לעבוד לפעילות יומיומית של 45 דקות כל פעם וטען שזה יישפר לי את הכושר.
    יש אמת בדבריו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה