מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץ ובעיות ברכייםשרון15/09/2010
שלום,
אני בן 20.
בילדותי אובחן לי OSGOOD SHLATERS בברך ימין בעיקר וגם קצת בברך שמאל. לרוב זה לא כ"כ מפריע, רק קצת רגישות יותר בברך ימין.
בבגרותי התחלתי להתאמן בריצה, חד"כ, מעט שחייה והתאמנתי גם לקראת הצבא. התפתחו לי שברי מאמץ בשתי הרגליים (אומת באמצעות מיפוי עצמות) והפסקתי להתאמן למספר חודשים. לאחר מכן ניסיתי לחזור בהדרגה, אך הכאבים חזרו. בנוסף, כאבי ברכיים פוקדים אותי בזמן הריצה וגם קצת אחריה.
בעיה נוספת שנתקלתי בה, היא איבוד תחושה(הירדמות, אך הרגל ממשיכה לתפקד, מעין הרגשה גם שהכף רגל "מתנפחת" אך למעשה נראית רגיל) ברגל ימין בעיקר, וכאבי גב תחתון בזמן ריצות ארוכות (מעל 5-6 קילומטרים ולעיתים יותר). נוירולוג הפנה אותי בעבר לCT אבל העדפתי להימנע מהקרינה כיוון שהבעיה לא הפריעה לי ברמה גבוהה במיוחד.
חשוב לציין שכיום אני חייל ועניין הכושר חשוב לי מאוד.
אשמח אם תוכלו להשיב לשאלותי:
האם מוכרת לכם בעית ההירדמות של הרגל? כיצד אוכל לבדוק בעיה זו לעומק? האם צילום הCT הכרחי לדעתם?
כיצד ניתן לבנות סרגל מאמצים מותאם? לאיזה מומחה עלי לפנות?
שקלתי שימוש בתומכים אורטופדיים לברכיים. האם עלי לשלב אותם מתחילת האימון? האם הם יעזרו למניעת הבעיות בברכיים או שהתומכים בעצם מונעים את חיזוק השריר? (איני רוצה להיות תלוי בתומכי הברכיים, אלא להיעזר בהם בשביל לבנות סרגל ולחזק את השרירים ואז בהדרגה להוריד את התומכים).
אילו תרגילי חיזוק אוכל לבצע לשרירים שתומכים בברכיים מבלי לפגוע בהם? האם יש קשר בין חוזקם של שרירים אלו להתפתחות בעיות הברכיים?
ברך ימין שלי עדין בולטת ומעט כואבת מהOS, האם מצב זה יעבור? האם יתכן כי נדרש ניתוח?
אני מצטער על השאלות הרבות.
אשמח אם תוכלו להשיב על השאלות או על חלקן.
בתודה רבה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, התאמת נעליים ומדרסים
שרון15/09/2010קניתי נעלי ריצה של SAUCONY, נוחות לי מאוד.
האם יתכן שהן לא מתאימות לי ושאני צריך להתאים אותן לבעיות הנ"ל?
האם אני זקוק למדרסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ ובעיות ברכיים
ד''ר שמי שגיב20/09/2010כדי שניתן יהיה לענות על כול השאלות הנ"ל באופן מקצועי יש גם צורך בבדיקה מקצועית
בגדול OS אינה צריכה ואמורה לגרום לכול הבעיות האלו אך יתכן שהיא גורמת לשיבוש בתפקוד המכאני של הרגליים
הרדמות ברגל יכולה לנבבוע מלחץ עצבי הנובע או מעמוד השדרה או אולי גם באזור השוק או הקרסול
יתכן ומדובר בתסמונת מדור- לחץ עצבי הנגרם משריר השוק
רצוי לשקול את נושא התאמת המדרסים
צילום CT לא הכרחי אך רצוי שתגיע בהקדם לטיפול כול שהוא
אין צורך בשימוש בתומכי ברכיים זה סתם מגביל ומציק
תרגילי על פטריה יכולים להועיל בחיזוק הברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10- כדורגל מקצועני- עייפותאורן11/09/2010
למומחים שלום,\ יש לנו ילד בן 10 שמשחק בקבוצת ליגה -כדורגל לילדים.
מדובר באימונים של 4 פעמים בשבוע - שעתים כל אימון. האימון מגוון וכולל עצימות גבוהה ביחד עם שילוב של טכניקת כדורגל.
האימונים החלו לפני חודש וחצי.
הבעיה המרכזית של הילד הנה עייפות במשחק.
משחק אורך 70 דקות כאשר אחרי 35 דקות יש מחצית.
השחקנים בגיל זה משחקים על חצי מגרש כדורגל( דשא).
מדובר בשחקן טכני ברמה גבוהה(כך אומרים המומחים..), אך עם בעיה מרכזית חשובה.
הילד מתעייף לאחר 20 דקות של משחק אינטנסיבי ומבקש מהמאמן לצאת לנוח.
אף אחד מהילדים האחרים לא מבקש לצאת וגם אם מרגישים עייפות "מושכים" ומתמידים לפחות 40-50 דקות בממוצע.
הבן שלנו פשוט לא מחזיק מעמד אחרי 20 ד'
זה קורה לפעמים גם באימונים לקראת סוף האימון מבקש לנוח.
גם הוא וגם אנטו קצת מתוסכלים מן העניין.
המאמן לא מכניס אותו שוב אחר כך מחשש שיתעייף.
נראה כי יש בעיה כלשהי אולי של יכולת סיבולת שיש לטפל בה אולם איננו יודעים כיצד.
נודה על האורתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערך אימונים לילדים
ד''ר רון גולן14/09/2010שלום אורן,
הנחיות לפעילות גופנית בילדים מדברות כיום על 90 דקות של פעילות רציפה (מעל 15 דקות ברצף) ביום. לכן, למרות עומס האימון הגבוה, איני רואה בעיה במערך אימונים של שעתיים, 4 פעמים בשבוע.
בגיל זה, אני רואה שחיינים או מתעמלים שמתאמנים יותר וללא בעיות.
הבעיות שתתכנה הן ב-3 ישורים
1. כניסה מהירה מידי ולא הדרגתית לעומס גבוה - כלומר, התחלה מאפס (בקיץ) ל-4 אימונים בשבוע, שעתיים כל פעם. נסו להוריד אימון או שניים בשבוע, ותבחנו כיצד הילד מגיב.
2. האם הילד ישן טוב (שינה איכותית) ואוכל נכון ובזמנים המתאימים למערך האימונים שלו, כך שיבנה את מאגרי האנרגיה להם הוא זקוק באימון/משחק הבא? לכך ניתן לקבל תשובה אצל דיאטנית (תזונה) או רופא משפחה (שינה)
3. יתכן והילד אינו מאומן עדיין לרמת האינטנסיביות בה הוא מנסה לשחק, ומתעייף מהר מחבריו. במקרה זה, ניתן לבחון את יכולותיו האירוביות במבחן מאמץ מיוחד, שיגדיר את מצבו הנוכחי, וייתן המלצות לאימון נכון יותר לבנכם
הערתי היחידה היא שבגיל זה רצוי לתת לילד לשחק ולהינות מהמשחק, ולהימנע מאינטנסיביות רבה, מאחר והיא לא תתרום באופן משמעותי להתפתחותו הגופנית בגיל זה. יש לשמר את ההנאה מהמשחק, כדי שהילד ירצה לשחק גם בגיל ההתבגרות, עת יכולותיו הגופניות יתפתחו באופן מדשמעותי ובתלות ישירה לאינטנסיביות האימון
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
ד''ר שמי שגיב15/09/2010האם העייפות מתרחשת רק במשחק או גם באימונים
אם זה רק במשחק, אז מניסיוני מדובר בבעיה רגשית ויש לבדוק האם אין יותר מדי לחץ וציפיות מהילד. ילד שאוהב לעלות על מגרש פשוט לא מתעייף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב11/09/2010
האם אבקות חלבון מזיקות לבריאות?
ואיך ניתן לשרוף שומן בצורה היעילה והמהירה ביותר?
ריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון ושריפת שומן
ד''ר רון גולן14/09/2010שלום יניב,
ככלל, אבקות חלבון אינן מזיקות לבריאות, במינון סביר של עד 1.8 גרם לק"ג משקל גוף. גם במינון גבוה יותר לא נצפו תופעות לואי באנשים בריאים, לתקופות זמן של מס' חודשים
אך רצוי לזכור 3 דברים
1. במינון עודף עלול הגוף להיפטר מכך בשתן ו/או להפוך קלוריות אלו לשומן
2. המינון המומלץ לאחר אימון הוא 20-30 גרם חלבון במנת חלבון מי גבינה או קזאין; עד 20 גרם בנטילת חומצות אמינו. זה סף הספיגה של מערכת העיכול בשעה
3. בתפריט תזונה "בריא" יש בד"כ תכולת חלבון מספקת, ומתאמנים לא זקוקים לתוספי חלבון. רק ברמות הגבוהות של פיתוח גוף או ספורטאים העומדים בעומס גבוה, יש הטוענים שצריך תיסוף של חלבון
לגבי שריפת שומן, אזי הדרך היעילה ביותר היא בפעילות בעצימות נמוכה, בה משתמשים ב-% גבוה יותר של שומן כחלק ממקור האנרגיה לפעילות. אך עליה וקוץ בה - פעילות בעומס נמוך מנצלת מס' נמוך של קלוריות, ולמרות ה-% הגבוה של השומן בתוכן, סך השומן המנוצל הוא נמוך
לכן, הדרך המהירה, עם יעילות סבירה, לניצול שומנים בפעילות גופנית, היא בעומס בו הגוף אינו צובר חומצת חלב בערכים עולים וגוברים. עומס זה קרוי גם "סף חומצת חלב" או סף אנאירובי", ובו אין חומציות גבוהה מידי שמקטינה את ניצול השומנים.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקות חלבון
ד''ר שמי שגיב15/09/2010הסתכל בטבע ולמד
החיות הגדולות והשריריות צורכות חלבון במינון נמוך
התקופה שבה מסת גופנו גדלה בצורה המשמעותית ביותר היא תקופת הינקות. תינוק הניזון מחלב אם- חלב אם מכיל 3% חלבון, כמעט ומכפיל את משקל גופו כול מספר חודשים.
חלבון זה מיתוס ואין צורך הצריכת יתר של חלבון זה סתם מכביד על הגוף ויוצר חומצות מטבליות הרעילות לגוף
בזמן פעילות אכן חולבון מתפרק אך אינו הולך לאיבוד , הוא נשאר בגופנו והגוף ממחזר אותו לבניית הגוף.
כנס למאמר שכתבי בנושא באתר זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ברכייםליז08/09/2010
איך מאמן חד"כ צריך לדעת איזה תרגילי רגליים טובים לי , אם אני אומרת שיש לי רק בעיות ברכיים , ואני סוחבת את זה הרבה זמן , אך חיה טוב עם זה. רגילה
מה הוא צריך לתת לי? על מה לעבוד כדי בכל זאת לא להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לדעת את המצב, לא נוכל לייעץ לך
ד''ר רון גולן14/09/2010שלום ליז,
המאמן צריך לדעת אלו בעיות ברכיים יש לך, ואף להיעזר לעיתים בחוות דעת של מומחים, על מנת לתת לך תוכנית אימון שמתאימה לבעייתך.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד''ר שמי שגיב15/09/2010כדי לכוון אותך לתרגילים ספציפיים יש ראשית לדעת מה הבעיה ובהתאם לתת את ההנחיות
מאמן לא יכול לאבחן אותך
מרבית בעיות הברכיים נובעות מליקויים תפקודיים בכפות הרגליים לכן יש לשקול הנעלה תואמת ו\או מדרסים
ככלל תרגילי פטריה יכולים להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתאלדד08/09/2010
אהלן,
אני סובל מנזלת כרונית אשר נובעת מאלרגיה ומטפל בה (נטורפתית, רופא אף אוזן גרון). ברצוני להתחיל להתאמן בצורה מסודרת יותר. האם יש ערך לפגישה עם רופא ספורט וקבלת ייעוץ והכוונה בנושא פעילות גופנית לצד המחלה? האם כדאי לנקוט בצעדים אחרים/נוספים?
תודה,
אלדד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחל להתאמן ובחן את הצורך בכך בהמשך
ד''ר רון גולן08/09/2010כדי להתאמן בצורה מתונה וסדירה, בד"כ לא צריך ייעוץ. אם מחלתך אינה יציבה ואתה או הצוות שמטפל בך חושבים שפעילות גופנית תשפיע על מחלתך (כולל מסיבות שאינך יכול לפרט בתכתובת זו), יש צורך ביעוץ לפני תחילתה של הפעילות
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת
ד''ר שמי שגיב15/09/2010נסה להוריד את כות מוצרי החלב מהתזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב07/09/2010
אני רוצה להתחיל להתאמן ולהתנפח?
איך אני עושה בלי מכון כושר?
לקנות מתח לבית?
משקולות?
אני לא יודע עם איזה משקל להתחיל? אני בן 17 וחצי...
מזרון לשכיבות סמיכה וכפיפות בטן או שאפשר פשוט לעשות כפיפות בטן על המיטה?
שכיבות סמיכה?
תרגילים לגב?
והאם משקולות והתעסקות איתם יכולה לגרום לפגיעה בצמיחה ובגובה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להתנפח. אפשר פשוט לגדול
ד''ר רון גולן08/09/2010מתח, משקולות ומזרון אלו אביזרי עזר בלבד. נחמד שיש אותם, אך אפשר בלעדיהם.
כמעט בכל פארק עירוני או חוף ים תמצא מתקן מתח ומתקנים נוספים
תוכל לנצל אותם לתרגילים נוספים, כאשר את רוב התרגילים אתה יכול לבצע כנגד משקל גוף
תתחיל מסט אחד של תרגילים לפי חלקי הגוף השונים
פלג גוף תחתון - תרגילי כריעה (Squat), ירידה לעמידת צפרדע ועליה לעמידה שלמה או על קצות הבהונות, בהמשך אפשר לבצע זאת עם קפיצות, תרגילי Lounge, כיווץ הרגליים ישרות פנימה בשכיבה כשכדור נמצא בניהן (ללחוץ אותו, עובד על מקרבי הירך), ועוד.
פלג גוף עליון- עליות מתח, שכיבות סמיכה, תרגילי זרועות וכתף עם משקולות שתכין מקופסאות שימורים אותן תקשור למוט קצר או ארוך (הצעה), או עם בקבוקי מים של 1.5-2 ליטר
גב ובטן- תרגילים בשכיבה (יש למכביר)
בקיצור, תתחיל ובהמשך תתעדכן ותלמד איך להתפתח
בהצלחה, ובברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניםאורי05/09/2010
שלום אני מתאמן בערך 4 חודש בקרב מגע פעמיים בשבוע בחודש וחצי האחרונים אני מתאמן גם בחדר כושר 2 פעמים בשבוע בימים שאין קרב מגע כאשר הכול מסתכם סך הכול ב 4 פעמים בשבוע עכשיו אני הוספתי עוד יום בשבוע חדר כושר לפני 2 שבועות ועכשיו ממחר אני רוצה להוסיף עוד 3 אימוני איגרוף בשבוע באותם ימים שיש לי חדר כושר כאשר אימון איגרוף כולל גם ריצות כמו ספרינטים חוץ מהאיגרוף עצמו השאלה שלי היא כמה שעות עליי לנוח בין האימון חדר כושר לאימון איגרוף שהם באותו יום העם זה בסדר בבוקר חדר כושר ובצוהריים אימון איגרוף? והאם ההדרגה בה העלתי את כמות האימונים היא טובה מספיק? בשביל להתחיל את האימוני איגרוף כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת ואישית
ד''ר רון גולן06/09/2010איני יודע מה מצב כושרך, ולפי הנתונים שסיפקת קשה לי העריך זאת.
ככלל, עלייה הדרגתית בעומס האימון היא נכונה, וכך עשית.
כעת השאלה היא האם אתה בכושר מספיק לביצוע 2 אימונים באותו יום, בנוסף ל-5 אימונים בשבוע
כלומר, אתה רוצה להגיע ל-8 אימונים בשבוע, כש-3 ימים בשבוע אתה תבצע 2 אימונים באותו יום (בוקר ואחה"צ). בהנחה שמה שתארתי הוא נכון, הקפיצה העיקרית שלך היא מעומס של 5 אימונים בשבוע, ל-8 אימונים בשבוע
הייתי מגדיר זאת כקפיצה גדולה יחסית, למרות העלייה הדרגתית. עדיף היה לעלות תחילה ל-6 או 7 אימונים בשבוע. לחילופין, הורד את אינטנסיביות האימונים ובכך תפצה על העלייה בעומס
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על האימונים לירון
יובל06/09/2010קודם כןל תודה על התשובה המהירה השאלה שלי היא האם שבוע ראשון יהיה 6 אימונים כאשר 4 פעמים יהיה אימון ביום וביום ה 5 יהיה 2 ביום ואז בשבוע השני זה יהיה 7 אימונים בשבוע באותו סגנון וכך הלאה האם זה בסדר ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן. יותר טוב מאשר עליהחדה בבת אחת
ד''ר רון גולן06/09/2010לאחר מכן, הגוף שלך כבר "יאמר לך" אם יש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט עם בוסוגלית05/09/2010
שלום
האם התעמלות עם בוסו טובה לברכיים כואבות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירכיים כואבות צריכות מנוחה וטיפול
ד''ר רון גולן06/09/2010רק לאחר מכן, יש מקום לאימון שישפר יציבה וכוח (אימון בוסו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק השמאלי הפנימינדב04/09/2010
שלום אני מתאמן לצבא ועושה ריצות במשך המון זמן...
לאחר כמה זמן...חשתי בנפיחות באזור העצם לא על העצם ממש אלא מס' קטן של ס"מ לידה..
ישנה נפיחות קלה.. וכאשר אני לוחץ בחוזקה על המקום אני מרגיש בכאב... בזמן ריצה אינני מרגיש כאב אלא רק בפרק זמן שלאחר הריצה.. ז"א אני יכול לרוץ 6 ק"מ לט לנרגיש כלום לסיים את הריצה ללחוץ חזר על המקום ולהרגיש כאב חזק..
מה לדעתך יש שם?
הבנתי שזה לא שבר מאמץ אחרת היה לי כאב בזמן מאמץ לא?
אשמח לדעתך מה אתה חושב שיש לי בשוק הפנימי..
ואשמח גם לקבל דרכים כדי למנוע גם את הכאב והנפיחות שיש לאחר הריצה..
אגב,הנפיחות היא היא גם באזור העצם אבל לא על העצם אלא לידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו Shin Splints
ד''ר רון גולן06/09/2010תופעה זו מבטאת דלקת מקומית, כתוצאה מעומס יתר על השוק, שגורם לגירוי הפסיה (רקמת חיבור) שמחברת בין השריר לעצם, ולכאבים הנ"ל. רצוי לטפל בכך במבעוד מועד - טיפול פיסיותרפי להקלת כאב ודלקת, שיפור תוכנית אימון וסגנון ריצה, בדיקת צורך במדרסים, ומשטחי ריצה רכים יותר
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בשוק
ד''ר שמי שגיב15/09/2010מה זה משנה מה השם של הבעיה , מה שחשוב זה מה גורם לכאבים
האם זה עומס יתר באימון, ריצה על משטחים קשים או ליקויים תפקודיים בכפות הרגליים - כמו יתר פרונצייה או השטחת הקשת המדיאלית, ובהתאם לבצע את התיקונים הנדרשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן ריצהאל"ף03/09/2010
שלום,
זו כבר פעם שניה שאני מגלה דימום קל שהתרחש בזמן הריצה. תחילה חשבתי שזה תחילתן של מחזור, אך זה היה נקודתי, ועכשיו אני מבינה שזה מתרחש בריצה.
מה הסיבה?
לאיזה רופא לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בריצה - אבחון וטיפול בהתאם
ד''ר רון גולן04/09/2010קשה להבין מהתיאור שלך במה בדיוק מדובר. ומאחר ומדובר בעניין מאד אישי, ממליץ לך לגשת לרופא משפחה, ולאחר מכן לשקול הפנייה יותר ספציפית
אשמח לסייע לך למצות את הבירור עד תומו בהמשך
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניב02/09/2010
אני רוצה להתחיל להתאמן וקניתי מזרול לשכיבות סמיכה וכפיפות בטן
הבעיה הוא שהמזרון די דק אבל זה עדיין בסדר או שעדיף מזרון עבה כמו של מיטה?
כמה סטים של כפיפות בטן ושכיבות סמיכה מומלץ ביום ובאיזה וריציות וצורות שונות עושים את הכפיפות בטן? איך עובדים על בטן נכונה וחיטוב האגן?
אני בן 17...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי המזרון אינו חשוב, אלא התרגול
ד''ר רון גולן04/09/2010חשוב שתבצע את התרגיל נכון, ללא עומס גבוה מידי על שריר האיליו-פסואס (מותן-כסל, ileo-psoas). הקפד לבצע את התרגיל כשהבירכיים כפופות, ידיים שלובות מאחורי הראש, ואתה מרים את הגב העליון עד ל-45 מעלות. ניתן להחזיק מס' שניות ולחזור לעמדת מוצא בשכיבה
בתחל מס' בודד ליום של מס' חזרות ותעלה בהדרגה, משבוע לשבוע, במס' החסרות, ובהמשך גם במס' הסטים ליום. בהמשך, אתה יכול להוסיף גם תנועה של מרפק ימין לכיוון ברך שמאל ומרפק שמאל לכיוון ברך ימין, וכך גם תאמן טוב יותר את השרירים האכלסוניים של הבטן
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אינטרווליםרן02/09/2010
שלום
אני מחלים מניתוח בסחוס הברך עקב פגיעה בסחוס ורץ כבר כחודשיים ואני חוזר בצורה הדרגתית.
אני מתאמן לטריאתלון ספרינט ובעתיד לאולימפי.
רציתי לשאול לגבי מינון הריצה שלי. כרגע אני עושה שני אימוני אינטרוולים בשבוע(6 פעמים 4 דקות במהירות 13.5 קמש שמגיע לדופק 190) ופעם בשבוע נפח של כ 35 דקות ובעתיד אעלה ל35 40 דקות. קראתי שאינטרוולים אמורים להיות כ 8 אחוז מהקילומטראג' השבועי ואצלי זה מעל 50 %.
בגדול הברך מרגישה טוב. האם המינון הזה מקדם אותי מבחינת הריצה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווחי אימון לטריאתלון
ד''ר רון גולן04/09/2010אימוני אינטרוולים בריצה לא ישפר לך את המהירות בסף אנאירובי, ולכן לא יקדם אותך מבחינת מהירות בקטע הריצה. מאידך, אימונים אלו ישפרו סבולת לעומס גבוה.
מאחר והתחום בו אתה עוסק הוא אירוע ארובי ארוך, מומלץ שתגדיל את מכסת אימוני הנפח והקצב שלך (E2-E3) על חשבון אימוני הפוגות (E4-E5)
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לגבי ה E השונים
רן06/09/2010תוכל להסביר מהם E2 עד E4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לטווחי דופק לאימון
ד''ר רון גולן06/09/2010E1 - אימון קל או אימון התאוששות
E2 - אימון נפח (יותר קשה מקודמו, ויותר קל מאימון קצב, בד"כ 10 פעימות מתחת לאימון קצב)
E3 - אימון קצב (אימון באזור הסף האנאירובי, שנועד לשפר קצב ריצה/רכיבה/שחייה וכד' באירוע ארוך)
בקצב זה, צבירת חומצת חלב עדיין
E4 - אימון אנאירובי או אימון הפוגות ארוכות (פארטלאק)
E5 - אימון אנאירובי, עם הפוגות עצימות
את טוחי דופק אלו לאימון קובעים בבדיקת מאמץ שמאתרת את הסף האנאירובי. בד"כ זו בדיקת סף חומצת חלב לבד או ביחד עם מדידת צריכת חמצן מרבית (הספק אירובי מרבי)
את כל הדיקות הנ"ל ניתן לבצע במכון שלנו - במאוחדת ספורט, ובעלויות נוחות יחסית
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןעדי01/09/2010
בהשמך לפנייה קודמת כפיפות בטן נחשבות כפעילות אירובית או אנאירובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן- פעילות גופנית אנאירובית
ד''ר רון גולן01/09/2010כפיפות בטן, או משכיבה לישיבה, הן אימון התנגדות לשריר הבטן, הגב והירכיים. כלומר, אימון אנאירובי באופיו. אך אם נבצע חזרות רבות ללא הפסקה, ונגרום לדופק לעלות באופן משמעותי, ולמשך זמן רציף של כ-2 דקות ומעלה, נקנה לפעולה גם אופי אירובי. כל זאת, מאחר ובמאמצים ממושכים מעל 2 דקות, אספקת האנרגיה ממסלולים אירובים מתחילה להפוך לתורמת העיקרית בפעילות המתבצעת
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות דופק במהלך ריצהmarins31/08/2010
אני בת 26, בריאה עם עודף משקל קטן.
כאשר אני רצה על ההליכון, הדופק שלי בד"כ 120-140
אבל לעתים, המד דופק מראה 240, 260 ואף יותר ל 10-20 שניות ואז שוב יורד לנורמה.
חשבתי שזו בעיה בהליכון שלי אך התופעה חוזרת במספר הליכונים שונים.
האם הבעיה היא בי, בהם, או אינה קיימת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדופק קופץ
ד''ר שמי שגיב01/09/2010על פניו זה נשמע שהבעיה אכן אולי קיימת בכיול המכשיר
אך אם התופעה חוזרת וחוזרת גם על מכשירים שונים אז זה כנראה תגובה של הגוף שלך
אם כך יש צורך בבדיקת מאמץ יסודית ומקיפה על מנת לשלול פתלוגיות לבביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בארבע ראשיעמית31/08/2010
שלום, אני סובל כבר בסביבות החודשיים מדלקות ברגל ימין ב4 ראשי בצד ימין , וברגל שמאל ב4 ראשי בצד שמאל אני סובל מהכאבים כבר חודשיים, אני מתאמן בכושר קרבי , ובזמן הכאבים פשוט הורדתי הילוך אך המשכתי לרוץ , לאחר חודש ממש כאב לי הלכתי לאורטופד שהביא לי אטופן, נטלתי אטופן במשך 10 ימים והמשכתי באימונים. לא עזר, היום אני בטיפול בכדורים אחרים שמסתיימים בעוד ארבעה ימים. יכול להיות שהדלקות עברו, אבל במקרה שלא, יש הצעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בשריר
ד''ר שמי שגיב01/09/2010לא כול כאב מעיד על דלקת
הייתי ממליץ לך להיזהר עם הנטייה לבלוע כדורים
כרגע הכאבים אומרים שיש בעיה ואם היית מעלים את הכאב אין זה אומר שגם פתרתה את הבעיה ואז היית מתעורר עם בעיה רצינית יותר
ראשית הייתי ממליץ להוריד מהעומס
המנע מריצה בעליות אך בעיקר מירידות
בצע הרבה תרגילי גמישות ל - ראשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שלי
עמית02/09/2010עשיתי את זה כבר , לא עזר, מחר אני מסיים תטיפול בכדורים וכבר עשיתי כל מה שכתבת ואני לא רץ כבר שבועיים. מה לעשות ? תרגילי גמישויות נו ו.. ? מתי לחזור לאימונים? מה יש לי שם .. אני משתגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ברצועת כסל-שוקה (ileo-tibial)
ד''ר רון גולן04/09/2010רצועת כסל-שוקה (ITB) היא רצועה של רקמת חיבור לאורך החלק החיצוני של הירך, מחיבורה לאגן ועד מתחת לברך. סימפטום שאתה מתאר נשמע כדלקת ברצועה , ומוכר לרצים, במיוחד כשמגבירים את הנפח השבועי באופן ניכר. עליך להכיר אותו וללמוד כיצד להקל בכאב ואף למנוע אותו.
עודף/סגנון ריצה לקוי יכול לגרום לשפשוף מוגבר של ה-ITB בעצם הירך בכיפוף הברך, במהלך הריצה, ולגרום לדלקת מקומית וכאב חד בצד החיצון של הברך ומעליה, כמעט תמיד באותה נקודה במהלך האימון. לעיתים, הכאב מלווה בתחושה של קנקים בברך.
ניתן למנוע זאת ע"י
1. גיוון תוכנית אימון והורדת עומס לסירוגין, כפי שהציע דר' שגיב
2. מסלול ריצה נוח- ריצה בצד הדרך גורמת לעיתים לרגל אחת להיות נמוכה מחברתה ומטילה עומס רב יותר עליה רגל. בחר משטח שטוח ללא מהמורות, בו רגליים פוגשות את הקרקע באופן אחיד
3. צעד הריצה חשוב- ככל שפותחים צעד קדימה, כך חייבים לשמור אותו בקו אחד עם מפרק הירך. כשצעד עוקב אחר קודמו, רגליים נוטות פנימה, עם עומס יתר על ה-ITB. רוץ כשהרגליים בקו ישר למפרק הירך, וכפותיהן ינחתו במרחק של רוחב אגן, זו מזו
4. תרגילי מסז' ומתיחה
א. שכב על צד ימין ושלב רגל שמאל לפניה, לשמירה על שווי המשקל.
ב. שים גוף גלילי (כמו קופסת כד' טניס) עטוף במגבת, מתחת לירך ימין
ג. שים ידיים על הרצפה והיעזר בהן לגלגל עצמך על המכל, קדימה ואחורה, לאורך הירך
ד. חזור על הפעולה 15-20 פעם, והחלף צד ע"מ לבצע מסז' ומתיחה גם של ירך שמאל.
במידב והבעכיה עדיין מציקה, בוא לאבחון וטיפול פיסיותרפי ב"מאוחדת ספורט", לקיצור תהליך החלמה ולימוד מניעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרר
עמית05/09/2010אפשר לקבל מענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי
עמית05/09/2010טעות שלי ראיתי את המענה.. העניין הוא שהפסקתי את הכדורים והכאבים ממש גדלו.. אני לא רץ כבר שבועיים .. יום שישי היה לי אימון אופניים וזהו.. עדיין כאבים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת מענה מפורט, כולל סקירה והדרכה
ד''ר רון גולן06/09/2010נא לפעול בהתאם, כדי לראות תוצאות והחלמה
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון והצעות
עמית22/09/2010לאחר 20 ימים של מנוחה מלאה .. חזרתי לאימונים באופן ממש קל .. היום עשיתי אימון שני כבר באופן כליל כולל תרגילי חיזוק לרגליים וריצה מאוד מאוד קלה לא לאורך זמן ארוך. בזמן האימון כמעט ולא היו לי כאבים אבל עכשיו יש לי כאבים בינוניים וכל היום שמתי קרח ומשחות ( ICEPOWER , BENGAY)
הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חייב להיבדק- אין אבחון וירטואלי
ד''ר רון גולן26/09/2010רק לאחר בדיקה והתאמת תוכנית שיקום, תוכל לצאת לדרך חדשה ונכונה יותר עבורך
כל השאר, אלו השערות אותן ציך לאמת בדיקה וטיפול בהתאם
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)