פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעקב
    יאיר
    14/11/2010

כואב לי מאוד בעקב בעיקר כאני דורך עשו לי צילום ואמרו שהעצם לא מחוברת לגיד לגמרי ובמשך השנים זה מתחבר. אני בן 13 ומשחק כדורסל.
    הייתי רוצה לדעת עם יש משהו לעשות חוץ מי לנוח?!?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעקב

הוספת תגובה

• כאבים בעקב - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/11/2010

יתכן שמדרסים ביומכניים לפי מידת גבס יכולים לעזור
    גם מתיחות לשרירי התאומים והרצועה הפלאנטרית של כף הרגל
    ניתן אולי גם להישתמש בהגבהת עקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בזמן מתיחה
    נתי
    12/11/2010

שלום אני בת 22.
    מאז ומתמיד הייתה לי בעית גמישות ברגל שמאל. אני מתאמנת בפיאלטיס מכשירים כבר 10 חודשים... ולאחרונה כנראה לאחר מתיחה יותר מדיי.. יש לי מן כאב חד ושורף כשאני מבצעת את המתיחה, אני מדברת על כאב שמורגש מקו המפשעה לכיוון הברך. בחלק הפנימי/ התחתון של הרגל.. אמרו לי שאולי זה גיד. חייבת לציין כי הכאב החל מורגש גם לא ממש בזמן מתיחה "רצינית" אלא, לפעמים רק כשאני מתכופפת להרים משהו מהרצפה וכו'.
    מה עלי לעשות? יש תרגילים שכדאי לבצע?
    קצת מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בזמן מתיחה

הוספת תגובה

• כאב חד בזמן מתיחה - תגובה

ד''ר רון גולן
    14/11/2010

שלום נתי,
    מתיחה במפשעה מחייבת בדיקת אבחון וטיפול בכדי להחלים כראוי
    הטיפול הוא בד"כ פיסיותרפי, להקלת כאב ודלקת, ולשיקום שרירי.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גולף
    נבו
    08/11/2010

לפני כ 7 חודשים ביקרתי אצל אורטופד וזיהה אצלי דלקת גולף ביד ימין , ישר הלך לפתרון של קורטיזון
    אני בעבודה רוכב הרבה על קטנוע ויד ימין מפעילה את דושת הגז ולדעתו התנועות הסיבוביות המונטוניות גרמו לדלקת בנוסף אני רוכב על אופני הרים שלדעתו לא גורמים לדלקת אך יד ימין אחרי רכיבה של למעלה משעה די כואבת
    אני מעונין להפסיק לרכב ולהשתמש באופנוע למעלה מחודש האם זה יתן מענה ?
    האם יש משהו אחר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גולף

הוספת תגובה

• דלקת גולף - תגובה

ד''ר רון גולן
    14/11/2010

שלום נבו,
    בהחלט יש מה לעשות, אף לפני הזריקה הנ"ל
    1. הפסקת הגירוי - מנוחה, כפי שציינת, לפחות חודש
    2. טיפול פיסיותרפי אינטנסיבי - להורדת דלקת וכאב, ושיקום שרירי
    3. במידה ולא יחול שיפור- יש מקום לבדיקת הדמייה של המקום (US, CT)
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גולף - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/11/2010

דלקת גולף הינה תולדה של גירויים לרקמות המרפק הנובעים מעומסים, אל סימטריים על שרירי וגידי המרפק
    אתה לא חייב להפסיק פעילות כול עוד אתה מקבל הכוונה ארגונומית כיצד לתפעל את היד באופן נכון
    יתכן גם שקיימים לחצים הנובעים משינוי היציבה ולחצים מחוליות צוואריות
    יש לבדוק את כול האפשרויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שרירים בקצב מהיר מהתפתחות
    אסיה
    07/11/2010

שלום. ילד בן 8. מתאמן פאמיים בשבוע בג'ו-דו ופעם בשבוע בשחייה.
    לאחרונה מתלונן על כאבי גב.
    מאמן שחייה המליץ לנו לפנות לרופא ספורט מפני שלדעתו יש מצב ששרירים מתפתחים בקצב מהיר יותר משלד וזה יכול להיות הגורם לכאבי גב ואולי בעתיד ובעיות פרקים.
    למי כדאי לפנו?

הוספת תגובה

• התפתחות שרירים בקצב מהיר מהתפתחות - תגובה

ד''ר רון גולן
    07/11/2010

שלום ילד בן 8 וברוך בואך לפורום זה,
    כאבי הגב שלך יכולים להיבדק בכל מכון מכובד לרפואת ספורט, כתלות במקום מגוריך.
    אנא ספר לנו היכן אתה גר ואוכל לכוון אותך למקומות הקרובים ביותר.
    כמו כן, כדאי שתוועץ עם שותפי לניהול הפורום, דר' שגיב
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה מאחורי הברך
    יוליה גנזר
    05/11/2010

שלום רב
    קיימת לי בעיה בברך ,מצאו לי ציסטה שממוקמת מאחורי הברך שלי. אני סובלת מכאבים בכיפוף הברך ובישיבה על כיסא נמוך.
    עברתי הדמיית רנטגן בברך שמאל והממצאים הם : תמונה של popliteal cyst עם מחיצה גסה בתוכו.
    במיפוי העצמות הממצאים הם : הדגשה בריכוז בברך שמאל באזור של MFC וברך ימין באזור TIBIO-FIBULAR J שינויים ארטריטיים או לאחר חבלה. בברך שמאל קרע תוך מניסקלי בקרן האחורית של M.M ו popliteal cyst .
    כבר קיבלתי 12 טיפולים של פיזיותרפיה שלא עזרה בכלל ועקב כך הרופא המטפל המליץ לי לעבור ניתוח ארתרוסקופי ויש לי כמה שאלות בנוגע לעניין זה.
    האם אני יכולה להימנע מהניתוח ולעשות טיפולים חלופיים שלא כוללים ניתוח?
    האם רכיבה באופניים יכולה לשפר את מצב הכאבים שלי בברך או שמא זה רק יחמיר אותם ?
    אם אני אכן אחליט לעבור את הניתוח, האם זהו ניתוח קשה ? , כמה זמן יכול לקחת לי להתאושש ממנו ?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה מאחורי הברך

הוספת תגובה

• ציסטה מאחורי הברך - תגובה

ד''ר רון גולן
    07/11/2010

שלום רב,
    הניתוח אינו קשה, מטרתו בד"כ לטפל במניסקוס שנפגע ו/או להסיר חלקיק קרוע ממנו, וההתאוששות ממנו לוקחת כ-3-4 שבועות תחת טיפול פיסיותרפי אינטנסיבי, או יותר במידה ופחות אינטנסיבי.
    ניתן לבצע טיפולים חילופיים, אך בפגיעה משולבת כגון זו שלך, הסבירות להחלמה מלאה היא נמוכה.
    רכיבת אופניים לא תשפר את מצב הברך אלא את הכושר הכללי שלך וחוזק השרירים. בכך יש יתרון כי השרירים הם שמסייעים ליציבות הברך והעומס המועבר למפרק. כל זמן שאין לך כאבים, יש מקום לנסות רכיבה. נסי תחילה באופני ארגומטר נייחות.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלה בכאבי גב בדקה אחת
    פלפלפילאטיס
    05/11/2010

התרגיל מבוסס על יצירת מוביליזציה בין החוליות, מה שמביא להקלה מיידית בכאבי גב.
    1. עימדו בעמידת שש (על הברכיים). איספו את הבטן ונסו להאריך את המרחק בין הקודקוד לעצם הזנב, כל שיהיה מרחק גדול בין חוליה לחוליה. הקפידו שהצוואר מקביל לתקרה והעיניים לקרקע.
    2. סובבו את האגן לכיוון אחד שמונה פעמים. חישבו על ללוש את חוליות הגב התחתון, בסיבובים מושלמים, ללא עצירות וללא "פינות". החליפו כיוון
    3. הגדילו את הסיבובים, עשו גם כן 8 לכל כיוון.
    4. הוסיפו את הראש, שמסתובב בקואורדינציה לאגן. נסו להגדיל כל סיבוב יותר מקודמו. (שיא הקיעור כבתמונה 1.2). בצעו לשני הכיוונים
    5. מומלץ לעשות את התרגיל מספר פעמים ביום, במיוחד לפני ואחרי שינה.

לקביעת תור
    סגירה
    הקלה בכאבי גב בדקה אחת

הוספת תגובה

• הקלה בכאבי גב בדקה אחת - תגובה

ד''ר רון גולן
    07/11/2010

תודה על השיתוף,
    נראה לי ששותפי לניהול, דר' שגיב, יוכל להתייחס לכך בהרחבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני גיוס סובל מפציעה

לפני כשבועיים עשיתי מיפוי עצמות מחשש לשברי מאמץ וגילוי שיש לי אוסגוד-שלטר... אני רוצה מאוד להגיע ליחידה מובחרת בצבא אבל השאלה האם המחלה הזאת יכולה לגרום לי נזקים חוץ מכאבים.... בן שמונה עשרה וחצי שוקל 71 גובה 1.70

לקביעת תור
    סגירה
    לפני גיוס סובל מפציעה

הוספת תגובה

• לפני גיוס סובל מפציעה - תגובה

ד''ר רון גולן
    07/11/2010

בהנחה שאינך סובל כעת מכאבים בברך, אזי בגילך, סביר להניח שהממצא הנ"ל לא יסב לך נזקים כי מדובר במחלה שסובלים ממנה בגיל ההתבגרות (מוקדם יותר).
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס על הגוף ?
    ג
    29/10/2010

שלום רב,

אני שוחה חתירה כבר מספר חודשים (4 אימונים בשבוע, שעה כל פעם).
    לאחרונה הוספתי מייד לאחר תום אימון השחייה עוד 45 דקות בחדר כושר.

האם תוכנית כזו עשויה לגרום לעומס על מערכות הגוף ? (לא רק שרירים, אלא גם
    שאר האיברים)

התוכנית היא שעה חתירה בקצב אירובי כל 100 מטר הפסקה של 20 שניות ומיד
    לאחר מכן אימון משקולות. אני אוכל תמרים לפני , חטיף אנרגיה באמצע
    ולאחר האימון פרוסת סילאן וטונה. 4 פעמים בשבוע בבוקר יום כן יום לא.

לקביעת תור
    סגירה
    עומס על הגוף ?

הוספת תגובה

• שכחתי גיל

ג
    29/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס על הגוף ? - תגובה

ד''ר רון גולן
    29/10/2010

שלום ג.,
    שחייה היא ספורט מצוין ומאוזן, ושעה (לפי התיאור שלך) X 4 פעמים בשבוע זה לא נשמע כעומס יתר, גם אם אתה מוסיף כעת פעילות בחדר כושר.
    עומס זה דבר טוב, ובעזרתו משפרים יכולת. עומס יתר עלול לפגוע ביכולות האימון שלך ולירידה בביצועים. איני חושב שאתה צריך את החטיף, ובכלל כל נושא התזונה נשפט בההתאם למטרות שלך.
    המשך כך והקשב לגופך
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! שאלה אחרונה ברשותך

ג
    29/10/2010

אני שמח שזה עקרונית בסדר. שאלתי כי לאחרונה אני סובל מעייפות ותשישות נוראית
    מלווה בחוסר ריכוז. הרופא שלח אותי לשלל בדיקות והחשש שלי שזה קשור לתוכנית אימונים.
    עד שתתברר הסיבה חשבתי להפריד את האימונים. יום שחיה , יום משקולות, לסרוגין.. האם באופן כללי (לא אישי) מבחינת יעילות ועומס יש הבדל לבין יום כן יום לא ? (לטווח ארוך) זה יצא אימון כל בוקר 7 ימים בשבוע.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! שאלה אחרונה ברשותך - תגובה

ד''ר רון גולן
    31/10/2010

עקרון לחוד, ומציאות לחוד. כשהגוף מסתגל לתדירות האימון שתארת, בד"כ אין בעיות. אך אם קפצת מהר מידי לתדירות זו, יתכן שתסבול מהתופעות הנ"ל.
    כמו כן, ראוי לבחון אם אתה ישן מספיק וכמו שצריך, וכיצד בנוי כל אחד מהאימונים בפני עצמו. גם שם יכולה להיות בעיה. כלומר, לא בתדירות האימונים, אלא בעצימות כל האחד מהאימונים בפני עצמו.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה בריצה
    ירון
    25/10/2010

אני בן 37, רץ מזה מספר חודשים, דופק במנוחה 70-80, בחודשים האחרונים אני רץ 2-3 פעמים בשבוע בין 6-10 ק"מ. לאחר מספר דקות של ריצה הדופק מגיע ל170 וב-15 דקות האחרונות של ריצת 10 ק"מ הדופק מגיע ל 175-185. קצב הריצה שלי נמוך כ- 70 דקות ב 10 ק"מ. האם הדופק בעייתי? בשל הקצב הנמוך לא יכול להוריד הקצב אלא להליכה אולם אני מעוניין לשפר את סיבולת לב ריאה והעלאת מרחקי הריצה. אשמח להמלצות

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה בריצה

הוספת תגובה

• דופק גבוה בריצה - תגובה

ד''ר רון גולן
    25/10/2010

שלום ירון,
    לכל אדם יש את טווח הדופק שלו, בו הוא מרגיש הכי יעיל ועדיין נוח בזמן מאמץ גופני. טווח זה שונה מאמדם לאדם, ונע סביב הסף האנאירובי האישי. סף זנ ניתן למדידה בבדיקת מאמץ במעבדה אותה ניתן לבצע ב"מאוחדת ספורט" - בדיקת סף חומצת חלב ו/או בדיקת סף נשימתי (במהלך בדיקת צריכת חמצן מרבית) - שתיהן יצביעו על הסף האנאירובי.
    לכן, יתכן וטווח הדופק שלך אכן גבוה מהממוצע לקבוצת הגיל שלך, ומומלץ לבצע את הבדיקה הנ"ל בכדי חקבח אישור לכך, וכדי לכוון טוב יותר את אימוני הריצה שלך.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל
    יעל
    23/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום יעל,
    התופעה שאת מציינת יכולה להיגרם ע"י פריצת דיסק ולחץ על העצבים העוברים במקום בדרכם אל הגפיים התחתונות, אם כי אני בספק אם זו הסיבה.
    נסי לבדוק קודם את התאמת הנעליים שלך, וצורך במדרסים, מאחר ושכיח יותר שהתופעה היא עקב לחץ מקומי בכף הרגל, שהולך ומתעצם עם ההליכה שלך. גם המצב הסוכרתי שלך יכול לתרום לתחושה הנ"ל, ולכן יש מקום לבירור מלא לפני "האשמת" עמוד השדרה בבעיה שאת מתארת.
    מציע לך לפנות גם לדר' שמי שגיב, שותפי לניהול הפורום, אשר ככירופרקט עם התמחות בספורט, וניסיון בהנעלה ספורטיבית ומדרסים, הוא יכול לנהל את המקרה שלך בצורה הטובה ביותר.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/11/2010

בעיה זו יכולה לנבוע ממספר גורמים ולאו דווקא רק מעמוד השדרה
    יש לבדוק האם קיים לחץ עצבי הנובע מעמוד השדרה או מכף הרגל או משניהם
    יש גם לבדוק תסמונת מדור באזור השוק - לחץ עצבי הנובע מהיפרטרופיה שרירית
    ממליץ לעצור את הפעילות וזאת כדי למנוע החרפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי בשריר התאומים
    מיכל
    22/10/2010

הנני בחורה בת 32, פעילה מאוד מבחינה ספורטיבית (כ-4-5 שיעורי אירובי מדרגה בשבוע). לפני כשבועיים הרגשתי כאב עז בסיום שיעור אירובי מדרגה ולא יכולתי לדרוך על הרגל. פניתי למחרת לאורתופד, אשר איבחן זאת כמתיחה בשריר התאומים או קרע חלקי (מבלי לבצע צילום או בדיקה כלשהי למעט מישוש הרגל), ונתן לי כדורי אותופן ואמר לי שמומלץ להפעיל את הרגל. לאחר מס' ימים באמת יכולתי כבר לדרוך על הרגל, אך סבלתי ועדיין סובלת מכאבים בשריר, לא בהכרח בעת הפעלת השריר, אלא גם במנוחה (ישיבה או שכיבה). יש לציין כי .לא נטלתי את הכדורים כלל. פניתי שוב לרופא טלפונית לאחר שבוע וחצי והוא אבחן זאת כקרע חלקי בשריר, ואמר שאין טעם ליטול את הכדורים או לבצע צילום, מאחר ויש שיפור הדרגתי, אף אם הוא מועט. הכאבים באים והולכים, יש ימים שכואב יותר ויש ימים שכמעט והכאב לא מורגש.
    שאלתי היא: האם הרופא יכול לאבחן קרע חלקי בשריר ללא צילום. האם אכן לא מומלץ לקחת כדורים לזירוז ההחלמה? האם ניתן לבצע פעילות כלשהי לזירוז החלמה?האם מומלץ ללכת ולהפעיל את השריר? בנוסף, שמעתי מהמדריך שמומלץ לבצע תרגילים ממוקדים כגון סיבובי קרסול וכדומה. האם אכן זה יכול לסייע? מהו זמן סביר להחלמה מוחלטת, שאוכל לחזור לפעילות אירובית?
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע חלקי בשריר התאומים

הוספת תגובה

• קרע חלקי בשריר התאומים - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום מיכל,
    קרע מסוג זה ניתן לאבחון קליני (כפי שעשה הרופא), עם או בלי אמצעי הדמיה (אולטרא-סאונד, CT, MRI), והוא מחלים בד"כ תוך 3 עד 6 שבועות, תחת טיפול מתאים - מנוחה, כדורים ו/או טיפול מקומי להורדת הדלקת והנפיחות, מניעת הדבקויות/"קשרים" ושיפור זרימת הדם למקום (משחות, מסז' מנואלי, אולטרא-סאונד וטיפול חשמלי ולייזר), ולאחר מכן, חיזוק השרירים, שיפור התנועתיות וחזרה הדרגתית לפעילות מלאה.
    כל זה ניתן לביצוע בטיפול פיסיותרפי, תחת פיקוח רפואי, וככל שהוא יותר אינטנסיבי כך תחזירי מהר יותר לפעילות מלאה.
    בברכת ברירות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    נועה
    20/10/2010

אני מתאמנת בין 5 ל 6 פעמים בשבוע.
    אני מגוונת את האימונים בין ריצה אופניים ושחיה - טריאתלון במילם אחרות.
    לאחרונה אני מרגישה עייפות (האימונים שלי הם בערך שעה שעה וחצי כל פעם), כשרק התחלתי להתאמן היה לי יותר קל ובאופן מוזר במקום להיות קל יותר נהיה לי קשה יותר.
    אמרו לי לשקול בדיקות דם.
    אז שקלתי.
    אילו בדיקות ספציפיות, במידה ויש כאלו , אני צריכה לבקש מהרופא או שפשוט לבקש בדיקות דם רגילות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום נועה,
    עייפות אצל ספורטאית יכולה לנבוע מגורמים רבים כגון אנמיה (חסר דם), עומס יתר (לרוב כתוצאה מנפח אימון לא נכון, או עליה מהירה מידי ולא הדרגתית בעצימות האימונים), ועוד. בדיקות דם יסייעו בבירור ראשוני, אך צריכות לבוא רק לאחר שיחה איתך ובדיקה פיסיקלית מלאה. הן כוללות בד"כ ספירת דם מלאה + מבדלת, פרופיל ביוכימי מלא (כולל תפקודי כליות וכבד, אלקטרוליטים, CPK, חלבונים), רמת ברזל ופריטין (מאגר ברזל), ויתכן אף פרופיל הורמונאלי (כגון TSH, קורטיזול וכד'), לפי התרשמות הרופא מהשיחה והבדיקה הפיסיקאלית.
    יפה ששקלת, כעת לכי והשלימי את הבירור.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גרון בזמן ריצה
    שרית
    19/10/2010

שלום ,
    לאחרונה התחלתי לרוץ , [ 1.5 קילומטר ]
    וכל פעם שאני רצה אני מרגישה כאב גרון עצום , כאילו נישרף לי הגרון , בזמן ריצה .
    זמן הריצה שלי הוא בערך 3 שבועות, והכאב הזה לא עובר.
    אני מיתאמנת עכשיו גם לתחרות ריצה בקרוב , אז הייתי רוצה תשובה בהקדם .
    האם זאת בעיה רפואית או שזה קורה לכל אחד ?
    הייתי רוצה להיתייעץ מה לעשות .
    תודה ,
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גרון בזמן ריצה

הוספת תגובה

• כאב גרון בזמן ריצה - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום שרית,
    נראה לי שמדובר בבעיה רפואית המחייבת בדיקה. צריך להציץ בגרון שלך ולהתרשם ממקור ראשון במה מדובר ולשאול אותך את השאלות הנכונות. את יכולה לפנות בנושא לבירור אצל רופא משפחה, אף-אוזן-גרון.או רופא ספורט.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן ברגל
    ציון אסייג
    17/10/2010

אני משחק טניס 3-4 פעמים בשבוע בחודש האחרון התחילו כאבים בעקב הרגל .זה לאחר החלפת זוג נעלי ספורט כנראה .ההבחנה של האורטופד "דורבן " השאלה האם אפשר להמשיך בפעילות הספורטיבית כרגיל כמובן עם מדרסים שקניתי שעשויים סיליקון מבלי להחמיר את הפציעה ואיזה טיפולים נוספים מומלצים לפתרון הבעיה

מחכה לתשובה ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן ברגל

הוספת תגובה

• דורבן ברגל - תגובה

ד''ר רון גולן
    17/10/2010

שלום ציון,
    דורבן מאובחן לפי צילום רנטגן של כף הרגל. הדורבן הוא תוצר של שקיעת סידן במקום בו התפתחה דלקת ברצועה התחתונה שמקשרת את העקב לשאר חלקי כף הרגל, בלועזית הפגיעה נקרת plantar Fasciitis.
    המשך פעילות ללא טיפול והחלמה מלאה יכול לגרום להחמרה עד כדי קרע של הרצועה.
    זמן החלמה משוער, תחת טיפול, כ-6 שבועות עד 6 חודשים, כתלות בחומרת הבעיה.
    עצתי - הקדם לטפל ומנע החמרה.
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן ברגל - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/10/2010

מדרסי אכן יכולים להוות פתרון אך לא מסיליקון. יש צורך במדרסים לפי מידת גבס. המדרס צריך לתת התאמה ותיקון למנח הרגל
    ממליץ לך לעסות את כף הרגל בעזרת כדור גולף- גלגל את כף הרגל על הכדור
    מתיחות לשרירי התאומים
    ריצה אחורית נמצאה כמועילה לשחרור המתח מהרצועה הפלאנטרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים
    הדס
    17/10/2010

שלום וברכה,
    אני בת 24, בריאה בד"כ ועושה פעילות גופנית פעם בשבוע (ריקודי עם).
    לפני יותר משנתיים נקעתי את הרגל במהלך ריקודים. נחתתי עם כל המשקל שלי
    על קרסול שמאל,במקום על כף הרגל, וכך נקעתי אותה.
    לא נמצא קרע בקרסול, אך מאז ועד היום אני סובלת מכאבים תמידיים גם בפעולה וגם במנוחה.
    לאחר חודש של פיזיותרפיה שחררו אותי, ואמר שאחזור לרופאים- שאמרו לי לחכות עם הזמן. צילמו אותי ב CT פעמיים, גם לאחר שנתיים, ולא נמצא עדות לשבר כלשהו.
    בחודשים הראשונים הכאבים היו נוראיים, ולא יכולתי לרקוד. לאחר הפזיותרפיה פחתו מעט הכאבים, חזרתי לרקוד, אך עדיין נשאר כאב תמידי שלא נעלם ואינני יכולה לעשות מאמצים גדולים כמו לרקוד שעות רבות או לטייל ולעשות תנועות שונות של מתיחת הקרסול (פויינט). כדורים רגילים נגד כאבים לא מעלימים את הכאבים. כיום חזרתי שוב לפזיותרפיה, אך לא מסתמן שיפור.
    דיקור סיני ורפלקסולוגיה גם כן לא עזרו.
    השאלה:
    1. האם יש דרך להקל על הכאבים? (חום/קור לא עוזרים. כשאני לוחצת מעט זה טיפה עוזר)
    2. האם יש דרך לטפל ולהבריא, כך שאוכל לחזור לתפקוד מלא ללא כאבים?
    תודה מראש!!

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה

ד''ר רון גולן
    17/10/2010

שלום הדס,
    ניכר בך התסכול, ואני מבין אותך. עם זאת, נראה שלא עברת שיקום מלא, כולל החזרה לתפקוד מלא, וכאן מקור הבעיה. את זקוקה לשיקום והכוונה כיצד לבצע פעילות תוך שליטה מלאה במיקום ותנועת הקרסול, וללא כאבים. שבר אינו הבעיה היחידה בקרסול. נפוץ יותר פגיעה ברצועות, עם אי יכולת לזהות ושלוט במיקום ובתנועות (יכולת פרופריוצפטיבית) ועקב כך פציעות חוזרות.
    אני טפלי נכון ותראי תוצאות
    בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/10/2010

בנקעים נוצר נזק לא רק לרקמות הרכות - גידים שרירים ורצועות אלא גם עצבים יכולים להינזק. באם מערכת העצבית לא שוקמה, פציעה זו יכולה להוביל לתופעה נירולוגית בשם RSD, העלולה לגרום לכאבים ומוגבלות
    ממליץ לך להגיע למטפל המתמחה בשיקום נירולוגי ותפקודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה