מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחהליאל22/08/2009
אני בחורה מאוד רזה אך הבעיה שלי שיש לי בטן של אישה בהריון ומה שנקרא "צדדים",מה הסיבה לכך?,האם זה קשור באכילה ,הקדים ואומר שהאוכל שאני אוכלת מורכב ברובו מפירות ,ירקות ,אורז חום,ביצים ,גבינות ,לחם מלא,טונה ,שיבולת שועל ,שניצילם ,הרבה מוצרי חלב ,האלו המרכיבים העיקריים ,כמובן שיש פה ושם שינויים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
ד״ר חדוה בן משה24/08/2009ליאל שלום
מבנה הגוף שלנו נקבע גנטית. כמו שיש בחורה רזה עם חזה גדול או רגליים מלאות יכולה להיות גם בטן. את בוודאי לא צריכה לרדת במשקל ולכן כדאי להתייעץ עם מאמן כושר לגבי תרגילים מתאימים לחיזוק שרירי הבטן. לעיתים זו בעיית יציבה. יתכן גם ואת סובלת מגזים והבטן נפוחה, או מרגישות לחלב. לרוב בחורות רזות מגזימות עם תיאורי הבטן שלהם, במיוחד מי שסובלת מדימוי גוף נמוך. נסי לקבל חוות דעת של מישהו אמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות, והרבה!
מיה בן אפרים17/08/2009לא הייתי ממליצה על דרך מיוחדת אלא על ניסיונות שבים של המאכלים, בצורות, טעמים ותהפוכות שונות. לא הייתי מוותרת לחלוטין אם ברור לך שהם חיוניים,
הכל עיניין של רצון, תמיד אפשר למצוא תחליפים הולמים! נסה אותם גם.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה להרזיהnat16/08/2009
שלום רב,
האם זה הגיוני שתוסף תזונה יכול לגרום להרזיה?
מצורף קובץ עם מרכיבי המיץ שגורם הרגשת שובע
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בנושא
תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרזה
ד״ר חדוה בן משה16/08/2009התוסף מכיל 75 קלוריות ל100 מ"ל שהם חצי כוס. את מוסיפה קלוריות ואם ההמלצה לשתות יותר מכוס ביום, את יכולה אפילו להשמין.
התוסף מכיל רכזים של פירות ובשום אופן לא תורם להרזיה.
באופן כללי, שום תוסף טבעי לא מרזה. תמיד דיאטה ולעיתים תוסף יכול לעזור מעט. אין לצערי, שום ניסים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום חדוהענבל16/08/2009
שלום חדוה,
אני בת 15, שוקלת כ-52 ק"ג וגובהי 155 ס"מ.
כביכול, זה אמור להיות תקין, אבל עדיין אני שמנמנה יתר על המידה.
אני אוכלת בצורה בריאה, הרבה ירקות, גבינות ומוצרי חלב, פחמימות ובשר, וממש מעט שומנים ומתוקים. אני גרה בישוב והולכת ברגל המון, אם כי פעילות גופנית מוגדרת לא יוצא לי לעשות.
תוכלי לתת לי כמה טיפים איך לרדת טיפה במשקל? ממש בסביבות ה-5 ק"ג וזהו.
תודה מראש,
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה16/08/2009היי ענבל
את מספרת על תזונה בריאה והליכה ברגל וזה נפלא. עדיין יתכן שאת אוכלת יותר מדי פחמימות או יותר מדי מוצרי חלב. צריך להפחית מעט בקלוריות.
אם את אוכלת מתוקים או נשנושים אחרים אפשר להוריד אותם לפעם פעמיים בשבוע ולראות אם זה מספיק כדי לגרום לך לרדת. אם אינך אוכלת שטויות ורק אוכלת בריא, כתבי לי את סדר היום שלך וכמויות המזון שאת אוכלת ואענה לך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות111113/08/2009
כמה קלוריות יש בכרוב גינה שלם? בערך קילו-קילו וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט מכדי לספור!
מיה בן אפרים13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
111113/08/2009שמעתי שלאכול יותר מדי ירקות פוגע בבריאות. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאתליאת אברהם11/08/2009
שלום
שמי ליאת ואני מעוניינת להוריד בין 8 ל-10 ק"ג
אני אחרי לידה של תאומות...שלושה חודשים אחרי
רציתי לשאול כמה שעות בשבוע מומלץ לעשות פעילות גופנית...
ואם אני עושה דיאטה של 1300 קלוריות ביום האם אני יכולה לאכול יותר אם אני מתחילה לעשות פעילות גופנית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
ד״ר חדוה בן משה12/08/2009היי ליאת
אם את מניקה, תוכלי לרדת במשקל גם ב1800 קלוריות, כיון שההנקה שורפת 500 קלוריות ביום.
בהנקה אסור לרדת יותר מחצי קילו בשבוע כדי לא לפגוע בהנקה.
אם אינך מניקה ותעסקי בספורט של שעה ביום, לפחות 4 פעמים בשבוע, את יכולה לאכול 1500 קלוריות.
מומלצת פעילות כמו הליכה על בסיס יומי. גם 4 פעמים בשבוע במשך שעה תהיה פעילות טובה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי03/08/2009
התחלתי לקחת תוספת פרוביוטיקה בכדורים עקב בעיית גזים ונפיחות בבטן, אך במקום הקלה אני מרגישה כל הזמן כבדות ונפיחות בבטן.זה תקין? אולי צריך במקום זה לאכול יותר חלבונים או משהו אחר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד״ר חדוה בן משה12/08/2009עדי שלום
פרוביוטיקה עוזרת אחרי כ-3 חודשים. היא לא אמורה להחמיר סימפטומים.ראשית, אם לקחת ואת מרגישה רע יותר , הפסיקי לקחת. יתכן והכבדות והנפיחות נובעים מבעיות אחרות באכילה כמו ארוחות לא מסודרות, עודף שומן, עודף סוכר, עודף סיבים, עודף שתיה מוגזת ועוד ועוד. התייעצי עם דיאטנית וגם עם רופא גסטרו.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להימנע מזלילות לא מבוקרות?חגי02/08/2009
שלום , צהריים טובים.
אני סובל מבעיה קצת מוזר - יש פעמים שאני חייב לאכול ולא יכול לשלוט בזה. ז"א שאני עובר ליד דוכן שווארמה - גם אם חצי שעה לפני זה סיימתי ארוחת צהריים - ופתאום יש לי CRAVE בלתי נשלט ואני גומר לאפה ענקית בלי לחשוב פעמיים...
האם זוהי תופעה מוכרת? אני לא בעל משקל עודף או משהו כזה, אבל ההתקפים האלה נראים לי בעייתיים משהו.
תדוה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט תעשה לעצמך סוויץ' בראש
סו אלן10/08/2009פשוט תעשה לעצמך סוויץ' בראש ותחליט שאתה לא פותח מקרר או ארון ברגע שיש לך "הץתקף" כזה. ככל שתעבוד על עצמך טוב יותר, ככה הבעיה תלך ותיעלם, אך חשוב שתהיה כן עם עצמך ותמשיך לסרב בכל התקף, מכיוון שנפילה של פעם אחת עלולה להפיל אותה ולהחזיר את הגלגל אחורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזלילות
ד״ר חדוה בן משה12/08/2009שלום חגי
אם אתה במשקל תקין סימן שאתה אוכל לפי צרכי גופך. השאלה היא באיזו תדירות מופיעים החשקים האלו. אם יש לך חשק מדי פעם ואתה מספק אותו אין בעיה. אך אם העניין משתלט על חייך ומפריע לך לאכול בריא, צריך לתכנן סדר יום עם ארוחות מסודרות.
שים לב אם החשק מופיע אחרי שעות רבות של רעב או בגלל סטרס נפשי ומתח.
הוכח במחקרים שיש אנשים רגישים יותר לגרויי אוכל. הפתרון הוא לעבוד על הראש ולאמור לעצמך כי רק עכשיו אכלת ואין סיבה לאכילה, או להכנע לדחף אם הוא קורה לעיתים רחוקות ומשקל גופך תקין.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתן\זית\ קוקוס- כמה? מה עדיף?חנה לוי25/07/2009
שלום
שמן פשתן.- מה עדיף -נוזלי? זרעים טחונים? מה הערך הקלורי של הזרעים ושל השמן ? מה עדיף לצרוך?
לאחרונה מציינים לשבח את שמן הקוקוס - קניתי וזה נראה כמו ווזלין- באמת אין בו LDL.?-לרגליים הוא נפלא ולמאכל???
כמה מנות שומן יש לצרוך ביום?
אז להוסיף גם תוסף של אומגה שלוש?
בתודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן היום
מיה בן אפרים28/07/2009קודם כל עדיף להכיל עד 40 ג שומן לאורך היום, בכללי.
לשמירה על משקל תקין יש לשים לב כמות השמן במזון עצמו ( כגון בבשר, בדגים, בביצים, בגבינות ובשמן הבישול), כמו כן, יש להכניס מנה קטנה של שומן כמו אבוקדו, טחינה, ש"ז עד 2 כפות ליום.
לגבי שמן הקוקוס, אכן, ממצאים הראו פלאים אך, אין לו טעם ולא ריח ולכן אין מה להשתגע אחריו, אני עדיין בדעה הרווחת כי עדיף שמן זית בצורתו הטבעי.. מעט ביום.
שבוע מקסים,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהזאב22/07/2009
שלום רב. בתי בת ה-15 אובחנה כחולת קרוהן לפני כמה חודשים. בגלל המחלה היא ירדה במשקל באופן מדאיג והרופאה שלה אמרה שהיא צריכה להשמין, ומהר. כיצד ניתן להשיג עלייה במשקל כשהחיים מלווים בשלשולים כל הזמן?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
מיה בן אפרים24/07/2009שלום זאב,
יציאות מיימיות אינן מחייבות ירידה במשקל, מה שמוביל לירידה זה בדכ" סגנון האכילה וכמות המזון.
צריך להפגיש אותה עם תזונאית, שתעבור על אנמזה מדויקת בצורה מקצועית, עדיף לפנות למישהו אשר מתמחה בקרוהן ובילדים כמובן, ותבנה עמה תפריט מתאים שיהיה פרקטי ונכון, בשילוב מסגרת תומכת ועמוקה.
האכילה חייבת להיות ע"י תחושת ביטנה, יכולתה וטעמה האישי לכן, פירוט מזונות חשוב שיהיה לה, בכדי שתדע מה לאכול, אחרת, קשה לי להאמין שתעלה במשקל לבד.
אשמח לעזור בכל שאלה וכמובן בטיפול האישי
( התמחותי בלונדון היתה בקרוהן, ובס'קוטלנד שילבתי ילדים)
בהצלחה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת משקל ללא ספורטfrida15/07/2009
ברצוני לברר מה ניתן לעשות והאם לשמור על אכילה מאוזנת 5-6 ארוחות ביום - אני שוקלת 72 ק"ג ואינני יכולה לעשות ספורט עקב ניתוח בעינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת משקל ללא ספורט
ד״ר חדוה בן משה18/07/2009פרידה שלום
אם זהו אילוץ שאי אפשר לעשות פעילות גופנית, ניתן לשמור על המשקל בעזרת תזונה מאוזנת המכילה מספר קלוריות המתאימות למשקלך, גילך ורמת הפעילות.
אם את אוכלת נכון ונשארת במשקל הנוכחי אז רמת הקלוריות מתאימה לשמירה. אם תרצי לרדת, אפשר כמובן להפחית בקלוריות ואת תרדי במשקל גם בלי פעילות גופנית. לא אידיאלי אבל זה מה יש.
אני מבינה שאת יודעת מהי אכילה מאוזנת.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז מלא, רגיל או בסמטי?יניב12/07/2009
שלום רב.
רציתי לדעת איזה אורז בריא יותר לגוף: אורז מלא, בסמטי או אולי דוורא אורז רגיל (לבן)?
בנוסף, מה פירוש המושג "אורז מלא" ומדוע הוא יקר בהרבה בסופרמרקט מאורז רגיל?
תודה על ההתייחסות ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז מלא
ד״ר חדוה בן משה13/07/2009שלום יניב
הכי בריא לאכול אורז מלא. אורז מלא הוא גרגר לא מלוטש על קליפתו. במצב זה הוא מכיל את כל טוב הטבע: סיבים, חלבון, וויטמיני B, ברזל אבץ ועוד. הגרגר הלבן והמלוטש מכיל רק פחמימות ריקות שהופכות בגוף לסוכר.
אורז בסמטי הוא סוג אורז עם גרגרים מוארכים שגדל בהרי ההימליה ולכן יש לו ארומה מיוחדת.
אם אתה אוהב את הטעם של אורז בסמטי, קיים אורז בסמטי מלא. ישנם סוגים שונים של אורז מלא ואתה יכול לבחור לפי טעמך.
בתיאבון ובבריאות
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..,בבקשה.....26/06/2009
שלום !
אני בת 14 גובהי 1.69\1.70 ומשקלי 50\51 .
משקלי בסדר גמור ואני מרוצה ממנו , למרות שאשמך להוריד עוד שני קילו מפני שאני מתכוונת ללכת לסוכנות דוגמניות .
יש לי כמה בעיות .. , הבעיה הראשונה היא שהגוף שלי לא ניראה כמו המישקל , והרגליים והישבן גדולים מאוד ! , החלק העליות של הגוף רזה והחלק התחתון גדול ורחב , מה אפשר לעשות בנוסף לספורט ?
ועוד בעייה , המשקל שלי תלוי במה שאכלתי יום לפני , למשל אם יום לפני אכלתי הרבה אז כשאני יקום ואשקל יום למחורת אני אשקול 51 ו.. , אבל אם יום לפני אכלתי קצת אז יום למחורת אני אשקול 50 , מה אפשר לעשות ?? , אולי זה בגלל שירדתי לפני שנה בערך שישה קילוגרמים .
ולמה הבטן שלי מתנפחד מאוד כשאני אוכלת משהו ? , ומה אפשר לעשות ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף
מיה בן אפרים26/06/2009קודם כל את חייבת להבין שאת הגנים אי אפשר לשנות,
הפרופורציות הינן בעקבות אכילה לא נכונה לפעמים ובכדי לשנות זאת מומלץ לשנות הרגלי אכילה.
אחוזי שומן יכולים לרדת בעקבות אכילה נכונה התורמת לשריפת שומן,
א נראה שבמקרה שלך ישנה בעיה,
ישנה כנראה בעיה פסיכולוגית ועמה כדאי לפנות לייעוץ, את רזה מאוד ופעילות רק תועיל לנפש, לא בטוח בכלל למבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי ..
.....26/06/2009מה זאת אומרת בעיה פסיכולוגית ?
ואין שום דבר שאפשר לעשות כדי להוריד את השומן שיש באזור של הירכיים והישבן ?
אמא שלי לא אבל רזה היריכיים שלה והישבן אפילו יותר קטנים מהבטן ואבא שלי רזה , זה עדיין קשור לגנטיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי24/06/2009
האם אני אוכלת יותר מידי חלבונים
ביום אני אוכלת 2 כוסות חלב
ביצה
פרוסת גבינה צהובה
ומעדן חלב
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים
מיה בן אפרים26/06/2009לא, ממש לא.
בכל אופן בד"כ הגוף דורש כ- 0.8-1.2 ג חלבון לק"ג
הכמות שאת אוכלת הינו 20-30 ג בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ספררומי12/06/2009
שלום,
עם כל הניסיון שיש לכם הייתי רוצה לבקש שתמליצו לי על ספר טוב בתזונה, משהו שמבוסס על מחקרים..... תזונה למטרת ירידה במשקל, שילוב עם כושר, מה מומלץ לאכול בשילוב עם מה? למה למשל דיאטות שונות מביאות לתוצאות שונות?< במה זה תלוי? וכו'
אני סטודנטית שנה ראשונה במדעי התזונה והייתי רוצה להרחיב את הידע שלי בתחום תודה מראש
נ.ב
אם אתם לא רוצים לפרסם את שם הספר פה, אשמח לפנות אליכםם במייל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים בתזונה
ד״ר חדוה בן משה12/06/2009היי רומי
יש ספרים טובים שכתבו דיאטניות כמו סודות התזונה של אולגה רז, כוח הצבע של מירב מור אופיר, תזונת תינוקות של ניבה שפירא ותזונה בהריון של טובה קראוזה. גם הספר היסודי של אילנה זילבר תזונה פרי מחשבה הוא הכי מסכם ובסיסי. יש גם ספרים בסיסיים בנושא ספורט כמו של יאיר קרני.
אני למדתי בחו"ל וכל הספרים שלי באנגלית וגם להתעדכן אני מתעדכנת בחומר מחו"ל ( מחקרים חדשים המתפרסמים בזורנלים מקצועיים ). אז בעברית אין הרבה אבל אלו שכתבתי לך ממש טובים לחומר בסיסי.
בהצלחה בלימודים
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדוה
רומי12/06/2009תודה על תשובתך,
יש אולי אתר בו מתפרסמים מחקרים חדשים בנושאי תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתרים בנושאי תזונה
ד״ר חדוה בן משה25/06/2009רומי תחפשי את האתרים הרפואיים ולא פרסומים פרטיים. הם מהימנים יותר.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)