פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניינת להרזות +שומן מסביב לבטן
    שילי
    02/02/2009

שלום למאיה וחדוה היקרות. אני אוטוטו בת 22, גובהי 1.62 ומשקלי הגיע לשיאו- 65. העליה הגדולה החלה עם גיוסי לצבא במשקל 50 ק"ג וכבר בשנה הראשונה עליתי למשקל של 62 ק"ג. מפה הדרך ל65 היתה צפויה, למרות שלוויתי בדיאטניות בקופ"ח אך גם במסגרת פרטית, ורק עליתי במשקל. אני לא יודעת מה לעשות כבר כי אני לא מצליחה לשמור על שום תפריט שקיבלתי.אני מרגישה כל הזמן שאני רעבה ושבא לי "משהו טעים" לאכול ואני נותנת את זה לעצמי.בחורף אני לא מצליחה להזיז את עצמי יותר מדי...השבוע לשם שינוי הלכתי לשיעור חיטוב גם אתמול וגם היום. אירובי עושה אולי הליכה אחת לשבוע. אני מאוד אוהבת מתוקים ומרגישה שחטיף אנרגיה לפעמים לא באמת עונה על הצורך הזה...כריך עם שוקולד למשל כן מספק אותי או פרוסת עוגה או פנקייק. אשמח אם אוכל לרשום את התפריט שלי (בערך) ליום ותעירו לי מה אפשר לשנות ולשפר כדי שארד במשקל. דרך אגב,יש לי הרבה שומן שמתרכז בבטן התחתונה וזה מגעיל אותי,ממש כרס כזו בבטן התחתונה בלבד. בוקר: כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5% ונסקפה עם חלב סויה.הארוחה הזו כבר משעממת אותי-אני אוכלת ככה כבר שנתיים.עם מה אפשר לגוון שישביע בכל זאת? שותה 2 כוסות מים אח"כ ביניים: פומלית או בננה או תפו"ע או כוס תותים צהריים: שניצל (לעתים נדירות) או פשטידת בשר הודו ללא שומן או חזה עוף או ירך+שוק עוף ללא עור. תוספת: כוס קינואה או אורז מלא או אורז וגרגרי חומוס (עד כוס וחצי). בנוסף, 2 ירקות טריים. אחה"צ: 2 תמרים + 5 אגוזי מלך (חצאים) אחה"צ 2: חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות או חטיף שוקולד 92 או פרוסת לחם עם כפית טחינה גולמית או חומוס+ נקניק כתף בקר מפולפל+ירק ערב:ביצה קשה (2 לשבוע)+2 פרוסות לחם הארץ קל או שיפון מלא+3 כפות קוטג' 3% וסלט+כף וחצי אבוקדו. לפעמים אוכלת רק סלט ירקות עם סלט אבוקדו (שמורכב מאבוקדו ביצים קשות ולימון) או פשטידה עם סלט. לילה: פרי או עוגיה מקמח מלא וגרנולה או 2-3 קוביות שוקולד מריר רגיל. מה דעתכן? לילה טוב:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרזיה שפויה

ד״ר חדוה בן משה
    02/02/2009

היי שירלי
    אני מבינה את התסכול של העליה במשקל, הרעב וחוסר היכולת לשמור. התפריט שכתבת הוא תפריט בריא וטוב שמכיל כ1500 קלוריות וניתן לרדת איתו במשקל אם תעשי גם ספורט 4 פעמים בשבוע.
    בבוקר בחורף אפשר לאכול דייסת קוואקר חמה מ-3 כפות קוואקר וחצי כוס חלב או פרוסה לחם מלא עם גבינה או ביצה אם נמאס לך מהפיברוואן. או שתחליפי לברנפלקס, קרנצים וכו'.
    כדאי להוסיף ירקות גם בצהריים בצורת מרק ירקות או ירקות מבושלים.
    את אוכלת תוספות מלאות בצהריים וזה נפלא. אני חושבת שתהיי פחות מתוסכלת אם תאפשרי לעצמך מדי פעם עוגה או לחם עם שוקולד כמו שכתבת שזה מה שמספק אותך. את יכולה להחליט על המינון. גם בדיאטה אפשר לאכול מדי פעם "אוכל משמין" ועדיין לרזות.
    הזהרי בערב עם הרבה אבוקדו. את מוותרת על לחם, אבל סלט עם כמות גדולה של אבוקדו זה יותר קלוריות מלחם. השתדלי להשאר בלילה רק עם פרי או 2 קוביות שוקולד. עוגית גרנולה יכולה להיות לפחות 100 קלוריות וכבר אכלת חטיף אחה"צ. או להוריד פרוסה אחת לחם בערב או לאכול 2 קל.
    בכל מקרה, התפריט מצוין, להתחיל לזוז ותראי תוצאות. כשתרדי במשקל גם השומן של הבטן ירד.
    בהצלחה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדוה הנפלאה,

שילי
    04/02/2009

מעריכה מאוד את הנסיון לעזור. רציתי לשאול האם פעילות של 4 פעמים בשבוע בצורת שיעורי חיטוב/פילאטיס נחשבים כדי להוריד במשקל? ולא כ"כ הבנתי, האם בארוחת לילה אפשר לאכול 2 קוביות שוקולד מריר למרות שאכלתי חטיף אחה"צ? שוב תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלה יקרה

ד״ר חדוה בן משה
    04/02/2009

שיעורי חיטוב פילטיס יעצבו את הגוף אך כדי לשרוף שומן יש לעשות פעילות אירובית. יש שיעורי חיטוב שכוללים פעילות אירובית. הכוונה להעלאת דופק. הכי טוב זה לשלב גם עיצוב וגם אירובי.
    בקשר לשוקולד, לא ניקח ממך 2 קוביות בלילה. זה רק 50 קלוריות. תהני ...בקשתך הצנועה התמלאה......
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מצליחה:(

שילי
    13/02/2009

היי חדווה, מה שלומך? היום קיבלתי מחזור ובימים האחרונים (מיום ראשון) יש לי בולמובי אכילה ורק בא לי לאכול עוד ועוד. דוגמה: היום, אכלתי חטיף נייטור ואלי ב6:45 לפני שיעור עיצוב ושתיתי נסקפה. ב8:30 אכלתי ארוחת בוקר אחרי השיעור: יוגורט 1.5% עם כוס פייבר 1 ושתיתי 2 כוסות מים. ב10:30 שתיתי הפוך חלש (בחוץ) וביקשתי חלב 1%. 12:00- אכלתי כריך מלחם שחור מלא (4 משולשים) עם ביצה קשה, מריחה דקה של אבוקדו, עגבניה והרבה עלים (בחוץ). התעוררתי לפני חצי שעה ואכלתי כוס חד פעמית של דגני בוקר קראנצ'ים, לא שבעתי. אכלתי 2 קוביות שוקולד מריר ועוד קוביה של שוקולד חלב. 3 תותים, אגוזי מלך, פומלית. עכשיו הכנתי לי תה כדי להפסיק לאכול כי יש לנו עוד ארוחה של שישי בעוד שעתיים וחצי=\ יהיה גם קינוח. זה ממש נורא, נכון? יש לציין שהשבוע יצא לי להתעמל יותר, 4 פעמים שיעור עיצוב וחיטוב ושיעור ספינינג אחד. אשמח לשמוע מה דעתך ומה ניתן לעשות כנגד זה. שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן מצליחה עוד הערב

ד״ר חדוה בן משה
    13/02/2009

היי שירלה
    אם יום אחד הרגשת שאת רעבה יותר אז זה טבעי ונורמלי ולא נורא אם יום אחד תאכלי עוד 500 קלוריות. אי אפשר להיות כל הזמן בשליטה....סה"כ היום שלך הוא סביר ובריא.כדאי להוסיף יותר ירקות גם בצורת סלט או מרק או ירקות מוקפצים כדי להיות שבעים יותר.
    תאכלי הערב מנת חלבון רזה וירקות. קנחי בפרי ואז זה יהיה יום בסדר גמור.
    אם אכלת יותר היום חזרי מחר לתלם ואל תלקי את עצמך עם רגשות אשם. זה הכי גרוע.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

שילי
    14/02/2009

הלוואי וזה סופסוף יצליח ואני אוכל לשלוט באוכל. תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי לדוג להורדת טריגליצרידים
    ענת
    24/01/2009

שלום לכן, האם תוכלו לסייע לי בבניית תפריט של 1200 עד 1500 קלוריות, אשר יכול לסייע בהורדת רמת הטריגליצרידים בגופי. התפריט שלי מורכב בעיקרו על כריכים (קמחים 100% מלאים). צמחונית, אוכלת הרבה מוצרי חלב. ממתיקה את המשקאות החמים בסוכר (ושותה המון חם בחורף - תמיד קר לי). אודה לכן מאוד על תשובתכן. הרופא שלי טוען כי חדעתו עלי לקצץ משמעותית בכמות הפחמימות אך המליץ לי להתייעץ עם תזונאית. תודה מראש ענת

הוספת תגובה

• טריגליצרידים

אהרון
    25/01/2009

אני בטוח שתקבלי תשובה מקצועית ואמינה בענין התזונה. ברצוני רק לציין שבנוסף להתאמת תפריט על ידי איש מקצוע, פעילות אירובית יומית, בד"כ מורידה את רמת הטריגליצרידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידים

מיה בן אפרים
    26/01/2009

היי ,
    טריגליצרידים הם בעיה במטבוליזם של סוכרים בכבד, ועל כן יש לתת תשומת לב לפחמימות בתזונה.
    זוהי בעיה של סוכרים יותר מסכרת..
    סכרת לא קשורה לאכילה ברורה של סוכר, היא קשורה לתפקוד לבלב. טריגליצרידים אכן קשור..

כריכים זה טוב אך גם במקרה הזה יש ללחם קל עדיפות גבוהה על לחם מלא או שיפון. ולא יותר מ-6פרוסות ליום..
    השתמשי במרחים על בסיס חלבון, עדיפות לחלבון מלא, ביצה, טונה , עוף, דגים, סרדינים וגבינה קשה כגון קאש, ריקוטה , צפתית או לאבנה עד 5%
    הוסיפי 1/2 כוס דגנים מחיטה מלאה בתוספת חלב פעם ביום.. ועדיף בארוחת ארבע, כגון פיבר, סולטנה בראן או מוזלי ללא דבש או חמאה
    המתוק יכול להיות יוגורטים כמו מולר 0% ( יש מעולים) הם עם מעט סוכר.. או מעדנים עד 1.5 %, בבדיקה שאינם מכילים יותר מ30 ג סוכר או פחמימה מנת הגשה..

לצערי אין לי אופציה לתת כמויות מדויקות... אין לי מידע מספק עליך ועל סדר יומך...

הכי חשוב, המנעי מסוכר פשוט על בסיס קבוע, אל תתקלי ממתוקים כבדים אבל אכלי מעט מידי פעם, חייבים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לעודף טריגליצרידים

ענת
    26/01/2009

מתנצלת על ההצקה אך האם תוכלי לחוות דעתך על התפריט הנ"ל, אותו ניסיתי להרכיב על סמך הנחיותייך: קימה: 2 כמוסות אומגה 3 בוקר: 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני + 100 גרם קוטג' או גביע קוטג' 5% ללא לחם (עדיף?) + נס קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז (מה עדיף?) צהרים: סלט ירוק+ קופסת טונה מסוננת משמן / סרדינים / 4 פרוסות פסטרמה +כף שמן זית ולימון + 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני (ממחמצת שאור - יותר קל לי לעיכול) קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז אחה"צ: 1/2 כוסברנפלקס אורגני ללא סוכר + חלב אורז / סוייה קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז ערב: חביתת עין עם שני חלבונים + 100 גרם גבינה 5%+ ירקות מאודים (שעועית ירוקה, צהובה) + 1/2 אבוקדו או 2 כפות טחינה + 2 פרוסות לחם קל מים מה דעתך על התפריט? נראה לי דל מידי האם ניתן להוסיף תפוחי עץ או אגסים, שקדים, אגוזי מלך? האם סירופ אגבה או סוכרה דיאט אפשריים? אני ממש כמהה למתוק אני חוששת לרדת במשקל. אודה לך על כל סיוע נוסף. אני ממש נואשת. משקלי 49 על 1.66 ואיני רוצה לרדת ממנו. ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלותיים ברשותך

ענת
    26/01/2009

האם ניתן לאכול גבינות מחלב בפאלו? הקוטג' הרגיל והגבינות הנ"ל קלות לי יותר לעיכול (אני סובלת, בן השאר, מנפיחות וגזים אחרי מוצרי חלב. ושאלה שנייה: האם עדיף להחליף את הכריך של הלחם קל בצהרים ו/ או בערב בכוס מג'דרה (אורז חום + שעועית מש) שוב תודה :-) ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאפלו.. כן!

מיה בן אפרים
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט

מיה בן אפרים
    07/02/2009

התפריט אינו דל, הוא משעמם לאורך זמן ולכן :

החליפי את הצהריים עם מנה חמה מידי פעם, לדוגמא, דג בגריל עם 3-4 כפות בורגול או קוסקוס או בטטה צלויה. זה אחלה. אם את עובדת מחוץ לבית השתמשי גם בטבעול, דל שומן ומאוד ממלא. הכיני אפילו תבשיל עם מעט חזה עוף, ירקות ( גזר, פלפל, גמבה, שעועית ירוקה, קישוא, נבטים ) איטריות אורז ורוטב סויה קיקומן, אבקת קארי או מחית קארי.
    כך תגווני את ארוחות הצהריים..

וכמובן,
    בהצלחה,

שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת וחסרת תשובות
    חלי
    22/01/2009

שלום לכולם ! שמי חלי ואני חולת קרוהן 15 שנה ,אני היום בת 37 ועדיין אני לא יודעת בדיוק מה מותר לאכול בזמן התקפת הקרוהן ומה אסור ! עם סיבים בלי סיבים ! כל רופא או אפילו מרפא אלטרנטיבי אומרים לי משהו אחר! אני לא בטוחה בעצמי שאני אוכלת בדיוק מה שמותר ואולי בגלל זה יש לי הרבה התקפות !!! אז ....... ה צ י ל ו !!!! בבקשה!!!! תודה חלי !

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת וחסרת תשובות

הוספת תגובה

• בלי לחץ ..

מיה בן אפרים
    23/01/2009

מנסיוני הטיפולי ( אינדבידואלי לכל מטופל שלי) הכל תלוי במצבך בזמן ההתקפים ובשאר השבוע, אך בעיקרון מותר לאכול ואסור לחשוש, בטח לא להכנס ללחץ ..
    נכון עדיף פחות סיבים אז לחם לבן או חלה מאוד מומלץ, פסטה לבנה, מעט אורז ( אם בכלל) איטריות ביצים, איטריות שעועית..
    ירקות קשים ( חצילים, קולורבי, שומר , פלפלים , בצל ) אינם מומלצים.. אם בכלל..
    גבינות רכות, בשר, ביצים ודגים הם מצויינים.. מצויינים ויש להגביר ולאכולם.
    ושוב הכל תלוי במצבך שלך, עד כמה הכמויות ,
    עזבי אינטרנט, לכי לטיפול תזונתי שיוכל לתת לך מענה תמידי, אישי ובטוח.

שלך,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אקי
    18/01/2009

שלום רב, אני כבן 32 גובה 173 וסובל מעודף משקל של כ- 20 ק"ג לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר כ- 2-3 פעמים בשבוע בקשתי היא אם תוכלו להרכיב בעבורי תפריט שבועי המאזן דיאטה ובניית שרירים כאחד. תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תפריט הרזיה

ד״ר חדוה בן משה
    22/01/2009

אקי שלום
    אני נמנעת מלתת תפריטי הרזיה כיון שתפריט חייב להבנות יחד איתך, להבין את צרכיך, את המזון שאתה אוהב ואת סדר היום שלך. אי אפשר סתם להנחית תפריט לא אישי.
    באופן כללי, אכול פחמימות מלאות, חלבון רזה בכל הארוחות, שפע ירקות ו-3 פירות. אפשר גם יוגורט ומעט אגוזים. חשוב להוסיף שמן זית. אכול ארוחות מסודרות ושתה מים לרוויה.
    לדוגמה ארוחת בוקר וערב יכולות להיות 2 פרוסות לחם מלא עם גבינה, אבוקדו, ביצה וכו' וארוחת צהריים מנת עוף או דג עם ככוס תוספות מלאות.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    13/01/2009

בעוד כשבוע עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה. מה שמאוד מדאיג אותי זה שאסור לאכול ולשתות 8 שעות לפני הבדיקה. אין לי סכרת, אבל הקיבה שלי מאוד רגישה ואני חייבת לאכול כל 3 שעות, במיוחד בבוקר, כדי למנוע חולשה ותחושת עילפון כתוצאה מהרעב. ביום הבדיקה ארוחת הבוקר שלי תהיה במקרה הטוב בשעה :11:00...!!! אני חוששת מאוד להתעלף מרוב חולשה.( ועוד אחרי זריקת טישטוש...). האם יש משהו שיכול להקל עלי בביצוע הבדיקה??? כיצד מבצעים את הבדיקה אצל אנשים חולי סכרת, שאסור להם להמנע מהאוכל הרבה שעות??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקה

מיה בן אפרים
    14/01/2009

אין דרך להמנע מהבדיקה או להכניס משהו לפני, הייתי פשוט ממליצה לך לאכול בשרי עם פחמימות מורכבות כמו אורז או קינואה - ארוחה על בסיס חם בארוחת הערב, ארוחה לא כבדה אך עשויה מחלבונים שקשים לפירוק וכתוצאה מכך אולי תהייה פחות רעבה בבוקר. אולי לא..
    כדאי לנסות, מה שבטוח אל תאכלי מוצרי חלב ולחם קל.. בטוח תקומי רעבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    07/01/2009

שלום, אני בת 29, הבעיה שלי היא, יש לי נטיה להשמנה כי אני אוהבת לאכול :) אני מאוד נזהרת ואני תמיד מתנדנדת על 4 קילו פחות או יותר(בתור ילדה הייתי מלאה) בהריון עלית 15 קילו ומאז הלידה, אני מתמידה בספורט ומרזה (ככה כבר שנתיים), אני אוכלת בריא ויש לי אורח חיים מאוד טוב בסה"כ, אבל, אני אף פעם לא מרוצה מעצמי, אני לא מאוד אוהבת את מה שאני רואה, אני יורדת במשקל, המשקל שלי ממש נורמאלי, אבל תמיד נראה לי שאני עדיין מלאה ושיש מה להוריד עוד, אני לא חוסכת באוכל , אני אוכלת בדיוק מה שצריך ומרשה לעצמי גם להנות. אולי זה לא הפורום הנכון, אבל אני לא יודעת איך לעבוד על עצמי שאני נראית בסדר. מקוה שמישהו פה יוכל לעזור תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דימוי גוף

ד״ר חדוה בן משה
    11/01/2009

מאיה יקרה

את אוכלת בריא ועוסקת בספורט וזה נפלא. דימוי גוף שלילי שאומר לא להיות מרוצה מעצמך הוא בעיה נשית ולרוב מוכתבת על ידי החברה שאומרת לנשים איך הן צריכות להראות.
    אם אינך מרגישה טוב עם עצמך לא יעזרו כל המחמאות בעולם מאנשים אחרים כי זו הרגשה פנימית.
    האם כשאת מגיעה לרזון את מרגישה טוב יותר, או בעצם שום דבר לא משתנה?
    שאלי את עצמך האם את מרגישה טוב בקשר לתחומי חיים אחרים? לעיתים יש בעיות אחרות שלא רוצים לגעת בהן ולפתור כי הן כואבות מדי והכי קל זה להתרכז רק במשקל ובמראה ולהפוך את זה מרכז החיים.
    ברור שאין נוסחת קסמים ולפעמים צריך שיחות כדי לברר מה בעצם הבעיה. הסתכלי עמוק יותר לתוך עצמך והעיזי לשאול. נסי לשאוב הנאה מתחומים שאת אוהבת בחיים ולא להתעסק רק עם הגוף.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    04/01/2009

שלום רב, אולי אתם יודעים על שניים שלושה המאכלים שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בעיקרון השמש...

מיה בן אפרים
    05/01/2009

אצות ים ( של הסושי, של הסלטי וואקמה ) יכולות להכיל הרבה ויטמין D,
    יש לחמים עם תוספת ויטמין D ומרגרינה/חמאה עם תוספת.. נסי לחפש ברשתות השיווק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    01/01/2009

י בחורה מלאה, אני מנסה לרזות כבר הרבה זמן אבל לא מצליחה. במשך כל היום אני לא אוכלת הרבה ולא אוכלת משמין. הבעיה מתחילה כשאני חוזרת הביתה. תוקף אותי רעב בלתי מוסבר ואני אוכלת בצורה אובססיבית האם ניתן להסיר את זה? מה ניתן לעשות כדיי להמנע מכך? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אכילה מרובה בערב

ד״ר חדוה בן משה
    03/01/2009

חני יקרה
    זוהי הבעיה הכי נפוצה. לא אוכלים מסודר במשך היום או אולי מעט מדי ואז מגיעים הבייתה רעבים ועייפים ולא מפסיקים לאכול.
    חשוב לבדוק מה את אוכלת במשך היום. האם מספיק קלוריות? האם שילוב של חלבון ופחמימה בארוחה? האם את אוכלת ירקות?
    צעד שני לתכנן את הארוחה בבית. האם יש לך ארוחה מוכנה ומתוכננת שאת באה הבייתה?
    אכילה אובססיבית היא אוטומטית. חשוב להבין אותה וללמוד לאכול במודעות.
    נסי לכרסם ירקות בדרך הביתה שלא תכנסי כל כך רעבה. שתי קודם שתיה חמה או מרק חם.
    אח"כ שבי לאכול ארוחה ליד שולחן ולא בחטיפות. במשך הערב אפשר להחליט על חטיף קטן שאת אוהבת וגם חטיפים בריאים.
    כמובן שזהו תהליך שכדאי שיעשה עם דיאטנית קואוצ'רית.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה\הדרכה
    -
    29/12/2008

אני בת 18 וחצי שוקלת 47 בערך והגובה שלי 1.58 אני מניחה שהמשקל שלי תקין מה שמפריע לי האכילה שלי, כמו כולנו...אני לא ממש מקפידה לאכול הכי בריא שיש . אכילה נכונה חשובה לי מאוד גם בשביל לשמור על הבריאות מן הסתם וגם מאוד הייתי רוצה עור פנים יפה לעכשיו ולעתיד הרחוק. על מה תמליצו לי לא לאכול בכלל? שמעתי שפיתות למשל ממש לא מועילות ולעומת זאת לחם שחור מקמח מלא הוא הרבה יותר טוב. מבחינת עור הפנים, על מה תמליצו לי? יש לי גם שחור מתחת לעיניים, קשה לי להאמין שזה גנטי...כי לשני ההורים שלי בני 50+ אין..:P והקטע שעשיתי בדיקות אבל גם שם לא נראה משהו חריג חוץ מאיזו ספרית דם טיפ טיפה נמוכה.. בקצור אני מאוד רוצה שתדריכו אותי כיצד לאכול בריאא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה\הדרכה

הוספת תגובה

• אכילה בריאה

ד״ר חדוה בן משה
    30/12/2008

שלום לבת ה18
    טוב שאת מתעניינת בגילך הצעיר באכילה בריאה, כי מה שתשקיעי מעכשיו תרגישי מיד וגם תקטיני סיכון למחלות. עור הפנים גם מושפע מאכילה בריאה. לגבי עיגולים שחורים מתחת לעיניים, עד כמה שידוע לי אלו נימי דם.
    התחילי לאכול ארוחות מסודרות. הקפידי על ארוחת בוקר. הוסיפי סיבים לתזונה על ידי אכילת לחם מקמח מלא, דגני בוקר מלאים ותוספות מלאות בצהריים כמו אורז מלא, פסטה מלאה וקינואה. אכלי ירקות בכל ארוחה מכל הצבעים וגם כ 3-4 פירות ליום.
    הפחיתי את צריכת הסוכר והשומן. אכלי מעט שומן בריא כמו שמן זית, אבוקדו, שקדים וטחינה.
    אכלי חלבון בצהריים , דג או עוף והקפידי על מוצרי חלב רזים, כ- 3 מנות ביום לצריכת סידן.
    שתי 2 ליטר מים ועסקי בספורט.
    יש לך כאן מספיק להתחלה. יהיה לך קל יותר להעזר בדיאטנית שתלווה אותך צעד צעד בשינויים.
    אי אפשר לשנות הכל בבת אחת. אבל תעשי צעדים ראשונים ותתחייבי לתהליך.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי לחם מלא
    דנה
    17/12/2008

שלום לכן אני סובלת מנפיחות ועצירות כרונית ומנסה לשנות את תזונתי. מבחינת לחם, איזה לחם עדיף לצרוך בזמן עצירות? שיפון עם שמרים שיפון ללא שמרים שאור חיטה מלאה לחם קל עם שמרים אודה לכן מאוד על עזרתכן. דנה

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי לחם מלא

הוספת תגובה

• איזה לחם עדיף?

ד״ר חדוה בן משה
    19/12/2008

היי דנה
    לגבי עצירות ונפיחות צריך לבדוק הרבה גורמים נוספים בתזונה ובכלל חוץ מלחם.
    אבל לשאלתך, סיבים עוזרים לפתור את בעית העצירות. לכן תבחרי שיפון מלא או לחם חיטה מלאה.
    חשוב לצרוך סיבים גם מירקות , פירות וקיטניות וכמובן לשתות 2 ליטר מים כדי שהסיבים יעשו את העבודה.
    לגבי נפיחות, יעזור לך להמנע משמרים ולכן את יכולה לנסות לחם ללא שמרים, עדיף שיפון.
    לחם משאור מלא הוא גם ללא שמרים. השתמשו להתפחת הבצק במחמצת שאור במקום שמרים.
    שוב, יש עוד הרבה גורמים לנפיחות , כמו חלב, ואפילו רק העצירות יכולה לגרום לכך.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלחמות פנימיות...
    אחת
    15/12/2008

שלום לכן, אני בת 20, 162 ס"מ, ושוקלת 74 ק"ג. בארבעת החודשים האחרונים ירדתי קרוב ל-30 ק"ג [אני יודעת שמדובר בקצב מהיר יחסית...], ואני מנסה להמשיך בתהליך הירידה, כשאני רוצה להוריד כ- 15 ק"ג נוספים. עקרונית, אני עובדת עם דיאטנית [ממנה אני לא ממש מרוצה, אבל זה סיפור בפני עצמו], והבעיה העיקרית שלי היא כזאת: הגוף שלי כבר רזה, כלומר מספיק לו יחסית מעט אוכל, הוא שבע מהר וכדומה... אבל הראש, הראש לא מוכן לקבל את העניין הזה, ולא אחת הוא מאותת לי, למרות שאני שבעה: "סיימי לאכול מהצלחת!", או "טעים! איכלי עוד! ". אני מודעת לדברים האלו, אני גם מתייסרת בכל פעם אחרי אכילה מיותרת, על זה שאכלתי סתם, על זה שעכשיו מפוצצת [כבר משך יום שלם אני לא יכולה להכניס כלום לפה, כי בבוקר אכלתי יותר מדיי! ] אבל המאבק הזה, הפנימי, לא מפסיק, ואני אוכלת לא אחת, למרות שאני יודעת שאני לא צריכה, למרות שאני לא רעבה, סתם כי "בא לי"! אני מאוד פוחדת שברגע שאגיע למשקל היעד, או קרוב אליו, פשוט אשבר ולא אוכל להקפיד על תזונה נבונה ובריאה שכזאת לאורך זמן... למי עלי לפנות כדי לטפל בפאן השכלי? איך הופכים "רזה בראש"? יש לכן הצעות? תודה :]

לקביעת תור
    סגירה
    מלחמות פנימיות...

הוספת תגובה

• רזה בראש

ד״ר חדוה בן משה
    15/12/2008

היי אחת
    שאלה נפלאה ושאלת השאלות: איך הראש הופך לרזה?
    זוהי עבודה משותפת שלך עם דיאטנית שהתמחתה יותר בתהליכי שינוי .
    צריך לזהות מתי את אוכלת לא מתוך רעב. מה עובר עליך בזמן הזה? האם זו אכילה של פתויים? האם זו אכילה רגשית של שעמום, דיכאון, בדידות , פיצוי וכו'.
    חשוב לעשות את הקשר בין הגוף השבע לראש הרעב. לפעמים השדר מהגוף לא נשמע ולפעמים הראש ירצה אוכל מסיבות אחרות.
    זוהי עבודה שלך ושל קואוצרית בתחום. אין טעם רק בתפריטי דיאטה. צריך שינוי עמוק ויסודי יותר ואת ממש מודעת לצורך הזה.
    דבר נוסף, יתכן והראש משדר רעב כיון שירדת מהר מדי ואותת לגוף מצב סכנה . המוח ישדר "צריך אוכל " ויגרום לך לרעב. מציעה לך למתן את קצב הירידה.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, ותודה רבה-רבה

אחת
    01/01/2009

על תשובתך המפורטת והמהירה!! אפתח בהתנצלות על כך שעונה רק עכשיו, לצערי, אחרי ששלחתי את ההודעה, נסעתי לבסיס, ונוכח האירועים האחרונים, רק היום חזרתי לאפטר קצרצר ומחר שוב בצבא... ולעניינו: אין לי ספק שמדובר בתהליך עמוק ולא פשוט עם איש מקצוע. התמחות בתהליכי שינוי, את כותבת, ואני שואלת את עצמי, איך מוצאים איש מקצוע במתמחה בתחום הספציפי הזה? "אכילה של פיתויים" מדבר אלי מאוד. גם עניין השעמום, הדכאון והבדידות.. חח בדר"כ אני מתעלה על זה, אבל שם בדיוק מתחילות המלחמות הפנימיות. אני רוצה להיות רזה בראש. לאכול כדי לחיות, ולא לחיות כדי לאכול. לא לקשר דברים לאוכל. לא להאחז או להתלות באוכל בשום שלב ומצב. אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על איש מקצוע בתחום הזה, שגר באיזור המרכז [מודיעין, לוד, שוהם, יהוד, רמלה-לוד...] וכל האיזור הזה... [עקרונית אפשר גם קצת רחוק יותר, אבל זה הכי נוח לי... ] ממש בקרוב, אם הענינים ירגעו, אמצא את עצמי חיילת משוחררת, ואני חייבת לעצמי שינוי חשיבתי לקראת האזרחות! אז תודה רבה, על ההתייחסות ועל האיכפתיות! נ.ב, בעניין קצב ההורדה, כאמור, אני מודעת שמדובר בקצב שנחשב למהיר מדיי- אבל לא נשאר הרבה זמן, ההחלטה שלי היא להמשיך בקצה שכזה עד השחרור, עוד חודש וחצי, ואז, ע"פ התוכנית, אכנס לירידה פחות אינטנסיבית, ובריאה יותר של חצי קילו בשבוע... החזיקי לי אצבעות שבאמת אצליח להגיע למשקל יעד בקרוב, ובעיקר, שאדע לשמור עליו לאורך כל חיי מעכשיו! : ] סופ"ש רגוע ושקט, כמה שאפשר, ושנה אזרחית חדשה מעולה! : ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזיקה אצבעות

ד״ר חדוה בן משה
    04/01/2009

אבל רק להחזיק אצבעות לא מספיק....
    אבל נהנית לקרוא את החיפוש העצמי שלך ואת התהליך שאת רוצה וזה הכי נכון שאפשר.
    אני לא מכירה איש מקצוע באזורים האלו.
    המשיכי לכתוב מה קורה איתך. אשמח לשמוע\
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדווה היקרה,

אחת
    09/01/2009

אז ראשית, תודה רבה-רבה על החזקת האצבעות, הדאגה והאכפתיות! הדבר, ללא צל של ספק, מחמם את הלב ואת הנשמה! מסכימה לך, שמדובר בתהליך נכון ומשמעותי, ואני רק יכולה להתפלל ולייחל שאצליח להפנים וליישם את הדברים שכל כך מאמינה בהם. [הלוואי, הלוואי, הלוואי! ] מה שקורה איתי בינתיים, הוא שלא נשקלתי מעל ארבעה שבועות, ואני מרגישה שאולי קצת איבדתי את עצמי [אמרו לי שלא השמנתי, אבל בהרגשה שלי אני טופחת...] בכל מקרה, אני מרגישה שאני על סף הישברות. המלחמות הללו, מתישות אותי לחלוטין, ולאחרונה אני כבר לא יכולה להן, ולא אחת אני מוצאת את עצמי נכנעת לראש "השמן". במישור הטיפולי, אני מחפשת בימים אלו באמת דיאטנית שמתעסקת בתהליכי שינוי, לצערי היחידות שמצאתי באינטרנט נמצאת במרחק של שנות אור ממקום מגורי [אי שם בצפון, או לחלופין, בטווח הקסאמים... ]. בינתיים קבעתי ביום ראשון תור לבחורה שהיא מאמנת אישית בשילוב שיטת הNLP. משיחת טלפון שערכתי איתה, מסתבר שהיא כן עובדת לא מעט על הראש. זה נחמד, אבל הבעיה היא שאין לה הכשרה כתזונאית, ואני פוחדת לנטוש לחלוטין את המישור הזה. אני מקווה, שבינתיים היא תספק לי משהו שיחזיק אותי עוד שבועיים-שלושה, עד שאצליח [אני מקווה], למצא איש/אשת מקצוע שיוכלו לתרום לי בשני המישורים כאחד. אילו ידעת כמה אני מתוסכלת מהעניין. בעיקר תחושת הכשלון המרחפת מעל הראש שלי הורסת אותי. והפחד הזה, מהעתיד. כי אני לא יודעת "מידה" מהי. אני יודעת "הכל או כלום", וכאן טמונה הבעיה. ואין לי מושג איך מתמודדים עם זה. והפחד הזה, המשתק, שגם אם אגיע למשקל יעד, הכל יעלה חזרה, כי אין לי דרך למצא את דרך המלך, את שביל הזהב, שבאמצע... וזה פשוט מזעזע אותי ולא כיף לי בכלל! [לפחות חזרתי לעשות קצת ספורט, אחרי ששבר המאמץ קצת החלים... כשנמצאת בבסיס משתדלת לעשות ריצות- מפתיעה את עצמי בכושר שאני נמצאת בו עכשיו, אני מצליחה לרוץ מעל חמישה קילומטרים רצופים!! מי היה מאמין! וכשבבית, משתדלת להתמיד ללכת לספינינג. לפני שהפסקתי התמדדתי יותר בספורט. עכשיו איכשהו זה בורח לי בין הידיים. כמו זה לא חשוב לי מספיק :/ ושוב, תחושת האכזבה והכשלון גדולות! ] ביום ראשון אראה עד כמה נוראיים היו ארבעת השבועות האחרונים. אם ירדתי פחות מ3-4 ק"ג, אראה בזה כשלון [למרות שיודעת שזה יפה, ויש שלב שבו יש עצירה בירידה וכו' וכו'... אבל לא יכולה להרשות לעצמי את העצירה הזאת עכשיו! ] שתהיה שבת שלום! : ] ושוב, המוני תודות על הדאגה והאכפתיות, זה ממש ממש מחבק..! : ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל או לא כלום

ד״ר חדוה בן משה
    11/01/2009

היי יקירה
    אני מבינה את דאגתך. את מודעת להכל או לא כלום שלך. הנה זה בא לביטוי אפילו במילים " אם ארד פחות מ-3-4 ק"ג זה כשלון". זה ממש לא כשלון!!!! זוהי ירידה יפה.
    אם הגעת למשקל כה גבוה, יתכן והייתה בעיה רגשית שהביאה אותך לשם. רק אם תפתרי בעיות שמציקות לך לא דרך אוכל תוכלי לשמור על משקלך.
    אי אפשר לחיות כל החיים בשמירה מטורפת. תצטרכי ללמוד את הדרך האמצעית שהיא לשמור ומדי פעם להרפות ולהנות ולראות שאת לא משמינה.
    כדאי לקחת ליווי לתקופה יותר ארוכה ואז לא תעלי במשקל.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלות, שמתן לב לפירסומת פירטית?

אהרון
    16/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון על כל ההערות ותשומת הלב

ד״ר חדוה בן משה
    16/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת את עזרתכן...
    שילי
    13/12/2008

הייי.. אני בת 21.5, מנסה נואשות לרדת במשקל,אני כרגע שוקלת 63.5 ומעוניינת לרדת מה60 לאיזור ה57-58 ק"ג. התחלתי השנה ללמוד והלימודים מאוד אינטנסיביים ככה שאני מצליחה להתאמן רק בשישי-שבת (פעמיים הליכה של 45 דק' ועוד פעם אחת של שיעור עיצוב),אני לא יכולה להגיע יותר לאימונים מאחר ואני מגיעה רק בערב בכל יום. כמה קלוריות עליי לצרוך כדי לרדת לאט אבל נכון? אשמח לקבל הצעה לתפריט משביע עימו אוכל לרדת במשקל, כזה הכולל גם פינוק בסופ"ש (חולת מתוק). יש לציין כי ניסיתי לפחות 5 דיאטניות ושומרי משקל מאז שהתגייסתי (אז היתה העליה הגדולה) ולא הצלחתי לרדת עם אף תפריט. המון תודה אתן עושות עבודה נפלאה. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת את עזרתכן...

הוספת תגובה

• תפריט נכון לירידה

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

שירלה שלום
    קשה מאד לתת תפריטים בלי לשוחח איתך ולהבין את סדר היום שלך ומה מתאפשר לך לאכול.
    האם כסטודנטית תאכלי ארוחה חמה בצהריים או בערב?
    בכל מקרה אני אוהבת תמיד להתחיל בקלוריות גבוהות יותר (כ-1500 קלוריות). הרבה מצליחות לרדת בקלוריות אלו ולא צריך להתענות. אני לא יודעת למה לא הצלחת לרדת עם 5 דיאטניות. אולי אכלת מעבר לתפריט? האם אין לך בעיה עם חילוף החומרים? כדאי שתרשמי לך מה את אוכלת ותשימי לב לכל ביס.
    תפריט הגיוני כולל בבוקר או בערב : 2 פרוסות לחם מלא + ביצה /גבינה/אבוקדו/ טחינה או כוס דגני בוקר מלאים +כוס חלב או 5 כפות קוואקר + כוס חלב ארוחה צהריים מבושלת של מנת חלבון +כוס פחמימות מלאות + ירקות וכף שמן זית. בביניים 3 פירות, יוגורט וגם צופר קטן. אם אינך יורדת, הפחיתי פחמימות. עדיף יעוץ עם דיאטנית. מצאי דיאטנית שתהייה לך כימיה איתה ותצליחי.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדווה היקרה

שילי
    13/12/2008

קודם כל הרשי לי להביע את הערכתי על תשובתך המקצועית המהירה. אז ככה, לשאלותייך: התחלתי את השנה ע"י לקיחת 3 כריכים מלחם קל ופרי למשך היום וארוחה בשרית חמה בערב (חוזרת ב20:00) וזה לא הלך,גוועתי מרעב כשחזרתי הביתה. התחלתי לאחרונה לקחת אוכל מבושל בצהריים: חזה עוף של מאמא עוף מטוגן בתרסיס שמן עם כוס אורז מלא או קינואה ושעועית ירוקה. לגבי חוסר ההצלחה עם דיאטניות- כנראה שהייתי צריכה לאכול מסגרת של 1200 קלוריות ואיכשהו תמיד נשארתי רעבה והתפתיתי לכל מה שהיה זמין,בד"כ שטויות ומתוקים. כמובן שאכלתי יותר ממה שהוכתב לי, אך מה שהוכתב אף פעם לא בדיוק התאים לסדר היום שלי. אין לי בעיה של חילוף חומרים, לפחות לא בבלוטת התריס. אני אנסה להתחיל לאכול בדומה למה שכתבת, נשמע לי סביר ביותר. האם במקום כוס חלב בבוקר ניתן לאכול גביע יוגורט 1.5% חלק? כמה כוסות נסקפה אפשר ביום?אני כרגע שותה 2 כוסות, אחד נסקפה בבית עם רבע כוס חלב 3% ובלימודים הפוך קטן. למה התכוונת בפינוק קטן בארוחות הביניים? ועל כמה פינוקים רציניים (ארוחה או קינוח בחוץ למשל) את ממליצה בשבוע,בהתאם לפעילות הספורטיבית המוגבלת שלי? שוב תודה ושבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר קטנטן נוסף

שילי
    13/12/2008

לגבי ארוחות הביניים,האם הכוונה היא לחלק 3 פירות, יוגורט (חלק או עם פרי בפנים,כמו % שומן?) ועוד צ'ופר קטן בכל היום? לפי צרכי הרעב?
    או שעלי לבחור מתוך זה?
    האם נשמע לך כ3 מנות פרי לחלק זאת ככה: תפו"ע ירוק, 2 תאנים מיובשות וכוס תותים למשל?
    או שעדיף בלי פירות מיובשים?

ת-ו-ד-ה!
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלה יקרה

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

נוכחת מנסיונך שאי אפשר לרעוב. עדיף לאכול יותר ולקבל את זה שיורדים יותר לאט. לפעמים רק חצי ק"ג בשבוע אבל תהיי רגועה ותוכל ללמוד ולחיות.
    אז לשאלותיך:
    לגבי קפה, עד 3 ביום נחשב צריכה סבירה. למה שלא תשארי עם 2 כוסות?
    ניתן לאכול בבוקר יוגורט במקום כוס חלב. אפשר כמובן יוגורט דיאט שהוא רק 60 קלוריות.
    צופר קטן הוא סביב 100 קלוריות כמו חטיף שוקולד מיני, 2 ביסקויטים, אנרג'י, 10 שקדים, 2 ארטיק דיאט וכו'.
    כדי להיות שבעים לאכול ירקות בכל הצבעים בכל ארוחה. מרק חם בחורף זה פתרון נפלא לרעב.
    אפשר 2 יחידות פרי יבש במקום פרי טרי.
    כן, הכוונה לחלק את הפירות וגם את היוגורט במשך היום.
    פעם בשבוע אפשר ארוחה בחוץ במקום הארוחה החמה ביום. לא להגזים. תראי אם את יורדת ותכתבי לי. אם תתפזרי יותר מדי יהיה לך קשה לרדת. אל תשכחי שאנחנו חוסכים בקושי 500 קלוריות ליום וזה חצי ק"ג בשבוע.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחדווה,

שירלה
    14/12/2008

היי חדווה, שוב המון תודה על עזרתך. היום אני מאוד מרוצה ! אכלתי לפי מה שכתבת לי והרגשתי מצויין: בוקר- כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5%. נסקפה ביתי ביניים תפו"ע צהריים: חזה עוף של מאמא עוף עם 3/4 כוס אורז וטיפה פחות מחצי גרגרי חומוס מבושלים+שעועית ירוקה. אחה"צ: קפה הפוך קטן עם חטיף אנרג'י שקדים בדרך הביתה- תפו"ע עכשיו ארוחת ערב: 2 לחם מלא עם חביתה (מטוגנת במעט תרסיס שמן) עם כף קוטג' 3%, סלט מעגבניה ומלפפון וכף שמן זית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ד״ר חדוה בן משה
    14/12/2008

שירלה, התחלה מצוינת.
    זכרי שצריכים התמדה ומחויבות לאורך זמן. להתארגן כל ערב ליום המחרת. לדעת מה אוכלים , לדאוג שיהיו ירקות בבית ולא להתעצל ולהכין סלט וגם ירקות מבושלים או מרק.
    אם מדי פעם יהיה קצת שונה, לא להפסיק. אנחנו לא רובוטים של תפריטים. אם הגזמת זה יהיה פר ארוחה . לא לזלול על חשבון זה מספר ימים. להתאפס חזרה!!!!
    תמשיכי כך וספרי לי. אשמח לשמוע. רואה שעדיף לאכול יותר ולא להיות רעבה.
    בהצלחה ושיהיה יום מקסים מחר.
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה :)

שירלה
    14/12/2008

אני בהחלט מרגישה שבעה ומרוצה! ואפילו לא אכלתי עוד יוגורט ועוד פרי. תראי איך זה שאפילו מרחוק ומבלי להכיר את מצליחה לעזור:) מבטיחה להמשיך לעדכן! שיהיה גם לך יום נפלא מחר והמשך שבוע טוב! שירלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה
    הפי
    10/12/2008

אני חייבת להוריד ממשקלי כ10 ק"ג שאותם אינני מצליחה , אני בת 57 סובלת מיתר לחץ דם מאוזן ע"י תרופות , כולסטרול גבוה לא מאוזן ומסכרת גבולית , אני יודעת שאם ארד במשקל אצליח לאזן את עצמי , אך אני לא מצליחה רעבה כל הזמן, ואוכלת גם מה שאסור לי לא מצליחה לשמור, עד שעה 12 איך שהוא ואחכ ממש לא , אני אוכלת בבוקר שתי פרוסות לחם קל עם ירקות, גביה, וקפה, ב10 פרי, ואחכ ללא שליטה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה

הוספת תגובה

• כן מצליחה

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

שלום אוריה
    הכי פשוט זה להתחיל בשינוי התנהגות. את מתחילה נכון את היום ואח"כ בלגן.
    ארגני לך ארוחות מסודרות. קבעי שעות לאכול צהריים, ביניים וערב. החליטי מה את אוכלת ועמדי בכך. לא ממתקים וחטיפים אלא אוכל יחד עם הרבה ירקות. אזני עם חלבונים ודגנים מלאים.
    שתי הרבה מים. התעמלי. יש הרבה מה לעשות ותמיד כדאי להחליט על צעדים ראשונים שאת עומדת בהם.
    אם קשה לך לבד, העזרי בליווי של דיאטנית. חשוב לדון בקשיים ולמצוא פתרונות הנכונים לך. לא סתם עצות כלליות. זהו תהליך הדורש השקעה מצידך .
    בהצלחה חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הפי
    14/12/2008

תודה לך על העצות החכמות אנסה להשתמש בהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    10/12/2008

פעמים רבות אני סובלת מקור בקצות האצבעות, בייחוד בידיים, כיון שאיני יכולה לעבוד עם כפפות, אשמח לדעת האם יש תה או תמצית כלשהי הידועים כמחממים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מזונות מחממים

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

שירלי שלום
    תה ירוק ותה יסמין נחשבים מחממים.
    יש גם תבלינים מחממים כמו קינמון, זנגוויל, הל, צילי, פלפל, בזיליקום, רוזמרין, כמון וכורכום. הוסיפי אותם לתבשילים ולתה (מה שמתאים כמובן).
    בנוסף אכלי מזונות מחממים כמו ירקות כתומים, בטטה ,דלעת וגזר. דגנים מלאים כמו כוסמת, אורז מלא ודוחן. העדיפי לחם שיפון שנחשב מחמם יותר מלחם חיטה, עוף והודו וכמובן שיבולת שועל.
    בהצלחה וחורף נעים וחם.
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים מזה?
    חן גז
    07/12/2008

ברור לי שאני בהפרעה. צריכה קלורית של פחות מאלף ק"ק ליום. הרבה סוכריות.בת 42 5 ק"ג 160 ס"מ . סובלת מאוסטופורוזיס. ורוצה לעשות שינוי. אמרו לי לעלות לצריכה של 1800 ק"ק . איך עושים תהליך כזה בלי להשמין??? מאתמול להיום עליתי ק"ג (לא לפני מחזור) ולא שיפרתי מי יודע מה את התזונה. רק יותר ירקות מבושלים. איך נפטרים מהצורך הזה לסוכריה מתקה בפה? תודה מראש. חן

לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצאים מזה?

הוספת תגובה

• עליה בקלוריות

ד״ר חדוה בן משה
    07/12/2008

חן שלום
    אני נתקלת בהרבה נשים במצבך שדואגות למשקלן ואוכלות מעט מאד במשך שנים.
    הגוף מתרגל לצריכת הקלוריות הנמוכה, חילוף החומרים יורד וקשה מאד לעלות בקלוריות.
    אם זאת, חייבים לעשות זאת.
    קודם כל צריך לרשום במשך שבוע שבועיים כל ביס שאוכלים ולהעריך קלורית (גם את הסוכריות).
    אח"כ צריך לבדוק אם התפריט מאוזן. לדג' אם את אוכלת מספיק חלבון.
    להעלות בהדרגה קלוריות. כל שבוע ב-100 קלוריות. אני מוסיפה את מה שחסר בתפריט.
    לפעמים משלמים על כך בעליה זמנית, יכול לעלות 1/2-1 ק"ג, אבל בד"כ לא יותר.
    מציעה לך לעשות את השינוי בלווי דיאטנית. צריך בקרה צמודה וליווי מקצועי.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה