מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלי קבוצהאברי05/01/2010
מנסה להוריד 3-5 קילו
אין מצב שאני מצטרף לקבוצה
אלא שלבד לא רק שזה קשה אני גם לא משתף את החברים וממעט לצאת איתם כי בילוי, בד"כ, כולל בירות ואלכוהול שמאוד משמינים
ומניסיוני אני יודע ששתיתי אחד זה הפתח לחמישה הבאים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה05/01/2010שלום אברי
אתה יכול לרדת במשקל גם לבד וגם בעזרת דיאטנית ולא בקבוצה.
אם יש לך חברים טובים אז חבל שתמנע מבילויים. שתף אותם בהחלטה הנבונה שלך להפחית בשתיה וצא לבלות עם שתיה אחת בלבד. זה עניין של החלטה ואתה לא חייב לשתות 5 משקאות.
אם לא תשתף אתה יכול תמיד להיות זה שנוהג ולא שותה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה בשניים..חסויה28/12/2009
שלום ..אני ובעלי מנהלים ביחד מסעדה בבוקר אנו לחוצים מאוד להספיק להכין את כל הבישולים לצהריים וכמובן כל היום עובדים קשה עד 6 ..הבעיה היא כזו אנו שותים נס קפה בבוקר (5)אני אוכלת קורנפלקס דגנים (6)בערך חופן ,הוא לא אוכל כלום ,אחרי 3 שעות אני רעבה בטרוף אוכלת סלט מעגבניה מלפפון כף טחינה והרבה מלח ו,עד הערב אני לא אוכלת כלום כשאני מגיעה הביתה אני רעבה ואז גם צריך להכין לילדים ארוחת ערב משתדלת שתהיה מזינה לפעמים זה מרק, לפעמים זה פתיתים עם חזה עוף או סטייק וכמובן ירקות .הוא בבוקר אוכל פיתה סביח ובמשך היום חוטף פה ושם ..ובערב התקפת רעב בעיקר למתוק אחרי הארוחה אנחנו מחפשים מתוק והרבה!!! מה עושים ??
לפעילות גופנית לא נשאר כוח.. לו צמחה כרס מגעילה ,ולי גם כרס רפויה וירכיים איך אפשר להוריד את זה ומה אפשר לאכול כדי לא להשמין ואפילו לרדת במשקל!!!
אני שוקלת 60 גובה 1.67 .(מבנה גוף אגסי).......הוא שוקל 80 גובה 1.72 מבנה גוף תפוח)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בשניים
מיה בן אפרים28/12/2009שלום,
תודה על פנייתך,
לדעתי עליכם לאכול יחדיו ארוחת בוקר, ממש על הבוקר, לפני היציאה מהבית,
לחטוף משהו לפני הלחץ, וארוחה טובה באחהצ",
חייבים לבנות משהו בסיסי, תפריט, קשה כך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה28/12/2009תודה על תשובתך המהירה ..
אך הבעיה שבעלי לא אוהב לאכול ממש בבוקר, וכשהוא "חוטף" פיתה אני כבר אחרי הסלט אח"כ אין לנו זמן לאכול עד שמגיעים הביתה .
ירידה במשקל מחייבת סוג של פעילות גופנית?אני פשוט הרוסה אחרי העבודה ..
ואיזה אוכל מזין אנו צריכים לאכול כדי להרגיש שובע בלי לחטוף?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחטיפת מזון
מיה בן אפרים14/01/2010החטיפה וחוסר הסדר הם הגורמים לחוסר ירידה ואף עליה,
תכיני לשניכם כריכים מלחם שיפון מלא, ממש , כבד כזה.. שיתיישב, וככה לא תנשנשו או לא תטרפו על אוכל כשתגיעו הביתה..
סתם חטיפים או פירות לא נותנים כלום, רק פותחים את התאבון... לא מומלץ במקרה שלכם.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי יכולה לבדוק לי את התפריט ?מאיה26/12/2009
בוקר -
4 פרוסות לחם קל
גבינה עד 100 קלוריות
ירקות
ביניים -
תפוח / 2 קל עם מעט ממרח ללא סוכר
צהריים -
כוס פחממה
כוס קטנייה
סלט ירקות
ביניים -
תפוח /כוס תה +2 פרוסות קל עם מעט ריבה
ערב -
4 פרוסות לחם קל
גבינה +ביצה
ירקות
לילה - או 2 כוסות פופקורן , או פרי , או 2 פרוסות קל עם ממרח כלשהו (ללא סוכר)
תלוי מתי אני הולכת לישון
אני לא אוכלת בשר - אבל אוכלת הרבה קטניות וירקות כתחליף
אני עושה הרבה ספורט -
5 פעמים בשבוע לפחות , גם לב -ריאה וגם משקולות
גיל 31 , מעוניינת לרדת 10 קילו
התחלתי להתאמן לפני כחודש וחצי , אבל אכלתי סביב ה 2000 קלוריות , אני מעוניינת להוריד
את כמות הקלוריות , אך עדיין רוצה לשמור על איזון בתפריט
תודה מראש ,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט דיאטה
מיה בן אפרים28/12/2009היי לירון,
את בהחלט אוכלת מסודר ובריא אך,
אם המטרה היא ירידה במשקל אז לצערי יש לך יותר מידי פחמימות,
כמות הפחמימות בתזונה ע"פ שיטתי היא לא גבוה מ100-110 ג
( לחם, אורז, פירות, פחמימות, פופקורן )
ולך כרגע יש כ- 180-190, הרבה לירידה במשקל,
הייתי ממליצה לך להפחית את כוס הפחמימה בצהריים ואף 2 פרוסות קל מהערב,
החליפי ביותר ירקות טריים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה להוסיף במקום הפחממה שאני מורידה?
מאיה28/12/2009האם להוסיף מנת חלבון על כל מנת פחממה שאני מורידה?
אני לא רוצה לרדת מ 1500 קלוריות ליום בגלל שאני מתאמנת הרבה
האם תפריט זה יהיה נכון יותר ?
בוקר -
2 מנות פחממה
2 מנות חלב
צהריים -
2 מנות חלבון
1 מנת שומן
שפע ירקות
ביניים -
פרי
ערב -
2 מנות פחממה
2 מנות חלבון
שפע ירקות
לילה -
יוגורט +מעט קורנפלקס ללא סוכר +פרי(1 חלב +1 פחממה+פרי)
מה את אומרת ?
המון המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה ירקות...
מיה בן אפרים06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן במתנייםיקי22/12/2009
שלום רב
אני בן 71. גובה - 1.69 מ". משקל - 72 ק"ג.
ראוי לציין שבמשך 4 חודשים ירדתי 14 ק"ג , באמצעות דיאטה ו הליכה יומית כשעה.
אני מבין כי הBMI שלי תקין. אולם נתוני היחס : מתניים ירכיים 1.6 ( 90 :51 ) אינו תקין.
כיצד אני יכול לשלוט בהשפעה על היחס מתניים - ירכיים?
מה עלי לעשות על מנת לשפר יחס זה?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן במתניים
ד״ר חדוה בן משה22/12/2009יקי שלום
האם אתה רואה צמיג בירכיים או כרס או רק היחס לא מתאים לרצוי?
הקף מתניים תקין לגבר הוא עד 95 ס"מ ולך יש 90.
הקף הירכיים שלך לא יכול להיות 51 ס"מ. נראה לי שמדדת ירך אחת. סרט המידה צריך להקיף את העכוז במקום הרחב ביותר ואז תקבל תוצאה נכונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש למדוד את שני הירכיים?
יקי23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן. להקיף את האגן מתחת לטוסיק.
ד״ר חדוה בן משה24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאולגה21/12/2009
האם לשון של בקר זה חלק שמן? בריא לא בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון בקר
ד״ר חדוה בן משה22/12/2009אולגה שלום
באופן כללי בשר אדום לא נחשב מזון בריאות ואכילתו מקושרת לסיכון גבוה יותר לסרטן ומחלות לב.
לשון בקר מכילה 16% שומן ( 16 גרם שומן ל-100 גרם ו-7 גרם שומן רווי). בד"כ אוכלים יותר ממאה גרם ואז צורכים הרבה שומן.
ועדיף לאכול רק בהזדמנויות חגיגיות למי שאוהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ועישוןאוסנת20/12/2009
אני לא עומדת יותר במלחמה הזאת
הפסקתי לעשן עליי במשקל התחלתי לעשן מדי פעם ואני ממשיכה לאכול כי אני "מענישה" את עצמי על הכישלון.
חוץ מטיפול פסוכולוגי היש פיתרון למעגל הקסמים הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים עישון אכילה
ד״ר חדוה בן משה22/12/2009אסנת שלום
יש פתרון למעגל הקסמים אם תרצי לפתרו וזה ענין של החלטה וביצוע. הכל בידייך.
החליטי על הפסקת עישון והצמדי לדיאטנית בתקופה הקשה הזו לבקרת משקל. זהו תהליך ואין פתרונות פלא.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת אחרתנטע20/12/2009
אני מאוד לחוצה לאחרונה, והייתי רוצה לדעת האם יש מזון שיותר מרגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לסטרס
ד״ר חדוה בן משה22/12/2009נטע שלום
כשלחוצים יש לספק לגוף תזונה מאוזנת מכל אבות המזון ולבנות תפריט נכון עם ארוחות קטנות של חלבון+ פחמימה+ ירקות מחולקות לאורך היום. מומלץ להמנע מסוכר, קמח לבן ושומנים רוויים.
פחמימות מעלות סרוטונין במוח ומביאות לרוגע אבל דאגי שיהיו אלו הפחמימות המורכבות.
כדאי ללמוד טכניקות הרגעה ולצאת מהלחץ כדי שלא יגרמו בעיות בריאות.
פני ליעוץ דיאטני.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל10/12/2009
שלום
אני אוכלת ארוחות צהריים וערב בלבד
האם תוספת של ארוחת בוקר כאשר
ארוחות הצהריים והערב ישארו במתכונתן
תגרום לי להוריד במשקל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ארוחת בוקר
ד״ר חדוה בן משה12/12/2009יעל שלום
אין פרטים מה בדיוק את אוכלת בארוחת צהריים וערב. אם את אוכלת יותר מדי קלוריות ואינך מתעמלת לא תרדי. כשהקלוריות מחולקות נכון ומאוזן, ארוחת בוקר תורמת לשובע ולאכילה נכונה יותר במשך היום. בנוסף, כל ארוחה מעלה את חילוף החומרים.
אם ארוחת הבוקר תהיה מאד גדולה אז ברור שהיא תתרום קלוריות מיותרות.
התייעצי עם דיאטנית לבניית תפריט.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה27/11/2009
שלום רב ,
אני מעוניינת לרדת כ- 10 ק"ג גיל 30 משקל 85 , מבנה רחב . העלתי את המשקל העודף(כ 12 קילו בשנה האחרונה )
אני מתאמנת במכון כל יום , אירובי ואימון כח . התפריט שלי הוא בין 1500 ל 1700 קלוריות ליום
6-8 מנות פחממה , 5-6 מנות חלבון , 3 מנות שומן עד 3 פירות ושפע ירקות .
מה דעתך ?
תודה מראש ,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף
מאיה27/11/2009התחלתי את התהליך לפני פחות משבועיים
כמו כן , הפסקתי לצרוך סוכר . אני לא בשליטה כאשר אני מכניסה סוכר לגוף.
הסוכר שאני כן מכניסה לגוף הוא מפירות וירקות - משתדלת גם לא מוצרים עם סוכרזית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה דנה
ד״ר חדוה בן משה28/11/2009שלום דנה
נשמע נפלא! מתאמנת כל יום וגם התפריט מאוזן וללא סוכר.
עם פעילות יומיומית את אמורה לרדת גם בקלוריות שציינת.
אשמח לשמוע על ההתקדמות בירידה במשקל.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה03/12/2009אני רואה רק שינוי בגוף ולא על המשקל
יכול להיות שאני מעלה מסת שריר למרות שאני לא מרימה משקלים גבוהים
אני תוהה אם אולי אני צריכה להוריד את כמות הקלוריות ל 1200 - 1400
עשיתי המון דיאטות בחיי - לא כאלה שאני גאה בהן (אף פעם לא הרעבה עצמית ) וירדתי ועליתי 18 קילו פעמיים שלוש במשך 6 שנים אבל זו פעם ראשונה שאני מתאמנת ככה כבר חודש
בשנה האחרונה לא הצלחתי להתמיד בשום דרך כי הפסקתי לעשן והתמקדתי בזה
אני מקווה שהגוף לא התרגל לצריכת קלוריות נמוכה יותר
אז בעצם שתי שאלות -
1. האם יכול להיות שהגוף התרגל לכמות נמוכה יותר של קלוריות למטרת הרזייה ואם כן מה עליי לעשות
2.האם יכול להיות שאני צריכה לאכול 1200 קלוריות למרות או עם הספורט שאני עושה ?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה12/12/2009דנה שלום
יתכן והגוף נפגע מירידות ועליות כאלו במשקל והוא פחות מגיב לירידה. בד"כ התעמלות מסיבית כזו כמו שאת עושה אמורה להועיל. אם את לא יורדת הפחיתי קלוריות ל-1500. לא 1200. השארי עם 6 מנות פחמימות ולא 8. בדקי אחוזי שומן כדי לדעת אם יש שינוי שאינו מתבטא במשקל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכותרת "תודה" יש עוד שאלה
מאיה03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית24/11/2009
האם פסיכותרפיה יעילה בתהליך הרזיה?
האם אפשר דרכה להבין את תהליך הזיזג - עליה וירידה במשקל (20-25 ק"ג )?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה
מיה בן אפרים02/12/2009אכן כן, יכולה לעזור מאוד, זוהי שיטה שעובדת על הנפש ולכן, אנשים עם קששיים בירידה והתמדה לאורך זמן יכולים לקבל חיזוקים חייובבים מתהליך זה, הכל תלוי במטפל כמובן ובנכונית התהליך, כמו בכל דבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית23/11/2009
רציתי לשאול האם בתפריט של דיאטה- שמירה אני יכולה לאכול בבוקר לחמניה קלה או 2 פרוסות קל ובצהריים לחמניה קלה או מלאה (כי אני סטודנטית ואני לא בבית ואוכלת סנדביצים) ובערב 2 פרוסות קל או קערית קטנה של דגנים מלאים?
הממרחים הם:בבוקר- גבינה או קוטג' או גבינה צהובה 5% וביצה ,בצהריים חומוס או טחינה עם טבעול לייט ובערב כמו בבוקר.
חשוב לציין שהתפריט מורכב גם מ-3 מנות פרי ביום ומעדן דיאט ו-3 כוסות נס קפה עם סוכרזית.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט מאוזן
ד״ר חדוה בן משה28/11/2009גלית שלום
התפריט סביר, אך לא ציינת אכילת ירקות ואני מקווה שזה קיים.
בצהריים את יכולה לאכול לחמניה מלאה וכדאי להוסיף חלבון כמו חזה עוף או דג ולא רק סויה של טבעול. זכרי שכוס דגנים שווה ל-4 פרוסות לחם קל, אז לא להגזים.
כמובן יש להוסיף פעילות בשילוב תזונה נכונה.
לגבי שאלתך השניה, אני לא עוסקת בפסיכותרפיה ולכן כדאי לפנות למומחים בתחום. אני עוסקת בקואוצינג שמשלב גישות מהפסיכולוגיה ואימון וגם מגיע להבנה של האכילה ופעולה לשינוי התנהגות לקויה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרס על דיכאוןרבקה23/11/2009
לפני כמה שנים ירדתי יותר מ 30 קילו.
אני לא שמנה, אם כי אני צריכה להוריד כ 2-3 קילו.
אלא שלאחרונה, אחרי תקופת אבטלה וגם עכשיו כשאני כבר עובדת, אני מוצאת את עצמי אוכלת בטירוף, בעיקר עם הגיעי הביתה, כאילו אין מחר כשהנחמה שלי היא "יש לך הפרעת אכילה אין לך מה לעשות..."
מעולם לא עשיתי לעצמי כאלה הנחות ואני לא יודעת איך "לחזור לתלם"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות את החשיבה
ד״ר חדוה בן משה28/11/2009רבקה שלום
תמיד אפשר להתחזק, לשנות את החשיבה ולחזור לתלם. את צריכה להאמין בעצמך שאת מסוגלת ולא לוותר.
אם אינך מסוגלת לחזור לשמירה לבד, חזרי לתמיכה של דיאטנית. חבל, ירדת 30 ק"ג ואם לא תעצרי בזמן הכל יעלה חזרה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה***12/11/2009
מה אני יכול לעשות עם החשק למתוק אני מסוגל לשמור על עצמי מלאכול דברים משמינים לא חייב שהיו מתוקים אך אני יודע שאם אני ירזה ויחזור לאכול אותם אני יוכאל בכמויות והכל יחזור למה שהיה
לכן אני ממשיך לאכול דברים משמינים וממשיך להיתאמן ואני כרגע לא מנסה לרדת במישקל קודם אני רוצה את הבטן השרירית והיפה ואחר כך המישקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק פעילות ללא שמירה
ד״ר חדוה בן משה15/11/2009טל שלום
צר לי לאכזב אותך. ללא ירידה במשקל לא תהייה לך בטן שרירית. השרירים מתחזקים, נוצרות קוביות אבל הן מכוסות בשכבת שומן ( אם יש לך עודף משקל כמו שהבנתי) ולא תראה את הבטן השרירית והיפה. כמו קוביות שוקולד שמכוסות בעטיפה. השרירים הם מתחת לשומן.
קבל יעוץ אצל דיאטנית וגם תמיכה במלחמה עם החשק למתוק. צריך לאזן את כל האכילה כדי שהחשק יחלש וגם לשנות את הראש. חבל לאכול דברים משמינים ולהתעמל. עדיף שתעשה גם שינוי בתזונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהיקי11/11/2009
שלום רב
אני בן 71. שקלתי 86 ק"ג. ירדתי במשך 10 שבועות 10 ק"ג. באמצעות התפריט הבא:
בוקר - סלט גדול , 2כפיות קוטג 3% , ביצה קשה\או סרדין\או אבוקדו. 5זיתים.דיאט ספרייט.
ביניים - תפוח \או קלמנטינה \ או אפרסק \או מנגו \או אנונה.
צהריים - עוף \או בשר בקר \או גרונות הודו\ מרק. ירקות מבושלים.
ביניים - כנ"ל
ערב - כמו בוקר.
מידי יום אני צועד כשעה ורבע , הליכה מהירה עד בינונית.
הפסקתי לרדת במשקל כבר שלושה שבועות , למרות שאני ממשיך בתפריט ובפעילות גופנית זהה כל הזמן.
מדוע אינני ממשיך לרדת במשקל ולו בקצב איטי יותר?
מה עלי לעשות על-מנת לרדת במשקל?
ראוי להדגיש כי אינני יכול להעצים את הפעילות הגופנית משום שאני חולה לב.
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט דל קלוריות
ד״ר חדוה בן משה15/11/2009יקי שלום
יפה שירדת במשקל, אבל התפריט נמוך מדי בקלוריות, בקושי 1000 קלוריות.
לאדם בגילך שצועד כל יום מעל שעה לא הייתי נותנת פחות מ-1500 קלוריות. מדוע בלי פחמימות בבוקר ובערב? מהיכן תקבל אנרגיה להליכה, למצב רוח טוב ולחילוף חומרים תקין?
כאשר יורדים לקלוריות נמוכות מדי, חילוף החומרים יורד, הגוף מתייעל ולא מאפשר ירידה נוספת.
בנוסף, יתכן ואחרי 10 ק"ג ירידה יש פלטו ומנוחה והירידות יתחדשו.
אני מציעה להוסיף בהדרגה פחמימות. לפחות פרוסת לחם מלא בבוקר ובערב ומעט תוספת מלאה בצהריים כמו אורז מלא, כוסמת או קינואה. קבל יעוץ מדיאטנית איך להמשיך אחרת המשקל עלול לטפס חזרה במהירות כשלא תוכל לעמוד בתפריט הזה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהרזיהיעל07/11/2009
שלום,
אני בת 26 ובחודשים האחרונים עליתי כ-2 -3 ק"ג...זה לא נשמע הרבה אבל אני נמוכה ורואים עלי בבירור כל קילו...
יש לי בעיה, לאחרונה אני נורא אוהבת לאכול בחוץ עם חבר שלי ותמיד נגררת לאכול משהו משמין...
כשהוא מזמין הביתה פיצה- גם אני "טועמת"...כשיוצאים והוא מזמין בירה- גם אני...
בקיצור- שנינו משמינים בקצב...
לפני שהכרנו הייתי יותר פעילה גופנית ושמרתי על אכילה מאוזנת ועכשיו סדר העדיפויות וההרגלים השתנה...
איך אפשר לרדת במשקל ?יש לכם טיפים?
אמרו לי שכדאי לנסות לאכול 6 ארוחות קטנות ביום- זה עוזר?
אם אני לא אוכלת במשך איזה 2-3 שעות יש לי נפילות סוכר וסחרחורות...
תודה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות עם בן זוג שזולל
ד״ר חדוה בן משה07/11/2009יעל שלום
אכן בן הזוג יכול להשפיע על אכילה מרובה. היות וגם הוא משמין, כדאי לשוחח על המצב ולאמץ אכילה בריאה יחדיו.זה יהיה הכי קל והכי טוב לשניכם אם הוא ממש מתנגד, תצטרכי להיות אסרטיבית ,לאכול בריא ולעסוק בספורט ולא להסחב אחריו לאכילה לא בריאה.
שש ארוחות קטנות זה מצוין וימנע ממך להתפתות לשטויות בגלל רעב. אכלי 3 ארוחות מאוזנות של חלבון ופחמימה וארוחות ביניים קטנות של פרי, יוגורט או מעט שקדים. חזרי לספורט.
תשארי את עצמך גם עם בן זוג.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת זוג
יעל08/11/2009היי חדווה
תודה רבה על התגובה המהירה :)
בעבר ניסיתי "לשדל" אותו לאורח חיים בריא יותר אבל כמובן שיש גבול לכמה שאפשר להשפיע...ואם טוב לו עם מה שהוא אוכל- אני לא מתערבת...הוא בא מבית שבו מבשלים אוכל כבד ועשיר...ואני בשנים האחרונות נעה און אנד אוף עם אכילה בריאה.
יש לי שאלה- אני מאוד אוהבת טחינה, גם גולמית, פשוט שמה 2 כפות ככה על סלט.
עד כמה זה בריא/מומלץ לדיאטה ובאיזה מינון?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה
ד״ר חדוה בן משה15/11/2009היי יעל
מאמצת ומחזקת אותך בשמירה על אורח חיים בריא למרות בן הזוג.
טחינה היא שומן צמחי בריא ומומלץ. כף טחינה = 50 קלוריות. כף טחינה גולמית = 100 קלוריות.
2 כפות טחינה בסלט זוהי כמות סבירה של 100 קלוריות. העדיפי טחינה מלאה שמכילה יותר סידן וברזל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)