מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לאיזון רמת הסוכר בדםליאורה30/04/2010
בבדיקת הדם האחרונה הגלוקוז שלי היה 105. אני בת 62 שוקלת 67 ק"ג, גובהי 163. בריאה בד"כ.
אני מעוניינת בדיאטה שתוריד ותאזן את רמת הסוכר שלי.
בתודה ובברכה,
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה המחלקת "פחמימות בצורה שווה"
מיה בן אפרים03/05/2010שלום ליאורה,
התזונה אותה את צריכה לללמוד לישם הינה תזונה אשר מחלקת את הפחמימות בצורה שווה בין שעות היום.
לצערי קשה להסביר ללא בניית תפריט המיישם זאת אבל בעיקרון, את זקוקה להכיר טבלת את פחמימות אשר מחלקת עד40 ג פחמימה : לדוגמא, 2 לחם קל 20 ג -30 ג , פרי 40 ג, 2 פרוסות שיפון בינוני 40-60 ג , בין סוגי הפחמימות השונות יש את המומלצות יותר ופחות , עשירות בסיבים או פחות, ברגע שתלמדי לא תצטרכי כמובן לספור כל דבר, מומלץ להתיעץ עם איש מקצוע.
קל, פשוט ובטוח ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם כאילו קל/מלאדנה29/04/2010
לאחרונה נתקלתי בתופעה מעניינת. תמיד חשבתי שלחם קל או מלא הוא כזה שנראה בצבע חום או אפור יותר. מסתבר שיש לחם לבן שפשוט הצבע שלו שונה. האם זה נכון? אם כן, איך אני יכולה להבדיל אם לא מדובר במכולת אלא למשל בסנדוויץ' שאני מזמינה בבית קפה והמלצרים לא בטוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קרמל
מיה בן אפרים30/04/2010בדכ" הריח של לחם מלא חזק יותר ולחם מלא צבוע מריח כמו קרמל..
אי אפשר לדעת, אפשר לסמוך על אמינות המקום.
כדאי תמיד לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לחמים (מיואשת!)לאלי21/04/2010
שאלתי את השאלות האלה כבר בכמה פורומים, אבל לא קיבלתי תשובות לעניין...
אני רוצה לדעת מה ההבדל הקלורי בין לחם לבן ללחם כפרי שמפוזרים עליו (ומכיל גם) דגנים (שיבולת שועל, גרעיני חמניות, שומשום)?
על אריזת שני המוצרים אין הבדלים בערכים התזונתיים וזה בכלל לא נראה לי הגיוני!
הרי גרעיני חמניות, שומשום ושיבולת שועל מכילות לא מעט קלוריות!
זה מאוד מטריד אותי, כי יכול ליהיות שאני צורכת כל יום עשרות קלוריות מיותרות מתוספת הדגנים הזאת...
האם כאשר על אריזת כריך מוכן רשום ערך תזונתי ל100 גרם, זה הערך התזונתי הכולל של כל מה שהכריך מכיל? הלחם, הירקות והממרח? שוב, גם זה לא נראה לי הגיוני!
דוגמא:
כריך אבוקדו/מוצר 100 גרם
רשום: קלוריות 219 (לגרסת הלחם הלבן ולגרסת הלחם עם דגנים)
אבל כאשר אני בודקת במחשבון קלוריות ערך קלורי של לחם כפרי עם דגנים ל100 גרם יוצא לי 248
וסלט אבוקדו וביצה מכיל 35 לכף גדושה (הכריך מכיל יותר מזה)
האם הפתרון היחיד הוא לשקול את המרכיבים בנפרד ולראות האם פשוט 100 גרם זה המשקל הכולל של הכל?
אבל עדיין נשארת השאלה של סוג הלחם שלא ניתנת להסבר...
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמים
ד״ר חדוה בן משה24/04/2010ליערה שלום
כאשר מוסיפים דגנים אחרים ללחם יש פחות חיטה ואז יתכן שסך הקלוריות נשאר זהה. גרעיני חמניות או שומשום הם שומנים רבי קלוריות, אבל על פרוסה יש מעט מאד ולכן לא תהיה עלייה משמעותית בקלוריות. חברות רציניות אמורות לכתוב ערכים נכונים ואני כדיאטנית לא יכולה לדעת את החישוב כיון שאין לי נתונים לגבי כמות הקמח ושאר המרכיבים. אני יודעת כשאשר אני אופה בבית לחם מחיטה מלאה ומוסיפה גרעינים ושומשום הפרוסה מכילה לפי חישובי 150 קלוריות.
לגבי הסנדביץ - 100 גרם זה אמור לכלול גם את הממרח. לכן הכריך לא מכיל 100 גרם לחם אלא פחות ואז תוסיפי את הממרח. השאלה מי מחשב את הקלוריות לחברה שמכינה את הכריכים ואם זה אמין. צודקת בהחלט שיכולות להיות טעויות, אני מקוה שלא משמעותיות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב בשריתרוית21/04/2010
ראיתי באחת ההודעות פה שהמלצתן למישהי לאכול ארוחת ערב בשרית. האם זה טוב? האם בערב הקיבה לא תתקשה לעכל בשר ועדיף לאכול בשר בצהריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב בשרית
ד״ר חדוה בן משה24/04/2010רוית שלום
אני לא יודעת לאיזו הודעה התכוונת בדיוק ומה היה המקרה.
בכל מקרה תזונה מותאמת לאדם וסה"כ היום צריך להכיל קלוריות מתאימות ולכלול את כל רכיבי התזונה. תמיד עדיף לאכול ארוחה גדולה יותר במשך היום וקלה בערב. יש אנשים שלא מסתדר להם בשום אופן ואז הארוחה העיקרית בערב. עדיף לא לפני השינה, אלא לפחות שעתיים קודם.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולדאורית21/04/2010
לא מסוגלת לותר על חצי חפיסת שוקולד מריר ליום. אם אני לא אוכלת אני עצבנית. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד
ד״ר חדוה בן משה22/04/2010נעמה שלום
חשוב לברר מה את אוכלת במשך היום. האם את אוכלת מאוזן ובריא? יתכן ותשוקה למתוק נובעת מחסרים תזונתיים או נפשיים.
אם אינך שמנה ובריאה יתכן ואפשר לשלב את השוקולד בתפריט אם אין מתוקים אחרים. הכל ביעוץ אישי. נסי להוריד בהדרגה, לא להמנע לגמרי, את כמות השוקולד ולהסתפק בשורה שתיים.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה אחרי תרופהתמר13/04/2010
עליתי במשקל תוך שימוש בציפרלקס (לדיכאון) עליתי ב9 קילו ועכשיו כשאני עוברת לויפאקס שלא אמורה לגרום להשמנה, אני רוצה לרדת בכל מה שעליתי
איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחליטה על סדר יום קבוע
מיה בן אפרים13/04/2010היי תמר,
ירידה במשקל אינה קשה ברגע שיש סדר והחלטה
בני לך 3 ארוחות בגודל בינוני (
ארוחת בוקר : חובה, שתהיה קלה המבוססת על לחם מלא או קל וממרח לטעמך
צהריים : אכלי ארוחה שתשביע, אולי כדאי גם לא חמה בהתחלה, כדי שלא תהיי עייפה ..
לדוגמא, סלט עם טונה ולחם או סלט עם גבינה ולחם
אחהצ: תתפנקי במשהו טעים וקל, פירות או חטיף
ובערב: אולי ארוחה בשרית או דג, קציצות או פילה , עם ירקות או סלט
מקווה שתצליחי , העיקר שתהני גם מהארוחות..
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרזותיעל12/04/2010
בשנים האחרונות העליתי 10 ק"ג במשקל ואני רוצה לרזות. העניין הוא שאני לא ממש יכולה עכשיו לשלם לדיאטנית. האם יש הנחיות כלליות שלפיהן ניתן לבנות תפריט שיעזור לי לרזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד״ר חדוה בן משה12/04/2010יעל שלום
את יכולה ללכת לדיאטנית של קופ"ח ללא תשלום. תבקשי מרופא משפחה הפנייה אליה.
באתר יש דוגמה לתפריט של 1500 קלוריות אבל עדיף יעוץ אישי.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאפיםנינה07/04/2010
התחלתי דיאטה לפני שבועיים ולרוב אני מצליחה למדי עד שאני נתקלת באיזה מאפה. אני פשוט לא מצליחה לסרב להם!!!!!!!!!!! ואחכ אני מרגישה רע שאכלתי. מה עושים ? איך אומרים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאפים
ד״ר חדוה בן משה12/04/2010שלום נינה
תחליטי על צופר שבועי כמו פרוסת עוגה או כל מאפה אחר. תהני בלי רגשי אשמה.
לא חייבים להמנע לגמרי. אני משלבת צופר יומי למי שזקוק.
חשובה התזונה הכוללת ואז אפשר להוסיף מאפה. קבלי יעוץ דיאטני.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגונן28/03/2010
שלום, אני עידן בן 18
אני ספורטאי, בעיקר שוחה ורוכב אופניים ולפעמים יוצא לי להתחרות בריצה.
כבר יותר מחודש שאני לא אוכל מוצרי חלב בכלל.
השתכנעתי שהם לא בריאים ולא ראויים למאכל , גם מהמחשבה שהמאמן שלי שלא אוכל דברי חלב גרמו לי להחלטה..
אני אוכל אוכל רגיל לא שותה קפה, כמעט ולא מתוגן, ולא בצקים, הרבה סלט ומשלב טחינה גולמית,משקה סויה, קוואקר, לחם מחיטה מלאה, ביצה קשה פעם ביום, ושותה הרבה מים ...
האם ישנה סכנה לפגיעה בגדילה בגלל שאני לא אוכל דברי חלב?
תודה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
ד״ר חדוה בן משה31/03/2010עידן שלום
אתה זקוק ל-1300 מ"ג סידן ביום לפי ההמלצות.
עד גיל 25 יש בניית עצם וחייבים להעמיס מספיק סידן, אחרת מסת העצם לא תהיה אופטימלית.
בכוס חלב סויה יש רק 200 מ"ג סידן .טחינה לבנה לא מכילה הרבה סידן ויש לעבור לטחינה מלאה.
בכל מקרה, קשה מאד להגיע לכמויות הסידן המומלצות ללא מוצרי חלב.
התייעץ עם דיאטנית לגבי תזונתך המפורטת. יתכן ןתזדקק לתוספת סידן בכדור.
מאמן כושר לא מבין בתזונה ולעיתים הם גורמים נזקים בעצותיהם.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה לסוכרsarit20/03/2010
בעיה - אני חולת מתוקים, כל מה שעם סוכר כך טוב יותר, שוקולדים, עוגיות, שתיה חמה עם הרבה סוכר, איך יורדים מזה? מה לנשנש במקום? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לסוכר
ד״ר חדוה בן משה23/03/2010שרית שלום
את אוכלת הרבה מתוק ואז גורמת לתנודות ברמות הסוכר בגוף, לירידה ברמת הויטמינים ושוב דרישה לסוכר. חשוב לאזן את הגוף גם פיזית וגם נפשית. פיזית - ע"י תפריט בריא הכולל חלבון, פחמימות מלאות, שפע ירקות וסיבים ונפשית- ע"י בירור לחץ נפשי או פיצוי בחיים הגורם לאכילה רבה של מתוק.
לעיתים קשה לאכול רק מעט מתוק ביום ולכן כדאי להמנע לגמרי ממתוקים במשך שבוע שבועיים, לאכול בריא ולנקות את הגוף. אח"כ תוכלי לאכול מתוק במידה בין הארוחות ולא במקום ארוחה.
פני ליעוץ דיאטטי לעזרה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחממות ותה ירוקד16/03/2010
תודה רבה מאיה על התשובות הברורות.
רציתי לשאול, במידה ואין באפשרותי למצוא לחם קל,מה כמות הלחם המלא המומלץ ביום?(בגרמים)
משקלי 85 וגובהי 178
2.מהי הכמות המותרת לשתית תה ירוק?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3-4 כוסות
מיה בן אפרים13/04/2010פשוט לא נראה לי להגזים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוניםד15/03/2010
שלום,
מהי כמות הקטניות המותרת בארוחה,ועם מה נכון לשלב אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ עם פח' - במיוחד אורז או בשר!
מיה בן אפרים16/03/2010חצי כוס בצהריים עם אורז או עם מנה בשרית ואז, ללא פחמימה,
זוהי ארוחה מזינה ומלאה, משביעה ובריאה , כוללת את כל חומצות האמינו ותורמת לתחושה טובה בקיבה ולשמירה על רמות הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחממות בצהרייםד12/03/2010
שלום,רציתי לדעת אם 80 גרם פסטה בכל ארוחת צהריים מותרת.
במידה וכן, אם מה רצוי לשלב.והאם אפשרי לאכול עוד מנת פחממות לדוגמא בארוחת בוקר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב אך, לאוו דווקה בארוחות
מיה בן אפרים16/03/2010מומלץ מאוד לאכול ארוחת בוקר ( עד שעתיים מההשכמה) הכוללת פחמימות, אני אישית מעדיפה להמליץ על פחמימות נוספות דווקה בין הארוחות ולא בארוחות ( כגון צהריים וערב) לדוגמא, פרי ב11.00 וכריך קל ב17.00, ובארוחות להתבסס על חלבונים ( בשר, ביצים, גבינות ודגים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול עם פירות וירקותדפנה11/03/2010
שמעתי שאסור לאכול פירות מיד לאחר ארוחה כי זה עושה בעיות קיבה. אבל מה אם אני מכינה עוף בתנור עם תפוחים למשל? האם זה גם מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של ריקבון
מיה בן אפרים16/03/2010זה לא מזיק לבריאות אך אכן כן גורם למזון להרקב בקיבה, ועלול לגרום לגזים לא נעימים
מומלץ לא להשתמש בסוכר פירות, פירות יבשים וכדומה על מנת לשמר וליעל את העיכול והקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הגיונייבגניה04/03/2010
שלום רב!
אני בת 25 שכל החיים סובלת מעודף של 20ק"ג....
כל הזמן ניסיתי דיאטות כאלה ואחות.
לאחרונה התחלתי להתאמן ואני גם מאוד משתדלת לנהל אורך חיים בריא!
השאלה היא כזו...
בזמן האחרונה אני שמה לב שאני מתחילה סוף סוף להוריד במשקל...
אני רואה את זה גם לפי ההשתקפות במראה וגם לפי הבגדים שניהיו גדולים ( אותם בגדים שהיו צמודים)
אך יחד עם זאת כאשר עליתי על המשקל הוא הראה שעליתי ב2 ק"ג????????????
איך זה יכול להיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל והצרת הקפית
ד״ר חדוה בן משה06/03/2010יבגניה שלום
בנית מסת שריר, חיטבת את הגוף והצרת הקפים. בניית שריר מוסיפה משקל לגוף, אבל במקביל איבדת שומן ומכאן את רזה יותר במראה. אם היית בודקת אחוזי שומן, היית רואה מה קורה בגופך.
המשיכי בפעילות ותראי תוצאות. התעלמי מהמשקל כל זמן שאת מרוצה מגופך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)