מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שייק חלבוניםדבורי28/02/2010
שלום.
האם החלפת ארוחת הבוקר ב פרוטאין שייק (2 כפות השוות ערך ל 52 גרם חלבון ן 270 קלוריות) ללא קשר לאימון כל שהוא טובה לדיאטה?
או שאני עושה טעות ורק אשמין מכך???
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שייק חלבון
ד״ר חדוה בן משה01/03/2010דבורי שלום
ממש מיותר להחליף אוכל בשייק חלבון. זהו עומס מיותר של חלבון וגם לא תהיי שבעה.
בקלוריות האלו את יכולה לאכול 2 פרוסות לחם מלא עם ביצה/גבינה/אבוקדו וירקות או כוס קורנפלקס וכוס חלב.
תמיד עדיף אוכל על נוזלים. כשאת אוכלת את לומדת הרגלים נכונים. לא נועדנו לשתות שייקים במקום אוכל.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לחולה קרוהןא24/02/2010
שלום
אני בת 23, חולה בקרוהן כשנתיים וחצי
לחולי קרוהן אסור סיבים, חלב, פירות ירקות ומה עוד לא ציינתי? :)
אני 1.75 שוקלת 68 ורוצה לרדת ל65 אבל מאוד מתקשה
כרגע ארוחת בוקר שלי מורכבת מביצים+פרוסת לחם לבן (פחות סיבים)
ארוחת צהריים/ערב (תפוחי אדמה/אורז לבן/כוסמת ועוד) + מנת עוף/דג +לחם
לעיתים מוסיפה אבוקדו לתפריט כאשר אני מרגישה טוב יותר
ירדתי 10 קילו בחצי שנה ועכשיו אני תקועה כבר כחצי שנה עם אותו משקל
מה אפשר לשנות/לעשות?
חשוב לציין אני מאוד מתקשה להתאמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה לי התזונה שלך
מיה בן אפרים25/02/2010רשמי לי תפריט דיגמא של אתמול: מהבוקר עד הערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהדבורי15/02/2010
היי. אני בת 29 גובהי 1.60 ומשקלי 68ק"ג
הייתי מאוד רוצה להוריד 10 ק"ג.
התחלתי לפני מספר ימים דיאטה של 1500 ק"ק עם ספורט לפחות 3 פעמים בשבוע.
אך אינני בטוחה... האם עלי לצרוך פחות קלוריות בהתאם לגילי ומשקלי על מנת לרזות? יש לי ילד בן שנה וניתן לומר כי אני פעילה רוב היום (בהתרוצצות אחריו...)
האם 1500 ק"ק "יעשו את העבודה"???
ושאלה נוספת: האם עצם העובדה שמותר לי לאכול 1500 ק"ק ביום אומרת כי אני יכולה לאכול מעט במשך היום ואילו בארוחת הערב לאכול צלחת פסטה עם רוטב עגבניות ופרמזן???(הכל מחושב כמובן בכמויות וקלוריות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ושימוש בקלוריות
מיה בן אפרים17/02/2010שלום,
לצערי אינני תומכת בקלוריות בלבד,
הרבה שרוצים לרדת במשקל ונתקלים בבעיות הם דווקה אלו המתקמצנים בבוקר ובערב אוכלים את כל " החבילה" , בנוסף, אם עשית כבר מספר ניסיונות דיאטה בעבר, ויש סיכוי כי קצב חילוף החומרים נפגע, או שאת מעמיסה ארוחות גדולות ולא מפזרת אותן, את עלולה לא לרדת בכלל.
המלצתי לאכול ארוחות קטנות הכוללות חלבונים דלי שומן, ביצה ולחם קל ( כן, זה לא אומר שאינני אוהבת את הפסטה בערב) , הרבה ירקות, מים ומעט קפה או משקאות אחרים, לשבוע מארוחות טובות ופחות לחשב קלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דבורי17/02/2010תודה על התשובה המהירה.
תוכלי לומר לי אילו מאכלים הם חלבונים דלי שומן???
והאם המלצתך היא לאכול לחם, ביצים וחלבונים דלי שומן רוב הארוחות??
(כמובן בנוסף לירקות ופירות)
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים
מיה בן אפרים01/03/2010מזונות וחלבונים דלי שומן שכדאי לכלול בארוחות לאורך היום:
מעט מאוד פירות
חזה עוף , סינטה או פילה בקר
גבינות לבנות, יוגורטים , קוטג'ים
ירקות, במיוחד עליים, עגבניה, מלפפון, פטריות ונבטים
סביב ה- 4 פרוסות לחם קל לאורך היום
חטיפי דגנים דלי קלוריות לדגמא אנרג'י 58 , או מסדרת פינוקי בריאות עד 80 ק"ק
הרבה מים , 3 קפה וגג 1 קפה הפוך דל שומן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרזות בבטןעמית14/02/2010
שלום
אני שבעה חודשים לאחר לידה. מבנה גוף צר גובה 1.66 משקל 53 קילו. לא שמנתי כלל בהריון, היתה רק בטן כך שהכל חזר לקדמותו מיד לאחר הלידה, אבל נשארו לי שאריות בטן... בטן רופסת מעט. אני מאוד מקפידה שנים על תזונה נכונה, אוכל בריא ומאוזן עם הקפדה לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות עם פחמימות מורכבות בעיקר. איך אוכל להוריד את הבטן. האם עליי להפחית בתפריט וכך תרד הבטן? האם ארד דווקא בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בבטן
מיה בן אפרים15/02/2010חשוב שבאמת תאכלי כל שלוש שעות, חשוב שתאכלי חלבונים רבים בנוסף לפחמימות ,
כגון ביצים, גבינות בשר ודגים, כך יובטח ירידה גדולה יותר באחוזי השומן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא מצליחה לרדת במשקל?רונית14/02/2010
גיל 45 גובה:1.58 עד לפני חודשיים שקלתי כל הזמן 55
לפני חודשיים עברתי ניתוח בקע מפשעתי וטבורי סובלת מתת פעילות בלוטת המגן: אך לפי בדיקות הראה שאני מאוזנת.
כל הזמן שמרתי תזונה נכונה לאחרונה אני עולה למשקל כל יום ובבוקר שוקלת 58 דבר שמתסכל אותי הבטן נוראה נפוחה. אני מרגישה שאני לא אוהבת את זה.
חזרתי להתעמל במכון כושר בנתיים מבוקר (בגלל הניתוח)
מה יכולה להיות הבעיה שלי.
בדרכ התפריט שלי הוא כזה
בוקר נס קפה חלב בערך 3/4 בעבודה (חלב 3%)
[אקטיביה או 0% - 1.5%
סלט ירקות כולל: חסה עגבניה מלפפון, פלפל ירוק, תפוח, שמן ומלח
גבינה / טונה/ אם בא לי מביאה מהבית ארוחה חמה קציצות/ עוף + מעט פחמימה (אורז בסמטי או מלא)
יותר מאוחר 2 לחם קל גבינה צהובה ממרח כלשהוא
נס קפה
בימי שישי דגים פחמימה ירקות אורז
שבת הבעיה שלי אם עוגה.
מה הטעות שלי? האם הגיל? עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה
רונית16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הגיל
מיה בן אפרים17/02/2010הפעם זה לא הגיל,
לדעתי את לא אוכלת מספיק בבוקר, כן, ותתפלאי, זה יכול להשפיע,
הגדילי את ארוחת הבוקר ( הכניסי פחמימה דלת שומן כגון לחם או בראנפלקס )
בצהריים השתדלי לא לכלול פחמימה.
הסיבה שאינך יורדת ואף ראית עליה היא כי הגוף מפרק שריר עקב העובדה שאינו מקבל אנרגיה לפרוק שומן, ואז בצהריים, את מעמיסה , מה שהגוף אינו יכול ואינו מכיר.
את המשך היום השתדלי לשמור,
בהצלחה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי09/02/2010
שלום רב,
כמה קלוריות אנחנו שורפים בשעה אחת של שינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת קלוריות בשינה
ד״ר חדוה בן משה10/02/2010שירי שלום
0.9 קלוריה לשעה לק"ג משקל גוף. אז תכפילי את המשקל שלך כפול 0.9ותקבלי את הקלוריות לשעת שינה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא סוכר וגלוטןמאיה05/02/2010
שלום רב
החלטתי לנסות דיאטה ללא סוכר וגלוטן
סוכר כי אין ממש סיבה כן לאכול סוכר
וגלוטן כי הייתי בטיפול אצל נטורופטית והיא המליצה לי לנסות
כמו כן אני צמחונית
רציתי לשאול האם תפריט זה מאוזן יחסית?
בוקר -
חביתה , מעט גבינה וסלט ירקות עם כפית שמן זית
או תפוח+יוגורט ללא שומן
ביניים - פרי
צהריים -
צלחת או שתיים של מרק קטניות כלשהו , או מרק ירקות (בייתי לא שמן)
ביניים - פרי , או שתי פריכיות אורז עם מעט דבש
ערב-
ירקות מבושלים+סלט ירקות עם כפית שמן זית +
או שתי מנות קטנייה (חומוס, שעועית,אפונה וכו')
או מנת קטנייה ומנת פחממה (אורז מלא)
כמו כן חשוב לי לציין שאני מעוניינת לרדת במשקל כ 10 קילו
אני עושה פעילות אירובית כמעט יום יום 40 דקות
מקפידה לשתות 2 ליטר מים ולאכול שפע ירקות
תודה מראש ,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט ללא סוכר וגלוטן
ד״ר חדוה בן משה10/02/2010מאיה שלום
אפשר לחיות ללא סוכר. לגבי המנעות מגלוטן, האם יש סיבה לכך? בד"כ נמנעים רק חולי צליאק.
הדיאטה סבירה אבל משעממת ומונוטונית.האם תוכלי לחיות כך?
גווני עם פחמימות מלאות כמו קינואה, כוסמת קוסקוס בטטה ותפוא. אכלי טחינה אבוקדו אגוזים ושקדים. הוסיפי יוגורט.
יש חוסר סידן בתפריט.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מאיה11/02/2010תודה על תגובתך
אני אוכלת מנת יוגורט ביום עם פרי
או כארוחת בוקר או כמנת ביניים , אני צריכה יותר מזה לדעתך?
כמו כן האם זהו תפריט לירידה במשקל ? כמו שציינתי במייל הקודם אני מעוניינת לרדת 10 קילו
המון תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה11/02/2010שלום מאיה
התפריט שקיבלת הוא בערך 1000 קלוריות ( אם תדייקי בכמויות) וזה לטעמי אפילו נמוך. בדקי שבוע כמה את יורדת. אם את יורדת יותר מ-1 ק"ג בשבוע, זה חזק מדי.
בשילוב פעילות אפשר לאכול אפילו 1500 קלוריות ולרדת.
בברכה חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
מאיה12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!יבגניה04/02/2010
אני בת 25 הגובהה שלי הוא 165 ואני שוקלת 85 ק"ג.
אני חייבת את העזרה שלכם,בחודש האחרון התחלתי במסע המפרך של להוריד במשקל...
התחלתי להתאמן בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע בערך 1-1.5 שעות בכל פעם, אך אני לא מצליחה להוריד במשקל!
העניין שאני חייבת להוריד לפחות 5 ק"ג עד יוני כי אני מתחתננת ביוני ואני רוצה להוריד לפחות 5 ק"ג, אין לי אפשרות להגיע לדיאטנית כי אני עובדת משמרות והיא מקבלת פעם בשבוע דווקא ביום שאני עובדת בו ערב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני ישמח לעזרה המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה?
יבגניה09/02/2010למה אתן לא עונות?????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה10/02/2010שלום יבגניה
רק מספורט לא תרדי במשקל אם לא תשלבי תזונה מתאימה. מזל טוב לחתונה!
אשמח לעזור אם תכתבי לי מה את אוכלת .
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך!
יבגניה10/02/2010קודם כל תודה!
אני מאוד משתדלת לאכול בריא, במהלך השבוע!
אני אוכלת לחם שחור מקמח מלא יחד עם גבינת שמנת בתוספת זיתים!
ירקות, פירות, בשר, דגים, תוספות : כמו אורז כוסמת, תפוח אדמה, פססטה. אני לא יגיד לך שאני לא אוכלת מתוק ( כמו שוקולד, עוגיות מתוקות, אך רק פעם בשבוע), אני ישמח אם תוכלי המלצות לתחליפים של כל המתוקים, חוץ מזה שאני חושבת שהבעיה שלי זה השיעמום וסופי שבוע, כי אז אני מרשה לעצמי קצת יותר מביום רגיל! חוץ מהמתוק אני לא צורכת בסוכר יותר.....
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
ד״ר חדוה בן משה11/02/2010יבגניה שלום
גם אם את אוכלת בריא חשוב סך הקלוריות שאת מכניסה לגוף.
ב1500 קלוריות את יכולה לאכול 4 פרוסות לחם עם גבינה או ביצה או אבוקדו או טחינה
מנה בשרית סבירה + כוס תוספות בצהריים. 2-3 פירות ויוגורט.
שפע ירקות בכל הארוחות וגם ביניהן + כף שמן זית. את יכולה פעם בשבוע פרוסת עוגה או 2 ביסקויטים ושורה שוקולד.
חפשי פתרון לשעמום בסופי שבוע. אוכל הוא לא מענה לשעמום.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת!
יבגניה12/02/2010האם זה משנה איזו תוספת ואיזה בשר אני אוכלת?
האם חוץ ממתוק עש משהו שלא צריך לאכול!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמנים בצפוןעדי01/02/2010
שלום
אשמח לקבל המלצות על מאמנים באזור כרמיאל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי אינני מכירה
מיה בן אפרים01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל26/01/2010
קניתי מסופר לחם קל דגנים שיש בו 178 קלוריות למאה גרם. כל פרוסה היא מרובעת ויותר גדולה מלחם קל שהייתי קונה בעבר. עדיין אני יכולה לאכול 2 פרוסות מהלחם הזה לארוחת בוקר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל
ד״ר חדוה בן משה31/01/2010ליטל שלום
בד"כ לחם קל מכיל כ-35-40 קלוריות לפרוסה. אם הפרוסה גדולה יותר היא יכולה להיות גם 60-80 קלוריות. ההפרש לא יהיה משמעותי לגבי 2 פרוסות בארוחת הבוקר, אך אם את אוכלת מספר רב של פרוסות ביום, תהיה תוספת קלוריות משמעותית.
בחישוב את מחלקת את משקל הלחם למספר הפרוסות ואז תדעי כמה שוקלת כל פרוסה. אם 100 גרם מכילים 178 קלוריות, בדקי כמה קלוריות יהיו בפרוסה שבדקת את משקלה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורף ומאפיםנילי26/01/2010
מאז ומתמיד הייתי חולה על מאפים ולחמים למיניהם. אני מאוד מנסה להתרחק מהם. העניין הוא שמשהו בחורף הקר והעגום הזה פשוט מעורר בי את החשק להכניס לפה לחם או בורקס או סנדוויץ', והחשק כה חזק שאני לא תמיד מצליחה להילחם בו. מה עושים במצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורף ומאפים
ד״ר חדוה בן משה31/01/2010שלום נילי
אין טעם להתרחק מלחם!! בתפריט בריא ומאוזן אפשר לאכול לחם מחיטה מלאה. עדיף להמנע מבורקסים המכילים קמח לבן ושומן רב. אם תמנעי מלחם תהיי עצבנית ורעבה.
ניתן לאכול לפחות 4 פרוסות לחם מלא ביום, תלוי בגילך, משקלך ורמת הפעילות שלך.
התייעצי עם דיאטנית.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מעידות"גלי24/01/2010
אני מנסה לשמור על אורח חיים בריא ובד"כ זה מסתדר בסדר גמור, ז"א כל עוד מדובר בשגרת יומיום. אבל בסופי שבוע וכשאני לא בעבודה במהלך היום אני מתקשה יותר. איך נלחמים בתופעה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופי שבוע
ד״ר חדוה בן משה31/01/2010שלום גלי
את יכולה להרשות לעצמך לחרוג במעט מהתפריט הקבוע. זוהי יכולה להיות ארוחה טובה יותר או פרוסת עוגה או כל פינוק אחר. כדאי לא לזלול בלי סוף אלא להחליט על משהו מבוקר.
אם תהיה חריגה של כ-500 קלוריות יום אחד בשבוע לא תעלי במשקל וגם תהני מתפריט מגוון.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניםמיטל14/01/2010
עד כה ניסיתי להרזות וגם הצלחתי. מעבר לתזונה נכונה ובריאה אני עסקתי גם בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע. השאלה שלי אם אני לא רוצה להרזות יותר, האם אני יכולה לרדת לפעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע? האם זה לא יגרום להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונים
ד״ר חדוה בן משה18/01/2010מיטל שלום
כל הכבוד על העיסוק בפעילות גופנית ואכילה בריאה.
מומלץ להשאר עם 4 פעמים בשבוע, אבל אם קשה לך , עקבי אחרי המשקל כשאת יורדת לשלוש פעמים. נסי לעלות את רמת הקושי באותן 3 פעמים שאת מתעמלת ואז גם תשרפי יותר קלוריות.
אם סיימת את תהליך הירידה אפשר לעלות בקלוריות ותמיד כדאי להתעמל יותר.
התייעצי עם דיאטנית לגבי התפריט
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירהיקי08/01/2010
שלום רב
אני בן 70. גובה 1.68 מ . משקל 70 ק"ג .
שקלתי - 86 ק"ג לפני 5 חדשים. צרכתי כ-1200 קל" ליום והלכתי מידי יום כ-90 דק".
המאמץ היה רב , אולם כדאי.
לאחר שהגעתי ל"נחלה" , אני מעונין כמובן לשמור על ההישג.
אי לכך , אני מבקש עצתכן המלומדה.
אני מבקש לצרוך כ-1500 קלוריות מידי יום, הייתי מבקש לדעת, כמה זמן הליכה אני אמור לבצע מידי יום כדי לשמור על משקלי הנוכחי.
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הליכה
ד״ר חדוה בן משה10/01/2010יקי שלום
הליכה של שעה ביום נפלאה לבריאות ושמירת משקל. אתה שורף כ- 300 קלוריות תלוי במרחק שאתה עובר ובדופק אליו אתה מגיע. אם אכלת עד עכשיו 1200 קלוריות, זה נכון לעלות ל-1500 כשהמטרה אפילו יותר. תצטרך להשקל פעם בשבוע ולראות מה קורה למשקל. שמירת משקל תלויה בגורמים נוספים מלבד פעילות ותזונה . אתה לא תוכנת מחשב וכמות האוכל והפעילות משתנה מיום ליום. כדאי להיות בבקורת של דיאטנית לגבי כמויות המזון והפעילות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונהנועה05/01/2010
שלום, לפני שנה עשיתי שינוי מאוד מהותי בחיי - התחלתי להתאמן ושיניתי את התזונה מהקצה אל הקצה. אני לא רואה בזה דיאטה, אבל אני חייבת להודוצ שאני מרגישה כמו מכורה לאוכל. זה דעיין מאבק כמעט יומיומי אצלי, כי החשק לאוכל לא טוב עדיין קיים. האם זה עובר אי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה נכונה
ד״ר חדוה בן משה05/01/2010שלום נועה
ברכותי על השינוי באורח החיים. שינוי הרגלים לוקח זמן רב להטמע. ההרגלים הלא טובים ליוו אותך כל החיים ולא בשנה נעשה שינוי לתמיד. ככל שתתמידי בהרגלים החדשים הם יהפכו חלק ממך.
יש מדי פעם מעידה להרגלים הישנים ואם תתייחסי לכך רק כמעידה, תתישרי תמיד חזרה.
אם בא לך לעיתים רחוקות גאנק קטן ואת מפנטזת על זה בלי סוף, אז עדיף להרגיע מדי פעם את החשק עם פרוסת עוגה וכו ולאכול שאר היום בריא ונכון. אם את נמנעת לגמרי וחיה עם זה בשלום אז זה הכי טוב ואם לא הרשי לעצמך משהו מדי פעם.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו- מבינה אותך לחלוטין
אחת16/01/2010גמני, כמוך, עשיתי שינוי מאוד גדול לפני כשנה וחצי. זה החזיק לי חצי שנה בצורה מדוקדקת ומטורפת, ירדתי המון, אבל אז הרגשתי איך אני נשברת פנימה, כי המאבק הזה, האינסופי, בראש שנישאר שמן, פשוט הרס אותי.
היום, אני אמנם 5 ק"ג יותר מהשיא בו הייתי, אבל לפחות אני מצליחה לשמור על זה [פלוס מינוס קילו]לאורך זמן, וכן אוכלת בצורה מאוזנת ומרשה לעצמי דיי הרבה.
אבל אם את מוצאת פתרון לראש השמן, אז וואלה, דברי אלי בפתרונות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)
.jpg)