מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון בעקבות התחלת תוכנית הרזיהיהודית05/11/2009
כל פעם שאני מתחילה תכנית הרזיה אני ישר נכנסת לדכאון קשה ומפסיקה לתפקד, נאלצת מייד להפסיק עם התכנית.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית דיאטה מתאימה
מיה בן אפרים05/11/2009האם התוכנית מתאימה לך? האם היא מלחיצה אותך בגלל חוסרים בטעמים שאת אוהבת? האם חוסר במתוק ובסוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה02/11/2009
שלום יש לי שני שאלות אני אחרי ירידה של 15 קילו וכל הדיאטה מבחינת פחמימות אכלתי 6 פרוסות לחם קל וירדתי בחצי שנה את זה בזמן האחרון בסופי שבוע היו לי התקפי בולבוס שאכלתי ללא הכרה וכן כמובן שעליתי שלוש קילו , אני מתחילה את הדיאטה שוב התפריט שלי הוא שני פרוסות לחם קל + שני כפות גבינה ותפוח צהריים ירקות מבושלים עם רסק +שני פרוסות לחם קל וחזה עוף על הגריל וכפית מיוקל בניים- תפוח + שני פרוסות לחם קל כפית ריבה ערב- שני פרוסות לחם קל ושני כפות גבינה וסלט ענק עד עכשין בארוחת בניים לא היה לי פחמימה עם אני ככה אני ירזה שוב ? אפשר להוסיף יוגורט עוד ? אני כל כך מפוחדת ורצה להוריד את הקילוגרמים בבקשה תעני לי עושה שלוש פעמיים ספורט בשבוע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ואחריבה בולמוס אכילה
מיה בן אפרים02/11/2009היי אולגה,
עם תפריט כזה כחצי שנה, אני מבינה את הגוף שצווח, " תני אוכל מעניין !!!!!! מתוק, ופחמימתי!!"
פרוסות הלחם אינן מספקות צורך נפשי, הן בהחלט תורמות לשובע, למיעוט הקלוריות ולסדר,
אך, ואל תורידי מערך זה, זה חשוב!
בבקשה, הקפידי להחליף ארוחה אחת בארוחת פסטה ובער חלבונית, דגים או ביצים.
וכדאי שתמשיכי את התפריט הבסיס, הוא טוב לירדיה, אכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית25/10/2009
האם מספיק לעשות רק פילאטיס כדי לרזות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד״ר חדוה בן משה27/10/2009שרית שלום
כדי לרזות יש לעשות פעילות גופנית אירובית המעלה דופק ושורפת קלוריות.פעילות בונה שריר עוזרת גם לירידה במשקל כיון ששריר שורף יותר קלוריות. לפילטיס יתרונות של גמישות, חיזוק שרירים והרגשה נפלאה. הוסיפי לפילטיס הליכות, אופניים, שחייה או ריצה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה ליריד במשקלדניאל24/10/2009
אני בת 16.5 ושוקלת כ-60 ק"ג הגובה שלי הוא 159 ס"מ
מזה זמן רב שאני מנסה להוריד ממשקלי אך ללא הצלחה ועם תסכול רב
אני לומדת עד שעות מאוחרות דבר המקשה עליי בנוגע לשמירה על התפריט שכתבתי לעצמי אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהמליץ לי על שינויים בתפריט שלי..זה תפריט חדש מזה כשבוע שאני מצליחה לעמוד בו השאלה היא אם הוא מספיק טוב כדי להוריד ממשקלי..
בוקר: כוס חלב חם +כפית דבש+ חופן פיטנס
ביניים: כריך מלחם חיטה מלאה + גבינה לבנה 1/2 %+ ירקות
תפוח
צהריים:( עדיין בבית ספר) כריך מחיטה מלאה עם פסטרמה 1%
ערב: פרוסת לחם מחיטה מלאה + גבינה לבנה וירקות וחביתה
כוס חלב + כפית דבש +פרוסת לחם קל עם ריבה
תודה מראש דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה27/10/2009דניאל שלום
מבחינת הקלוריות תוכלי לרדת במשקל בשילוב פעילות גופנית. הבעיה שהתפריט חד גוני ומשעמם ובנוי רק על לחם. פרוסת פסטרמה לא מחליפה מנת חלבון בשרית. אם לא יוצא לך לאכול ארוחות חמות, שימי בסנדביץ לביה"ס חזה עוף, קציצה, טונה או סרדינים. הוסיפי ירקות במשך היום וגם 3 מנות פרי. אפשר להחליף כוס חלב אחת ביוגורט, אם את אוהבת.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להרזות כמה 3-2 ק"ג בליס16/10/2009
לספור קלוריות? כי קצת התעייפתי מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות בלי לספור קלוריות
ד״ר חדוה בן משה17/10/2009אפשרי לרזות בלי לספור קלוריות. אכלי ארוחות מסודרות והקטיני כמויות. לדוגמה אם את אוכלת מנה גדולה של תוספת פחמימתית בצהרים אכלי חצי מהכמות והוסיפי ירקות. עברי לפחמימות מלאות. המנעי ככל האפשר ממתוקים ומחטיפים משמינים. שתי הרבה מים ועסקי בספורט.
אין צורך לספור קלוריות באופן אובסיסיבי, אבל כדאי לקבל הדרכה אילו כמויות נחשבות סבירות לאכילה.
השמעי לגוף. לפעמים רעבים יותר ואפשר לאכול מעט יותר ולעיתים תאכלי פחות. אי אפשר לאכול כל יום כמו תכנת מחשב בדיוק אותם קלוריות. הממוצע השבועי יקבע את ההרזיה.
בהצלחה!
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב הרזיהיקי15/10/2009
שלום רב
אני בן 71.
משקלי 79 ק"ג
גובהי 169 ס"מ
צועד מידי יום שעה בקצב בינוני
לפי מחשבון הוצאת קלוריות יומית , אני מוציא כ2300 קל"
אני צורך מידי יום - 1500 קל"
לםי הנתוני כנ"ל , כמה ק"ג אני אמור להשיל מידי חודש?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה לענות אך..
מיה בן אפרים15/10/2009שלום יקי,
אין לדעת , זה מאוד אינדוידואלי,
הכיצד אתה שורף 2300 ק"ק? קצת מוזרה הספירה, אינני משוכנעת בדיוקה.
האם אתה אוכל מסודר?
האם אתה אוכל מספיק חלבון?
האם אינך מעמיס סוכרים ופחמימות בארוחות?
כל השאלות האלו משפיעות גם כן על קצב הירידה..
העיקר, בהצלחה,
אם ענית -כן - על שתי שאלותיי הראשונות ו-לא על האחרונה,
אני בטוחה שתצליח לרדת, כמה, זה כבר לא ידוע..
כל הכבוד,
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבניית תפריט יומי טוב יותרלילך12/10/2009
שלום!
הייתי שמחה לקבל את עצתכן בנוגע לתפריט היומי שלי, לדעת מה לדעתכן ניתן להוריד או להוסיף על מנת לרדת במשקל.
אני בת 22, בדיאטה מגיל 10, יש לי מבנה רחב ושרירי יחסית, אני במשקל 61, גובהי 164, והייתי שמחה לרדת כ-3 קילו נוספים. זה לא בוער בי עד כדי אובססיה, אבל זה יכול להיות נחמד.
אני עושה ספורט כ-4-5 פעמים בשבוע, שעה ביום, שמשלב אירובי עם עיצוב.
אני פותחת את הבוקר עם דגני "פייבר 1" ללא סוכר ועשירים בסיבים, עם יוגורט 1.5 אחוז וחצי כפית דבש.
לעתים אני אוכל פרי לפני ארוחת צהריים - תפוח או אפרסק
בצהריים אני אוכלת 3 מלפפונים גדולים, עגבניה אחת וכחצי גמבה גדולה, מלווה בגבינה 5 אחוז וקערת אורז מלא, לעתים עם קינואה או כוסמת
אחה"צ שוב פרי 1 / יוגורט 0 אחוז
בערב 3 פרוסות לחם קל, 3 מלפפונים, עגבניה, גמבה, לפעמים גזר, מלווה בגבינות רזות טונה/נקניק/ביצה
לעתים אני משלבת בתפריט ירקות מוקפצים/פשטדות בלי בצק
במהלך היום אני אוכלת לרוב דבר אחד מתוק שאני מרשה לעצמי ב100 קלוריות בערך
מה דעתכן?
אני שומרת על משקל תקין מזה כ-4 שנים, האם יש שינויים שעליי לעשות כדי לרדת עוד טיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
מיה בן אפרים14/10/2009היי לילך,
תבריט בריא ומצויין, אך כנראה יש מעט מידי פחמימות ( לא אולי.. בטוח) בתפריט,
הבוקר מצויין, גם הביניים, בצהריים אכלי אולי חתיכת בשר או דג טונה עם מעט אורז ולא כמות גדולה, כמו כן מומלץ להפחית את פרוסות הלחם ל2 בערב, אלא אם בצהריים תפחיתי כמעט לחלוטין את הפחמימה ובאמת תאכלי בשר או דג וביצה עם הסלט.
זו המלצתי,
לשיקולך ולנוחיותך..
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך14/10/2009תודה רבה על העצות!
אנסה אותן בהקדם...
שנהיה בריאות וחזקות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהרבה הרבה אושר!
מיה בן אפרים15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כף היד מתנפחות..מאיה08/10/2009
היי אני בת 25 בקרוב.
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אך אני אשאל בכל זאת.
כל פעם שאני עושה הליכה (בין אם זה בבוקר ובין אם בערב), אצבעות כף היד מתנפחות לי כך שאני אפילו לא יכולה לקפל אותם.
אציין שאני בריאה באופן כללי, אין לי מחלות כרוניות כלשהן תודה לאל!
בעבר לא סבלתי מכך.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות כף יד מהליכה
ד״ר חדוה בן משה09/10/2009אני מציעה לשוחח על כך עם הרופא, במיוחד אם לא סבלת מכך בעבר.
ממה ששמעתי על התופעה הזו, זוהי זרימת דם מוגברת לידיים כתוצאה מהפעילות, אבל אני אינני רופאה וכדאי לשלול בעיות רפואיות.
בברכה
חדוה
תנסי פורומים של כלי דם או פעילות גופנית גם באתר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערך הקלורי והבריאותי של אפונהס05/10/2009
ירוקה ושל שעועית ירוקה(מהקפואים)?
האם זה נחשב ירק או פחמימה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפונה ושעועית
ד״ר חדוה בן משה09/10/2009שעועית ירוקה ואפונה ירוקה הם ירקות. ברוב הירקות יש עד 5 גרם פחמימות ל-100 גרם.
באפונה ירוקה יש 15 גרם פחמימות ל-100 גרם. זה הרבה יותר משאר הירקות, אבל זה פחות מפחמימה כמו אורז מבושל שמכילה 30 גרם פחמימות ל-100 גרם. במונחים של אכילה, כוס אפונה מבושלת תכיל קלוריות כמו חצי כוס אורז מבושל.
לעומת האפונה, השעועית הירוקה היא ירק דל קלוריות, רק 35 קלוריות ל-100 גרם מבושל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך30/09/2009
שלום רב
האם חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת עדיפות על חומצות שומן ארוכות שרשרת כאשר מדבור במזון? למשל לגבי שמן קוקוס אשר לו חומצות שומן בינוניות שרשרת, האם הוא נחשב כפחות מזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס
ד״ר חדוה בן משה05/10/2009שמן הקוקוס נחשב בעיני תזונאים ורופאים לשומן רווי בדומה לשומן הבשר ומכאן גם לא הומלץ.
לא הייתה כל עדיפות בגלל השרשרת הקצרה יותר. לאחרונה יש גל פרסומים על נפלאות שמן הקוקוס, בעיקר מהרפואה האלטרנטיבית ושוב כמו כל דבר בתזונה, ניתן להוסיף בכמות מתונה. בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי29/09/2009
רציתי לשאול אם זה בריא שאני אוכלת פעם בשבוע לפעמים פעמיים ארוחת ערב שכוללת 3 כפות חומוס וחצי כוס חומוס מבושל עם 2 פרוסות לחם קל וירקות
האם זה גורם להשמנה?((החומוס לא תוצרת ביתית-קנוי)) וכמה קלוריות ארוחה כזו שווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד משמעית לא
מיה בן אפרים01/10/2009הכל תלוי בכמות האוכל ה"אחר"
ארוחה כזו שווה גג 250 ק"ק
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותפה חולת בולימיה כפייתיתניר17/09/2009
היי
שותפה שלי מופרעת נפש בטענת בולימיה כפייתית והרגלי אכילה ללא שליטה
ברצוני לעזור לה...אשמח לדעת מה האופציות העומדות לפניי?
בתודה מראש
ניר
נ.ב כפיתרון זמני החלטתי להשעות את הקניות בבית...האם זה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמיה
מיה בן אפרים18/09/2009היי ניר,
מחלת הבולמיה אינה נפתרת ללא עזרה או לפחות תמיכה, לצערי.
השהיית הקניות לא תעצור את הרצון לבלוס אם כי תגביר עם קניות שהיא תעשה לבד לשם ההקאה או הבליסה, חשוב לציין כי חולות בולמיה תאכלנה כל דבר אם הן בהתקף, גם אם יהיה זה אוכל שלא ממש אוהבים כך שאם יש דברים שלך, דברים במקפיא, אפילו לא טריים היא יכולה לרדת גם עליהם.
.
חשוב לתת לה תמיכה רגשית, תמיכה של הבנה והרבה עשייה ביומיום. זו ההתחלה. לא לתת לה להיות לבד כי כך יהיה ניתן להשכיח מעט את הצורך.
אם זאת חשוב טיפול מקצועי תומך ומכוון. אפשר לפנות לדיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה שתעזור לה בתהליך. חשוב לדעת מהיכן זה נובע.
אשמח לעזור בכל שאלה ולכל פניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת צהריים111115/09/2009
הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בארוחת צהרים שלי, ואם אפשר גם את האחוזים [שומנים פחמימות וכו']
-2 מלפפונים, 2 עגבניות, בצל בינוני, [גדלים ממוצעים]
-3 ביצים [רגילות כנראה..]
-4 פלפלים ירוקים כאלה מקופסת שימורים
-חצי לימון בינוני
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט מדי... (;
נוני16/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו מין ארוחת צהריים זו?
ד״ר חדוה בן משה17/09/2009עמית שלום
ארוחת הצהריים כוללת ירקות שכמות הקלוריות בהן קטנה מאד.
3 ביצים כל יום, זה ממש לא בריא. המון כולסטרול. להחליף לחלבון אחר ולהוסיף פחמימה.
3 ביצים ללא שומן = 240 קלוריות. אפשר לאכול עוף במקום.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתם שחים
111117/09/2009מה זה ביצים ללא שומן? בחלבון יש רק 15 קלוריות!
אין לי בעיות עם כולסטרול. אני אוכל כל יום 3 ביצים והכולוסטרול שלי סבבה מאז ומתמיד. זה סתם מיתוס טיפשי. כולסטרול כמעט ולא קשור לאכילה, זה קשור לכל מה שאדם עושה בכללי, אם הוא לא עושה ספורט והוא משמין, יהיו לו בעיות בדם. מאז שנולדתי אני אוכל חביתות 3 ביצים לפחות פעם ביום, איזה שטויות אתם מדברים.
זה אדיוטי לאכול רק את הלבן של הביצה כי אין בו כלום והוא כמעט לא נספג בלי החלמון, בחלמון יש ברזל חלבון אומגה 3 והרבה דברים בריאים. בירקות יש פחמימות והרבה ויטמינים ומינרלים, חוץ מזה אני מכור לסלטי ירקות עם לימון ופלפל. לא אכפת לי מהקלוריות. רציתי לדעת כמה חלבונים יש בארוחה. ואת לא ענית על שאלתי.
אתם מזה אולד סקול, חברים יאללה להתקדם, אתם מזה מגזימים בחשיבות של הפחמימות, זה פאסה.
אני מאוכזב מהפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עונה ברמה כזו של שיחה
ד״ר חדוה בן משה18/09/2009כשכתבתי 3 ביצים ללא שומן הכוונה הייתה ללא השמן של הטיגון, כמו בחביתה.
לפי הנחיות התזונה 3 ביצים ביום זה מוגזם.יש הנחיות לכמות כולסטרול יומית של 300 מ"ג.
כשתלמד לדבר יפה אני אענה לך בפורום. לי לא אומרים שאני מדברת שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאכילה לפני אימון כושרהילה01/09/2009
שלום רב.
נרשמתי לחדר כושר, בו אני מתמידה כבר כשלושה שבועות (לאחת כמוני זה המון!) ללכת לשיעורי אירובי ואימוני התנגדות.
השאלה שלי היא מה והאם לאכול לפני חדר הכושר, ואותו הדבר אחרי חדר הכושר. האם חטיפי אנרגיה טובים, או שמא הקלוריות שבהן יעשו אותי לעוד יותר צמיגית ממה שאני היום?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לפני אימון
מיה בן אפרים03/09/2009היי
חשוב לאכול לפני אימון משהו פחמימתי ודל שומן כגון דגני בוקר או חטיף, פרוסת לחם עם גבינה או פרי, במידה ואת עושה פעילות כחצי שעה עד שעה לאחר אותה ארוחה.
לאחר אימון חייבים ארוחה משולבת, עשירה בחלבון עם מעט פחמימה. כגון, חביתה עם 2 פרוסות לחם קל או בשרית עם 1כף הגשה של אורז או פירה תפוחי אדמה. העיקר לא מטוגן.
אכלי ארוחות קלות לפני אימון, וארוחות משביעות אם כי לא ענקיות לאחר אימון,
ככה תהני מהתוצאות!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה111123/08/2009
מה הבעיה במוצרי סויה? למה אומרים שלא כדאי לצרוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
ד״ר חדוה בן משה24/08/2009עמית שלום
סויה מכילה פיטואסטרוגנים שהם אסטרוגנים צמחיים. בשנים האחרונות יש מחקרים סותרים לגבי תועלת ונזק של הסויה.ישנם מחקרים על מניעת סרטן ומצד שני יתכן וסויה בעודף לחלק מהאנשים מהווה תוספת הורמון. לא ברור מי ירויח ומי יפסיד מסויה ולכן לא כדאי להגזים. אם את/ אתה בוגר ובריא ניתן לאכול כשלוש מנות סויה בשבוע. כמו כל דבר בתזונה, לא להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה, הורמון,
111124/08/2009הגיל שלי הוא 17 שנים, נחשב לגיל ההתבגרות.
'מנות סויה', מה הכוונה? האם קופסה של חלב סויה [ליטר1] היא מנה? כמה זה מנה?
על איזה הורמון מדובר? למה הוא גורם?
פעם שמעתי משהו מגוחך, גברים שצרכו יותר מדי סויה גידלו שדיים. זה אומר שההורמון שסויה מוסיף זה הורמון נשי? סויה זה לא צמח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה מכיל פיטואסטרוגן
ד״ר חדוה בן משה01/09/2009שלום עמית
סויה הוא אכן צמח וצמחים מכילים תרכובות כימיות. הסויה מכיל חומר הדומה בהרכבו לאסטרוגן שהוא ההורמון הנשי. לכן קרוי פיטואסטרוגן. פיטו = צמח. נמצא שבנות שצרכו הרבה סויה הייתה הם התבגרות מינית מואצת. לגבי בנים לא בטוח מה ההשפעה.
מנה היא כוס חלב או יוגורט סויה או 100 גרם טופו.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאט סויה וכמויות
מור02/12/2009אז מה הנזק של שתיית ליטר חלב סויה ביום.
2. במה הדיאט סויה שונה והאם נוחת יותר מבחינה תזונתית
3. איך זה שחלק ממוצרי הסויה עמידים ללא חומר משמר וחלק לא.
4. מה הפתרון להפסקת צריכה בהגזמה של מוצרים? כל פעם אני מתמכרת למוצר מסויים.
כל פעם אני נדבקת למשהו לדוגמא כעת זה החלב סויה וצורכת בכמויות הסטריות. לפעמים זה גלידה.לפעמים זה טחינה. לפעמים זה מסטיקים. ושוב אני מדברת על כמויות מטורפות של לסיים 2 חפיסות ביום או חבילת טחינה ב3 ימים...
אף פעם אין לי רוגע ואיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)