פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    חנה
    05/06/2009

שלום:) אני עוד מעט בת 17
    ואני מרגישה אבודה מבחינת אוכל....לגמרי
    עד לפני 3 חודשים הייתי בנויה מהרבה מסת שריר ושקלתי 6 קילו פחות.
    היום אני בעודף משקל קל אבל דימוי הגוף שלי נהרס.
    אני מרגישה שאני לא יכולה לחזור למצב הקודם כי המטבוליזם שלי ממש השתנה.
    עסקתי בהרבה ספורט. ואז לפני כמה חודשים עשיתי דיאטה במקביל, הורדתי כמה קילוגרמים. קרו כל מני תהפוכות רגשיות וכנראה כשאכלתי משהו "אסור" בכמות קטנה רגשתי ממש אשמה וזה גרר הרבה אכילות רגשיות..ובכלל הייתה תקופה קשה והמצב החמיר, עד למצב שלא יכולתי ללכת למכון כושר כי הרגשתי מבוכה. הדיאטה שעשיתי לא כללה פחמימות בכלל חוץ מקצת כרוב ותפוח ירוק.
    הבחורה שמליצה לי על התפריט מבינה בדיאטות הרבה, אבל עכשיו לאור התשובה שקראתי שכתבת לבחורה שהרסה לעצמה את המטבוליזם בגלל דיאטה הבנתי- שהאישה שהמליצה לי עליו כנראה סובלת מזה גם, היא אמרה לי שכמעט ואין לה יציאות... אז לא הייתי צריכה ללמוד ממנה.
    המצב הגופני שלי מטריד אותי ובכוונתי לשפר אותו עם סיום הבחינות...לשוב למכון ולהחליט החלטה שקשורה למזון.
    אבל אני לא יודעת מה לאכול. האם הדיאטה פגעה בי לאורך זמן? האם יש לי סיכוי לרדת במשקל עד סוף הקיץ אם אתאמן כל יום? האם יש דיאטה מהירה יחסית שאינה מזיקה? האם יש לי סיכוי לחזור למצב הקודם או שיש השלכות?

אני מרגישה ממש נורא עכשיו- משאפה הפכתי ללאפה. במו ידיי. בחודש!

:((((
    נ.ב אני מאד ממושמעת ומוכנה לבצע כל "מטלה" שעשויה לעזור... תצילו אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• זה לא בלבול, את מודעת יפה למתרחש

מיה בן אפרים
    07/06/2009

חנה יקירתי,

כן, ככה מתחילות הפרעות אכילה, אם הבנת שהכל קשור לאוכל למה את מנסה לדחוף עצמך לסורט כה אינטנסיבי במקום להכנס למשטר אכילה בריא ואמיתי?

ממושמעת זה גם בעיה, יכול להיות שאת צריכה למצוא דרך להפגש עם איש מקצוע שיוביל אותך ויתן לך מסגרת תומכת הכוללת שקילות, שינויים בתפריט ותפריט אישי המתאים לסגנון חייך. כן, תזונה פוגעת במטבוליזם אך אל תחשבי שעכשיו פעילות תועיל, להפך, אכילה לא נכונה ועמה פעילות אגרסיבית יובילו לאיבוד נוסף של מסת שריר והעלאת מסת שומן.

המלצתי היא אימון לאכילה נכונה. בינתיים ארוחות מלאות, מעט פחמימותמורכבות ( לחם קל, בראנפלקס, אורז מלא) , הרבה חלבון בכל ארוחה, סיבים, ירקות. אל תגזימי בכמויות, אל תחרגי מהארוחות אך עם זאת, שלא תעזי לוותר ע אף ארוחה מהשלוש החשובות!! לתפריט אישי, גשי לדיאטנית, משהי שתתחברי אלי ואל דרכה!!

שלך,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    הילה
    05/06/2009

שלום=)

אני בת 24, 1.57 ס''מ, 69 ק''ג בערך... שזה המון (!!) בשבילי. למרות שבשנה האחרונה כבר התחלתי לחזור לעצמי וירדתי 6 ק''ג בערך..

לאחרונה החלפתי את הדיאט קולה במים בטעם תפוחים... ומאז נראה כאילו אני רק עולה במשקל..
    האם יכול להיות שזה כתוצאה מהמים בטעם תפוחים??
    בנוסף, יש לי צורך בלתי נשלט לאכול בלי סוף כשאני בעבודה... אני יכולה לסיים שקית שלמה של דקיקיות לבד ואז מרגישה גם צורך במקופלת וכך הלאה...!!!

ממש אבל ממש מיואשת!!! בעבר הייתי עושה הליכות כל ערב.. אבל לפני כמה חודשים עברתי ניתוח שבעקבותיו הפסקתי לגמריי עם הספורט.

המלצות ייתקבלו בברכה:)

תודה מראש!!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• היי הילה

חנה
    05/06/2009

זה תלוי כמה קולה היית שותה!!!
    במים בטעם תפוח לעומת דיאט קולה יש קלוריות! כך שאם מדובר בליטרים, בהחלט מדובר בהרבה סוכר.
    אבל גם המקופלת נשמעת מזיקה...
    אני ודעת מעצמי שכשלא מרשים לעצמך לאכול, גם דברים נכונים, מתוך רצון על לרדת מהר, בסוף מכפים על זה עם אוכל עוד יותר גרוע.
    אז תנסי להרשות לעצמך. תקיפי את עצמך בהרבה הרבה ירקות לעת צרה.
    תנסי לתכנן מה תאכלי כדי שתשבעי ולא תתפתי לשטוית... כריכים מלחם קל עם הרבה נפח של ירקות וקצת ממרח או משהו כזה...
    דקיקיות זה אמנם לא משמין אבל גם לא ממש משביע. והתחושה יכולה להיות קצת כמו עונש. בגלל השם והמרקם.
    אז עדיף אוכל אמיתי בכמות מבוקרת, לעומת התלבטויות ואכילה ספונטנית של דברים מפתים, שמה לעשות- בד"כ לא הבחירה הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    28/05/2009

שלום!
    אני בת 15 שוקלת 65 ,162.
    התפריט שלי הוא :
    בבוקר טוסט מלחם מלא גבינה צהובה 9% ורסק

ארוחת 10: יוגורט 0% של דנונה

ארוחת צוהריים: אורז מלא שניצל בתנור(קנוי) של עוף טוב סלט מעגבניה ומלפפון

ארוחת ביניים: 2 לחמיות

ארוחת ערב: חביתה מביצה אחת עגבנייה מלפפון ו2 כפיות גבינה 5%

האם אני צריכה להוסיף או להוריד משהו?
    אני עושה ספורט (אירובי) 5 פעמים בשבוע במשך שעה
    אני רוצה לרדת במשקל אז מה אני צריך לעשות

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין מה להוריד

ד״ר חדוה בן משה
    28/05/2009

שלום לנערה
    אין לך מה להפחית בקלוריות. התפריט שכתבת הוא סביב 1000 קלוריות, תלוי בכמות האורז שאת אוכלת. התפריט חסר בירקות ופירות.את בקלוריות כל כך נמוכות + 5 פעמים בשבוע ספורט ואת לא יורדת, כיון שאם באמת את חיה כך, את אוכלת מעט מדי ולכן לא יורדת. הפרדוקס שצריך לאכול יותר כדי שלא יהיה איום על הגוף ונרד במשקל.
    כדאי לשים לב אם באמת את אוכלת כך. מה קורה בשבת? בחגים? מסעדות? אירועים? כל יום זה בדיוק התפריט? לעולם את לא טועמת משהו אחר? יתכן ויש הרבה שינויים מהתפריט הזה ואז גם לא יורדים.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת מה לאכול במינימום טירחה
    איריס
    24/05/2009

זו שאלה של סנדלרים שהולכים יחפים..
    אני עובדת במטבח, ותוך כדי מנסה לשמור על דיאטה ולרדת במשקל - והבעיה הכי גדולה זה שאין לי זמן להכין אוכל.
    *בבוקר אני קמה ואוכלת 2 קרקר פתית + כף קוטג' ושותה נס קפה.

אחכ אני הולכת 3 פעמים בשבוע לפילאטיס ועוד פעמיים 3 לאימון משקולות ועוד כ 20 - 30 דקות פעילות אירובית

*אחרי זה אני מתה מרעב, אבל הבעיה שאני מגיעה לעבודה, ולמרות שזה מטבח, אין לי זמן להכין לאכול, ולכן אני מכרסמת גמבה/שומר/קולרבי. זה מחזיק אותי לאיזה שעה , אבל אחכ אני שוב נטרפת מרעב וקשה לי מאוד להחזיק עד הצהריים. יש לי אפשרות לאכול פחממה בצורת טורטיה, או סירה של תפוא (אבל זה פחות מומלץ, כי אין לי פיקוח על השמן), או לאפות תפוא במיקרו.

*בצהריים אני אוכלת סלט ירקות עם גביע קוטג, או שאם אכלתי טורטיה, אז זו הארוחת צהריים - 3 טורטיות עם נתחי פרגית צלויה (מעדיפה להימנע מזה, כי אני אוכלת את הפרגית רק כשהיא וול דאן וזה לא בריא..)

*חוזרת הביתה ואוכלת עוד כ- 6 קרקרים עם כשליש קופסא קוטג

*בערב או מרק מינסטרונה , או תבשיל עדשים עם ירקות ואורז, או חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואורז - תלוי אם אכלתי עוף בצהריים

בין לבין מנת פרי או שתיים, ולפעמים בערב יוגורט עם קורנפלקס

הבעיה שיש לי עוד כ- 2 קילו עקשנים שאני רוצה לרדת, וקשה לי כי אני רעבה ורוצה לנשנשולא יודעת מה להכין, בייחוד לארוחת ערב, כי אין לי זמן עם הילדים..

הוספת תגובה

• לרדת במשקל

ד״ר חדוה בן משה
    28/05/2009

איריס שלום
    אם הינך רוצה לרדת במשקל את צריכה לקבל הדרכה לגבי כמויות. יתכן שאת אוכלת כמות גדולה של תוספות או קורנפלקס. כל כוס תוספות או קורנפלקס שווה לשתי פרוסות לחם.
    כשאת חוזרת מספורט כדאי לאכול תוך שעה, פחמימה עם חלבון כמו פרוסה לחם עם גבינה או טונה או ביצה וירקות.
    אם את אוכלת בצהריים 3 טורטיות מקמח לבן, גם לא בריא וגם הרבה קלוריות . כ- 300 קלוריות.
    אל תאכלי גם פרגית בצהריים וגם עוף בערב. פעם אחת בלבד ביום!
    נשנשי ירקות והוסיפי גם 3 פירות.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להוריד שומנים מהאיזור שמתחת לחזה וה
    שירלי
    20/05/2009

שלום רב
    אני בת 52, גבוהה:1.73 ומשקלי 62 קילוגרם. תמיד הייתי רזה אבל בשנים האחרונות מתווסף לי שומנים בחלק הקדמי ובכלל התרחבתי. העליתי כ-3 קג שאינני מצליחה להוריד.
    השינוי היה בארבע שנים אחרונות בהם הפסקתי לעשות פעילות גופנית שנהגתי בעבר.
    כיום אני רצה בין 3 ל-5 פעמים בשבוע 50 דקות בים ועושה כל יום תרגילי גמישות כולל מעט שרירי בטן.
    למרות הכל לא מצליחה להורי את השומנים.
    התזונה שלי מוקפדת מאוד: בוקר לאחר הספורט-יוגורט עם כפית דבש וכפית טחינה מלאה.
    בשעה 10- כוס קפה עם פרוסה לחם וטחינה גולמית
    שתייה מרובה של מים במהלך היום
    צהרים: מרק ירקות, עוך - מבושל או שניצל ללא ציפוי, 2-3 כפות של כוסמת או מעט תפוח אדמה או קטניה אחר.,
    ירק מבושל וסלט ירקות ללא הגבלה.
    אחר הצהרים אוכלת פרי עד שניים.
    ארוחת ערב: סלט ירקות גדול, ביצה לעיתים מטוגנת עם ירק (מעט שמן) גבינה לבנה צפתית או קוטג ושתי פרוסות לחם.
    ארוחת לילה: נשנוש של מעט פיצוחים או אבטיח או פרי

בימי שבת אני אוכלת ארוחות יותר מלאות יחד עם המשפחה.

בלוטת התריס שלי איטית אך מאוזנת בעזרת טיפול. הדבר לא הפריע למשקלי בעבר.

תודה רבה
    אודה לכן על ייעוץ

הוספת תגובה

• סגנון אכילה לקוי

מיה בן אפרים
    24/05/2009

הי שירלי,
    לצערי אין זה קשור לכמות הלוריות אותה את צורכת אלא זגנן אכילתך.
    יוגורט עם כפית דבש וכפית טחינה מלאה. לאחר אימון אינו מעניין את הגוף,
    מה שחשוב זה מה אוכלים לפני האימון, וכדי שהגוף ישרוף שומן באימון, עלייך לתת לו אנרגיה לשריפה אחרת ישרוף שומן.
    את יכולה להתחיל עם פרי או טרי או יבש, זו המלצתי. כן, גם בשש בבוקר.
    בסיום האימון מומלץ לשתןת את כוס הקפה עם שתי פרוסות לחם והטחינה גולמית אולי בנוסף גם גבינה או מעט פסטרמה. להמשיך שתייה מרובה של מים במהלך היום

בצהרים: הייתי ממליצה עוד בשר או דגים הרבה ירקות ופחות קיטניות או פחמימות

אחה"צ תתפנקי עם דגני בוקר או לחם עם ממרח אהוב, כך לא יחסר לך הפחמימה בבוקר.

וארוחת הערב שרשמת, מתאימה להמשך היום עם ההמלצות החדשות.
    כך,
    אין לך כמות שומן כל כך גדולה, כמות סוכר ופחמימות כל כך עמוסה והכי חשוב, סגנון אידיאלי לשריפת שומן.. נסי, אשמח לשמוע תגובה.
    לארוחת לילה: נשנוש של מעט פיצוחים או אבטיח או פרי מוסיף עוד שומנים או סוכרים מיותרים, כאן פנקי עצמך ביוגורט או גלידת יוגורט לעיתים והכי חשוב, תתרגלי לא לנשנש, זה הרגל רע ומיותר, מדי פעם בתור פינוק זה מדהים!!

בהצלחה,
    שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות לצרוך ביום
    רוני
    07/05/2009

שלום,
    אני בת 25 גובהי 1.62 ואני שוקלת 52 קילו. אני עובדת בעבודה משרדית ועושה פעילות אירובית של כ-40 דק' 3-4 פעמים בשבוע. הייתי מעוניינת לדעת כמה קלוריות עליי לצרוך ביום על מנת לשמור על משקלי ואף לרדת קילו או שניים.
    תודה ,

לקביעת תור
    סגירה
    כמה קלוריות לצרוך ביום

הוספת תגובה

• קלוריות ליום

ד״ר חדוה בן משה
    07/05/2009

רוני שלום
    סביר להניח שאת יכולה לאכול 1800 קלוריות בלי להשמין. יתכן שחילוף החומרים שלך לא גבוה או הרגלת את הגוף לפחות קלוריות ואז את יכולה לשמור משקל לפעמים גם ב-1500 קלוריות.
    בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לא לרדת מ-1500 קלוריות. את בחורה רזה, למה לרדת עוד? דווקא מדיאטות את יכולה להשמין אח"כ יותר, או לפתח רעב גדול. אם את רוצה שאענה יותר מדויק, כתבי לי מה את אוכלת ביום ממוצע ואכתוב לך כמה קלוריות התפריט מכיל.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    רוני ט.
    06/05/2009

שלום,

מה לעשות נגד גזים מציקים ??????.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים

ד״ר חדוה בן משה
    07/05/2009

היי רוני
    לגבי גזים צריך לעשות בירור מקיף של התזונה שלך. גזים נגרמים מעודף שומן, עודף סוכר, ירקות ופירות מסוימים, דברי חלב, אלרגיות מזון, קנדידה, אכילה לא מסודרת, שתיה מוגזת ועוד ועוד.
    אפשר לבדוק בשיטת האלימניציה.
    האם את אוכלת תזונה בריאה ונכונה?
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם תחושת רעב מציקה בדיאטה?
    ס.
    25/04/2009

גזרתי על עצמי תזונה של עד 1400 קל' ע"מ לרדת קצת במישקל
    ולאזן אחרי החג,אבל לעיתים קרובות,אפילו בלילה,אני רעבה.אך
    אני מפחדת לחרוג,כדי לא להשמין...מה עושים?
    נתוניי: מתקרבת ל-40
    מיבנה גוף:די רחב
    גובה:160
    מישקל נוכחי:62,רוצה לרדת ל-60-61
    מבצעת 5 פעמים כל שעה פילות גופנית:קראטה+הליכה נימרצת).
    עובדת כל יום במעון לילדים,ז"א,זזה המון.
    אז..מה עושים? איך אפשר להתגבר על הרעב,בלי לחרוג ? תודה.

הוספת תגובה

• פחןת רלוונטי

מיה בן אפרים
    25/04/2009

פחות רלוונטי הקלוריות, העיקר שתאכלי כל 3 שעות, גם אם זה לחם קל, חטיף או קרקרים. אם תהיה רעבה, כי את אוכלת ארוחות מלאות אך ביניהן כלום, לא תצליחי ללהתמיד ובטח לא להגיע למטרה. בדקי שתזונתך מתאימה לסגנון חייך ולא להיפך..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,מאוחרת,על התגובה,עוד שאלה:

ס.
    30/04/2009

נוכחתי לדעת,מניסוי,שכריך מפרוסות של לחם רגיל,מחיטה
    מלאה,משביע אותי הרבה יותר מאותו כריך עם לחם קל.
    ואז החלטתי:בשעות הים ללכת על כריכים של לחם רגיל,לא לבן,
    כי אז אני יותר פעילה,ומשעות הצהרים והערב,לאכול כריכים
    מלחם קל(כמובן תוך התחשבות בסה"כ הקלוריות ורק עם
    ממרחים דלי-שומן). מה דעתכם על זה? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי בכמויות

ד״ר חדוה בן משה
    05/05/2009

אפשרי לאכול בחלק מהיום לחם מלא ובחלק לחם קל. סך הקלוריות וסך הפעילות הוא מאזן יומי, אז את לא שורפת יותר טוב את הלחם המלא כשאת פעילה ( אם זה השיקול שלך לאכול לחם מלא במשך היום ולחם קל אח"כ ) או אולי בעצם אלו שעות שאת רעבה יותר?
    אפשר לאכול רק לחם מלא ולא לחם קל ולבדוק אם יורדים.
    כתבי לי את התפריט שלך ואומר לך כמה קלוריות את אוכלת.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך,אני מנהלת יומן תזונה וממוצע

ס.
    10/05/2009

הקלוריות שלי הוא 1400.האם זה סביר
    לאחת כמוני.נתוניי שוב:מישקל :61
    גובה:160 ס"מ.
    מיבנה גוף\עצמות:די רחב.
    פעילות גופנית:5 פעמים כפול 60 ד'=הליכה וקראטה פעיל מאוד.
    עובדת כמטפלת במעון-יום,כלומר הרבה תנועה. האל סה"כ הקלוריות מספיק לשמירת מישקל.
    אולי אני צריכה לרדת? פשוט,פחות מ-1400 אני רעבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלוריות אפילו נמוכות לשמירת משקל

ד״ר חדוה בן משה
    13/05/2009

ברמת פעילות של 5 פעמים בשבוע, שעה הליכה, נשמע לי מעט מדי 1400 קלוריות לשמירת משקל.
    גם במשקל 61 ק"ג. יתכן ואת אוכלת יותר, כי יש ארועים ויש סופ"ש והחיים לא מורכבים מתכנת מחשב של 1400 קלוריות. אז או שהממוצע גבוה יותר או שהרגלת את הגוף למעט קלוריות.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    אור
    21/04/2009

האם אתן ממליצות לשתות 2 כפות שמן זית כל יום?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שומן משמן הזית

מיה בן אפרים
    21/04/2009

היי אור .
    לא, אינני ממליצה כחלק משגרת החיים, אני מוצאת במזונות אחרים את תוספת שמן הזית או שומן בלתי רווי אחר כגון כך טחינה בסלט בצהריים. אני חושבת שזה לא טעים ככה, דורש ספיגה מקסימלית אחרת אין תחושה טובה ולא מתאים לאורח חיים נורמלי, כמובן שיש כאלה שממליצים ואף מצליחים לשמור על הרגל זה.

מבחינתי לא דרוש, בריא. כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגור הקנדידה
    דליה
    18/04/2009

האם מותר לשתות מיץ גזר, תפוזים (סחוטים), ולאכול תפוזים וגזר, קישואים?
    האם אפשר לשתות בקבוקי "אקטימל" (מה מקור המתקתקות שבנוזל), יוגורט מחלב עיזים,וכבשים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיגור הקנדידה

הוספת תגובה

• דיאטת קנדידה

ד״ר חדוה בן משה
    18/04/2009

דליה שלום
    הפורום שלנו לא עוסק בדיאטות לקנדידה. כל השאלות צריכות להיות מופנות למטפל שאבחן ונתן לך דיאטה זו. יש וריאציות בין מטפלים ויש כאלו שמאפשרים פירות מסוימים, חלב כבשים ועיזים ויש קיצוניים יותר. היות ואני לא מטפלת עם דיאטות קיצוניות אלו, אני מעדיפה לא להיות אחראית לרשימות המזון, במיוחד עם ההבדלים שישנם.
    ממליצה לך להכנס לפורומים הטבעיים ולקבל שם עצות והכי טוב אישית אצל המטפל שלך.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה נטולת שמרים וסוכר
    דליה
    13/04/2009

שלום,
    אני מתחילה בימים אלה "דיאטת קנדידה", ללא סוכרים לכל סוגיהם, קמח לבן, שמרים, אורז לבן, דגנים מלבד שיפון.חלק מהתוכנית היא ממש גמילה ממתוקים (שאני מכורה להם) והסבל מכך הוא די קשה. מה בכל זאת אתן מכירות שיכול לשמש במידה" רזה" של מתיקות ? האם ריבת אוכמניות של סנדפור ללא תוספת סוכר מלבד מתיקות הפרי יכול לבוא בחשבון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה נטולת שמרים וסוכר

הוספת תגובה

• דיאטת קנדידה

ד״ר חדוה בן משה
    13/04/2009

דליה שלום
    אני לא נותנת את הדיאטות הקשות האלו בגלל הסבל שכרוך בהן ואת כותבת עליו. בכל מקרה, אני מכירה את הנושא ולמעשה אסור בדיאטות האלו לאכול פירות. אם את רוצה לעשות את הדיאטה כמו שצריך אסור להכניס לגוף שום סוכר, גם לא טבעי.
    למי שיש קנדידה באמת, הדיאטה הזו עוזרת בד"כ אבל היא קשה להתמדה.
    הרבה פעמים אבחון הקנדידה הוא בעייתי.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרזות
    הודיה
    11/03/2009

שלוםרציתי להתעייץ בקשר לכך שאני עולה במשקל בצורה מוזרה לפני שנתיים שקלתי 48 ק"ג וגובהי 157 במשך השנתיים הייתה לי עליה ל6 ק"ג לאחר שאכלתי מתוקים רבים ושהפסקתי ועשיתי דיאטה חריפה על בסיס ירקות ירדתי למשקל של 55 כרגע שוב אני עולה במשקל ותפרטי מבוסס על ירקות ופירות בבוקר אני לא אוכלת עד 1500 שותה 2 -3 נס קפה מחלב 1 אחוז ובצהרים קישואים ודלעת אוכלת 4 פירות ובערב שוב קישואים אך הנני עולה במשקל מה הסיבה לעלייה במשקל מה אני צריכה להוריד מהתפריט

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להרזות

הוספת תגובה

• למה לא מרזה?

ד״ר חדוה בן משה
    11/03/2009

הודיה יקרה
    פגעת לעצמך בחילוף החומרים. עשית דיאטה חריפה על בסיס ירקות שמכניסה את הגוף למגננה ומורידה את חילוף החומרים. המשכת בתזונה המבוססת על ירקות ופירות, לא מאוזנת וחסרה פחמימות , חלבונים ושומנים. יתכן ומדי פעם את סוטה מימים כל כך קשים לזלילת ממתקים. קשה להתמיד רק באכילת ירקות.
    עליך להתייעץ בדחיפות עם דיאטנית ולבנות תפריט הגיוני ובריא , בלי שטויות.
    מתוך נסיון רב של אנשים שבאים אלי אחרי דיאטות משונות, לוקח זמן לשקם את הגוף ויתכן שלא תרדי במשקל זמן מה אבל תייצבי משקל ותאכלי מאוזן. אז זוהי המטרה כרגע וכדאי לדאוג לבריאות.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה קרוהן ודיאטה
    מאור
    05/03/2009

שלום אני מאור, בן 31 , חולה קרוהן כבר כ-15 שנים. רציתי לדעת האם יש דיאטה נורמלית לחולה קרוהן? שכידוע אסור לאכול מוצרי חלב, מאכלים עם סיבים רבים וירקות, מטוגן ופירות וירקות טריים, ולכן אני לא יכול לעשות דיאטה "נורמלית" בלי לפגוע באחד הלאווים האלה. אני רוצה בסה"כ להוריד 3-4 קילו, אבל מתקשה מאוד. אשמח אם תענו לי בהקדם, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חולה קרוהן ודיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה לחולי קרוהן

מיה בן אפרים
    06/03/2009

היי מאור,

כן, בהחלט יש דרך טובה להוריד את הק"ג העודפים ולא לפגוע תוך כדי בתסמיני המחלה.
    חלבונים יעזרו הרבה, לדוגה בשר עוף, הודו, פסטרמה, כתף בקר. גם יוגורטים מצויינים לפעילות חילוף החומרים ואינם פוגעים.
    בארוחת הבוקר ( שהיא חובה ) צריך לכלול דגנים - אם לחם עדין בסיבים או אפילו סוג של לחמניה או חלה, העיקר פחמימה לא מכבידה שתורמת לאנרגית היום, בתוספת טחינה או אבוקדו, ממרח חצילים או ביצה.
    בצהריים, תלוי בסדר יומך, היכן אתה אוכל וכדומה, שוב, חלבונים דלי שומן כמו שהזכרתי, יעשו פלאים.

בערב, חביתה, לחמניה או לחם טרי בשילוב ממרחים תצבעוניים כגון : טפנד זיתים, טפנד עגבניות או פסטו, מעט גבינת ריקוטה או טוב טעם קלה.

לא יכולה להיות מדויקת בכמויות כיוון שאין לי מושג משקלך, מבנה גופך וכדומה.

מקווה שתצליח בזכות התמדה ורצון!

שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה..
    אמילי
    20/02/2009

קודם כל אני רוצה שכל קוראי הפורום המופלא הזה ידעו איזה אישה מדהימה היא מאיה, מאיה היא מין האנשים המעוטים בעולם הזה שיעשו הכל בכדי לעזור לכם ותמיד יהיו שם בשבילכם.. גם אם הם עסוקים או אפילו שאין להם זמן לנשום,היא בחורה מדהימה והיא עזרה לי המון והיא דיאטנית מעולה ואני באמת באמת ממליצה לכולם לגשת אליה..רק שיחה איתה יכולה לשפר את כל המצב.. מיה אני רוצה לברך אותך על החתונה והתינוק,תמשיכי להיות כמו שאת ובדרכך המופלאה לעזור לאנשים.. אוהבת בלי סוף אמילי:)

לקביעת תור
    סגירה
    למאיה..

הוספת תגובה

• מותק היי !! תודה..

מיה בן אפרים
    06/03/2009

מקווה שהכל טוב ואת שומרת על עצמך!
    גרמת לי להסמיק!!

נשיקות,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

אמילי
    13/03/2009

האמת שלא..עברתי הרבה בתקופה האחרונה ולא הצלחתי.. זאת הייתה שטות מצידי..אבל מקווה שיהיה בסדר.. אוהבת אמילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לרדת
    חלי
    07/02/2009

בת 41 ,שנים הייתי במשקך שנע בין 61-64 ק"ג בשנה האחרונה העליתי בסביבות 5 ק"ג איני מצליחה להוריד ממשקלי אני מודעת לכך שאני כיום אוכלת יותר מבעבר ואני מצליחה לשלוט על כך הופנתי לדיאטיקנית מאחר שהטרלצרידים לי מעט גבוהים ולא הלך לי טוב עם התפריט שניתן לי מאחר שכל הזמן הרגשתי רעב עז אני פוחדת שהמשיך לעלות במשקל ללא שליטה ואני רוצה לקחת את עצמי לידיים שלא יהיה מאוחר מידי. אודה לך עם תתני מתכון שאוכל להשיל כמה ק"ג בצורה קלה.

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת לרדת

הוספת תגובה

• לא משנים הרגלים ממתכון..

מיה בן אפרים
    07/02/2009

לצערי לא אוכל לתת מתכון לירידה במשקל - זו עבודה לא מקצועית, אני חושבת שזה השלב לבנות תהליך נכון עם תפריט מתאים לך אישית.
    ירידה במשקל פרושה שינוי מקצב החיים, בניית סדר, הבנה של טעיות ואכילה טובה, ללא רעב, עם שובע אמיתי והפנמה.
    הביטי מדוע אינך יורדת, האם את אוכלת לאורך שעות היממה או מתנפלת בלילה או בערב במיוחד. שימי לב לכמות השומן ( גם מתוך מזונות ולא רק כרטבים ותוספות ) שימי לב לכמויות בארוחות, ושימי דגש מיוחד על הרצון לשנות הרגלים.
    אם ענית לכל הסוגיות בצורה חיובית ( קיים.. ) פני ליעוץ אישי, שיתמקד בך ולא עוד דיאטה על המקרר. תזונה עם כמות חלבונים ופחמימות מדויקת לך, תחולל פלאים, גם בפאן הלימודי של תזונתך, ותמשך לעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה