מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןליאת27/01/2011
שלום
אושרה לי שמירת הריון לאור סימפיזיוליזיס, תופעה שסבלתי ממנה גם בהריון קודם.
השמירה תחל בפברואר , האם אני יכולה לצאת רק במרץ לשמירה אם אני מצליחה להתמודד עם הכאב?
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011ליאת שלום,
הרופא קובע זכאות - את קובעת את המימוש. רק מיום צאתך לשמירת הריון בפועל, תהיי זכאית לגמלה. היזהרי שבמעשייך לא תתני לביטוח לאומי רעיונות שאין לאשר לך את השמירה - עובדה, היה בכוחך לעבוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת חופשת לידהאילן26/01/2011
שלום, אני ובת זוגתי חיים יחדיו ויש לנו בת אחת ועוד אחת בדרך....
חברתי היא עצמאית מזה כשלוש שנים.
שאלתי היא זו: האם אני יכול להתחלק איתה בחופשת הלידה למרות שאיננו נשואים? למרות שהיא עצמאית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011אילן שלום,
אין רלוונטיות לעצם היותה עצמאית, אולם על מנת לבדוק את הזכאות לחלוקה - עליכם לבחון את הסטטוס שלכם אל מול ביטוח לאומי (האם אתם מוכרים כידועים בציבור, וכו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרוניתLיצן קטן אחד26/01/2011
אם נגמרת לי חופשת הלידה בקרוב, ואני חוזרת לעבודה,
ואחרי זמן מסוים מחליטה שאני רוצה להתפטר-והרי אני צריכה להודיע לפחות 30 יום מראש- האם אופן ההודעה זהה למקרה שהייתי מודיעה טרם חזרתי לעבודה?
כלומר-אם אני חוזרת לעבוד ב-1/2, ומחליטה שלא מתאים לי יותר לעבוד,האם ב-1/3אצטרך לתת הודעה מוקדמת כדי לעזוב ב-1/4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה עקרונית - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011שלום לך,
בכל מקרה עלייך לתת הודעה מוקדמת בת 30 יום. אין הבדל בין הסיטואציות שהצגת, ככל שלא חלפו 9 חודשים מיום הלידה עד לסיום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי לידהשרית26/01/2011
שלום לכם
יצאתי לשמירת הריון בתחילת דצמבר עקב צירים מוקדמים ללא דינמיקה צווארית ביטוח לאומי עדיין לא נתן לי תשובה וביקש ממני פעמיים לשלוח עוד טפסים מהרופא, תאריך הלידה המשוער בעזרת השם הוא אפריל , הבנתי שביטוח לאומי הקשיח את עמדותיו והיום רופא נשים מומחה בודק כל תביעה והסיכוי שיאשרו לי הוא לא גדול , מצד שני הרופאה שלי לא ממלחצה לי לחזור לעבודה כי אני עובדת בתור סייעת בגן ילדים עבודה פיזית מה עליי לעשות במידה והם לא יאשרו והאם אהייה זכאית לדמי לידה ( עבדתי שנתיים רצוף לפני השמירה במקרה הטוב אהייה 5 חודשים בשמירה).
בתודה מראש על הכל שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ודמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011שרית שלום,
שמירת הריון כפופה לאישור רופא מטעם המוסד לביטוח לאומי. גם אם הרופא שלהם יסרב, עדיין יש מקום להגיש ערעור על קביעתו. המבחן העיקרי הינו האם נשקפת סכנה לאם או לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאים סוציאלים במהלך חל"תליאת26/01/2011
שלום, לאחר עבודה של כ-4 שניםבארגון,
החלטתי להמשיך את חופשת הלידה עד לזמן המקסימלי 9 חודשים
מעבר לזמן המשולם ע"פ חוק,
האם עדיין התנאים שלי נשמרים כגון רכב, והפרשות סוציאליות נייד וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים סוציאלים במהלך חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011ליאת שלום,
בתקופת החל"ת לא נצברות זכויות סוציאליות, וכן המעסיק רשאי לבקש את הרכב חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייים בזמן ההריוןשני26/01/2011
שלום,
אני נמצאת בחודש רביעי.אני עובדת במקום העבודה שלי שנתיים וחצי וכעת ברצוני להתפטר מאחר ומצאתי עבודה חדשה (עובדת שם כחודש) כעת אני עובדת בשני מקומות. האם אני זכאית לקבל פיצויים ממקום העבודה הראשון?
שנית, ממתי אני מחוייבת ליידע את מקום העבודה על הריוני? האם אמצע חודש חמישי?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוייים בזמן ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/01/2011שלי שלום,
ככל שאת מתפטרת מיוזמתך, מבלי שהדבר נכנס בקטגוריות של "התפטרות בדין מפוטר" (על כך תוכלי לראות באתר האינטרנט שלי), הרי שעקרונית אין לך כל זכאות לפיצויי פיטורים.
את המעסיק החדש את מחוייב לידע עד חודש חמישי.
קחי בחשבון כי התפטרות במצבך ותחילת עבודה במקום חדש, הינו סיכון, וכדאי לשקול היטב את הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לזרז את התהליך...טלי26/01/2011
שלום רב,
ילדתי לפני חודש וברצוני להתפטר מהעבודה. הבנתי שמרגע שאני מודיעה על התפטרות, אני צריכה לחכות 90 יום עד קבלת דמי אבטלה. שאלתי - האם אני יכולה להודיע על התפטרותי כבר עכשיו וכך 90 הימים ייספרו מרגע זה (ולא לחכות לסיום חופשת הלידה)? האם זה לא יפגע בדמי הלידה המגיעים לי?
תודה - טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזרז את התהליך... - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011אינך יכולה לזרז את ההליך, לאור העובדה כי את דמי הלידה הנך מקבלת מביטוח הלאומי, גם אם תתפטרי כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלושי שכר בחופשת לידהאביטל26/01/2011
האם אני אמורה לקבל תלושי שכר בזמן שאני בחופשת לידה? במידה ולא, איך מתבצע חישוב ההפקדה לקופות בתקופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלושי שכר בחופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011אביטל שלום,
אינך אמורה לקבל תלושי שכר, לאור העובדה כי ביטוח לאומי נשלם את דמי הלידה.
השכר להפרשות לקופת גמל, על פי משכורת אחרונה, ובמידה והנך מקבלת שכר משתנה - ממוצע של 3 חודשים אחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דמי אבטלה - ממש דחוףתמי26/01/2011
שלום,
ילדתי לפני 3 חודשים ונאלצתי להתפטר מפני שהמשרה שלי לא התאימה לטיפול בילד (שעות עבודה רבות).
אני יודעת שמי שמתפטר יכול לדרוש דמי אבטלה רק לאחר 90 יום, אולם ניגשתי מיידית ללשכת התעסוקה במקום מגוריי וקיבל את פני פקיד (מאוד לא חביב) אשר אמר לי כי אין לי טעם להתייצב בלשכת תעסוקה, אלא רק לאחר 90 יום במידה ולא מצאתי עבודה.
הוא אפילו לא לקח את פרטיי ולמעשה לא נרשם שהתייצבתי בלשכה.
שאלתי -
מי סופר את 90 הימים הללו? האם אני צריכה להתעקש מול הפקיד בכ"ז להירשם בלשכה ע"מ שתקופת האכשרה תתחיל להימנות?
בנוסף, הפקיד טוען כי אין לי טעם להירשם עתה מכיוון שעד שאני אסיים לחתום בלשכת התעסוקה, רק אז תתחיל לי הזכאות בביטוח לאומי(כלומר, אחרי 90 יום), אבל אז כבר לטענתו לא אהיה זזכאית לחתום בלשכת האבטלה ולמעשה אני לא אוכל "ליהנות" כפי שמגיע לי עפ"י חוק מדמי האבטלה.
האם כך?
מה יהיה הכי נכון לעשות?
להירשם עתה בלשכה ובמקביל להגיש בקשה לביטוח לאומי?
במידה וידחו אותי בביטוח לאומי, (בגלל תקופת האכשרה) האם להמשיך לחתום בלשכה או שלחכות 90 ימים?
חשוב לי לדעת כיצד להתנהל מכיוון שאני מעוניינת לחפש עבודה אך בזמן חיפוש העבודה חשוב לי שתהיה לי הכנסה כלשהי כגון דמי אבטלה.
מה נכון לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דמי אבטלה - ממש דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011תמי,
ממליצה לך לעקוף את הפקיד ולפנות לממונה, על מנת שתהיי זכאית בתשלום דמי אבטלה לאחר 90 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמי26/01/2011מה זאת אומרת? כיצד עוקפים את הפקיד?
מדובר בלשכה קטנה ביותר...
בנוסף, מה את ממליצה לי לעשות?
האם לגשת מיידית ללשכת האבטלה ולהצהיר עלי כדורשת עבודה ע"מ שתקופת האכשרה תתחיל להימנות?
ובמקביל להגיש תביעה לביטוח לאומי?
האם להמשיך לחתום מדי שבוע לאחר ההתייצבות הראשונה או שרק לאחר 90 יום לחזור ללשכת האבטלה אם לא מצאתי עבודה, על מנת לקבל דמי אבטלה?
אני לא יודעת כיצד עליי להתנהל שכן נראה לי שהפקיד בלשכה ממש מקשה עלי ע"מ שלא ארשם כדורשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב התפטרות- דחוףנועה26/01/2011
במידה וחופשת הלידה שלי הסתיימה לפני כחודש, ורק עכשיו אני מגישה את מכתב ההתפטרות, האם התאריך שבו אני אמורה לכתוב במכתב הינו תאריך חופשת הלידה או התאריך של אותו היום שאני מגישה את המכתב?
אני עובדת מעל שנה במקום עבודתי, האם אני זכאית לפיצויים?
במידה ואני מפסיקה לצורך טיפול בילד אני צריכה לפרט במכתב מעבר לטיפול בילד או שהסבר זה מפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב התפטרות- דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011נועה שלום,
מכתב ההתפטרות, יציין את היום בו הודעת על ההתפטרות, ובמכתב ההתפטרות תצייני כי ההתפטרות הינה בשל טיפול בילדך.
הנך זכאית לפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת שכר בזמן הריוןמורן25/01/2011
שלום,
ביקשתי הגדלה בשכר וקיבלתי תשובה כי לא ניתן הגדיל שכר לנשים בהריון כי זה יוצר בעיה מול ביטוח לאומי בזמן קבלת דמי הלידה.
אודה לתשובה בנושא והיכן ניתן לקבל מידע כתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת שכר בזמן הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2011מורן שלום,
על פניו, נראה כי מדובר בהפלייה אסורה, ככל שזה אכן השיקול.
ראי חוק שיויון הזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי חופשת לידהדנה25/01/2011
שלום, אני עובדת בעסק פרטי קצת יותר משנתיים. ברצוני לדעת האם מגיע לי פיצויים במידה ואחליט לא לחזור לעבוד אחרי חופשת לידה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2011ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותכרמית25/01/2011
שלום רב,
בתאריך 19.3.10 נולד בני הבכור.
יצאתי כאמור לחופשת לידה ובנוסף לחל"ת לחודשיים.
סך הוותק שלי במקום עבודתי ההיום הינו שנה ושבעה חודשים בלבד.
שבתי לעבודה ב 1.9.10
כיום אני שוקלת להתפטר מפאת מעבר דירה לעיר אחרת,עקב גירושים וברצוני לדעת האם אני עדיין זכאית לקבל פיצויים?
בעיקרון פניתי למשאבי אנוש על מנת להעתיק את תפקידי לסניף אחר באזור החדש אליו אעבור,אך נאמר לי שכרגע לא ניתן היות ושינויים רבים של כוח אדם חלים בצוות שלי.
אשמח לקבלת מענה בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2011כרמית שלום,
עקרונית עומדות בפנייך מספר אפשרויות להתפטרות בדין מפוטר, וצריך לבחור את המתאימה מביניהן, ולוודא כי את עונה על כל התנאים. זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חל"ד ובסוף פיטוריםאני25/01/2011
הייתי בתפקיד ניהולי זוטר לאחר שעבדתי בחברה 10 שנים. לפני כ-10 חודשים, לאחר חופשת לידה של 6 חודשים הוחזרתי לתפקיד אחר שנתפר עבורי, ללא אחריות על אנשים. הסכמתי לכך מחוסר ברירה כי אין הרבה עבודה בתחום שלי בסביבת מגורי, למרות שידעתי שיש בעית תוכן לתפקיד. לאחר מס' חודשים הוחלפה בעלות החברה (דבר שהיה ידוע שיקרה) ולא היה עוד צורך בתפקיד שלי. נאמר לי שמאוד מרוצים מהתפקוד שלי, אך אין מספיק תוכן - מה שציינתי למעסיקי עוד לאחר חזרתי. מצאתי לעצמי תפקיד אחר במערכת, אך הוא כמחליפה של מישהי בחל"ד, ונאמר לי שכשהיא תחזור אני אפוטר אם לא יתפנה תקן איפשהו. במקביל קיבלו במחלקה שאליה עברתי גבר לתפקיד מקביל, בעל השכלה דומה לשלי, אך עם נסיון בתחום לא רלוונטי. האם מה שנעשה לי חוקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר חל"ד ובסוף פיטורים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2011שלום לך,
מובן שיש לבחון את הדברים לעומקם, אולם על פניו אינני רואה בעייה ממשית.
תקופת ההגנה לגבייך הסתיימה, ודינך כדין כל עובד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכות דמי לידה לאבמיטל24/01/2011
הריני עצמאית,ילדתי בתחילת ינואר 2011,והשבוע קיבלתי דמי לידה מבלי שתבעתי.
ברצוני לפצל את חופשת הלידה גם לבעלי.
האם זה שקיבלתי במהרות את דמי הלידה שולל את זכאות בעלי לתבוע את מחצית
החופשה.כך שמעתי היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכות דמי לידה לאב - תגובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2011מיטל שלום,
הדבר אינו שולל את הזכאות - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי, ליידע אותם על החלטתך לפצל את חופשת הלידה, והם יורו לך כיצד לנהוג ואיזה טפסים עלייך למלא ולהגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)