מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בזמן הריוןשירי04/02/2011
שלום רב
הנני עובדת במקום עבודה פרטי כשנתיים בדיוק ,קיבלתי מכתב פיטורין 30 יום הודעה
מוקדמת לאחר יומיים גיליתי שאני בהריון בחודש השני להריוני
כרגע אני עדיין עובדת עד יום הפיטורין שיכנס לתוקף במהלך בפברואר
ומעבירה חפיפה לעובדת חדשה
במהלך השנה הייתי ב3 הריונות שלצערי לא יצאו לפועל עקב הפלה עצמונית טבעית
המעסיק שלי ידע על 2 מהן
האם מותר לו בכול אופן לפטר אותי או שהוא חייב אישור מהתמ"ת
כי טרם הודעתי לו אניי חוששת מתגובתו השלילית להמשיך להעסיק אותי
הוא טען שהוא ואני לא מסתדרים?
ובמידה וכן חייב להכיר בהריון האם אני צריכה לקבל ממנו משכורות עד האישור מתמ"ת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בזמן הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו05/02/2011שירי שלום,
מעסיקך מחויב לבטל את מכתב הפיטורים ולפנות לממונה על חוק עבודת נשים על מנת לקבל היתר.
אציין, כי היה וביטוח לאומי יבין שהיית בהריון עת שעבדת, יתכן מאד שלא תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חל"דcarmi3504/02/2011
שלום,
אני כרגע נכנסת לחודש השלישי של חופשת הלידה שלי.
עבדתי במקום עבודתי החדש כ-6 חודשים לפני שילדתי. בשיחה עם המנהלת שלי ביקשתי לחזור לעבודה בהיקף שעות שונה: 8:30-15:30 במקום 9:00-18:00. המנהלת שלי הודיעה לי שמבחינת החברה זה בלתי אפשרי ושהם רוצים שאחזור לאותן השעות מקסימום שאצא ב-4 החודשים הראשונים ב-17:00 (שעת הנקה). אין לי אפשרות לחזור לשעות העבודה הקודמות ומכאן שבעצם אין לי מקום עבודה לחזור אליו.
האם מותר לה לפטר אותי או להחזיר אותי להיקף שעות שונה? האם אני זכאית לדמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו05/02/2011שלום רב,
היה ותחזרי לעבודתך, עליך לחזור לאותה עבודה בה עבדת, ומקום העבודה אינו מחויב לשנות את תנאי עבודתך.
היה ולא תסכימי זכותך להתפטר על מנת לטפל בילדך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר חל"ד
carmi3505/02/2011תודה על התשובה.
רציתי לחדד את הנושא. אם אתפטר ע"מ לטפל בקטנה האם אהיה זכאית לפיצויים או דמי אבטלה למרות שעבדתי שם רק 6 חודשים לפני הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בגין טיפול גרידהברכי03/02/2011
בשבוע ה-11 להריוני גילו שהעובר אינו תפתח ואני צריכה לעבור גרידה.
אני מאושפזת בבית חולים החל מתאריך 02.02.2011 למשך שבוע ימים.
האם הימים שאני נעדרת מהעבודה יורדים לי מימי המחלה שנצברים לזכותי?
האם אני זכאית לקבל כסף מהביטוח הלאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בגין טיפול גרידה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/02/2011שלום לך,
להלן נוסח הסעיף הרלוונטי מחוק עבודת נשים (הנוסח המלא של החוק נמצא באתר האינטרנט שלי):
עובדת שהפילה רשאית להיעדר מעבודתה שבוע לאחר ההפלה, ואם אישר רופא כי מצב בריאותה מחמת ההפלה מחייב שתיעדר זמן רב יותר – הזמן שקבע הרופא, אך לא יותר מששה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ברכי06/02/2011ראשית, תודה על התגובה המהירה.
לפי הבנתי, אני אמורה לקבל שכר עפ"י חוק דמי מחלה, כלומר המעביד ישלם על הימים שאני נעדרת מעבודתי כאילו נעדרתי בשל מחלה רגילה והימים ירדו לי מהימי מחלה שאני צוברת בשנה, האם הבנתי כהלכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד חן שטיין06/02/2011אכן, עד למקסימום הנקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברכי06/02/2011מודה לך.
עזרת לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וניצול ימי מחלהענת02/02/2011
שלום,
בעקבות צירים מוקדמים והתקצרות צוואר רחם הרופא שלי הוציא אותי לשמירה.
מכיוון שהגמלה לשמירת הריון היא עד המשוכרת הממוצעת בשוק ואני מרוויחה מעל השכר הממוצע ובנוסף בשל העובדה שיש לי המון ימי מחלה, ברצוני לנצל ימי מחלה לתקופה מסויימת לפני שהמעסיק יעביר אותי לביטוח לאומי. להלן השאלות שיש לי:
1. אם בטפסים של ביטוח לאומי אני ממלאת את תאריך התחלת השמירה כתחילת פברואר שמתוכו חודש שולם על ידי המעביד בימי מחלה, האם 30 ימים אלה ייחשבו כשמירה גם כן? האם הם ייספרו כחלק מ30 הימים שחייבים על מנת להגיש את הבקשה הראשונית?
2. האם המעביד חייב לאפשר לי להשתמש בימי מחלה ואם כן האם הוא יכול להגביל אותי במספר הימים שאני יכולה לנצל על חשבון ימי מחלה? הרופא שלי אמר אתמול ש30 הימים הראשונים הם באופן אוטומטי מנוצלים על ידי ימי מחלה אם יש אבל אני לא בטוחה בנוגע לזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וניצול ימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/02/2011ענת שלום,
ראי את נוסח המוסד לביטוח לאומי בעניין - עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק.
מכך ניתן להסיק על פניו כי ימים אלה באים במניין התקופות, על אף שלא משולמת בעדם גמלה.
לעניין עמדת המעסיק - המעסיק כלל אינו פונקציה בעניין, והבחירה בידך - אם יש לך ימי מחלה צבורים, אין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ענת03/02/2011לשם הבהרה, אם אני עכשיו נכנסת לשמירה של שלושה חודשים (שעם למעשה 60 ומשהו ימי עבודה) ויש לי 45 ימי מחלה, את 15 הימים הנותרים ביטוח לאומי ישלים?
ניסיתי לחפש באתר של ביטוח לאומי אבל לא היה משהו שאומר שהמעסיק אינו צד בעניין
ושבאפשרותי להשתמש בימי המחלה אם יש לי ואני בוחרת לעשות זאת.
אשמח אם תפנה אותי לנוסח עליו דיברתי על מנת שאוכל לדבר עם המעסיק.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/02/2011ענת שלום,
הפנתי אותך לנוסח הביטוח הלאומי.
טרם קבלת החלטה בעניין, מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ישירות אשר ישיבו לך ספציפית, בהתאם לנתונייך האישיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מורכב של מחלת ילודדרלין02/02/2011
שלום,
הסיפור שלי קצת מורכב:
במאי האחרון ילדתי את בני. הילד נולד עם מום מסכן חיים שחייב להיות מטופל בקרוב (לא טופל עד עתה מפאת גילו הצעיר של הילד והסיכון בניתוח לתינוק). בינתיים, הארכתי את חופשת הלידה וקיבלתי חל"ת - עד אפריל (זה המקסימום שמותר לי ע"פ החוק).
מכיוון שהילד זקוק לניתוח מורכב מאד שייערך כנראה בחו"ל, נאלץ לשהות בחו"ל מספר חודשים (כנראה שעד שלושה). לכן, עולה האפשרות שלא אוכל לחזור לעבודה באפריל. האם אאלץ לאבד את מקום עבודתי במקרה ולא אחזור באפריל או שמא יש איזשהו חוק שמטפל במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונות= לא יודעות???
דרלין03/02/2011חשבתי שאתן יותר מקצועיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה מורכב של מחלת ילוד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו05/02/2011דרלין שלום,
הנך יכולה לבקש חל"ת.
היה ומעסיקך לא יאשר, עומדת לך הזכות היחידה להתפטר על מנת לטפל בילדך. זכרי שבעילה זו הנך זכאית להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהרינה02/02/2011
שלום
אני די מבולבלת בכל הפורומים..לגבי הבנה שאומרים חופשת לידה , האם מתכוונים לחופשת לידה בת 3 או 6 חודשים??
השאלה שלי היא כזו: לאחר שנכנס החוק החדש כי חופשת לידה היא 6 חודשים וכו...
אני בפועל הייתי בבית עם תינוק 4 חודשים .(החל מיולי 10 עד אוקטובר 10 כולל) חזרתי לעבודה . האם מגיע לי 4 חודשים שעת הנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעשות לך קצת סדר
Lיצן קטן אחד02/02/2011*חופשת לידה בעיקרון היא אכן 26 שבועות.א-ב-ל רק ה-14 שבועות הראשונים מתוכה הם בתשלום.12 השבועות הנוספים אינם מושלמים לך,ובעצם נחשבים כמו חופשה ללא תשלום.
*שעת הנקה מגיעה לכל אחת אשר חזרה מחופשת לידה,למשך 4 חודשים שלאחר החזרה לעבודה. (אולם אם מישהי חזרה לאחר שעברו 4 חודשים ממועד הלידה,איננה זכאית לשעת הנקה, היינו אם לקחה חל"ת שנמשך מעבר ל-4 חודשים שלאחר הלידה).
מקווה שעזרתי קצת :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינה
רינה02/02/2011היי
תודה לך על התגובה. :)
אני כבר ניצלתי את 3 חודשים שעת הנקה.(לאחר שחזרתי מחופשת לידה 4חודשים)
שורה תחתונה: מגיע לי עוד חודש או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/02/2011רינה שלום,
עקרונית - כן, מגיע לך חודש נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות וחישוב דמי לידה לחצי מישרהריטה02/02/2011
1. האם אני זכאית לדמי לידה אם עבדתי 50% מישרה בפרק הזמן הרלנטי?
2. האם החוק המחייב עבודה במשך 6 חודשים רצופים למנוע פיטורין בהריון חל גם על 50% מישרה?
3. לכמה דמי לידה אהיה זכאית? - איך נעשה החישוב לחצי מישרה?
תודה רבה,
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות וחישוב דמי לידה לחצי מישרה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/02/2011ריטה שלום,
1. כן, אין רלוונטיות להיקף המשרה ועצם הזכאות.
2. כן.
3. החישוב לחצי משרה זהה לחישוב למשרה, כי הכל נעשה ביחס לשכר החודשי שלך, ללא קשר לחלקיות המשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמתמיטל02/02/2011
שלום,
ברצוני לברר באם ילדתי ב-13/10/10 והודעתי למעסיק על אי חזרה לעבודה בע"פ
ב-16/1/11 , במכתב פיטורין עד איזה תאריך לרשום את ההודעה המוקדמת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת - תגובה
עו``ד חן שטיין02/02/2011מיטל שלום,
אם הודעת ביום 16.01.11, הרי שההודעה המוקדמת צפויה להסתיים 30 ימים לאחר מכן (15.02.11), ובתנאי משלאה לך לפחות שנת עבודה מלאה במשרה גלובאלית, ושאין ביניכם סיכום על תקופת הודעה מוקדמת ארוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמתעידית02/02/2011
שלום,
אני בחופשת לידה, עומדת לסיים 1/2 שנה בבית וכנראה לא מתכוונת לחזור לעבודה מפאת חוסר סידור לתנוק..
האם אני מחוייבת לתת הודעה מוקדמת על התפטרות למקום העבודה ואם כן, כמה זמן מראש? האם אפשרי בע"פ ואח"כ בכתב או שאני חייבת מראש בכתב?
האם יש תקופה שאני יכולה לחזור בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011עידית שלום,
היות ולא חזרת לעבודה, אינך מחויבת ליתן הודעה מוקדמת.
רק זכרי, כי עליך להודיע על התפטרותך עד 9 חודשים מיום הלידה, בעילת טיפול בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי סטטוס ?מאיה01/02/2011
שלום רב,
ילדתי לפני 6 חודשים ובימים אלה אני אמורה לחזור לעבודה.
ממה שנאמר לי ישנם שינויים כרגע בחברה והתחום בו אני עוסקת עובר לאגף אחר ובעצם תוך חודשים ספורים תפקידי יהיה נקי מתוכן.
נאמר לי מפורשות שאני לא עוברת לאגף האחר וכששאלתי מדוע נאמר לי "עזבי לא משנה...". למותר לציין כי לעובד שלי נאמר כי הוא כן יעבור.
שאלתי היא כמה זמן חברה אמורה לשמור לאשה בחופשת לידה את המשרה שלה . והאם מהלך כזה ניתן לראות אותו בעצם כפיטורין?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי סטטוס ? - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011היות ולא יידעו אותך על שינוי סטוס, אזי אין לך מה לטעון כיום.
עליהם לשמר את תפקידך 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה02/02/2011תודה על המענה המהיר.
אכן אף אחד לא אמר לי במסמך רשמי כי אני מפוטרת אך בשיחה עם הבוס שלך הוא הסכים כי אין לתפקיד שלי /לי זכות קיום בחברה כאשר ישנה מחלקה אחרת שמתהווה ומוקמת וכי הוא ממליץ לי ברמה החברית להתחיל לחפש בחוץ. הוא מבחינתו יעזור לי בלהרוויח זמן בלהישאר בחברה.
וגם מי שמקים כרגע את המחלקה החדשה אמר לי מפורשות אתמול כי אני לא חוזרת לתפקידי הקודם וכי עלי לדבר עם משאבי אנוש.
האם לאור האמור, אני עדיין לא יכולה לראות זאת כסוג של פיטורין?
למותר לציין כי הדוברים הינם אנשים בדרגה גבוהה של משנה למנכל.
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/02/2011לא, אינך יכולה לרות זת כפיטורים.
מקום עבודה מחויב להחזיר אותך לתפקידך הקודם, אך אם המחלקה נסגרה אזי לא רואה מניעה להחזירך לאותו המעמד בו עבדת קודם לכן ובטוח באותו השכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה05/02/2011בהנחה שאני חוזרת לעבודה ולאור המידע שצברתי עד כה (ההמלה של הבוס כי עלי לחפש בחוץ וכי הוא ינסה להרוויח עבורי זמן וההודעה של מנהל אחר בחברה המקים את המחלקה החדשה לפיו אין לי מקום שם) הרי בכל מקרה אין לחברה כוונה להעסיק אותי בעתיד, ואכן לאחר חודשיים- שלושה של חזרה לעבודה (גם בהם כבר חלק מהתחומים בהם עסקתי בעבר ככל הנראה לא יחזרו אלי או אולי רק לשם סיוע וחפיפה) הם יפטרו אותי האם לא ניתן לראות בכל פיטורין שלא בתום לב? הרי הם הכינו את הקרקע לקראת הפיטורין הללו ?
למותר לציין כי פיצויי הפיטורין הרגילים אינם מדאיגים אותי שכן אני חתומה על סעיף 14.בגלל שכל מה שמתנהל בחברה לא "מריח" לי כל כך תקין וגם התחושה היא שאנשים מתחמקים מתשובות ברורות אלא עונים בתשובות של: "עזבי", "מה זה משנה" וכו" , מה מומלץ לי לעשות ?
בכל מקרה, במידה והם מפטרים אותי גם לאחר חודשיים מה עלי לעשות וכיצד החוק בא לסייע כדי שמעסיק לכאורה יעמוד במסגרת החוק (המתנה של חודשיים) אך בעצם תיכנן את מהלך הפיטורין והשינויים בחברה לפני ?
בברכה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה קשה בהריוןדנה01/02/2011
שלום,
מתנצלת מראש על אורך השאלה..
אני בהריוני הראשון בתחילת חודש שמיני, עובדת דרך העירייה בבית ספר עם ילדים עם בעיות התנהגותיות ורגשיות קשות מאוד מספטמבר השנה (לפני כן עבדתי עם ילדים יותר "קלים"). לא ידעתי מראש את רמת הקושי שבעבודה. ממש ממש סבלתי במשך השנה - הייתי מאוד מאוד עצבנית, צעקתי המון, הרבה בכי בגלל הקושי בעבודה עם ההריון,המון המון רעש וצרחות סביבי, התרוצצויות רבות, עליה במדרגות אינספור פעמים, הרבה מאוד מתח, חולשה, חוסר אנרגיה שהם שואבים בלי סוף ועוד..כמובן שכל זאת היה מלווה לעיתים בכאבים חזקים בבטן בגלל הסיטואציות הקשות.אני גם מפחדת מאוד מפני מחלות כיוון שאני נמצאת כל היום בכיתה סגורה ואין לי נוגדנים בדם ל-CMV וממש אסור לי לחלות. פשוט כמו שאומרים - יצאה נשמתי. לצערי הרב, לא עשיתי עם זאת דבר ו"נשכתי שפתיים" ופשוט חיכיתי ללידה שייגמר הסיוט..
כשביררתי על שמירת הריון, הבנתי שניתן לקבל זאת רק כאשר יש לי בעיה עם ההריון עצמו ולי ברוך השם אין בעיה וכמובן שכולי תקווה שזה יישאר כך. (יש לי מעט כאבי גב פה ושם כי יש לי עקמת, אך לא כאבים שגורמים לי לחוסר תפקוד). ימי מחלה אין לי הרבה למרות שבקושי ניצלתי אותם. לרופא הנשים שלי "זרקתי" איזו מילה על כך שקשה לי אך הוא לא התייחס לכך יותר מידי.
מה שברצוני לשאול בסופו של דבר, זה כיצד ייתכן שאין שום הגנה על נשים בהריון שקשה להן בעבודה? אני בטוחה שיש עוד נשים רבות שעובדות בעבודה שאינה מתאימה להריון.
האם בכל זאת יש משהו שאני יכולה לעשות עכשיו כדי לפחות להעביר את סוף ההריון ברוגע, שלווה ובלי להזיק לעצמי? אני רוצה לדעת כיוון שאם אכן אין מה לעשות, אני מתכוונת לצערי הרב להקדים את חופשת הלידה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה קשה בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011רק אישור רפואי יכול לסייע לך בנושא. היות ואין, עליך להמשיך ולבצע את עבודתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומיםתהילה01/02/2011
אחד המנהלים איימם עלי , "תזהרי" "תזהרי לך" את לא יודעת עם מי את מתעסקת "
הגברתי את קולי ובצעקות ואמרתי אף אחד לא מאיים עלי לאחר מכן קיבלתי קשיי נשימה לחצים בחזה ובבטן .( חרדות ) יש לציין כי אני בהריון בשבוע 17 .
האם זה עבירה על החוק? ומה עלי לעשות ?
יש לי היום פחד לחזור לעבודה מחשש של התנקלות המנהל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011כתבי מכתב, ודריש להפסיק את האיומים נגדך, לאור העובדי כי איומים שכאלה מהווים התנהגות לא ראויה ביחסי עובד ומעביד ובכלל.
ומו כן, הנך יכולה לאיים כי תראי בהם כאחראים לכל נזק אשר ייגרם לך לאור הריונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלנת שכר של היולדת מביטוח לאומינוי01/02/2011
עברו חודשיים מאז הגשתי תביעה לדמי לידה, יוצא אפוא שאני חודשיים ללא שכר ואי אפשר לחיות מקצבת ילדים 169 ש"ח. האם אפשר לתבוע בשל כך את ביטוח לאומי?? האם החוק מגביל בזמן את משך הטיפול בבקשה??
אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלנת שכר של היולדת מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011לא אינך יכולהלתבוע את ביטוח לאומי בהלנת שכר. אכן, הביוקרטיה חוגגת וביטוח הלאומי לוקח את הזמן עד שמעביר את דמי הלידה, מה גם שתלוי מתי הגשת את הטפסים והאם תביעתך אושרה.
ממליצה לך לפנות לביטוח לאומי בנושא ולשאול מתי את עתידה לקבל את דמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב חופשת לידהגלית01/02/2011
שלום רב
אודה לתשובתכם
ילדתי בתאריך ה-15.01.2011 ואני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה עד לתקופה של חצי שנה(מעבר ל-3.5 החוד' כמקובל..)
אודה לתשובתכם באיזה תאריך עליי לחזור לעבודה לאור האמור
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011הנך יכולה להאריך לא יותר משנה, והכל תלוי בוותק שלך במקום העבודה.
הנך יכולה להאריך עד רבע מתקופת עבודתך.
למשל אם עבדת שנה, הנך יכולה להאריך את חופשת הלידה ב - חודשים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהme01/02/2011
שלום
אני חוזרת מחופשת לידה לעבודה שלי וכנראה בגלל הנסיבות אתפטר(לצורך טיפול בילדה) לאחר שלולה חודשים מיו חזרתי, כוונתי להגיד להם את התוכניות האלה היות הם אנשים טובים ויקרים לי. שאלתי היא האם מבחינת החוק הם יכולים לא להסכים לקבל אותי ו/או לעשות משהו כדי לא לקבל אותי בחזרה או לפטר? או שהם פשוט יצטרכו להחזיק אותי את ה3 החודשים האלו?אני מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/02/2011עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר ולקבל את זכויותך כמפוטרת, אם תתפטרי בעילת טיפול בילד.
על פי החוק, מקום העבודה לא יכול לסרב לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)