פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    בייבי 2
    08/02/2011

ביני לבין המעביד שלי יש הסכם שאם אני רוצה לעזוב או שהוא רוצה להעזיב אותי אני מקבלת את הפיצויים בכל מקרה אבל מתחייבים ל - 3 חודשים מראש הודעת מוקדמת.
    אני בהריון. אני כנראה לא רוצה לחזור לעבודה הזאת אחרי חופשת הלידה.
    מתי אני אמורה להודיע לו על כך? האם 3.5 חודשי החופשה הן חלק מ - 3 חודשי ההודעה המוקדמת?

אשמח לתשובה ברורה ומהירה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

שלום לך,
    בהחלט ניתן לחפוף את חופשת הלידה לתקופת ההודעה המוקדמת - עלייך לציין זאת במפורש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון
    אור
    07/02/2011

שלום!
    הועסקתי במקום עבודה במשך חמישה חודשים בתור שכירה.
    בראיון העבודה ציינתי בפני המעסיקים כי אני מעוניינת להכנס להריון.
    התקבלתי לעבודה בתור פקידה לא ציינו בפניי כי העבודה היא זמנית, ובמהרה קיבלתי קידום
    לתפקיד אחר והעלאה במשכורת, בינתיים מישהי אחרת איישה את התפקיד אליו אני התקבלתי
    וממנו הועברתי.
    חודש לאחר הקבלה לעבודה נכנסתי להריון.
    לאחר חמישה חודשים בתפקיד כאשר מעסיקיי מרוצים מתפקודי, פוטרתי מכיוון שהסתבר שעובדת
    אחרת שהייתה בחופשת לידה- חזרה לעבודה. כלומר- התפקיד אליו קודמתי היה למעשה התפקיד
    אותו מבצעת האישה שיצאה לחופשת לידה, וכעת היא חזרה ואין בי צורך יותר. אני חוזרת ומדגישה
    כי לא ציינו זאת בפניי בשום שלב.
    במכתב הפיטורין נרשם כי פוטרתי עקב "צמצומים בכוח אדם".
    כעת אני בהריון בחודש שישי, ללא מקור תעסוקה, ומובן מאליו כי קשה לי מאוד למצוא עבודה
    בחודש כה מתקדם.
    שאלתי היא האם הפיטורין חודש לפני קבלת קביעות, עקב חזרת עובדת אחרת לעבודה אותה
    החלפתי שלא ביודעין, כאשר מעסיקיי מרוצים מתפקודי, הם דבר חוקי, והאם יש עילה לתביעה.
    אודה לכם על התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

אור שלום,
    היות וטרם מלאו לך שישה חודשי העסקה, הרי שאינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים. בנוסף, סיבת הפיטורים אינה קשורה להריונך גם לפי מה שציינת, כך שאינני רואה כל עילה נגד המעסיק בסיטואציה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת לשמירת הריון עקב דיכאון
    אנונימי
    07/02/2011

הנני סטודנטית בתחילת חודש שמיני,עקב דיכאון שבא לידי ביטוי בהפרעות שינה,מחשבות רעות,חוסר תאבון ומצב רוח מדוכא אין ביכולתי לתפקד בעבודה . הוצע לי מהעבודה לצאת לחופשת מחלה למספר ימים אולם איני מסוגלת כלל לחזור לעבוד וכן הפסקתי את לימודיי עקב קשיי ריכוז.

האם אני זכאית לשמירת הריון מהסיבות הנפשיות?(יש לי קביעות בעבודה של 3 חודשים)
    בנוסף ,אני מרגישה תשושה וחסרת כוח ,האם אני זכאית לצאת לשמירה עקב מצב זה?

הוספת תגובה

• לצאת לשמירת הריון עקב דיכאון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

שלום לך,
    שאלתך הינה רפואית ונתונה להחלטת רופא נשים בכל הנוגע לשמירת הריון.
    יחד עם זאת , ייתכן ובאפשרותך לצאת לשמירת הריון מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגשת פיטורין לאחר לידה
    סיגל
    07/02/2011

שלום רב,
    שמי סיגל תושבת נתניה.
    אני מועסקת כ-5 שנים במשרה מלאה 08:00 עד 16:00, בחב' שעוסקת בתחום החשמל, החברה יושבת ביישוב קדימה.
    כיום אני נמצאת בחופשת לידה מיום 24/11/10 אמורה לחזור למקום העבודה ב-1/6/11.
    קיבלתי הודעה שמשרדי הנהלה עוברים מיישוב קדימה לראש העין, העובדים יצטרכו להגיע באופן עצמי, מדובר בהרעת תנאים כלפי העובד.
    אני מעוניינית להתפטר מהנסיבות הנ"ל מאחר ויש לי שני ילדים קטנים בבית.
    1.מתי עליי להודיע למעסיק על הפסקת עבודה.חופשת הלידה שלי מוארכת ל-6 חודשים שמהם חודשיים וחצי על חשבוני.
    2. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה ולכמה חודשים.
    3. אני מבקשת לדעת מהן הזכויות שלהן אני זכאית כאישה אחרי חופשת לידה.
    4. כיצד אני צריכה לנסח סיבה להתפטרות, כוונתי לחפש עבודה קרוב למקום מגוריי.

לקביעת תור
    סגירה
    הגשת פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• הגשת פיטורין לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

סיגל שלום,
    אכן נראה כי יש לך עילות מוצדקות לכך, אולם בנסיבות הספציפיות שהצגת, יש מקום לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת לקבל את התמונה המלאה על המצב ובהתאם לקבל החלטות מושכלות בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת

סיגל
    08/02/2011

תודה לתגובתך המהירה רשמתי את הפרטים שלך.
    יש לי פגישה במקום העבודה בשבוע הבא לאחר שאדע פרטים מדוייקים יותר ממעסיק שלי התאם פגישה בהתאם.
    בברכה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה וזקוקה לעזרה
    מחפשת פיתרון
    07/02/2011

ערב טוב,
    התחלתי עבודה חדשה לפני כ4 חודשים במוקד שימור ומכירה של חברה גדולה
    כשנכנסתי לעבודה לא ידעתי שאני בהיריון ותוך כדי הקורס גיליתי זאת
    לאחר סיום הקורס כאשר ההיריון התקדם נעשה לי קשה יותר ויותר אופי העבודה המלחיצה גורם להחמרה בהתקפי חרדה מהם סבלתי בעבר עד כדי מצב של קוצר נשימה ואיבוד קול לשבוע ימים.
    כעת מתלווים גם כאבי גב שלאחר בדיקת אורטופד הבוקר נתגלו כדלקת באזור האגן
    השתמשתי כבר בכל ימי המחלה שמותרים לי כמכסה השנתית וכעת האורטופד נתן לי עוד שבועיים שלמעשה לא אוכל לקבל עבורם תשלום כי ניצלתי את מכסת ימי המחלה שלי,רופא הנשים שלי טוען ששמירת היריון זה לא דבר שבאחריותו לאשר לי.
    יש לציין שהמצב בו אני נמצאת מקשה עליי מאוד בעיקר נפשית אבל גם פיזית
    אני לא ישנה בלילות סובלת מקשיי נשימה ובעיקר עצובה ומדוכאת
    אין לי אפשרות לא ללכת לעבוד כיוון שהמצב הכלכלי גרוע ביותר דבר שמוסיף אש למדורה.
    האם ישנה דרך אחרת להוציא שמירת היריון כיוון שעבור ימי מחלה כבר לא משלמים לי
    ואנני יכולה להשאר ללא משכורת.
    אשמח לתשובה מהירה אני כבר ממש על סף ייאוש
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה וזקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• עצובה וזקוקה לעזרה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

שלום לך,
    שאלתך הינה רפואית לחלוטין - רק רופא נשים הוא הגורם שבכוחו לקבוע זאת, פני אליו.
    אם את מרגישה שרופא הנשים הקיים אינו נותן פיתרון - פני לרופא נשים אחר לחוות דעת נוספת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלת שמאימת על אישה בהריון
    כרמית אברג'ל
    07/02/2011

שלום רב שמי כרמית אני עובדת כבר מעל שנתיים במעון ויצו ויש לי ילד בן שנה וחצי ואני בהריון מתקדם מידי פעם הבן שלי חולה ואני נאלצת להישאר איתו בבית עכשו המנהלת שלי כול פעם מאיימת עלי בפיטורים מה זכויותיי ואם היא יכולה לפטר אותי במצבי הנוכחי או אחרי הלידה אשמח לתשובה מהירה בהקדם תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• מנהלת שמאימת על אישה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

כרמית שלום,
    היות ומלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון.
    חובה יהיה על המעסיק לפנות למשרד התמ"ת אם יהיה מעוניין לפטר, אחרת יהיה חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
    מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה???
    klodin
    07/02/2011

שלום
    שאלתי היא האם החוק אומר כי מגיע שעת הנקה במהלך 4 חודשים לאחר החזרה מחופשת לידה? או עד שהתינוק בן שנה?? אני שואלת כי כבר בילבלו אותי וישנן כמה בנות שאני מכירה שקיבלו מהעבודה שעת הנקה עד שלתינוק מלאו 12חודשים. והאם זה תלוי בכמה זמן נמשכה החופשת לידה? אני הייתי בבית בדיוק 5 חודשים חופשת לידה.
    תודה רבה וערב טוב..

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה???

הוספת תגובה

• שעת הנקה והסכמים קיבוציים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הוארכה חופשת הלידה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ מהיום בו הסתיימה חופשת הלידה כחוק).
    לגבי מקומות אחרים שקיבלו עד 12 חודשים - ככל הנראה מדובר בהסכמי עבודה קיבוציים מיטיבים (עובדי מדינה, וכו), הספציפיים לאותם עובדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיי לידה
    חנה
    07/02/2011

שלום!
    אני יצאתי לחופשת ליידה והתחלתי לחתום אבטלה ב-28.3.2010. סיימתי לחתום אבטלה ב-2.1.2011. מאז אני עדיין לא עובדת אבל יכול להיות שאתחיל בעוד שבועיים ב"ה.
    כמו-כן, מאז שסיימתי אבטלה אני גם לא משלמת ביטוח לאומי כיוון שאני נשואה ובעלי עובד.
    נניח שאני מתחילה לעבוד ב- 20.2.2011, כמה חודשים אני צריכה לחכות לפני שאיכנס להיריון על-מנת שישולמו לי דמיי לידה מלאים? והאם מבחינת מקום העבודה אני צריכה לעבוד שנה באותו מקום לפני הלידה?
    אודה לכם אם תענו לי על שתי השאלות ותייחסו את התשובה אליי אישית ולא תעתיקו מידע מהאתר של ביטוח לאומי שנוגע באופן כללי לכל האימהות...
    תודה ויום נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    דמיי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

חנה שלום,
    לעניין ההגנה מבחינת מקום העבודה - נדרש ותק של שישה חודשי עבודה על מנת שתחול ההגנה על פי חוק.
    לעניין דמי לידה - את אומנם לא רוצה מידע מביטוח לאומי, אבל זה המידע היחיד הרלוונטי אלייך (שכן הזכאות שלך היא על פי חוק):
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

חנה
    08/02/2011

מבחינת מקום העבודה התכוונת שאני לא יכולה להיכנס להיריון לפני שיעברו 6 חודשים??? אחרת אין בעיה שיפטרו אותי???
    ומבחינת השאלה השניה- לא התכוונתי שתתעלמי מחוקי הביטוח הלאומי, ביקשתי שתפרשי לי אותם ספציפית למקרה שלי- לכן רשמתי בדיוק את התאריכים שרלוונטים לי....
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    ויקטוריה
    06/02/2011

שלום,

במהלך שנתיים אני עבדתי בחברת מסויימת דרך חברת outsourcing, חברה נמצאת ברמת גן במרחק נסיעה של 15 דקות מהבית. לאחר חופשת לידה חברה לא מעוניינת להעסיק אותי יותר. חברת outsourcing הציעה לי מקום עבודה אחר שנמצא ברחובות, מדובר בפיתוח בתחום שבו אני עוסקת, אבל פיתוח בטכנולוגיה אחרת, לצורך השתלבות בפרויקט אני צריכה ללמוד להפעיל כלים חדשים.

אני מעוניינת להתפטר מחברת outsourcing, אבל לא רוצה להפסיד פיצויים. אני חושבת שמדובר בהרעת תנאים:
    1. מקום עבודה הרבה יותר רחוק מהמקום קודם.
    2. חברה פוגעת בהתמחות שלי, ודורשת ממני ללמוד להפעיל כלי חדש שהרבה פחות נדרש בשוק.

בחוזה שלי עם חברת outsourcing לא מצויין באיזה כלים אני מפתחת, אלא רשום באופן כללי "מפתחת". חשוב לציין שבימים אלו אני מתחילה לחפש מקום עבודה אחר, לכן אני לא יכולה לטעון שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד.

כיצד אני צריכה לנסח סיבה להתפטרות?
    האם אני חייבת לתת הודעה מוקדמת מראש במקרה של הרעת תנאים?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    07/02/2011

ויקטוריה שלום,

עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר בגין עילת טיפול בילד, כשהתפטרות זו מזכה בפיצויי פיטורים.

במידה ועדין לא חזרת מחופשת הלידה אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובן

טולי
    07/02/2011

אני גם אחרי לידה וביקשתי להאריך לחל"ת עד מרץ אני עובדת כבר 4 שנים האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת כי לפי התשובה פה אם לא חזרתי אחרי החל"ד אני לא צריכה לתת הבנתי נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובן - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    10/02/2011

אכן כן. אם לא חזרת לעבודה, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לגבר
    שי
    06/02/2011

אחד מהקריטריונים הוא:
    בת הזוג הצהירה בכתב, שהיא מסכימה לוותר על חלק מחופשת הלידה המגיעה לה, והיא חזרה לעבודה בתקופה שבה היא מוותרת על חופשת הלידה.

שאלתי היא
    האם בת הזוג יכולה לחזור לעבודה של שעתיים בשבוע וזה עדיין יעבור את הקריטוריון לעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לגבר

הוספת תגובה

• דמי לידה לגבר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/02/2011

שי שלום,
    שאלתך אינה ברורה - עקרונית, כמו שאין חצי הריון, גם אין חצי עבודה - או שהיא עובדת, או שלא, ולא משנה כמות השעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשת רטרואקטיבית לקרן ההשתלמות
    טלי
    06/02/2011

שלום רב

אני עובדת כמורה זו השנה השישית והגשתי בקשה לצאת לשנת שבתון בשנה הבאה שנת תשע"ב.

אני נמצאת כאגי בשמירת היריון והבנתי כי כאשר משולמת לי משכורת מביטוח לאומי אין הפרשה לקרן ההשתלמות.

אני אמורה ללדת באפריל וחופשת הלידה שלי תהיה מה27.3 עד 30.6.11.

רציתי לדעת, האם ביולי או בחופתש הלידה יוכלו להפריש לקרן ההשתלמות את התשלומים רטרואקטיבי או שמא שנת השבתון שלי תיפגע היות והוותק שלי נפגע אם הכסף לא מופרש להם.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• הערה

טלי
    06/02/2011

שכחתי לציין כי אני בשמירת הריון על חשבון ביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשת רטרואקטיבית לקרן ההשתלמות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2011

טלי שלום,
    עקרונית, בזמן שמירת הריון ממשיכות להיצבר זכויותיו וכן ההפרשות לגמל והשתלמות, אך מובן כי יש לבחון עניין זה לעומק, ולאור הנסיבות הספציפיות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

טלי
    06/02/2011

תודה על התשובה.
    כרגע, לאחר השכר שקיבלתי מביטוח לאומי לא הופרשו לי כספים לקרן. האם אוכל לקבל זאת רטרואקטיבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

אם אכן יש זכאות - מובן כי יש לבצע את ההפרשות רטרואקטיבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חל"ת
    מעיין
    06/02/2011

ילדתי בחודש אוגוסט האחרון והארכתי את חופשת הלידה ל-26 שבועות שעומדות להסתיים בעוד כשבוע.
    כשנכנסתי להריון הייתי שנה בדיוק בעבודה ולאחר מכן יצאתי לשמירת הריון של 8 חודשים.
    על פי החוק הגיע לי להאריך את חופשת הלידה ל- 26 שבועות מכיוון שעבדתי עד ללידה למעלה מ 12 חודשים ( עבור 12 חודשי עבודה אני זכאית ל 3 חודשי חל"ת אותם ניצלתי כבר).
    שאלתי היא האם עבור 8 החודשים של שמירת ההריון מגיעה לי הארכה נוספת של החל"ת ( 2 חודשים נוספים )מכיוון שיוצא שעד הלידה "עבדתי" בעצם שנה ו 8 חודשים וניצלתי רק את ה- 3 חודשים שמגיעם לי עבור השנה הראשונה?

אודה לכם על תשובה מהירה

מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חל"ת

הוספת תגובה

• הארכת חל"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2011

מעיין שלום,
    עקרונית תקופת שמירת ההריון נמנית כחלק מהותק, ולכן עלייך להסתכל על כל תקופת העבודה עד ללידה כמקשה אחת, וממנה לגזור את הזכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בזמן חופשת לידה וחל"ת
    מאיה
    06/02/2011

שלום רב,

אני כעת בחופשת לידה בחלק של החל"ת ועתידה להאריך זאת בתקופה נוספת אולי אפילו עד שנה (אני רשאית עפי החוק), טרם החליטותי.

שאלותי הן:
    1. האם אני חייבת את הסכמת המעסיק אם אני מחליטה להישאר עד שנה מהלידה בבית? האם יש דרך מסויימת בה עלי להודיע לו על רצוני זה?
    2. האם בתקופה זו בה אני בבית מעסיקי יכול לבקש/לכפות עלי לעבוד מהבית ?
    אם כן, האם אני יכולה לדרוש על זה תשלום מיוחד השונה מהשכר הרגיל? האם אני רשאית לסרב?
    3. כיצד הוא יכול לשלם לי? קרי, האם אני יכולה בתקופה זו לקבל משכורת כאשר אני עובדת מהבית בלבד? גם אם זה חלקית או רק משכורת של חודש או חודשיים ואחר כך אני חוזרת לחל"ת. במידה ואני מקבלת ברגיל אחזקת רכב האם הוא חייב לשלם גם על זה?
    4. במידה וכן, וכאשר אחזור והוא ירצה לפטר אותי האם עבודה מהבית כזו תיחשב לו במניין ה-60 ימים בהם הוא אינו יכול לפטר אותי כאשר אני חוזרת מחופשת לידה? ואז בעצם הוא יוכל לפטר אותי ישר רק בהודעה מוקדמת של 30 יום?

תודה,
    מאיה

הוספת תגובה

• עבודה בזמן חופשת לידה וחל"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2011

מאיה שלום,
    אם זוהי זכאותך על פי חוק (בהתאם לותק) - עלייך רק ליידע, אינך זקוקה לאישור.
    בחופשה אין הכרח לעבוד - זוהי משמעות המילה חופשה...
    כל יתר השאלות מתייתרות עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ורדית
    06/02/2011

אני עובדת במקום עבודתי אוטוטו 3 חודשים ושבועיים לאחר תחילת עבודתי גיליתי על הריון ברוך השם, אני עובדת 9 שעות ביום ורחוק מהבית הולך לי המון זמן בנסיעות ,אני לא מרגישה טוב בכלל בעבודה ויצא לי לקחת הרבה חופש מחלה.
    מקום העבודה לא אוהב שאני מחסירה ימים ושעות , אני לא מעוניינת להמשיך לעבוד כי נורא קשה לי אני מעוניינת שיפטרו אותי ,האם במידה והמעסיק מפטר אותי עקב שאני לא מגיע לעבודה שוללת ממני את הזכות לקבל פיצויים מהמעסיק,הוא אינו יודע שאני בהריון ,האם קבלת מכתב פיטורין מקנה לי את האפשרות לקבל פיצויים מביטוח לאומי?
    במידה ויפטר אותי עלי לבשר לו על ההריון ובכך אני מוגנת מבחינה שאסור לו לפטר אותי? אני ממש אובדת עצות בבקשה עזרה והכוונה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/02/2011

ורדית שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום.
    במידה ותפוטרי - אין פיצויים להם תהיי זכאית מביטוח לאומי, אלא לדמי אבטלה, ובתנאי שיש לך את מלוא תקופת האכשרה (אם עבד לפני מקום זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ורדית
    06/02/2011

מה הכוונה לתקופת האכשרה? אם לימדו אותי לעבוד? לא הבנתי את פירוט התשובה? אני כן אהייה זכאית לדמי אבטלה או לא? לפני עבודה זו עבדתע חודש בתור מזכירה בחברה מסויימת
    ולפני כן עבדתי בבנק 3 חודשים ,מה זה אומר לגבי תקופת ההכשרה כי לא הבנתי את התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בשבת
    חני
    04/02/2011

שלום רב!

אני בהריון בחודש 6. אני עובדת כמוכרת בחנות וחלק מהמשמרות שלי הינם ביום שבת שנחשבות לשעות נוספות. האם מותר לי לבקש מהמעביד לא לעבוד ביום שבת ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בשבת

הוספת תגובה

• עבודה בשבת - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/02/2011

חני שלום,

על מעסיקך חל האיסור להעסיקך בשעות נוספות. פני אליו ומסרי לו את הוראות החוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה