מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מהמעסיקעדי09/01/2011
שלום ליאת,
התייעצתי עימך בעבר, אף הגעתי לפגישת ייעוץ אישית ועזרת לי רבות ועל כך תודה
השאלה היום הינה מצד המעסיק:
לקחנו עובדת זמנית לצורך החלפה מחופשת לידה,
הבחורה שאותה היא מחליפה הינה בשמירת הריון עם תאומים ,איני יודעת מתי תחזור
אנו רוצים להחתים את זו שמחליפה אותה על חוזה העסקה זמני למשך חצי שנה או עד לחזרתה של ההריונית
ללא התחייבות להעסקתה בהמשך . אנו חוששים ממקרה שנעשה לנו בעבר בו עובדת שהגיעה לעבודה זמנית נכנסה להריון ותבעה את זכויותיה (למרות שנאמר לה מראש שהיא הינה זמנית)
שאלתי :
כיצד עליי להבטיח לעצמי שהמצב לא יקרה וישנה גם עכשיו
?
עד מתי אני מחוייבת לשמור להריונית את התפקיד?
למשך שנה? שנתיים ?
סה"כ המועמדת הינה ראוייה לתפקיד ואני מאמינה כי תעשה זאת כהלכה אבל איני רוצה להבטיח הבטחות שעשויית לכבול אותי עם שתי עובדות שבעצם אני יכולה להרשות לעצמי העסקתה של אחת ... ?
בקיצור אשמח אם תעני לי בפשטות כיצד עליי לפעול
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת לתקופה קצובה ללא הארכה- תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2011עדי שלום,
ראשית אני שמחה מאוד לשמוע שהייעוץ אצלי סייע לך - זה חשוב לי מאוד.
לשאלתך - קשה להשיב על השאלה הספציפית, אך אשתדל להשיב בצורה כללית:
באופן עקרוני, אם מדובר על עובדת לתקופה קצובה הפוחתת משנה, ובתנאי שלא תהיה הארכה של ההסכם, הרי שחוק עבודת נשים, על פניו, לא יחול עליה גם אם תיכנס להריון בתקופה זו, ובתנאי שאם תפוטר - לא יהיה לדבר קשר להריון.
יחד עם זאת, אין ספק שמדובר בחשיפה לסיכון מבחינתך, ולכן מומלץ לחשוב היטב מהי התקופה הקצובה המתאימה במקרה זה, ונוסח הסעיף המתאים בהסכם העבודה.
מכל מקום, עלייך לשמור לעובדת הקודמת שלך את התפקיד עד לשובה, כאשר המקסימום להארכת חופשת הלידה הינו בין כחצי שנה לשנה (תלוי בותק העובדת טרם לידתה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידוא הבנה ...
עדי11/01/2011שוב תודה לך ליאת על המהנה המהיר.
אז ממה שאני מבינה , עליי להבטיח את עצמי באמצעות כתיבה בחוזה העסקה לשנה... ?
כך במידה והיא תיכנס להריון , אני לא יהיה מחוייבת כלפיה (צר לי על הניסוח) אלא רק לאחר תקופה של שנה -תקופה קצובה כפי שנחתם בחוזה.
לאותה בחורה הריונית אני מחוייבת להחזיר את תפקידה כל עוד ברצונה בו ובלבד שלא עברה תקופה של שנה (תקופת הארכה של חופשת הלידה)
כלומר לאחר שנה איני מחוייבת כלפיה?
הכוונה להחזירה למקום העבודה ?
תראי מדובר בלידת תאומים ,אני מניחה שהמציאות לא תאפשר לה כל כך מהר לחזור ועל כן אני מניחה כי לא תחזור בכלל או שתחזור לאחר הרבה זמן -שנה לפחות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידוא הבנה ... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011עדי שלום,
הסקת המסקנות שלך עקרונית נכונה, אך אינה מדוייקת...
על מנת להבין את המצב לאשורו ולעומקו, ייתכן ויש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת, שכן את לא רוצה לקבל החלטות בצורה לא מספיק מושכלת, ומבלי שהבנת את העניין והשלכותיו לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםחן09/01/2011
אני עובדת מדינה 10 שנים אני אמורה ללדת ברצוני לדעת באם אני מתפטרת לאחר חופש לידה ומתחילה מקום עבודה חדש האם אני עדיין זכאית לפיצויים? האם ישנה עילה לדרוש פיצויים?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים - תגובה
עו``ד חן שטיין11/01/2011ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
לעניין העבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך למכתב התפטרות בתום חופשת לידהזיו09/01/2011
תודה על המענה המהיר וסליחה מראש אני קצת נודניק בעניין- זה פשוט נורא דחוף ולחוץ לי
אין בעיה לרשום שתאריך ההודעה הטלפונית ותאריך כניסת הפיטורים לתוקף הם אותו תאריך ? - אין בעיה עם זה שצריכים לעבור 30 יום עד שזה ייכנס לתוקף ?
- תוכלי לעזור לי גם בניסוח השורה של הפיצויים במכתב התפטרות - מה החוק .
" ... אבקש לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לי לפי חוק הפיצויים מס' ____ ... " - מה מס' החוק ? האם יש צורך לציין שיש להעביר את הכספים תוך 45 יום מתאריך ההתפטרות ? 30 יום התראה + 15 יום להעברת כספי פיצויים ?
בברכה ושוב תודה על המענה המהיר -זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך למכתב התפטרות בתום חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2011ראה תשובתי הקודמת אלייך בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןקישקשתא09/01/2011
שלום רב,
אני בהריון IVF שבוע 21 עם שלישייה ורציתי לדעת אם מגיע לי לקבל שמירת הריון מהביטוח הלאומי, להלן הפרטים:
עבדתי עד חודש אפריל 2010 במשך 10 שנים
מחודש יוני עד נובמבר 2010 קיבלתי אבטלה
ומחודש נובמבר 2010 אני בשמירת הריון.
שאלתי היא האם אני יכולה להגיש לביטוח הלאומי שמירת הריון מאחר ואינני עובדת כרגע וגם לא יכולה לעבוד???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/01/2011שלום לך,
שמירת הריון תינתן לאישה אשר עבודתה הופסקה בגלל השמירה.
על פניו, נראה שאינך עונה על תנאי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון לאחר הפריה חוץ גופית.lili08/01/2011
שלום! לאחר 3 שנים של ניסיונות( הזרעות +טיפולי הפריה חוץ גופית) ההריון שלי נקלט. הוחזרו לי 2 אוברים. בהתחלה הכל היה תקין ו שניהם התחילו להתפתח אך לפני כשבועיים התחיל לי דימום חזק( שבוע 7+) ואיתו הגעתי לבית חולים ושם התברר שאובר אחד ברוך השם עם דופק והשני ללא דופקץבנוסף לכך יש לי המוטומה. נחתי בבית כשבוע ו לפנח כמה ימים חזרתי לעבודהץההרגשה הכללית שלי היא לא טובהץ יש לי בחילות נוראיות, עייפות וגם כאבי בטן קלים. מאוד חשוב לי לשמור על האובר הזה.אני עובדת כמה פעמים בשבוע כ 12 שעות ןחוזרת הביתה מותשת. אומנם זה בישיבה אך עם לחץ של אנשים וכמעת בלי הפסקות. האם באפשרותי לבקש מרופא להמליץ על שעות העבודה גמישות יותר?
שאלה נוספת. כתמיכה אני לקחת אוטרוגסטן 100, 9 כדורים ביום. מתי אני אמורה להפסיק איתם?
מודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון לאחר הפריה חוץ גופית. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/01/2011שלום לך,
שאלותייך הן מקצועיות לרופא נשים העוסק בתחום - עלייך לפנות אליו לקבלת המלצות בעניינים הרפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת לאחר חל"דמיטל07/01/2011
היי, אני אמורה ללדת בחודש הבא (פברואר).
בפברואר שנה שעברה התחלתי לעבוד אצל מעסיקי הנוכחי דרך חברת כ"א וחודשיים אח"כ נחתם עמי חוזה עבודה כך שאני עובדת באותו מקום ע"פ תקן החל מחודש אפריל.
אני מעוניינת לדעת האם החוק החדש של לקיחת חל"ת של 26 שבועות מיום סיום החל"ד תקף לגביי
(האם יחושבו לי 10 חודשי עבודה או 12?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לשם הבהרה
Lיצן קטן אחד07/01/2011החל"ת הוא אינו 26 שבועות מסיום החל"ד..
חופשת הלידה עצמה היא 26 שבועות, כאשר רק ה-14 הראשונים הינם בתשלום.
12השבועות הנותרים נחשבים לחל"ת היות ואת לא מקבלת כל תשלום עליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחל"ת לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/01/2011מיטל שלום,
עקרונית התקופה בה עבדת דרך חברת כח אדם גם כן צריכה להיות מוכרת כחלק מהותק, אולם יש לבחון זאת באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..שאלה לגבי פיטורי אישה בהריון.דנה07/01/2011
שלום,
אני עובדת במקום מסויים שנה וחצי .
בשנה וחצי עבדתי דרך 3 חברות כוח אדם.(בגלל חוק העסקה של 9 חודשים)
בחברת כוח האדם האחרונה והנוכחית חתמתי בתחילת החודש -ינואר.
אם אכנס להריון לפני וותק של חצי שנה, האם יש זכות לפטר אותי?
כיוון שיש לי "וותק" של שנה וחצי במקום אבל לא בכוח אדם .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה..שאלה לגבי פיטורי אישה בהריון. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/01/2011דנה שלום,
באופן עקרוני הותק שלך נשמר, אולם יש לבחון כל מקרה לגופו.
במידה ותתעורר בעיה כלשהי, יהיה צורך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת לקבל תשובה מקצועית וספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום ימי מחלהאנונימי06/01/2011
אני עובדת חודשית ועובדת במשרה מלאה כבר שנה וחצי. ימי מחלה משלמים לי על פי החוק.עוברת טיפולי פוריות.
ביום 15.12.10 עבדתי עד שעה 12.00 בצהריים ולאחר מכן הלכתי לביה"ח להחזרת עוברים. הבאתי אישור מחלה למעסיקה מיום 15.12.10 ולמשך שבועיים הבאות.
השאלה שלי היא כזו:
1.האם יום מחלה הראשון מחושבים מהיום ה15.12.10 או מיום ה16.12.10, כי ב15.12.10 למעשה עבדתי חצי יום?
מעסיקה טוענת שצריך לחשב את יום הראשון של המחלה מה16.12.10 כאשר עבור אותו יום לא משלמים לי וגם כמובן לא קיבלתי תשלום בחצי היום ה15.12.10 שלא עבדתי.
2.ומה לגבי ימי חג אם לפני החג הייתי במחלה וגם אחרי החג הייתה כמה ימים במחלה? האם לפי החוק צריכים לשלם לי את החג כחג או כיום מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי
אנונימי09/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב כי לא ענו לי
אנונימי24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום ימי מחלה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011ימי המחלה יחושבו מהיום הראשון כמצוין באישור המחלה.
בנושא תשלום חג - השכר יהיה על פי תשלום ימי המחלה, כי הרי שהית במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר החלטה לגבי המשך עבודהעידית06/01/2011
שלום,
עבדתי בחברה במשך 10 חודשים עד ללידה.
כרגע הארכתי את חופשת הלידה בעצם לחל"ת.
עוד לא החלטתי אם אני רוצה לחזור או לא.
המעסיק התקשר ורצה לדעת מה קורה.
אם אני מודיעה לו שאני חוזרת בתום החל"ת שאני מבינה שזה 26 שבועות ובסוף מחליטה לא לחזור, האם הוא יכול לתבוע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר החלטה לגבי המשך עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/01/2011עדית שלום,
זכותך להחליט כעת שאת חוזרת, וברגע האמת להחליט שאת מתפטרת, ואין עם זה כל בעיה חוקית.
עלייך רק להקפיד לתת למעסיק את מלוא תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ...?טולי06/01/2011
שלום,
אני כמעט 3 חודשים אחרי הלידה ואינני מתכוונת לחזור למקום עבודתי ורוצה להאריך את חופשת הלידה .
מתי אני אמורה להודיע זאת למנהלת שלי ואם אני לא מתכוונת לחזור בכלל ורוצה להתפטר האם כדי לעשות זאת כבר ואיך ?
תודה מראש על זמנך ותשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות ...? - תגובה
עו``ד חן שטיין06/01/2011קרן שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. גם הרצון להפחתת משרה עונה על הגדרה זו (ככל שבמקום העבודה הנוכחי לא יכולים לצמצם לך את המשרה כנדרש).
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה- עובד עירייהלולה06/01/2011
שלום,
חזרתי מחופשת לידה לאחר 7 חודשים. אני עובדת עירייה. האם חוקי התקשי"ר חלים גם על עובדי עירייה? כי אמרו לי שמגיע לי רק ביום בו אני עובדת מעל שמונה וחצי שעות שעת הנקה וכל שאר הימים בהם אני עובדת כמעט 7 שעות לא מגיע לי עד גיל שנה. כאמור אני עובדת 75 % משרה.
האם כך הדבר?
מודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה- עובד עירייה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/01/2011לולה שלום,
המידע שקיבל דווקא מיטיב איתך, שכן תנאי ראשון לצורך הזכאות לשענת הנקה הינו עבודה במשרה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותיפעת05/01/2011
שלום
פוטרתי מעבודתי לפני חודשיים
נכנסתי להריון
האם לאחר קבלת דמי האבטלה אני יהיה זכאית לקבלת הכנסה מביטוח לאומי במהלך הריוני?האם יהיה זכאית לחופשת לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/01/2011יפעת שלום,
ההריון אינו מקנה זכויות יתר באם אינך עובדת.
לבירור זכויותייך כבלתי מועסקת, ללא קשר להריון, עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מכורח ודמי אבטלהשלומית05/01/2011
שלום,
אני עובדת כעת כמחליפת מקום של אישה שיצאה לחופשת לידה הסיכום בע"פ היה שאחליף אותה לשנה. בפועל החתמו אותי על חוזה של 3 חודשים והוא הוארך לעוד 3 חודשים.
הבעיה החלה כאשר הודעתי שגם אני בהריון. (כעת אני בשמיני) המנהלת כמובן מאוד כעסה.
אך לא הייתה לה ברירה והיא השאירה אותי בתפקיד. כעת מי שאני מחליפה הגישה התפטרות, ועל כן המנהלת רוצה להכניס מישהי קבועה , לטענתה אני איני מתאימה מספיק לתפקיד בשל גילי הצעיר. כיוון שאני כעת לקראת לידה היא לא יכולה לפטר אותי, ולכן מופעל עלי לחץ רב להתפטר. יש שימוש רב בניגון על המצפון (אני בתפקיד טיפולי והתחלופה הגבוהה פוגעת בפן הטיפולי) אני לא כ"כ רוצה להמשיך במצב הזה כיוון שזה פוגע בי מאוד.
שאלתי היא, אם אתפטר מיד לאחר הלידה אהיה זכאית לדמי אבטלה לאחר שאקבל את דמי הלידה. או שדמי הלידה מבטלים את דמי הלידה או להפך.(למיטב ידיעתי אני זכאית לשניהם אני עובדת ברצף כשנה וחצי) אשמח לתשובה.
כמו כן, אם אין תשובה ברורה אשמח לקבל הפניה למוקד מיצוי זכויות וכד'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות מכורח ודמי אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/01/2011שלומית שלום,
ככל שההתפטרות תהיה עד 9 חודשים לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (מומלץ להתפטר לא יאוחר מ 8 חודשים לצורך מיצוי ההודעה המוקדמת, ועל מנת ללכת על הצד הבטוח). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
לעניין דמי אבטלה - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותמרין04/01/2011
שלום!
אני עובדת במקום עבודתי כבר 4 וחצי שנים.
בחודש אפריל 2010 יצאתי לשמירת הריון למשך חודשיים עד ללידה.
לאחר הלידה נודעתי שאני רוצה להאריך את חופשתי ולקחתי חל"ת.
ב 01.01.2011 (לאחר חצי שנה בדיוק) חזרתי לעבודה.
אם אינני טועה, החוק מאפשר לי להתפטר כדיי לטפל בילדה עד שימלאו לילדה 9 חודשים ואז זה ייחשב כפיטורין, שאלתי היא האם הפיצויים ייחושבו לי לפי השכר ב-3 החודשים הללו (כי אני עובדת פחות שעות כדיי להיות עם הילדה) או לפי משכורת ממוצעת שנתית (כולל החודשים שעבדתי לפני הלידה)?
כמו כן שאלה נוספת - אם אכן אחליט להתפטר בתום 3 החודשים הללו אצטרך כמובן למסור הודעה מראש (כמה זמן אני חייבת עבור 4-5 שנות עבודה? ) והאם יכול להיות שאם אודיע על התפטרותי לאחר חודשיים וחצי ואהיה חייבת להשאר עוד חודש כהודעה מראש (לילדה אז ימלאו בעצם 9 וחצי חודשים) אאבד את זכויותיי לפיצויים?
תודה ושנה אזרחית נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - לא ענו לי.
מרין11/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2011מרין שלום,
שאלותייך הינן ספציפיות וסבוכות, עליהן ניתן יהיה להשיב בצורה מקצועית במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להתאימן למצב הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך התפטרות - דחוףזיו04/01/2011
אשתי התקשרה ב 07/12 למעסיקה שלה ואמרה לה שהיא לא ממשיכה לעבוד .
לפני כמה חודשים , באוגוסט לערך , 2 בעלי הבית של העבודה הקודמת של אשתי היו אצלנו ושוחחנו על אפשרו שהיא תחזור ,
אבל שנינו הבנו שבתנאים ובשעות הקיימות היא לא יכולה לחזור , ובעלת הבית של אשתי אמרה לה שהיא יכולה מבחינתה להתחיל ולחפש משהו אחר יותר קרוב ושעות יותר נוחות.
אשתי התחילה עבודה חדשה ב 23/12/10 .
השאלה אם אני יכתוב מכתב התפטרות ובו אציין שבהמשך לשיחה הטלפונית ב 07/12 אשתי מתפטרת לצורך טיפול בילד , האם אין בעיה בכך שה-30 יום יוצאים ב 07/01/2011 ? = כביכול שבועיים כמעט אחרי שאשתי התחילה לעבוד ? - אין עם זה בעיה ? - או שכדאי אולי לרשום שב 07/12/2010 בהתאם להודעה הטלפונית אשתי התפטרה וההתפטרות נכנסת לתוקף באופן מיידי ב 07/12 , או שאולי כדאי לציין תאריך לפני ככה שה-30 יום יהיו לפני ה -23/12/2010 - המועד שבו אשתי התחילה לעבוד .
אבקש תשובה בהקדם - אני רוצה כבר להעביר את המכתב התפטרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך התפטרות - דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו04/01/2011זיו שלום,
ממליצה לך לכתוב - בהמשך לשיחתנו מיום ___________, הריני מודיעה בזאת ובכתב על התפטרותי ממקום עבודתי וזאת על מנת לטפל בילדי.
כאמור התפטרותי נכנסה לתוקפה ביום ______________ , יום סיום חופשת הלידה.
אבקש לקבל את זכויותיי על פי חוק, לרבות פיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך התפטרות - תגובה המשך
זיו04/01/2011לגבי מה שרשמת שכדאי לרשום שההתפטרות תיכנס לתוקף ביום סיום חופשת הלידה.
התאריכים הם :
אשתי ילדה ב 20/06/2010 , והפסיקה לעבוד מ 10/06/2010 , והתקשרה להודיע שהיא לא ממשיכה ב 07/12/2010 .
תאריך סיום חופשת הלידה הוא כמה ? 14 שבועות ? זה יוצא ב 01/10 לא ?
מחכה לתשובה בהקדם בתודה ובברכה זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך התפטרות - תגובה המשך - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו04/01/2011תציין במכתב 7/12/2010 יום ההודעה שניתנה בע"פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך התפטרות - תגובה - המשך - המשך
זיו04/01/2011תודה על המענה המהיר וסליחה מראש אני קצת נודניק בעניין- זה פשוט נורא דחוף ולחוץ לי
אין בעיה לרשום שתאריך ההודעה הטלפונית ותאריך כניסת הפיטורים לתוקף הם אותו תאריך ? - אין בעיה עם זה שצריכים לעבור 30 יום עד שזה ייכנס לתוקף ?
- תוכלי לעזור לי גם בניסוח השורה של הפיצויים במכתב התפטרות - מה החוק .
" ... אבקש לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לי לפי חוק הפיצויים מס' ____ ... " - מה מס' החוק ? האם יש צורך לציין שיש להעביר את הכספים תוך 45 יום מתאריך ההתפטרות ? 30 יום התראה + 15 יום להעברת כספי פיצויים ?
בברכה ושוב תודה על המענה המהיר -זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)