מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון - צירים מוקדמיםשרית16/01/2011
שלום שוב
לפני שלושה שבועות שאלתי לגבי שמירת הריון , שבו הרופאה ראתה צירים באולטרסאונד, צוואר רחם ארוך ופתיחה של קצה אצבע שלחתי לביטוח לאומי את הטפסים ,והם ביקשו עוד אישורים , אני עובדת כסייעת בגן ילדים והעבודה שלי היא פיזית והרופאה שלי שלחה להם שלא ממולץ לי עבודה פיזית עקב הצירים, אתמול שוב קיבלתי מכתב מביטוח לאומי לשלוח שוב מוניטור וצוואר רחם, יש לציין ששוב אני שולחת מוניטור עם צירים ללא שינוי ברוך השם.
מה דעתך אני יכולה לעשות בכדי לגרום לביטוח לאומי להאמין לי ולאשר לי שמירת הריון עד שבוע 34 לפחות ( בתקווה שאני אחזיק מעמד) אני ממש חסרת אונים .
יש לציין שאני כרגע בשבוע 24 עם שמירה מהרופאה משבוע 18, לפני שיצאתי לשמירה עבדתי שנתיים ברציפות האם בכל מקרה אהייה זכאית לדמי לידה במידה והם לא יאשרו לי?
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - צירים מוקדמים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/01/2011שרית שלום,
מה שאת יכולה לעשות זה פשוט להמשיך ולפעול בהתאם להוראות המוסד לביטוח לאומי על מנת שיאשרו לך.
בכל מקרה, דמי הלידה לא אמורים להיפגע עקב משירת הריון, מאושרת או לא מאושרת ע"י ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהגיואנה15/01/2011
שלום
אני בהריון ואמורה ללדת במרץ
הפסקתי לעבוד בדצמבר אחרי 11.1 חודשים
רציתי לדעת אם בכל זאת אני אקבל דמי לידה התקשרתי לביטוח לאומי אבל הם לא ברורים
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/01/2011גיואנה שלום,
ראי את הנוסח המחייב לעניין זה:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
ג'ואנה16/01/2011תודה על התשובתך
האם זאת אומרת שביטוח לאומי מסתכל 14 חודשים אחורה מיום הלידה? ואם יש לי 9.5 חודשים במקום 10 אני לא אקבל כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וחופשת לידהצליל15/01/2011
היי
אני נמצאת בשבוע 36 התאריך המשוער ללידה הוא 15.2 יצאתי לחופש מחלה 6.1, ברצוני לשאול האם חופשת הלידה עלולה להתקצר לי במידה ואני לא מקבל אישור על שמירת ההריון מביטוח לאומי?
ובמידה ואני כן מקבלת אישור?
בנוסף ברצוני לדעת האם דמי חופשת הלידה מחושבים מהרגע שהפסקתי לעבוד (3 חודשים אחורה) או מהרגע שילדתי? כי במידה ולא יאשרו לי את דמי שמירת ההריון ולא תהיה לי משכורת או שהיא תהייה ממש נמוכה, האם זה ישפיע על דמי הלידה? או על זמן חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/01/2011צליל שלום,
עקרונית דמי הלידה לא אמורים להתקצר עקב שמירת הריון.
עקרונית דמי הלידה משולמים לפי השכר שלך בפועל, לפני השמירה ולא לפי גמלת שמירת ההריון.
ככל שהשמירה לא תאושר, תוכלי לבקש שלא יתחשבו בתקופה בה שהית במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןטלי15/01/2011
שלום רב
אני עובדת כמורה לילדים קטנים.
נמצאת בסוף שבוע 27 להריוני.
בשבועיים האחרונים אני סובלת מאד מלחץ דם נמוך ואף התעלפתי מספר פעמים.
רציתי לדעת האם זו סיבה לקבל שמירת הריון היות ואני לא מסוגלת לנהוג ולהגיע למקום עבודתי שרחוק כ60 ק"מ מביתי וכמו כן לא מסוגלת לתפקד היות ואני חלשה מאד.
אציין כי הריון זה התחיל בשמירת הריון שאושרה על ידי הביטוח הלאומי בשל דימומים לאחר הריון ראשון שנפל.
אשמח לקבל את חוות דעתך...
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/01/2011טלי שלום,
שאלות אלה עלייך להפנות לרופא נשים, שכן הוא הסמכות להחליט האם המצב הרפואי מצדיק שמירה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי14/01/2011
שלום רציתי לשאול שאלה אני בתחילת הריון ורוצה להתחיל לעבוד ממתי אני אמורה להגיד שאני בהריון ואם אני מתחילה לעבוד ואמשיך עד הלידה האם יגיע לי דמי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/01/2011אור שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אם תתקבלי לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי לידהאמא13/01/2011
שלום רב,
אני בסוף חודש שמיני ואמורה להגיש מסמכים לביטוח לאומי לגבי שמירת הריון עד הלידה, עפ"י הנחיות רופא ולאחר 30 יום של שמירה בהם אינני עובדת.
השאלה שלי היא כזאת - מתוך הנחה שהם מאשרים לי את שמירת ההריון, יוצא שהמשכורת שלי בחודשיים לפני הלידה נפגעת כי שמירת ההריון היא עד סכום של כ - 8000 ש"ח, בעוד שאני מרוויחה משכורת יותר גבוהה.
האם הדמי לידה שלי יחושבו לפי המשכורת מביטוח לאומי או שאני יכולה לבקש שיחשבו לי את דמי הלידה לפי המשכורות שהרווחתי לפני היציאה לשמירת הריון?
כמו כן, במידה ושמירת ההריון לא תאושר בביטוח לאומי, האם גם אז ניתן יהיה לבקש שיחשבו את דמי הלידה לפי המשכורות לפני התקופה שבה יצאתי לשמירה, כי אני לא מקבלת משכורת נכון לעכשיו על החודש האחרון (כאמור, כבר 30 יום בבית...).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ודמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/01/2011שומרת שלום,
עקרונית דמי הלידה משולמים לפי השכר שלך בפועל, לפני השמירה ולא לפי גמלת שמירת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לעבודה בחודש הרביעישני12/01/2011
התקבלתי לעבודה שנחשבת למצאיה בתחומי.אבל לא עדכנתי אותם שאני בחודש הרביעי. חשבתי לעשות זאת בעוד כחודש.
האם הם יכולים לפטר אותי?
אני חתומה על חוזה לשנה.
זקוקה לתשובה בהקדם, מאחר ועדין לא התפטתי מהעבודה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה לעבודה בחודש הרביעי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/01/2011עליך ליידע החל מהחודש החמישי להריונך.
היות והנך חתומה על חוזה עבודה לתקופה קצובה בת שנה, עליהם להוכיח, היה ותפוטרי, כי פיטוריך לא נעשו בגין הריונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום עבור חופשת לידהא12/01/2011
אני עובדת בשתי חצאי משרות, על פי איזה שכר יחושב תשלום עבור חופשת לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום עבור חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/01/2011על פי חישוב שכרך משני מקומות העבודה בהם הנך עובדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהא12/01/2011
שלום
יש לי שתי שאלות.
1. בזמן הלידה אני אעבוד במקום עבודתי כ9 וחצי חודשים, כמה זמן חופשת לידה מגיע לי?
2. יומיים לפני שאני אמורה ללדת נגמר החוזה שלי ( משיקולים תקציביים מחדשים אותו כל 10 חודשים מחדש). האם מקום העבודה מחויב לחדש לי את החוזה או שהם יכולים לפטר אותי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/01/2011הנך זכאית לחושפת לידה בת 14 שבועות.
בהקשר לחוזה, על מקום העבודה לפנות לממונה על חוק עבודת נשים לקבלת היתר לפיטוריך. היה ולא, לא יוכל הוא לפטרך, למרות סיום חוזה העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותקטי11/01/2011
אני כרגע נמצאת בחודש התשיעי להריוני- ומראש החלטתי שאני לא מעוניינת לחזור לעבוד במקום עבודה שבו עבדתי במשך כשלוש שנים האחרונות.האם אני יכולה לשלוח מכתב התפטרות מיד לאחר הלידה? או שצריך לחכות תקופה מסויימת?באם ניתן לשלוח מכתב התפטרות מיד לאחר הלידה האם אני עדיין מחוייבת לציין במכתב את תקופת ההודעה המוקדמת??? הרי במילא מגיע לי 14 שבועות דמי לידה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011קטי שלום,
עקרונית נשים רבות מעדיפות למצות את זכויותיהן ולהתפטר חודש לפני תום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתנאי שכרsilver11/01/2011
שלום,
אני פיזיותרפיסטית המועסקת מזה 3 שנים (בדיוק) במכון פיזיותרפיה פרטי.
כמו כן אני בשבוע 21 להריוני, עליו הודעתי למעסיקי בשבוע 12.
לפני כחצי שנה הועלתה הצעה/ בקשה/ דרישה של המעסיק ממני ומעובדת נוספת לשנות את תנאי השכר. לא הסכמנו להצעה שלו, העלנו הצעה משל עצמנו שלא התקבלה. העובדת השנייה עזבה והעניין התמסמס.
לפני כחודש וחצי (אוקטובר) הודיע לי המעסיק על שינוי תנאי השכר שלי כדלהלן:
במקום 60 ש"ח לשעה- 30 ש"ח לשעה+ 10 ש"ח למטופל (תיאורטית אמורים להגיע 3 מטופלים בשעה, כמובן שלא תמיד כולם מגיעים). נסיעות- התחלתי לקבל נסיעות רק לפני 4 חודשים (למרות שגם מקום מגורי הקודם עמד לדעתי בקריטריונים לקבלת החזר נסיעות- מרחק 2.4 ק"מ ו-18 תחנות אוטובוס).
בחודש שעבר המשכורת הייתה נמוכה בכ-200 ש"ח לעומת ההסכם הקודם, והמעסיק שלי שילב בתלוש איזשהו בונוס, שאפילו הוא לא ידע להסביר. החודש שוב המשכורת נמוכה ב-210 ש"ח בהשוואה להסכם הקודם.
מעבר לעלבון האישי והצורב המתלווה למהלך הזה, האם הוא חוקי? מה באפשרותי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתנאי שכר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011שלום לך,
הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור.
לפגיעה מסוג זה השפעה רוחבית - על דמי הלידה, פיצויי הפיטורים, דמי אבטלה עתידיים, וכדומה.
בנסיבות, ייתכן כי יהיה נכון לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז פיצויים בהתפטרות לאחר חזרהאור11/01/2011
שלום רב,
מהו אחוז פיצויי פיטורין לאחר התפטרות אחרי שעבדתי עוד כ2 חודשים לאחר חופשת לידה בהנחה שעבדתי שנה?
האם אני מפסידה משהו מהעובדה שאני מתפטרת ולא מפטרים אותי? דמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז פיצויים בהתפטרות לאחר חזרה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011אור שלום,
פיצויי הפיטורים הינם בשיעור של 100%.
ככל שההתפטרות תהיה עד 9 חודשים לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (מומלץ להתפטר לאחר 8 חודשים לצורך מיצוי ההודעה המוקדמת, ועל מנת ללכת על הצד הבטוח). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה - לצורך שליחת מכתב התפטזיו11/01/2011
אשתי התפטרה טלפונית ב 07/12 והתחילה לעבוד בעבודה אחרת ב 23/12 .
ויצאה לחופשת לידה ב 10/06 וילדה ב 20/06
איזה תאריך התפטרות לרשום ? 21/12 ? 0712/ ?
אין בעיה לרשום שתאריך ההודעה הטלפונית ותאריך כניסת הפיטורים לתוקף הם אותו תאריך ? - אין בעיה עם זה שצריכים לעבור 30 יום עד שזה ייכנס לתוקף ?
- תוכלי לעזור לי גם בניסוח השורה של הפיצויים במכתב התפטרות - מה החוק .
" ... אבקש לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לי לפי חוק הפיצויים מס' ____ ... " - מה מס' החוק ? האם יש צורך לציין שיש להעביר את הכספים תוך 45 יום מתאריך ההתפטרות ? 30 יום התראה + 15 יום להעברת כספי פיצויים ?
בברכה ושוב תודה על המענה המהיר -זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה - לצורך שליחת מכתב התפט - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2011ראה תשובתי הקודמת אלייך בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהשלי10/01/2011
שלום.
האם לכל יולדת שמחליטה להתפטר מגיע פיצויים?
גם אם לא עבדה במשרה מלאה? עבדתי 6.5 שעות ביום האם מגיע לי פיצויים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/01/2011ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
אין רלוונטיות האם מדובר במשרה מלאה או לא, תנאי הבסיס הוא כי מלאה לך לפחות שנת עבודה אחת במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו בפעם הקודמת..מנסה שובLיצן קטן אחד10/01/2011
ידוע לי כי ניתן להגיש תביעה ל"השלמת" דמי לידה לביטוח לאומי במידה ובתקופה של חופשת הלידה שולמו לי תשלומים נוספים כגון:דמי הבראה, וכד'.
באתר שלהם כתוב שיש להגיש את התלוש המדובר שבו שולמו ההפרשים, בצירוף מכתב.
האם ישנו נוסח מסוים של מכתב שכדאי לכתוב?
האם ישנו משהו נוסף שיש לצרף לבקשה?
כמו כן-כיצד מתבצע החישוב של ההפרשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו בפעם הקודמת..מנסה שוב - תגובה
עו``ד חן שטיין11/01/2011שלום לך,
שאלות אלה כדאי להפנות ישירות למוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)