פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה
    יסמין
    09/05/2010

שלום,
    עבדתי במהלך החודש הראשון להריון ופוטרתי עוד לפני שגיליתי על הרניוני לאחר מכן חתמתי אבטלה במשך מספר חודשים.
    1. האם מגיע לי דמי לידה במידה ועבדתי רק בשבועות הראשונים להריוני?
    2. על סמך מה יחשבו לי את דמי הלידה, 3 חודשים אחורה מיום הפסקת העבודה או יחשיבו את חודשי האבטלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• דמי לידה - זכאות וחישוב

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

יסמין שלום,
    על פניו נראה כי לא תהיה לך זכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לעניין גובה דמי הלידה - דמי הלידה מחושבים לפי שלוש משכורותייך האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוץ בשעות עבודה לאישתי בחודש 6
    ולדימיר
    07/05/2010

אישתי עובדת חברת כוסמתיקה בקניון במשביר .
    אישתי בחודש 6 להריון למעסיק הודענו לפני 3 חודשים על כך.
    לפני יומיים סופרוויזרית של החברת כוסמתיקה הודיעה לאישתי שמקצצת לה בשעות עבודה או מעבירה אותה תפקים כך שהכל ביחד פוגעה בשכר .
    מנהלת מחלקה של משביר מכריחה לעבוד משמרות ערב או מתעלמת מי בקשות של אישתי לא לעסות משמרות ערב עכב חולשה או סחרחורות.
    מה ניתן לעסות?

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

ולדימיר שלום,
    נראה כי המעסיק פועל בניגוד לחוק, תוך ניסיון לגרום לאישתך להתייאש ולהתפטר מיוזמתה.
    יש הרבה מה לעשות נגד זה, אולם זאת ניתן לבחון לעומק רק בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת בהריון
    קרן
    07/05/2010

שלום, אני בשבוע ה12 עובדת כמטפלת בילדין במשרה חלקית, אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד זה מה שאמרתי לאם הילדים כששאלה האם אני מתקוונת להמשיך לעבוד ועד מתי, לזה עניתי עד שההריון יאפשא לי (עד הרגע האחרון) אז היא טוענת שלא יכולה להעסיק מישהי שתהיה מוכנה לחכות לזה. השאלה היא, מה הזכויות שלי כמטפלת בהריון, והאם לפיהן אני יכולה לעבוד עד הרג האחרון וכמוכן לחזור לאחר חופש לידה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת בהריון

הוספת תגובה

• זכויות עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

קרן שלום,
    על המעסיקה חל איסור לפטר אותך או לפגוע בתנאייך בזמן הריונך, בטח ובטח פגיעה בשל ההריון עצמו, המהווה הפלייה אסורה וחמורה.
    תוכלי לקרוא על מלוא הזכויות המגיעות לך באתר האינטרנט שלי - ישנו מאמר שלם רק בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי חל"ת
    נירית
    07/05/2010

חזרתי לעבודה אחרי שנה שהייתי בבית בחל"ת. עבדתי משנת 2000 בחצי משרה עד 2002 ולאחריה משרה מלאה עד היום. חזרתי לעבודה לשבועיים ובקשתי להתפטר (זה בתהליכים כרגע) מכל מיני סיבות. לציין אני עובדת מדינה.שאלותי:
    1. הבנתי שאני כן מקבלת פיצויי פיטורין , אך האם שתי שנות עבודתי בחצי משרה מזכות אותי כמשכורת אחרונה או החישוב הוא לפי המשכורת האחרונה בחצי משרה כפול שנתיים?
    2. האם יש מצב שלא יתנו לי פיצויי פיטורין לאחר כל שנות עבודתי במקום?
    3. האם במכתב הפיטורין מצויינת סיבת ההתפטרות?

תודה על התשובות...

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי חל"ת

הוספת תגובה

• פיטורים / התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

נירית שלום,
    1. כל תקופה מחושבת בפני עצמה, לפי שכר אחרון של כל אחת מהן.
    2. בהחלט - תלוי מה סיבת ההתפטרות, ומה הסיכום עם המעסיק.
    3. אין נוסח מחייב למכתב פיטורים / התפטרות, אולם כן נהוג לכתוב את הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הריון
    שרה
    06/05/2010

שלום. כידוע, אישה בהריון רשאית להיעדר מעבודתה 40 שעות לצורך בדיקות רפואיות הקשורות בהריון ללא ניכוי שעות אלו משכרה. אולם, האם מעסיק רשאי לקזז שעות אלו מימי מחלה של העובדת? אם לא, ממה יש לקזז שעות אלו וכיצד זה יבוא לידי ביטוי בתלוש שכר? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הריון

הוספת תגובה

• שעות בדיקה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

שלום לך,
    ימים אלה אינם נגרעים מימי המחלה, אלא הם תוספת ייחודית לעובדת בהריון.
    שעות אלה לא מקוזזות משום מקום, אלא רק נרשמות, כשעות עבודה רגילות, ואת זכאית לקבל שכר בגינן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    ויולט
    06/05/2010

שלום

לפני כ-5 חודשים ילדתי ולפני כשבוע חזרתי לעבודה

אני גרה בכפר סבא ועובדת בירושלים - ידוע לי שעד 9 חודשים מהלידה מותר לי להתפטר ולקבל פיצויים , האם עזיבה בקבות מרחק מאפשרת לי גם לחתום מיד בלשכה ולקבל דמי אבטלה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• ביטול תקופת המתנה לדמי אבטלה למתפטר

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

ויולט שלום,
    עקרונית התפטרות בתנאים אלה מזכה בדמי אבטלה מיידיים ללא תקופת ההמתנה, אולם אני מציעה לך לוודא את זה עם הביטוח הלאומי מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך טיפולי פוריות
    ליאת
    05/05/2010

במהלך השנתיים האחרונות אני נמצאת בטיפולי פוריות. אני עובדת מעל 5 שנים באותו משרד. בשל הלחץ הגדול והטיפולים הקשים אני רוצה להתפטר. האם אני זכאית לפיצויים?

הוספת תגובה

• התפטרות וקבלת פיצויים

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

לאה שלום,
    אין זכאות לפיצויים בשל התפטרות בנסיבות אלה.
    על מנת ללמוד מהן האופציות העומדות בפנייך בעניין זה, תוכלי לקרוא את המאמר בנושא התפטרות בדין מפוטר שבאתרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאי העסקה לאחר חופשת לידה
    תאיל
    05/05/2010

שלום, חזרתי לאחר חצי שנה והעבירו אותי לתפקיד אחר בחברה. עג כה לא פגעו לי בתנאים כלל.
    איני מרוצה מהתפקיד שאני עושה כעת והגשתי מועמדות לתפקיד אחר שפתוח בחברה.
    כעת נמסר לי שהתפקיד אליו הגשתי מועמדות הינו בשכר נמוך יותר וללא החניה שיש לי בחניון הבנין.
    האם מותר לעשות זאת? האם הם מחוייבים לתנאים אלו רק 60 יום?
    אין לי רצון לריב, אלא לעשות הכל בדרך החיוך, אבל להשיג את מבוקשי.
    אגב, שמעתי על בנות ששילמו להם בעבור 90 יום לאחר חופשת הלידה ולא החזירו אותם לעבוד... אותי כן החזירו.

הוספת תגובה

• שינוי תנאי העסקה לאחר לידה - תפקיד

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

תאיל שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקיד חדש בתנאים פחות טובים

תאיל
    06/05/2010

ליאת, תודה על תשובתך.
    יחד עם זאת, אבקש להוסיף ולשאול האם ניתן אחרי 60 יום להוריד משכרי? התפקיד שהוצע לי איננו מעניין אותי ולא התעקשתי לחזור לתפקיד שבו הייתי טרם הלידה, כיוון שהוא דורש ממני 9 שעות עבודה ביום. כעת אני יכולה לתת רק 7 וחצי עד 8 שעות.
    על כן עלה בדעתי שאם אני איני יכולה לעמוד בתנאי החוזה המקורי, 9 שעות עבודה, אז גם הם לא מחוייבים לי... האם נכון? האם טעות בידי?
    בכל מקרה, הגשתי כעת מועמדות לתפקיד אחר בחברה שמעניין אותי אך הם טוענים שרמת השכר שלו נמוכה יותר ולכן אצטרך לרדת בשכר ולוותר על החניה שהיתה לי...
    מה דעתך על כך??
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לתאיל

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

תאיל שלום,
    את חוות דעתי על ההצעות הספציפיות שקיבלת לא אוכל לחוות כך, אלא במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
    לשאלתך - אחרי 60 ימים תמה ההגנה לה את זכאית עקב ההריון והלידה, ודינך ככל עובד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאחר חופשת לידה
    אושרת פלדמן/
    05/05/2010

מתנצלת מראש , שאלתי כבר המון שאלות אבל המצב במקום העבודה מאלץ אותי לנסות להיות מוכנה להכל:
    כפי שציינתי בהתכתבות קודמת יש לי מחליף - שלא הובא לכאן רק למשך תק' חופשת הלידה שלי אלה מתוך תקווה שיהיה טוב וישאר קבוע.
    מתוך נקודת הנחה(והכרות קודמת עם העובד הספציפי שמגיע) ואכן הוא עונה לדרישות של המעסיק שלי ויחליט כי הוא משאיר אותו ולמעשה אותי מפטר האם אני מחוייבת לחזור ל- 60 יום ואז לקבל ממנו את מכתב הפיטורין ולעבוד עוד 30 יום או שמכוון שכל ההתנהלות שלו כבר מראה שבגדול אין בכוונתו להחזיר אותי לעבודה אני לא מחוייבת לכך?, אני פשוט מניחה שיהיה לי מאוד לא נעים לחזור בנסיבות אלה לתק' ידוע מראש, מה גם שאני מניחה לא יהיה בתפקיד שאני עושה כעת.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• לאושרת

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

אושרת שלום,
    השבתי לשאלותייך בשמחה, אולם לא אוכל לתת יעוץ כה פרטני במתכונת זו - לא יהיה זה מקצועי מספיק נוכח מורכבות העניין.
    שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון שנדחתה
    מיכל
    05/05/2010

עבדתי כשמונה חודשים במקום עבודה (לפני כן עבדתי ויש רצף תעסוקתי ) אחרי מיי השפיר (תחלית פברואר) יצאתי לפי המלצת הרופא לשמירת הריון. ניצלתי את כל ימיי החופשה והמחלה על חשבון חודש פברואר. לביטוח לאומי הגשתי מסמכים של שמירת הריון מתחילת חודש מרץ.
    היום התקשרתי לברר מה קורה עם התביעה , נאמר לי כי התביעה נדחתה מכיוון שקיבלתי את השמירה אחרי שהפסקתי לעבוד.(המכתב של ביטוח לאומי טרם הגיע)
    אני ממש מודאגת .מה עליי לעשות?
    ומה לגבי דמי הלידה? האם אהיה זכאית?כיצד יחושבו? אני אמורה להיות בשמירה עד הלידה - האם חודשים אלו הם על חשבוני? כיצד נחשבים חודשים אלו?מה זכויותיי וחובותיי בחודשים אלו - כלפי ביטוח לאומי וכלפי המעסיק?
    אשמח אם תוכלי לעזור אני אובדת עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון שנדחתה

הוספת תגובה

• בעיה עם שמירת הריון ודמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

מיכל שלום,
    שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זכאית אישה לפיצוים לאחר שחזרה
    שמרית
    04/05/2010

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה והיום שוקלת להתפטר. האם אני זכאית לפיצויים למרות שהתינוק בן 9 חודשים ושבוע?

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר שמלאו לתינוק 9 חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

שמרית שלום,
    לא, לפחות בשל עילה זו, שכן חלף המועד הקבוע בחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתר פיטורין בדיעבד
    יעלי
    04/05/2010

שלום ותודה לכם על העזרה!

עבדתי במשך שנתיים וחצי אך בתור עובדת זמנית (בכל פעם הוארך המינוי שלי). המינוי האחרון הסתיים בזמן שהייתי כבר בהריון מתקדם. למיטב הבנתי, על אף שה'פיטורין' לא נעשו בגלל ההריון (אלא היו ידועים לי מראש), עדיין יש צורך באישור ממשרד התמ"ת למהלך. למרות זאת, המעביד שלי לא ביקש אישור לפיטורי וכאשר עם סיום עבודתי ביקשתי לתומי העתק של האישור הוא אמר שאין לו. עכשיו המעביד שלי פנה למשרד התמ"ת, ע"מ לקבל אישור בדיעבד לפיטורין. בינתיים (כבר עברו 6 שבועות מיום סיום המינוי) אני לא מועסקת ובהתאם גם לא מקבלת משכורת. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    היתר פיטורין בדיעבד

הוספת תגובה

• היתר רטרואקטיבי לפיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

יעלי שלום,
    אין זה תקין, ומובן כי עלייך להאבק במתן אישור רטרואקטיבי להיתר, שכן אין כל הצדקה לכך.
    אם לא יינתן היתר רטרואקטיבי, משמעות הדבר היא שתקבלי שכר וזכויות נלות גם בגין התקופה שלא היית בעבודה, עד ליום מתן ההיתר (לכל הפחות).
    מומלץ לפנות לייעוץ פרטני ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאם עובדת?
    לילי
    04/05/2010

שלום,
    במקום העבודה שלי עובדים משרה מלאה הנפרשת על 4 ימי עבודה של 10 שעות כל יום, במשמרות קבועות (בוקר, צהריים וערב-לילה). כרגע אני בעיצומה של חפשת הלידה ורציתי לדעת האם, מעבר לשעת הנקה לה אני זכאית, יש אילו זכויות נוספות לאם עובדת? הגבלות על שעות עבודה (כמות ו/או עיתוי - כלומר עבודה בלילה למשל).
    מאוד חשוב לי למצוא דרכים לצמצם את שעות העבודה כי יחד עם הנסיעות (כשעה לכל כיוון) חזרתי לעבודה משמעותה לפחות 12 שעות מחוץ לבית ביום, 4 ימים בשבוע. דרך אגב, כבר בדקתי עם הבוס שלי שלא מוכן להעביר אותי לחמישה ימים יותר קצרים...

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאם עובדת?

הוספת תגובה

• זכויות לאם עובדת

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

לילי שלום,
    למרבה הצער אין פתרון לבעיה שהצגת...
    אין הקלות נוספות על אמהות למעט שעת ההנקה, ודינך ככל עובד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בתחילת הריון
    שמרית
    04/05/2010

שלום,
    אני בתחילת ההריון (שבוע 4), וחוזה העסקה שלי מסתיים בעוד כחודש , אני עובדת דרך חברת השמה כבר יותר משנה וחצי ולא היה לי מושג שהחוזה שלי קצוב בזמן,
    האם אני חייבת להודיע למעסיק שלי על היותי בהריון לפני מכתב הפיטורין?
    האם אני זכאית לפיצוי כלשהו?
    אפשר בכלל לחפש עבודה מישו יעסיק אותי? וגם אם כן אני חייבת לעדכן אותו?
    אשמח לתשובה תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בתחילת הריון

הוספת תגובה

• סיום חוזה לתקופה קצובה והריון

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

שמרית שלום,
    את נמצאת בנקודת זמן קריטית ביותר, ומומלץ מאוד לפעול בחכמה ובזהירות, ולטעמי יש צורך בייעוץ משפטי פרטני על מנת למזער טעויות.
    מכל מקום, באופן כללי אבהיר כי חל איסור על פיטורייך בהריון, נדרשת כמובן הודעה מסודרת למעסיק, ועל מנת לסיים את העסקתך יהיה חובה לפנות לממונה על עבודת נשים לקבל היתר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחליפה לחופשת לידה
    אסתר
    04/05/2010

בהמשך לשאלתי מאמש: מעסיקיי טוענים כי הם סיכמו עם מחליפתי שהיא עובדת עד ספטמבר ולכן זה בעייתי שאקדים חזרתי. האם איני יכולה לחזור בשל כך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחליפה לחופשת לידה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2010

ממש לא.
    ראי תשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה