פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    רעות
    15/04/2010

שלום רב:
    אני עובדת כשכירה בהוט מנובמבר 2008 במשכורת ממוצעת 3500-4200 חודש העבודה האחרון המלאה שהיה לי הוא דצמבר עליו קיבלתי שכר ב 10/1 3600 מתחילת ינואר אני בחופשת מחלה על חשבוני(לא שמירת הריון)התחיל מהקאות מרובות ואשפוז אח"כ דימומים בהריון זריקות ובעיות גב (סובלת מפריצת דיסק בחוליות עמ"ש תחתון גבי מלפני ההריון שכעת החמיר מאוד).. עד היום הייתי בחופשת מחלה ושולם לי סכ"ה 700 ש,ח מהמעסיק ימי מחלה שלי. כעת הרופא המליץ על שמירת הריון. הבעיה היא שבשמירה מסתכלים על 3 חודשי שכר שקדמו לשמירה כלומר בדיוק החודשים בהם הייתי במחלה ולא קיבלתי שכר. נאמר לי כי יש מקרים יוצאי דופן וכי עלי לרשום הצהרה ולבקש שיתחשבו בי ויסתכלו על 3 ח' מלאים שקדמו לחופשת מחלה. השאלה היא אם הם אכן מתחשבים לפי הניסיון שלך או שיקטינו ראש ויסתכלו על 3 חודשי המחלה וכך לא אקבל כל שכר? ואם בכלל במצבים כאלה יש סיכוי שלא יאשרו את השמירה כי לא מדובר בסיכון חלילה לעובר אלא יותר לגב שלי שהחמיר מאוד עקב ההריון?? ואם עניין דמי הלידה יחושב עי"פ איזה שכר?
    אודה מאוד לתשובתך מודאגת מאוד,סובלת מהריון לא קל אך גם לא יכולה להישאר ללא שכר, אודה אם תכווני אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• חשוב שמירת הריון במקרה של הפחתת שכר

עו``ד ליאת שטיין
    18/04/2010

רעות שלום,
    באופן עקרוני חישוב שמירת ההריון ייעשה על פי שלושת החודשים המלאים האחרונים לעבודתך, אולם בהחלט קיים סיכוי כי מלחמה מתאימה בעניין זה מול המוסד לביטוח לאומי עשוייה להביא לתוצאה כי יתחשבו בשכרך הקודם טרם ההעדרויות וההפחתות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר הבהרות
    הריונית
    15/04/2010

שלום לצוות הפורום,
    אני עובדת כרגע במקום עבודה מסויים ונמצאת בהריון. עד למועד היציאה לחופשת הלידה אשלים שמונה חודשי עבודה. ברצוני לציין כי לפני כן לא עבדתי כשנה כאשר חתמתי 100 ימי אבטלה (לא בסמיכות לתחילת העבודה הנוכחית אלא בתחילת 2009 ) שאלותי הן:
    1. האם מגיעים לי דמי לידה מלאים?
    2. אני כנראה לא אחזור לאחר חופשת הלידה , האם זה יכול לפגוע בי אם אודיע על כך לפני היציאה לחל"ד? (אם אני נשאלת אם אני מתכוונת לחזור)
    3. כמה זמן התראה אני צריכה לתת?
    4. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין כל שהם(בין אם אני מתפטרת ובין אם מפטרים אותי)
    5. האם אני זכאית לחתום בלשכה?
    מצטערת על ריבוי השאלות...
    והמון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר הבהרות

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    18/04/2010

מיטל שלום,
    שאלותייך ספציפיות מאוד, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרטור אישה בהריון
    רן
    14/04/2010

שלום,
    אישתי עובדת עירייה במרכז הארץ, בהריון חודש שמיני, משרה מלאה.
    אנו מטופלים אצל רופא פרטי בעל שם (זכותנו)
    במהלך מרץ קבלה אשתי 2 ימי מחלה מהרופא הפרטי. כשהגישה אותם בעירייה אמרו שלא מקבלים אישורים שלא מרופא קופה. OK... בתחילת אפריל כשהזדמן לאשתי להיות אצל רופא המשפחה של הקופה, רשם רופא המשפחה ימי מחלה על סמך הרופא הפרטי.
    אשתי הגישה שוב לעירייה אך הפעם אמרו שתאריך ההדפסה הכתוב בתחתית הטופס (אפריל) אינו תואם ואף רחוק מספר שבועות מתאריך המופיע בגוף הטופס (זאת אומרת, שרופא המשפחה רשם ימי מחלה על מרץ, אך בתחתית הטופס יוצא אצלו ככיתוב אוטומטי- עם תאריך ההדפסה). הם הנחו את אשתי שרופא המשפחה יוצי אישור עם תאריך הדפסה זהה או שימחוק ידנית את תאריך ההדפסה, ירשום את התאריך שהם רוצים וישים חותמת ליד.

ואני שואל...האם נשמע לכם הגיוני? חוקי או שזו גחמה פרטית של אשת משאבי האנוש של העירייה? כמה אפשר לטרטר אישה בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    טרטור אישה בהריון

הוספת תגובה

• אי קבלת אישור רפואי של רופא פרטי

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

שלום לך,
    נשגב מבינתי מדוע ההתעקשות על רופא קופה, ומאיזה חוק שאבו התעקשות בלתי ברורה זו. דין כל רופא זהה, ואין מנדים או דוחים את קביעותיו של הרופא אך משום שהוא רופא פרטי - אין בכך פסול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה ודמי מחלה
    חני
    13/04/2010

שלום,

האם אפשר להאריך חופשת לידה ע"ח ימי מחלה ?
    כלומר, נגיד שאני רוצה סה"כ להאריך חצי שנה ואת החודש האחרון לקחת ע"ח ימי מחלה .
    אפשרי ?

שאלה שניה ?
    האם ניתן לצאת לחופש לפני הלידה ולקבל ימי מחלה, אבל שבדמי ביטוח לאומי יחשיבו לי את החודשים הקודמים כי המשכורת האחרונה תהיה בהכרח נמוכה בהרבה ( רק ימי מחלה )

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה ודמי מחלה

הוספת תגובה

• חופשת לידה ודמי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

1. לא.
    2. עקרונית ניתן, אולם לא תמיד יסכים המוסד לביטוח לאומי להתעלם מהתקופה בה ירד שכרך עקב דמי המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - חוק החדש
    שח
    13/04/2010

היי,

איך מוגדרת התקופה של הארכה - חופשת לידה ללא תשלום או חל"ת.
    במקום העבודה של אשתי יש אישור למשל להחזיר רכב בתקופת חופשת לידה ללא תשלום לעומת זאת בזמן חל"ת יש לשלם מחיר מלא ללא סיבסוד.
    כמו כן ע"פ מקום העבודה מדובר עדיין בחל"ת . (הם טוענים שכך ע"פ חוזר שקיבלו).

אני מבין שזה צריך להיות חל"ד כאשר הותק נשמר (חופשה,הבראה) אבל ללא תשלום לפנסיה (מנהלים,השתלמות וכו').

מי צודק ?

תודה מראש,
    שח

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה - חוק החדש

הוספת תגובה

• תיקון חוק עבודת נשים - חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

שלום לך,
    מדובר בחופשת לידה ללא תשלום (על אף שמדובר בשינויים סמנטיים דקים מאוד בין שתי ההגדרות שתארת).
    תוכל לראות את לשון התיקון החדש המלא באתר האינטרנט של המשרד (משרד עו"ד חן שטיין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה במידה ופוטרתי
    דליתה
    13/04/2010

שלום
    רציתי לברר,
    אם פוטרתי בגלל ההריון (אני פונה לתמ"ת בשל כך), והשלמתי 3 חודשי עבודה במקום העבודה הנוכחי+4 תלושי שכר ממקום עבודה קודם, האם אהיה זכאית לקבל דמי לידה או שהיה עלי לעבוד עד סמוך ללידה ורק אז הייתי זכאית לקבל דמי לידה?

תודה

הוספת תגובה

• דמי לידה למפוטרת

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

דליתה שלום,
    המועדים נמנים מיום הלידה אחורה, ולא מיום הפיטורים.
    להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה
    ליאור
    13/04/2010

בחודש מאי אני חוזרת לעבודה, לאחר חופשת לידה שנמשכה 4 וחצי חודשים כרגע יש לי מנהלים חדשים, והם מעונינים לשנות לי את התפקיד (מזכירת מנכ"ל לפקידת קבלה) ושעות העבודה ( עד שילדתי עבדתי 7 שעות הם מעונינים שאני עבוד 9 שעות ) האם מותר להם?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה מחופשת לידה

הוספת תגובה

• שינוי בתנאים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

ליאור שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים מנהליים
    חסוי
    13/04/2010

אני גננת משלימה עובדת 18 שעות קבועה יש לי6 שנות וותק , לפני שנה בחודש 4 התחלתי בטיפולי פוריות לקראת ילד שני והזמינו אותי לוועדה בשל פיטורים מנהליים עקב סגירת גנים וכשהצגתי את החוק בפניהם פסלו לי את הפיטורים ,היום אני בהריון בחודש השבעי ותאריך הלידה המשוער 29.6.10 אותו סיפור יש סגירת גנים בכפר שלנו ואמרו שהם ישלחו לנו מכתבי פיטורים מנהליים עדיין לא קיבלתי מכתב אני דווחתי לפני שבוע למשרד החינוך שאני בהריון יש מורות שאמרו לי שלא טופס איסור נתנת פיטורים בהריון מה דעתך בדבר אני מאד לחוצה בגלל העניין הזה והאם נכון שאסור לתת פיטורין אחרי שנתיים מתחילת טיפולי פוריות למרות שנכנסתי להריון מה החוק אומר ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים מנהליים

הוספת תגובה

• פיטורים מנהליים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

שלום לך,
    עקרונית אסור לפטר אותך בשלב זה לפי החוק, אלא בהיתר של משרד התמ"ת.
    ככל שיינקטו הפיטורים בכל זאת, מומלץ לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית על מנת לבחון כיצד לפעול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות 7 חודשים לאחר לידה
    לירון
    13/04/2010

שלום
    אני נמצאת כ7 חודשים לאחר לידה ואני שוקלת להתפטר. אך אני מאוד חוששת שאני לא אקבל פיצויים מאחר ועובדת במקום עבודתי התפטרה לאחר הלידה והיא עבדה שם כ4 שנים והבוס שהוא למעשה רופא שיניים לא שילם לה פיצויים כי לטענתו היא מוגדרת כקבלן משנה ולא מגיע לה פיצויים והוא למעשה תבע אותה נגד כי היא הגישה נגדו תביעה. למעשה העיסוק שלי הוא אותו הדבר אני שיננית דרך אגב. מה עושים ? למי פונים כדי לדעת יותר תשובות לפני שמתפטרים, ז"א איך אפשר לחשב לי מה גובה הפיצויים ואם בכלל מגיע לי, וניתן לציין שעבדתי במרפאה כ4 שנים
    לתשובתכם המהירה אודה כי לא נשאר לי הרבה זמן אוטוטו עוברים להם 9 חודשים ואז יהיה מאוחר
    תודה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

לירון שלום,
    בחינת טענות משמעותיות כגון - אופן העסקה של עובדת קבלן וכדומה, לרבות חישוב גובה הפיצויים -מצריכות מענה מסודר אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה
    רוית
    13/04/2010

בוקר טוב,

ברצוני לשאול מס' שאלות,
    כעת אני בחודש הרביעי להריוני, בתאריך הלידה המשוער שלי אני אהיה עם ותק של שנה וארבעה חודשים במקום עבודתי, ולפני כן עבדתי כעצמאית כעובד זעיר מהבית במשך שנתיים וחצי.
    במידה ואני אחליט לעזוב את העבודה כדי לרדת לחצי משרה האם אני זכאית לחתום אבטלה לאחר המתנה של 90 יום או שעלי להיות עם ותק ארוך יותר בעבודה?
    האם זה שעבדתי כעצמאית לא נחשב כוותק עבודה רציף?

האם זה שחתמתי אבטלה לאחר לידת בני הבכור במשך חצי שנה לפני 4 שנים פוגעת לי בזכות לחתום אבטלה לאחר תום חופשת הלידה בלידה העתידית?

מה בעצם הזכויות שלי לחתום אבטלה?

אשמח לתשובתכם
    תודה
    ויום מקסים
    רוית

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

רוית שלום,
    שאלותייך ספציפיות מאוד, ומצריכות מענה מסודר אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה והתפטרות
    הילה
    12/04/2010

שלום
    אני אמורה ללדת בקרוב ולצאת לחופשת לידה שבמהלכה אני מתכוונת לחפש עבודה אחרת.
    האם זה חוקי להאריך את חופשת הלידה ולהתפטר במהלך ההאכה? האם אני צריכה לתת להם התראה של חודש? (אני עובדת שם שנתיים)

תודה

הוספת תגובה

• תשובות להילה

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

הילה שלום,
    1. חוקי.
    2. כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רפואי שמירת הריון
    מיכל
    12/04/2010

שלום, אני נמצאת בשמירת הריון והמעביד ביקש ממני לספק לו את האישורים הרפואיים. אני לא מרגישה נוח להעביר את הפרטים האלו. האם אני מחויבת לעשות זאת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אישור רפואי שמירת הריון

הוספת תגובה

• הצגת אישור רפואי מתאים

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

מיכל שלום,
    אינך נדרשת להעביר לעמסיק את כלל האישורים הרפואיים החודרניים והפרטיים, אלא אישור כללי המעיד על עצם היותך בשמירה, ואת הסיבה באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר שנה מיום הלידה
    ליאת
    12/04/2010

שלום,

האם מגיעות לי זכויות במידה ואני מתפטרת אחרי שנה מיום הלידה?

בברכה, ליאת

הוספת תגובה

• התפטרות שנה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

ליאת שלום,
    התפטרות בדין מפוטר לצורך טיפול בילד הינה עד 9 חודשים מיום הלידה. מעבר למועד זה, זהה דינך לדינו של כל עובד אחר.
    ייתכן ונסיבות העסקתך יכולות להקים לך זכאות להתפטרות בדין מפוטר במישור שונה - זאת ניתן לבדוק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-פיצויי פיטורין
    הילה.ג
    11/04/2010

הבנתי שהמעסיק צריך לשלם את הפיצויים תוך 15 יום מסיום יחסי עובד-מעביד. מה הכוונה סיום יחסי.. אני התפטרתי לפני חודשיים, אבל רק לפני שבוע הרו"ח של המעסיק שלי שלח לי טופס 161א וחברת הביטוח שלחה לי טופס פדיון. מהיום שהתפטרתי ועד לפני שבוע "הצקתי" לרואה חשבון כל הזמן כאשר הוא טוען שהוא מקדם את הענין. האם יש פה עילה לתביעת הלנת שכר? ואם כן- על כמה זמן?

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

הילה שלום,
    יום סיום היחסים - יומך האחרון בעבודה בפועל.
    אם מדובר בעיכוב קל, הרי שלא תהיה עילה משמעותית להלנה (רכיב זה לרוב לא נפסק ע"י בתי הדין לעבודה, אלא במקרים חריגים וקיצוניים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניין הימים לחישוב פיצויי פיטורין
    הילה.ג
    11/04/2010

עבדתי בחברה 3.5 שנים, התפטרתי כ-5 חודשים לאחר הלידה. ברצוני לדעת האם התקופה לאחר שהסתיימה חופשת הלידה נחשבת בחישוב הפיצויים

הוספת תגובה

• חל"ת אינו נכלל בותק ברובו

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2010

הילה שלום,
    חופשת הלידה כן, מהחל"ת שאחריה - נחשבים רק 14 הימים הראשונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה