מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודעה על הריוןטלי11/04/2010
שלום,
אני עובדת חודשיים במקום העבודה, עד כה היו מרוצים ממני מאד ודיברו איתי על תכניות לעתיד והמשך העבודה שלי בארגון,
בשבוע שעבר סיפרתי על הריוני והמנהלת התקשרה אלי אחרי יומיים וביקשה שאביא אישור מרופא הנשים שלי המציין באיזה שבוע אני,
האם עלי להביא אישור זה?
ברור לי כי המגמה היא לפטר אותי בגין הריון ואפנה לתמ"ת במידה ואפוטר,
אך שאלתי כרגע האם עלי להביא למעסיק אישור המציין את שבוע ההריון המדויק שלי?
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצגת אישור רפואי
עו``ד ליאת שטיין15/04/2010דלית שלום,
בהחלט - על הודעת על הריון להיות מלווה באישור רפואי מתאים.
מומלץ לשקול להקליט את השיחות הבאות בעניין זה עם המעסיק, על מנת להיות מוכנה לכל דבר העתיד לבוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב -חשובאם לשניים11/04/2010
עניתם של שאלתי מלפני מספר ימים אך ברצוני לחדד נקודה מסויימת:
קבלתי הודעת פיטורין לפני כ -9 חודשים וסוכם עם המעסיק כי אמשיך לעבוד בינתיים עד למעבר המשרדים שלנו למיקום אחר. בינתיים נכנסתי להריון , אני לא מעוניינת להמשיך לעבוד במקום עבודה זה ולכן מתאים לי הסיכום עם המעביד, ואין לי בעייה עם הפיטורין.
השאלה היא :א . האם אוכל להחתים תחילה בלישכה וכעבור מספר חודשים האם אהיה זכאית לדמי לידה. יש לציין כי הותק שלי הוא מעל 12 שנה וכרגע אני בהריון בשבוע 10 ומועד הפסקת העבודה אמור להיות ה- 1.5.2010 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין14/04/2010שלום לך,
ככל שמדובר בפיטורים - הרי שקמה לך הזכות לחתום בלשכת התעסוקה.
לגבי דמי לידה - המצב יכול להיות סבוך יותר, וזה יושפע ממה יקרה מהלך אותם חודשים על ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהאלה11/04/2010
אני בהריון בשבוע 13, עובדת במקום עבודתי 3 שנים, אני מקבלת תלוש המורכב משכר ברוטו 6000 ש"ח והחזר הוצאות של 1500 ש"ח כאשר אין לי הוצאות!! הדבר נעשה ביוזמת המעסיק על מנת להקטין את העלות למעסיק. פניתי למעסיק בבקשה להעביר לי את הרכיב של החזר הוצאות לשכר ברוטו כדי שאני אוכל לשלם עליו דמי ביטוח לאומי . המעסיק הסכים בתנאי שאני אספוג את העלויות שלו (הנטו שלי יקטן בצורה משמעותית): ביטוח לאומי, ואת חלקו בביטוח מנהלים ז"א גידול בהפרשה לתגמולים ופיצויים.
המעסיק הסביר שלשכר שלי יש עלות מסויימת והוא לא מוכן שהעלות שלו תגדל , .
אין לו בעיה לעשות את השינויי בתלוש בתנאי שהעלות תשאר אותה עלות , לדוגמא היום הוא מפריש בגיני 300 ש"ח לפיצויים כאשר הברוטו יגדל הוא יצטרך להפריש 500 ש"ח הוא אומר שההפרש הוא יוריד לי מהנטו.
האם הדבר חוקי? האם עקב הבקשה שלי הוא רשאי לפגוע לי בשכר נטו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיב פיקטיבי בשכר
עו``ד ליאת שטיין14/04/2010אלה שלום,
עצם העובדה כי מדובר ברכיב פיקטיבי אשר הופרד מהשכר במטרה להקטין את שכר הברוטו הינה בלתי חוקית כשלעצמה. מכאן, שוודאי וודאי שאינה חוקית ההתנייה של המעסיק לתקן את המצב בנשיאתך בעלויות הכרוכות בכך, כאשר היה עליו לעשות כן מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לאחר שמירת הריוןדרלין11/04/2010
שלום רב,
כעת אני נמצאת בשמירת הריון (החל מעכשיו) ועתידה ללדת בעוד חודש ומשהו. בעיקרון הנני עובדת שכירה. רציתי לדעת:
במידה ואתבע את הביטוח הלאומי בגין שמירת הריון, האם גמלת שמירת ההריון תחשב לצורך חישוב דמי הלידה או שמא רק השכר בשלושת החודשים שקדמו לשמירת ההריון? במידה ועבדתי באחד משלושת החודשים הנל באופן חלקי (למשל- עשרה ימים מתוך עשרים, ואז יצאתי לשמירת הריון), האם ייחשב גם חודש זה לצורך חישוב הקיצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - האם נכללת בחישוב
עו``ד ליאת שטיין14/04/2010דרלין שלום,
את יכולה להיות רגועה - החישוב נעשה על בסיס שלושת חודשי העבודה המלאים האחרונים, ללא התחשבות בתקופת שמירת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהנועה11/04/2010
נכנסתי להריון בתאריך 23 לינואר (לפי ספירה של וסת אחרונה) והתפטרתי מהעבודה מספר ימים לפני שגיליתי שאני בהריון, כך שלמעשה עבדתי עד סוף חודש פברואר, כלומר, הייתי כבר בהריון כאשר סיימתי לעבוד. כעת עושה רושם כי לא אעבוד עד הלידה. האם אני זכאית לדמי לידה כלשהם מכיוון שכן עבדתי תקופה קצרה במהלך ההריון? ואם כן לפי מה הם יחושבו?
תודה מראש, נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין13/04/2010נועה שלום,
להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המעסיק ביקש ממני להתפטר בזמן טיפוליחגית10/04/2010
אני עובדת במקום עבודתי 9 חודשים. אינני מסתדרת עם המעסיק וגם העבודה לא כל כך מתאימה לי. אני נמצאת במהלך טיפולי פוריות ומעסיקי יודע זאת. הוא עשה לי שיחה והעלה בפני את כל הדברים הלא טובים שעשיתי בעבודה וביקש ממני להתפטר. אמרתי לו שאינני מוכנה להתפטר ושאם הוא רוצה שיפטר אותי. בתכלס אני כבר במצב שאני מוכנה להיות מפוטרת למרות מצבי. במידה ומפטרים אותי, האם המעסיק רשאי למשוך חזרה את ההפרשות שהפריש לי לביטוח מנהלים. כ"כ אינני יודעת האם מעסיקי מודע לזה שהוא צריך לקבל אישור מהתמ"ת, האם עלי להגיד לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון לחייב עובדת בטיפולים להתפטר
עו``ד חן שטיין11/04/2010חגית שלום,
עקרונית חל על המעסיק איסור לפטר אותך (אם אכן פעלת לתנאי הסף לצורך תחולת החוק), וודאי שלא ניתן לחייב אותך להתפטר.
הינך נמצאת בנקודה רגישה מאוד, בה לכל פעולה ואמירה שלך או של המעסיק יש משמעות, אשר סביר להניח כי תהיה לה גם משמעות כספית משמעותית (שכר עבודה, פיצויי פיטורים, וכדומה).
בנסיבות אלה, על מנת להימנע מטעויות אשר בכוחן לשלול ו\או לפגוע בזכויות הללו, מוטב לפנות לייעוץ פרטני במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התראה לפני התפטרות לאחר חופשת לידהשרון10/04/2010
בעוד פחות מחודש אני צפויה לחזור למקום עבודתי לאחר חופשת לידה. רציתי לברר האם במידה ואני מעוניינת להתפטר האם אני נדרשת לתת את ההתראה של חודש בכל מקרה - כלומר לחזור למקום עבודתי בפועל למספר ימים (כדי שבסה"כ אכן תתאפשר התראה של חודש ימים) או שניתן לתת התראה של פחות מחודש ולא לחזור בכלל למקום העבודה. חשוב להדגיש שאינני מעוניינת שתקופת ההתראה תקוצץ מכספי הפיצויים וחשוב לי לקבל אותם במלואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור בהסכמה על תקופת הודעה מוקדמת
עו``ד חן שטיין11/04/2010שרון שלום,
מאחר וחשוב לך שלא יהיה קיצוץ במה שמגיע לך, הרי שתהיי חייבת במתן תקופת הודעה המוקדמת במלואה בפועל, אלא אם המעסיק יאשר לך את ויתורו עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לעבודה בחצי משרהחגית10/04/2010
שלום, שמי חגית בת 33
כרגע אני חצי שנה אחרי לידה שניה, ועובדת בחברה הנוכחית מזה כ- 5 שנים, כרגע אני בחל"ת עד ה- 2/5.
לאחר הלידה הנוכחית ובשל מספר בעיות רפואיות גיליתי כי יש לי טרשת נפוצה והבעיות הרפואיות הינן התקף. כרגע התחלתי טיפול של זריקות (יום כן-יום לא) וההמלצה מבית החולים הינה לחזור לעבודה בחצי משרה על מנת להפחית את העומס והלחץ של עבודה, שני ילדים ותחזוקת בית.
רציתי לדעת ולשאול מה זה אומר חצי משרה? האם זה שעות הנהוגות במשק באופן קבוע או שלכל חברה יש את ההגדרות שלה? מה ההשלכות מבחינת משכורת ותנאים? תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לחצי משרה
עו``ד חן שטיין11/04/2010חגית שלום,
עקרונית אין הגדרה בחוק לחצי משרה, אולם ניתן לעשות גזירה שווה ממשרה מלאה (שהיא מוגדרת כ 186 שעות חודשיות), או על פי הנהוג בחברה.
כנ"ל לגבי השכר והתנאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעדי10/04/2010
אני בהריון בשבוע 18, עובדת במקום עבודה 10 שנים , מתחילת ההריון עברתי לעבוד כחצי משרה שזה אומר 4.5 שעות ביום עקב כך שאני לא מרגישה טוב (בתחילת ההריון הגשתי אישור רפואי למקום העבודה שבו הרופא רשם שאני יכולה לעבוד רק חצי משרה)כאשר לפני ההריון עבדתי באופן קבוע לפחות 4 שנים אחרונות משרה מלאה 9.5 שעות שאלותי הם: לפי כמה חודשים אחרונים ישלמו לי דמי לידה? לפי כמה חודשים אחרונים ישלמו לי פיצויי פיטורין?(כי אינני מתכוונת לחזור למקום העבודה) האם המכתב שהגשתי מהרופא יכול ל"חפות" עלי בכך שישלמו לי פיצויי פיטורין לפי משרה מלאה שעבדתי לפני ההריון כי אז הרגשתי כמובן יותר טוב ? בתודה מראש. עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת עבודה עקב הריון
עו``ד חן שטיין11/04/2010עדי שלום,
באופן עקרוני חישוב דמי הלידה ייעשה על פי שלושת החודשים המלאים האחרונים לעבודתך, אולם בהחלט קיים סיכוי כי מלחמה מתאימה בעניין זה מול המוסד לביטוח לאומי עשוייה להביא לתוצאה כי יתחשבו בשכרך הקודם שהיה במשרה מלאה.
לעניין פיצויי הפיטורים - ייערך חישוב לכל תקופה בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת חל"תאורטל09/04/2010
שלום,
במידה ומאושרת לי חופשה ללא תשלום מטעם עבודה ובזמן החזרה לעבודה אהייה בהריון .האם אאלץ לדווח למקום העבודה על ההריון טרם חזרתי או בזמן החזרה ? האם מקום העבודה יכול לסרב לקבל אותי בחזרה מסיבה זו ?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלה חזרה לעבודה עקב הריון
עו``ד חן שטיין11/04/2010אורטל שלום,
עקרונית חלה חובת הודעה על הריון אך ורק החל מהחודש החמישי להריון.
על מקום העבודה חל איסור לסרב לקבלת מסיבה זו, וככל שיעשה כן - מדובר בעבירה חמורה אשר תקנה לך פיצוי כספי מתאים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהשרון09/04/2010
שלום לכם,
אני עובדת כסייעת בחינוך המיוחד, מועסקת על-ידי העיריה, ובעלת קביעות.
בקרוב אסיים חופשת לידה.
מספר שאלות:
1. האם המעסיק מחוייב להחזיר אותי בדיוק לאותה משרה אותה עזבתי (אותו בית-ספר, אותה כיתה, אותן שעות)?
2. האם למעסיק מותר לשבץ אותי בבית ספר אחר, בשעות אחרות (שעות צהרים במקום שעות בוקר), כל עוד אין פגיעה בשכרי?
3. האם שיבוץ בשעות צהרים, כאשר בעבר עבדתי בבוקר, נחשב לפגיעה בתנאים?
תודה על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד ותנאים לאחר לידה
עו``ד חן שטיין11/04/2010שרון שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום תפקיד זמני בזמן הריוןירדן09/04/2010
אני עובדת בחברה קרוב ל-5 שנים, בנובמבר קודמתי לתפקיד זמני לחצי שנה, לאחר מכו נכנסתי להריון.
מה קורה במקרה זה מבחינת החוק ? האם יכולים להציע לי כל תפקיד בחברה? או מחוייבים להחזיר אותי לתפקיד הקודם כי השינוי היה זמני?
חשוב לציין כי בתפקיד הזמני הייתי ב100 אחוז משרה האם הם יכולים לשנות לי אחוזח משרה? או לתת תפקיד עם משמרות ערב ושכר נמוך יותר? לפני השינוי הייתי עובדת בסיס+עמלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן
עו``ד חן שטיין11/04/2010ראי תשובתי לשאלת הקודמת באותו העניין בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תנאי העסקה חוזה אישי בהריוןרננה08/04/2010
שלום. אני נמצאת בחודש השביעי להריוני, לפני חצי שנה קודמתי לתפקיד זמני שנקבע מראש לחצי שנה בחוזה האישי עליו חתמתי. האם מבחינה חוקית ניתן לשנות לי את החוזה מחדש בזמן שאני בהריון?האם יכולים לשנות לי את החוזה האישי כאשר אני בהריון? ואם כן..האם הם מחוייבים להחזיר אותי לפתקידי הקודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והשאלה הכי חשובה
ירדן08/04/2010השאלה החשובה לי יותר? האם יכולים לשנות לי תפקיד בזמן הריון?????
לגבי פיטוריםפ ברור לי שאסור אך מה עם שינוי התפקיד חזרה??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעת תנאים בהריון
עו``ד חן שטיין11/04/2010ירדן שלום,
דין פיטורים כדין הרעת תנאים אחרת - שניהם אסורים.
יחד עם זאת, יש לבחון באופן ספציפי את נסיבות המקרה שלך, בין היתר נוכח העובדה כי מדובר בהסכם לתקופה קצובה אשר חלפה. משכך, נראה כי יהיה ניתן לעשות זאת בפגישת ייעוץ פרטנית.
אשמח להוסיף ולסייע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה ללא תשלוםטל08/04/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי כ- 9.5 שנים.
ילדתי לפני 6 חודשים והארכתי ב- 3 חודשים את חופשת הלידה (ללא תשלום). אני אמורה לחזור בשבוע הבא לעבודה כאשר בחודש האחרון ביקשתי לנצל את ימי החופשה שברשותי.
האם אני יכולה להודיע שברצוני להאריך עוד את חופשת הלידה ללא תשלום? כמה זמן מראש עלי לעשות זאת?
לפי הבנתי אני יכוטלה להאריך את החופשה ללא תשלום עד שנה מיום הלידה. האם נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה ללא תשלום
עו``ד חן שטיין11/04/2010טל שלום,
מאחר ויש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב פיטורים לאחר לידה לטיפול בילדנ. יח08/04/2010
שלום רב
ילדתי ב 16.10.09 לפני כ 5 וחצי חודשים, הודעתי בעבודה בע"פ אחרי 3 חודשים וחצי כשהסתימה לי החופשת לידה שאני לא חוזרת לעבודה ונשארת לטפל בילד, בעבודה ביקשו מכתב פיטורים, ועדיין לא רשמתי..
השאלה היא :
1. מה התאריך שבו אני רושמת שאני מתפטרת? תאריך של היום או של סיום חופשת לידה , (בעצם 3 וחצי חודשים מתאריך הלידה ) ?
2. עבדתי כשנתיים בעבודה זו, האם אני צריכה לתת להם חודש כדי שלא יקזזו לי את החודש מהפיצויים ? חודש ממתי מהיום ? אם זה חודש מסיום חופשת לידה אז זה כבר עבר .. אז ..
אשמח לעזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי מתן מכתב התפטרות במועד
עו``ד חן שטיין11/04/2010שלום לך,
1. המועד אותו עלייך לרשום הינו מועד ההתפטרות בפועל, עליו הודעת זה מכבר (ואף לציין זאת במכתב עצמו).
2. אכן, היה עלייך לתת חודש הודעה מוקדמת מיום הודעתך על סיום ההעסקה.
עקב מורכבות העניין, מומלץ לשקול פגישת ייעוץ פרטני על מנת להימנע מטעויות שעלולות לעלות בסוף ביוקר.
אשמח להמשיך ולסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)