פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות מצד העובדת לפני הלידה
    חני
    11/07/2010

שלום רב!

אני כרגע בתחילת חודש שישי להריוני. אני עובדת 5 משמרות בשבוע 8 שעות כל משמרת.
    הבעיה שלי הינה הגעה למקום עבודתי שנמצא במרחק ממקום מגוריי. אני משתמשת בהסעה של החברה כך שבממוצע לוקח לי להגיע כשעתיים לכל כיוון, סה"כ 4 שעות מדי יום הדבר מקשה עליי מאוד, יש לי כאבי גב חזקים מישיבה ממושכת, חוסר יכולת לצאת לשירותים במידת הצורך .
    מבכינה רפואית ב"ה אין אילה לשמירת הריון

1. השאלה שלי האם אוכל לבקש לצאת לחופשה ללא תשלום בחודשים הללו עקב הנסיבות?
    אם כן, האם הדבר יכול ליפגוע בגובה תשלום של חופשת לידה?

2. האם מותר לי לבקש הפחתת משמרות מאותן סיבות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    11/07/2010

חני שלום,
    כל הפחתה במשמרות תקבל ביטוי מיידי בשכר, שכן נכון להיות אין הכרה בשמירת הריון חלקית, מה גם שלא בהכרח תאושר לך שמירת הריון, כפי שכתבת.
    אפשרות אחרת יכולה להיות ימי מחלה (אולם גם עליהם אין תשלום מלא על פי חוק, אלא מקסימום של 75% החל מהיום הרביעי) ואפשרות מוצלחת יותר בנסיבות - הקדמת חופשת הלידה.
    להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת!

חני
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי
    רתם
    11/07/2010

שלום

אני נמצאת בחופשת לידה ואני מעוניינת להתפטר מעבודתי ע"מ להישאר עם בני בבית
    באוגוסט שנה שעברה פוטרתי מהעבודה לאחר עבודה רצופה בת 4 שנים. חתמתי בלשכה והתחלתי לעבוד. הייתי גם בשמירת הריון.
    האם אני זכאית לעוד דמי אבטלה לאחר אוגוסט(אז תיגמר חופשת הלידה שלי)עקב העובדה שעבדתי מספר שנים רצוף?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• תביעה נוספת - דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    11/07/2010

רתם שלום,
    עקרונית עלייך לברר סוגייה זו אל מול מהמוסד לביטוח לאומי, אולם באופן כללי, להלן עיקרי החוק:

תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
    על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים:

1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.

2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי לידה
    מיכאלה
    11/07/2010

שלום לכולם,

רציתי לדעת איך מחושבים הפיצויים שאני אמורה לקבל ממקום עבודתי בזמן חופשת הלידה .
    אני עובדת באותו מקום כבר 5 שנים, וכרגע משתדלת להיאחז בכל דבר שירגיע אותי, כיוון שהמנהלים אצלי החליטו "להתנכל" לי מאז הודעתי על ההריון, ולנצל אותי לכל מיני עבודות שלא ביצעתי עד כה.
    בנוסף, היחס שלהם אליי השתנה, והם דואגים להזכיר לי כל הזמן שאני לא אחשוב שאני בעמדת כח.
    לכן אני מבקשת לדעת, כמה פיצויי לידה מגיעים לי ? האם זה הולך עפ"י הוותק ? כיצד זה מושב ?
    אולי זה ירגיע אותי להישאר עד סוף ההריון באותו מקום.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי לידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה

עו``ד חן שטיין
    11/07/2010

רוית שלום,
    דמי הלידה מחושבים לפי שלוש משכורותייך האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה.
    מכל מקום, לא מומלץ להתפטר בהריון מסיבות רבות (אובדן פיצויי פיטורים, דמי אבטלה, וכדומה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות עבודה
    ש
    11/07/2010

בשנת הלימודים האחרונה עבדתי כמורה בבי"ס בהיקף של 5 ש"ש. מחודש אפריל, החלפתי מורה אחרת שיצאה לחופשת לידה, והיקף המשרה גדל ל- 16 ש"ש. לפני שבועיים יצאתי אני לחופשת לידה. השאלה היא- האם ביה"ס חייב להעסיק אותי אותה כמות שעות כפי שהיה לפני הלידה (16), או רק את השעות המקוריות (5)?
    הדבר לא עוגן בחוזה כלשהוא- פשוט שאלו אותי אם ארצה להחליף אותה, עניתי בחיוב, ולאחר שהיא ילדה פשוט התחלתי לעבוד את כל השעות שלה.
    עליי לציין שאני לא מועסקת דרך משרד החינוך, אלא דרך עמותה, ז"א שהשכר שלי הוא שעתי ואין לי שום זכויות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה
    שעות עבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - היקף משרה

עו``ד חן שטיין
    11/07/2010

שלום לך,
    אכן שאלה קשה.
    על מנת ליתן מענה ענייני, יש צורך להעמיק ולבדוק את מתכונת היחסים, אולם על פניו נראה כי חובת ההשבה תהיה למתכונת השעות המקוריות, שכן היה ברור לכל כי המתכונת הא\רחבה נבעה אך עקב החלפה זמנית.
    יחד עם זאת, הינך נהנית מדמי לידה גבוהים יותר נוכח המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון עקב עקמת
    מירית
    10/07/2010

האם נשים המאובחנות עם עקמת זכאיות לשמירת הריון? במיוחד אם העבודה היא פיסית כגון גננת לגילאיים של תינוקות שאינם הולכים עדיין ויש צורך בהרמתם רב הזמן ממקום למקום?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון עקב עקמת

הוספת תגובה

• שמירת הריון - בעיות גב

עו``ד חן שטיין
    11/07/2010

מירית שלום,
    איש אינו נביא, ולא ניתן לדעת מה יקבע המוסד לביטוח לאומי בעניין, שכן הקביעה משתנה ממקרה למקרה, וכל מקרה נבחן לגופו.
    באופן כללי, אוכל לומר לך בכלליות שכבר היו לי מספיק לקוחות אשר זכו לקבל שמירת הריון על אף שהבעיה היחידה בהריון היתה בעיות גב. נראה כי תשובה חד משמעית תהיה בידך אך לאחר הגשת התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון
    שיר
    10/07/2010

שלום רב,

אני עובדת בחברה 5 שנים ויד ימינו של הבעלים (מנהלת אדמינסטרציה) - בהגדרת תפקידי אני הקשר בין העו"ד של החברה והבעלים לכל עיניין ובכללם גם נושא פיטורי עובדים.

עקב שריפה חרבו מחסני החברה והחברה נכנסה למצוקה. פוטרו רוב העובדים ונשארו מס' עובדים אשר תפקידם הינו בסיסי מבחינת הבעלים ונחוץ להמשך החברה.

אני בחודש רביעי - שבוע 15 (הודעתי בשבוע 13 על ההריון) .

כשדיברנו על הפיטורין, בתחילה הסכמתי וקבלתי את המכתב - פיטורין מיידיים- זאת סוכם על מנת שאברר מעמדי בחינת ביטוח לאומי אבטלה ותעסוקה.
    נגשתי לשני הגורמים, ומיד הבנתי שאני אהיה בבעיות כלכליות אח"כ - כי כל הזכאיות שלי מתבזבזות ואני נותרת ללא כל זכות אבטלה לאחר הלידה, וללא עבודה.

אף יצרתי קשר עם עו"ד של החברה, הסברתי את ההליךהמקובל,וציינתי שעל החברה לקבל את אישור התמ"ת ושעליהם לפעול עפ"י חוק (תארתי לעצמי שהתהליך ייקח קצת זמן ולא יוכלו לפטר אותי עד אז, אם יקבלו אישור).

עם הבירורים ברשויות הבנתי מהר מאוד שאנצל את האבטלה שמגיעה על מנת שבמצב חיוני אצטרך לחפש עבודה, ואחר הלידה אצטרך לחפש עבודה במצב נחות עם תינוקת ושני זאטוטים בגיל גן - וללא אבטלה כרשת ביטחון.

חזרתי למעסיק, עידכנתי אותו שאני לא יכולה לקבל את הפיטורין - שאני אפגע מהם מאוד - והמצב בעייתי מבחינתי.

התשובה היתה שאני לא מבינה את מצב החברה כלל, ואיך אני בכלל מבקשת שיוותרו על הפיטורין (אף ציינתי שאוכל למלא תפקיד אחר - כמו שתמיד מילאתי חורים כשנדרש), שאין כספים.

סופו של דבר, הצלחתי לקבל "הארכה" של חודש - תקופת ההודעה המוקדמת שגם כך היתה מגיעה לי, חזרתי לעבודה - אבל הפיטורין יחלו בתחילת אוגוסט, הבעלים רואה זאת כהסכמה - התכתבות מולו ושיחה מול הבהירה שאין ביכולתי להסכים לפיטורין- אף בקשתי שהתמ"ת יחליט על האישור - הוא ניסה ללחוץ עלי ולהגיד אם אני אתנגד בתמ"ת או לא - אמרתי שלא אוכל להגיב כרגע, יש לפיטורין השלכות כבדות עבורי.

האם עלי לדרבן כי יפנו לתמ"ת לקבל אישור כנדרש (מה שהייתי עושה אם היה מדובר בעובדת אחרת)? אולי התמ"ת יאשר להם את הפיטורין.

האם זה שהסכמתי בהתחלה עד לבירור מול רשויות לקבל מכתב פיטורין, ומצאתי כי הפגיעה בי רבהמכל הבחינות,ובקשתי למשוך את הפיטורין, יש בכך פגיעה באיסור פיטורי?
    הסיבה הינה האסון - אבל האם זכותו להחליט מי כדאי לו כרגע להשאיר כעובד ומי לא?
    השיקולים שלו הם כסף, הוא טוען שלא יוכל לעמוד בתשלומים כמעסיק, אבל נשארו עובדים בחברה אחרים - יש לי ותק של 5 שנים - מדוע אני אפוטר ועובד אחר לא? שיקולי התפקידים שהשאיר הם שלו - אבל אני במצב פגיע, לכן יש חוק, לא?!

אם אלחם על להישאר, אז היחס אלי יהיה כשל מישהי שפועלת נגד החברה.

אם אוותר - כל זכויותי ימחקו כלא היו.

איך עלי לפעול לפעול? אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    10/07/2010

כפי שכתבת - מעסיקך מחויב באישור התמ"ת לפטרך, ולכן, המלצתי היא, "להלחם" על זכויותיך אשר מגיעות לך ובצדק רב.

הנך עובדת 5 שנים, ועל החברה להבין גם את מצבך, היות שאם תסכימי לפיטורים, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה ואף מעסיק במשק לצערי הרב לא יסכים לקבלך לעבודה, וכך לא רק שתפסידי את שציינתי לעיל, הרי שגם תפסידי את זכאותך לדמי לידה.

פני לייעוץ משפטי על מנת להגן על זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יכולה להשתמש ה 40 שעות?
    לירון
    09/07/2010

1 אני בשבוע 7 להריוני וההריון לא תקין כנראה אני צריכה לעבור גרידה האם בימים שאני לא יהיה בעבודה אני יכולה להשתמש ב 40 שעות או לפחות בבדיקות הקודמות שעשיתי?
    2 האם בכל הריון מגיע ה40 שעות אפילו אם יש הפלה בהמשך ההריון

הוספת תגובה

• שימוש ב - 40 השעות

עו``ד אורנה שמריהו
    10/07/2010

ה - 40 שעות נועדו לשעות בודדות ולא לימים שלמים, וזאת רק לצורך בדיקות תקופתיות, כך שלא תוכלי להשתמש בהטבה זו.

מאחלת לך בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חופשת הלידה
    אורנית
    08/07/2010

שלום,
    רציתי לברר מהי התקופה שעל פי החוק מותר ליולדת להיות בחופשת לידה? ידוע לי שקיים חוק דיי חדש שבו ניתן לקחת עד 6 חודשים ללא קבלת אישור רשמי של המעסיק, אולם האם בנוסף ניתן לקחת חודשים נוספים בהתאם לוותק בעבודה? זכור לי משהו של עד שנה בהתאם לוותק. אני אמורה ללדת בעוד כשלושה חודשים ועובדת באותו מקום עבודה 3 וחצי שנים כרגע. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אורך חופשת הלידה

הוספת תגובה

• אורך חופשת הלידה

עו``ד אורנה שמריהו
    10/07/2010

אורך חופשת הלידה הבסיסית:

26 שבועות לעובדת המועסקת לפחות 12 חודשים באותו מקום עבודה או אצל אותו מעביד.

14 שבועות לעובדת המועסקת פחות מ- 12 חודשים כאמור.

עובדת הזכאית לחופשת לידה בת 26 שבועות רשאית לקצר את חופשת הלידה לתקופה שלא תפחת מ- 14 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למשרד החינוך
    דנית
    08/07/2010

אני גננת , עובדת עירייה מזה 4 שנים.
    מעוניינת לעבור למשרד החינוך בשנת הלימודים הקרובה.
    אני בהריון בשבוע 12 , ז"א שכשאלד אעבוד במשרד החינוך מקסימום חמישה חודשים.
    שאלתי היא מהם זכויותיי האם אהיה זכאית לקבל את דמי הלידה? או שכדאי לי ללדת ורק אחר כך להתפטר כדי לא להפסיד את דמי הלידה המלאים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למשרד החינוך

הוספת תגובה

• מעבר למעסיק חדש בהריון

עו``ד חן שטיין
    11/07/2010

דנית שלום,
    עקרונית, מבחינת דמי הלידה, כל עוד נשמר הרצף, הרי שלא צפוי כי למעבר תהיה משמעות כה עקרונית, אך לדבר עשויות להיות משמעויות אחרות (בין היתר - זכויותייך להגנה מפיטורים, חובת השבה לעבודה, פיצויי פיטורים, וכדומה), אשר גם בהן לא כדאי להקל ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר הרעת תנאים
    נועה
    08/07/2010

אני עובדת במקום עבודתי חמש שנים. כעשרה חודשים לאחר שחזרתי מחופשת לידה קוצצו שעות העבודה שלי ב25 אחוז. אני מבינה שאם אתפטר עכשיו אהיה זכאית לפיצויים. אך האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מייד כמו "מפוטרת רגילה " או שאצטרך להמתין תקופה? שאלה נוספת : האם חל"ת שלקחתי אחרי חופשת הלידה נספר כוותק לחישוב פיצויים?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר הרעת תנאים

הוספת תגובה

• התפטרות עקב הרעת תנאים

עו``ד חן שטיין
    08/07/2010

נועה שלום,
    עקרונית אכן מדובר בהרעת תנאים המקימה לך את הזכות להתפטר בדין מפוטר ולזכות בפיצויים.
    גם המוסד לביטוח לאומי עשוי להכיר בהתפטרות זו כפיטורים, אולם הדבר יהיה נתון למו"מ שלך מולם.
    רק 14 ימים מהחל"ת נחשבים לפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, עוד שאלה קטנה.

נועה
    09/07/2010

היום פוטרתי בכל מקרה, כך שלא אאלץ להתפטר בעצמי . הסיבה הראשית לפיטורין- קיצוצים, אבל כששאלתי למה אני , בין התשובות נאמר לי גם כי אני היחידה שלא יכולה לעבוד משרה מלאה ושעות נוספות ( מאז הלידה כמובן) ולכן פחות "שימושית" מהשאר. האם זה חוקי? האם אלה יכולים להחשב פיטורים על רקע היותי אם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלייה אסורה

עו``ד חן שטיין
    11/07/2010

נועה שלום,
    עקרונית, חל איסור להפלותך מחמת הורותך.
    יחד עם זאת, ספק רב אם עילת פיטורים זו (אשר נכתבה כקיצוצים) יכולה להעיד על הפלייה אסורה - תלוי מה בדיוק הדברים שנאמרו, ואופן ביטויים - כל מקרה לגופו, כאשר על פניו, נוכח דברייך, לא נראה כי מדובר במקרה קיצוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגלה שבהריון לאחר הודעת פיטורין-דחו
    ר
    08/07/2010

שלום רב,
    אני עובדת מעל 4 שנים במקום עבודה,
    לפני חודשים ספורים עברתי הפלה ושהיתי כשבועיים בבית, בעבודה לא אמרתי שמדובר בהפלה אלה בבעיה נשית למרות שהם הבינו שכנראה זה המצב.
    זמן קצר לאחר מיכן (כחודשים התחתנתי), אני עוסקת מנהלת מכירות, אני האשה היחידה במחלקה ומאז הרגשתי שתופרים לי תיק, היות ואני כבר "לא מתאימה למערכת"
    אתמול קיבלתי הודעה על כוונת פיטורין בתירוצים עלובים שכאמור לא קשורים למה שרשמתי, וביום ראשון אקבל כנראה הודעה יותר מסודרת אם התרעה של חודש שבה איני נידרשת להגיע לעבודה.

שאלתי: אם אני מגלה בזמן הזה - (בזמן שנתנו לי הודעה של חודש מראש על פיטורין) שאני בהריון (יש סבירות גבוהה מאוד אדע זאת בעשרה ימים הקרובים) האם הפיטורין בתוקף??? מה עלי לעשות??

תודה מראש,
    מיכל

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן הריון לא ידוע

עו``ד אורנה שמריהו
    08/07/2010

במידה ותפוטרי ולאחר מכן תגלי כי הנך בהריון - אזי הפיטורים לא ייתפסו, ומעסיקך יהיה חייב לבטל את מכתב הפיטורים ולבקש היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.

בנושא ההודעה - האם קיבלת בכתב? האם הוזמנת לשימוע? במידה וכן - ממליצה לך להתארגן טוב על תשובות לכך, כי לעיתים תשובות בשימוע יכולות לבטל הליך פיטורים.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    דני
    07/07/2010

שלום רב
    אני מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בתינוק הנולד. לעניין דמי אבטלה אני יודעת שצריך להמתין 90 יום.
    1. האם צריך מיד ללכת לחתום או רק בתם 90 יום?
    2. לכמה זמן אני זכאית לחתום והאם יש קשר להיותי אקדמאית?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• קבלת דמי אבטלה

עו``ד אורנה שמריהו
    08/07/2010

מומלץ לגשת לחתום עם ההתפטרות לצורך מתן טיפול בילד, על מנת שייספרו 90 הימים.

זמן קבלת דמי האבטלה - משתנה עם הגיל ולכן ממליצה לך לפנות לביטוח לאומי על מנת לברר את מספר הימים להם הנך זכאית, תואר אקדמי לא מעניק מספר רב יותר של ימי זכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על כוונת פיטורים לאחר הלידה
    יעל
    07/07/2010

אני עובדת כבר 4 שנים באותו מקום עבודה. כאשר הודעתי על הריוני השני, היתה שמחה מצד הבוס אך גם נאמר לי שזה הזמן "לפרוש כנפיים" ולהמשיך הלאה. לא ייחסתי לזה חשיבות. לפני כחודש, בהיותי בחודש שישי, נקראתי לשיחה עם הבוס שאמר שבהמשך לשיחה שהיתה אז, אלו תנאי פיטורי (ככה גיליתי שלמעשה הודיעו לי על כוונת הפסקת עבודתי לאחר הלידה). כמובן שחשבתי שזה לא חוקי.

אלו העובדות:

1. בקרוב ינתן לי מכתב (בהיותי בחודש שמיני) כי אחרי הלידה ישולמו לי עוד שתי משכורות חודשיות (60 יום). חשוב להדגיש כי מדובר בתשלום כמשכורת ולא כפדיון מראש שהוא לא חוקי!!!
    2. תאריך סיום העסקתי יהיה אחרי ה- 60 יום. אני מבינה ממה שקראתי בחוק עבודת נשים שאני גם זכאית ל- 30 יום התראה מראש (כפדיון או כשכר חודש) והיא חייבת להיות רק אחרי ה- 60 יום. נכון?

ככל הנראה אני מקבלת את כל הזכויות המגיעות לי על פי חוק ולא נמנע ממני דבר. הפיטורים נכנסים לתוקף רק אחרי התקופה האסורה לפיטורין ולכן, כל תהליך פיטורים זה הוא למעשה חוקי!!

האם זה נכון????

אם כן, כנראה שכן מותר לפטר נשים בהיריון.. כל עוד נותנים להן את כל הזכויות לפי חוק... אשמח מאוד לתשובתכם..

המיואשת..

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    08/07/2010

גם אם מעסיקך נותן לך את כל הזכויות - אין הוא יכול לפטרך!!!!

פני במיידית לייעוץ מקצועי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי פיטורי מורה
    שי
    07/07/2010

אני מורה בחודש השני להריוני (שבוע 8), קיבלתי מכתב פיטורין טרם ידעתי על קיומו של ההריון.
    ורציתי לברר מה הזכויות שלי?
    אניי קבועה במערכת ומדי שנה אני מקבלת מכתב פיטורין.
    האם משרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי לאור העובדה שאני הרה? ואם כן האם באותן אחוזי משרה, האם באותו בית הספר? או האם יכול לשבץ אותי בבתי ספר אחרים?
    אודה לתשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי פיטורי מורה

הוספת תגובה

• תיקון

שי
    07/07/2010

אני לא קבועה במערכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    07/07/2010

עליך ליידע במיידית את הממונים כי הנך בהריון, על מנת ליתן להם את האפשרות לבטל את מכתב הפיטורים.

בעיקרון, לאור העובדה כי הנך עובדת מעל ל - 6 חודשים, חל עליהם האיסור לפטרך ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.

לשאלתך - באיזה תנאים תחול המשך העסקתך - התשובה היא - באותם התנאים, כי גם שינוי בהיקף משרה דורש אישור הממונה.

בהצלחה ומזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

שי
    07/07/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.

רציתי לוודא כי נלקח בחשבון העובדה שאני לא קבועה במערכת.

כמו כן עדכנתי את משרד החינוך כי אני הרה.

בבירור שביצעתי דרך הסתדרות המורים נאמר לי שניתן לפטר אותי באישור של משרד התמ"ת ורק אם הייתי בחודש חמישי והלאה המשרד היה מחוייב לי.

האם זה נכון?

ועוד דבר במידה ומשרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי, האם החובה היא להעסקה באותו בית הספר? או שיוכלו לשבץ אותי כרצונם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    07/07/2010

כפי שציינתי, אין רלוונטיות לעובדה כי אינך קבועה. הרלוונטיות היא למשך הזמן בו הנך עובדת. במידה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים - חל עליהם האיסור לפטרך, גם אם לא ידעו כי הנך בהריון טרם הפיטורים, ולכן, מחובתם כיום למשוך את מכתב הפיטורים ולבקש היתר ממשרד התמ"ת.

ממליצה לך טרם כניסת הפיטורים לתוקף, לפנות לייעותץ משפטי, במידה ולא מבטלים את פיטורייך.

בנושא שיבוץ מחדש, יש לבדוק את ההסכם עימך טרם מתן תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

שי
    07/07/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.

רציתי לוודא כי נלקח בחשבון העובדה שאני לא קבועה במערכת.

כמו כן עדכנתי את משרד החינוך כי אני הרה.

בבירור שביצעתי דרך הסתדרות המורים נאמר לי שניתן לפטר אותי באישור של משרד התמ"ת ורק אם הייתי בחודש חמישי והלאה המשרד היה מחוייב לי.

האם זה נכון?

ועוד דבר במידה ומשרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי, האם החובה היא להעסקה באותו בית הספר? או שיוכלו לשבץ אותי כרצונם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    מיה
    07/07/2010

האם ההגנה בחוק האומרת שאסור לפטר אישה שילדה למשך 6ם יום מתכוונת ל60 יום מיום הילדה או הכוונה מהחזרה לעבודה? ואם עובדת לקחה חל'ת?האם ה60 יום הם נספרים לאחר החל'ת?

כמו כן, האם מותר לעבוד בעבודה אחרת בחל'ת?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• מועד מניית 60 הימים האסורים לפטורים

עו``ד חן שטיין
    07/07/2010

מירי שלום,
    הכוונה היא מיום תום חופשת הלידה או תום החל"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה