מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהלילי25/05/2010
שלום רב,
אני מעוניינת לדעת לגבי הזכויות שעומדות בפני נשים בהריון, אני בת 24 בהריון ראשון חודש שביעי. סיימתי השנה את לימודי ובמהלך שנת 2009 עבדתי במשרה לסטודנטים מאמצע אפריל עד נובמבר 2009, בין החודשים דצמבר, ינואר ופברואר לא עבדתי כלל וממרץ 2010 התחלתי לעבוד כמזכירה.
השאלה היא: מהן הזכויות לפי חוק, לגבי דמי אבטלה, דמי לידה וכו' ואם בכלל אני זכאית להן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין26/05/2010לילי שלום,
לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות בבי"ס על יסודיאורית25/05/2010
שלום רב! אני בהריון בשבוע 34 , בשמירת הריון (אחרי אשפוזים)
בביה"ס הודיעו לי על הפחתת שעות, מה שיפגע במשכורתי לכשאחזור לאחר חופשת הלידה.
זומנתי לשימוע בגין הקיצוצים אך אין באפשרותי להגיע בשל מצבי הפיזי שאינו מאפשר
האם ניתן למנוע הפחתת שעות מהבעלות לאור היותי בהריון, משום שיש בזה הרעת תנאים??.
אודה על תשובה מהירה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון
עו``ד חן שטיין26/05/2010אורית שלום,
בהיותך בהריון וכן 60 ימים מתום חופשת הלידה חל איסור חד משמעי לפגוע בתנאייך, אלא בהיתר ממשרד התמ"ת.
ללא היתר כזה - לא ניתן יהיה לעשות כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדיון ימי חופשה בחופשת הלידהנעה24/05/2010
אני בסוף השליש הראשון להריוני וצפויה ללדת בתחילת חודש דצמבר.
אינני מתכננת לחזור אל מקום עבודתי לאחר חופשת הלידה מכיוון ששעות העבודה אינן מתאימות לגידול ילדים.
במקום עבודתי, לאחר תום שנת 2010, לא יתאפשר לי להעביר יותר מ-3 ימי חופש לשנה הבאה.
במקרה ולא אספיק לנצל את ימי החופש וישארו לי יותר מ-3, או אם אלד מוקדם מהמצופה,
מה יקרה עם ימי החופש הנותרים שלי?
האם מקום העבודה שלי מחויב לפדות לי אותם?
אם כן, האם יפדה לי אותם בתום השנה, או כאשר אעזוב בתום חופשת הלידה?
אם לא, האם הימים פשוט הולכים לאיבוד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיון ימי חופשה
עו``ד חן שטיין26/05/2010נעה שלום,
על פי החוק, ימי חופשה הניתנים על פי חוק (ולא מעבר לכך) - ניתן לצבור עד שלוש שנים תמימות.
מעבר לכך, או ימים מעבר לקבוע בחוק, לא יפדו אותם בכסף, והם "יאבדו". במקרה כזה, כדאי לנצל כעת את אותם ימים שבסיכון על מנת למנוע אובדנם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לדהיעל24/05/2010
שלום,
אם עבדתי ארבעה חודשים במקום העבודה (שב"ס) לפני כניסתי להריון, האם מגיעים לי ע"פ חוק דמי לידה? יש לציין כי קיימת רציפות ממקום עבודה קודם, האם זה משנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - זכאות
עו``ד חן שטיין26/05/2010יעל שלום,
לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה - החזרים מיוחדיםמיכאלה24/05/2010
שלום,
קיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי, אשר חושבו לפי ממוצע 3 משכורות אחרונות לרבות שעות נוספות בתשלום.
במשכורות אלו שולמו עבורי ע"י המעסיק גם החזרי נסיעות בתפקיד (סכום ששולם עבורו ביטוח לאומי, שולם ברוטו) אך סכום זה לא נכלל בהחזר בחישוב דמי הלידה.
האם ניתן להגיש ערעור? האם חושב באופן תקין?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר נסיעות בחיושב דמי לידה
עו``ד חן שטיין26/05/2010מיכאלה שלום,
לרוב גם הנסיעות נכללות בחישוב דמי הלידה, ולכן אולי כדאי לפנות (בכתב) בבקשה להכליל גם אותן, אם כי עקרונית, אין חובה להכליל אותן שכן אין מדובר בשכר עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה לאם במשרה מלאהיון23/05/2010
שלום רב,
לפני כחודש חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה של כחמישה חודשים.
אני עובדת במשרה מלאה (42.5 שעות חודשיות)במגזר הציבורי, וחתומה בחוזה אישי.
מעסיקיי מסרבים לתת לי שעת הנקה כפי שמצוין בחוק, בטענה כי אני חתומה מולם בחוזה אישי ולכן איני זכאית לה.
רציתי לדעת האם ניתן לשלול לעובדת שעת הנקה מתוקף היותה חתומה על חוזה אישי?
אודה לתשובתכם בנידון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בזכויות קוגנטיות - שעת הנקה
עו``ד חן שטיין24/05/2010שלום לך,
לא ניתן לשלול מעובדת זכויות המעוגנות בחוקי המגן של משפט העבודה, ואין כל רלוונטיות לעובדה כי את מועסקת בחוזה אשיש. החוק גובר על החוזה, ולא להיפך. החוזה יכול רק להיטיב עם החוק, ולא לגרוע ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בגמר תקופת שעת ההנקהאפרת23/05/2010
צהריים טובים, שמי ענת ואני כשבעה וחצי חודשים לאחר הלידה. מאז שחזרתי מחופשת הלידה ועד היום אני עובדת עד השעה 16:00 במסגרת שעת ההנקה. החל מיוני אני אמורה לחזור לעבוד עד השעה 17:00 והדבר אינו אפשרי מבחינתי (קשה לי למצוא מטפלת מהשעה 07:15 ועד 17:30,גם מבחינה כלכלית). היום המנכ"ל הודיע לי שזה למעשה נחשב כהתפטרות שלי,ושעליי להישאר בחברה עוד 30יום. האם הדבר נכון? האם זה אומר שאינני זכאית לדמי אבטלה? והאם אני זכאית לדמי פיטורין?
תודה מראש,ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אפרת23/05/2010שכחתי לציין כי בכוונתי להישאר עם בני בחודשים הקרובים, עד שימלאו לו בעז"ה שנה ואז ארשום אותו למעון. (אם אני מתפטרת לצורך טיפול בילד, האם גם אז לא אהיה זכאית לדמי אבטלה?)
תודה רבה,ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לצורך טיפול בילד ודמי אבטלה
עו``ד חן שטיין24/05/2010ענת שלום,
אכן מדובר בהתפטרות.
יחד עם זאת, ככל שמדובר בהתפטרות לצורך טיפול בילד, שתעשה עד למלאות לו 9 חודשים, הרי שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים, אולם שונים הם פני הדברים לעניין דמי אבטלה - ככל שלא מדובר בהתפטרות מוצדקת מבחינתם (שעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו'), הרי שתאלצי להמתין 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בשל הריון-אשמח לתשובה מהירהאורטל21/05/2010
שלום ליאת-קודם כל חן חן על עזרתך!
אני עבדתי בחברה גדולה 10 חודשים-ילדתי-ולקחתי חופשה ארוכה בת 8.5 חודשים(עד היום)
כמו כן ברגע שילדתי עברתי למקום מגורים אחר הרחוק ביותר מ40 קמ.
שאלתי היא:כיום אני בהריון חודש שני האם הם יכולים לפטר אותי::(יש לציין שעד עכשיו לא חזרתי לעבודה אך אני נחשבת עובדת)
והם אני צריכה ליידע את הבוס על כך?!
כמו כן אני מציינת כי הם לא נתנו לי פתרון תעסוקתי בתניאם שהיו לי קודם(כי יש להם סניף במקום מגוריי אך הם רוצים להעסיקני בתנאים יותר מגבילים-מה שאינו מתאפשר לי.
אשמח אם תתני לי תשובה בהקדם-אורטל
המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010אורטל שלום,
ראשית - בשמחה :-)
לשאלתך - על ההריון הנוסף מומלץ ליידע מודם ככל הניתן, בכתב.
יחד עם זאת, במצבך כפי שתיארת, בו מבקשים להרע תנאייך כאשר במקביל ישנו הריון נוסף, נראה כי מוטב לקבל ייעוץ משפטי ספציפי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודהקרן20/05/2010
שלום
אני מאוד מודה לכם על התשובות ותשומת לב!:)
יש לי שאלה, האם אני צריכה להודיע למעסיק שלי עד מתי אני מתכננת לעבוד (לפי התאריך לידה משוער) או אני יכולה להמשיך עד הרגע האחרון או עד שאוכל?. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יידוע המעסיק
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010קרן שלום,
אנו עושים זאת בשמחה :-)
לשאלתך - אין את אמורה ליידע את המעסיק על מועד העבודה האחרון, קל וחומר לאור העובדה כי את עצמך אינך יודעת אותו כרגע. כאשר יתעורר קושי שיצריך את הפסקת עבודתך או לידה, אז יהיה צורך ביידוע המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכסוך עבודה לאחר התפטרות בחופשת לידדניאלה20/05/2010
התפטרתי מעבודתי במסגרת חופשת לידה לאחר שמצאתי עבודה אחרת.יש לי מספר שאלות:
1. הייתי אמורה לחזור לעבודה לשבועיים הואיל והודעתי שבועיים לפניי סיום חופשת הלידה.
המעביד אמר שאין צורך שאגיע לעבודה בשבועיים שנותרו לאחר החופשה ושהוא מוותר על כך. האם אני
אמורה על פי חוק לקבל משכורת על שבועיים אלו(לא התחלתי לעבוד בעבודה החדשה הואיל ושמרתי את השבועיים שמגיעים למעביד על פי חוק כך שלא קיבלתי שכר בשבועיים הללו).
2. המעביד שלי סיכם איתי במיילים ותכתובות בינינו שאני אקבל את כל כספיי הפיצויים. למען האמת, ובטמטומי ובתמימותי הרבים אפילו לא רשמתי מכתב התפטרות רשמי אלא מייל אישי אליו שהוא "הסתפק" בו.
היום רק לאחר חודשיים וחצי הוא שיחרר את הקרנות שלי ומסרב לשחרר את פיצויי הפיטורין בניגוד לסיכום בינינו.
חשוב לציין שעזיבת את העבודה שבה נאלצתי לעבוד 190 שעות על פי חוק ומול לקוחות בצפון במרכז ובדרום
למשרה שבה אני יכולה לעבוד מהבית, מהמשרד וכמה שעות שאני צריכה ולא מול לקוחות רחוקים מבוקר עד ערב.
האם הוא יכול לחזור בו מהתחייבות לתת לי את כספיי הפיטורין?
האם במידה ואני תובעת אותו אני יכולה לתבוע גם על הלנת הקרונות האחרות במשך מעל לחודשיים ימים מעל מה שהחוק מתיר?
מתנצלת על כמות השאלות.
אודה לסיוע שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ופיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010דניאלה שלום,
עקרונית, על המעסיק לשלם בגין אותם שבועיים של הודעה מוקדמת בהם ביקש כי לא תעבדי בפועל.
שנית, נראה כי המעסיק מבקש להתחמק מתשלום הפיצויים, אולם למעט ההבטחה שלו לשלמם, ייתכן וניתן למצוא פתרון חוקי אחר בהתאם לנסיבות - זאת לא ניתן לבחון במסגרת זו, אלא בפגישת ייעוץ ספציפית.
אשמח לסייע בפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי20/05/2010
אני בתחילת ההריון, הודעתי למעביד שלי שאני בהריון.
כרגע אני בחופשת מחלה בבית במשך שבועיים.
האם המעיד שלי יכול לשנות את תפקידי בעבודה כתוצאה מהריון או חופשת המחלה שאני נמצאת
בה כתוצאה מההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד והרעה בתנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010טלי שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןשירי20/05/2010
שלום, אני מורה ועובדת השנה כמחליפה למורה שיצאה לשנת שבתון. היות ואני מורה חדשה, אני מקבלת מכתב פיטורין בסוף שנת הלימודים. עוד לא ידעתי את המעסיק לגבי ההריון. שאלתי- למורה החוזרת משנת שבתון יש זכות לחזור לעבודתה וממול האם ניתן לפטר אותי? אציין כי אני עובדת החל מספטמבר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי מורה בהריון
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010שירי שלום,
כאשר ימלאו לך שישה חודשי עבודה לא יהיה עלייך לחשוש עוד, שכן החוק יגן עלייך.
לאחר שתיידעי את המעסיק, הרי שאם ירצו לפטר אותך, הדבר יחייב פניה לממונה על עבודת נשים לצורך כך, על מנת לקבל היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות חופשה לבן הזוג בעקבות לידהעמית20/05/2010
שלום,
אני מתקרבת ללידה ותהיתי האם יש חוק כלשהו לגבי ימי חופשה לבן הזוג בשל לידה או שימי החופש יורדים מהזכאות השנתית הקבועה בחוזה ההעסקה?
בחברה בה עבדתי בעבר זה היה נהוג אבל אני לא זוכרת בודאות אם זה היה נוהל פנימי או מעוגן בחוק.
תודה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה לגבר
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010עמית שלום,
החופשה היא על חשבון העובד, אולם יש לו זכות מלאה לצאת לחופשה באותם המועדים, ולא ניתן למנוע זאת ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוימי מחלה?
עמית25/05/2010תודה ליאת!
חברה שלחה לי קישור לחוק דמי מחלה (היעדרות עקב הריון ולידה של בת זוג) מ- 2000 ובלשונו: "עובד זכאי לזקוף עד שבעה ימים בשנה של היעדרות, בהתאם לכללים שקבע שר העבודה והרווחה, בשל טיפולים או בדיקות הקשורים להריון בת זוגו, או בשל לידה של בת זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו."
במהלך ההריון הוא לא ניצל דבר מזה. שתי שאלות:
1. האם חוק זה עדיין תקף או שהיה שינוי חקיקה מאז?
2. אילו אישורים יש להביא על מנת לנצל זאת? (ממח' משאבי אנוש במקום העבודה שלו נמסר לו שהוא לא זכאי לחופשה אך לא שאלנו לגבי ניצול ימי מחלה)
שוב תודה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2010עמית שלום,
זו בדיוק היתה כוונתי - כשכתבתי "על חשבון העובד" הכוונה היא על חשבון ימי המחלה שלו (כתבתי שהיציאה היא לחופשה, כיוון שאין מדובר באמת במחלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקים לא ברוריםעינת20/05/2010
שלום,
שמי עינת, בת 32 בחודש השישי להריון. אני שחקנית תאטרון במקצועי ועובדת בכמה מקומות בו זמנית.אני גם עצמאית וגם שכירה. ויש לי כמה שאלות:
1. כעצמאית אני עוסקת פטורה ולכן איני משלמת מקדמות לביטוח לאומי, האם זה אומר שגם לא אקבל דמי לידה על ההכנסות מקבלות?
2.אני אמורה ללדת בספטמבר והתיאטראות יוצאים לחופש בדר"כ בחופשת הקיץ (יולי אוגוסט), מה שאומר שנפח העבודה שלי ירד משמעותית בלי קשר להריון. האם אני יכולה לבקש מביטוח לאומי להתייחס ל-3 חודשים אחרים ולא ל-3 האחרונים או לממצוע שנתי ,מאחר והשלושה חודשים האחרונים אינם משקפים את המציאות שבעבודתי?
3. במהלך ההריון נאלצתי להפסיק את השתתפותי במספר הצגות בגלל אופיין (פיזי, תפקיד שההריון לא מתאים בו) האם אני יכולה להוכיח שהפסקתי בגלל ההריון וכתוצאה מכך הפסדתי עבודה ולבקש שיחשבו לפי חודשים קודמים?
4. אם הבנתי נכון עליי לעבוד לכל הפחות 10 חודשים רצופים לפני הלידה על מנת לקבל את מלוא דמי הלידה,נכון? האם מקבלים 75% מהממוצע של ה-3 חודשים או 100%?
הרבה שאלות...
תודה מראש
עינת
חייבת לציין שבמקצוע הזה יש המון פירצות לנשים בהריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010עינת שלום,
שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
עינת26/05/2010פגישת ייעוץ זה בתשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין27/05/2010עינת שלום,
פרטים לגבי מתן שירותים משפטיים אוכל לתת באופן אישי, ולא במסגרת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה פיזית בהריוןשני19/05/2010
שלום,
אני עובדת כקונדיטורית, 9 שעות ולפעמים יותר, עבודה קשה עם תנורים
ואני בחודש חמישי.
רציתי לדעת מהם זכויותי כרגע, והאם ניתן לעשות משהו מאחר ומאוד קשה לי לעמוד על הרגליים.
ומאיזה שעה זה נחשב עבודה בלילה? (מאחר ולא אמורים להעסיק אותי בלילה)
אשמח לתשובה על זכויותי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בשעות נוספות ולילה בהריון
עו``ד ליאת שטיין23/05/2010שני שלום,
מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)