מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודעה מראש על יציאה לחופשת לידהאורית12/05/2010
שלום,
אני עבדת במקום עבודתי למעלה משנתיים וחצי, ומתכננת לצאת לחופשת לידה ששה שבועות לפני תאריך הלידה המיועד. האם חלה עלי חובת הודעה מראש על יציאה לחופשת לידה לפני הלידה עצמה?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על יציאה לחופשת לידה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין16/05/2010אורית שלום,
בהחלט - עלייך להודיע מבעוד מועד על מנת שלא להפתיע את המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןסופה12/05/2010
שלום,
המעסיק מחכה לאישור ממשרד התמ"ת כדי לפטר אותי,
בינתיים הוא רוצה להושיב אותי בבית (עדיין ישלם משכורת)
כי סוגרים את המשרד.
האם זה חוקי?
מה אני אמורה לעשות במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי עבודה בפועל
עו``ד חן שטיין16/05/2010סופה שלום,
המעסיק רשאי שלא ליהנות מעבודתך בפועל, כל עוד הוא ממשיך לשלם שכר, לפחות עד להחלטת הממונה.
אינך נדרשת לעשות דבר (למעט אולי לעגן את העובדה שזה הרצון שלו, שלא יאמר אח"כ שאת זאת שבחרת לא להופיע לעבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר הלידהספיר11/05/2010
שלום רב,
אני אמורה ללדת בשבועים הקרובים, הותק בעבודה יהיה 6 חודשים. לא ברור לי מה הזכויות שלי לאחר הלידה:
1. חופשת לידה - לאיזה תקופה של חופשת לידה אני זכאית? 14 שבועות בלבד או שניתן להאריך את החופשה (עד חצי שנה, למשל) על חשבוני?
2. האם המעסיק מחוייב להשיב אותי לעבודה בתום חופשת הלידה של 14 שבועות? של 5-6 חודשים?
תודה,
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין13/05/2010ספיר שלום,
למזלך - זה עתה עבר התיקון לחוק אשר מאריך את חופשת הלידה ב 12 שבועות נוספים (כחל"ת) - תוכלי לקרוא על כך במאמרי באתר האינטרנט שלי (תיקון 45 לחוק).
כן, המעסיק יהיה מחוייב להשיב אותך לעבודה לכל הפחות ל 60 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בעקבות סיום שעה ההנקה+הריוןאפרת11/05/2010
צהריים טובים. שמי ענת ואני אמא לתינוק בן שבעה חודשים. אני עובדת כרגע עד השעה 16:00 בזכות שעת ההנקה אבל בסוף החודש אני אמורה לחזור לעבוד עד השעה 17:00. אני עובדת בחברה החל מינואר 2009. היום גיליתי שאני בהריון בשבוע 7, ועתידה ללדת בעז"ה ב 1.1.2011.
שאלותיי הן: במידה ואתפטר (אין לי מטפלת משעה 07:00 ועד 17:30...), האם אהיה זכאית לדמי לידה? (לפי חישוב של 15 חודשים מתוך 22). האם צריך לספור 15 חודשים הסמוכים לתאריך הלידה או 15 חודשי-עבודה מתוך 22 החודשים האחרונים? אני מעוניינת לעבוד רק עד שעה 16:00 אבל רוב הסיכויים שהמנכ"ל לא יאשר לי ויפטר אותי. ואם אודיע לו על ההריון, הוא בכל זאת יוכל לפטר אותי?
אנא עיזרו לי, אני לא יודעת מה לעשות....
תודה רבה מראש,ענת.
וסליחה על האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובתה של עו"ד ליאת
אפרת13/05/2010בוקר טוב,
עו"ד ליאת, אני רוצה להודות לך שחזרת אליי (טלפונית) בעקבות הודעה שהשארתי לך. עזרת לי המון...
אלא שדבר אחד עדיין לא ברור לי:
באתר של ביטוח לאומי יש התייחסות ל"יום הקובע" , לעניין חישוב זכאות לדמי לידה:
".....10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע ....":
"היום הקובע : היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה".
אם כך, אין הכוונה היא שהספירה נעשית מרגע שאני מפוטרת, מאז מתחילים לספור את חודשי העבודה לא? (תיזכורת : אני עתידה ללדת בעז"ה בינואר 2011 וכנראה שאפוטר ביוני 2010. אז ממתי נספרים עשרת חודשי הזכאות מתוך ה -14????)
תודה מראש,ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בזמן ההריוןדיקלה11/05/2010
אני בשבוע ה16 להריון ואני עובדת במשרת אם 6 שעות כל יום בלי שישי ,בחודש וחצי האחרונים יוצא לי ממש הרבה להעדר מהעבודה עקב ימי מחלה כמובן עם אישורים, (אני עובדת באותו מקום כבר שנה וחצי)
האם מותר לי העדרות כזאת והרבה וכמובן בצדק?
וכמה בכלל מגיע לי ימי מחלה בהריון ?
ובדיקות כמה מגיע במהלך ההריון ?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד חן שטיין11/05/2010דיקלה שלום,
אין הבדל בין ימי מחלה בהריון לימי מחלה לעובד רגיל (למעט שעות המוענקות בהריון לבדיקות, ולא למחלה, הנעות בין 20 ל 40 שעות - לפי היקף המשרה)
בגין דמי מחלה משלמים באופן הבא על פי החוק:
היום הראשון 0.
הימים השני והשלישי: 37.5%
היום הרביעי ואילך 75%
עד למקסימום הימים הצבורים לך.
ככל שיש הסכם הקובע אחרת במקום העבודה המיטיב עם העובד - הוא זה שיחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהבוטן10/05/2010
אני יודעת שאישה שיוצאת לחופשת הלידה מקבלת משהו כמו 75% מהממוצא של שלושת החודשים האחרונים שלפני הלידה, שמעתי אפילו על שישה חודשים... הבעיה היא שאני עובדת בחוגי ילדים שאינם פועלים בתקופת החופש הגדול ובין יוני לספטמבר אני ממש בקושי עובדת (ביחס למהלך שנת הלימודים ), ואני מיועדת ללדת בערך בראש השנה מה שהופך את ההחזר ל75% מכמעט כלום. האם יש אפשרות לבקש ממוצע שנתי בגלל שהעבודה שלי היא מעט חריגה מהנורמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר משתנה
עו``ד חן שטיין11/05/2010שלום לך,
ניתן לבקש - לא בהכרח יקבלו זאת, שכן על פי החוק היבש זו דרך החישוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהיעל10/05/2010
שלום,
אני עצמאית, ויש לי כמה שאלות:
1. האם דמי הלידה משולמים מיום הלידה 14 שבועות אחורה או מה 1 לחודש של חודש הלידה 14 ששבועות אחורה?
2. רו"אח שלי הסביר לי שדמי הלידה לעצמאית משולמים לפי המקדמות שאני משלמת.
המקדמות = הכנסות פחות הוצאות כלומר שכר נטו. שכירות מקבלות לפי שכר ברוטו.
האם נכון? ולמה ההבדל?
3. כמו כן נאמר לי שבסוף השנה (ינואר) נעשה חישוב מחדש של רווחים לפי השנה כולה ואז ביטוח לאומי לפעמים "מתקזזים" על דמי הלידה שהוענקו. כלומר שאם הרווחים שלי לאחר הלידה קטנים(סביר להניח שיקרה) מצד אחד אני מקבלת החזר על מקדמות גבוהות מידי ומצד שני צריכה להחזיר חלק מדמי הלידה, האם נכון?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לעצמאית
עו``ד חן שטיין11/05/2010יעל שלום,
לצערי המידע שקיבלת אינו מדוייק, או שלא הבנת אותו לאשורו -
הסכום הראשוני אותו את מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כעצמאית מחושב על פי המקדמות שלך (המקדמות משולמות על פי השנה הקודמת, לרוב).
את היתרה על פי ההכנסות בפועל תהיי זכאית לקבל לאחר הגשת הדו"ח השנתי, כאשר חישובים מדוייקים תוכלי לבקש מרו"ח במועד הרלוונטי.
אם ההכנסות לאחר הלידה יפחתו משמעותית, והדבר ישפיע על החישוב השנתי וכפועל יוצא גם על ההשלמות לדמי הלידה, הרי שניתן יהיה לבחון טענה כי אין לקחת בחשבון חודשים אלה, אולם יש צורך כמובן להמתין ולראות מה ילד יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהיריוןאיריס כ.10/05/2010
שלום רב!
עבדתי תקופה של ארבע עשר חדשים כמטפלת בגן ילדים{מעון}
התפטרתי כשהייתי בחודש השישי להיריון, לצורך החלפת עבודה {פתיחת משפחתון}
רציתי לדעת אים מגיע לי פיצויים מהמעביד הקודם?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ופיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין11/05/2010איריס שלום,
מאחר והתפטרת, ולא בנסיבות המקנות לך פיצויי פיטורים, הרי שאינך זכאית לפיצויים, אלא אם המעסיק יחליט מנדיבות ליבו לשלם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות להפרשות לפנסייה בתקופת חל"תמירב10/05/2010
שלום,
הייתי צריכה לחזור למקום עבודתי בתחילת חודש מרץ אך הארכתי את חופשת הלידה עוד חודש נוסף.האם אני זכאית להפרשות פנסיה בגין חודש זה?כי לי הוסבר על ידי מנהלת משאבי אנוש שלא.
כמו כן מאחר וחוק הארכת חלת נכנס לתוקפו בחודש מרץ (ואני ילדתי בחודש 12)נאמר לי כי אני יכולה לקבל שעת הנקה עד שהילד יגיע לגיל 7 חוד' ולא על פי חוק לספור 4 חודשים מיום חזרתי בפועל לעבודה.(האם יש קשר לעדכון החוק גם בנוגע להפרשות הפנסיוניות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בחל"ת
עו``ד חן שטיין11/05/2010הצדק עם המעסיק בעניין זה.
בחל"ת לא ממשיכות להיצבר זכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר לידהשירית09/05/2010
שלום רב!
ברצוני לדעת, ממתי אוכל לחתום בביטוח הלאומי לדמי אבטלה לאחר שפוטרתי ממקום העבודה? ובנוסף: מה מקום העבודה צריך לשלם לי לאחר שפיטר אותי? (מקום העבודה נסגר). (נאמר לי שישלמו לי: 60 ימי הסתגלום+ 30 ימי התראה מוקדמת + 5 ימים - לא ברור לי למה.). הייתי רוצה לקבל ממכם הסבר מפורט לגבי מה הם זכויותיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה - זכויות
עו``ד חן שטיין11/05/2010שירית שלום,
הסבר מפורט לגבי מהן זכויותייך תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי או בפגישת ייעוץ מסודרת.
עקרונית, המידע שהמעסיק מסר הינו נכון (ככל הנראה אותם 5 ימים הינם ימי חופשה שלא ניצלת).
להתחיל לחתום תוכלי מהמועד הראשון בו יסתיימו יחסי העבודה (תלוי באפן בו נוהג המעסיק, וכיצד יבצע את התשלום - כחלף שכר או כשכר עבודה שוטף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין במהלך הריון ותשלום דמי לידהעמית09/05/2010
שלום,
פוטרתי מעבודתי (בשל סיום תנאי חוזה העסקה) עוד לפני שידעתי על ההריון אך קיבלתי חודשיים הודעה מראש. כשבועים לאחר מתן ההודעה גיליתי על ההריון אך בחרתי שלא לספר זאת למעסיק ולהמשיך בחיפושיי אחר משרה במקום אחר. מיותר לציין שלא מצאתי...
אני מקבלת דמי אבטלה בחודשים האחרונים (זכאות למאה ימי תשלום שעומדים להסתיים כחודש לפני הלידה הצפויה).
מכיוון שהייתי בהריון בזמן הפיטורין, האם אהיה זכאית לתשלום דמי לידה למרות שלא יידעתי את המעסיק על ההריון?
תודה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין11/05/2010עמית שלום,
לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
עמית12/05/2010תודה חן, נראה שאני נופלת בקריטריונים לתשלום :)
אין חשיבות לכך שלא יידעתי את המעסיק על ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה והמשך תשובה
עו``ד חן שטיין13/05/2010ממש לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי חופשת לידה
מיכל14/05/2010לדעתי את זכאית לתשלום עבור חופשת לידה משום שגם תקופת האבטלה עבורה קיבלת דמי אבטלה נחשבת כ"חודשי ביטוח" המחושבת כחלק מאותו מניין חודשים נדרש לפני הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין16/05/2010זה אומנם נכון, אולם מלבד החוק ישנה גם פסיקה בעניין, אשר לא אחת קבעה אחרת. כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון עקב סגירת מקום העבודעינב09/05/2010
שלום ,
אני עובדת 5 שנים במקום עבודה התוכנית שבה עבדתי שהופעלה ע"י המדינה (אני עובדת בחברה פרטית) נסגרה מיום 02.05.10 כל העובדים מלבד הנשים בהריון קיבלו הודעה מוקדמת ב02.05.10 מה שאומר שמשולם להם חודש הודעה מוקדמת.
מכיוון שאני בהריון לא קיבלתי עדיין הודעה מוקדמת עד לאישור משרד התמ"ת.
ממשאבי האנוש אמרו לי שייתכן שהאישור ייקח חודשיים אך הוא ייחשב רטרו מיום הגשת הבקשה 02.05.10 האם זה נכון ?
שאלה שניה מכיון שאני בת 29 אני זכאית ל100 ימי אבטלה השאלה האם מכיוון שאני בהריון אהיה זכאית לאבטלה עד הלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד חן שטיין11/05/2010עינב שלום,
לממונה סמכות ליתן היתר רטרואקטיבי, אולם אין היא נותנת זאת אוטומטית - תלוי בנסיבות, לכן תשובת המעסיק אינה מדוייקת.
לעניין דמי האבטלה - אין רלוונטיות להיותך בהריון (לא מוסיף ולא גורע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןאירה09/05/2010
שלום,
אני עובדת בסניף חברת הייטק קטנה בב"ש במשך 7 חודשים,חברת אם נמצאת בהולנד.
בגלל קשיים כלכליים סוגרים את הסניף בב"ש.
מפטרים את העובדים חוץ מעובד אחד שיעבוד מהבית.
אני כרגע בחודש שישי להריון.
בעלי החברה רוצים להגיע איתי להסדר ומציעים לי 12500 על זה שאני לא אעשה בעיות עם הפיטורין.
לא הסכמתי להצעה כי כרגע מגיע לי רק חצי מדמי לידה.אם אני אעבוד עוד חודשיים ,אז אני אוכל לקבל דמי לידה מלאים.
החברה התחילה את התהליך של בקשת אישור מיוחד כדי לפטר אותי,
אבל עדיין אמרו לי שהם מעדיפים להגיע לפשרה.
הבעיה שאני לא בטוחה אם ישלמו לי משכורת.משכורת מרץ קיבלתי רק בתחילת מאי.
לאיזו פשרה ניתן להגיע במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ והסכם פשרה
עו``ד חן שטיין11/05/2010אירה שלום,
ערקרונית ניתן לנסות להגיע לפשרה כלשהי שגם לא תפגע בזכאות לדמי לידה מלאים על פי חוק, אולם זאת לא אוכל כמובן לעשות במסגרת מענה זה בפורום, אלא במסגרת פגישה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פיריוןמיכל09/05/2010
שלום!
רציתי לשאול לגבי העדרויות ואיחורים בטיפולים,לא הפריות אלא הזרעות,אוטראסאונד וכד'.
האם עפ"י חוק מותר למעסיק לקזז לי כסף בשל העדרויות אלו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרויות לצורך טיפולי פוריות
עו``ד חן שטיין11/05/2010עקרונית מדובר בהעדרויות לצורך טיפולים -
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.
היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שישנה זכאות לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאות ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.
ככל שמדובר בהעדרות של שעה -שעתיים ולא יום מלא אותו ניצלת, עקרונית המעסיק רשאי להפחית משכרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהמירב09/05/2010
שלום,
חזרתי לעבודתי לאחר שהארכתי את חופשת הלידה בחודש(אני עובדת כ-5 שנים).לאחר כשלושה שבועות שחזרתי לעבודה נסגר מקום העבודה.כל העובדים קיבלו הודעה מוקדמת של חודש ימים.מנהלת משאבי האנוש הסבירה לי כי על מנת שפיטורי יכנסו לתוקף הם ביקשו אישור לפיטורין ממשרד התמ"ת.
שאלתי היא: כמה זמן לוקח לקבל אישור זה?
כמו כן במקום עבודתי נהוג לשלם בגין שעת הנקה עד שהילד מגיע לגיל 7 חודשים,אולם לפי מה שקראתי מרגע חזרתי מחופשת הלידה על המעסיק לספור 4 חודשים,מה נכון? והאם יש קשר להארכת חופשת הלידה,שמא צריך לספור מסיום חופשת הלידה המקורית ולא בפועל?
במידה ואכן אפוטר האם המעסיק צריך לפצות אותי בגין החודשים בהם אני "מפסידה" את שעת ההנקה?(מקובל שאם לא מנצלים את השעה הזאת ניתן לפדות אותה בכסף...)
תודה,אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
עו``ד ליאת שטיין09/05/2010מירב שלום,
ההליך בפני הממונה אורך לכל הפחות כחודשיים לערך, למעט חריגים.
לעניין שעת ההנקה - יש לפעול כחוק (4 חודשים מתום חופשת הלידה), ואין זכות לפדות שעה זו בכסף, אלא באישור המעסיק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)