מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהחני26/04/2010
שלום
אני לא מבינה איך מחושבים הדמי לידה
לפי האתר - אישה שעובדת 15 חודשים מתוך 22 האחרונים אז מגיע לי דמי לידה
וסכום דמי הלידה מחושבים רק לפי שלושת החודשים לפני הלידה עצמה
הבעיה היא שאני עובדת כמורה אבל עדיין אין לי קביעות
אף בית ספר לא יקח אותי לעבוד שנה הבאה כי אני יוצאת לחופשת לידה בנובמבר, אז ספטמבר אוקטובר לא אעבוד
ובאוגוסט אקבל ממשרד החינוך משכורת נמוכה יחסית.
אז לא תיהיה לי משכורת בשלושת החודשים לפני הלידה, אבל כן עבדתי 15 חודשים מתוך 22 האחרונים לפני הלידה
יכולים להתחשב ולהתייחס למשכורת בחודשים שכן עבדתי בהם? או שפשוט לא מגיע לי דמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות וחישוב דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2010לילך שלום,
תפרידי בין הזכאות לאופן החישוב - את זכאית לדמי לידה מעצם העובדה שענית על תנאי הסף.
לעניין החישוב - זו הדרך שנקבעה בחוק (שלושת החודשים המלאים האחרונים). תוכלי לנסות ולבקש כי לא יתחשבו בחודשים בעייתיים אלה, אולם הסיכוי לכך נמוך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם הבנתי נכון...
חני03/05/2010אתה אומר שכן אקבל דמי לידה אבל שכר מינימום ולא את השכר שאני בדרך כלל מקבלת?
או שלא אקבל בכלל דמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה ללילך
עו``ד חן שטיין04/05/2010זה לא מה שאמרתי.
אם יש לך זכאות - תקבלי דמי לידה, על פי חישוב שלושת חודשי העבודה האחרונים (ללא קשר לשכר מינימום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"תאפרת26/04/2010
שלום,
ילדתי לפני כחצי שנה לאחר חופשת הלידה לקחתי חל"ת,חזרתי לעבודה (שעות העבודה הם מ 15:00-22:00) וזה לא מסתדר לי מבחינת הטיפול בתינוק. אני עובדת במקום זה כ-4 שנים.
שאלותי הם:
1. במידה ואני מתפטרת האם מגיע לי לחתום אבטלה?
2. האם מגיע לי פיצויים ?
3. כמה זמן מראש צריך להודיע למעסיק?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין02/05/2010אפרת שלום,
1. עקרונית למתפטרת יש תקופת המתנה בת 90 ימים לצורך קבלת דמי אבטלה, אבל ייתכן ונסיבותייך יצדיקו ביטול תקופת ההמתנה.
2. ככל שתתפטרי לצורך טיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה - כן.
3 . חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת אכשרהרחל26/04/2010
שלום, אני אמורה ללדת בחודש אוקטובר 2010
רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה למרות שייצא לי לעבוד רק 15-16חודשים במקום העבודה עד הלידה,
האם חופשת הלידה נחשבת כתקופת אכשרה? האם אקבל דמי אבטלה לזמן קצר יותר?
אציין שאני משלמת גם ביטוח לאומי כעצמאית בעסק של בעלי - וזה ככמה שנים.
תודה רבה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2010רחל שלום,
לכל הכנסה מתייחסים בנפרד (שכן בעסקו של בעלך את מוגדרת כעצמאית לטענתך, ועצמאית אינה זכאית לדמי אבטלה).
חופשת הלידה נחשבת, ועל מנת לברר בדיוק למה את זכאית, עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי, שכן הזכאות משתנה ותלויה בגורמים ספציפיים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עבדתי בשתי עבודות,הילה26/04/2010
כשעבודה אחת 85% משרה והשניה 15% משרה, פוטרתי מעבודתי המשרה של 85% ואני עדיין עובדת בעבודתי השניה 15% משרה, קיבלתי דמי לידה בגין חופשת הלידהף ואני מעוניינת לחתום בלישכה, האם אני יכולה לחתום למרות שאני עובדת במשרת ה 15%? תודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף שתמיד הקפדתי לעשות
הילה27/04/2010כל שנה עשיתי תאום מס, במשרה של 85% עבדתי 4.5 שנים, ובעבודה של 15% אני עובדת 8 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2010הילה שלום,
עלייך לבדוק את העניין מול המוסד לביטוח לאומי על מנת שיבחן את הנסיבות הספציפיות שלך, אולם עקרונית כל הכנסה מקוזזת מדמי האבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה וחישוב דמי לידהאודט25/04/2010
שלום.,אני בחודש שמיני והפסקתי לעבוד עקב צירים מוקדמים. קיבלתי מרופא משפחה ימי חופשת מחלה אך לא אישור על שמירת הריון(פחות מ30 יום) .האם בחישוב דמי הלידה מסתכלים רק על 3 חודשים שקודמים לחודש בו אלד?או 3 חודשים מהיום בו הפסקתי בפועל לעבוד? שכן המשכורת האחרונה שלי ירדה משמעותית בגלל ההעדרות?למי צריך לפנות בנושא ומה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שכר והשפעתו על דמי הלידה
עו``ד חן שטיין25/04/2010אודט שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לחצי משרה בזמן הריוןיעל25/04/2010
שלום רב !
ברצוני לדעת אם יש חוק לגבי ירד בעיקף המשרה : הבוס שלי ביקש ממני לרדת לחצי משרה עקב הריוני. אני רוצה לדעת איזה זכויות יש לי , האם זה פוגע בי והאם זה פוגע לי בדמי לידה .
כמו כן ב"ה אני רוצה לרדת לחצי משרה לאחר הלידה ואם יש לזה גם השפעה .
ולגבי כל זה מה אני יכולה לדרוש לגבי השכר ?
תודה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים בהריון - פגיעה רוחבית
עו``ד חן שטיין25/04/2010יעל שלום,
כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור.
לפגיעה מסוג זה השפעה רוחבית - על דמי הלידה, פיצויי הפיטורים, דמי אבטלה עתידיים, וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל26/04/2010תודה רבה עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה- זכאותרינת24/04/2010
שלום,
אני בחודש שלישי להריוני ואתמול פוטרתי מהחברה בה עבדתי 4 שנים.
(המעסיק טרם יודע שאני בהריון).
נכון לעכשיו כבר הוצעה לי עבודה במקום אחר עם תנאים ושכר טובים יותר.
שאלתי היא בנוגע לדמי לידה: האם אני צריכה לצבור 6 חודשי עבודה לפני הלידה במקום אחד?
או שאלו יכולים להיות 6 חודשים רצופים מצטברים? מכיוון שאם לא אערער על הפיטורים ואתחיל לעבוד בעבודה החדשה יהיו לי רק 5.5 חודשים לעבוד שם עד הלידה.... האם אקבל בכל מקרה דמי לידה?
אני מתלבטת האם להענות להצעה או לערער על הפיטורים במקום עבודתי הנוכחי לכן אשמח לקבל תשובה מהירה.
תודה,
רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין24/04/2010רינת שלום,
עקרוית הפיטורים אסורים.
מבחינת דמי הלידה - אין חובה כי יהיה זה אותו מקום עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הבהרה?
רינת25/04/2010סליחה אבל לא ממש הבנתי את תשובתך
אם אסכים לפיטורים אעבוד במקום עבודה אחר , סה"כ 5.5 חודשים עד הלידה.
ממקום עבודתי פוטרתי לאחר 4 שנים.
האם מגיעים לי דמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
עו``ד חן שטיין25/04/2010אין רלונטיות שנעשה שינוי בגוף המעסיק, יש הכרח לדרישה המינימאלית של חודשי עבודה.
גם אם תעבדי במקום אחר, זה לא אמור לפגוע בזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר חופשת לידהנטלי23/04/2010
שלום. ברצוני לשאול האם מגיעים לי פיצויים ממקום עבודתי. אני עובדת במקום כמעט 5 שנים. ילדתי לפני 8 חודשים. חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשים (להיקף משרה נמוך יותר) ובעוד שבוע עתידה לחזור למשרה מלאה, אך ברצוני להתפטר. האם אהיה זכאית לפיצויים מלאים מהמעביד? מתי עליי להגיש מכתב פיטורים? כיצד מנסחים מכתב פיטורים? ומה חשוב לי לדעת על הנושא בכלל?
תודה מראש על התשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד חן שטיין24/04/2010נטלי שלום,
שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהורד לוי23/04/2010
אני עובדת מזה 4 שנים, בכל שנה מוחתמת על חוזה העסקה שנתי .
בדצמבר האחרון ילדתי ומיד בתום חופשת הלידה חזרתי לעבודתי.
במקום העבודה בוצעו קיצוצים ופיטורים מרובים והמעסיק ציין כי בכוונתו לפטר גם אותי.
חוזה ההעסקה שלי מסתיים בחודש יוני השנה ואני עתידה לחזור בספטמבר עם תחילת שנת הלימודים.
אני מבינה שלא ניתן לפטר עובדת עד שנה לאחר הלידה.
האם גם במקרה שלי, של חוזה העסקה מתחדש העניין תופס או שניתן לפטר אותי.
כמו כן האם אני זכאית לפיצויים במקרה כזה.או שכדאי לי להתפטר כבר ביוני בעצמי ע"מ לקבל פיצויים
תודה מראש
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים ואי חידוש חוזה
עו``ד חן שטיין24/04/2010ורד שלום,
תפיסתך מוטעית - אין כל חוק שאוסר פיטוריה של אישה עד שנה לאחר הלידה, אלא חודשיים בלבד משובה מחופשת הלידה.
אם תפוטרי - ממילא תהיי זכאית לפיצויים, ומשכך אין לך אינטרס מיוחד להחיש את התהליך (גם אם חידוש חוזה משמעו פיטורים, אגב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לבעלרונה22/04/2010
שלום
האם כאשר בעלי יבשר למעביד שלו שברצונו לקחת את חופשת הלידה במקומי, המעביד רשאי לסרב? האם מותר למעביד לפטר את בעלי לאחר שהוא מבקש בקשה זו?
מתי עפי חוק צריך בעלי להודיע למעבידו על רצונו לצאת לחופשת לידה?
תודה רבה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - גבר
עו``ד חן שטיין24/04/2010רונה שלום,
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכמה זמן אפשר להאריך חופשת לידה?אידית22/04/2010
בכמה זמן אפשר להאריך חופשת לידה מבלי שיפטרו אותי? אם ביקשתי חופשת לידה של חצי שנה ועכשיו אני רוצה להאריך ל-9 חודשים האם אני יכולה לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכמה ניתן להאריך את חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין24/04/2010אידית שלום,
באם יש לך ותק של 12 חודשים במקום העבודה הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
באם ילדת לאחר ה 17.03.10, הרי שחל עלייך התיקון לחוק, עליו תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהאושרת פלדמן/22/04/2010
שלום,
אני בחודש השישי להריוני וכבר הובהר לי כי נמצא מחליף אשר ישאר כאן ושאני לא אחזור לעבוד במקום הנוכחי.
כמו כן מסר המעסיק כי ידוע לו ש"פ חוק חייב להחזיר אותי לעבודה ושאין לי מה לדאוג כנגד הוא ישלם לי עבור ימים אלה .
רציתי לדעת - כפי שציין אמור להחזיר אותי ל- 45 יום (או לשלם עבוא ימים אלה) אבל האם רק בתום ה- 45 יום אמור להוציא לי מכתב פיטורין של 30 יום או שזה "יושב" בחפיפה על אותם ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת מחליף ואי השבת בפועל לעבודה
עו``ד חן שטיין24/04/2010אושרת שלום,
עקרונית - בכך המעסיק כבר עובד על החוק, שכן הראציונל הוא השבת העובדת בפועל למקום עבודתה.
זאת ועוד, החוק תוקן מזמן, והוא עומד על 60 ימים ולא 45 ימים כבעבר.
מכל מקום, ימים אלה לא יכולים לחפוף את 30 ימי ההודעה המוקדמת, אלא מצטרפים אליהם.
מידע נוסף בעניינים אלה, תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי השבה לעבודה לאחר לידה
אושרת פלדמן/03/05/2010תודה על תשובתך, ואני מבינה ממנו שהוא יודע כי הוא אינו פועל ע"פ החוק שכן בשיחה שהיתה אמר שעדיין שום דבר לא בטוח- מאוד תלוי באם המחליף יספק את "הסחורה" שכן יקבל שכר ותנאים הרבה יותר גבוהים , אבל לא זה מה שמעניין אותי:
תאריך הלידה המשוער שלי הינו 26/7/2010
המחליף מגיע כבר ב- 15/5/2010 - בכדי שלא יפספס את אותו עובד שבחר .
זה אומר שלפחות חודשיים יהיה פה אדם שמתוך הכרות עם המעסיק שלי יעביר אליו עבודה שאני אמורה לעשות ואני מניחה שאני דיי ינוטרל , האם יש לי מה לעשות בנידון שכן ממש לא מתאים לי לשבת כאן במשך חודשיים 8 שעות ביום ולא לעשות כמעט כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לאושרת
עו``ד חן שטיין04/05/2010בהחלט.
ניתן להוציא מכתב התראה מתאים מעו"ד על מנת למנוע מצב של התעללות בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהמאיה22/04/2010
על פי החוק מתי עלי להודיע למקום העבודה על חזרה/אי חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה?
תודה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ומתן הודעה מוקדמת
עו``ד חן שטיין24/04/2010מאיה שלום,
הנחת המוצא הינה שאת חוזרת.
באם ברצונך לא לשוב ולהתפטר, יהיה עלייך להודיע על כך בתקופת ההודעה המוקדמת על פי דין (בדר"כ - 30 ימים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידה...ליעד22/04/2010
היי יש לי מספר שאלות ואשמח אם תענו לי...עד חופשת לידה יש לי וותק של 9 חודשים
1. התחייבתי לשנה במקום עבודתי ויצאתי לחופשת לידה טרם שנה לעבודתי.. בסיום חופשת הלידה ימלאו לי שנת עבודה. השאלה היא אם 14 שבועות נחשבים לי כאילו כן עבדתי ?
האם יצטרך לשלם את הכנס או לא?.
2.ביקשתי להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה ולא אישרו לי(אישרו לי לחזור למשרה של 4 שעות ובתום החצי שנה לחזור למשרה מלאה) במידה ואני אתפטר האם זה נחשב כאילו הם פיטרו אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה
עו``ד חן שטיין24/04/2010ליעד שלום,
1. כן, חופשת הלידה נכללת בותק.
2. לא, מדובר בהתפטרות, אם כי אם תתפטרי על מנת להיות עם הילד, הרי שדין התפטרות זו כמפוטר במישור היחסים עם המעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בטיפולי פוריותטל21/04/2010
שלום,
שמי טל ואני נמצאת 11 חודשים במקום עבודתי
לפני חודש המעסיק שלי הודיע על תקופה של קיצוצים אשר במסגרתם הוריד אותי לחצי משרה וקיצץ את שכרי.
באותה השיחה סיפרתי לו שאני עוברת טיפולי פוריות וביקשתי ממנו שיתחשב בי, הוא טען שאינו יכול לשלם לי כפי ששילם לי עד כה ושהאפשרות הנוספת שעמדה בפניו היא לפטר אותי ולכן אני בעצם צריכה להודות לו.
מכיוון שאני במהלך טיפולים לא הייתה לי ברירה אלא לקבל את הקיצוץ "ולהודות" לו על זה שלא פיטר אותי.
הקיצוצים עדיין ממשיכים ואני עדיין חוששת למקומי בחברה. האם החוק מגן עלי מפיטורין במהלך טיפולי פוריות? האם החוק מגן עלי גם במקרה שהחברה בקיצוצים?
האם מותר למעסיק לפגוע בתנאים שלי במהלך טיפולים?
אודה לתשובה בהקדם
תודה רבה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההגנות בטיפולי פוריות
עו``ד חן שטיין24/04/2010טל שלום,
ניכר בשאלתך כי אינך בקיאה מספיק בהגנות להן את זכאית, וחבל, שכן גם הפגיעה בשכרך וקיצוץ המשרה היו אסורים בנסיבות.
על המעסיק חל איסור לפטר אותך עקב הטיפולים, אולם תנאי ראשון לתחולת ההגנה הינו העדרות לצורך הטיפולים. כך, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
תוכלי לקרוא פרטים נוספים על נושא זה במאמר בעניין זה באתרי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)