מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשת מחלה בהיריוןדפנה12/11/2009
הנני עובדת במקום עבודתי כחצי שנה ואני בהיריון בסוף חודש שלישי ברצוני לדעת מה הזכויות שלי לגבי ימי מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009דפנה שלום,
מבחינת ימי מחלה אין כל הבדל בינן לבין כל עובד אחר, לא לחיוב ולא לשלילה. נוסף על ימי המחלה, את זכאית לשעות בדיקות בהריון (20 או 40 - תלוי בהיקף המשרה)
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת תפקיד לאחר לידהמישה12/11/2009
שלום רב! אני עובדת ותיקה בסופר ואני מעוגנת בהסכם קיבוצי. בשנה האחרונה הועברתי לנהל את מחלקת מאפית ונכנסתי להריון עכשיו לאחר חופשת לידה אותה הערכתי בחצי שנה המנהל רוצה להשאיר את המחליפה שלי לנהל את המחלקה, ואותי להעביר להיות אחראית משמרת אני לא מסכימה משום אופן האם הוא יכול לבקש ממני את זה?מה הזכויות שלי? בנוסף לזה השעות הם לא אותם שעות וגם השכר שלי נפגע כי היתי מקבלת בונוסים..בבקשה תעזרו לי תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009מיכל שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה כעוסק פטור טרימיקי12/11/2009
אני שכירה המתחילה לעבוד מס' שעות בשבוע כעצמאית ובכוונתי לפתוח תיק עוסק פטור. אני בשבוע 24 להריון. אם אגיע ללידה לאחר 3 או פחות חודשים בהם היתה לי הכנסה נוספת כעוסק פטור, האם אהיה זכאית להחזר ביטוח לאומי על הכנסה זו בזמן חופשת הלידה? אודה מאד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיות ביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009מיקי שלום,
הדבר יכול ליצור בעיות, ועלייך לבדוק זאת באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי ביטוח לאומיליטל11/11/2009
שלום וברכה. המקרה שלי הוא קצת מורכב. עד אפריל 2008, עבדתי בעבודה מסויימת, באפריל ומאי עבדתי באותה עבודה אך התלוש היה ממקום אחר. במאי ילדתי בן וקיבלתי מביטוח לאומי כל מה שהגיע לי. כשבני היה בן 4 חודשים (ועדיין לא חזרתי לעבוד), בחודש ספטמבר 2008 עברתי תאונת דרכים, נשברה לי הברך כך שהייתי צריכה תקופת השתקמות בכדי לחזור לעבודה. באצמע פברואר חזרתי למקום עבודתי הראשון ואני צריכה ללדת בע"ה בתחילת ינואר. שאלתי היא כזו: האם אני יכולה לדרוש דמי ביטוח לתקופה של 14 שבועות למרות שלא עבדתי מספיק זמן, בגלל התאונה? אשמח מאוד לקבל תשובה!! בברכה, רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין15/11/2009ליטל שלום,
השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהשרון11/11/2009
שלום,
שמעתע על איזשהו חוק שחופשת לידה תארך כחצי שנה במקום שלושה וחצי חודשים?
האם הדבר מופרך או שיש משהו בדבריי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעת חוק להארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2009שרון שלום,
מדובר בהצעת חוק, אשר עברה קריאה טרומית בלבד, והדרך לאישורה ארוכה מאוד, אם בכלל.
משכך, אין לדבר כל רלונטיות בעת זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר פיטוריי נודע לי שאני בהריוןאילנית11/11/2009
שלום לכם בעייתי היא כזו
אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים
לפני כשבועיים קרא אליי המעסיק והודיע לי שאני מפוטרת
לאחר זמן קצר ביותר נודע לי שאני בהריון מיד שנודע לי פניתי אליו והודעתי לו על כך הוא חזר אליי בהצעה לפצויים מוגדלים ואמר לי לנקוב בסכום . אני שאני לא מכירה את החוק נקבתי בסכום של כמעט שלוש משכורות. הוא העלה את הסכם בנינו על הכתב שבו הוא כותב שלא יהיו לי כל תביעות נגדו לרבות פיצויים דמי לידה תנאים סוציאלים וכו
ההסכם הזה עורר בי חשד ובהתיעצות עם נציגת התמ"ת הובהר לי שהחוק לצדי ואין לו סמכות לפטר אותי גם אם הוא ידע על ההריון בדיעבד
והסכום הזה הוא זניח לעומת שנה בפוטנציה שאני לא יוכל לעבוד( כי הסכויי שאשה בהריון תמצא עבודה נמוכים מאוד ) וגם לא יוכל לתבוע דמי לידה מכיוון שאני יילד שאני עדיין מובטלת.
שאלתי היא:
1. האם צודקת נציגת התמ"ת בכך שהוא לא יכול לפטר אותי אלא בהיתר מיוחד גם אם לטענתו הוא ידע על ההריון בדיעבד
2. הוא טוען שמכיוון שהסכמתי על הסכום בע"פ כמוה כהסכמה בכתב. (יש לציין שלא חתמתי לו על המסמך המדובר) האם הוא צודק?
3. האם יש מקום למחשבה שלי שאשה שיולדת והיא מובטלת לא זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי עבור שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון שלא היה ידוע
עו``ד ליאת שטיין15/11/2009אילנית שלום,
1. נציגת התמ"ת צודקת לגבי העובדה כי המעסיק מנוע מלפטרך, אלא בהיתר שלה.
2. ככל שלא חתמת על כל מסמך בעניין זה, הרי שלא ניתן לייחס לך כל הסכמה, ודאי לא הסכמה בלתי חוזרת, כפי שהוא מנסה להציג זאת.
3. תלוי האם עמדה בתנאי הסף של המוסד לביטוח לאומי בעניין זה (בהתחשב בתקופת עבודתה הקודמת).
יחד עם זאת, שימי לב כי המעסיק עלול לטעון לחוסר תום לב מצידך, כמו גם שייתכן ולבסוף הממונה תשתכנע ליתן היתר פיטורים רטרואקטיבי נוכח אי ידיעתו של המעסיק על הפיטורים - כל אלה אף הם שיקולים שנכון וכדאי לשקול. נראה כי עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית על מנת להבין טוב יותר את זכויותייך והמטרייה המשפטית הרלונטית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר התפטרות בגין לידה וטיפולאורית10/11/2009
שלום רב, אני בת 30, בהריון שני, עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי. אני מתכננת להתפטר מעבודתי לאחר הלידה ולהישאר עם הילד בבית. הבנתי כי עליי להמתין 90 יום לקבלת זכאות.
1. האם 90 היום לספירת הזכאות יכולים להתחיל כבר מיום הלידה כך שכעבור 3 חודשים מהלידה עצמה כבר אהיה זכאית להתחיל ולחתום?
2. האם לאחר 90 יום מתקבל תשלום רטרו על 3 חודשים של אכשרה או שרק מתחילים להיספר ימי האבטלה?
3. מהו משך תקופת האבטלה שאני זכאית לחתום בה לאחר לידה?
4. איך שאני רואה זאת, אני זכאית לדמי חופשת לידה במשך 14 שבועות ואז אני יכולה להתחיל לחתום כל שבוע? או שרק לאחר התשלום האחרון של חופשת הלידה מתחילים להיספר ימי הזכאות של 90 הימים שרק לאחריהם מתקבל התשלום הראשון?
5. שאלה אחרונה וחשובה מאוד: החל מחודש רביעי אני בשמירת הריון ומקבלת משכורת מביטוח לאומי. האם יש בכך פגיעה כלשהי בתשלומי חופשת הלידה? והאם תשלומים אלו והעובדה שהייתי בשמירת הריון פוגעים בזכאות שלי לקבלת דמי אבטלה לאחר התפטרות בגין לידה?
תודה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה - התפטרות לצורך טיפול ביל
עו``ד חן שטיין10/11/2009אורית שלום,
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות) מיום סיום יחסי עובד מעביד ו/או מיום סיום חופשת הלידה בתשלום, אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
דמי האבטלה מחושבים באופן ספציפי לגבי כל אחד ואחד, על פי נתוניו האישיים - זאת תוכלי לבדוק אל מול המוסד לביטוח לאומי.
שמירת ההריון אינה פוגעת בזכאותך לדמי אבטלה, באופן עקרוני.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אורית11/11/2009עו"ד שטיין, תודהנ על המענה. מבקשת רק הבהרה לגבי תקופת ה-90 ימים: אם אני יודעת מראש שאין בכוונתי להמשיך בעבודה, האם אני יכולה להתייצב בלשכה לספירת 90 הימים כבר שבוע לאחר הלידה או שבכל מקרה התקופה הזו תתחיל רק לאחר 14 שבועות של חופשת הלידה? שוב תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2009אורית שלום,
התשובה עקרונית שלילית מאחר ובתקופה זו הינך מקבלת קיצבה (דמי לידה) ואינך פנויה לעבוד בימים אלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי לידהgolani10/11/2009
שלום רב
רציתי לדעם האם אני יכולה להתפטר מעבודתי לאחר חופשת הלידה ולקבל פיצויים
למרות שכבר התחלתי לעבוד במקום אחר שלושה חודשים לאחר הלידה?
רק אציין שהתחלתי לעבוד ב"מקום האחר" מפני שזוהי חצי משרה מה שלא יתאפשר במקום העבודה הקודם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בילד - עבודה במקום חדש
עו``ד חן שטיין10/11/2009שלום לך,
לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. לעניין התקופה - החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.
מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתרות לאחר הארכת חופשת לידהאיגי08/11/2009
שלום רב!
ילדתי ב-30/04. לאחר תום חופשת הלידה, בחרתי להאריכה ב-3 חודשים נוספים. הייתי אמורה לצאת לעבודה ב1/11. עם זאת, עקב סיבות אישיות, נאלצתי להתפתר מהעבודה. אמנם קיבלתי את פיצויים שמגיעים לי(אם כי, אני לא בטוחה שאכן את כל הסכום), במכתב סיום ההעסקה נכתב, כי סיימתי לעבוד ב5/8 ולא ב 30/10.
כשפניתי למדור כח אדם, נאמר לי, שהארכת לידה זה כמו חל"ת ולכן לא נחשבת לתקופת העסקה.
בשום מקום במסמך זה לא נכתב, כי הארכתי את חופשת הלידה, ונראה כאילו אני לא מועסקת כבר 3 חודשים. גם לא שילמו עלי ביטוח לאומי וכו'.
האם זה חוקי? האם מבחינת ביטוח לאומי אני כבר 3 חודשים לא עובדת? האם זה ישפיע על הגשת הבקשה לדמי אבטלה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סיום ההעסקה הנכון
עו``ד חן שטיין10/11/2009איגי שלום,
המעסיק טועה, שכן עליו לרשום את מועד סיום העסקתך בפועל.
אומנם תקופת החל"ת אינה נחשבת ברובה לזכויות סוציאליות, אולם אין זה משנה את מועד הפיטורים האמיתי שלך.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר לידהאורית חדד08/11/2009
שלום
לקראת תום ההריון שלי מכרו את החברה בה עבדתי.כל העובדים קיבלו מכתב פיטורין.
אני המשכתי לעבוד במטה עד ללידה והובטח לי כי לאחר חופשת הלידה ימצא לי תפקיד
חדש במטה.אני אמורה לחזור לעבוד בעוד שבוע ונאמר לי כי יימצא לי תפקיד זמני לכמה חודשים.
האם אני יכולה לסרב לחזור לתפקיד הזמני ולבקש שישלמו לי חודשיים בבית מאחר ואין להם
תפקיד מתאים כעת קבוע.(הגדרת התפקיד שלי הינה חשבת).
אנא עני לי בדחיפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים אסורה - שינוי תפקיד
עו``ד חן שטיין10/11/2009אורית שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז והארכת חופשת הלידהדרי07/11/2009
שלום,
הבנתי שבביטוח לאומי קיימת אפשרות להאריך את חופשת הלידה אם היה אשפוז.
האם מדובר גם באשפוז בגין הריון לפני הלידה (סיכון גבוה)? הייתי מאושפזת שם לפני הלידה ואחרי הלידה הייתי מאושפזת במחלקת נשים והתינוק בילודים עקב צהבת.
מה משך האשפוז המזכה באפשרות להארכת חופשת הלידה בביטוח לאומי?
האם זה תקף גם אם האשפוז לא היה רצוף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז, שמירת הריון, והארכת החופשה
עו``ד חן שטיין10/11/2009דרי שלום,
אשפוז אישה בהריון עשוי להיות מוכר כשמירת הריון.
אשפוז הילוד לאחר לידה עשוי להיות מוכר כהארכת חופשת הלידה.
מומלץ לבדוק את הנתונים המדוייקים אל מול המוסד לביטוח לאומי, שכן כל מקרה לגופו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים אסור לפטר אחרי חופשת לידה?דרי07/11/2009
שלום,
כמה ימים אחרי חופשת לידה אסור למעסיק לפטר עובדת- 45 או 60?
האם מדובר בימי עבודה או בסה"כ ימים?
האם זה תקף גם אם העובדת מאריכה את חופשת הלידה?
האם אחרי ימים אלה המעסיק מחויב להודעה מוקדמת? האם חלה הודעה מוקדמת גם אם העובדת מאריכה את חופשת הלידה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת לאחר חופשת לידה
עו``ד חן שטיין10/11/2009דרי שלום,
1. 60 ימים (45 היה לפני תיקון החוק).
2. סה"כ ימים קלנדריים.
3. כן.
4. כן.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהמיכל07/11/2009
שלום. בעוד שבוע ימלאו 9 חודשים מאז שילדתי את ביתי. אני מעוניינת להתפטר ולקבל פיצויים מן המעסיק שלי (רשות עירונית). בעיקרון לקחתי חל"ת של שנה כך שמבחינת המעסיק יש עוד 3 חודשים שבהם יש ממלא מקום לתפקידי. האם הייתי צריכה להודיע על ההתפטרות בכ"ז 30 יום לפני תום 9 החודשים או שההסכם לגבי חל"ת של שנה "מכסה" אותי בנידון?
תודה ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת בהתפטרות
עו``ד חן שטיין10/11/2009מיכל שלום,
ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת. אין משמעות לעובדה כי יש לך מחליף בתפקיד, אלא אם תגיעי להסכמה עם המעסיק על ויתור הדדי של תקופת ההודעה המוקדמת. ככל שלא תתני הודעה מוקדמת כנדרש - יהא רשאי המעסיק לקזז לך בגין כך.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכירת מקום העבודה בזמן חופשת לידהלימור07/11/2009
אני עובדת במקום עבודתי כ-7 שנים. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה שאמורה להסתיים ב-22.11.09 לפני יומיים התבשר לי שמקום עבודתי נמכר ושאין לי לאן לחזור ואני יקבל מכתב פיטורים. שאלתי היא האם חוץ מפיצויים מגיע לי לקבל עוד משהו? נא להחזיר תשובה בהקדם מכיוון שנשאר למקום רק עוד שבוע לעבוד. (וחשוב לציין שכל העובדים פוטרו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בתום חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין10/11/2009לימור שלום,
על המעסיק להעסיקך ו\או לכל הפחות לשלם לך בגין 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת לפחות, אלא אם יקבלו היתר לפיטורים מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, על אף שהחברה נסגרת כביכול.
באם הם מסרבים לשלם - עלייך לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודמירב05/11/2009
בחודש שני להריוני הודעתי כי אני הרה אני סובלת מהיפראמזיס והדבר הצריך כל 3-4 ימים אישפוז , התיבשות, הפרעות במאזן נוזלים. המנהל שלי פשוט לא יצר עימי קשר אחרי מספר אישפוזים עבדתי שם כ- 5 חודשים ואמרו לי שאין לי זכויות לכן לא יצרתי קשר.
אני בשמירת הריון זמנית. היום שמעתי כי הוא סגר את המפעל מכר אותו למישהו אחר נישאר לעבוד בתור שכיר ואני בכלל לא בתמונה לי לא הודיעו כלום.
מה אני אמורה לעשות ביום א' להתקשר אליו מה להגיד אני לא יודעת מה צריך לעשות?
אני צריכה שימלא לי טופס שמירת הריון של ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת בהריון
עו``ד חן שטיין10/11/2009מירב שלום,
עקרונית אז זכאית למלוא הזכויות, שכן הינך עדיין עובדת לכל דבר ועניין, טרם פוטרת על ידי המעסיק.
אני ממליץ לך בנסיבות אלה לפנות לייעוץ משפטי ולקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת ללמוד טוב יותר למה את זכאית.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)