מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיום/אי סיום עבודהליאור20/10/2009
שלום רב, עבדתי במקום עבודה מסויים והודעתי על סיום עבודתי, התחלתי לעבוד במקום אחר אולם במקום הראשון היו מעוניינים כי אמשיך לעבוד שם במתכונת מצומצמת וכך היה במשך 5 חודשים. ואז הודיעו לי כי בזמן הקרוב אין צורך כי אגיע כי יש מספיק עובדות, אני בבית כבר כ-חודשיים בהם הייתי חולה רוב התקופה לא קראו לי לעבוד ולא הודיעו לי על סיומה עד היום, במהלך התקופה גיליתי כי אני בהריון כיום בחודש רביעי, סה"כ עבדתי שם 9 חודשים ואני רוצה לדעת מה עלי לעשות. איך אוכל לגרום להם להחזיר אותי לעבודה כי סה"כ לא פוטרתי. ואני זקוקה להכנסה הנוספת הזו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת אישה בהריון
עו``ד חן שטיין23/10/2009ליאור שלום,
עקרונית נראה כי חלות עלייך הגנות עקב ההריון.
יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי לידה ודמי הבראהלימור20/10/2009
אני בהריון בחודש 9 ועובדת כ- 12 שנים באותו מקום עבודה לפני כחודשיים הייתי אמורה לקבל דמי הבראה ואולם חרף פניות בלתי פוסקות למעסיק ולמרות שבתלוש שכרי מופיע לי תשלום משכורת יחד עם דמי ההבראה המעסיק מסרב לשלם לי בטענות שונות
החלטתי שאיני חוזרת לעבודה לאחר חופשת הלידה השאלה שלי היא האם בגלל
סירובו של המעסיק לשלם לי דמי הבראה מדובר בפיטורין?
האם במכתב בו אני מודיעה למעסיק שאיני חוזרת עליי לציין כי אחת הסיבות לכך כי אינו משלם שכר בזמן וכי אינו משלם לי דמי הבראה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - עילה
עו``ד חן שטיין23/10/2009לימור שלום,
לא יהיה מדובר בפיטורים, אלא בהתפטרות, ועלייך להחליט לאחר הלידה באיזו עילה את מתפטרת - עקב אי תשלום שכר כנדרש או לצורך טיפול בילד - לכל מישור ישנה פרוצדורה שונה הנדרשת ממך, והשלכות שונות, להן עלייך להיות מודעת טרם תפעלי.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק דמי לידהשירי20/10/2009
אם התחלתי עבודה וגיליתי במהלך אותו החודש שנכנסתי להריון ויוצא מכך שאני לא אעבוד בחברה שנה לפני הלידה האם עדיין אני זכאית לדמי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין23/10/2009שירי שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי זכויותיימירב20/10/2009
יצאתי לחופשה בת שבועיים - הסתבר שאני בהריון ולקיתי בהתייבשות עם חזרתי לעבודה הודעתי למעביד כי אני הרה. חודש 2, אך לצערי כל יום יומיים התאשפזתי והוגדרתי בהיפראמזיס .
המעביד לא הרים אלי טלפון , אני התקשרתי לא ענה ושלחתי לו הודעה טלפונית כי מצבי הבריאותי הדרדר ואני מעוניינת לשוחח עימו.
לא הייתה תגובה. - לי נאמר כי היות ולא עבדתי אצלו 6 חודשים אין לי זכויות כלשהן והוא יכול לפטר אותי. האם הדבר נכון?
לא קיבלתי את התלושים האחרונים ולT מכתב פיטורין פשוט כלום והיות שאמרו לי כי אין לי מה לעשות בנידון Tז ראיתי זאת כסגור.
אני סשמירת הריון בשל מצבי.
מה אני אמורה לעשות לגבי העבודה הנ"ל - האםלכתוב לו מכתב? האם זה נכון שהוא יכול לפטר אותי כך?
אני גם ככה מרגישה רע כי אני יודעת שיש הרבה עבודה והוא היה צריך אותי אך אני לא יכולה לעבוד במצבי הנוכחי.
תודה, מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת בהריון
עו``ד חן שטיין23/10/2009מירב שלום,
על פי הנתונים נראה כי לא פוטרת, ומוטב שתמתיני ולא תפעלי עוד בעניין (כמו לכתוב מכתבים למשל), טרם תקבלי ייעוץ משפטי מתאים, שכן זכויות רבות עשויות לעמוד לך, וחבל לפגוע בהן.
אני ממליץ כי תפני לייעוץ פרטני בהקדם.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאורית20/10/2009
אני עובדת 4 שנים בחברה גדולה ב- 100% משרה (9 שעות, 5 ימים בשבוע) ונמצאת בחוזה קיבוצי. השכר שלי הוא גלובלי ויש לי מרכיב של שעות נוספות. כעת אני חוזרת מחופשת לידה ונאמר לי שלא מגיע לי שעת הנקה בגלל שאני מוגדרת גלובלי ואני אמורה לחזור לעבוד 9 שעות ביום. האם זה ייתכן?
חשוב לציין שבבמידה ואעבוד פחות שעה, יורידו לי את זה מהמשכורת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד חן שטיין23/10/2009אורית שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
הטיעון אשר טענו בפנייך אינו עולה בקנה אחד עם החוק.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים עקב הלידהשלי20/10/2009
שלום,
אני כרגע בחודש שלישי ומתבלטת האם כדאי לי להחליף עכשיו עבודה.
א. האם החלפת מקום עבודה, ואף עבודה שמוגדרת מראש זמנית לחצי שנה, תפגע בקבלת דמי הלידה שלי (בהנחה שלא תהיה הפסקה בין 2 העבודות)?
ב. האם זה נכון שאם אני נשארת במקום העבודה הנוכחי שלי, בו אני עבודת 4 שנים, אהיה זכאית אם אתפטר בסוף חופשת הלידה לפיצויי פיטורין עקב הלידה?
האם יש פרצה בדבר הנ"ל ומקום העבודה יוכל להתחמק מתשלום הפיצויים או שזהו החוק?
ג. האם זה נכון שבמצב הנ"ל אהיה גם זכאית גם לקבל 3 חודשי אבטלה בסוף חופשת הלידה, כי עזבתי את עבודתי עקב טיפול בילד?
יש לציין שמעולם לא קיבלתי דמי אבטלה.
אשמח לתשובה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים וזכאות לאחר לידה
עו``ד חן שטיין23/10/2009שלי שלום,
באופן עקרוני לעזוב מקום עבודה מבחירה בהיותך בהריון אינה החלטה נכונה כלכלית.
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
אין רלוונטיות האם הותק נצבר באותו מקום עבודה או במקומות עבודה שונים.
על מנת לקבל פיצויי פיטורים בהתפטרות לאחר לידה - ניתן לעשות זאת תוך מקסימום 9 חודשים לאחר הלידה, לצורך טיפול בילד, בכפוף לקבוע בחוק.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שלי27/10/2009בענין זכאות לדמי אבטלה.
במידה ואתפטר לאחר חופשת הלידה עקב צורך בטיפול בילד, האם אהיה זכאית לחתום מייד לאחר שמסתיימת חופשת הלידה או רק לאחר תקופת זמן מסויימת לאחריה?
וכיצד מחושבים דמי האבטלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות ודמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין29/10/2009דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
דמי האבטלה מחושבים באופן ספציפי לגבי כל אחד ואחד, על פי נתוניו האישיים - זאת תוכלי לבדוק אל מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכות פיצויים ואבטלהאלמוג20/10/2009
האם אם לאם חד הורית זכויות מיוחדות? עבדתי 7 חודשים+חדשיים שמירה הריון+חופשת לידה אך שנה וחצי לפני כןלא עבדתי(בגלל הילד הקודם).איני יכולה לחזור לעבודה. 1.האם מגיע לי פיצויים?
2. האם יש לי זכות לחתום אבטלה?
שמעתי שאין פסיקה אחת קובעת באשר לחישוב שנת עבודה. לחישוב הרי עם החופשה והשמירה יש שנה ומקום העבודה טוען שלא. מי המחליט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק לצורך חישוב פיצויים
עו``ד חן שטיין23/10/2009אלמוג שלום,
שמירת ההריון וחופשת הלידה נחשבות לותק לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן ההודעה מוקדמת על פיטוריןליאת19/10/2009
שלום,
ראשית ישר כוח על הפורום המצוין הזה, אשר עוזר לנשים רבות , כל הכבוד.
קצת רקע ואח"כ השאלה: אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי, זומנתי לשימוע בו נאמר לי כי מופסקת עבודתי בחברה ( מסיבות מקצועיות), קיבלתי חודש הודעה מראש בו הותר לי לא להגיע למקום עבודתי (אישור בכתב).מועד ההודעה 1.10 מועד סיום העבודה 1.11 .
כעת אני בבית וגילתי שאני בהריון ( יש לציין כי לא ידעתי זאת במועד הפיטורין).
אני מודעת לעובדה שאני צריכה לידע את המעסיק ואז הפיטורים בטלים עד לקבלת היתר מהתמ"ת
שאלותי הן:
1. כיצד עלי להודיע למעסיק, בכתב/ טלפון ולמי להודיע מנהל ישיר/ מנהלת משאבי אנוש?
2. מה קורה עד לקבלת היתר מהתמ"ת , הפיטורים בטלים ומה זה אומר שאני חוזרת בפועל לתפקידי, למרות שישבתי בבית בתקופת ההודעה מראש וכבר הביאו לי מחליף?
האם עד לקבלת ההיתר אני ממשיכה לשבת בבית כל עוד המעסיק לא קרא לי לחזור והוא מחוייב לשלם לי על זה כסף?
3. האם לאחר קבלת היתר התמ"ת , עדיין המעסיק צריך לתת לי חודש הודעה מראש למרות שכבר נתן לי במועד הפיטורין הראשון?
מתנצלת על אורך השאלה, אשמח להסבר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - הריון עליו לא ידע המעסיק
עו``ד ליאת שטיין22/10/2009לין שלום,
עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת תשובה בעניין זה, שכן הדבר משתנה ממקרה למקרה, וודאי שעל מנת לנקוט פעולה כלשהי יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית ולא על סמך מס' נתונים יבשים על גבי הפורום, שכן תשובה על רגל אחת בעניין זה אינה מקצועית כלל וכלל.
יש צורך לבדוק את האסטרטגיה הנכונה ודרכי הפעולה, וזאת ניתן לעשות רק במסגרת טיפול ספציפי בתיק.
קחי בחשבון שלדבר השפעה משמעותית והשלכה כספית נרחבת, קל וחומר אם את בתחילת ההריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל19/10/2009
שלם וברכה. כרגע בטיפולי הפריה בשל מחלת אנדומטריוזי קשה. בשנה האחרונה עברתי שני ניתוחים גניקולוגים ואינספור בדיקות ובשל כך נגמרו לי ימי המחלה. מה ניתן לעשות ומה מגיע על פי חוק???לדברי חשבת השכר החישוב נעשה על 90 יום לחמש שנים אחורה, ביקשתי שיחשבו לי את סכום הימים מיום תחילת עבודתי במקום (12 שנה) שכן בשנים הראשונות כמעט ולא ניצלתי ימי מחלה, האם הבקשה לגיטימית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת ימי מחלה על פי חוק
עו``ד ליאת שטיין21/10/2009יעל שלום,
לגיטימי מבחינתך לבקש זאת, אולם אין חובה על המעסיק לעשות זאת, היות והתקרה לצבירת ימי מחלה על פי חוק הינה 90 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת הלידה לחצי שנהD19/10/2009
שלום רב,
הינני אמורה לחזור מחופשת הלידה בתחילת נובמבר.
היום שמעתי בחדשות חצות כי הממשלה אישרה חופשת לידה של חצי שנה.
מה המשמעויות של כך על נשים הנמצאות כרגע בחופשת לידה?
האם חוק זה חל גם עליי בעצם?
בברכה, D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה בחוק
עו``ד ליאת שטיין21/10/2009שלום לך,
מדובר בהצעת חוק, אשר עברה קריאה טרומית בלבד, והדרך לאישורה ארוכה מאוד, אם בכלל.
משכך, אין לדבר כל רלונטיות בעת זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסוח מכתב התפטרותיעל18/10/2009
שלום
אני צריכה להגיש מכתב התפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילד.
אני נאלצת לעזוב את עבודתי בגלל משמרות לא נוחות (שבתות וחגים)
מה חשוב לכתוב במכתב על מנת שאוכל לקבל דמי אבטלה מהתחלה ללא המתנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסח מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד
לתשומת ליבך - ההליך מול המעסיק וההליך מול המוסד לביטוח לאומי הם הליכים נפרדים.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד בשל תנאי העסקה בלתי מתאימים), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים ושמירת הריוןכלנית18/10/2009
שלום, אני בשבוע ה 26 להריון IVF, בשבוע האחרון התחילו לי צירים מוקדמים,
הופנתי לרופא הריון בסיכון והחלתי בנטילת כדורים להפסקת הצירים, מאחר וצוואר הרחם סגור ואין על פניו חשש ללידה מוקדמת, הרופא לא אישר לי בשלב זה שמירת הריון והפנה אותי לרופא תעסוקתי.
אני סובלת כל הזמן מהתכווצויות והעבודה בלחץ ובפעילות פיזית מקשה עלי מאד.
אני מתרוצצת בשבוע האחרון בלי סוף לרופאים ובי"ח ומודאגת מאד להמשך ההריון
ואיני מבינה את הצורך ברופא תעסוקתי.
שאלתי היא ישנן נשים רבות שמקבלות שמירה ללא סיבה כלל, איך זה שמקשים עלי כל כך?
האם באמת רופא להריון בסיכון צריך המלצה של רופא תעסוקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור שמירת הריון
עו``ד חן שטיין18/10/2009כלנית שלום,
שאלתך רפואית ולא משפטית, אולם אולי כדאי לך לשקול לעבור רופא נשים, שכן אין הכרח ברופא תעסוקתי, אלא רופא נשים רשאי לאשר שמירת הריון.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון חלקיתדנה18/10/2009
שלום,
אני בשבוע 14 להריון וסובלת כבר כ 30 שנה ממיגרנות חריפות.
לאחרונה המיגרנות התגברו מאוד ולא מאפשרות לי לתפקד מול מחשב כ- 9 שעות ביום.
רופאת המשפחה שלי רשמה לי אישור להוריד 2-3 שעות עבודה ביום כדי להקל על המיגרנות. (אני עובדת במקום העבודה מעל לשנתיים)
שאלותיי הן -
1. האם המשכורת שלי תופחת בעקבות שינוי השעות או שהתנאים שלי לא ניתנים לשינוי?
2. באם המשכורת תיפגע, האם אוכל לקבל גמלת שמירת הריון חלקית מביטוח לאומי?
אשמח לתשובות
תודה ויום טוב
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית
עו``ד חן שטיין18/10/2009דנה שלום,
שמירת הריון רשאי לקבוע רק רופא גניקולוג.
עקרונית קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ויהיה עלייך להתעקש ולפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי
דנה22/10/2009תודה על העזרה.
יש לי מכתב המלצה מנוירולוג וכן מרופאת הנשים שלי להפחית 3 שעות עבודה ביום באופן קבוע.
דיברתי עם המעסיק שלי והוא הסכים והחל מחודש הבא אני אעבוד 6 שעות ביום בלבד. המשכורת שלי תפחת בהתאם.
קראתי והבנתי שיש לי אפשרות לקבל "גמלת הריון חלקית" לשמירת הריון חלקית מביטוח לאומי. ואכן התקשרתי לביטוח לאומי וכל הנציגות שדיברתי איתן טוענות שאין דבר כזה והחוק מתיר גמלה רק על שמירת הריון מלאה - כלומר, לא לעבוד בכלל. עם מי אני יכולה לדבר כדי לתקן את המצב?
למי לגשת? האם זה דבר שייעשה רק דרך עו"ד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת היריון חלקית
עו``ד חן שטיין23/10/2009דנה שלום,
מראש הסברתי כי המוסד לביטוח לאומי אינו נוטה להכיר בכך, אלא באמצעות הליך משפטי מולם. משכך, לדעתי, עלייך לפעול באמצעות עו"ד בלבד, והמציאות, גם בתיקים שנוהלו במשרדי, מלמדת כי רק בדרך זו ניתן לזכות בגמלת שמירת הריון חלקית.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בשעות לילה החל מחודש 5 להריוןalyoshin17/10/2009
הנני אחות בבה"ח ונמצאת כיום בשבוע 27 להריוני. אני ממשיכה לעבוד משמרות לילה (מ23:00 עד 7:00) ושעות נוספות וזאת בהסכמתי בכתב למעביד, אך ללא אישור רפואי לכך.
האם זה מותר?
האם זה מעניק לי המשך ביטוח רפואי במקום העבודה והשארת כל הזכויות שהיו לי לפני ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בשעות נוספות, לילה והמנוחה
מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןאלמוג16/10/2009
עבדתי רק 5 חודשים ואחר כך הייתי עוד כמעט 3 חדשים בשמירת הריון.אני אם חד הורית ויש לי עוד ילד בן שנתיים וחצי.סך הכל עם חופשת הלידה יוצא-11 10 חודשים. אני לא יכולה לחזור(גם מהסיבה הכלכלית).בדעתי להתפטר. האם אני זכאיתלפיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה מינימלית לקבלת פיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין18/10/2009שלי שלום,
תנאי סף לקבלת פיצויי פיטורים הינו עבודה לתקופה מינימאלית של שנה אחת לפחות.
משכך, ככל שלא מלאה לך שנה, לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)