מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשת מחלה לקראת סוף ההריוןשגית23/11/2009
שלום, רציתי לדעת אני כרגע בחודש ה-9 להריוני כשבועיים לפני הלידה. מאחר ואני סובלת מכאבי גב ממש חזקים קיבלתי חופש מחלה מה 23/11 ועד ל- 1/12 והרופא אמר לי שהוא יאריך זאת כי הוא רואה שקשה לי לתפקד. כשהתקשרתי למעסיק להודיע לו כי אני לא מגיעה לעבוד אז הוא גילה הבנה אך אמר לי כי ירד לי בסביבות ה-1000 ש"ח מהתלוש.
1. האם בגלל שירד לי כסף עקב המחלה אז זה יפגע בסיכום 3 חודשים האחרונים של דמי הלידה?
2. אם לא הוצאתי רצף של מחלה עד ל-10/12 שזה התאריך שלי האם החישוב יעשה לפי יום1-ללא תשלום,יום 2+3-35% ויום 4 ואילך 75% פעמיים? כי אצטרך להוציא אישור נוסף?
3. אם מעסיקי נהג כל הזמן לשלם לי בעבור הימי מחלה האלו ולא הוריד לי מהמשכורת- זה משהו שנהוג אצלנו בעבודה, האם הוא יכול עכשיו לנהוג ע"פ החוק ופשוט לפגוע לי בשכר וזאת מאחר שהוא הכניס מחליפה במקומי ואמר לי מפורשות שהוא אינו מעוניין לשלם פעמיים משכורת ושמצידו אני יכולה להתחיל את חופשת הלידה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009שגית שלום,
ככל שהנוהג הוא לשלם באופן מלא על ימי המחלה, הרי שחל איסור על המעסיק לשנות זאת לגבייך כעת (קל וחומר מקום בו מדובר בשיקולים פסולים ממילא).
מבחינת דמי הלידה - החישוב צריך להעשות ע"פ 3 החודשים המלאים האחרונים, ושינוי עקב ההריון לא אמור להשפיע.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה מביטוח לאומי - הרעה בתנאיםנטלי22/11/2009
שלום רב
אני עובדת במקום עבודתי מזה 13 חודשים ומתעתדת לצאת לחופשת לידה בסוף החודש [שבוע לפני מועד הלידה המשוער].
לפי החוזה שלי, שכרי עומד על 12500 ש"ח, [נניח], כאשר קיימת בפניי האופציה להשתכר 10000 ולקבל רכב. [וכמובן לשלם בעבורו את שווי המס לפי חוק].
ב 13 חודשי הוותק שלי בחרתי באופציה השניה - כלומר 10000 + רכב.
כעת, משאני יוצאת לחופשת לידה, מסתבר לי ע"י המעסיק, כי דמי הלידה שאקבל מביטוח לאומי יהיו 10000 ש"ח - לפי הברוטו שלי, וכי איני זכאית לרכב - אם ברצוני לשמור אצלי את הרכב לתקופת חופשת הלידה - עליי להעביר תשלומים חודשיים למעסיק.
תמיד חשבתי שאשה שיוצאת לחופשת לידה - מקבלת את אותם התנאים שהיו לה כאילו היא מועסקת - אבל במקרה שלי, בפועל, אני פתאום נפגעת - אני מקבלת משכורת בניכוי תשלום הרכב, אבל לא מקבלת רכב, אלא אם כן אשלם בעבורו!
הייתכן הדבר?
מדוע ביטוח לאומי לא מזכה אותי בגין 12500 - משכורתי לפי חוזה?
תודה,
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009נטלי שלום,
אין מדובר בהרעה בתנאים.
בתחילת עבודתך הוצעו לך שני מסלולים, ואת בחרת באחד מהם.
נכון להיום, האופציה הקודמת אינה קיימת כלל מבחינת המוסד לביטוח לאומי, המכיר בשכרך על פי תלוש השכר בלבד, ואין כל רלוונטיות להסכם העבודה בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון-הבהרהיפעת22/11/2009
שלום. לפני כיומיים שלחתי לך שאלה האם שבועיים ימי מנוחה שקיבלתי בגלל כאבי בטן בהריון בשבוע 16 ייחשבו לי כימי מחלה ואת השבת לי שעם אישורים מתאימים-כן.
הסבירי בבקשה מהם אישורים מתאימים-יש לי אישור מהרופאה מהיחידה להריון בסיכון גבוה בבי"ח תל השומר שהיא בעצם הרופאה המטפלת שלי אצלה אני עושה את מעקב ההריון שלי בגלל הפלות בשבועות יחסית די מתקדמים בעבר (16,20). האם אישור מרופאת ביה"ח מספיק או שעלי לפנות לקופת החולים לקבל אישור אחר שיהיה קביל?
לתגובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009יפעת שלום,
כל אישור רופא אמור להיות מספק.
שימי לב - מדובר בימי מחלה (להבדיל משמירת הריון).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הזכויות של אישה שילדה פג?יוליה21/11/2009
שלום,
מ 01/10/09 הייתי בשמירת הריון.
ב 13/11/09 בשבוע 29 ילדתי תאומים פגים שיהיה בפגיה בארך 8 שבועות.
הבנתי שחופשת לידה מתחילה רק כאשר תינוקות משתחררים מבית חולים.
הייתי רוצה לדעת איך מוגדרת תקופה בין לידה ועד חזרתם הביתה?
האם מגיע גמלה/תשלום כלשהו מביטוח לאומי עבור התקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009יוליה שלום,
ככל הנראה תהיי זכאית להארכת חופשת הלידה בשל שהותם של ילדייך בפגיה (עד למקסימום מסויים). על מנת לקבל את המענק, יהיה עלייך למלא טופס ספציפי של הארכת חופשת הלידה עקב אשפוזם של הרכים הנולדים.
פני לביטוח הלאומי בבקשה כי ישלחו לך טופס זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה ופיצוייםקרן כוחלני21/11/2009
שלום . שמי קרן ואני עובדת במקום עבודתי 8 שנים .
אני חתומה על סעיף14 ולכן אני יודעת שאם אני מתפטרת אני מקבלת את החלק היחסי שניצבר לי בפנסיה . אבל השאלה היא מה קורה לגבי השלמת פיצויים האם מגיע לי במידה ואני מתפטרת לשם טיפול בילד או שמגיע לי רק אם המעסיק מפטר אותי ?
או שלא מגיע לי בשום מקרה .
אשמח לקבל תשובה גם למייל שלי . תודה מראש קרן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיף 14
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009קרן שלום,
ככל שהסעיף מולא ע"י המעסיק עד תום (הפרשות על פי הדין, וכדומה), הרי שתהיי זכאית רק לכספים הצבורים בקרן, ללא קשר לעילת סיום העבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה בזמן הריוןמובטלת20/11/2009
שלום רב
בעודי חותמת בלשכה ניכנסתי להריון האם אני זכאיתלתקופת אבטלה ארוכה יותר(מה-100 ימים שאישה בגילי זכאית) בעקבות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009שלום לך,
ההריון אינו מעלה ואינו מוריד מזכאותך ואורכה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןאריאלה20/11/2009
שלום רב אני בהריון ראשון בשבוע 37+1, אובחנה סכרת הריון התלויה באינסולין ורופא הנשים שלי הוציא אותי לשמירת הריון מ1/11 עד הלידה התאריך לידה המשוער שלי ב12/12, אני יודעת שאת המסמכים להגשה לביטוח לאומי אני יכולה להגיש רק לאחר 30 ימים של שמירת הריון, אבל מה קורה במידה ואני אלד קודם יעבורו 30 יום אז מה לא מקבלים תשלום מביטוח לאומי עבור הימים שהייתי בבית בשמירה? כי אני מועמדת לזירוז לידה בשבוע 38+ או ניתוח קיסרי, ואז לא יהיה עוד 30 יום.
אשמח לקבלת תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - 30 ימים
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009שלום לך,
תנאי בסיסי וחשוב - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה .
פתרון אפשרי אחר הינו לצאת לחופשת לידה מוקדמת (להתחיל לנצל את חופשת הלידה כבר מעכשיו), או במקרה הכי גרוע, אם לא תשלימי 30 ימים, להשתמש בימי המחלה שלך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידהורד19/11/2009
שלום רב,
חזרתי לפני כ-3 שבועות מחופשת לידה בת 4 וחצי חודשים שהתארכה עקב בעיה רפואית של ביתי.
אני עובדת במקום עבודתי מזה שנה וחצי.
לאחר שחזרתי מן החופשה קיבלתי את התפקיד שהיה לי ערב הלידה. אך היום לאחר 3 שבועות שבהם עשיתי את עבודתי נאמנה נאמר לי שהתפקיד שלי נלקח ממני ושאני לא חוזרת למקום מושבי במשרד. חשוב לציין שהגיעה למשרד פקידה חדשה אשר קיבלה את מקומי.
נאמר לי שעכשיו אני יהיה מעיין "כולבויניק" שיעשה מה שנחוץ לאותו רגע במשרד כלומר, אין לי תקפיד מוגדר. יש לציין שתפקידי הקודם היה בעל אחריות,סמכות, מקצועיות ובלעדיות על התפקיד.
במסגרת התפקיד היה לי מקום מסודר הכולל עמדה מאורגנת ומסודרת כשהיום מציעים לי לשבת על כיסא ללא שולחן בארכיון קטן מאוד וללא חלון.
אני רואה בכך הרעת תנאים ברורים של לקיחת התפקיד וכל הנלווה לכך בנוסף להשפלה האישית.
אני יודעת שכל הצעדים הנ"ל מצד המעסיק שלי הם בכדי "לשבור" אותי על מנת שאתפטר מרצוני.
ידוע לי כי ברגע שיעברו 60 הימים להם אני זכאית לעבוד הוא מתכוון לפטר אותי בכל מקרה.
מה עליי לעשות?
המון תודה מראש...
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009ורד שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. למען האמת, אך לאחרונה ניתן פסק דין דומה מאוד לנסיבות אשר תארת, בו נקבע כי התנהלות זו של המעסיק מהווה הפלייה אסורה.
משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על הרעת תנאים
ורד20/11/2009שלום רב,
בהמשך לפנייתי מ-19/11/09 בנושא הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידה.
קודם כל תודה רבה על המענה המהיר על שאלתי.
בהמשך לתשובתך יש לי מס' שאלות נוספות כיצד לנהוג כשאני מגיעה לעבודה.
ברצוני לדעת אם עלי להמשיך בתפקידי החדש או שעלי להתעקש ולא לוותר עד שיחזיר אותי לתפקיד ולמקום מושבי..
האם עלי לומר ולהתעמת עם מעסיקי ולציין בפניו שהוא עובר על החוק (חשוב לציין שאמרתי לו שהוא אינו יכול לעשות כן ותשובתו היתה שהוא יכול לעשות כרצונו בעסק שלו) ולכן באותו היום עשיתי כרצונו ומילאתי את מה שהטיל עלי.
חשוב לי לדעת מה עלי לעשות פיזית כשאני חוזרת לעבודה ביום א'.
האם לדבר איתו, להגיד לו את עמדתי, להמשיך לעשות מה שהוא אומר לי או להתעמת איתו וכו'...
חשוב לי לא לעשות או לומר דברים אשר יפגעו בי בעתיד.
לא יודעת אם חשוב לציין אבל העסק הוא מאוד קטן ומשפחתי.
תודה רבה ושבת שלום
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009ורד שלום,
בהמשך לפנייתך הטלפונית אלי מהיום, השבתי לך על שאלותייך אלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןifat19/11/2009
שלום. אני בשבוע 16 להריוני.לפני כמה ימים התחילו לי כאבי בטן עזים ומכיון שאני מטופלת ביחידה להריון בסיכון גבוה בגלל הפלות קודמותבשבועות מתקדמים (16,20) הרופאנ נתנה לי מיד זריקת פרוגסטרון וחופשה זמנית של שבועיים מהעבודה עדלביקורת הבאה. שאלתי היא האם חופשה זו נחשבת לחופשת מחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009יפעת שלום,
אכן מדובר בימי מחלה (עלייך לוודא שיש לך אישורים מתאימים).
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לאחר עבודה לא רצופהטל18/11/2009
שלום
ילדתי ב-11/8/09
אני עובדת כעובדת ארעית מאז 6/1/09 בעיריה,תלוש משכורת וכד'
חודשיים לפני כן לא עבדתי כיון שהיתה בעיה עם אישור משרתי
בשנה וקצת לפני כן 6/07-9/08 עבדתי בעיריה דרך תב"ר- משהו בסגנון "שכר מרצים" והם שילמו עבורי בוודאות לביטוח לאומי עלויות מעביד
שאלותיי:
1. האם אני זכאית לדמי לידה מלאים?
2. בחודשים לפני הלידה הייתי חסרה ימים ורק לאחר קבלת התלוש הצלחתי להביא את אישורי המחלה שכן אושפזתי. כלומר תלוש המשכורת הארחון הוא נמוך מאד אך צריכים ומתכוונים בגזברות להשלים לי אותו שכן הם מכירים באישורי המלחה שהבאתי לארח האשפוז. איזה מסמכים אני צריכה להביא לביטוח לאומי שכן 3 תלושי השכ ר האחרונים שלי לא משקפים את משכורתי?
תודה רבה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009טל שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה / שמירת הריוןאלי17/11/2009
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 20 ומזה כחודש סובלת מכאבים עזים באגן. רופא נשים נתן לי חופשת מחלה (כבר חודש) אולם המצב עדיין לא השתפר. אורטופד, אצלו ביקרתי, טוען כי אני סובלת מאוסטאופורוזיס זמני (כנראה יחלוף לאחר הלידה). הפתרון שהוא מציע, להאריך את חופשת המחלה עוד ועוד, כבר לא ישים שכן כיליתי את ימי המחלה שעמדו לרשותי. הוא טוען שאין במצב הבריאותי שלי סכנה ולכן לא ימליץ על שמירת הריון.
מה עושים ? איך יוצאים מהפלונטר הזה עם הכנסה חודשית ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה, תודה
גלית נ.19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009גלית שלום,
הפתרון יכול להיות רק בקבלת שמירת הריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ...
גלית נ.22/11/2009ברור לי שמבחינת בטוח לאומי, שמירת הריון היא הכרח ע"מ לשלם.
מה שלא ברור לי זה עם מי ניתן להסדיר את הנושא.
שכן חופשות מחלה הרופא יאשר ברצף.
זקוקה לעצתך כיצד ניתן לפתור את הסיבוך ?
שאלה נוספת - האם קיים אשור לשמחרת הריון לפרק זמן מוגבל ?
מה אורכו צריך להיות ? איך מסדירים אותו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009גלית שלום,
הבעיה אינה נהירה לי - ככל שהתקופה תוכר כשמירת הריון, הרי שתהיי זכאית לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי, אחרת - יוכלו ימים אלה להיות ימי מחלה, ככל שיש לך צבירה שלהם (לרבות בשוטף).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הריון לאחר פחטוריןג17/11/2009
שלום רב,
אני פוטרתי מעבודתי לאחר 12 שנים.
כשבועיים לאחר הפיטורין במהלך ימי ההתראה הסתבר לי שאני בהריון.
ברצוני לדעת מה הן זכויותי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הריון לאחר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009שלום לך,
ככל שההריון הינו קודם לפיטורים (לא מבחינת הגילוי, אלא מיום ההריון בפועל) הרי שחל איסור על המעסיק לפטר, והפיטורים נטולי תוקף. יחד עם זאת, לעובדה כי הגילוי היה לאחר הפיטורים יש גם כן משמעויות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה בזמן חופשת לידהליה17/11/2009
היי,
הנני מפוטרת החל מתאריך 15/10/09שבו מסתיימת חופשת הלידה שלי(לאחר אישור של משרד התמ"ת)
שאלתי היא בנוגע לדמי הבראה-בחודש אוגוסט 2009 שולמו דמי הבראה בחברה שבה עבדתי וכאמור גם אני קיבלתי 6 ימי הבראה-בעבור שנתיים שבהם עבדתי,האם אני לא אמורה לקבל גם את החלק היחסי בעבור החודשים אוגוסט וספטמבר שהרי אני מפוטרת רק מחודש אוקטובר?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009ליה שלום,
כן, את זכאית לדמי ההבראה היחסיים (גם בגין תקופת חופשת הלידה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליה24/11/2009עו"ד שטיין ליאת וחן ,
ברצוני להודות על פורום מבורך זה,
כמו רבות אחרות, בהיותי בהריון מעבידי החליט להגיש בקשה למשרד התמ"ת לפיטוריי,
נעזרתי רבות במידע שאתם נותנים,בתשובות ענייניות ומלאות המלוות בעדוד.
המון תודה על עבודת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין26/11/2009בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בזמן חופשת לידהליה17/11/2009
שלום,
ברצוני לשאול האם בזמן היותי בחופשת לידה נצברים לי ימי חופש אצל המעסיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בזמן חופשת לידה - האם נצברת?
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009נעמה שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים עם ימי מחלהמיה17/11/2009
שלום,
בחודשיים האחרונים לפני הלידה הייתה לי משכורת מאד נמוכה בגלל ימי מחלה. אני עובדת במקום 5 שנים וברצוני להתפטר. לפי איזו משכורת ייחושבו הפיצויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין20/11/2009מיה שלום,
ככל שהשכר קבוע, הרי שמחשבים את המשכורת המלאה האחרונה וכופלים בותק (לא חודש בו יש ימי מחלה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)