פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת עבודה לצורך חישוב דמי לידה
    מיכל
    30/09/2009

שלום רב, אני נמצא בהריון תאומים בשבוע 31.

עובדת מזה הרבה זמן בעבודת משמרות לילה (פעמיים שלוש בשבוע) וזכאית לדמי לידה מביטוח לאומי (לפי החישוב של כך וכך חודשי עבודה בתקופת זמן מסויימת).

בחודש יולי החלתי גם במתן יעוץ ארגוני לארגון מסוים (,לא כל יום) עבודה זו גמישה יותר ונוחה לי מבחינה פיזית.

עבודת משמרות הלילה הופכת קשה לי יותר מיום ליום. כרגע אני אמורה לעבוד ב1 לאוקטובר משמרת אחת, ומניחה שלאחר החגים, כבר אאלץ לעזוב עקב הקושי הפיזי (
    אני מעונינת שחודשי החישוב לצורך דמי הלידה יהיו יולי אוגוסט וספטמבר, שכן אלו החודשים בהם עבדתי בשתי המשרות.

שאלתי, בהנחה שמשרה אחת אסיים בתחילת אקטובר, מתי עלי לסיים משרה שניה.
    אמצע אוקטובר? או שניתן לעבוד את כל אוקטובר.
    החשש שלי שעבודה במהלך כל חודש אקטובר, תגרור את חישוב חודש אוקטובר לדמי הלידה, שמן הסתם יהיה נמוך יותר.

כמו כן- האם ניתן להפסיק את העבודות תקופה שעולה על 49 יום מהלידה?

תודה, בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

מיכל שלום,
    השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה.. בבקשה
    הילה
    30/09/2009

בוקר טוב...אנחנו בתחילתו של הליך טיפולי הפוריות.
    האם טיפולי באמצעות השבחה והזרעה טרם טיפולי IVF נחשבים טיפולי פוריות?
    מבחינת החוק זה זהה??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה.. בבקשה

הוספת תגובה

• הגדרת טיפולי פוריות

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

הילה שלום,
    אין הגדרה מדוייקת למה נחשב טיפולי פוריות ומה לא, ולכן מספיק שהרופא המטפל יירשום כי מדובר בטיפולי פוריות.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות בעבודה.
    הילה
    30/09/2009

בוקר טוב... אבקש לשאול שאלה....
    אני עובדת במקום עבודתי שנתיים בדיוק. החודש (לצערי) בעלי ואני מתחילים טיפולי פוריות.
    מאחר ואני יודעת כי הדבר כרוך בהעדרות רבות מהעבודה דיברתי אתמול עם המעסיק שלי בצורה פתוחה וגלויה כי אנו בתחילת התהליך פרטתי במה כרוך העיניין אמרתי כמובן שאנסה לצמצם העדרות מהעבודה כמה שאפשר.
    ברצוני לדעת מבחינת חוקית הבוס שלי יכול לעשות לי פתאום הפתעות?? כמו למשל לסיים העסקתי.
    באופן כללי אני מרגישה בטוחה במקום עבודתי אך הבוס שלי ידוע בהפתעות שלו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות בעבודה.

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - ההגנות

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

הילה שלום,
    על המעסיק חל איסור לפטר אותך עקב הטיפולים, אולם תנאי ראשון לתחולת ההגנה הינו העדרות לצורך הטיפולים. כך, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    תוכלי לקרוא פרטים נוספים על נושא זה במאמר בעניין זה באתרי.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עו"ד שטיין - ברשותך שאלה נוספת

הילה
    01/10/2009

תודה על התיחסותך.... שאלה נוספת בבקשה..
    מבחינה כספית -
    מה אומר החוק בנוגע לתשלום- אני אקבל תשלום מלא בשל העדרותי בעקבות טיפולי הפורית? או דין התשלום הוא לפי ימי מחלה (יום ראשון ללא תשלום יום שני 35% יום שלישי 75% וכו')
    מהו החישוב כשאני יוצאת מנקודת הנחה כי העדרותי תתבטא בשעות בחודש ולא בימים?

שוב תודה

הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדרות לצורך טיפולי פוריות

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

הילה שלום,
    עקרונית, ההעדרות בגין טיפולי הפוריות זהה להעדרות עקב מחלה מבחינת התשלום.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום במשרה
    עואד
    29/09/2009

שלום רב
    אני נמצאת בהריון כבר בחודש ה 22
    אני עובדת כמורה בבית ספר ששיך לעיריה
    בתחילת שנת הלימודים צמצמו במשרתי אז אני תבעתי אותם
    היום קבלתי מכתב ממשרד התמ"ת שהמעסיק הגיש בקשה לצמצם את משרתי למרות שעדיין יש עוד
    דיונים בבית המשפט
    במכתב מבקשים שאני אטעון את טיעוני למכתב שהגיש המעסיק לצמצם את משרתי
    השאלה שלי:
    האם זה חוקי שאחרי שהודעתי למעסיק שאני בהריון לצמצם את משרתי?
    מה עלי לעשות עכשיו?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום במשרה

הוספת תגובה

• צמצום במשרה - הליך מול הממונה

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

עואד שלום,
    מאחר והמעסיק הגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפגיעה ולצמצום.
    לאחר מכן, תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הצמצום המבוקש.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש.
    הדיונים בבית המשפט לא יושפעו מזה, מאחר ורק לאחר שעברו על החוק, הואילו להגיש בקשה מתאימה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לחופש לידה
    חסוי
    29/09/2009

שלום,
    ביום חמישי הקרוב אני נכנסת לשבוע 40 להריוני ועדיין עובדת.
    שבוע הבא - כל חוה"מ סוכות המשרדים אצלנו סגורים ולא עובדים. בהנחה כי לא אלד עד אז אני לא מתכוונת לחזור אחרי חופשת החג.

השאלה היא באם נניח אלד מס' ימים לאחר חוה"מ סוכות - האם הימים שלא עבדתי במסגרת חוה"מ סוכות נחשבים ימי משכורת שעל המעסיק שלי לשלם (ורק ירדו לי ימי חופשה) או מכיוון שאנני מתכוונת לחזור לעבוד לאחר חוה"מ סיום העסדקתי הוא בעצם יום חמישי הקרוב (לפני היציאה לחופש של חוה"מ)?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לחופש לידה

הוספת תגובה

• חופשה בחול המועד ובחג

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

שלום לך,
    אין הבדל בין שתי האופציות, שכן ממילא ימי חול המועד אינם ימי חג המוקנים לך מכח חוק, אלא ימי עבודה רגילים ומלאים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדרות מהעבודה בטיפולי הפריה
    כוכבית
    29/09/2009

שלום,
    אני עובדת במקום עבודה שלפי דברי מנהל חשבונות ראי-חשב שכר אין אצלנו דבר כזה צבירה של ימיי מחלה - במקרה ולא הייתי חולה רוב תקופת עבודתי בחברה ומתי שאני נעדרת מהעבודה מורידים לי מהשכר.
    מה עושים במקרה שכזה שאני עוברת טיפולי הפריה וכן יהיה לי העדרויות עקב הטיפולים.
    בקצב שכזה אז שכר לא יהיה לי מה עושים? למי פונים כי זה משהו חדש לי באף מקום עבודה אין דבר כזה שאין צבירה של ימיי מחלה ואני עובדת כ-4 שנים במום עבודתי הנוכחית

הוספת תגובה

• צבירת ימי מחלה וטיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

כוכבית שלום,
    טענות המעסיק עומדות בניגוד גמור לחוק. ניתן לצבור עד 90 ימי מחלה.
    בנוסף, בטיפולי פוריות ישנה זכאות מיוחדת - תוכלי לראות מאמר מפורט בעניין זה באתר האינטרנט שלי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות ולידה
    חסוי
    29/09/2009

שלום רב, אמי בהריון ומקבלת קצבת נכות 75%, רציתי לדעת האם כשהיא תלד בעז"ה אבי יהיה זכאי לחופשת לידה? ומה הם זכויותיה מעבר לזכויות הרגילות של יולדת?

לקביעת תור
    סגירה
    נכות ולידה

הוספת תגובה

• תוספת מידע

חסוי
    29/09/2009

מדובר בנכות ע"ס נפשי. היא אינה מסוגלת לטפל בילד לבדה. ואינה עובדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

שלום,
    השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטלה
    בלה
    29/09/2009

שלום. עבדתי 4 שנים במקום עבודתי .אני היום נמצאת כבר 7 חוד' בבית עם ילדים. הודעתי למנהלת שלי שרוצה להתפטר והיא אמרה לי לרשות מכתב. רציתי לברר אם זה בסדר לרשום מכתב שאני רוצה להתפטר. עם מה אני צריכה לגשת לקבל דמי הבטלה? כמה זמן מגיע לי דמי הבטלה?אם בכלל

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הבטלה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד, דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

בלה שלום,
    ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה). לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.
    נוסח המכתב - צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

לתשומת ליבך - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת דיווח היריון למעסיק
    TURH
    25/09/2009

היי,

אני בהיריון בשבוע עשירי(לא נשואה)וכאשר גיליתי על ההיריון הבוסית שלי במקרה גם ידעה.
    בינתיים היא עזבה, הגיעה בוסית אחרת שנודע לה על ההיריון מהקודמת.
    הקטע הוא שהחלטתי לא להשאיר את ההיריון מהסיבה שאני עדיין לא מוכנה לגדל ילד.
    היא דורשת אישור על ההיריון ואישור על הפלה.האם אני מחויבת לתת לה?
    היא אומרת שהיא תערב את העורך דין של החברהאם לא אתן לה.
    אך זה עניין אישי שלי ואיני מרגישה צורך לדווח.

אודה לתשובתכם בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    חובת דיווח היריון למעסיק

הוספת תגובה

• חובת דיווח

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

שלום לך,
    עקרונית, ככל שלא ביססת דרישות כאלה ואחרות בגין ההריון ו/או ההפלה, ההרי שלא חלה עלייך כל חובה לשתף את מעסיקייך בחייך הפרטיים.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון -גמלה או ניצול ימי מחלה
    אשכנהודית
    24/09/2009

אושפזתי בשבת 22.8.09 בשל סיבוכים הריוניים. את שבעת הימים עד סוף החודש לקחתי על חשבון ימי מחלה (עפ"י ההסכם בעבודה אני מקבלת תשלום מהיום הראשון). אני צריכה להיות בשמירת הריון עד הלידה. אני אקבל גמלת הריון רק מה-1.9.09 ולא מה-23.8.09 כי לא ניתן לקבל גם תשלום על ימי מחלה וגם גמלה, נכון? ממתי הרופא צריך לכתוב שאני בשמירת הריון? מה- 1.9.09?

הוספת תגובה

• מחלה או שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

שלום לך,
    על הרופא לרשום את המועד האמיתי של שמירת ההריון, קרי 22.08.09.
    עקרונית, אין בעובדה כי ניצלת ראשית את ימי המחלתך כדי לפגוע בזכויותייך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות הנקה
    אני
    24/09/2009

בוקר טוב
    אני עובדת בבנק וחזרתי לעבודה לפני 3 שבועות.יש לי תינוק בן 4 חודשים.אני יודעת שמבחינת החוק מגיע לי שעות הנקה עש שבני יהיה בן 7 חודשים.שעות הנקה זה אומר לצאת כל יום שעה אחת לפני הזמן אך הבעיה שבמקום העבודה שלי לא יכולים לתת לי לצאת שעה אחת לפני הזמן אז הם נותנים לי יום אחד חמישי או שני לא לעבוד אחר הצהריים שזה בסך בכל רק שעתיים וחצי חצי מהזמן שמגיע לי.עכשיו חזרה עוד עובדת מחופשת לידה והם עושים לנו בעיות לא מוכנים שנצא לשעות הנקה שמגיעות לנו.הבוסית שלי אמרה לנו שאם יש לנו בעיה עם זה אנחנו יכולות להתפטר.השאלה שלי אם אפשר לעשות משהו כנגד זה????

לקביעת תור
    סגירה
    שעות הנקה

הוספת תגובה

• אי מתן שעת הנקה - בניגוד לחוק

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

שלום לך,
    ניתן לפנות למשרד התמ"ת בעניין ולהגיש תלונה כנגד המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין אחרי לידה
    דנה
    24/09/2009

ילדתי לפני פחות מ9 חודשים והתפטרתי עכשיו.הסיבות לפיטורין הן רבות (בין השאר בגלל קושי לנהוג מרחקים ארוכים מאז הלידה) ולא רק לצורך הטיפול בילד. עם זאת מקום העבודה היה רחוק מאוד מביתי והיה כרוך בעבודה מאוד מאומצת. בכוונתי למצוא עבודה קרובה יותר לביתי שתאפשר לי לחזור הביתה עם יותר כוחות ואני מניחה שאם הייתי ממשיכה לעבוד במקום הקודם זה לא היה לטובתי ולא לטובת הילד. האם במצב כזה אני זכאית לפיצויי פיטורין?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - נוחות

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

דנה שלום,
    לעניין עבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית, והדבר ייחשב עדיין כהתפטרות לצורך טיפול בילד. לעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר תקופה בה תשבי בבית עם הילד, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.

לתשומת ליבך - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון וזכויות סוציאליות
    קרן
    23/09/2009

שלום רב,
    קיבלתי שמירת הריון מחודש שישי ועד הלידה, כלומר כמעט 4 חודשים.
    במקום העבודה יש לי ותק כנדרש לצורך קבלת הגמלה מביטוח לאומי.
    שאלתי היא האם בזמן זה המעביד חייב להפריש לי כרגיל זכויות סוציאליות של פנסיה וכו' והאם נפגע לי הותק?
    כמו כן האם עדיף לי להשתמש בימי המחלה שעומדים לרשותי או להגיש תביעה לביטוח לאומי ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

ליטל שלום,
    שמירת הריון צוברת ותק לעניין הזכויות הסוציאליות. לגבי הפנסיה - ככל שמלאו לך 6 חודשים במקום העבודה הרי שעל המעסיק למשיך להפריש לך עבור פנסיה. אופן הפרשת הכספים לפנסיה / ביטוח המנהלים משתנה ממקום למקום, ויש לבדוק את זה ספציפית עם המעסיק ו/או סוכן הביטוח.

לעניין שימוש בימי מחלה או שמירת הריון - ההחלטה היא שלך.
    את רשאית לנצל את ימי מחלתך ורק בתומם לתבוע גמלת שמירת הריון, אולם עלייך לקחת בחשבון כי גם תקופת המחלה אינה משולמת כ 100%.
    מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון זאת לעומק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה ופיצויים- שולחת שוב מ21.9
    אמא
    23/09/2009

שלום
    חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה והתפטרתי לצורך טיפול בילד. יש לי מספר שאלות:
    1. האם 90 ימי האכשרה מתחילים ביום ההודעה מראש או ביום העזיבה עצמו (תחילת ספטמבר הוא יום ההודעה, תחילת אוקטובר הוא יום סיום העבודה הרשמי)?
    2. כיצד מחושבים ימי מחלה וימי חופש לא מנוצלים בפיצויי הפיטורין?
    3. האם ישנה איזושהי דרך לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום? ישנם מקרים מיוחדים בהם מוותרים בביטוח לאומי על המתנה זו? יש לציין כי מעולם לא חתמתי אבטלה, אני בת 29 ועובדת בחברה זו כבר 4 שנים. בנוסף- מתחילה לימודי תואר שני בבאוניברסיטה באוקטובר הקרוב.
    4. משכורתי הייתה 7500 נטו, אך קיבלתי בכל חודש בונוס (לא עמלה) של 10%. האם יחושבו אחוזים אלה בדמי האבטלה? מהו פחות או יותר סכום דמי האבטלה אותו אקבל ולמשך כמה זמן

תודה רבה על עזרתכם היעילה והאדיבה

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

שלום לך,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להעסיק עובדת לאחר לידה ???
    מסאלחה
    22/09/2009

האם מותר למעסיק להחזיר אשה לאחר לידה לעבודה בתוך שלושת החודשים שלאחר הלידה , כידוע האשה מוותרת על דמי הלידה ואינה רוצה להגיש תביעה לדמי לידה , פשוט רוצה לחזור לעבודה מבלי להגיש תביעה לדמי לידה ????

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

מסאלחה שלום,
    השבתי לך בעניין זה לאחר שייצרת עימי קשר טלפוני.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה