פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהריון
    אסתי
    06/10/2009

שלום,שמי אסתי ואני עובדת בחברה פרטית מזה כשנתיים,בתאריך 10/09 הודיע לי המעביד על הפסקת עבודתי בחברה בטענה שרימיתי את החברה בבונוסים דבר שהוא מופרך ואין לכך כל בסיס,המעביד אמר לי לבוא אחרי כמה ימים לקחת את מכתב הפיטורים.
    הלכתי הביתה לא ידעתי שאני בהריון ולא הרגשתי טוב,עשיתי בדיקה ביתית להריון וגיליתי שאני בהריון,ניגשתי לרופא ומיד הוצאתי אישור רפואי המעיד על היותי בהריון.
    לאחר כמה ימים הלכתי לחברה בא עבדתי על מנת לקבל את מכתב הפיטורים אמרו לי שהוא לא מוכן,הגשתי למנהלת שלי את המכתב שבו אני מודיעה לחברה שאני בהריון וכי עליהם לקבל אישור מהתמ"ת בנוגע לפיטוריי.
    המעביד ניכה לי ממשכורת אחרונה 2,500 ש"ח בטענה שאני לא אמורה לקבל את הבונוסים בשכר הזה ונתן לי על דעת עצמו 1000 ש"ח.
    בדקתי בתמ"ת טרם הוגשה שם בקשה למתן היתר לפיטורים,
    לא קיבלתי את הפיצויים עבור שנתיים שאני עובדת בחברה הכוללים פדיון ימיי חופשה,לא נאמר לי מה יעשה אם ביטוח המנהלים שלי בחברה משכורת אחרונה טרם קיבלתי.
    ונשארתי תלויה באוויר .
    האם לפנות לעורך דין פרטי?
    או להמתין עד שתינתן לי תשובה ברורה מהחברה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    07/10/2009

אסתי שלום,
    להערכתי הנכון ביותר יהיה עבורך לפנות לייעוץ פרטני, שכן עלייך לדעת מראש מהן זכויותייך בעניין זה, והיכן את עומדת, כך תוכלי להתמודד טוב יותר עם התנהלות החברה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבירת חופשה
    אתי
    06/10/2009

אני עובדת כ- 10 שנים באותו מקום עבודה ויוצאת לחופשת לידה- האם בתקופה חופשת הלידה ממשיכים לצבור את ימי החופשה השנתית שלי? האם ממשיכים להוריד לי בטוח מנהלים, קרן השתלמות?

תודה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    צבירת חופשה

הוספת תגובה

• זכויות סוציאליות בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    07/10/2009

אתי שלום,
    ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, הרי שהמעסיק חייב להפריש עבורך כספים אלה, ככל שגם את ממשיכה להפריש את חלקך.
    לגבי ההבראה - תזכי לקבל אותם כפי שמשלמים בחברה באופן רגיל, אלא אם תסיימי את העסתקך, ואז תקבלי במועד סיומך את החלק היחסי המגיע לך.
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מראש על חזרה לעבודה לאחר חל"ד
    ניקי
    06/10/2009

שלום רב,

אני אמורה ללדת בעוד חודש והשבוע קיבלתי זימון לשיחה אישית עם המנהלת שלי.
    הבנתי שאדרש להודיע בשיחה האם אני חוזרת לעבודה לאחר החל"ד ואם כן, האם אני מתכוונת לבקש חל"ת.
    האם אני חייבת לחשוף את התכנון שלי בפניה ( למרות שעוד לא החלטתי סופית ) ? האם על פי חוק מותר לה לשאולאותי לגבי תוכניותיי ?

תודה ומועדים לשמחה.

הוספת תגובה

• לניקי

עו``ד ליאת שטיין
    07/10/2009

ניקי שלום,
    בהחלט לגיטימי מבחינתה לשאול, ולגיטימי מבחינתך לענות "טרם החלטתי", שזה אכן המקרה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות ועבודה
    מעיין
    05/10/2009

שלום,

אני עובדת במקום עבודה מעל שנתיים ועבודתי כרוכה בנסיעות לחו"ל.
    בחודשים האחרונים התחלתי טיפולי פוריות אשר מחייבים את הישארותי בארץ בשלב זה.

האם המעסיק יכול לפטר אותי או לפגוע בזכויותי עקב המגבלה החדשה שהוספתי על התפקיד?
    (המעסיק יודע על הטיפולים).

תודה,
    מעיין.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות ועבודה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות ונסיעות לחו"ל

עו``ד ליאת שטיין
    07/10/2009

מעיין שלום,
    אין ספק ששאלתך מעניינת, שכן אין התייחסות ספציפית בחוק למקרה ייחודי זה, ומשכך יהיה נתון הוא לפרשנות משפטית.
    על פניו, להערכתי, מאחר והשינוי בא ממך, הרי שלא בהכרח יהיה חייב המעסיק לקבל אילוץ זה, והוא יוכל להמשיך לדרוש ממך למלא את תפקידך כפי שעשית עד כה, לרבות נסיעות לחו"ל.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון מאושרת ל70 יום
    גליה
    04/10/2009

שלום

קיבלתי מרופאה אישור לשמירת הריון ל70 יום עקב צירים מוקדמים (השמירה מאושרת לי עד שבוע 36)

רציתי לדעת מתי עדיף להגיש את טפסי התביעה לביטוח הלאומי - רק בתום התקופה המאושרת לי - 70 יום, או פשוט אחרי 30 יום, ואז לחזור ולהגיש שוב בתום התקופה?

אם אני מגישה את הטפסים אחרי 30 יום, האם ביטוח לאומי ישלם דמי שמירה גם על 40 ימי השמירה העתידיים?

האם יש סיכוי שרופא של ביטוח לאומי לא ייאשר בסופו של דבר את השמירה, למרות האישור שניתן מהרופא שלי?

תודה מראש

גליה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון מאושרת ל70 יום

הוספת תגובה

• לגליה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

גליה שלום,
    אין משמעות משפטית לעניין מועד הגשת הטפסים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה והתפטרות
    שרון
    04/10/2009

במידה והלידה שלי באמצע נובמבר ואני חוזרת לעבודה בחודש יולי ולאחר מכן מתפטרת [בסוף יולי]
    האם שמורה לי הזכות לקבל פיצויים?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה והתפטרות

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שרון שלום,
    התשובה חיובית כל עוד לא חלפו 9 חודשים מיום הלידה, וההתפטרות היא לצורך טיפול בילד.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכב צמוד
    חופית
    03/10/2009

שלום רב
    אני נמצאת מזה כ 4 שבועות בחופשת לידה לאחר לידת תאומים.
    כחלק מתנאי השכר יש ברשותי רכב צמוד מהמעסיק.
    נכון לעכשיו נשאר לי עוד 10 שבועת של חופשת לידה(לידת תאומים) והמעסיק דורש ממני להחזיר את הרכב בזמן החופשה עד שאחזור לעבודה סדירה.
    עוד אציין כי אני מתכוונת להמשיך את חופשת הלידה על חשבון חופשה שלה אני זכאית במשך של עוד כחודשיים.
    אבקש לדעת האם המעסיק יכול לקחת לי את הרכב בזמן חופשת לידה?(זהו הרכב היחיד במשפחתי מה שמשמש אותי גם נכון להיום)
    ואם הוא יכול לקחת לי את הרכב, האם הוא חייב להחזיר לי אותו בזמן שאני עוברת לחופשה על חשבון ימיי חופשה? או רק כאשר אני חוזרת לפעילות רגילה?

בבכה
    חופית

לקביעת תור
    סגירה
    רכב צמוד

הוספת תגובה

• רכב בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שלום לך,
    העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה. שמירת הריון
    מודאגת
    03/10/2009

שלום,
    הצטברו לי כ28 ימי מחלה ויומיים האחרים הן ימי כיפור שהרופאה טענה שאין טעם לתת אישור ליום כיפור אם אני לא עובדת ביום כיפור כלום 30 יום שלא עבדתי. האישורים שלי ניתנו לי בסיבה של הפלה מאיימת כלומר סיכון לעובר (בעקבות דימום רציני חד פעמי +הפרשות חומות דמיות והמטומה)
    השאלה שלי האם אני יכולה לדרוש גמלת הריון מביטוח ליאומי למרות שהרופא אינו רוצה לתת לי שמירת הריון בפירוש? אך קיבלתי ימיי מחלה בסיבה של הפלה מאיימת.
    האם אני חייבת לנצל את כל ימי המחלה (בתקווה שאצליח בתביעה לביטוח ליאומי) למרות שבאתר של ביטוח ליאומי תחת הנושא של שמירת הריון רשום כך: "בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה" .?
    בעבודתי יש לי זכאות ל10 ימי מחלה אם אנני מצליחה בתביעה ואני מנצלת את הימי מחלה שלי מה קורה אם הימים האחרים שבגינם אני לא מקבלת שכר האם אני זכאית לבקשת השלמת הכנסה בגין אותו חודש? כי השכר נפגע באופן משמעותי.

תודה מראש
    וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה. שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שלום לך,
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי, אולם נהיר כי דבר בסיסי הוא לקבל שמירת הריון מרופא נשים טרם פנייה למוסד לביטוח לאומי (תשקלי אולי כדאי לך לפנות לרופא נוסף בעניין זה).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבירת ימי חופשה בחופשת לידה
    שרונה
    01/10/2009

יש לי הסכם עם המעסיק שלי כי החופשה השנתית שלי = 23 ימים.
    בפועל, כל חודש נצבר לי 1.91 ימים, כך שאם לא ניצלתי חופשה במהלך כל השנה, יהיה לזכותי 23 ימי חופשה.
    בחודש יוני ילדתי, וחזרתי לעבוד לאחר 14 שבועות.
    כעת, לאחר חודש מאז שחזרתי לעבודה אני עוזבת למקום עבודה אחר.
    לפי החישוב של צבירת 1.91 ימי חופשה כל חודש, וניצול של חלק מימי החופשה שלי במהלך השנה, נשארה לי יתרה של 5 ימי חופשה.
    כאשר ביקשתי לבצע פדיון ימי חופשה, אמר לי המעסיק כי לפי החוק ימי החופשה המגיעים לי השנה הזו, אינם 23 ימים, אלא סך ימי העבודה שלי בפועל במהלך השנה (בפועל - לא כולל תקופת חופשת לידה) חלקי 200 כפול 23 ימים: דהיינו: אם עבדתי 116 ימים השנה, ימי החופשה המגיעים לי הינם 13 ימים, ולא 17 ימים כפי שאני חישבתי (1.91 ימים לחודש כפול 9 חודשים מתחילת השנה).
    האם הוא צודק?
    האם לא צוברים ימי חופשה בעת חופשת לידה?
    אודה לתשובתכם!

הוספת תגובה

• צבירת ימי חופשה בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שרונה שלום,
    התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
    על פניו המעסיק צודק, היות ועבדת באותה שנה פחות מ 200 ימים.
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנע כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14, ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר חופשת לידה
    מיקה
    01/10/2009

שלום,
    אני עובדת בישראל בחברה בינלאומית גדולה (לא ישראלית). מיד לאחר חופשת הלידה לקחתי ימי חופש שצברתי וביקשתי להאריך את החופשה לאחר מכן בחודש וחצי נוספים של חל"ת אך נעניתי בשלילה. מועד תחילת החל"ת אמור היה להיות 7 חודשים אחרי הלידה.
    אני יודעת שהחוק מחייב מעסיק לאפשר לקחת חל"ת עד שנה מהלידה - האם זה המצב גם במקרה שלי? (האם החוק חל גם על חברות בינ"ל הפועלות בישראל? האם לקיחת ימי חופש עשויה לבטל את אופצית החל"ת?)
    כמו כן, האם יש חובה מצד המעסיק לשמור לי את התפקיד והשכר בזמן החל"ת?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

מיקה שלום,
    אין רלוונטיות לעובדה כי אין מדובר בחברה ישראלית, כל עוד היא ממוקמת ופועלת בישראל - היא כפופה לחוק.
    לעניין השימוש בימי חופשה טרם חל"ת - מדובר בסוגייה מעניינת ופרשנית - האם משמעות ניצול ימי החופשה מהווה חזרה בפועל לעבודה או לא - אין התייחסות לכך בחוק.
    בזמן החל"ת זכויותייך נשמרות ועל המעסיק להשיבך לאותו התפקיד ובאותם התנאים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן הודעה על זמן חל"ד וחזרה לעבודה
    עייפה
    01/10/2009

שלום!
    אתמול שוחחה איתי המעבידה שלי וביקשה שאומר לה לפני היציאה לחופשת לידה האם אני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר מכן בכדי להתארגן מבחינת כח האדם.
    הלידה צפויה להיות בע"ה בינואר.
    כמו כן, המעבידה דיברה איתי בטון לא נחמד במיוחד (בלשון המעטה) ואפשר לומר הזהירה אותי שאם "אדפוק" אותה כלשונה, היא תדפוק אותי בחזרה ולכן היא מבקשת תשובה האם אני חוזרת או לא וכנראה גם רוצה לדעת מתי אני מתכוונת לחזור. כמובן שאמרה גם שהיא מקווה שאחזור.

בנוסף, היא אמרה שאדע שלא מגיע לי פיצויים במידה ואני אתפטר לאחר חל"ד ולא משנה מה הסיבה אלא רק אם היא תפטר אותי. היא אמרה שתוכל לתת לי פיצויים ותבוא לקראתי אם כמובן אומר לה מראש שאני לא חוזרת ו"לא אדפוק אותה" (כלשוני).
    אני מתכננת לחזור לאחר חופשת הלידה בע"ה, אך איני יודעת מה יהיה ומתי אחזור, כמובן.

ברצוני לוודא חד משמעי האם למעבידה מותר לדבר באופן הזה, האם חייבת לתת פיצויים במידה ואתפטר, ואם כן, עד כמה חודשים מהלידה מותר לי להתפטר ועדיין לקבל פיצויים?
    אם אני חוזרת לעבודה לאחר חל"ד (או לאחר 5 חודשים, נניח) , עובדת חודשיים- שלושה ואז עוזבת לצורך גידול הילד, האם עדיין אקבל פיצויים במידה ואתפטר?

אשמח לתשובות מהירות
    תודה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שלום לך,
    עם כל הכבוד למעסיקתך ולדבריה, הרי שהיא עדיין לא חובשת את כובע המחוקק במדינה...

הדין קובע כי ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין התפטרות אחרי לידה
    בר
    01/10/2009

שלום רב,
    לקחתי חל"ת מהעבודה (אחרי חל"ד) שמסתיימת ביום 31/10/09, והודעתי על התפטרותי ביום 29/9/09 לצורך טיפול בילד.
    שאלתי היא החל ממתי עלי להתייצב בלשכת התעסוקה לצורך קבלת דמי אבטלה - האם החל מעכשיו, מתחילת חודש 10/09 שזהו בעצם עדיין חל"ת ותקופת ההודעה המוקדמת או שמא עליי להתחיל להתייצב מיום הפיטורין דהיינו מיום 1/11/09?
    תודה.

הוספת תגובה

• מועד התייצבות בלשכת התעסוקה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

בר שלום,
    עקרונית ההתייצבות היא מיום סיום יחסי עובד מעביד, ובמקרה שלך - 01.11.09.
    יחד עם זאת, על מנת להיות בטוחה לגמרי, מוטב כי תפני ללשכת התעסוקה בעניין זה ותפני אליהם את השאלה, אשר נמצאת בסמכותם.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בר
    05/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    08/10/2009

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות בזמן טיפולים
    דנה
    01/10/2009

אני עוברת טיפולי הפרייה,אני מבינה שמגיע לי כך וכך ימי מחלה בזמן השאיבה וההחזרה
    אך מה בקשר להעדריות בשל בדיקות, לשעה, שעה וחצי כל פעם האם יש תשלום בעבור זה?
    כמו לנשים בהריון שיש להן עד 40 שעות למטרת בדיקות?
    חשוב לי להבין אם גם על חלקי ימים מקבלים משהו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות בזמן טיפולים

הוספת תגובה

• שעות בדיקה - טיפולי פוריות

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

שלום,
    תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.

היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.
    לעניין היעדרות לשעה - אין זכאות לכך על פי החוק (בניגוד לנשים בהריון).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לגבי פיצויי פיטורין- 2 שאלות
    יעל
    30/09/2009

שלום רב,

1. אשמח לקבל את הבהרתכם לסעיף הבא מחוק פיצויי פיטורין:
    "חלה הפתחה בשכרו של עובד, אשר כתוצאה ממנו קטן שכרו האחרון, יראו כשכר אחרון לגבי התקופה שלפני ההפחתה את שכרו של העובד ערב ההפחתה."

האם זה אומר שגם אם חלה הפחתי בשכרי בשנה האחרונה אקבל פיצויי פיטורין לפי השכר שלפני ההפחתה (כלומר לפי השכר הגבוה)?

2. המעביד שלי מנסה לטעון שמגיע לי פיצויי פיטורין לפי סעיף 14 (למרות שפוטרתי). מעולם לא חתמתי על הסכם כזה ובנוסף בחוזה המקורי שעשינו בשנת 2003 כשהתחלתי לעבוד רשום בפרוש שהמעביד ישלים לפיצויי פיטורין עם פיטורי העובד.

אני חושבת שאני יודעת את שתי התשובות לשאלותיי אך רק רוצה להיות 100% בטוחה.

תודה מראש,

יעל

הוספת תגובה

• תשובות - פיצויי פיטורים

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

יעלי שלום,
    1. התשובה שלילית - הכוונה היא לשכר האחרון המלא של העובד (אם חלה בחודש האחרון וכתוצאה מכך פחת שכרו, לא יתחשבו בחודש הזה). יחד עם זאת, אם היו שינויים ביהקף המשרה מהלך השנים, יש לבצע חישוב נפרד לכל תקופה.

2. אם לא חתמת על החלת ס' 14, והסעיף לא חל על הענף מכח הסכם קיבוצי כזה או אחר, הרי שאין מנדט למעסיק לקבוע אחרת.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בנוגע לתשובתך...

יעל
    01/10/2009

שלום חן,
    מצטערת אבל לא הבנתי את תשובתך. במהלך השש שנים שעבדתי בחברה שכרי עלה כל שנה בכ-10-20%. רק בשנה האחרונה, עקב המיתון, חלה הפחתה בשכרי.
    האם פיצויי הפיטורין צריכים להיות מחושבים לפי המשכורת הגבוהה ביותר לפני ההפחתה? או לפי המשכורת האחרונה (לאחר ההפחתה בשכר)?
    תודה רבה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

יעל שלום,
    אם אינני טועה יצרת עימי קשר טלפוני והבהרנו את הסוגייה, אולם אשיב גם על גבי הפורום על מנת שגם יתר הגולשים יזכו לקבל תשובה - חישוב פיצויי הפיטורים נעשים על פי השכר המלא האחרון, ואין רלוונטיות לשינויים שחלו בו שנים קודם, אלא אם היה שינוי בהיקף המשרה, או כאשר אין מדובר בשכר חודשי (אלא יומי / על פי שעות, וכדומה).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי חלה חובת דיווח למעסיק
    ליאת
    30/09/2009

רציתי לדעת בבקשה מתי אני אמורה לדווח למעסיק על הריון?

אני מחפשת כרגע עבודה ולא נראה לי נכון ו/או חכם לספר דבר כזה בראיון עבודה...

מצד אחד לא נעים לי "לרמות", אבל מצד שני...

מה עושים?

אודה על תשובתך
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    מתי חלה חובת דיווח למעסיק

הוספת תגובה

• מועד מתן הודעה על ההריון

עו``ד חן שטיין
    01/10/2009

ליאת שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
    על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
    כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה