פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענק לידה ממקום העבודה
    ירדנה
    28/10/2009

חברה סיפרה לי כי הבוקר שמעה תכנית רדיו ובה נאמר כי מעבר למענק הלידה ודמי הלידה מבט"ל
    ישנו גם מענק שמקום העבודה מחוייב לתת.
    בתכנית נאמר כי על האישה לדרוש אותו וכיוון שרוב הנשים לא יודעות על כך הן אינן מבקשות.
    את המענק ניתן לדרוש עד גיל שנה מהמעסיק.
    נציגת בט"ל התחייבה בסוף התכנית להוסיף כיתוב בנושא בסוף הטופס שנשלח לנשים בעניין דמי הלידה.
    האם ידוע לכם משהו על כך?
    מה הסכום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מענק לידה ממקום העבודה

הוספת תגובה

• הפרשי דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    29/10/2009

ירדנה שלום,
    מדובר על אותם הפרשים אשר עליהם להיכלל במענק דמי הלידה ולא נכללים בפועל, כגון: דמי הבראה, משכורת 13, וכדומה. כל אישה שילדה ונעשו עדכונים בשכרה, זכאית לקבל הפרשים מהמוסד לביטוח לאומי, ועליה לפנות אליהם לצורך כך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ענת
    29/10/2009

האם כל עובד זכאי לקבל הפרשים אלה? מה בדיוק הם כוללים? מה צריך בדיוק לומר למעסיק כאשר אני באה לדרוש זאת?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

ענת שלום,
    הדרישה צריכה להיות מופנית למוסד לביטוח לאומי ולא למעסיק. זכאי לקבל הפרשים אלה, כל יולדת אשר קיבלה השלמות שונות בשנה שלאחר הלידה, כפי שפירטתי בתשובתי הקודמת (משכורת 13, הבראה, וכדומה).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה
    מיכל
    27/10/2009

שלום,
    ב- 1/9 הודעתי על התפטרותי לצורך טיפול בתינוקי. חופשת הלידה שלי הסתיימה ב- 20/10 .
    התחלתי לחתום בלישכה ב- 27/10.
    המטרה שלי היא לשבת בבית ולטפל ברך הנולד.
    אני אקדמאית תואר שני. בהגיעי ללישכה נאמר לי שיציעו לי עבודות, למרות שהתפטרתי לצורך טיפול בילד.
    1.האם אני עכשיו צריכה לחתום 3 חודשים ולגשת לעבודות שהציעו לי, כאשר כעבור חודשיים יכולים בעצם להציע לי כל משרה שהם רוצים - נמוכה משכרי האחרון וכלל לא בתחום שלי??
    2. אם כך הדברים, הסיכוי שלי להגיע לשלב שבו אקבל דמי אבטלה הוא אפסי, היות ועליי לחתום 3 ח', כשבחודש האחרון יכולים להציע לי כל משרה, ואם שרדתי תקופה זו, רק אז מתחילה תקופת הזכאות ועלי להמשיך לחתום ולהיות מופנת לעבודות שאינן בתחום עיסוקי?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ודמי אבטלה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה והתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    29/10/2009

מיכל שלום,
    אכן הבנת את המצב לאשורו. הוא אומנם לא אידיאלי מבחינתך, אולם את מבינה אותו היטב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה לשואלת לגבי רישום בלשכה

בר
    01/11/2009

לפי מה שנאמר לי באתר הפורומים המשפטיים מייד עם הפיטורין עליך להתייצב פעם אחת בלשכת התעסוקה לרישום ראשוני ולהגיש במקביל בקשה לדמי אבטלה. ולאחר 90 יום ממועד התייצבותך הראשון עלייך להגיע שוב להירשם באופן שוטף אחת לשבוע. זה אגב גם מניסיון של גיסתי.
    כמובן שדבר כזה לא ייאמר לך לא בלשכת התעסוקה ולא ע"י הביטוח הלאומי כי רצונם שתחזרי לעבודה בהקדם בלי קשר לשינוי הסטטוס המשפחתי שלך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו היום הקובע
    עליזה נחמיאס
    27/10/2009

פוטרתי מעבודתי בחודש מאי 2009 בהיותי בהריון ויש על כך אישור הממונה עד אז עבדתי בחברה 7 חודשים כמו כן עבדתי לפני זה במקום עבודה אחר 8 חודשים כשיש בינהם הפרש חודשיים בין עבודה לעבודה כמו כן קיבלתי דמי אבטלה בחודשים 06 07 בשנה זו הייתי אמורה לקבל יותר אך מאחר ואני בשמירת הריון אין באפשרותי לחתום ולכן הפסיקו לשלם לי הגשתי תביעה לגמלת שמירת הריון ונדחיתי אחר ולטענתם זכאית לגמלה מי שעובדת ולא מי שמובטלת לכן נתבקשתי להגיש בקשה לנכות כללית עדיין אין לי תשובה מהם שאלתי היא האם אני זכאית לדמי לידה מירביים והאם בסופו של דבר ישלמו לי על שמירת הריון שכרי בדמי לידה יקבע לפי תלושי שכר אלו או אחרים בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מהו היום הקובע

הוספת תגובה

• מהו היום הקובע

עליזה נחמיאס
    01/11/2009

כתבתי ופירטתי בדייקנות מירבית הודעה בתאריך 27.10.09 ועדיין לא זכיתי לתגובה אשמח על תגובתך במהירות האפשרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין תגובה מצדך

עליזה נחמיאס
    03/11/2009

שאלתי ונעניתי על ידך וזה עזר לי מאוד בקבלת שכר נוסף בגין פיטורי בהריון למרות שהממונה התיר את פיטורי עתה שאלתי מאוד ברורה האם אני זכאית למלוא דמי הלידה ולפי איזה שכר אשמח לקבל תגובה ראה שאלתי מיום 27.10.09 בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    04/11/2009

עליזה שלום,
    לכל דבר יש הסבר...
    אין באפשרותי להשיב על שאלה כה מורכבת וספציפית כפי ששאלת הפעם - יהיה עלייך להגיע לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת לבחון את הדברים לעומק ולתת תשובה מקצועית ולא כלאחר יד.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
    דיקלה
    26/10/2009

בוקר טוב,
    אני מתנצלת על האורך אך זה חשוב לי מאוד וניסתי לפרט כמה שיותר.
    בתאריך ה- 13/10/09 הסתיימה תקופת חופשת הלידה שלי בתשלום.
    נפגשתי מספר ימים לפני סיומה עם המעסיק שלי בכדי לעדכן אותי כי ברצוני להאריך את חופשת הלידה בעוד כחודש/ חודשיים ולדעת איכן אני עומדת לאחר מכן.
    אני עובדת בחברה כמעט שנתיים ובהמלך כמעט כל התקופה הנ"ל תפקידי במחלקה היה אחמשי"ת כאשר היקף המשרה היה 9 שעות עבודה ביום, 5 ימים בשבוע.
    בשיחתי עם המעסיק הוא ציין כי הם מחכים לי שאחזור מהחופשה לתפקידי הקודם בהפחתה של שעת הנקה (כלומר הסיים לעבוד בשעה 17:00). ציינתי בפני המעסיק כי היקף המשרה כעת הוא בעייתי בעניי בגלל הילד וכי אין מי שיוציא אותו מהגן מלבד והגן הוא עד שעה 16:00. לאור כך הציע לי המעסיק כי נשוחח עם משאבי אנוש לראותה מה ניתן להציע לי במחלקות אחרות במשרה של עד השעה 15:30. השבוע הציעו לי תפקיד במחלקה אחרת עד השעה 15:30 כמובן שהמשכורת שלי שהייתה לפני כן 7,000 ברוטו+ בונוסים לא תהיה זהה.
    התפקידים שהוצעו לי הם תפקידים של בק אופיס כלומר ירידה משמעותית מהתפקיד שעבדתי בו עד היום ובנוסף התפקיד לו יכלול בונוסים והשכר הגלובלי שלי יפחת בהתאם לשעות עבודתי. כאשר שאלתי את המעסיק אם בהמשך כאשר אני אסדר ויוכל לעבוד יותר שעות האם אני יוכל להגיש מועמדות לתפקידים בכירים יותר כפי שעבדתי בעבר ציין בפני כי לטענתו לאחר שהכשיר עובד לתפקיד אחר הוא מצפה שהשאר בתפיקד החדש לפחות שנה.
    שאלותי הן:
    1. אם אני מתפטרת בעקבות היקף השעות בתפקידי הרגיל ובעקבות תפקידים אחרים שיורדים מרמת התפקיד שעבדתי היום שמציעים לי האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון למרות שאני התפטרתי?

2. המעסיק שלי ואני ביחסיים מאוד טובים, אם הגיע להסכם עם המעסיק שייתן לי מכתב פיטורין ואני אחתום על הסכם שלא הגיש תביעה על כך שפוטרתי למרות תקופת 60 הימים האם אקבל דמי אבטלה מהיום הראשון.

3. במקרה והגיע להבנה עם המעסיק לגבי סעיף ב' 30 ימיי ההתראה האם זה משנה לביטוח לאומי/ לשכת התעסוקה מי מאתנו יספוג אותם?

אודה על תשובתייך בדחיפות כי עלי לת תשובה למעסיק מה החלטתי לעשות

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    27/10/2009

חגית שלום,
    יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון
    מיכאלה
    25/10/2009

שלום רב, הרופא שלי גזר עליי מנוחה לאחר מחלה ממושכת של שבועיים רצופים.(משני עד שני שבועיים אחריי).

1. האם עליו לתת לי 14 ימי מחלה כדיי לכסות את השבועיים הללו? אבל בתוך ימי המחלה יש רק 10 ימי עבודה, כמה ימי מחלה ירדו לי??

2. אם הרופא ייתן לי אישור מחלה משני עד חמישי ובשבוע שאחרי מראשון עד חמישי, האם יתייחסו ליום המחלה הראשון שעליו אני לא מקבלתשלום רק כיום שני בהתחלה או שגם ליום הראשון של אישור המחלה השני?

אני מנסה להבין מה עדיף לי והרופא אמר שמבחינתו זה לא משנה העיקר שאהיה במנוחה המתאימה.

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• ימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    27/10/2009

מיכאלה שלום,
    מספר ימי המחלה שתציגי - הם מספר ימי המחלה שייגרעו ממך - לשיקולך כיצד לתכנן זאת בצורה המיטיבה עמך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה
    דנה
    25/10/2009

שלום ,
    בתום חופשת הלידה שלי, המעביד שלי הסכים לפטר אותי כדי לאפשר לי לחתום אבטלה במיידית. אני מודעת לכך שהדבר אינו חוקי-אך מבחינתי הדבר הוא לטובתי.
    מה שמדאיג אותי זה האם מבחינת ביטוח לאומי או לשכת התעסוקה יש בעיה עם הנושא או שמבחינ תם כל מה שחשוב זה קיומו של מכתב פיטורים? האם יאפשרו לי לקבל דמי אבטלה למרות שלא עברו 60 יום?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    27/10/2009

דנה שלום,
    ככל שפוטרת, ואת עונה על תנאי הזכאות - לא יהיה עלייך להמתין 90 ימים כמי שהתפטר, ותוכלי לקבל דמי אבטלה באופן מיידי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודות ניקיון בהריון
    סיוון
    23/10/2009

בבניין שאני גרה בו יש עובדת אישה אתיופית כבר תקופה מסויימת דרך חברת אחזקה. לאחרונה הבחנתי שיש לה בטן שאי אפשר להסתיר, כלומר זה די ברור שהיא בהריון, לא ממש יודעת איזה חודש אבל בו נגיד שרואים. היא לא ממש מדברת עברית טוב, ולכן רציתי לדעת אם זה בסדר שמעסיקים בעבודות פיזיות כמו ניקיון נשים בהריון מתקדם.

אשמח לקבל אינפורמציה כי באמת מטריד אותי שאולי יש פה ניצול.

לקביעת תור
    סגירה
    עבודות ניקיון בהריון

הוספת תגובה

• הגבלה על עבודה פיזית בהריון

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

אורית שלום,
    עקרונית אין הגבלה על סוג העבודה, ככל שהעובדת לא הציגה אישור רפואי המונע ממנה לעשות כן.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בהריון עובדת בנקיון

סיוון
    17/11/2009

זה נראה מאוד מוזר לראות אישה עם בטן ענקית עובדת בניקיון....וזה שאין חוק נראה עוד יותר מוזר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חופשת לידה מתקרבת
    ליאורה
    23/10/2009

שלום,

אני אמורה ללדת בנובמבר כאשר ימלאו לי 11 חודשים במקום העבודה הנוכחי. המעסיק הודיע לי שהוא מצפה שאחזור אחרי 3.5 חודשי חופשת לידה ורמז רמז עבה מאוד שאם ארצה להאריך את חופשת הלידה יכולה להיווצר בעיה (כבר מיומי הראשון בעבודה הוא ידע כי אני צפויה להיכנס להיריון). חשוב לי לציין כי במהלך 7 החודשים הראשונים שלי בעבודה אני הייתי העובדת היחידה בחברה כך שכל העבודה בעצם נפלה עלי, עבדתי בממוצע 12 שעות ביום ( 3 שעות יותר ממה שהוסכם בחוזה העבודה ) כאשר השכר הוא גלובלי. המעסיק שלי כל הזמן מציין בפני, בפני העובדים האחרים שהצטרפו לחברה ובפני הלקוחות שלי כי הוא מאוד מעריך אותי וכבר מחכה שאחזור מהחופשה. הוא מרבה לציין בפני עובדי החברה כי הוא לא יודע איך יסתדר בלעדי.

ידוע לי כי על מנת להאריך את חופשת הלידה עלי להיות מועסקת כשנה באותו מקום עבודה. ועכשיו לשאלות:

1. האם אני יכולה לבקש הארכת חופשת הלידה למרות שאני רק 11 חודש בחברה? ( בהתבסס על השעות הארוכות שעבדתי בתקופה זו? בהתחשב בכך שהייתי העובדת היחידה ?)

2. במידה ואני רוצה להאריך את חופשת הלידה מתי עלי להודיע לבוס?

3. במידה ואחליט שלא לחזור לעבודה מתי עלי להודיע לבוס? ( הוא לקח מישהי במקומי שידוע לה ולו שהיא מחליפה אותי לתקופה של 3.5 חודשים )

אודה לתשובתכם בהקדם

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

ליאורה שלום,
    1. את יכולה לבקש, המעסיק לא חייב להסכים.
    2. מאחר ולא מוקנית לך הזכות, אין מועד על פי חוק - הכל תלוי במו"מ בינך ובין המעסיק.
    3. ככל שתרצי להתפטר - יהיה עלייך להודיע על כך כ 30 ימים מראש (אלא אם אינך עובדת במשרה מלאה גלובאלית).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה
    לינא
    23/10/2009

שלום
    בזמן האחרון אני שומעת דיבורים על הארכת ימי החופש של היולדת, את יכולה בבקשה לעדכן אותי כמה זכאית יולדת לימי חופש לאחר לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    ימי חופשה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

לינא שלום,
    מדובר בהצעת חוק, שטרם עברה בכנסת.
    נכון להיום זכאית יולדת ל 14 שבועות חופשת לידה בתשלום, והארכת החופשה ללא תשלום עד למקסימום של שנה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך גידול הילד
    טלטל
    22/10/2009

שלום רב.

ילדתי ב- 13.5.09 והייתי אמורה לחזור לעבודה ב- 18.8.09.

בתחילת אוגוסט הודעתי למעסיק כי ברצוני להאריך את חופשת הלידה בחודש, כלומר עד סוף ספטמבר.

כבר בתחילת ספטמבר יזמתי שיחה (פנים מול פנים) עם המעביד והודעתי כי אין בכוונתי לחזור וכי אני מתפטרת.

המתנתי בסבלנות לפיצויים ולמכתב סיום העבודה ומכשלא הגיעו התקשרתי ונאמר לי שעלי לכתוב מכתב התפטרות רשמי. כך עשיתי וציינתי כי אני מסיימת את עבודתי ב- 19.9.09 לאחר חודש חל"ת (כחליף להודעה המוקדמת). בינתיים עבר עוד חודש והם מסרבים להוציא לי מכתב סיום עבודה בטענה שאסור להם ע"פ חוק לפטר אותי ואני מסבירה כי יש בידיהם מכתב התפטרות שלי. וכך הם מושכים אותי ואינני יכולה ללכת ללשכת העבודה ואינני מקבלת פיצויים.

מה עלי לעשות?????????????????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך גידול הילד

הוספת תגובה

• התפטרות ואי תשלום פיצויים

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

טלטל שלום,
    טענת המעסיק אינה במקומה, שכן לאור העובדה כי התפטרת בנסיבות אלה, חובה על המעסיק לשלם לך את פיצויי פיטורייך תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד מעביד. נסי להבהיר זאת למעסיק, ואם זה לא יעזור, יהיה עלייך לנקוט בהליך משפטי מולו על מנת לקבל את הפיצויים וגמר החשבון להם את זכאית.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה לפני הלידה
    שגית
    22/10/2009

אני עובדת במקום עבודתי כשנתיים, רציתי לברר האם אני יכולה לצאת לחופשה באמצע נובמבר ותאריך הלידה שלי הוא ב- 10.12.09, האם החופשה תפגע בדמי הלידה שלי מאחר והיא מבוססת על 3 חודשים אחרונים? אם כן, האם אני יכולה להוציא חופש מחלה מהרופא וזה לא ירד לי מהתלוש?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה לפני הלידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

שגית שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי: הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה עקב מצב בריאותי
    חגית
    21/10/2009

היי
    חופשת הלידה שלי אמורה להסתיים בתחילת נובמבר, איני יכולה לשוב לעבודה עקב בעייה רפואית כלשהיא שקרתה במהלך הלידה. יש לציין כי ניצלתי את כל ימי המחלה שלי בעבודה . הייתי רוצה לדעת מהן האפשרויות שלי לקבלת תשלום עבור החודשים אותם אצטרך להישאר בבית, להערכתי מדובר ב3-4 חודשים. אני עובדת כ3 שנים במקום העבודה.
    תודה רבה- חגית

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

חגית שלום,
    יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכה חופשת לידה לחצי שנה
    סיגלית
    21/10/2009

שלום רב,
    אני אמורה לחזור לעבודה בתחילת חודש נובמבר וביקשתי הארכה של עוד חודש, ואושר לי חודש נוסף ללא תשלום.
    האם יש לי אפשרות לבקש להאריך את חופשת הלידה לתקופה של חצי שנה (כלומר 3 חודשים נוספים מתום חופשת הלידה המאושרת) ללא תשלום וזאת עפ"י חוק, מבלי שהבקשתי תראה חריגה למעסיקי?
    (אני מועסקת במקום העבודה כ- 10 שנים)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכה חופשת לידה לחצי שנה

הוספת תגובה

• זכאות לחל"ת

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

סיגלית שלום,
    ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה
    נטלי
    21/10/2009

שלום רב, אני עובדת במשרד רו"ח שנה ושבעה חודשים כולל 3 חודשים של חופשת לידה, אני מעוניינת להיתפטר כדי למצוא משרה חלקית לצורך גידול הילד, השאלה שלי האם כדאי להיתפטר מיד בתום חופשת הלידה על מנת לקבל את הפיצויים שמגיעים לי או כדאי לקחת חל"ת ורק אז להיתפטר? ואם אני לוקחת חל"ת איך הפיצויים ייחשבו לי? האם אני יקבל פחות כסף בפיצויים אם אני אקח חל"ת של חודשים? אני רציתי להיתפטר אבל הבוס שלי הציע לי לקחת חל"ת אז אני רוצה לדעת אם כדאי לי לקחת חל"ת על מנת לקבל יותר פיצויים או פשוט להיתפטר מיד לאחר חופשת הלידה? סליחה על כל כך הרבה שאלות פשוט הייתי רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות?
    תודה רבה מראש נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

נטלי שלום,
    עקרונית אינני מוצא כל יתרון ביציאה לחל,ת במקרה זה.
    יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום פיצויים ודמי הבראה
    מיכל
    21/10/2009

שלום רב,

עבדתי 10 חודשים לפני הלידה ובנוסף חודשיים לאחר הלידה ואני מתפטרת כדי לטפל בתינוק. כיצד מחשבים את הפיצויים ודמי הבראה? האם לפי משכורת אחת, משכורת וחצי וכו'?

בנוסף - המשכורת לא היתה קבועה, היו חודשים של 2000 שח וחודשים של 6000. איך מחשבים את גובה הפיצויים?

תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום פיצויים ודמי הבראה

הוספת תגובה

• אני ממש צריכה תשובה, מקום העבודה

מיכל
    22/10/2009

שלי לא שש לשלם...

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

מיכל שלום,
    כל החופשה נחשבת לותק לצורך חישוב פיצויי פיטורים (לרבות חופשת הלידה).
    לעניין החישוב - מבצעים חישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    25/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    27/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה