פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר הפסקת הריון
    מיטל
    15/10/2009

שלום רב,

עברתי הפסקת הריון בשבוע 33, הייתי זכאית לחופשת לידה מלאהאש ניצלתי אותה להתאוששת. ברצוני לדעת האם אני מוגנת מפיטורין במשך 60 יום?

האם המעביד יכול לשנות לי את המשרה?

זמן העסקתי בחברה שלוש שנים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר הפסקת הריון

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר הפסקת הריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

מיטל שלום,
    הדבר נחשב ללידה לכל דבר ועניין, לרבות כל ההגנות המנויות בחוק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי ימי העדרות עקב הריון בסיכון
    אופיר
    15/10/2009

שלום רב,
    אשתי נעדרת הרבה מהעבודה לטובת בדיקות, טיפולים ומעקב הריון בסיכון גבוה. (עירויי ונופר, פעמיים בשבוע+מוניטור ואולטרה סאונד כל מספר ימים עקב מיעוט מי שפיר+סוכרת הריון -פגישה שבועית עם דיאטנית ורופא בקופה)
    היא אינה מקבלת אישור מחלה על רוב הביקורים אלא רק אישור ביקור במרפאה ולכן נעדרת רבות מהעבודה בחודש השמיני והתשיעי ואינה מגיעה לשעות מינימום. 1000-2000 ש"ח לחודש.
    היא אינה בשמירה אולם חלשה מאוד ואף נמנעת ממאמץ כלשהו בהמלצת הרופא.
    א. האם ניתן לעשות משהו בעניין כמות שעות הבדיקות המאושרות? (כיום בחוק לפי מיטב ידיעתי 40 שעות מהן מזמן מזמן חרגנו)
    ב.האם ישנו תשלום מינימלי מביטוח לאומי הגבוה מהממוצע המגוחך שלה בשלושת החודשים האחרונים?
    תודה מראש,
    אופיר

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    22/10/2009

אופיר שלום,
    דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, עקרונית ללא התחשבות בחודשים בהם ישנהירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים
    רוצה להתפטר
    15/10/2009

שלום
    אני מועסקת במשרד (עבודה עיקרית) מאז 12/07, לפני חודש קיבלתי העלאה במשכורת.
    בנוסף עובדת במטבח (עבודה מישנית) מאז 03/09.
    אני כרגע בהיריון תאומים, והרופאה המליצה להתחיל בקרוב שמירה (בסביבות שבוע 24).
    רציתי לדעת:
    1. כיצד אקבל שמירת היריון, לפי משכורת ברוטו של 3 חודשים אחרונים של שתי העבודות? (כי היו טעויות בחישוב הבראה, ואקבל החודש החזרים, האם יכנס גם סכום זה לגימלה?)
    2. הבנתי שבמידה ואעבוד שנתיים באותו מקום (עיקרי) אוכל לקחת חל"ת ארוך יותר. מהם התנאים במידה ועבדתי שנה ואחד עשר חודשים ומהם התנאים במידה ועבדתי שנתיים מלאות?
    אם זה שינוי מהותי אשקול אם כדאי להמתין קצת עם השמירה.
    תודה מראש
    מ

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• הריון תאומים-שאלה נוספת

רוצה להתפטר
    15/10/2009

האם עליי לנצל קודם את חופשת המחלה? נותרו לי כ20 ימי מחלה.
    בנוסף רציתי לדעת - קיבלתי בהיריוני חופשת מחלה למשך 8 ימים.
    מתוכם 6 ימי עבודה. הורידו לי בתלוש 7 ימים, ואין לי ימי חופשה אז הורידו משכרי 1/21.
    האם לא מורידים 1/30?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה או שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

לעניין שימוש בימי מחלה או שמירת הריון - ההחלטה היא שלך.
    את רשאית לנצל את ימי מחלתך ורק בתומם לתבוע גמלת שמירת הריון, אולם עלייך לקחת בחשבון כי גם תקופת המחלה אינה משולמת כ 100%.
    מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון זאת לעומק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

שלום לך,
    גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    לא מומלץ לשחק ע שמירת ההריון, מה גם שאין הבדל בין שנה ועשרה חודשים לשנתיים, אלא יש דרישה למינימום שנת עבודה מלאה (12 חודשים) על מנת שתקום זכאות לחל"ת.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אני מבינה

רוצה להתפטר
    18/10/2009

שמבחינת חל"ת אקבל רבע מהתקופה שאעבוד, ולעיניין דמי הלידה ושמירה אקבל ממוצע משכורת ברוטו (כך שהתחשבנויות לא יכנסו).
    מה שלא הבנתי הוא האם דמי לידה ושמירת היריון הם 100% עד לתיקרה המצויינת באתר ביטוח לאומי?
    ומאיזו בחינה לא כדאי "לשחק" עם שמירה? לפי הידוע לי בהיריון תאומים מקובל שגם כאשר אין בעיות נותנים שמירה בשליש שלישי כי זה היריון בסיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקרה - גמלות ביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    21/10/2009

שלום לך,
    שמירת הריון - על פי שכר בפועל ועד לתקרה של כ 7,500 ש"ח לחודש
    דמי לידה - על פי שכר בפועל ועד מקסימום כ 37,000 לחודש
    לא כדאי לשחק עם שמירה מהבחינה הרפואית - ברגע שקיבלת שמירה, עלייך לצאת לשמירה מיידית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון
    רויטל
    14/10/2009

שלום רב,
    ב 1.4.09 ילדתי פג חי שנפטר.
    בתחילת חודש 06' חזרתי לעבוד (בתום חופשת הלידה).
    עברו 60 הימים בהם אני מוגנת כחוק מפיטורים ופוטרתי מעבודתי.
    ידעתי שהמכתב יגיע כי לא חזרתי לעבוד בתפקידי....לא פיטרו אותי קודם כי כביכול אני מוגנת בחוק ולפי דעתי פשוט חיכו שיסתימו הימים שבהם אני מוגנת....
    את מכתב הפיטורים קיבלתי ב-01.10.09, כאשר ההתרעה היא שבועיים מראש...(עד ה-15.09)
    היום 14.09 גיליתי שאני בהריון....
    האם הפיטורים בטלים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים כשברקע הריון שני נוסף

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

רויטל שלום,
    עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק (על אף נסיבותיך המיוחדות), ודווקא בגלל הנסיבות המיוחדות, מומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להימנע מטענות בדבר חוסר תום לב.
    לאור הפיטורים - אני ממליצה לך לפעול בחוכמה במקרה הזה, ולפנות לייעוץ משפטי פרטני ספציפי ולא רק במסגרת הפורום - מדובר בתשלום שכר לתקופה ארוכה מאוד, וכדאי להשקיע על מנת ליהנות מהפירות הפוטנציאליים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתפקיד
    שיר
    14/10/2009

שלום,
    רציתי לברר מהיום שגילו שאני בהריון אמרו לישהם תכננו לפטר אותי אבל עכשיו הם "תקועים" איתי.
    מאותו היום לקחו לי את כל התפקידים שיהו באחריותי וכל פעם אני מין עזר לשאר העובדים, כל פעם שצריך משהו אז מבקשים ממני, אין לי תפקיד מוגדר מזה כ 5 חודשים.
    אני עובדת כבר כ 3 שנים באותו מקום עבודה ומרגישה ממש ניצול ומין הרגשה שמנסים לגרום לי להתפטר.

האם אני יכולה לעשות משהו בנידון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתפקיד

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בהריון - שינוי תפקיד

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

שיר שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון
    מיקי
    14/10/2009

שלום, אני נמצאת כרגע בחודש השביעי להריוני, כאשר בהיותי בחודש שלישי, פוטרתי ממקום עבודתי בשל סיום חוזה של תשעה חודשים בחברת כח האדם שדרכה הועסקתי. מאז לא חיפשתי עבודה כי ידעתי שאף אחד לא יקבל אותי כאשר אני בהריון ולכן חתמתי אבטלה. כעת תקופת האבטלה הסתיימה ואני דואגת מכיון שגם לא מגיעים לי דמי לידה לפי מה שהבנתי מביטוח לאומי. השאלה שלי היא האם המעסיק יכול היה לפטר אותי בזמן ההריון למרות החוזה הזמני? עד עכשיו לא בדקתי את העניין כי חשבתי שבגלל החוזה הזמני לא יכולתי לעשות כלום בנידון. האם יש באפשרותי לעשות משהו בנידון על מנת לקבל פיצוי כלשהו או דמי לידה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• זכויות העובדת בהריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

מיכל שלום,
    על המעסיק חל איסור לפטרך בהריונך במידה ומלאו לך 6 חודשי עבודה, וזאת ללא היתר של הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. יחד עם זאת, יש לבחון האם מדובר בהסכם לתקופה קצובה, כאשר על עניין זה חלים כללים שונים מעט, ויש לבחון את המקרה הספציפי.
    בנסיבותייך, הייתי ממליץ לפנות לייעוץ פרטני, שכן ייתכן והמעסיק חב לך כספים רבים, ובבדיקה ראשונית ניתן להעריך האם את זכאית להם או לא.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה,תודה ליאת,
    מיכאלה
    14/10/2009

שאלתי בנוגע ליכולת לפדות ימי חופשה וימימחלה שנתן לי הרופא בחודש תשיעי.

1.האם אני יכולה להשתמש בימי מחלה צבורים עבור ימי המחלה שנתן לי הרופא??

2.שאלה נוספת, הרופא שלי בנוסף גזר עליי היום לעבוד ארבע שעות ביממה, מבחינתי זה חצי משרה.
    האם אוכל להשתמש בימי המחלה, שעות בדיקה(30 מתוך 40) שנותרו לי וימי חופש כדיי לקבל שכר מלא?

אודה מאוד לעזרתך.
    אין הרבהמידע על התחום הזה.
    תודה ליאת, אתמקסימה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה,תודה ליאת,

הוספת תגובה

• למיקי - ימי חופשה ומחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2009

מיקי שלום ותודה רבה על המחמאות...
    לשאלתך - כן, ניתן לנצל ימי מחלה צבורים בסיטואציה כזאת.
    לגבי הפחתת השעות - לא ניתן להשתמש בשום דבר, למעט ימי חופשה (אשר אף עניין זה נתון לשיקול דעת המעסיק).
    אם לא היית בחודש תשיעי, ניתן היה לשקול שמירת הריון חלקית, אולם מאחר ונדרש מינימום של 30 ימי שמירה, הרי שאין זה רלונטי עבורך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה ואבטלה
    מילי
    13/10/2009

שלום רב,

הנני מועסת כמעט 5 שנים אצל אותו מעסיק וכעת עומדת לסיים את חופשת הלידה לה אני זכאית בחוק. במהלך הריוני, בשל קיצוצים, ביקש המעסיק לפטר אותי אך לא קיבל היתר מהתמ"ת. ברור לי, כי 60 יום לאחר חזרתי יפטר אותי המעסיק. בכל מקרה היה בכוונתי להאריך את חופשת הלידה כדי להמשיך ולטפל בילוד.

שאלותי הן כדלקמן:

1. האם עלי לכתוב מכתב התפטרות למעסיק?

2. האם אהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה ובאילו תנאים?

3. האם המעסיק חייב בפיצויים?

תודה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד -הסבר מקיף

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

מילי שלום,
    ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
    לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת. ככל שלא תתני הודעה מוקדמת כנדרש - יהא רשאי המעסיק לקזז לך בגין כך.

לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת עבודה חדשה בשבוע שמיני
    רותה
    13/10/2009

שלום רב
    הנני בשבוע 8 להריוני והתקבלתי לעבודה
    האם אני חייבת להודיע על כך למעסיק?
    הבנתי שאני יכולה להתחיל לעבוד ועפ"י חוק רק בחודש חמישי/שישי להריוני להודיע למעסיק
    האם זה בסדר עפ|"י חוק להתחיל לעבוד בהריון ולא להדיע כל כך להקיון?האם יש לזה השלכות..?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• מועד הודעה למעביד על הריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

רותה שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
    על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
    כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלילת דמי לידה
    ליבי
    13/10/2009

שלום,

רצוני לשאול לגבי שלילת דמי לידה בגין עבודה בתקופת חופשת לידה:

אני עובדת בשני מקומות - במקום העבודה העיקרי כמובן שאצא לחופשת לידה מלאה ועל כך רצוני לדרוש דמי לידה. במקום העבודה המשני - 5 ש' בשבוע - פעם בשבוע - אני רוצה לחזור 5 שבועות לאחר הלידה.
    רציתי לדעת האם העבודה המשנית עשויה לשלול ממני את הזכאות לדמי לידה בגין העבודה העקרית. אם כן - כיצד מתבצע החישוב?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלילת דמי לידה

הוספת תגובה

• שלילת דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

ליבי שלום,
    התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו.
    ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית, והמוסד לביטוח לאומי אף יהיה רשאי לשלול אום במלואם - עלייך לקחת זאת בחשבון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון לפני חצי שנה בעבודה
    איריס
    12/10/2009

שלום.התחלתי לעבוד כעובדת זמנית לתקופה של 5 חודשים. כיום אני בחודש החמישי לעבודתי והעריכו לי את חוזה העבודה בעוד חצי שנה.
    רציתי לדעת אם אני נכנסת להריון בטרם עברו חמישה חודשים האם יכולים לפטר אותי?
    ושאלה שניה: אם אני אכנס להריון בתקופה הקרובה האם ישנו חוק הקובע שחייבים להמשיך להעסיק להעסיק אותי עקב ההריון למרות שנגמרה תקופת החוזה?
    או שלמרות ההריון : - אם נגמר חוזה העבודה אז מפטרים אותי.?
    אשמח לתשובה בהקדם . תודה מראש .

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

איריס שלום,
    עקרונית נראה כי חלות עלייך הגנות עקב ההריון.
    יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול ימי חופשה ומחלה בהריון
    מיכאלה
    12/10/2009

שלום רב,

אני בהריון בחודש תשיעי וקיבלתי מרופא הנשים 20 ימי מחלה,

יש לי עשרה ימי חופש ועשרהימי מחלה שנצברו לי במהלך חמש שנות עבודתי(עלפי בסיס של 18 ימים בשנה כלומר בטוטאל 90ימים שמתוכם ניצלתי 80 ימים).

האם אני יכולה להשתמש בימי המחלה והחופש הללו??
    האם המעבידה רשאית לאלאשרלקחתאת ימי החופש או את ימי המחלה הצבורים??

אודה מאוד לתשובתכם הדחופה.

מיקי

הוספת תגובה

• פדיון ימי חופשה

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

מיקי שלום,
    מדובר בימי מחלה, ולכן אין חובה על המעסיק לפדות ימי חופשה על חשבונם, והדבר נתון לשיקול דעתו בלבד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    דנה
    12/10/2009

שלום,
    חזרתי למקום עבודתי לאחר חופשת לידה של ארבעה חודשים .
    כשחזרתי חל שינוי בתפקידי .
    מהם זכויותיי במידה ואני מתפטרת ? האם אני זכאית להודעה מוקדמת
    והאם אני יכולה לחתום מיד בתום ההודעה מוקדמת בלשכה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• התפטרות עקב שינוי תפקיד

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

דנה שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

אם תבחרי להתפטר - לא תהני מזכויות אלה, אלא מפיצויי פיטורים במידה ותתפטרי לצורך טיפול בילד, וכן תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה (בתנאי שאת עונה על התנאים) רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - כמה זמן?
    עובד
    12/10/2009

שלום,
    הבנתי כי אשה יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים לאחר הלידה.
    מה זמן המינימום שעליה להיות מובטלת (או בהיקף מופחת) לפני שיכולה לחזור לעבודה בהיקף מלא ועדיין שייחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד עם זכאות לפיצויים וכל הכרוך?

הרי ברור שהטיפול בילד זה זמני והאשה יכולה בעתיד לחזור לעבור במשרה מלאה - השאלה מהו זמן המינימום הנדרש כדי שהתקופה תיחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד.

תודה.

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - משך הזמן

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

עובד שלום,
    לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית. לעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר מכן, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה סדר הגודל שיכול להחשב כזמן סביר?

עובד
    14/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן סביר

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

עובד שלום,
    זמן סביר הוא הגדרה עמומה, הנתונה לפרשנות בית הדין, אולם נראה כי יהיה הגיוני לומר כי מדובר במספר חודשים בודדים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בהריון ואחרי לידה
    מורין
    12/10/2009

שלום,
    התחלתי עבודה ב-1/409 לפני כן לא עבדתי שנה. אני צפויה ללדת ב-11/2/09 .
    1) האם אהיה זכאית לדמי לידה (יוצא שאני צפויה לעבוד בדיוק 10 חודשים מתוך 14 שלפני הלידה)?
    2)האם אני זכאית לחל"ת? אם כן של כמה חודשים?
    3)אם אחליט להתפטר לאחר חופשת הלידה, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? מה התנאים לזכאות?האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורים?
    4) אם במקרה אתפטר במהלך ההריון ויש לי בנוסף הכנסה כעצמאית (עוסק מורשה). מה יקרה אם ב-3 החודשים לפני הלידה לא תהיה לי הכנסה כעצמאית? כיצד יחושבו דמי הלידה?
    תודה על העזרה!!
    מורין

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות בהריון ואחרי לידה

הוספת תגובה

• תשובות

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2009

מורין שלום,
    לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.

רק אם מלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה.

לגבי זכאות לדמי אבטלה - הדבר תלוי בנסיבותייך האישיות, על כן עלייך לבדוק זאת מול המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה