פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות בתקופת חופשת הלידה ובהמשכה.
    שרון
    28/11/2009

שלום רב

הנני בתפקיד הנהלה בכיר בחברה ויצאתי לחופשת לידה. ברצוני לשאול לגבי זכויותיי:

1. מתוקף מעמדי ותפקידי הנני זכאית לרכב צמוד כחלק מתנאי העסקתי. שאלתי היא האם גם במידה ואני מאריכה את תקופת חופשת הלידה אני זכאית לקבל את הרכב המהווה כאמור חלק מתנאיי העבודה.

2. כמו כן כחלק מתפקידי קיבלתי מחשב נייד , האם אני זכאית להישאר עם המחשב במהלך חופשת הלידה?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות סוציאליות בחל"ד - רכב

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2009

שרון שלום,
    העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב (וודאי מחשב נייד) הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עצמאית וגם שכירה
    מיטל
    27/11/2009

2 שאלות- קצת מורכב...
    1.
    אני אמורה ללדת בפברואר, עובדת כשכירה מזה שנה במקום מסויים וכרגע עוזבת אותו לטובת מקום אחר (3 חודשים לפני הלידה). הסיכום עם המקום החדש היה הוצאת חשבוניות כפרילנסרית אבל עכשיו נראה לי שעדיף לי תלוש משכורת בכדי שביטוח לאומי ישלמו לי כשכירה לפי שלושת החודשים הללו (משכורת גבוהה יותר מהמקום הקודם). המעביד החדש מוכן לתת לי תלוש, רק בקש שאבדוק מה זה אומר לגביו מבחינת החוק. מכיוון שסביר להניח שאחזור לשם אחרי חופשת הלידה ואני מעריכה מאד את העובדה שמעסיק אותי בחודש שביעי אבקש באמת לתת לו את התשובה המדוייקת ביותר ואנסה לא לפגוע בו בשום דרך במידה ואכן נותן לי תלוש. אז מה זה אומר לגביו?
    2.
    מעבר לעבודתי כשכירה יש לי עסק עצמאי שהכנסותיו הם כמעט ורק בקיץ. בממוצע שעות העבודה השנתיות שלי כעצמאית אינן רבות אך ההכנסות לתקופה של 4 חודשים גבוהות.
    אני מוצהרת בביטוח לאומי כעובדת עצמאית שאינה עוברת 10 שעות שבועיות ועל כן לא מגיע לי דמי לידה כעצמאית אך רואה החשבון שלי רוצה לשנות את הסטטוס גם מכיוון שההכנסות גבוהות, האם מעל הכנסה מסויימת ביטוח לאומי חייב לתת דמי לידה גם אם מספר שעות העבודה אינו גבוה בממוצע שנתי? אני רוצה דמי לידה גם על ההכנסות שלי כעצמאית, איך מתבצע החישוב של ביטוח לאומי- הכנסות פחות הוצאות חלקי 12?
    מקווה שהייתי ברורה עד כמה שאפשר,
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גם עצמאית וגם שכירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2009

מיטל שלום,
    השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    שרית
    26/11/2009

קיבלתי שמירת הריון מרופא הנשים עד למועד הלידה הצפוי בעוד 3 שבועות.
    בטפסים הנלווים, מצוין שאין זכאות לגמלה אם אין 30יום רצופים של שמירת הריון,
    האם יתכן שגם לא אוכל ללכת לעבוד, עקב המצב וגם לא אקבל פיצוי כי עד למועד הלידה יחלפו פחות מ 30 יום?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - 30 ימי שמירה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2009

שרית שלום,
    נכון הדבר.
    תנאי בסיסי וחשוב - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה .

פתרון אפשרי אחר הינו לצאת לחופשת לידה מוקדמת (להתחיל לנצל את חופשת הלידה כבר מעכשיו), או במקרה הכי גרוע, אם לא תשלימי 30 ימים, להשתמש בימי המחלה שלך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה כעובדת זמנית
    ענת
    26/11/2009

כעובדת זמנית (מעל שנה) האם המעסיק חייב להחזיר אותי לארגון לאחר 14 שבועות חל"ד?
    האם אני זכאית לבקש הארכת חל"ד לחצי שנה?
    האם המעסיק יכול לפטר אותי לאחר 14 שבועות?

הוספת תגובה

• זכויות עובדת זמנית לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2009

ענת שלום,
    אין כל הבדר בחוק בין עובדת זמנית לקבועה, ולפיכך הינך זכאית לכלל הזכויות המוקנות לעובדת בהריון ולאחר לידה - חובה להשיבך ואסור לפטרך (בתקופות שנקבעו בחוק).
    להארכת חל"ד זכאית עובדת אשר מלאה לה לפחות שנה עבודה מלאה אחת, לתקופה בת רבע מהותק שלה עד למקסימום שנה, שוב ללא רלוונטיות לשאלה האם את עובדת קבועה או זמנית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה ומקום עבודה
    לירון
    26/11/2009

אני מטופלת בטיפולי הפריה כאשר אני צורכת מידי יום שני זריקות המשפיעות עליי לאחר מכן בתחושות של כאבים בבטן תחתונה וחולשה והירדמות לאחר קבלת הטיפול אניעובדת במשמרות לילה ובמשמרות לעיתים של 24 שעות רצוף ולפעמים גם 48 שעות רצוף שבמהלכם אני ישנה בין שעה לשלוש שעות פניתי לאחראית עליי שהחליטה להעביר אותי לעבודת יום 10 שעות ביום ללא משמרות לילה בכפוף להמצאת מכתב רפואי המאשר הגבלתי בתקופה זו פניתי לרופאת המשפחה שרשמה במכתה כי ממליצה בעקבות טיפולי הפריה לא מסוגלת לעבוד במשמרת לילה מקום העבודה שלי התקשר לרופאת המשפחה ודלה ממנה פרטים אודות מצבי הרפואי האם זה תקין? כאשר שאלו את הרופאה היא ענתה כי איננה רופאת נשים ואיננה יודעת את ההקשר אך בגלל שביקשתי היא נתנה אישור האם גם זה תקין? שאלתי העיקרית היא מה הם זכויותי בתור מטופלת בעניין זה והאם יכולים להכריח אותי לעשות משמרות למרות שאני אומרת כי אני לא מרגישה טוב ונרדמת לאחר קבלת הטיפול ? לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפריה ומקום עבודה

הוספת תגובה

• טיפולי הפרייה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2009

רונית שלום,
    עקרונית על הרופאה שלך חלה חובת סודיות רפואית כלפייך, אשר על פניו ייתכן כי הופרה...
    מכל מקום, הקלה בנתאי העסקתך אינה מחוייבת, ורק בהצגת אישור רפואי מתאים, קמות חובות כאלה ואחרות על המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה בת 4 חודשים
    שרון
    25/11/2009

השאלה שלי היא הודעתי בעבודה כי אני חוזרת בתאריך מסויים, התפקיד שהיה לי לפני החופשת לידה כבר לא קיים.האם כשאני חוזרת אני חייבת לקבל כל משרה?והאם הם חייבים לשלם לי לפי השכר הקודם.קודם היה לי תפקיד ניהולי.

הוספת תגובה

• הרעת תנאי העסקה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

שרון שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך ובתפקידך כפי שהיו לפני לידתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תחת סיכון במקום העבודה
    שירלי
    24/11/2009

שלום

אני עובדת במוסד בו שוהה נוער פוסט אישפוזי מזה חמש וחצי שנים. עבודתי כרוכה בסיכון שכן הילדים מטופלים בתרופות פסיכיאטריות ולא אחת ישנן התפרצויות זעם המגיעות לפגיעה ברכוש ובנפש בעיקר אל מול אנשי הצוות.

האם ישנן זכויות המגיעות לי כאשה הריונית מהמוסד לביטוח לאומי או ממקום עבודתי בשל היותי תחת סיכון יום יומי, אציין כי אני עובדת במשרה מלאה בין 8 ל 10 שעות ביום.

בברכה
    שירלי.

הוספת תגובה

• סיכון להריון במקום העבודה

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

שירלי שלום,
    מצבך אכן יוצא דופן, ולא ידוע לי על הוראות מיוחדות למצב זה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון
    מיקי
    24/11/2009

שלום, אני בהריון בחודש שמיני ופוטרתי מעבודתי בחודש שלישי. לפני כחודש וחצי הודעתי על כך למעסיק, זאת לאחר שהבנתי מהם זכויותיי. המעסיק אמר שהוא מגיש בקשה לתמ"ת ובזה נותק הקשר כאשר סרב להחזירני לעבודה. היום המעסיק יצר איתי קשר וביקש אישור של ההריון שלי לצורך הבקשה שהגיש לתמ"ת. השאלה שלי היא האם לפקסס לו אישור זה? אנני יודעת לשם מה באמת הוא זקוק לו. (אני מתכוונת להגיש תביעה עצמית בשבוע הבא לבית הדין).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

מיקי שלום,
    חסרים לי נתונים בשאלתך - כמה זמן עבדת במקום?
    מכל מקום, מסוכן לשתף פעולה עם המעסיק לאור העובדה כי לשניכם אינטרסים מנוגדים, אולם אישור על ההריון ממילא היה עלייך למסור לו (יש לבדוק מאיזה תאריך בדיוק - חשוב!).
    זה בסדר שאת מתכוונת להגש תביעה בעניין זה, אבל לדעתי לעשות זאת לבד עלול להיות בעוכרייך, וכדאי לשקול שוב לעשות זאת באמצעות עו"ד השולט ברזי החוק והפסיקה, או לפחות לפנות לקבל ייעוץ מקצועי טרם הגשת התביעה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון
    דקלה
    24/11/2009

שלום רב, אני בשבוע 34. קיבלתי מהרופא אישור מחלה ל-15 יום וצברתי עד כה מספר נמוך יותר של ימי מחלה. האם המעביד צריך לשלם לי את ימי המחלה הללו למרות שהצבירה נמוכה יותר? האם ניתן שימי המחלה הנצברים יהיו מספר שלילי שיקוזז עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה צבורים

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

דקלה שלום,
    את ימי המחלה תקבלי ככל עובד אחר - עד תקרת הצבירה שלך.
    ככל שתעדרי מעבר לכך, לא יחוייב בתשלום בגינם המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה-שואלת שוב
    מלי
    24/11/2009

שלום,

אחרי חופשת לידה ( 14 שבועות) התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש.
    האם מגיע לי שעת הנקה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה-שואלת שוב

הוספת תגובה

• שעת הנקה במקום עבודה חדש

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

מירי שלום,
    שעת הנקה היא זכות המוקנית לעובדת המועסקת במשרה מלאה ואינה מתבטלת נוכח מעבר למקום עבודה חדש או למעסיק חדש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בעבודה- שמירת הריון
    בטי
    24/11/2009

שלום

אני בשבוע 26, הריון ראשון, בת 36
    לפני כשבועיים איתרו לי בקע טבורי, הבקע גרם לי לכאבי תופת ולכן רצו לנתח אותי
    לא הסכמתי לעבור ניתוח עקב הסיכון לעובר, אז נאמר לי שאמשיך לסבול מכאבים חוזרים ונשנים.
    הייתי שבועיים בבית בימי מחלה, לפני יומיים חזרתי לעבודה.
    כשהייתי בעבודה נתקפתי בכאבים מספר פעמים והלכתי הביתה.
    העבודה שלי מאד לחוצה וכשאני בלחץ הכאבים מתגברים.
    לא מוכנים להוריד לי לחץ בעבודה, אומרים זו העבודה תתמודדי.
    האם במקרים של כאבים אלו ניתן לקבל שמירת הריון?
    אם מקבלים שמירת הריון האם זה פוגע בזכויות הסוציאליות? דמי לידה וכו' ?

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בעבודה- שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - החלטה רפואית

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

בטי שלום,
    שאלתך רפואית ולא משפטית, עלייך לפנות לרופא נשים על מנת לבקש ממנו כי ייתן לך אישור לשמירת הריון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון - דחוף
    דנה
    23/11/2009

שלום רב,

אני בשבוע 31 להריון. עובדת שכירה במשרד פרטי. קיבלנו הודעה כי השותפות מתפרקת ובעקבות זאת העובדים (3) מפוטרים כולם בעוד כחודש. אחד מהשותפים עוזב ואחד ככל הנראה ממשיך בפעילות בתחום שלו (שזה לא תחום עבודתי).

א. האם במקרה כזה צריך היתר משרד העבודה לצורך פיטורים? הרי ברור שזה לא משהו שקשור רק בי. משרד העבודה נותן היתר במקרים כאלו?

ואם לא אדרוש את ההיתר, עלולה להיות לי בעיה אח"כ אם ידרשו ממני בביטוח לאומי, לשכת התעסוקה וכו', בתשלומים שמגיעים לי? האם יש דרישה בכלל מצד המוסדות האלה לראות היתר או שהזכויות הכספיות שלי לא תלויות בזה?

ב. ייצא שכחודש אני לא אעבוד עד הלידה, האם מגיע לי אבטלה ובאמצע מענק לידה (3 חודשים) ואח"כ שוב אבטלה - איך זה הולך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון - דחוף

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - שותפות מתפרקת

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

דנה שלום,
    עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול היה להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה, באם היו מגישים בקשה), וחלה הגנה על מפני פיטורים בהריונך ולפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, ככל שאין היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים.
    גם אם השותפות לא תהיה עוד פעילה, ייתכן ואפשרי יהיה להגיש תביעה באמצעות עו"ד לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.לא כל כך הבנתי את התשובה,הבהרה

דנה
    23/11/2009

תודה על המענה המהיר.
    לא הבנתי את התשובה.
    אין שום התחמקות מצד מקום העבודה בתשלום כל מה שמגיע לי. כלומר אקבל את כל מה שמגיע לי כמו גם שאר העובדים. השאלה שלי היא: האם אני חייבת את ההיתר ביד כדי שלא תהיה לי בעיה עם התשלומים שיגיעו לי מביטוח לאומי (דמי לידה), לשכת התעסוקה וכו'?
    האם בכל מקרה כדי לפטר אותי צריך היתר גם אם זו סיבה שלא קשורה בהריון כמו פיטורי כל העובדים?
    ושאלה נוספת: אני אמורה ללדת (בע"ה) כחודש לאחר סיום העבודה, מגיע לי לקבל את דמי הלידה מביטוח לאומי (14 שבועות) נכון? (אני עובדת במקום 10 שנים).
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

דנה
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

דנה שלום,
    מה שניסיתי להסביר לך הוא שמגיע לך יותר ממה שמקבלים יתר העובדים, נוכח היותך בהריון.
    לא רק שאינך חייבת את ההיתר, הרי שהאינטרס שלך שלא יינתן היתר כלל, ושהחברה לא תפנה לממונה.
    המעסיק יהיה חייב לשלם לך גם בעבור שלושת החודשים שמתום חופשת הלידה, וגם פיצויי פיטורים בעבור כחצי שנה נוספת זו.
    לאור דברייך, אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להבין את מלוא זכויותייך מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה
    שלי
    23/11/2009

שלום,
    אני כרגע בחופשת לידה ומאריכה אותה ב 3 חודשים נוספים .
    ברצוני לחזור לאותה חברה בה אני עובדת אך בעיר אחרת מכיוון ששם יש לי עזרה מהמשפחה
    ברצוני לדעת האם אני מודיעה למנהל שלי על רצוני הוא יכול לסרב ? זאת אומרת האם החוק מחייב אותו להחזיר אותי לאותו מקום!!! או שהחוק מחייב להחזיר אותי לחברה גם אם אני דורשת העברה לעיר אחרת מהסיבות שציינתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה מחופשת לידה

הוספת תגובה

• ניוד מקום עבודה

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

שלי שלום,
    אין כל חובה על המעסיק לניידך ממקום למקום - הדבר נתון לשיקול דעתו הבלעדי.
    עלייך להתייצב לעבודתך הקודמת באותם התנאים, לרבות המיקום הגאוגרפי, אחרת ייחשב הדבר כהתפטרות.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע לגבי חופשת לידה מוקדמת
    קרן ש
    23/11/2009

שלום,

אני אמורה ללדת בערך עוד שבועיים והודעתי בעבודה שאני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת החל מ1.12.

יש לי כמה שאלות: 1. על מנת לקבל דמי לידה החל מתאריך זה מה עליי לעשות? ואילו מסמכים עליי להגיש ולמי? כי בשיחה עם הבוס שלי הוא אמר שעליי קודם ללדת על מנת לקבל את דמי הלידה ואני חוששת שלא אקבל את דמי הלידה מרגע יציאתי אלא מתאריך הלידה עצמה.

2. אני עובדת במקום עבודתי 9 חודשים. האם זה פוגע במענק דמי הלידה?

תודה רבה ויום נעים,

קרן

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

קרן שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי:
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה אך יש לי עוד שאלה

קרן ש
    24/11/2009

אלו מסמכים עליי להגיש על מנת לקבל את דמי הלידה? אני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת כשבועיים לפני התאריך המיועד - איך אדע שאקבל את דמי הלידה החל מתאריך יציאתי לחופשת הלידה המוקדמת ולא לפי תאריך הלידה שיהיה בע"ה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדרות מהעבודה בתחילת הריון
    אור
    23/11/2009

שלום רב, אני בשליש הראשון להריוני ומזה חודש וחצי אינני הולכת לעבודה עקב בחילות קשות, הקאות, חולשה (אובחנה אנמיה רצינית) והרגשה כללית מאד רעה. אציין שאני עובדת כפיזיותרפיסטית בשיקום גריאטרי- עבודה הכרוכה במאמץ פיזי. בעבודה אומרים לי שעלי להביא אישור מרופא תעסוקה שכן אני נעדרת מעל חודש, ואילו רופא הנשים שלי אומר שאישור של רופא משפחה מספיק, גם בהעדרות של מעל חודש. בעיה נוספת היא כי כיליתי את ימי המחלה והחופשה שלי כך שאין לי מספיק ימים לכסות תקופה זו . מה אומר החוק מה עלי לשעות?

הוספת תגובה

• ימי מחלה או שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

אור שלום,
    ככל שמדובר בימי מחלה - אכן די באישור רופא משפחה, וישולם לך על פי צבירת ימי המחלה העומדת לך.
    ככל שמדובר בשמירת הריון - עלייך להמציא אישור מרופא נשים, והמוסד לביטוח לאומי, באם יכיר בכך, ישלם לך את שכרך עד למקסימום כ 8,000 ש"ח לחודש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה