פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בחברת כוח אדם
    אביטל
    05/11/2009

שלום רב,
    ההני עובדת כוח אדם כבר שנה, ואני בהריון בחודש חמישי. רציתי לדעת מהם החוקים לגבי נושא זה. והם בכל זאת אני אקבל דמי לידה.
    תודה מראש,
    אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בחברת כוח אדם

הוספת תגובה

• עבודה דרך קבלן כ"א

עו``ד חן שטיין
    10/11/2009

אביטל שלום,
    הזכויות להן את זכאית הינן זכויותיה של כל אישה בהריון, ואין משמעות לעובדה האם את מועסקת דרך קבלן כ"א או מעסיק פרטי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה
    אודי
    04/11/2009

שלום רב,
    אני אמא לתינוק בן 9 חודשים. התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב 7/9/08, ב7/1/09 קיבלתי ימי מחלה שהיו מעין שמירת הריון- , וב 30/1/09 נולד בני וחזרתי לעבודה רק ב 16/8/09, לאחר שהייתי בחל"ד כ 14 שבועות ולאחר מכן בחל"ת כשלושה חודשים. רציתי לברר האם יש לי זכאות לדמי אבטלה? אמנם לא עבדתי רצוף אבל הבנתי שתקופת החל"ת נחשבת בזכאות לדמי האבטלה? מקום עבודתי מרוחק מאוד (כ 30 ק"מ) וקשה לי להגיע לעבודה בבקרים. לפני כן לא עבדתי תקופה ארוכה ולכן לא הצטברה לי זכאות ממקום עבודה אחר. תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי אבטלה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובתכם :) תודה!

אודי
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובתכם :) תודה!

אודי
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ושפעת החזירים
    מירי
    04/11/2009

אני אחות ומתוקף תפקידי יש לי מגע יומיומי עם חולי שפעת.
    כידוע נשים הרות הם בקבוצת סיכון והחיסון לא מאושר עדיין לנשים בהריון.
    האם אפשר לקבל על זה שמירת הריון או איזשהו פתרון אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ושפעת החזירים

הוספת תגובה

• שפעת החזירים

עו``ד חן שטיין
    04/11/2009

מירי שלום,
    ככל הידוע לי אין בכך סיבה מספקת לאישור שמירת הריון, אולם יחד עם זאת, המדובר בשאלה רפואית ולא משפטית.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מירי
    04/11/2009

ביררתי במשרד הבריאות ועדיין אין להם הנחיה מסודרת לעניין זה.
    אני אמורה להמשיך לעבוד בלי לקבל חיסון (למרות שחברותיי הלא הרות כן מחוסנות ואין בזה שיוויון)
    ואם חלילה נדבקתי ויש נזק מי אחראי ומי יתן את הדין ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד חן שטיין
    10/11/2009

מירי שלום,
    גם אם מישהו צריך לתת על כך את הדין - אין זה המעסיק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון
    יעל
    04/11/2009

שלום,
    אני עובדת 4 חודשים במשרד כפקידה במשרה חלקית 10-14. שבועיים מיום שהודעתי על היותי בהריון החלה הרעת תנאים .המעסיק הוריד את הקיף המשרה שלי ליומיים בשבוע באמתלה שאין מספיק עבודה, אחרי חודש אמר לי לא להגיע כי אין עבודה ומאז אני בבית ממתינה שיודיע לי מתי להגיע.

שלחתי לו מייל לפני מספר ימים שאם אינו מתכוון להעסיק אותי יותר שישלח לי מכתב פיטורין מסודר אך לא קיבלתי כל התייחסות.

התחלתי לעבוד ב .22.709 שבועיים אחרי גיליתי שאני בהריון ,הודעתי על היותי בהריון בסוף אוגוסט.

כיצד עלי לפעול מכאן ?
    מה הזכויות שלי ? האם אני יכולה לאלץ אותו להחזיר אותי לעבודה ?
    אני ללא משכורת וגם נמנעת ממני האפשרות לקבל דמי אבטלה וגם אם יפטר אותי ממוצע שכר של 3 חודשים ירד בגלל הרעת תנאים וגובה דמי האבטלה ירד בצורה משמעותית.
    כיצד עלי לפעול ?

תודה,יעל

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• ייעוץ - פיטורים בהריון

עו``ד חן שטיין
    04/11/2009

יעל שלום,
    נראה כי יש לך קייס טוב נגד המעסיק, אם כי עלייך לפעול בחכמה על מנת שלא לגרוע מזכויותייך. משכך, ולאור היות המקרה מורכב וספציפי, עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלת לאחר לידה וזכאות לשעת הנקה
    שרית
    04/11/2009

שלום רב.
    ילדתי לפני חודשיים וחצי ואני אמורה לחזור לעבודה עוד שבועיים וחצי
    ביקשתי להאריך את חופשת הלידה שלי עד ה1/2/2010 בכחודשיים ושבוע
    בנוסף, ביקשתי להקטין את המשרה ל-7 שעות ברוטו, עד כה עבדתי 8.45 ברוטו.
    אני עובדת במקום העבודה כ-3 שנים.
    במקום העבודה בקשו ממני לשלוח באופן מסודר מכתב המפרט את בקשתי.
    שאלתי היא האם במכתב זה אני מתחייבת לחזור בתאריך ה 1/2/2010 או שאני יכולה להאריך שוב.
    דבר נוסף, במקום העבודה אמרו לי שלא אהיה זכאית לקבל את שעת ההנקה כי אעבוד רק 6.15 שעות נטו וכדי לקבל שעת הנקה צריך לעבוד לפחות 7 שעות נטו. האם זה נכון?
    בנוסף, אם אחליט לא לחזור בסופו של דבר, מתי אצטרך להודיע, והאם אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה ולכמה זמן?
    תודה רבה,
    שרית

הוספת תגובה

• זכויות עובדת לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    04/11/2009

שרית שלום,
    ראשית לעניין ההודעה המוקדמת - ניתן להאריך את החופשה בחל"ת ככל שמלאו לך 12 חודשים, וזאת עד רבע תקופת העבודה, ומקסימום שנה.
    שעת הנקה זכאית לקבל רק מי שעובדת משרה מלאה - על פי נתונייך נראה כי אינך עובדת משרה מלאה.
    אם תחליטי שלא לחזור לעבודה - מומלץ מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם סיום יחסי העבודה על מנת לזכות בפיצויי הפיטורים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על הריון לאחר פיטורין
    תום
    02/11/2009

שלום רב

אני מועסקת במקום עבודה כפרי לנסרית (כנגד חשבונית מס) במתן שרותי הדרכה

החודש התחלתי את שנת עבודתי השלישית במקום עבודה זה

אני נמצאת בשבוע ה 12 להריוני והיום קיבלתי הודעת פיטורין

שאלתי היא האם מותר לי להודיע למעסיק על ההריון בדיעבד והאם זה משנה את התמונה

כלומר - האם על המעסיק בכל זאת לקבל אישור מהתמ"ת על פיטוריי?

אודה על תשובתכם המהירה

תום

הוספת תגובה

• זכויות בהריון - פרילאנסרית

עו``ד ליאת שטיין
    02/11/2009

תום שלום,
    השאלה המהותית העומדת בבסיס התשובה לשאלתך הינה האם מהות היחסים הינם של עובד-מעביד (עובד שכיר) או דווקא של ספק - מזמין (פרילאנסר).
    באם במהות את עובדת, הרי שעלייך ליידע את המעסיק על ההריון, והפיטורים לא יוכלו להיכנס לתוקף אלא אם יפנה בבקשה מתאימה לממונה על עבודת נשים לקבל היתר. אולם, באם על פי מהות היחסים את פרילאנסרית, הרי שלא חלה על המעסיק כל חובה כלפייך, וסיום ההתקשרות .

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויותיהן של עובדות עצמאיות בהריון

תום
    02/11/2009

מהו הקריטריון העיקרי על פיו חלה האבחנה?

אני מועסקת במוסד לימודי זה זו השנה השלישית.

ביני לבין המוסד המשלם קיים חוזה התקשרות , עלי להדגיש שאינו חוזה אלא הסכם נהלי תשלום

בו מפורטות חובות ההדרכה שלי אל מול נהלי התשלום שאני גובה, וזאת כנגד חשבונית מס חודשית

שאני מספקת למקום בסיום כל חודש.

לפי כך - האם אני נחשבת כפרי לאנסרית או כעובדת?

האם הפיטורין נחשבים ברי תוקף אם לאו?

ועוד - האם משתמע מכך שעובדות עצמאיות/ פרי לאנסריות הן הפקר ואין להן כל זכויות מעוגנות

בחוק בנוגע להריון ולידה?

תודה רבה מראש

תום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתום - פרילאנס

עו``ד חן שטיין
    04/11/2009

תום שלום,
    השאלה מהי מהות היחסים (אשר התשובה עליה תשליך על כל יתר שאלותייך וזכויותייך) הינה שאלה מורכבת ומשתנה מאוד ממקרה למקרה, על כן יש לבחון אותה בנסיבות המקרה שלך על פי מכלול הפרטים ומאפייני ההעסקה - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ בלבד.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד ופיצויים
    בר
    01/11/2009

התפטרתי לצורך טיפול בילד ואני זכאית לקבלת פיצויים ממקום העבודה. שאלתי היא תוך כמה זמן מקסימום מיום הפיטורין על המעסיק לשלם לי פיצויים? תודה.

הוספת תגובה

• מועד לתשלום פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    02/11/2009

בר שלום,
    על פי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו על פיו, חובה על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חופשת לידה
    אורטל
    31/10/2009

שלום ליאת/חן

חופשת הלידה שלי מסתיימת בימים אלו המעסיק שלי אינו מעוניין שאחזור לעבודה.

1. עבדתי במקום עבודה 10 חודשים יצאתי לשמירת הריון תקופת שמירת הריון וחופשת הלידה 11 חודשים.
    ביחד שנה ותשעה חודשים רציתי לצאת לחל"ת מעסיקי אינו מסכים האם יש לו יד בדבר?
    למיטב ידיעתי הרי מי שעובד שנה אינו תלוי בהסכמת המעסיק ? האם אני צודקת?

2. במידה ואני מסכמת עם מעסיקי תשלום של חודשיים במקום שלושה את מכתב הפיטורים סיום עובד מעביד רק לאחר סיום התשלום של החודשיים או לפני?
    מתי אוכל לחתום ולקבל אבטלה עכשיו בתום חופשת הלידה או רק לאחר החודשיים שבהם הוא משלם לי?

תודה מראש

הפורום הזה הוא פשוט מתנה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכויות אחרי חופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

אורטל שלום,
    ראשית תודה על המחמאה.

לשאלתך - אם אינני טועה, התקשרת וניהלת עימנו שיחה טלפונית בעניין זה. יחד עם זאת, אשיב בקצרה כי ככל שמלאה לך שנת עבודה את זכאית לצאת לחל"ת ללא תלות בהסכמת המעסיק.
    לפנות ולקבל דמי אבטלה תוכלי רק בתום סיום יחסי עובד מעביד, כלומר - בתום התקופה המוסכמת עליה תסכמו. שימי לב שיש הבדל מהותי לשאלה האם תהיה זו התפטרות או פיטורים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

אורטל
    01/11/2009

תשלום עבור חודשיים באיזה דרך הוא מעביר לי הוא מוציא לי כל חודש תלוש משכורת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    02/11/2009

אורטל שלום,
    ככל שהדבר נעשה במסגרת מו"מ בין הצדדים, הרי שהדבר נתון לשיקול דעתכם כיצד לבצע זאת (כנגד תלוש או לא).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת תקופת שעת הנקה
    יעל
    30/10/2009

שלום לך, אני עובדת משרה מלאה ושבה לעבודה בתום חופשת הלידה . האם על פי ידיעתך קיים נוהג בשוק העבודה להאריך את תקופת הזכאות לשעת הנקה מעבר למאושר בחוק - 7 וחצי חודשים ללא פגיעה בשכר?

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת תקופת שעת הנקה

הוספת תגובה

• הארכת שעת ההנקה

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

יעל שלום,
    לא קיים נוהג במשק המאריך את תקופת ההנקה הקבועה בחוק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר לידה
    ליה
    29/10/2009

היי,
    אני עבדתי בחברה גדולה ופוטרתי לאחר לידה.
    חלדתי את ביתי במשקל 596 גרם ולאחר ששוחררנו מבית החולים יצרתי קשר עם המעסיקים שלי (עם מנהלת מוקד שבו עבדתי*)וביקשתי לדעת האים כשאחזור לעבוד יתחשבו בי ויתנו לי לעבוד שעות מסויימות בגלל המצב שלי (משרת אם) התפתח ביננו עימות טלפוני לאחר מספר ימים היא חזרה אליי ואמרה כי היא שולחת לי מכתב פיטורין (לא הייתה לי בעיה יצא לטובה) מכיוון שהיא לא יכולה להבטיח לי בעוד כמה חודישם כשאחזור מה יהיה, קיבלתי את זה ואז הם כניראה בדקו והבינו מה הם עשו והם חזרו בהם ואמרו כי אים אני רוצה לקבל את הפיצויים אני צריכה לשלוח מכתב פיטורין.
    באחת השיחות שלי אמרתי אויי אני ישלח ואז ייעצו לי לא לעשות את זה שאים הם פיטרו אותי הם צריכים לשאת בתוצאוות.
    הם לא מסיכימים לשלם אז שאני ישלח מכתב פיטורין, הם ממשיכים להתעקש.
    פניתי לעו"ד מהצפון ( החברה נמצאת בת:א ואני גרה במרכז) שלח להם מכתב והם טוענים כי דבריי לא נכונים והגדירו כי אני רוצה לאכול מכל העוגה.
    ניסיתי לדבר עם מנכ"ל החברה מספר פעמיים והוא לא מוכן.
    האים בזה שהעמדתי עובדה שאני רוצה לדעת מה יהיה מצבי כשאחזור הם יכולים לטעון כי אני יזמתי את זה שיפטרו אותי?
    מכתב הפיטורין אצלי, האים זאת סיבה לתביעה, העו"ד ששלח להם מכתב לא מייצג במרכז ( מכר משפחה).
    יש מצב שאים אני תובעת ואני לא זוכה יכולים לחייב אותי בהוצאות משפטיות?

האים אפשר לייעץ לי עו"ד מראשון לציון שמתמחה בנושא?
    תודה רבה מראש וסליחה על אריכות דבריי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

ליה שלום,
    עקרונית נראה כי יש לך קייס מול החברה.
    יחד עם זאת, העניין מורכב וספציפי מאוד, ולא ניתן להשיב בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה ייעוץ דחוץ.... ממש נואשת .
    רינת
    29/10/2009

שלום ,

אני עובדת כ-3 שנים בחברה סלולארית . כרגע אני בחודש השמיני להריוני הראשון.

התאריך המשוער שלי הוא 17.12.09.

התחלתי לסבול מכאבי גב מ6.9.09 כאבים חזקים שמשתקים אותי אפילו כשרק אני נושמת.

הייתי במיון המליצו על מנוחהלשבוע +מעקב אצל הרופאה המטפלת.

מאז הייתי אצל אורטופד שנותן לי כל הזמן ימי מחלה למנוחה+ פיזוטרפיה.

הרופאה שלי לא מוכנה לתת לי שמירה כיוון שהיא אומרת שאין כל סכנה לעובר או לי ( למרות שהאורטופד חושש שיש לי פריצת דיסק- היא טוענת שזה לא מסכן אותי ו"סתם רק גורם לכאבים")

היא הפנתה אותי לרופא תעסוקתי שהתייחס אלי בזלזול מוחלט ואמר שאני יכולה לחזור לעבודה כיוון שהעבודה היא משרדית כשראוי לציין שהוא לא בדק אותי ולא כלום! .למרות שהסברתי לו שאני לא יכולה לשבת והעניין גורם לכאבים עזים .הוא נתן לי 2 אופציות הזויות למדיי- 1.לצאת לחופשת לידה מוקדמת ( חודשיים לפני) 2. לתבוע את הביטוח הפנסיה שלי על הסעיף "אובדן כושר עבודה" כשלטענתו רוב הסיכויים הם לא יאשרו את זה ואז המענק שלי יהיה אפסי.

יצאתי ממנו חסרת אונים . והחלטתי לנסות לחזור לעבודה.

חזרתי וכעבור שעתיים החזירו אותי במונית הביתה לאחר שסירבתי לאמבולנס.

מאז אני בבית. כשאני מודעת לכך שימי המחלה אזלו לי מה שאומר שהמשכורות הבאות שלי יהיו אפסיים וכמובן גם המענק לידה.

אני מתטערת אבל ממש לא נראה לי הגיוני שלאחר שלוש שנים שאני משלמת דמי ביטוח לאומי מכובדים. המענק שלי יהיה אפסי רק בגלל שנשלל ממני האפשרות לעבוד ולא יהיה פיתרון נורמלי.

שני שאלותיי הם:

1. האם ניתן לעשות משהו שלא ייחשבו לי את החודשים האחרונים לדמי לידה ?

ז"א - ייחשבו לי את ה-3 החודשים האחרונים שעבדתי בהם?! ולא את המשכורות שהתבססו רק על ימי מחלה ולא על יום עבודה אחד אפילו?!

אפשר לעשות משהו מראש? או שיש צורך לחכות וערער אח"כ? יש דבר כזה בכלל?

2. ביטוח אובדן כושר עבודה- בדר"כ הכיסוי הוא 100%? או כמו ימי מחלה 80%?!

אשמח אם תייעצו לי עצה שכן מתקבלת על הדעת.

אין צורך לומר שאני בדאון רציני לדעת שאני לקראת לידה ראשונה שלי וח"ו לא יהיו לי אמצעים לגידול בכבוד שלי ילדי.

סליחה על האריכות שבדברים.

אני פשוט כבר ממש מיואשת.

תודה מראש

רינת.

הוספת תגובה

• אייעץ לך מנסיוני...

ענת
    29/10/2009

קודם כל אני ממש משתתפת בכל הבאלגן שאת עוברת. גם לי היו כאבי גב בהריון וקיבלתי על כך שמירת הריון. אמנם אני עבדתי בעבודה פיזית (עיסויים) אך אני יודעת שגם עבודה משרדית היא אכן סיבה לשמירת הריון עם כאבי גב. רציתי לכתוב לך פה תשובה מפורטת אך זה ארוך מדי בבקשה תתקשרי אלי יש לי הרבה עיצות לתת לך -------- מספר הטלפון נמחק ע"י המערכת ----------

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון עקב כאבי גב

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

רינת שלום,
    אכן בעיה קשה. אוכל לומר לך בכלליות שכבר היו לי מספיק לקוחות אשר זכו לקבל שמירת הריון על אף שהבעיה היחידה בהריון היתה בעיות גב. נראה כי עלייך לפעול במישור זה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    ענת
    28/10/2009

שלום!
    רציתי לדעת אם לא הספקתי לשלוח מכתב התפטרות במועד ואני שולחת אותו בסוף חופשת הלידה שלי במקום באתראה של 30 יום, כיצד זה ישפיע? במה המעסיק יכול 'להתנכל' לי בעקבות זאת? עבדתי משרה מלאה לפי שעות ולא גלובלי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• אי מתן הודעה מוקדמת

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

ענת שלום,
    עקרונית, אי מתן הודעה מוקדמת עלולה להביא לחיובך בסכום בגובה שכר חודשי אחד. יחד עם זאת, ייתכן וניתן למצוא פתרונות יצירתיים לכך גם במצב זה, לצורך כך יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לפני הלידה למתן פיצויים
    שגית
    28/10/2009

שלום, ברצוני לבדוק התחלתי את עבודתי ב 15/12/07 ואני עתידה ללדת לקראת 10/12/09.
    אם אני מגישה מכתב פיטורין למעסיק שלי לפני הלידה על מנת להשאר בבית עם התינוק, האם אני אקבל פיצויים? ואיך בדיוק מחשבים את הפיצויים אם אני מבקשת לקחת חופשה ללא תשלום שבוע/שבועיים לפני הלידה? בביטוח לאומי אמרו לי כי עליי להודיע לפני הלידה על מנת שאוכל לקבל את דמי האבטלה ישר לאחר דמי הלידה. אם אני זכאית לפיצויים מתי אני אמורה לקבל אותם ולסגור חשבון מול המעסיק- גם בדמי הבראה?

הוספת תגובה

• התפטרות לפני לידה

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

שגית שלום,
    מאוד מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר לפני הלידה - את עלולה להפסיד לא מעט זכויות. המלצתי היא לא לפעול בפזיזות, ולקבוע פגישת יעוף פרטנית טרם קבלת החלטה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך קבלת פיצויים
    נועה
    28/10/2009

שלום,
    אני מעוניינת להפטר לצורך קבלת פיצויים.
    בחוזה העסקה שלי אני מחוייבת להודיע על התפטרותי בהתראה של חודש.
    בשביל להיות זכאית לקבלת הפיצויים מהחברה מתי המועד האחרון שעלי להודיע:
    8 חודשים לאחר הלידה, או שניתן להודיע 9 חודשים לאחר הלידה?
    תודה

הוספת תגובה

• מועד להתפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

נועה שלום,
    הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמלת שמירת הריון וחופשת לידה
    ענת
    28/10/2009

שלום!
    1. אני כרגע 3 חודשים אחרי הלידה, כאשר 3 חודשים לפני הלידה הייתי בשמירת הריון. הגשתי תביעה לתשלום גימלה לשמירת הריון ואחכ גם גימלה לחופשת לידה.קיבלתי בהתחלה סכום עבור שמירת ההריון שחושב לפי 4500 שח לחודש ל3 החודשים שקדמו להפסקת העבודה כאשר בפועל קיבלתי יותר מזה (שלחתי תלושי משכורת). אחכ קיבלתי סכום עבור חופשת הלידה שחושב באותה הדרך. אחכ חושב השכר האמיתי שלי ב3 החודשים שלפני הפסקת העבודה וקיבלתי השלמה עבור חופשת הלידה בלבד ולא קיבלתי השלמה עבור שמירת ההריון. פניתי לביטוח לאומי והם אמרו שישלחו לי את הפוליסה המפרטת מה קיבלתי ולמה. בפועל הם שלחו לי העתקים של כל אותם מכתבים שקיבלתי מהם עד עכשיו בלי הסבר מדוע לא קיבלתי את ההפרש עבור שמירת ההריון.
    מדוע קיבלתי ומה לעשות הלאה?
    2. מהסכום הראשוני שקיבלתי (בערך 11000) עבור חופשת הלידה הופחת מס בסכום של כ500 שח. אחכ מההשלמה שקיבלתי (בערך 7000) הופחת שוב מס בסכום של כ800 שח. איך ייתכן שמופחת סכום גדול יותר של מס עבור סכום קטן יותר שאני מקבלת??
    3. תאריך הלידה המשוער שלי היה ב24.07 אך ילדתי ב1.08. בבירור עם ביטוח לאומי נאמר לי ששמירת ההריון מחושבת לי עד ה24.07 ומה25.07 זה נחשב כבר כחופשת לידה ואם אני רוצה ששמירת ההריון תיחשב מה01.08 עלי להגיש מחדש את כל המסמכים של תביעה לשמירת הריון (אישור מרופא, אישור ממקום העבודה, פירוט שכר וכו). אבל הרופא שלי נתן לי שמירת הריון עד הלידה שבזמנו התאריך המשוער היה ה24.07. האם ייתכן שבשביל עדכון של שבוע עלי לעבור מחדש את כל התהליך???
    מצטערת על האורך אך ביטוח לאומי שיגעו אותי כבר.....
    תודה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

ענת שלום,
    אכן לא תמיד קלה היא ההתמודדת מול המוסד לביטוח לאומי...
    יחד עם זאת, הדרך היחידה להסדיר את כלל העיניינים עליהם כתבת, הרי שעלייך לפעול על פי הנחיות המוסד, ורק אם תידחה תביעתך, הרי שתעמוד לך האפשרות להגיש ערעור על החלטתם לבית הדין לעבודה.
    בהצלחה...

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה