מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהאווה17/11/2009
שלום לעו"ד ליאת שטיין
שמי אווה אני נימצאת בשבוע 38 להריוני התאריך המשוער שלי 29/11/09
אני עובדת במפעל ב26/11/09 יהיה לי 10 חודשים
אני יצאתי לחופשת מחלה מתאריך 18/10/09 - 25/11/09
השאלה שלי היא כזאת
האם יורידו לי את חופשת מחלה מחופשת הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד חן שטיין18/11/2009אוה שלום,
לגבי ימי מחלה - על המעסיק לפדות לך מה שצברת עד כה (1.5 ימים לחודש).
אין הדבל בעניין זה בין נשים בהריון לכל עובד אחר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוס עויןמיה17/11/2009
שלום,
שבוע הבא מסתיימת חופשת הלידה שלי. אני עובדת בהפקות אירועים, תפקיד הדורש שעות מרובות ולעיתים אף בלילות וסופי שבוע (באירועים). אני מעוניינת להתפטר. לדעתי, התגובה שאקבל תהיה עוינת והמעביד שלי ינסה לטרפד את זכויותי. יש לי מספר שאלות:
1. מה המשמעות של 30 יום התרעה - האם אני מחויבת לעבוד בתקופה זו, במידה ולא, האם זה יורד מתחשיב הפיצויים, מה האפשרות להגיע לסיכום שיהיה לטובתי ?
2. ברצוני להעביר מכתב המתאר את סוג העבודה שלי על מנת שאוכל לחתום אבטלה במיידי. לדעתי, המעביד שלי לא יגבה אותי במכתב. האם מספיק רק מכתב שלי בלבד ? יש לי אפשרות לארגן מכתבים מקולגות ולקוחות המתארים את סוג העבודה. האם זה עדיף?
3. למעביד שלי אין קופה שהוא מפריש אליה סכומים לפיצויים. לדעתי, הוא ינסה לא לשלם לי פיצויים. מה האפשרויות העומדות בפניו על מנת לא לשלם או לדחות כמה שיותר ? הוא מסוגל, למשל, לטעון שלחברה אין כסף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד חן שטיין18/11/2009מיה שלום,
לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק את מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה). ככל שלא תתני הודעה מוקדמת כנדרש - תהא רשאית המעסיקה לקזז לך בגין כך.
לגבי מכתב ההתפטרות- מאחר ואת מנסחת אותו, תוכלי להגדירו בעצמך.
לעניין פיצויי הפיטורים- טענה לפיה "אין כסף" אינה טענה מקובלת, וככל שלא ישלם לך את הפיצויים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד - מעביד, הרי שניתן יהיה להגיש נגדו תביעה מתאימה לבית הדין.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תשלום שמירת הריוןעדי גלפרין16/11/2009
שלום רב,
אני מתנצלת על אורך ההודעה אך אשמח אם תוכלו לענות לי.
שמי עדי ועברתי תאונת דרכים לפני שנתיים בה שברתי את האגן.
אני כרגע בהריון בשבוע 20 ומשבוע 17 נמצאת בבית בשמירת הריון.
זהו הריון שני שלי שאני נמצאת בשמירת הריון כתוצאה מהתאונה.
הגשתי היום את הטפסים של שמירת ההריון לאחר שאני יותר מ-30 יום בבית.
רציתי לדעת בבקשה האם יש סיכוי שביטוח לאומי יסרב לתת לי את התשלום בהריון זה? (למרות שבהריון קודם הועבר לי התשלום ללא בעיה ומאותה הסיבה)
ומהו הזמן המקסימלי בו ביטוח לאומי מעביר את הגמלה לשמירת ההריון? (במידה ויש זמן קצוב)
אודה לתשובתכם.
ברצוני לציין ששאלתי הראשונה נשאלת מכיוון שאחותי הגדולה עברה שני הריונות בהם קיבלה תשלום לשמירת הריון עקב לחץ דם גבוה מאוד ובהריון השלישי שלה מסרבים לשלם לה למרות אישורו של אותו רופא מומחה מההריונות הקודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009עדי שלום,
עקרונית אין סיבה שהמוסד לביטוח לאומי לא יאשר את הגימלה, אולם ככל שיסרב, תוכלי לפנות בשנית בעניין זה, לצורך בחינת סיבת הסירוב וכיצד לתקוף אותה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת התפטרות לאחר חופשת לידהחלי16/11/2009
הבנתי שאני יכולה להתפטר ממקום העבודה בתוך תשעה חודשים מיום הלידה בגלל מרחק רב ממקום העבודה השאלה היא מה קורה כאשר אני מועסקת ב-2 מקומות (אצל 2 מעסיקים שונים) כשמקום אחד קרוב והשני רחוק. הנסיעות + פיזור 3 ילדים בבוקר+ הנקת בוקר התבררו כשילוב בלתי אפשרי. האם מותר לי לעזוב רק מעסיק אחד (הרחוק) ולהוסיף שעות אצל המעסיק הקרוב יותר ועדיין לקבל פיצויים? והאם אני יכולה לעשות זאת לאחר שכבר חזרתי לעבוד או רק תוך כדי החופשה? לגבי שעת הנקה , האם אפשר לקבל אותה במידה וצירןף השעות בין 2 המעסיקים מגיע למספר שעות של משרה מלאה? (ודרך אגב, מה נחשב למשרה מלאה?) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009חלי שלום,
השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ בשכרקרן16/11/2009
שלום רב,
במקום עבודתי הוחלט בחודש יוני האחרון להוריד את העובדים ל4 ימי עבודה שפירושם ירידה של 20 אחוז בשכר.
אני בהריון בחודש חמישי ושחתמתי על הטופס ההורדה טרם ידעתי שאני בהריון.
האם אני יכולה לבקש להחזיר אותי ל5 ימי עבודה מלאים על מנת שהשכר שלי לא יפגע?
חשוב לי לקבל דמי לידה מלאים לפי המשרה המלאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה בהריון
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009קרן שלום,
על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, לחדול מההרעה, ואם ירצה להחיל אותה גם לגבייך, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.
העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו), כמו גם העובדה כי הפגיעה הינה רוחבית בכלל העובדים, ולא בך ספציפית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת הלידהדרי15/11/2009
שלום,
קודם כל תודה על התשובות לשאלותיי הקודמות :)
רציתי לדעת האם במידה ואני עובדת במקום העבודה פחות משנה, אני חייבת את הסכמתו של המעסיק להארכת חופשת הלידה?
מה משך ההארכה הנהוג על פי החוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחל"ת לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009דרי שלום,
בשמחה...
1. כן.
2. רק אם מלאה לך שנה - רבע מהותק, ועד שנה מיום הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה להארכת חופשת הלידה
דרי16/11/2009תודה ליאת.
כלומר במידה ועבדתי פחות משנה ואני חייבת בהסכמת המעסיק- משך ההארכה נקבע בינינו לפי הסכמתו של המעסיק?
האם כדאי במקרה כזה לנסח מסמך זיכרון דברים או משהו בסגנון?
והאם במקרה כזה, אחרי משך ההארכה שיוסכם, עדיין יהיו בתוקף 60 יום + הודעה מוקדמת על פי החוק, או שזה גם משהו שכדאי לסכם עם המעסיק בעת הדיון על משך ההארכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות הבהרה
עו``ד חן שטיין18/11/2009דרי שלום,
1. נכון.
2. תמיד מומלץ להעלות את הדברים על הכתב.
3. כן - על פי חוק, אולם כדאי לרשום גם את זה, כדי למנוע אי הבנות.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת ייעוץ דחוף.שושי15/11/2009
שלום,
התחלתי לעבוד בחב' מדיטון בספט' 2008 במשרה מלאה 9 ש' יומיות וילדתי ביוני.
חופשת הלידה שלי התארכה ל1/2 וכשמצאתי סידור לילד- גן (כעבור חמישה חודשים)
הרמתי טל' למנכלית וביקשתי לחזור כאשר אני מורידה מהמשרה ומבקשת לעבוד עד 15:00
ללא קשר לשעת ההנקה.
המנכלית הודיעה שאין לה משרות פנויות עבורי בהיקף השעות האלה ובקשה שאכתוב לה מכתב התפטרות שהרי בכה וכה הפיצויים יתקבלו.
מה עלךי לעשות? האם יש אתר עם נוסח למכתבים כאלה...?
תודה רבה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לשם טיפול בתינוק
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009שושי שלום,
באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת. ככל שלא נתת הודעה מוקדמת כנדרש - תהא רשאית המעסיקה לקזז לך בגין כך.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קידום בתפקיד לאחר חופשת לידהרונית15/11/2009
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה מזה כשנתיים. לאחר עבודה של שנה יצאתי לחופשת לידה של כמעט 9 חודשים וחזרתי לפניי מספר חודשים לעבודה.
בתפקידי אני מיועדת לקידום משמעותי ככל העובדים בדרג שלי. עם חזרתי לעבודה הובהר לי כי אני לא אקודם בקרוב היות שזמן שהותי בבית לא נספר לי כחודשי עבודה וניסיון.. וכי עברתי לסוף התור. זאת אומרת כי אקודם אחריי כול השאר (היות והם צברו יותר זמן חודשי עבודה נטו ממני). המצב עכשיו שאני הותיקה ביותר בתפקיד אך מקודמת אחרונה מכיוון שהקידום ניתן לפי מספר חודשי עבודה נטו (לא כולל חופשות ארוכות כמו לידה).
יש לציין כי מנהליי לא הבהירו כול סיבה אחרת לעיכוב בקידום וכי זו הסיבה היחידה.
האם נראה לכם תקין??
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אפשר בבקשה תגובה..זה מש דחוף
רונית16/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי קידום עקב הפלייה
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009רונית שלום,
ייתכן כי הדבר ייחשב כהפלייה אסורה על פי חוק וחוסר תום לב, השאלה מהי הרמה הראייתית שיש בתיק.
עלייך לבחון עניין זה בפגישת ייעוץ פרטנית, שכן לא ניתן לעשות זאת על גבי הפורום.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אישה מניקה במקום עבודה(דחוף)אולה15/11/2009
שלום רב לעו"ד שטיין
אני אם לתינוק בן 7 חודשים.עובדת בבנק..כאשר ילד היה בן 3 חודשים התגלה שהוא אלרגי לחלבון חלב פרה.(זאת אומרת שבכוח הנסיבות אני חייבת להניק אותו ). רופא ילדים לא המליץ לתת במקום תחליף על בסיס סויה מאחר ו40% תינוקות אלרגים לחלב פרה גם אלרגים לסויה.רק מגיל של 9 חודשים נוכל לנסות תחליף סויה בכמויות מאוד קטנות.עד לפני שבוע עבדתי במרכז ארצי של בנק ונתתי שרות טלפוני ללקוחות ,כאשר קיבלתי גם "שעת הנקה"-הייתי זכאית לצאת מעבודה בשעה וחצי יותר מוקדם.ובנוסף לכך סביב שעה 11:00 בבוקר הייתי יוצאת לשאוב חלב.(במשך כחצי שעה-ארבעים דקות על חשבון הפסקת צהריים)..במתחם שעבדתי היה חדר נפרד שמותאם להנקה בו יחד איתי היו עוד כמה אימהות ששאבו גם. לפני שבוע העבירו אותי לסניף(עבודה פרונטלית).כמובן הסברתי לסגנית מנהלת מרחב על בעיה שיש לי. נאמר לי שמנהלת נציגות תשתדל לעזור לי ולמצוא מקום בו יתאפשר לי לשאוב..בפועל לא הומצא לי חדר כדי לשאוב בו,נאלצתי לשבת במחסן- ארכיון ללא שקע חשמל עם דלת פתוחה.
1.שאלה ראשונה שלי היא האם יש איזשהיא התייחסות בחוק או בדיני עבודה לגבי זכויות של אישה מניקה,האם יש הגבלה מבחינת גיל של תינוק,האם מעסיק מחוייב לתת ולארגן תנאים על מנת לאפשר לאישה לשאוב חלב.?
2.האם מעסיק רשאי לפטר אישה 4 חודשים לאחר חופשת לידה וזאת בעקבות חופשת מחלה שנלקחה עבור ילד ?
3. מה אומר חוק לגבי הפסקת צהריים אם שעות העבודה הם מ:00 8 עד 15:15 כל יום חוץ מיום שישי ובימי ב' ו ה' בנוסף מ16:00 עד 19:00
אודה מאוד על תשובה מהירה מאחר וזומנתי לשיחה עם מנהלת מרחב ביום ג' הקרוב(11\17) בעקבות חופשת מחלה של הילד.הייתי רוצה לדעת מהן זכויות שלי
בתודה מראש אולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת מניקה
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009אולה שלום,
1. אין חובה בחוק על המעסיק להתאים את המקום לצרכי הנקה.
2. ניתן לפטר אישה 4 חודשים לאחר חופשת לידה, וחופשת המחלה אינה מהווה הגנה בפני הפיטורים.
3. עובד אשר עובד 8 שעות ומעלה מחוייב לקבל הפסקה בת חצי שעה, על חשבון העובד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןרוצה להתפטר15/11/2009
שלום
1.המעסיק שלי הבטיח לי קידום לפני שנה, ולא קידם. בינתיים נכנסתי להיריון, לא מקדם אותי גם כרגע.
האם יש לי מה לעשות עם זה?
2. אין לי ימי חופשה, ניצלתי את כולם. המעסיק סגר את המשרד בחול המועד (כך עושה שנים) והוריד לכולם שכר. האם מותר לו להוציא אותי עם כל המשרד לחופש גם אם כולנו במינוס ימי חופשה?
3. אני בשמירת היריון, שלושת החודשים האחרונים היו משכורות נמוכות בגלל חגים, ימי מחלה, חופשות וכו'.
לפני כן שכרי היה נמוך יותר. לפי מה בט"ל יחשבו את השמירה ואח"כ את דמי הלידה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009שלום לך,
1. לא.
2. חל איסור להכניס עובד ל"מינוס" בימי חופשה.
3. עקרונית גם השמירה וגם דמי הלידה יחושבו באותו האופן - שלושת המשכורות המלאות טרם יציאתך לשמירה (אלא אם תשובי לעבודה טרם הלידה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה הפיצוייםלי15/11/2009
שלום אני עוזבת את עבודתי לאחר חופשת לידה, על מנת לטפל בילדה
אני יודעת שמגיע לי פיצויים , במקום עבודתי אמרו לי כי מגיע לי רק 72%פיצויים
אני עובדת כשנה וחצי
מדוע לא 100%
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה הפיצויים
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009לי שלום,
יש לבחון עניין זה באופן ספציפי - ייתכן ואת חתומה על ס' 14 לחוק, ו/או ייתכן כי את עובדת בענף אשר חל עליו הסכם קיבוצי הקובע הוראות כאלה ואחרות בעניין הקרנות אשר באות במקום פיצויי פיטורים.
מכל מקום, נראה כי עלייך לבדוק היטב עניין זה, שכן עקרונית, ככל שלא חל הסכם מיוחד, חובה על המעסיק להשלים את האחוזים, ל 100%.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה משותפת לגבר + לאשהמיכל13/11/2009
שלום !
אני עצמאית ובעלי שכיר,
ואנחנו רוצים לנצל את הזמן להיות יחד בבית -
גם בשבועות הראשונים שלאחר הלידה,
וגם, אולי, בחודשים הראשונים שלאחר הלידה (חופשה ללא תשלום לגבר)
איך ניתן לעשות זאת במסגרת החוק?
כל טוב ותודה,
מקווה שזה בסדר לשאול ככה,
(-:
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה משותפת במקביל
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009מיכל שלום,
זה בסדר גמור לשאול כך.
החוק לא מכיר באפשרות ששני בני הזוג ישהו בחופשת לידה במקביל וייקבלו על כך שכר.
כך, במסגרת החוק האופציה היחידה לשהות יחד בחופשת הלידה, בהתחשב בעובדה כי בעלך עצמאי, הינה כי אחד מכם ייטול חופשת לידה על פי חוק, והשני יוכל לקחת חל"ת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאה לחל"ת במהלך הריוןדנה13/11/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 9 והודעתי על כך למעסקיי. אני עובדת במלון וכעת רוצים לסגור את המלון לחודשים ינואר פברואר. במהלך התקופה ההנהלה מתכננת להוציא את מרבית העובדים לחל"ת. שאלתי היא האם מותר להם להוציא אותי לחל"ת למרות ההריון והאם כתוצאה מהחל"ת ייפגעו דמי הלידה שלי?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים בהריון - הוצאה לחל"ת
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009דנה שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון (בהנחה שמלאו לך למעלה מ 6 חודשי עבודה במקום). נראה כי חל"ת הינה פגיעה בתנאים, ומשכך לא ניתן לעשות כן ללא היתר ממשרד התמ"ת.
דמי לידה מחושבים על פי ממצוע 3 חודשים אחרונים, ומשכך לא נראה כי הדבר יכול לפגוע בהם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלהאודי12/11/2009
שלום רב,
טרם קיבלתי תשובה לשאלה שהפנתי אליכם לפני כמה ימים, אז הנה היא שוב:
אני אמא לתינוק בן 9 חודשים. התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב 7/9/08, ב7/1/09 קיבלתי ימי מחלה שהיו מעין שמירת הריון- , וב 30/1/09 נולד בני וחזרתי לעבודה רק ב 16/8/09, לאחר שהייתי בחל"ד כ 14 שבועות ולאחר מכן בחל"ת כשלושה חודשים. רציתי לברר האם יש לי זכאות לדמי אבטלה? אמנם לא עבדתי רצוף אבל הבנתי שתקופת החל"ת נחשבת בזכאות לדמי האבטלה? מקום עבודתי מרוחק מאוד (כ 30 ק"מ) וקשה לי להגיע לעבודה בבקרים. לפני כן לא עבדתי תקופה ארוכה ולכן לא הצטברה לי זכאות ממקום עבודה אחר. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009אודי שלום,
עלייך לבדוק את העניין אל מול המוסד לביטוח לאומי - לא ניתן להשיב באופן כללי, כל מקרה ונסיבותיו הוא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לאיזרהאולה12/11/2009
אני בהריון חודש 7 פיטרו אותי מעבודה ללא מכתב פיטורים.
מה אפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009אולה שלום,
ככל שמלאו לך שישה חודשי עבודה במקום, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון, ללא קשר לעובדה האם קיים הסכם בכתב אם לאו.
חובה יהיה על המעסיק לפנות למשרד התמ"ת אם יהיה מעוניין לפטר, אחרת יהיה חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)