מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהקרנונה12/10/2009
שלום רב
ב 1/09 יצאתי לשמירת הריון.
נקבע לי ניתוח קיסרי ל 10/11. רציתי לדעת האם דמי הלידה מחושבים על פי המשכורות טרם שמירת ההריון או עפ"י הסכום אותו קיבלתי בשמירת ההריון?
שאלה נוספת בנוגע לשמירת הריון: הניתוח הקיסרי נקבע לי ל 10/11. האם אקבל כסף במסגרת שמירת ההריון על התאריכים ה 1/11 עד ה 10/11???
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2009שלום לך,
הסירי דאגה מליבך - החישוב נעשה על בסיס חודשי עבודה (ולא על תקופה בה לא עבדת), בכפוף למילוי תנאי הזכאות, כמובן.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי מחלה בתקופת טיפולי פוריותרבקה11/10/2009
שלום רב,
הנני מטופלת בטיפולי פוריות, ורציתי לברר האם ימי המחלה שמגיעים הינם בהתאם לחוק, היינו על היום הראשון לא משלמים אח"ד 37.5% וכו...
לא ברור לי העניין, היות וההיעדרות בגין הטיפולים הינה לימים בודדים (פעם יום פעם יומיים), ז"א שעבור הימים ההלו לא מגיע השכר ? אם זה כך, אז בעצם את מי החוק משרת? יוצא שבפועל אישה בטיפולי פוריות מאבדת גם את שכרה באופן מלא עבור אותם הימים, שכן ההיעדרות בגין הטיפולים עצמם בד"כ לא נשמכת יותר מיום/יומיים בכל פעם.
שאלה נוספת היא, מה לגבי אותם שעות איחור בכל פעם בגין בטיפולים? (בכל כמה ימים עורכים בבוקר סדרת בדיקות וכתוצאה מכך תמיד מאחרים לעבודה כשעתיים/שעתיים וחצי), מה קורה עם השעות ההלו? האם גם הם יורדים מהשכר שלי?
אשמח לקבל הבהרה, כי כל אחד אומר משהו אחר. חלק אומרים שימי המחלה משולמים במלואם כבר מהיום הראשון, וחלק אומרים שלא, אלא שימי המחלה משלומים כרגיל לפי המדרגות, מה הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לצורך טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין13/10/2009רבקה שלום,
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.
היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.
לעניין היעדרות לשעה - אין זכאות לכך על פי החוק (בניגוד לנשים בהריון).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת ימי חושה בזמן חופשת לידהנעמה11/10/2009
שלום,
במקום העבודה שלי מגיע לי 12 ימי חופשה בשנה (על פי החוק). כל חודש נוסף יום.
השנה יצאתי ל-3 חודשים של חופשת לידה וכאשר חזרתי ראיתי בתלוש משכורת שלא הצטברו לי ימי החופשה של חופשת הלידה.
האם תקין? אם לפי החוק לא מצטברים ימי חופשה יוצא שלאשה יולדת יש בשנה 9 ימי חופשה בלבד!?!
אנו חברה קטנה כך שהעניינים האלו לא מנוהלים בצורה מסודרת ורציתי לדעת מהו החוק לפני שאגש למעסיק.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת חופשה בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2009נעמה שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ושמירת הריוןרוית11/10/2009
שלום
אני בת 36 הריון ראשון נמצאת בשבוע 16+4. מזה כחודש ימים אני סובלת מדימום כאשר
פעמיים כבר הגעתי לבית החולים עם דימום ווסתי מלווה בקרישי דם כתוצאה משיליה נמוכה.
בנוסף יש לי התכווצויות ברחם בזמן ישיבה.
אני עובדת כבר שנה וחודשיים במקום קבוע. מיציתי את כל ימי החופשה היות והשבועות הראשונים של ההריון היו מלווים בבחילות הקאות וחולשה יוצאת דופן, ולכן כבר החל מחודש ספטמבר איני מקבלת משכורת.
לבקשתי מהרופא המלצה לשמירת הריון,הרופא הראה לי מסמך של ביטוח לאומי כי עובר עד שבוע 23 לא נחשב אדם ורק אם לאמא יש סכנה, הביטוח יקבל את המלצתו לשמירת הריון.
אודה לכם מאוד על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין13/10/2009רויטל שלום,
אין זה מדוייק.
ההמלצה היא בכל מקרה לקבל מהרופא את ההמלצה שלו לשמירת ההריון, ולהגיש את זה למוסד לביטוח לאומי - ייתכן ותופתעי, ובכל מקרה זה לא יכול להרע את מצבך, אלא רק לשפר, אז למה לך לא לנסות?
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בהריוןמודאגת11/10/2009
שלום,
אתמול כעיקרון סיימתי כל ימי המחלה שהרופא נתן לי עקב סיבוך בהריון, הודעתי שאני חוזרת לעבוד כרגיל ואין שום סכנה. נודע לי ששינו לי את הסידור העבודה שהיה לי פעם שנייה (פעם ראשונה למרות שידעו שאני בהריון עקב תחילת שנה חדשה בגן הילדים) עכשיו אמרו שאין להם סידור בשבילי ועליי להגיע להסדיר סידור חדש עם הבוס במקום.
רציתי לדעת מה הזכויות שלי, אני יודעת שאסור לבוס להחליף לי מקום עבודה ולהוריד לי את השעות העבודה. האם הנני מעונינת בהורדת שעות מה קורה בקשור לדמי לידה? כי המשכורת תהייה נמוכה בהשוואה לחודשים הקודמים (המלאים שעבדתי).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009טל שלום,
גם בנסיבות אלה למעסיק אסור להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
באם יבצע המעסיק הרעת תנאים באופן חד צדדי בכל זאת, ללא היתר, הרי שיהיה עלייך לפעול מולו משפטית (מכתב התראה מעו"ד, למשל).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים ושינוי תפקיד לאחר חל"דDROR10/10/2009
שלום,
אשתי עובדת קרוב לעשר שנים אצל אותו מעסיק, והיא צפויה לחזור מחל"ת בזמן הקרוב (לידה שניה).
בתפקידה היא מנהלת תיק לקוחות, דבר שאומר שהיא עובדת מול לקוחות מוגדרים, וכן מגייסת חדשים.
משכורתה מורכבת משכר בסיס (נמוך מאוד, בערך שכר מינימום) + עמלות (לא בונוסים) שיכולות להגיע עד כדי 5 פעמים שכר הבסיס.
האם לאחר חזרתה לעבודה רשאי המעסיק שלה לא להחזיר לה את תיק הלקוחות שהיה לה טרם הלידה (או תיק לקוחות שווה ערך) באמטלות שונות, ולתת לה לבצע משימות אחרות (החל מגיוס לקוחות חדשים בלבד, וכלה בעבודות תיוק ומזכירות)?
משמעות הדבר היא לא רק פגיעה קשה ביותר בכושר ההשתכרות שלה, אלא גם בגובה הפיצויים אותם תהיה זכאית לקבל (במידה ותבחר להתפטר, או לחלופין, תפוטר) בשל "תיקון 14".
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה לאחר לידה- תפקיד ותנאים
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009דרור שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי ההעסקה של אישתך (יש לבחון במקרה שלה מה בדיוק תהיה ההרעה, והאם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או בתנאים או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוימעין זה עלול להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון על ידי חברת כ"אנינט08/10/2009
שלום רב,
אני בהריון תחילת חודש רביעי. עבדתי דרך חברת כ"א בארגון גדול. בסוף חודש תשיעי לעבודתי הודיעו לי על פיטוריי, מיד הודעתי למנהלת על הריוני. חברת כ"א רוצים להגיש מסמכים למשרד התמ"ת ולפטר אותי, כי המחלקה שבה עבדתי נסגרה.
1) מהן הזכויות שלי?
2) האם הארגון בו עבדתי צריך לקלוט אותי, למרות סגירת המחלקה או שאני עדיין ממשיכה לעבוד דרך כ"א מעבר ל9 חודשיים? מה לפי החוק?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - כ"א
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009נינט שלום,
על פי חוק שני הגופים אחראים כלפייך ביחד ולחוד, וחל איסור על פיטורייך בהריון ללא היתר הממונה.
מומלץ ביותר לקבוע פגישת ייעוץ אישית על מנת לפעול נגד החברה והמעסיק, ולקבל את הכסף והפיצוי המגיעים לך בגין עוולה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכות היולדת שלא להרשות נוכחות בלידהחברה של08/10/2009
חברתי ובעלה בהליכי גרושין - הוגשו תביעות לבית משפט.
האישה בהריון וצריכה ללדת בסוף החודש.
ביניים הוא לא משלם את המזונות הזמניים שנפסקו לו, אין חשמל בבית והוא מפר צווי הגנה.
עכשיו הוא הגיש תביעה חדשה לבית המשפט בעיין הילדים ואחת מהדרישות שלו זה להיות נוכח בחדר הלידה.
חברתי נחרדת מעצם המחשבה ואני חושבת שאי אפשר לחייב אותה להסכים לכך.
מה דעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוכחות הבעל / הגרוש בלידה
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009שלום לך,
נהיר כי בעניין כה רגיש זה לא ניתן לחוות דיעה (ובטח שלא מקצועית) מבלי להיכנס לפרטי התיק הספציפי לעומקם, ואני מקווה מאוד שחברתך מיוצגת בהליך זה.
יחד עם זאת, על פניו, נראה כי לא ניתן יהיה לכפות על אישה נוכחות אדם שאינה חפצה בקרבתו בלידה, אירוע כה אינטימי וחושפני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מגיע לי?רונה08/10/2009
אני 3 חודשים אחרי לידה ואמורה לחזור לעבודה. לפני עבדתי במשמרות 5 פעמים בשבוע 6 שעות ביום. האם המעסיק יכול להכריח אותי לעבוד משמרת ערב(15:00-20:30 ) ?האם מגיע לי שעת ההנקה? אם כן כמה זמן? אני עובדת בעבודה הזאת סה"כ 10 חודשים + 3 חודשים חופשת לידה,האם מגיע לי פיצוים? האם המעסיק יכול לפטר אותי? אם כן כמה זמן אחרי שחזרתי לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות - זכויות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009רונה שלום,
עלייך לשוב לעבודה בדיוק באותה מתכונת בה עבדת ולאותן משמרות - אין עוד הקלות לעניין עבודה בשעות הערב כפי שהיה בהריון.
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה בלבד - יש לבחון את היקף משרתך על מנת לדעת האם את זכאית או לא. שעת הנקה ניתנת לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
מעסיק יהיה רשאלי לפטר אותך אם ירצה רק בתום 60 ימים מיום סיום חופשת הלידה (+ 30 ימי הודעה מוקדמת). אם תפוטרי - תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידה בהריון שנידיאנה07/10/2009
שלום
אני ילדתי ליפני שנה וארבעה חודשים.התפטרתי אחרי חופשת לידה עם ותק של 4.5 שנים, קיבלתי כל מה שמגיע. במהלך שנה עברתי שני ניתוחים וכמעט כל השנה הייתי בשיקום. כרגע אני שוב בריון 8 שבועות.
שאלה: האם מגיע לי שוב דמי לידה? אני נאלצת למצוא עבודה במשרת אם אך לא מצליחה. מה אלי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין11/10/2009דיאנה שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום יחסי עובד מעביד לאחר חופשת לידטלטל07/10/2009
חופשת הלידה שלי הסתימה ב 18.8.09 וביקשתי הארכה לחודש נוסף.
במקביל החלטתי שאני לא חוזרת למקום העבודה והודעתי למנהלת שלי בשיחה שבע"פ ב -6.9.09 על סיום העבודה.
היום היא התקשרה וביקשה שאשלח לה מייל או פקס מסודר עם מכתב סיום עבודה ע"מ שתוכל לטפל בכספים שמגיעים לי. מה אני אמורה לכתוב במכתב? אילו תאריכים עלי לציין בכדי שהפיצויים שלי לא יפגעו?
מה בנוגע לתקופת ההודעה המוקדמת האם הם רשאים לקזז לי אותה מהפיצויים?
ממתינה לתשובה במהירות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ונוסח מכתב
עו``ד חן שטיין08/10/2009ורד שלום,
ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת. ככל שלא נתת הודעה מוקדמת כנדרש - תהא רשאית המעסיקה לקזז לך בגין כך.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידהרויטל07/10/2009
שלום רב,
שמי רויטל ולפני כחודש חזרתי מחופשת לידה (ילדתי פג חי בשבוע 23 שנפטר).
לפני יציאתי לחופשת הלידה, תפקדתי כמנהלת מוקד שירות לקוחות.
שבועיים לפני חזרתי לעבודה, גיוסו מנהלת מוקד חדשה בטענה שתהיינה 2 מנהלות מוקד.
אך האמת שבפני השטח שונה...
אני יותר פקידה או אפילו עוזרת פקידה מאשר מנהלת... (למרות שהמנהל שלי טוען שאני כן מנהלת מוקד).
התפקיד שלי השתנה לגמרי! עד כדי כך שאיני מודעת למה שקורה במוקד..!!!
(וכשאני פונה למנהל הישיר שלי, הוא טוען שאני לא אמורה לדעת מה קורה עם העובדים, או מה קורה בכלל במוקד)!!!
ובכלל, אני מרגישה שהוא מנסה להתנכל אליי (לפי צורת הדיבור הקרה והתוקפנית שלו אליי) ומחכה שיעבור 60 הימים על מנת לפטרי!
האם מותר לו ככה לשנות את אופי תפקידי בעבודתי? (יש לציין שהמשכורת שלי לא נפגעה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - תפקיד
עו``ד חן שטיין08/10/2009
רויטל שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהמיכאלה06/10/2009
לכמה ימי מחלה בשנה זכאי עובד שעובד במשרה מלאה של חמישה ימים בשבוע?? האם מגיעים במינימום יום וחצי בחודש רק למי שעובד שישה ימים? הרי עברנו לחמישה ימיםונוספו לנו שעות.
אודה מאוד לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד חן שטיין08/10/2009מיקי שלום,
עובד זכאי ל 1.5 ימי מחלה לחודש, אלא אם עובד פחות ממשרה מלאה, ואז זכאי לפי חלקיות משרתו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר חל"תלילי06/10/2009
עבדתי בחברה פרטית כ-5 שנים, לאחר לידת בני לקחת חל"ת של שנה, כעת, בתום החל"ת איני חוזרת לעבוד, האם מגיעים לי פיצויים למרות שעברו 9 חודשים מאז הלידה?
ושאלה נוספת, האם המעביד צריך להמשיך לשלם לי את ביטוח המנהלים שהיה לי בחופשת הלידה? ומה לגבי החל"ת, האם צריך לשלם ביטוח מנהלים בזמן החל"ת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת זכויות בחל"ת
עו``ד ליאת שטיין07/10/2009לילי שלום,
בחל"ת לא נצברות זכויות סוציאליות, וההפרשות לפנסיה ביניהן.
לעניין פיצויי הפיטורים - לאור העובדה שחלפה שנה, הרי שלא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אף אם ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד, אולם ניתן לחשוב ולבחון דרכים אחרות לצורך אותה זכאות לפיצויי פיטורים - הדבר מצריך פגישת ייעוץ אישית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בתקופת ההריוןעינת06/10/2009
שלום,
בחודש שביעי להריון עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה קיבלתי הנחיה לנוח בבית בשמירת הריון.
הרופא המטפל שלי נתן לי ימי חופשת מחלה.
במקום עבודתי טוענים שעלי לפנות לביטוח לאומי ושהם לא צריכים לשלם לי את המשכורת והרופא טען שעל המעסיק לשלם לי את כל יתרת ימי המחלה.
אשמח לקבל את תגובתכם בנושא
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה או שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין07/10/2009שלום לך,
גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
חשוב מכל - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה -
אינני יודעת אם הדבר אפשרי לגבייך לאור חודש ההריון.
באם לא תאושר לך השמירה, הרי שתקבלי תשלום על פי ימי המחלה הצבורים לך (ביום הראשון 0%, בשני ובשלישי 37.5%, והחל מהרביעי ואילך 75%).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)