פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    אורלי
    13/05/2009

היי
    רציתי לדעת בבקשה
    אני עובדת במשכורת חודשית משתנה
    בדרכלל המשכורת היא בסביבות 5.500 ויותר עד 6.500
    בגלל העומר שלא היו אירועים והמלחמה בדרום ירדה לי המשכורת משמעותית
    ב3 חודשים האחרונים ל3.500
    אני אמורה לללדת בספטמבר
    ועשכשיו התלושים יחזרו להיות כמו שהיו תמיד
    האם באיזה אופן זה ישפיע על הדמי לידה
    או שהם מתיחסים רק ל3 חודשים האחרונים ?

ועוד שאלה
    אני עובדת מהבית עם תלוש
    ולכן אני יכולה לצאת לבדיקות וכדומה מתי שבא לי בלי להפסיד שעות אובמכסה מסוימת כמו שבדרכלל כשעובדים בחוץ
    האם בחול זאת מגיע לי השעות האלה( 40 שעות בערך נראה לי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי הלידה ושעות בדיקה

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

אורלי שלום,
    הביטוח הלאומי לוקח בחשבון לצורך חישוב דמי הלידה את 3 החודשים האחרונים המלאים לעבודתך.
    לעניין שעות הבדיקות - המטרה של הטבה זו הינה לאפשר לך לצאת לבדיקות על חשבון העובדה ללא שתהא פגיעה בשכרך. אם בכל מקרה לא תחול הרעה בשכרך, הרי שאין לך מה עוד לדרוש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה ותואר שני
    אמא סטודנטית
    13/05/2009

שלום וברכה!

אני כרגע 5 חודשים אחרי לידה, ולומדת תואר שני.
    שאלתי היא האם יש סתירה בין התפטרות לצורך טיפול בתינוק וקבלת פיצויים מהמעביד - לבין לימודי תואר שני.

כנ"ל לגבי חתימה על אבטלה.

תודה מראש על תשובתכם!

הוספת תגובה

• לימודים והתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

שלום לך,
    עקרונית עניין זה עלייך לברר אל מול המוסד לביטוח לאומי, אולם באופן עקרוני אין סתירה מובנית בין השניים, כל עוד את מצהירה שאת פנויה לעבודה, ואכן תלכי להצעות עבודה שיפנו אותך אליהן, אם יפנו.
    לעניין פיצויי הפיטורים - ככל שהלימודים לתואר היו משתלבים עם העבודה, הרי שאין מניעה לצאת ללמוד (במסגרת חלקית, כמובן).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה- אנא עזרתכם !!!
    ד.ג
    13/05/2009

אני בהריון שבוע 11. עובדת כ-4 שנים אותו המקום. לפני כשבוע,הבוס שלי זימן אותי לשיחה ועדכן אותי כי זוהי שיחת שימוע ומאחר ויש קיצוצים במקום העבודהף, הוחלט לקצץ אץ משרתי. באותה השיחה עדכנתי שאני בהריון, הבוס שלי שמח ועדכן שאם כך ,לא ניתן לפטר אותי ואני יכולה להיות שקטה.
    אבל........ מסתבר,שמאחר ובכל מקרנ צריך לקצץ משרה, יש בכוונת ההנהלה להעביר אותי מתפקידי למקום אחר ,אגף אחר, תפקיד אחר לגמרי. האם מבחינה חוקית ניתן לעשות את, בהנחה שהשכר ושעות העבודה נשארות כפי שהן כיום?

מיואשת,
    תודה.

הוספת תגובה

• שינוי תנאי העסקה של עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

שלום לך,
    ייתכן וההחלטה האסטרטגית שהתקבלה בעניינך הינה לייאש אותך בשינוי התנאים על מנת שתתפטרי בעצמך.
    עלייך לעמוד מול המעסיק ולדרוש את זכויותייך, ואם לא תצליחי מולו לבד, אז באמצעות ע"ד מטעמך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה- קיצוץ שכר רוחבי
    מפחדת להזדהות
    12/05/2009

שלום,
    אני עובדת במשרד פרסום.(כמעט שנתיים)
    בינואר השנה קיצצו את השכר לכלל עובדי החברה. (בעל החברה ידע שאני בהריון)
    אמרתי לו שאני לא מוכנה לקיצוץ מכיוון שזה יפגע לי בתנאים המגיעים לי, תשובתו הייתה:
    "זאת לא שאלה, מקצצים לכולם ומי שלא יסכים פשוט מפוטר"
    הוא גם אמר שבכל מקרה פתח בהליך מול התמ"ת.
    עשיתי מהר חושבים והבנתי שאני לא רוצה למצוא עצמי ללא עבודה בהריון.
    הסכמתי, ואכן שכרי קוצץ מייד.
    אתמול- לאחר 4 חודשים שכבר אני מקבלת שכר מופחת, הגיעה אלי הבייתה התשובה של בקשת המעביד ובה רשום כי הוא לא קיבל היתר לצמצום השכר.
    הוא אמר לי להתעלם מהתשובה כי בכל מקרה הוא מערער שיש להם טעות.
    הוא גם עשה סצנה במשרד וצעק ששיקרתי והשמצתי את החברה בשימוע בתמ"ת (לא היה ולא נברא)
    כרגע, הוא גם מתעלם ממני, מבטל פגישות שאני עתידה להשתתף בהם וגורם לאווירה עכורה ללא כל עוול בכפי.
    עד לפני שבוע הייתי יד ימינו ועכשיו הוא פשוט מתנהג כאילו אני האוייבת שלו!

אני מאוד זקוקה לכסף, ולא מוכנה לוותר על זכויותיי.

איך אני מקבלת את כספי בחזרה? גם למרות התשובה, הוא ממשיך לתת לי שכר מופחת?

(אני פשוט לא מאמינה, זאת חברה בינונית- גדולה ומוכרת)

מה עושים?

הוספת תגובה

• פגיעה בניגוד להחלטת הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

שלום לך,
    ללא ספק המעסיק עובר על החוק, ומתנהג בניגוד גמור לחובותיו ולהחלטת הממונה בעניין זה.
    נראה כי זה המקרה בו נדרשת התערבות של עו"ד מטעמך, אשר יעמיד את המעסיק במקומו, ויבהיר לו כי הוא עובר על החוק, ויפה שעה אחת קודם.
    בתביעה כזו המעסיק אף עלול למצוא עצמו מחוייב גם בפיצוי הסטטוטורי של עד 50,000 ש"ח בגין הפרת חוק זאת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר שעות מהעבודה לצורך בדיקות
    סוני
    12/05/2009

שלום

כפי הידוע לי בחוק יש לי אפשרות להעדר לצורך בדיקות רפואיות כגון סקירת מערכות וכדומה כ 40 שעות במהלך כל ההריון

רציתי לדעת אם אני חייבת להמציא אישור על כך למעסיק שלי
    אם ונעדרתי שעה מהעבודה ?

תודה על התשובה!

הוספת תגובה

• היעדרות לצורך בדיקות הריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

סוני שלום,
    ברור שתנאי להינות מהטבה זו הוא הצגת האישור, אחרת המעסיק לא יכול לדעת בוודאות שההעדרות מזכה בתשלום, ולפיכך לא ניתן לצפות ממנו לשלם בגין כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה חוקי?<
    אורית
    12/05/2009

שלום רב,

ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים.

ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון .

תשובתכם היתה"המעסיק טועה, שכן התשלום צריך להיות בגין אותה תקופה מלאה, כלשון החוק (60 ימים, ו30 ימי הודעה מוקדמת"

. מעסיקי טוען שהוא שילם לי עפ"י חוק מכיוון שבתקופת הריוני לא עבדתי ימים מלאים מתחילת ההריון לא הרגשתי טוב ונעדרתי רבות ולאחר מכן קיבלתי שמירת הריון.
    הוא טוען שהתשלום על ההודעה מראש שלאורך כל תקופת עבודתי האחרונה כמעט ולא עבדתי למעט ימים בודדים לא נותר להם אלא לבצע את התחשיב המגיע בהתאם לדרך בה שולם לי באותם חודשים שהגעתי לעבודה לימים בודדים בלבד. האם זה חוקי? האם קיבלתי את מה שמגיע לי?
    תודה מראש, הפורום מעולה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה חוקי?<

הוספת תגובה

• לא חוקי

עו``ד ליאת שטיין
    17/05/2009

אור שלום,
    כפי שכבר השבתי לך בפעם הקודם שפנית בשאלה זו - המעסיק טועה בפרשנות שהוא נותן לחוק ("חישוב לפי בסיס יומי" וכהנה וכהנה). ברור שהוא מנסה לצמצם את עלויותיו, אולם עלייך לעמוד על זכויותייך.
    את זכאית ל 60 ימים + הודעה מוקדמת - במלואם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום חופשת לידה
    מילי
    12/05/2009

שלום רב,
    אני עובדת במשרה שבה התשלום הוא שעתי ועל כן המשכורת משתנה מחודש לחודש.
    למיטב הבנתי תשלום חופשת הלידה במשך 3 החודשים שלאחר הלידה הוא ממוצע של 3 החודשים שלפני הלידה.
    רציתי לברר :
    1. מה קורה במידה ואני מחליטה לא לעבוד כלל בחודש בתשיעי? ע"פי מה ישלמו לי?
    2. יש באפשרותי לפדות ימי חופשה ובכך להגדיל את המשכורת החודשית. האם במקרה זה יחושב הממוצע החודשי כשהסכום על ימי החופשה נכלל בתוכו או לא?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום חופשת לידה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה

מילי
    18/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקרה
    מעיין
    11/05/2009

שלום רב!
    אני בחורה בת 23 ולפני שנה עברתי הפלה בשבוע 18 (הריון לא רצוי)
    וכעת אני רוצה כן להכנס להריון רק שכל פעם שבעלי גומר בפנים לא עוזר
    האם יכול להיות שבהפלה עצמה קרתה תקלה וכעת אני עקרה?
    אם כן אייך בודקים זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    עקרה

הוספת תגובה

• תגובה

אושרת
    11/05/2009

הולכים לרופא נשים ששולח לבדיקות דם - לפרופיל הורמונלי ובהתאם זה נקבע
    כמו כן רצוי שבעלך ילך לבדיקת זרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתפטרות לאחר לידה
    כרמית חגאג
    11/05/2009

שלום לכולם

שמי כרמית חגאג ואני כיום שבעה חודשים לאחר לידה
    לאחר חופשת הלידה חזרתי לעבודתי לתפקיד אחר שקבעו לי ללא רצוני
    ברצוני לדעת אם אני מתפטרת היום מהם הזכויות של

בברכה כרמית חגאג

לקביעת תור
    סגירה
    היתפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד ואבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

כרמית שלום,
    ככל שמלאה לך לפחות שנת עבודה מלאה ותתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    דנה
    10/05/2009

אני נמצאת בתהליך התפטרות מעבודתי להמשך גידול הילדים
    והבוס שלי מעקב לי את התהליך בטענה שלא הבאתי את כל אישורי המחלה
    על הימים שהחסרתי
    מאחר ואני זוכרת שהבאתי את כולם והוא לא מוכן לפרט איזה ימים חסרים לו על מנת שאבקש שוב מהרופא שלי את האישורים
    אני אובדת עצות...
    האם יש חשיבות לאישורים אלה בתהליך ההתפטרות?
    האם זה יכל לפגוע בי?
    היו לי הרבה סיבוכים בהריון שהגיע לשמירה בסוף (הריון תאומים אחרי טיפולים) והבאתי את האישורים מזמן אין לי עותק ולכן אין לי מושג מה לעשות
    אשמח ללתשובה מהירה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• חייבת את עזרתך

דנה
    11/05/2009

אני ממש במבוי סתום
    הבוס שלי טוען שהוא לא יכל לקדם את תהליך ההתפטרות בלי האישורים לימי המחלה
    שחסרים לו לטענתו
    האם הוא יכל לעשות כזה דבר?????
    אני הגשתי לו את כל האישורים והוא טוען שחסרים ימים ולא מוג=כן להגיד לי מתי
    אנה עני לי במהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה בהסכמת היול
    מאי
    10/05/2009

שלום רב,
    בעוד כחודש אני אמורה לסיים את חופשת הלידה שלי, במקום להתפטר לצורך טיפול בילד ברצוני לבקש ממעבידי שיתן לי מכתב פיטורין על מנת שאוכל לקבל גם את דמי האבטלה . האם הדבר אפשרי ע"פ החוק? האם ביטוח לאומי יסכימו לקבל מכתב פיטורין שכזה? ומתי עלי לבקש זאת מהמעסיק?

תודה מראש,
    מאי

הוספת תגובה

• מכתב פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

מאי שלום,
    ככל שהמעסיק ייתן לך מכתב פיטורים, הרי שדינך כמפוטרת לכל דבר ועניין. מכתב שאינו נכון אשר נועד אך ורק לצורך הוצאת כספים מהרשויות אינו חוקי - לתשומת ליבך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת מידע....
    נטלי
    10/05/2009

שלום,
    אני בשבוע ה- 34 להיריון, אני מועסקת דרך חברת כוח אדם מזה חצי שנה, לפני שבוע קיבלתי טלפון מחברת כוח האדם בהודעה שהם לא מעסיקים עובדים מעל לחצי שנה לכן הם מחויבים להודיע 3 ימים לפני על התפטרותי, לאחר שהבהרתי להם שאני בהריון הם מסרו שאני אמשיך לעבוד כרגיל עד הלידה.
    השאלות שלי הם כאלה:
    1. העבודה שלי היא 4 שעות כל יום 5 ימים בשבוע עבור כל שעה אני מקבלת 25 ש"ח + 21 ש"ח על נסיעות, כמובן שבערבי חג וחגים עצמם אני לא עובדת (כמו ימי זיכרון שהיו, חג פסח, יום השואה וכו).
    ברצוני לדעת כיצד אני אוכל לדעת כמה אני אקבל בחופשת הלידה שלי כאשר המשכורת שלי היא בין 1700 ש"ח לבין 2400 ש"ח.
    2. האם זכותה של חברת כוח האדם לפטר אותי אחרי שילדתי או בזמן חופשת הלידה שלי?
    3. האם אחרי שחופשת הלידה מסתיימת יש לחברת כוח האדם אפשרות לא לקבל אותי שוב לעבודה ולהודיע לי שאני לא מועסקת יותר?
    4. ואם אפשרי בכלל לדעת מה הם הפרוצדורות שאני אמורה לעבור מבחינת ביטוח לאומי, ודמי לידה, ועמנק הלידה מיד עם הלידה?

אשמח מאוד לקבל תשובות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת מידע....

הוספת תגובה

• מידע

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

נטלי שלום,
    המידע אותו ביקשת לדעת הינו רחב היקף,ניתן לכתוב לגביו ספרים שלמים, וודאי שאינו מתאים למסגרת הפורום.
    ראשית, תוכלי לקרוא מעט בפורום בעניינים אלה, אולם לצורך קבלת מידע המותאם אישית למצבך, יש לפנות לייעוץ פרטני, שכן כאמור אין ביכולתי להשיב ספציפית ובכזו הרחבה במסגרת הפורום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערעור על החלטת משרד התמ"ת
    הדר
    10/05/2009

שלום,

שאלתי היא אם אני רוצה לערער על החלטת משרד התמ"ת,איך אני יכולה לעשות זאת?
    האם בינתיים אני נחשבת כמפוטרת למרות שאני מערערת על החלטה זו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ערעור על החלטת משרד התמ"ת

הוספת תגובה

• ערעור על החלטת התמ"ת במתן היתר

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

דורין שלום,
    אני מניחה כי שאלתך זו הינה בהמשך לשאלתך הקודמת - מכאן אני מבינה כי טרם קיבלת כלל החלטה, ולכן חשוב לא להיות נחפזים, אלא להמתין ולראות את ההחלטה ונימוקיה.
    עקרונית עומדת לך זכות ערעור על ההחלטה לבית הדין לעבודה, וזאת תוך 45 ימים.
    יחד עם זאת, המקרים בהם בית הדין מתערב בהחלטה הינם נדירים ביותר, בהם נעשתה חריגה מהסביר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהליך במשרד התמ"ת
    הדר
    10/05/2009

עו"ד ליאת בוקר טוב,

אני ממתינה לתשובה ממשרד התמ"ת-לאחר שימוע שנעשה למעבידי ולי,הנני בתחילת חודש שמיני,שאלתי היא האם במידה ומתארכת החלטתם של משרד התמ"ת ועדיין אין תשובה לכאן או לכאן ובינתיים אני יולדת ,האם בקשתו של מעבידי מתבטלת כלא הייתה ואני מוגנת 60 יום+30 הודעה מוקדמת או שאני טועה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התהליך במשרד התמ"ת

הוספת תגובה

• החלטת משרד התמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

דורין שלום,
    את טועה...
    החלטת משרד התמ"ת תחול מיום הינתנה (או מועד אחר אשר יהיה קבוע בהחלטה עצמה), והיא אינה מתבטלת עקב הלידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר הפלה
    כייפלי
    10/05/2009

שלום רב,
    לפני כארבעה חודשים עברתי הפלה.
    הייתי מנהלת פרוייקט.
    לאחר פחות משבוע מההפלה נקראתי להנהלה והם הודיעו לי שהם סוגרים מיידית את הפרוייקט הזה.
    ואכן-הם סגרו.
    האם יש לי זכויות כמו לאיישה אחרי לידה שאין לפטר אותה? חוץ מתשלום על הודעה מוקדמת, האם יש לי זכויות נוספות? האם ייתכן שייסגרו פרוייקט במצב שלי?
    אשמח לתשובה,
    תודה-רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר הפלה

הוספת תגובה

• הפלה - על פי שבוע ההריון

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

שלום לך,
    ראשית אני משתתפת בצערך.

התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע ההפלה (שכן החל משבוע 26 היא מוגדרת כלידה), שכן על פי חוק, לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
    כך, ככל שההפלה היתה לפני שבוע 26 הרי שאינך זכאית לזכויות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה